Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν

Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, αποκαλύπτεται ο μύθος για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το σχέδιο για μια γερμανική Ευρώπη που θα αποτελέσει απειλή για την παγκόσμια οικονομία, στα άρθρα των Ανδρέα Αθανασίου, Λεωνίδα Βατικιώτη και Ακη Χαραλαμπίδη.                                                     
Διαβάστε ακόμη:                                        
- Το αποκλειστικό-αποκαλυπτικό άρθρο των Σπύρου Τρίψα και Γιάννη Κορωναίου για τη σχέση της αμερικανικής πρεσβείας με την προώθηση των μεταλλαγμένων προϊόντων στην ελληνική αγορά.                                                   
- Το άρθρο του Δημήτρη Κοττάκη για τα σχέδια επιμήκυνσης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.                                       
- Τα ονόματα και τους σχεδιασμούς των δελφίνων για μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, στο άρθρο της Αγγελου Μοσχοβά.                                          
- Την άκρως ανησυχητική έκθεση Stratfor για τον έλεγχο του μισού Αιγαίου από την Τουρκία, στο άρθρο του Γιώργου Διονυσόπουλου.                                         
- Το άρθρο του Πέτρου Κουσουλού για την σταθερή είσοδο μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών στη χώρα μας.                                       
- Όλα τα σχέδια για το «βυθό του Αιγαίου και τη μη αξιοποίηση των βραχονησίδων, στην έρευνα του Κώστα Χαρδαβέλλα.                                    
- Την τουρκική πρόκληση με την κυπριακή ΑΟΖ στο άρθρο του Νίκου Μελέτη.

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» και η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών«ΠΛΕΥΣΗ» σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση.                                       
Η εκδήλωση θα ανοίξει με απαγγελίες ποιημάτων από μέλη της «ΠΛΕΥΣΗΣ» και θα ακολουθήσει                                        
Συναυλία των Καθηγητών και της Χορωδίας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» με γνωστά τραγούδια πάνω σε στίχους ποιητών και μουσική μεγάλων συνθετών.                                           
Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 ώρα 7μμ                                                
Είσοδος ελεύθερη

Νέες κυκλοφορίες

Πασαδόροι και βαστάζοι                                          
Αθηνά Κακούρη                                
ISBN: 978-960-03-5376-1                                      
Το τανγκό των Χριστουγέννων                                   
Γιάννης Ξανθούλης                                    
ISBN: 978-960-03-3738-9]                                
Ο Αϊ-Βασίλης στο ραντάρ                                       
Βασίλης Παπαθεοδώρου                                
 ISBN: 978-960-03-5381-5

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες, όσο η κρίση βαθαίνει και όσο η μαζική παράνοια γενικεύεται το κράτος ασκείται σε νέα κόλπα.                                  
Ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) έχει δημοσιευθεί στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=41829 και όποιος αντέξει.                                
Κάτι ενδιαφέρον και προσπελάσιμο είναι ο νέος κωδικός ασφαλισμένου που θεωρητικά θα δίνεται από το Ι.Κ.Α. μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=41807                                     
Tο TEDxAthens Challenge, βραβεύει από φέτος μια πρωτότυπη και αξιόλογη δράση στο πλαίσιο του TEDxAthens conference. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=41809                                         
Όπως όλα δείχνουν και αυτό το μήνα θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα.                                      
Ο συμπληρωματικός κατάλογος για τα προνοιακά επιδόματα βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=41780 και στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=41772                                    
Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ ετοιμάζεται και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=42647                                       
Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για τις περικοπές σε βάρος της ανεξάρτητης διαβίωσης των ευρωπαίων με αναπηρίες μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=42631 αφού πριν σας πω πως είναι ιδιαιτέρως επιεικές.                                      
Η υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης στο σύνολο της Ε.Ε. έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές και αυτή είναι η μοναδική αλήθεια.                                      
Η διοίκηση του Ι.Κ.Α. ισχυρίζεται πως η καταβολή των συντάξεων θα γίνει κανονικά http://news.disabled.gr/?p=42608, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαφορετική άποψη http://news.disabled.gr/?p=42606.                                 
Προβλήματα στα ΚΕΠΑ http://news.disabled.gr/?p=42597 αλλά δυστυχώς είναι η μόνη λύση για την πιστοποίηση της αναπηρίας.                                    
Οι υπόλοιπες ειδήσεις βρίσκονται στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά με οτιδήποτε αφορά στην κοινότητα των ανθρώπων που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας ή εργάζονται στους τομείς της αποκατάστασης, της ειδικής εκπαίδευσης ή της ανεξάρτητης διαβίωσης.                                 
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Στο πλευρό των "Επικαίρων" η ΕΣΗΕΑ

Την αλληλεγγύη της στους συντελεστές του περιοδικού "Επίκαιρα" εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), αναφορικά με την αγωγή που κατέθεσε ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου, ζητώντας συνολικά 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για δημοσίευμα που αποκάλυπτε τις σχέσεις ΕΥΠ-παρακράτους .                                    
Στην ανακοίνωση, το ΔΣ της ένωσης κάνει λόγο για "βιομηχανία προσοδοφόρων αγωγών που στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην κατάργηση της κριτικής και του ελέγχου", ενώ σημειώνει ότι "σκοπός της αγωγής είναι η φίμωση".                                      
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ στρέφεται εναντίον δημοσιογράφων, κάτι που παραπέμπει σε παλιότερες σκοτεινές εποχές που αρκετοί θεωρούσαν ότι είχαν παρέλθει ανεπιστρεπτί.                                  
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:                                        
"Η βιομηχανία των προσοδοφόρων αγωγών για αστική αποζημίωση, που στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην κατάργηση της κριτικής και του ελέγχου εξακολουθεί να ανθίζει.                                   
Πρόσφατη, και φοβόμαστε όχι τελευταία, είναι η αγωγή με την οποία ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου ζητεί από τον εκδότη του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» Ηλία Λιβάνη, τον Διευθυντή Σπύρο Τρίψα και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Γιώργο Φιλιππάκη 300.000 ευρώ για αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, σχετικά με δημοσίευμα, το οποίο αποκάλυπτε τις σχέσεις ΕΥΠ και παρακράτους.                                     
Είναι προφανές ότι σκοπός της αγωγής είναι η φίμωση όχι μόνο των παραπάνω συναδέλφων, αλλά και όποιου άλλου θα ήθελε να ασχοληθεί ή είχε σχέση με το γεγονός, που αναφερόταν στο ρεπορτάζ.                                  
Το Δ.Σ. της Ένωσης δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στους διωκόμενους συναδέλφους, υπέρ των οποίων θα παρέμβει και θα ενεργήσει με κάθε μέσο και τρόπο για την υπεράσπισή τους".

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ

Όροι Συμβολαίου από το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης


ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –
Ο Νοέμβριος στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΤΕΩΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑ
Contractions – ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ
Με το εξαιρετικά επίκαιρο έργο του Mike Bartlett (γεν. 1980) Contractions – ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ όπως μεταφράστηκε από τη Χριστίνα Μπάμπου Παγκουρέλη – που πρωτοανέβηκε στο Royal Court Theatre το 2008-09, ξεκινάει το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης τις φετινές του παραγωγές.
Πρόκειται για μια σχεδόν στα όρια του ντοκουμέντου “απομαγνητοφώνηση” για το τι συμβαίνει σήμερα στις πολυεθνικές εταιρείες και έχει ως αποτέλεσμα τις ολοένα αυξανόμενες αυτοκτονίες των υπαλλήλων τους.
Με ψύχραιμο, χειρουργικό αλλά υπονομευτικά κωμικό τρόπο, αποκαλύπτει ότι ακόμη και οι στυγνότερες δομές ενός ξέφρενου και αχαλίνωτου καπιταλισμού έχουν πια ξεπεραστεί.
Στη θέση τους έχει ήδη ανατείλει ένας καινούριος και ζοφερός Μεσαίωνας, όπου το “μεγάλο κόλπο” είναι η επαναφορά της Ανθρώπινης δουλείας με άλλο όνομα και μάλιστα με την απόλυτη συναίνεση (-και έξοδα) των ίδιων των σκλάβων.
Από τις 26 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία.
Συντελεστές
Συγγραφέας: Mike Bartlett
Διανομή
ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗΣ: Ιωάννα Λαμνή ΕΜΜΑ: Ελένη Κοτσώνα
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη Σκηνοθεσία: Λήδα Μπατσή Σκηνικά – Κοστούμια: Νατάσα Ζηβανού Μουσική: Θέμις Βελένη, Δημήτρης Δαλέζης Σχεδιασμός φωτισμού: Πέτρος Ζηβανός Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δάφνη Μουστακλίδου (Art Minds), 6972294695, dafni.artminds@gmail.com
Πληροφορίες της παράστασης
Πρεμιέρα: 26 Νοεμβρίου 2011 Χώρος: Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία, Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία. (Περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου – Περιοχή θεάτρων Άνετον-Αμαλία-Ράδιο Σίτυ) Ημέρες και ώρες: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:15 μμ Είσοδος: Γενική - 10 Ευρώ (Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας είσοδος ελεύθερη) Κρατήσεις θέσεων: 2310865 904 (Τετάρτη – Κυριακή, 5:30 – 8:30 μμ)

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ: Τελευταία παράταση παραστάσεων στο Νέο Υπερώο του ΚΘΒΕ

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ»                                        
Τρία μονόπρακτα του ΄Αντον Τσέχωφ                                                    
στο Νέο Υπερώο, Θέατρο ΕΜΣ, έως τις 4 Δεκεμβρίου                                   
Η παράσταση του ΚΘΒΕ «Ιστορίες για αρκούδες», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, παρατείνεται για δύο ακόμη εβδομάδες.                                     
Πρόκειται για τα τρία μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ: «Πρόταση γάμου», «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και «Η αρκούδα», που παρουσιάστηκαν με επιτυχία από το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, την άνοιξη του 2011 κατά τη διάρκεια δίμηνης περιοδείας.                                     
Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση πατώντας ΕΔΩ

Χάρτης των Γεύσεων 2011 - Μη χάσετε τη μεγάλη συνάντηση του κρασιού στη Θεσσαλονίκη!

Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Δήμου Καλαμαριάς

Αγαπητοί συνδημότες                                          
Σας γνωρίζουμε ότι αρχίζουν οι εργασίες του έργου της «Ανάπλασης Εμπορικού Κέντρου Δήμου Καλαμαριάς», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.                                       
Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις (οδός Μεταμορφώσεως 12 μήνες, οδός Κομνηνών 6 μήνες).                                      
Η αστική αυτή παρέμβαση τόσο στον άξονα της οδού Μεταμορφώσεως, όσο και στον άξονα της οδού Κομνηνών, αφορά τον ανασχεδιασμό, την αναδιοργάνωση, την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου ελεύθερου χώρου του κέντρου της Καλαμαριάς και την ενίσχυση της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας.                                             
Η παρέμβαση στην οδό Μεταμορφώσεως αφορά τη μονοδρόμηση της οδού με τη διατήρηση του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση από την οδό Πόντου προς την οδό Κερασούντος και τη διεύρυνση της κεντρικής νησίδας μέχρι το απέναντι μέτωπο της οδού.                              
Κατά μήκος του δρόμου θα ενισχυθεί το πράσινο, θα καταργηθούν οι θέσεις στάθμευσης ενώ θα παραμείνουν θέσεις για ανεφοδιασμό των εμπορικών καταστημάτων.                                       
Θα δημιουργηθούν χώροι στάσης και ανάπαυσης των διερχομένων, θα απομακρυνθούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων με την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων.                           
Η παρέμβαση στην οδό Κομνηνών αφορά τον ανασχεδιασμό και ανακατασκευή του δαπέδου, την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων σε συγκεκριμένους χώρους ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη κίνηση έμπροσθεν των εμπορικών καταστημάτων και τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στάσης και ανάπαυσης.                              
Θα ενισχυθεί το πράσινο με νέες φυτεύσεις, θα βελτιωθούν οι υποδομές για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά ή προβλήματα όρασης και θα εκσυγχρονιστεί ο φωτισμός.                                 
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος με τη δημιουργία ενός ευχάριστου, σύγχρονου και καλά σχεδιασμένου κοινόχρηστου δημόσιου χώρου, η μείωση της κίνησης και στάσης των αυτοκινήτων και η παράλληλη αύξηση του χώρου κίνησης των πεζών, η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής με την ενίσχυση του πρασίνου και την επιλογή υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.                                       
Παράλληλα, σε συνδυασμό με την κατασκευή της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου χώρου στάθμευσης που ολοκληρώθηκαν καθώς και με την επέκταση του μετρό που θα ακολουθήσει, το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να τονώσει το ρόλο του τοπικού κέντρου και να προσελκύσει νέες ομάδες επισκεπτών, ώστε το κέντρο της Καλαμαριάς να γίνει ελκυστικό και ανταγωνιστικό των μεγάλων υπερτοπικών εμπορικών κέντρων.                                    
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 θα υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αρχικά στο τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως από την οδό Πόντου μέχρι την οδό Αργυρουπόλεως.                                               
α) Θα αποκλειστεί για όλα τα τροχοφόρα το τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως από την οδό Πόντου έως την οδό Αργυρουπόλεως μόνο στην αντίστοιχη κατεύθυνση.                                           
β) Θα αλλάξει η λεωφορειακή γραμμή Νο6 η οποία θα μεταφερθεί στην οδό Καλλίδου                                        
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της όχλησης των καταστημάτων και των κατοίκων.                                           
Ας λάβουμε όμως υπόψη ότι:                                        
Η ΟΧΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΩ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ                                     
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                      
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ

Στο επίκεντρο το νέο ωράριο των φαρμακείων

medicalnews.gr                                                   
Ξηροί καρποί, μην τους φοβάστε!                                                
Το καλύτερο αντιγηραντικό για το πρόσωπο                                                
Στο επίκεντρο το νέο ωράριο των φαρμακείων

"Σχήμα Λόγου" - Α.Βαρδής, Λ.Μαχαιρίτσας, Χ.& Π. Κατσιμίχας

Πούλησαν περιουσία του Δημοσίου, εμφανίζοντας οικοπεδική έκταση στη Ρόδο ως ιδιοκτησία τους

Εκλογές τον Μάρτιο και βλέπουμε...                                                
Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος                                                     
Άκερμαν: "'Έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά"                                                    
Ολλανδοί και Γερμανοί ζητούν επιτακτικά έγγραφη δέσμευση του Σαμαρά                                                                     
Κανείς δεν ζήτησε επισήμως την υπογραφή του Σαμαρά                                                
Οι Κινέζοι υποβάθμισαν στο επίπεδο C την Ελληνική οικονομία                                                           
Μέτρα ανακούφισης για τους δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους                                                    
Προειδοποιητικές βολές του Ρεν προς πέντε χώρες της Ε.Ε.                                                             
Έντεκα δισ. ευρώ στο υπέδαφος του Κιλκίς                                              
Κράτος ανάλγητο για τους πολίτες με ειδικές ανάγκες                                                          
Πούλησαν περιουσία του Δημοσίου, εμφανίζοντας οικοπεδική έκταση στη Ρόδο ως ιδιοκτησία τους                                                             
Παίζει ποδόσφαιρο, παρότι έχει τεχνητά άκρα                                                                      
Το διαδίκτυο υπό "κηδεμονία" στην Τουρκία

Συνελήφθη ο Κώστας Γιαννίκος, Διευθ. Σύμβουλος του Αlter!

Νέα προθεσμία στους φαρμακοποιούς                                                      
Απολογείται ο Αρσένιος                                                 
Πιέσεις για την 6η δόση                                                      
Μάταιες οι κυρώσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν                                            
Ηλεκτρισμός εναντίον καλοριφέρ                                             
Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ                                                    
Η πρώτη δημόσια «εγγραφή» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ                                                    
Μπλόκο στον «Ερμή»                                                
ΗΠΑ: Ανησυχίες για τις ταραχές στην Αίγυπτο                                       
Στη δημοσιότητα η επιστολή Σαμαρά                                    
Συνελήφθη ο Κώστας Γιαννίκος, Διευθ. Σύμβουλος του Αlter!                                              
Μια πεντάρα για να σωθεί η Ελλάδα                                              
«Ψαλίδι» σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ

Με την πλάτη στον τοίχο και η Γερμανία;

Με την πλάτη στον τοίχο και η Γερμανία;                                          
Ευρω-ομόλογο; Όχι ευχαριστώ!                                         
Οι συμπληγάδες της Ν.Δ.                                        
Η ΕΚΤ πρέπει να παρέμβει επειγόντως                                               
Νέα μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια την Δευτέρα – Κάτω από τις 700 μονάδες το ΧΑ

Η βραδυφλεγής βόμβα της Deutsche Bank

www.banksnews.gr                                              
Η βραδυφλεγής βόμβα της Deutsche Bank                                                   
Η Taunus αποτελεί την 8η σε μέγεθος τραπεζική εταιρεία συμμετοχών των ΗΠΑ και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ευρώπη.                                  
Αποτελεί όμως τη βoρειοαμερικανική θυγατρική της γερμανικής Deutsche Bank και διαθέτει ενεργητικό άνω των 380 δις δολαρίων.                                        
Η Deutsche Bank έχει υψηλή έκθεση σε ευρωπαϊκούς κρατικούς τίτλους και τραπεζικά ομόλογα και αποτελεί τη μεγαλύτερη γέφυρα τραπεζικών κινδύνων ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική και την Ευρώπη.                                                
Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα ίδρυμα που μεταφέρει εκατέρωθεν τους κινδύνους ανάμεσα στις δύο αυτές μεγα-οικονομίες.                                            
Συνέχεια

Greek Alert

Greek Alert                                         
ΤΖΕΦΡΥ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ,ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ!!!                                     
Οι λαϊκές περί θανάτου δοξασίες και τα ταφικά έθιμα των Ελλήνων από τον Όμηρο μέχρι σήμερα                                          
Η δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα                                           
Αργύρης Λαφαζάνης:''Στη πορεία για το Γουδή δε θα είμαστε μόνοι θα χουμε και παρέα''!                                               
ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΣ "ΝΥΞ" - ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ                                     
Ο ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ                                           
[Αποκλειστικό] Διαρροή προσωπικών δεδομένων & οικονομικών στοιχείων στο UTH.GR από τον Kondor!                                         
Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΡΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν.ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Η "ΑΛΛΗ ΟΨΗ" ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ενημέρωση από το www.ardin-rixi.gr

Εις μνήμην Νεοκλή Σαρρή, μια συνέντευξη για την ΕΟΚΑ και το Κυπριακό                                         
Γράμμα "φωτιά" στους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου                                     
Δραχμή; αναδημοσίευση από τη διεύθυνση: sofokleous10.gr                                             
Το σχολείο στη φάση της κατάρρευσης, του Οικολόγου                                              
Κοινωνική κατάληψη: «Επιβίωση», συνέντευξη στην εφημερίδα Ρήξη                                              
Η αναβίωση του κοινοτισμού μέσα στην ελληνική κρίση, του Γ. Ρακκά                                             
Η χώρα του θορύβου και οι κάμερες της, του Άριστου Μιχαηλίδη                                                             
Το ΝΑΤΟ εγκαθίσταται στη Λιβύη, του Μ.Κ.Μπαντρακουμάρ μεταφρασμένο από την ιστοσελίδα atimes.com                                         
Δείτε στη διαδικτυακή τηλεόραση του Άρδην, μέσω της σελίδας www.ardin-rixi.net                                          
Ο Γιώργος Καραμπελιάς στην εκπομπή "Γράμματα Σπουδάματα"                                       
Το Όχι του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν                                       
Ελλήνων Δρώμενα: αφιέρωμα για τον αμανέ                                       
Οικολογία                                              
Πώς συλλέγουμε σπόρους ντομάτας                                       
Πώς συλλέγουμε σπόρους αγγουριού                                         
Μπορείτε να αναζητήσετε όλα τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων στην ιστοσελίδα:www.enalekdoseis.net/

Συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος του Alter

www.marketbeast.gr                                               
Συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος του Alter                                     
«Το Eurogroup πρέπει να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης»                                       
Επιμένει κατά του ευρώ- ομολόγου η Γερμανία                                 
Ιταλικός Τύπος: Ο Μόντι θα εισηγηθεί τη θέσπιση του ευρωομολόγου                                 
Νέος γύρος διαλόγου με τους φαρμακοποιούς                                          
Αckermann: Yποτιμήθηκε ο κίνδυνος μετάστασης                                                
Ο Α. Λοβέρδος στο 5o CEO Summit                                      
Γαλλία: Συνολικά 7 δις ευρώ από έντοκα γραμμάτια                                        
Απώλειες για τη Wall Street                                
Πτώση για το αργό

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                               
Ο Αλαίν Ζιπέ στην Τουρκία: «Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι»                                        
Ποιός φοβάται τον κ. Φαήλο (Γαρουφαήλ) Κρανιδιώτη;                                         
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε διάλεξη: Η γένεση της Τουρκικής Υψηλής Στρατηγικής στο Κυπριακό μέσα από τα απομνημονεύματα του Νιχάτ Ερίμ                                          
“Εμφύλιος” στο Τελ Αβίβ με αφορμή την κρίση με την Τουρκία Η προσέγγιση της Τουρκίας διχάζει την κυβέρνηση του Ισραήλ.                                           
Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα Τις 720.000 φτάνει η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας                                                  
Μήνυμα Δ. Χριστόφια από την πλατφόρμα της Noble Energy                                              
Σαουδική Αραβία: σύντομα ένας νόμος για να «κρύψουν οι γυναίκες τα σέξι μάτια τους»                                                      
Γνώμη: Aυτοεκπληρούμενη προφητεία η διάλυση της Ευρωζώνης                                               
Το θρυλικό ΡΟΝΥ έτοιμο να ξαναβγεί στους δρόμους                                                                       
Επιτέλους: Επίσκεψη Δ. Χριστόφια στην πλατφόρμα της Noble Energy                                          
Η Ελλάδα κόµβος για το ισραηλινό φυσικό αέριο                                        
Συρία: Επίθεση σε λεωφορείο με Τούρκους προσκυνητές                                                     
Οργανώνονται οι Μακεδόνες απέναντι στην προπαγάνδα                                            
Κύριλλος προς Άσαντ: Η Ρωσία πάντα εδώ                                                       
Στα ύψη ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας μετά τις εκλογές                                           
Το Ιράκ εξέδωσε απαγόρευση πτήσεων των τουρκικών αεροπλάνων                                                   
Πώς οι Γερμανοί κάνουν τους Αλβανούς εφοπλιστές                                                       
Washington Post: Το Ιράν είχε προμηθεύσει τον Καντάφι με οβίδες χημικών                                                   
Το ιταλικό πρόβλημα απειλεί άμεσα να τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη                                                      
Τα δάνεια της ντροπής                                    
Στην πλατφόρμα της Νοble Energy σήμερα ο Δ. Χριστόφιας                                                  
Νιλ Φέργκιουσον: Οι 6 "Τρομερές Εφαρμογές" της Ευδαιμονίας                                                    
"Εξετάζουμε ηλεκτρική διασύνδεση νησιών με τουρκικά δίκτυα"                                               
2021: The New Europe του Niall Ferguson στη Wall Street Journal                                            
Υφεση και ακρίβεια

Ο Παπαδήμος δεσμεύθηκε πως τα κόμματα θα παράξουν τις έγγραφες εγγυήσεις

Καρατζαφέρης: "η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Κούβα της Μεσογείου"                                                    
Διπλασιασμός εγγυήσεων προς τις τράπεζες ενόψει της συμφωνίας για το κούρεμα                                                     
Νέες περιπτώσεις εξαιρέσεων καταβολής του τέλους ακινήτων                                               
Στη δημοσιότητα η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα                                               
Ο Παπαδήμος δεσμεύθηκε πως τα κόμματα θα παράξουν τις έγγραφες εγγυήσεις                                           
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Υπογραφές δέσμευσης ή τίποτα"                                             
Σε δύο στρατόπεδα οι Ευρωπαίοι για το ρόλο της ΕΚΤ                                               
Παπακωνσταντίνου: "Τα νησιά θα ηλεκτροδοτούνται από την Ελλάδα και μόνο "                                          
Το πρόγραμμα "Ήλιος" στο Ευρωκοινοβούλιο                                                 
Μειώσεις τελών από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης                                                
Τα ΕΛΤΑ τιμούν έξι κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς                                                     
Σε νέες περιπέτειες το Βέλγιο                                                    
Την απέκλεισαν λόγω γυμνής φωτογράφισης                                                    
Διευρύνεται ο αριθμός των συλληφθέντων για οφειλές προς το δημόσιο                                                 
Αγωγές κατά του Μπερλουσκόνι από τις bunga bunga girls;                                             
Tο νέο Sony Ericsson Xperia™ neo V από την Vodafone                                          
Ζώδια