Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες, το http://www.disabled.gr/ έχει αλλάξει και όπως έχετε προσέξει έχει μεταμορφωθεί από τον Σήφη (www.fractal.gr).               
Σύντομα, ο Σήφης, θα αλλάξει και το http://news.disabled.gr/ για να γίνει όπως περίπου είναι το http://www.disabled.gr/                   
Από την άποψη του περιεχομένου, της ενημέρωσης και της υποστήριξης το http://www.disabled.gr/ έχει αγγίξει την τελειότητα. Πρακτικά είναι απίθανο να μην μπορέσετε να βρείτε αυτό που ψάχνετε.          
Μάλιστα η νέα μηχανή αναζήτησης που έφτιαξε ο Γιάννης Οικονόμου (www.antithesis.gr) είναι το τέλειο εργαλείο για κάθε συνεπή αναγνώστη.               
Δοκιμάστε τη μηχανή αναζήτησης και θα καταλάβετε τον όγκο των πληροφοριών που βρίσκεται κάτω από το http://www.disabled.gr/ και τη χρησιμότητα αυτών των πληροφοριών.              
Το πρόβλημα βρίσκεται πως δεν προλαβαίνουμε να απαντούμε στα τηλεφωνήματα των αναγνωστών που είναι υπερβολικά πολλά.                  
Γι' αυτό το λόγο σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά από το Σεπτέμβριο να σταματήσει το τμήμα των αγγελιών επειδή είναι αδύνατο καθημερινά να καταχωρούμε τόσες δεκάδες αγγελίες που τις περισσότερες φορές μας τις στέλνουν τηλεφωνικά.                  
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να προτιμάτε το e-mail.                   
Όλα τα e-mail που απευθύνονται προς το http://www.disabled.gr/ και προς το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ απαντώνται αμέσως ή το πολύ με καθυστέρηση μερικών ωρών.                  
Προτιμήστε σας παρακαλούμε το e-mail για την επικοινωνία σας επειδή είναι πιο βολικό για εμάς αλλά και πιο χρήσιμο για εσάς.                   
Όλα τα e-mail του http://www.disabled.gr/ διαβάζονται και απαντώνται εγκαίρως από όλη την ομάδα.            
Πρέπει να ξέρετε πως πάντα κάποιος από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκεται online ακόμη και τις αργίες και απαντά εγκαίρως σε όλα τα ερωτήματα που υποβάλλονται με e-mail.                
Σε ό,τι αφορά στην επικαιρότητα θα βρείτε τα πάντα στο http://www.disabled.gr/ και στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνονται καθημερινά με όλα αυτά που αφορούν στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.                   
Την πιο σημαντικές ειδήσεις της πιο πρόσφατης επικαιρότητας είναι οι παρακάτω:                
Καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση του ενοικίου και έχουν ενημερωθεί σχετικά τα ΚΕΠ.. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=39300               
Τα προβλήματα με τις φυσικοθεραπείες που εγκρίνει το Ι.Κ.Α. είναι πολλά.            
Διαβάστε ένα ενδιαφέρον και διδακτικό κείμενο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=37445            
Συνελήφθη κακοποιός με παραπληγία και μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=37446                     
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=37278 θα βρείτε ένα εντυπωσιακά καλαίσθητο εξώφυλλο φτιαγμένο από φοιτητή της σχολής καλών τεχνών.                  
Αυτή η φουρνιά των φοιτητών έχει πολλά ταλέντα.                  
Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. και των άλλων εταιριών που παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα και μπορείτε να τις διαβάσετε συνοπτικά στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=37583                    
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=37486 μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες πληροφορίες για τη συμμετοχή των ΑμεΑ στις πανελλαδικές εξετάσεις.                 
Στα άλλα κράτη και στους άλλους πολιτισμούς ο ακτιβισμός έχει πάρει άλλες διαστάσεις (πολιτιστικές, αισθητικές και πολιτικές).                 
Διαβάστε ένα εξαιρετικό κείμενο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=37462                 
Αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις.                    
Διαβάστε ένα κείμενο για 13 αλλαγές στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=39346                
Η εποχή για τις φορολογικές δηλώσεις έχει φτάσει και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.disabled.gr/lib/?cat=18 όπου υπάρχουν πληροφορίες και για τις μη κερδοσκοπικές εταιρείες.                          
Τις ειδήσεις για τα φορολογικά των ΑμεΑ μπορείτε να τις διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?cat=18 και εάν κάνετε μια προσεκτική ανάγνωση θα βρείτε πάρα πολλές πληροφορίες για την φορολόγηση των ΑμεΑ αλλά και συγκεκριμένα για τη φορολόγηση παραπληγικών και τετραπληγικών.                        
Επιδιόρθωση τραυμάτων (και κατακλίσεων) με χημικά στο μέλλον.                 
Διαβάστε για σχετική ερευνητική μελέτη και ερευνητικό πρόγραμμα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=39381                      
Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής σας προσκαλεί στην παρουσίαση του θέματος «Γονιμότητα και Εγκυμοσύνη στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ) - Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn» που γίνεται με σκοπό την ενημέρωση τόσο των ασθενών όσο και του ευρύτερου κοινού.                    
Η παρουσίαση θα γίνει από την γαστρεντερολόγο κα Κοιλάκου Σταυρούλα την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 7:00μ.μ., στο πρώην Δημαρχείο του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Μπιχάκη 8.                 
Μία από τις συμπαθητικές εταιρίας επίπλων ενδιαφέρεται να ξεκινήσει τον προβληματισμό για την παραγωγή προσαρμοσμένης επίπλωσης.                     
Διαβάστε σχετικά στο http://www.kosmin.gr/epipla-gia-olous                     
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Εγκαίνια εκθέσεων: "Έλληνες Χαράκτες από τη Δωρεά Δημητρίου Τσάμη" και "Παύλος Βασιλειάδης - Περιβάλλοντα"

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.                      
Αγ. Δημητρίου 159Α - 546 36 Θεσσαλονίκη                        
τηλ. 2310 99161, 2310 247111, fax 2310 991610                    
www.tf.auth.gr/teloglion,                             
e-mail: teloglion@auth.gr                       
Εγκαινιάζονται δύο νέες εκθέσεις                     
Λίγες μέρες μετά τη λήξη της μεγάλης έκθεσης «Henri de Toulouse Lautrec», η οποία τους πέντε μήνες παραμονής της στη Θεσσαλονίκη προσέλκυσε περισσότερους από ογδόντα χιλιάδες επισκέπτες, το Τελλόγλειο Ίδρυμα ετοιμάζεται να προσκαλέσει το κοινό της πόλης σε δύο νέες εκθέσεις.                  
Τα εγκαίνια των εκθέσεων «Παύλος Βασιλειάδης-Περιβάλλοντα» και «Έλληνες χαράκτες από τη δωρεά Δημητρίου Τσάμη» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στις 20:00.                 
«Παύλος Βασιλειάδης-Περιβάλλοντα»                  
Με την έκθεση Παύλος Βασιλειάδης-Περιβάλλοντα», το Τελλόγλειο καλεί τον επισκέπτη σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και ανακάλυψης έργων του δημιουργού Παύλου Βασιλειάδη σε διάφορα σημεία του μουσείου, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον αύλιο χώρο.              
Ο επισκέπτης καλείται να παίξει με τα ξύλινα σπίτια στην εγκατάσταση Πόλις, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1979, να πιάσει έναν ολόκληρο κόσμο με τα χέρια του, όπως γίνεται με τους Κόσμους, σφαίρες που αιωρούνται στον χώρο και πάνω τους αποτυπώνονται αστερισμοί, αλλά και να νιώσει την ταλάντωση των λουλουδιών, τα οποία θα ακολουθούν την κίνησή του.                
«Κοινή συνισταμένη στα καλλιτεχνικά περιβάλλοντα που παρουσιάζονται στην έκθεση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, και καλύπτουν χρονολογικά το σύνολο σχεδόν της πορείας του Παύλου Βασιλειάδη, είναι ότι μας δείχνουν καινούριους τρόπους να βιώνουμε τον κόσμο, μας θέτουν ερωτήματα εκεί όπου έχουμε σίγουρες απαντήσεις, μας ξεβολεύουν και μας βάζουν και πάλι στο παιχνίδι», σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης Δρ.Ιστορίας της Τέχνης Παναγιώτης Μπίκας.             
«Έλληνες χαράκτες από τη δωρεά Δημητρίου Τσάμη»               
Στην έκθεση «Έλληνες Χαράκτες από τη Συλλογή Δημητρίου Τσάμη» παρουσιάζεται το σύνολο των χαρακτικών, που ο Δημήτριος Τσάμης δώρισε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών το 2001. Η έκθεση αποτελεί μια επισκόπηση της ελληνικής χαρακτικής, ιδιαίτερα του μεσοπολέμου και των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων.                  
Ο Δημήτριος Τσάμης ενδιαφέρθηκε για το έργο των χαρακτών που έθεσαν το ελληνικό τοπίο και την ανθρώπινη μορφή ως το κυρίαρχο θεματικό άξονα. Έχοντας ως αναφορά τους σημαντικούς δασκάλους της χαρακτικής, Γαλάνη, Θεοδωρόπουλο, Παπαδημητρίου, καθώς και τους καλλιτέχνες που ακολούθησαν τα βήματά τους, ο Τσάμης επικεντρώθηκε στο δικό τους ουμανιστικό έργο.              
Τα χαρακτικά της συλλογής παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποικιλότητα των τεχνικών που χρησιμοποιούνται, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις εκάστοτε επιλογές του καλλιτέχνη.               
Η Συλλογή Δημητρίου Τσάμη δίνει μια μοναδική ευκαιρία στον θεατή να διαπιστώσει την αυτόνομη αξία αυτής της ιδιόμορφης τέχνης. Επιμέλεια έκθεσης: Παναγιώτης Μπίκας                    
Δημήτρης Τσάμης                  
Κατάγεται από μεγαλοαστική οικογένεια που ζούσε προπολεμικά στην Θεσσαλονίκη. Από το 1938, όταν ήταν ακόμη φοιτητής Νομικής στο Αριστοτέλειο, το ενδιαφέρον του για την τέχνη τον οδήγησε να αναζητεί και να αγοράζει έργα που τον συγκινούσαν και τον γοήτευαν.                
Ευαίσθητος, καλλιεργημένος, με ευρύτερη καλλιτεχνική παιδεία ξεκίνησε αγοράζοντας ένα χαρακτικό του Θεοδωρόπουλου που έγινε η αρχή για να δημιουργήσει την πιο αξιόλογη ίσως συλλογή νεοελληνικής χαρακτικής του 20ου αιώνα στην Ελλάδα                  
Γενική ευθύνη εκθέσεων Αλεξάνδρα Γουλάκη Βουτυρά                 
Επιμέλεια εκθέσεων Παναγιώτης Μπίκας                      
Προετοιμασία εκθέσεων Χριστίνα Τσαγκάλια                  
Γραφιστική επιμέλεια - Fast forward - Θεόφιλος Σαγίρογλου - Αναστασία Σταμάτη                    
Ώρες λειτουργίας εκθέσεων: Τρίτη, Πέμπτη-Παρασκευή: 09.00 - 14.00 Τετάρτη: 09.00-14.00. & 17.00.-21.00 Σάββατο-Κυριακή: 10.00-18.00

Διεθνές Συνέδριο στη Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα «Σταυροδρόμι Γλωσσών & Πολιτισμών: Μαθαίνοντας εκτός Σχολείου»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ-ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

ΣΒΕΤΛΑΝΑ ΑΛΕΞΙΕΒΙΤΣ                          
ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ                      
ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ                          
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ                            
Σελίδες:426                      
ISBN 978-960-8151-95-3                     
Την 26η Απριλίου 1986, μία σειρά εκρήξεων κατέστρεψε τον αντιδραστήρα του τέταρτου ενεργειακού μπλοκ στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ.              
Το ατύχημα αυτό χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη τεχνολογική καταστροφή του εικοστού αιώνα.                  
Μιλούν άντρες, γυναίκες, παιδιά, χωρικοί, στρατιώτες, μαθητές, πυροσβέστες, επιστήμονες, μελλοθάνατοι και συγγενείς μελλοθάνατων, μητέρες που γέννησαν παραμορφωμένα παιδιά, μαθητές που δε συναντιούνται πια στο σχολείο μα σε μονάδες λευχαιμικών ασθενών, αγρότες που ξεριζώθηκαν από την απαγορευμένη ζώνη, γονιοί που έθαψαν τα παιδιά τους, γυναίκες που είδαν τους άντρες τους να λιώνουν ζωντανοί πριν πεθάνουν, γέροντες που αναθυμούνται τις παλιές προφητείες, κορίτσια που κρύβουν την καταγωγή τους γιατί, αν την αποκαλύψουν, δε θα βρουν σύντροφο για τη ζωή τους.                     
"Μαγνητοφωνώντας τους, είχα την αίσθηση πως ηχογραφώ το μέλλον", γράφει η συγγραφέας Αλεξίεβιτς στη μοναδική δική της μαρτυρία.                    
Η Σβετλάνα Αλεξίεβιτς γεννήθηκε το 1948 στη Λευκορωσία.                 
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Έγραψε διηγήματα, θεατρικά έργα και σενάρια για ντοκυμαντέρ. Συνέταξε βιβλία μαρτυριών για τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν(σε απαγόρευση από το καθεστώς για 10 χρόνια), για την πτώση του κομμουνισμού και το 1997 εξέδωσε αυτό το βιβλίο που κυκλοφορεί σε 20 χώρες σόλο τον κόσμο και έχει αποσπάσει 7 διεθνή βραβεία.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ                      
Ζαΐμη 31, 106 82 ΑΘΗΝΑ                         
2103307001-4                      
Fax:2103307005                           
ekdoseis.periplous@gmail.com                     
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ                           
www.politismospolitis.org                        
Το βιβλίο μπορείτε να το αποκτήσετε είτε με αντικαταβολή στο 2103307001-2-4, είτε από το online κατάστημα μας www.booksandthecity.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ                                
Η ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΠ Η ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΡΙΑ, ΡΙΝΟΡΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ.              
Η εμφάνισή της αποδίδεται στην υπερέκκριση μιας ουσίας που λέγεται ισταμίνη.                    
Η έκκριση της ισταμίνης εμφανίζεται τακτικά στα άτομα με αλλεργική διάθεση ή σε δυσανεξία σε διάφορους παράγοντες.                    
Επειδή οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι ευαίσθητοι στον τομέα αυτό σε περιβάλλον έντονου στρες αυστηρής διαμονής περιορισμού των κινήσεων, κακού εξαερισμού έχουμε μια ροπή για αυξημένη έκκριση ισταμίνης και κατά συνέπεια εμφάνιση αθροιστικής κεφαλαλγίας.                    
Στις περιπτώσεις εντοπισμού της είναι εύκολη η αντιμετώπιση της.

Το Σχεδόν μελό της Μαρίας Ευσταθιάδη μεταφέρεται στον κινηματογράφο

Σας ενημερώνουμε ότι το Σχεδόν μελό της Μαριάς Ευσταθιάδη μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη.
Πρόκειται για μια γαλλική παραγωγή της ARTE FRANCE και της SCARLETT PRODUCTION σε σενάριο και σκηνοθεσία της MARION LAINE.
Πρωταγωνιστούν οι Julie FERRIER, Amandine DEWASMES, Arié ELMALEH, Bruno BLAIRET, Elli MEDEIROS, Philippe LAUDENBACH.
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Μάρτιο στο Παρίσι και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο.
Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2012.

Αστροπάρτυ στην Παραλία, Σάββατο 9 Απριλίου

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας διοργανώνει αστροπάρτυ στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αστρονομίας 2011.                    
Η εκδήλωση θα γίνει στην νέα παραλία στο ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, το βράδυ του Σαββάτου 9 Απριλίου μετά τις 8 το βράδυ.                        
Στο σημείο θα βρίσκονται τηλεσκόπια των μελών του Ομίλου με τα οποία θα θαυμάσουμε την Σελήνη, τον Κρόνο και τις υπόλοιπες ομορφιές του ανοιξιάτικου ουρανού.                       
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ                       
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου                     
τηλ 2310 423 133                       
www.ofa.gr

Μια πρωτεΐνη που δρα σαν οδοντόβουρτσα

medicalnews.gr                 
Μια πρωτεΐνη που δρα σαν οδοντόβουρτσα                         
Ο θηλασμός αυξάνει το μέγεθος του εγκεφάλου                       
Αν σου μειώσουν το μισθό αρρωσταίνεις και αν χάσεις την δουλειά σου πεθαίνεις πιο γρήγορα               
Έφτιαξαν τεχνητά γονίδια!                   
Το μελαχρινό δέρμα προστατεύει από τον καρκίνο                        
Η πολλή δουλειά κάνει κακό!                                           
Η ασπιρίνη προστατεύει από τον καρκίνο στο πάγκρεας                      
Προστατέψτε τα μάτια σας από τη χρήση του υπολογιστή                     
Παιδικές αλλεργίες και κατοικίδια                    
Αιφνιδιαστική εκτίναξη κρουσμάτων καρκίνου θυρεοειδούς στη Βόρεια Ελλάδα

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                       
* Ειδικό καθεστώς για Καστελόριζο: Η Άγκυρα θέλει το ελληνικό νησί χωρίς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ  
* Η Τουρκία θέλει να εντάξει την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της και το δείχνει               
* H KYΠΡΙAKH AMYNA ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ                     
* «Οι Απελευθερωτικοί Αγώνες του Ελληνισμού»                       
* Η αληθινή ταυτότητα των αντικανταφικών

Greek Alert

Greek Alert                        
* Αλήθειες και ψέματα                    
* Επειδή οι δικοί μας είναι για τα μπάζα, υπερεκτιμάμε τον Νταβούτογλου...               
* ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΡΟΓΛΟΥ!                     
* Μιχάλης Καραολής η ζωή και το έργο του                    
* Οι Γερμανοί ξανάρχονται ( στην Κερατέα )                    
* Ασθενείς του ΙΚΑ... μόνοι ψάχνουν!                    
* Σαν σήμερα: Ἡ γερμανικὴ ἐπίθεση κατὰ τῆς Ἑλλάδας (6 Ἀπριλίου 1941)                   
* Αν το πει κανας άλλος είναι φασίστας, αφού το λέει ο Λοβέρδος δεν τρέχει κάστανο                  
* Στα άκρα θέλουν οι Καστανίδης-Παπουτσής να πάει η κόντρα στην Κερατέα                 
* Περί παράδοσης                       
* H κρίσιμη μάζα των ηλιθίων                        
* Craig Armstrong - O Verona (Reprise)                        
* Εκδηλώσεις

Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                           
Σκληρό πακέτο µε µίνι παροχές                            
Εθνικό σχέδιο µέχρι το 2013 θα παρουσιάσει ο Γιώργος                            
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ                        
Εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας τα επόµενα δύο χρόνια, που αναµένονται εξίσου κρίσιµα µε αυτό που διανύουµε, πρόκειται να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου µε µπαράζ δηµόσιων παρεµβάσεων που θα κάνει την προσεχή εβδοµάδα.                  
Οπως αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να ανακτήσει µε τον τρόπο αυτό την εµπιστοσύνη της κοινής γνώµης, εµφανίζοντας το εθνικό σχέδιο ως τη µόνη διέξοδο για την περαιτέρω πορεία της χώρας.                    
Στο πλαίσιο αυτό, θα συγκληθούν το Υπουργικό Συµβούλιο, τόσο σε άτυπη συνεδρίαση, όσο και σε τακτική, όπως και η Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος, χωρίς να αποκλείεται και η σύγκληση κοµµατικών οργάνων.                     
Στη διάρκεια αυτών των δηµόσιων εµφανίσεων ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει συγκεκριµένες παρεµβάσεις σε τέσσερα επίπεδα, ώστε, όπως προαναφέρθηκε, να επανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε πολιτικό επίπεδο.                     
Κατά τη διάρκεια της υπό τον Πρωθυπουργό σύσκεψης, αναφέρθηκε ότι στο εθνικό σχέδιο για τη χώρα από τώρα ώς τις εκλογές του 2013 θα περιληφθούν:                    
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics                      
* ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΆρση βίζας μέσω… ΑΕΚ                  
* Η αληθινή ταυτότητα των αντικανταφικών                   
* Απόσυρση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας από μειονοτικά σχολεία ‎                    
* Δικαίωση Τούρκου συγγραφέα που αναφερόταν σε φόνους από τις τουρκικές αρχές                  
* Στενότερη «ενεργειακή συνεργασία» Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν                      
* Επικίνδυνοι χειρισμοί στο Αιγαίο                       
* Turkey plans to build three nuclear power plants                     
* Η απόφαση του Κογκρέσου για την Γενοκτονία των Αρμενίων εκκρεμεί ακόμη                       
* Turkey is shocked by Iranian step                       
* Η τραγωδία της ελληνικής οικονομίας                           
* Ζητήματα ζωτικής σημασίας                        
* Η Τουρκία θέλει να εντάξει την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της και το δείχνει                    
* Ο Αριντς και οι καθ’ ημάς υποκριτές                        
* Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσει ο εξευτελισμός μας;                    
* Το ένοχο κράτος μας έχει παραδώσει στην κατάρρευση...                   
* Τα σενάρια για το χρέος και η μοναξιά του υπουργού                   
* Σάββας Καλεντερίδης: Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσει την πρωτοβουλία στα 12 ν.μ και στην ΑΟΖ                     
* Από ελληνικά χέρια τα 30 νέα τουρκικά µαχητικά F-16- Πέντε µέρη της ατράκτου φτιάχνονται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα                      
* Ελιγμοί Καντάφι - Συνεχίζεται το σφυροκόπημα κατά των εξεγερμένων                     
* Mπαραντέι: Ανεβάζει τόνους για Λωρίδα της Γάζα                       
* H KYΠΡΙAKH AMYNA ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ                      
* Όχι στην ολέθρια αποστρατιωτικοποίηση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):            
--Οι Ευρωπαίοι παραδέχονται τώρα το φιάσκο της 25ης Μαρτίου                        
περισσότερα…                           
--Να αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας τον εαυτό τους και τον μισθό τους!                          
περισσότερα…                              
Ελεύθερη Ζώνη                                
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.                        
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                       
* Ο Δρ. Ματθαίος Τσαχουρίδης στο Ποντιακό πρόγραμμα "O Ξενιτέας" του 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς Μελβούρνης                      
* Γρηγόριος Κουσίδης, «ο Βοράς»                     
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗ                   
* Η χορευτική παράδοση και ο πολιτισμός των Ποντίων αντικείμενο έρευνας από Γιαπωνέζα Πανεπιστημιακό