Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Δήμου Καλαμαριάς

Αγαπητοί συνδημότες                                          
Σας γνωρίζουμε ότι αρχίζουν οι εργασίες του έργου της «Ανάπλασης Εμπορικού Κέντρου Δήμου Καλαμαριάς», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.                                       
Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις (οδός Μεταμορφώσεως 12 μήνες, οδός Κομνηνών 6 μήνες).                                      
Η αστική αυτή παρέμβαση τόσο στον άξονα της οδού Μεταμορφώσεως, όσο και στον άξονα της οδού Κομνηνών, αφορά τον ανασχεδιασμό, την αναδιοργάνωση, την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου ελεύθερου χώρου του κέντρου της Καλαμαριάς και την ενίσχυση της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας.                                             
Η παρέμβαση στην οδό Μεταμορφώσεως αφορά τη μονοδρόμηση της οδού με τη διατήρηση του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση από την οδό Πόντου προς την οδό Κερασούντος και τη διεύρυνση της κεντρικής νησίδας μέχρι το απέναντι μέτωπο της οδού.                              
Κατά μήκος του δρόμου θα ενισχυθεί το πράσινο, θα καταργηθούν οι θέσεις στάθμευσης ενώ θα παραμείνουν θέσεις για ανεφοδιασμό των εμπορικών καταστημάτων.                                       
Θα δημιουργηθούν χώροι στάσης και ανάπαυσης των διερχομένων, θα απομακρυνθούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων με την τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων.                           
Η παρέμβαση στην οδό Κομνηνών αφορά τον ανασχεδιασμό και ανακατασκευή του δαπέδου, την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων σε συγκεκριμένους χώρους ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη κίνηση έμπροσθεν των εμπορικών καταστημάτων και τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στάσης και ανάπαυσης.                              
Θα ενισχυθεί το πράσινο με νέες φυτεύσεις, θα βελτιωθούν οι υποδομές για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά ή προβλήματα όρασης και θα εκσυγχρονιστεί ο φωτισμός.                                 
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος με τη δημιουργία ενός ευχάριστου, σύγχρονου και καλά σχεδιασμένου κοινόχρηστου δημόσιου χώρου, η μείωση της κίνησης και στάσης των αυτοκινήτων και η παράλληλη αύξηση του χώρου κίνησης των πεζών, η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής με την ενίσχυση του πρασίνου και την επιλογή υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.                                       
Παράλληλα, σε συνδυασμό με την κατασκευή της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου χώρου στάθμευσης που ολοκληρώθηκαν καθώς και με την επέκταση του μετρό που θα ακολουθήσει, το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να τονώσει το ρόλο του τοπικού κέντρου και να προσελκύσει νέες ομάδες επισκεπτών, ώστε το κέντρο της Καλαμαριάς να γίνει ελκυστικό και ανταγωνιστικό των μεγάλων υπερτοπικών εμπορικών κέντρων.                                    
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 θα υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αρχικά στο τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως από την οδό Πόντου μέχρι την οδό Αργυρουπόλεως.                                               
α) Θα αποκλειστεί για όλα τα τροχοφόρα το τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως από την οδό Πόντου έως την οδό Αργυρουπόλεως μόνο στην αντίστοιχη κατεύθυνση.                                           
β) Θα αλλάξει η λεωφορειακή γραμμή Νο6 η οποία θα μεταφερθεί στην οδό Καλλίδου                                        
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της όχλησης των καταστημάτων και των κατοίκων.                                           
Ας λάβουμε όμως υπόψη ότι:                                        
Η ΟΧΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΩ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ                                     
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                      
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: