Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αθήνα: 5 στάσεις για έθνικ φαγητό στο χέρι


Αθήνα: 5 στάσεις για έθνικ φαγητό στο χέρι.

Σημειώστε...

Τηγανίτες πατάτας με καπνιστό σολομό.
Χοιρινό ρολό με μπέικον, γεμιστό με ξερά φρούτα.
Ζελέ με κράνμπερι και κόκκινο κρασί.

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

Έγραψα πάρα πολλές φορές για την αντιμετώπιση στη χώρα μας των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις από το κράτος, και την χαρακτήρισα  ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ.
Έναυσμα για τους χαρακτηρισμούς μου αυτούς εδώ και χρόνια μου δίνουν μαρτυρίες και καταγγελίες τόσο των ασθενών, όσο και των συγγενών τους, που εξαιτίας των διαφόρων κρατικών «τακτικών», ανεβαίνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ έναν Γολγοθά.
Σε κάθε χρονογράφημα μου που έχει να κάνει με το…. «κράτος πρόνοιας», έχω αντιδράσεις από τα γνωστά κομματόσκυλα, που σπεύδουν να κάνουν το άσπρο μαύρο, υπερασπιζόμενοι τις «λατρευτές» τους κυβερνήσεις και, τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ πολιτικούς τους που από ΚΑΤΑΡΑ βρεθήκαν να «διοικούν» την υγεία της χώρας.
Είδαμε, και βλέπουμε, τα χαΐρια τους, την ΔΙΑΛΥΣΗ που έφεραν στην υγεία, τα ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ που έγιναν κρυφά και φανερά σε βάρος των ασθενών (κάποιοι λένε σε βάρος των «ταμείων», μόνο που τα ταμεία τα πληρώνουμε ΟΛΟΙ εμείς, δεν τα πληρώνουν αυτοί), ΜΑΘΑΜΕ για ζωές που χάθηκαν και χάνονται εξαιτίας της ΔΙΑΛΥΣΗΣ και των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ στην υγεία, αλλά ΕΜΕΙΣ, σαν λαός, ακόμα καθόμαστε και τους «καμαρώνουμε», και τους αφήνουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι για να μας κάνουν ακόμα τόσα και περισσότερα μόλις ξαναβγούν, γιατί η βλακεία μας είναι τέτοια, που θα τους ξαναψηφίσουμε.
Έτσι, για να μην ξεχνάμε κάποιες «λεπτομέρειες» όταν κοιταζόμαστε στον καθρέπτη μας.
Η Αναπηρία στη χώρα μας, έχει την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ αντιμετώπιση ακόμα και από την «Ζιμπάμπουε». Το «κράτος» εξαντλεί την «ευαισθησία» του ΟΧΙ στους Έλληνες.. Δείχνει την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ του στα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις ΚΟΒΟΝΤΑΣ άμεσα και έμμεσα τις όποιες «παροχές» τους μέσω των «επιτροπών» αναπηρίας.
Βλέπετε, οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες «κοστίζουν» πολλά σε φάρμακα και λοιπές παροχές, οπότε, πρέπει να «κοπούν» από τις επιτροπές, να γίνουν τα γνωστά «θαύματα», και οι ασθενείς να γίνουν καλά.
Έχουμε πει πολλές φορές για τα «θαύματα» των ΚΕΠΑ, έχουμε πει άλλες τόσες φορές, για την ΣΚΟΠΙΜΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ, έχουμε πει για την Αναπηρία στο Ανάπηρο Κράτος που ζούμε (μέχρι στιγμής), έχουμε πει για την «ΛΙΣΤΑ ΚΤΕΟ» των παθήσεων και των ποσοστών αναπηρίας, τα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ «εργαλεία» των επιτροπών που σε συνδυασμό με κρυφές και φανερές εντολές και εγκυκλίους, ταλαιπωρούν με τον … «νόμο», τον κοσμάκη.
Διαβάστε Συνέλληνες και ΦΡΙΞΤΕ.
«Όταν έναν άνθρωπο με σύνδρομο Down και παραπληγία τον περνάς από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο 4 φορές επιτροπή για να μην του δώσεις αυτό που δικαιούται, τότε πείτε μου ποιος έχει την αναπηρία τελικά;
Η υπομονή εξαντλήθηκε πλέον και η ευγένεια επίσης...
Από σήμερα το θέμα αναλαμβάνει η Εισαγγελία, και έτσι αναγκάζομαι να κάνω κάτι που από την αρχή δεν ήθελα, το θέμα θα βγει στην δημοσιότητα και δεν θα σταματήσει μέχρι ο Νίκος να δικαιωθεί.....»
Σαν τον Νίκο Συνέλληνες, είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ τα ΘΥΜΑΤΑ των διαφόρων επιτροπών με διάφορες χρόνιες παθήσεις, άτομα που από 90% αναπηρία κατέβηκαν στο 50%, (λόγο περικοπών και θαυμάτων).
ΕΥΤΥΧΩΣ, που δεν είναι παντου έτσι, ΕΥΤΥΧΩΣ, που υπάρχουν ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ πρώτα απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που ΤΙΜΟΥΝ τον όρκο που έχουν δώσει και δεν γίνονται ΣΥΝΕΡΓΟΙ σε πολιτικές ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Πολλοί είναι πλέον οι ασθενείς που κινούνται νομικά, πολλές οι υποθέσεις που πάνε στον εισαγγελέα.
Καιρός είναι να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, και να σταματήσουν κάποιοι να παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Έγραψα πολλές φορές για την ασθένεια ΜΑΣΤΙΓΑ της εποχής μας, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ασθένεια ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ και μέχρι στιγμής, παρολες τις ΑΓΩΓΕΣ που κυκλοφορούν, ΑΝΙΑΤΗ.

Μια ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ, η οποία ξεγελά πολύ εύκολα ακόμα και τους γιατρούς, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με αυτήν, ΔΕΝ έχουν ΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙ σε αυτήν.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ, του οποίου η ζωή, η καθημερινότητα σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ, πολύ συχνά ξεγελά τους πάντες.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα την οποία διοργανώνει η ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι και φέρει τον τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ».
Πιστεύω πως πρέπει πέρα από τους επιστήμονες, την ημερίδα να παρακολουθήσουν και όσοι ασθενείς μπορούν.
Στην συνδιοργάνωση είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNESCO, και γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Διαβάστε προσκτικά το πρόγραμμα της ημερίδας.
Προσωπικά θα βρίσκομαι εκεί, και είμαι σίγουρος πως θα είναι και πολλοί, πολλές, ενδιαφερόμενοι!

Βασίλης Τσούγκαρης

RS90 VHF/AIS Radio

Stay connected in every way with the Simrad RS90 VHF. More than just a radio it's got functionality built in. AIS receiver, hailer, foghorn, intercom and NMEA connectivity so you can share data across the network, all standard. Not sure who's calling you; a thirty second record and replay means you never miss anything vital. Connect up to 6 handsets. Optional scrambler and private channels for when you don't want to broadcast where the fish are biting. Tough and dependable, waterproof to IPX7 standards the RS90 is the ideal solution for power boaters and sport fishermen who demand only the best.
Key Features
Premium modular VHF Radio
Up to 6 Stations: 4 Wired handsets and 2 Wireless handsets
Works with HS35 Wireless Handset
Track Your Buddy feature with compatible Simrad MFDs
PA/Hailer Horn output with Record and Playback feature

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Οι γιορτές πλησιάζουν, λίγες μέρες μας χωρίζουν, το 2016 μας αφήνει, και ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε τις Άγιες μέρες που έρχονται, είναι με ΧΟΡΟ, και ΤΡΑΓΟΥΔΙ!
Για αυτό, ακόμα μια χρονιά, φροντίζει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ του Ζαφείρη Φωτιάδη στα Νέα Μουδανιά!
Αυτή την Πέμπτη, 15 του μήνα στις 19:30 το βράδυ, μας περιμένει ΟΛΟΥΣ στο Δημοτικό Θέατρο Μουδανιών, με ΧΟΡΟ - ΜΠΑΛΕΤΟ, ΗΙΡ ΗΟΡ, αλλά και πολλή ΜΟΥΣΙΚΗ, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ήθη και έθιμα από ΟΛΟ τον κόσμο, με τα Μικρά Σύνολα και Χορωδία!
Θα πραγματοποιηθούν και Πέντε  Πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία της περιοχής, την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 του μήνα!
Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, για να υποδεχτούμε τις γιορτές με την ΣΥΝΘΕΣΗ, και να «ταξιδέψουμε» στον «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»!

Βασίλης Τσούγκαρης

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

2 βιβλία!

Ναταλία Καπατσούλια - Η μαμά πετάει

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Μικρά Μολύβια- Καθένας έχει τη δική του λάμψη

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ

17 νέα βιβλία & μια κλήρωση... απόλαυση!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Έφτασε επιτέλους ο τελευταίος μήνας του 2016! Αυτές τις γιορτές επίλεξε για τους αγαπημένους σου βιβλία, τοποθέτησέ τα κάτω από το δέντρο σου και χάρισέ τους ένα δώρο που θα ανοίγουν ξανά και ξανά!
Οι νέες μας κυκλοφορίες

ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΑΤΓΟΥΝΤ
Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
Το τελευταίο δυστοπικό όραμα της Μάργκαρετ Άτγουντ, ένα μυθιστόρημα μεγάλης πνευματικής και συναισθηματικής οξυδέρκειας, ελκυστικό τόσο για το μυαλό όσο και για την καρδιά
THE OBSERVER
Συγγραφέας βραβευμένη με BOOKER
18,80€ | 16,92€

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΦΛΑΝΑΓΚΑΝ
ΑΠΟΥΣΙΑ
Με πυκνή, ποιητική πρόζα, ο Φλάναγκαν αποκαλύπτει κάτι που ενυπάρχει στην ανθρώπινη εμπειρία, πέρα από τις πολιτισμικές διαφορές: τον τρόπο που στερούμαστε την αγάπη και τον τρόπο που ανακαλύπτουμε πώς μας προσφέρεται.
ΤΗΕ GUARDIAN
Συγγραφέας βραβευμένος με BOOKER
15,50€ | 13,95€

ΜΠΙΡΧΙΝΙΑ ΜΠΑΓΕΧΟ
ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ, ΜΙΣΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΣΚΟΜΠΑΡ
Το βιβλίο αυτό είναι η παθιασμένη ιστορία ενός έρωτα που μετατράπηκε σε χρονικό φρίκης και ντροπής, και περιγράφει την εξέλιξη ενός από τα πιο διαβολικά εγκληματικά μυαλά της εποχής μας: την ικανότητά του να προκαλεί τρόμο και να προάγει τη διαφθορά, τους δεσμούς ανάμεσα στις παράνομες δουλειές του και σε διάφορους κρατικούς άρχοντες, τις δολοφονίες υποψηφίων για την προεδρία και τον πόλεμο που βύθισε όλη τη χώρα στο σκοτάδι.
Η βιογραφία του Πάμπλο Εσκομπάρ μέσα
από τα μάτια της ερωμένης του
17,70€ | 15,93€
Ιστορία

ΤΖΟΝ ΚΑΡ
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Ο Τζον Καρ επικεντρώνεται στις προσωπικές και στρατιωτικές ιστορίες των ικανότερων πολεμιστών που επιχείρησαν να ανελιχθούν στον αυτοκρατορικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ αυτών ο ιδρυτής της, ο Κωνσταντίνος Α΄, ο Ιουλιανός, ο Θεοδόσιος, ο Ιουστινιανός, ο Ηράκλειος, ο Λέων Α΄, ο Λέων Γ΄, ο Βασίλειος Α΄, ο Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος, ο Ρωμανός Δ΄ Διογένης, ο Ισαάκιος Άγγελος και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.
Η αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία των
πολεμιστών αυτοκρατόρων της, κατάφερε να επιβιώσει
για σχεδόν χίλια χρόνια μετά την πτώση της Ρώμης.
18,80€ | 16,92€
Επανεκδόσεις αγαπημένων συγγραφέων

ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΤΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ
Ποιος και γιατί δολοφονεί γυναίκες που έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα στο ίδιο νοσοκομείο; Τι παιχνίδια παίχτηκαν και ποια συμφωνία με τον θάνατο, που ξύπνησε έναν δολοφόνο είκοσι πέντε χρόνια αργότερα; Όταν η Μαίρη γνώρισε τον Άρη, ήταν σίγουρη ότι η σχέση τους θα κρατούσε για λίγο. Μόνο που η μοίρα όριζε διαφορετικά τις ζωές τους. Εκείνος της είχε παραδοθεί από την πρώτη στιγμή που την είδε κι έκανε αυτό που του υπαγόρευε το παράφορο πάθος του.
16,60€ | 14,94€
16,60€ | 14,94€
Βιβλία για να ζούμε καλύτερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΝΤΕΡΗΣ
ΟΤΑΝ Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ
Έχεις άγχος; Έχεις κατάθλιψη; Τίποτα δεν έχεις! Το άγχος και η κατάθλιψη δεν είναι όπως η γρίπη. Δεν υπάρχει ιός άγχους ή κατάθλιψης. Υπάρχουν δύο ρήματα: άγχομαι και καταθλίβομαι. Και στα δύο αυτά... σπορ οι Έλληνες διαπρέπουμε. Αυτό συμβαίνει διότι, μερικές φορές, η λογική «ρετάρει».Υπάρχουν αντίδοτα για την παράλογη πλευρά της λογικής; Υπάρχουν!
Δες όλα τα βιβλία του γνωστού ψυχολόγου εδώ!
11,10€ | 9,99€

14,40€ | 12,96€

7,70€ | 6,93€

11,10€ | 9,99€

12,20€ | 10,98€
Ζωγράφισε τα Χριστούγεννα

ΤΖΟΑΝΑ ΜΠΑΣΦΟΡΝΤ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΒΙΒΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΒΙΒΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Από όμορφες χιονονιφάδες, μέχρι ταράνδους, έλκηθρα και πεντανόστιμα γλυκά, τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ της Τζοάνα Μπάσφορντ ζωντανεύουν τη μοναδική ατμόσφαιρα της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου.
Κατέβασε και ζωγράφισε τα χριστουγεννιάτικα σχέδια της Τζοάνα εδώ! Νιώσε τη μαγεία των εορτών και μεταφέρσου στους δρόμους του βικτοριανού Λονδίνου την παραμονή των Χριστουγέννων για να συναντήσεις τον φοβερό Εμπενέζερ Σκρουτζ. Πάρε τα αγαπημένα σου μαρκαδοράκια ή τις ξυλομπογιές σου και προσθέστε το δικό σου χρώμα στα γιορτινά σχέδια και τα περίτεχνα μοτίβα.
11,90€ | 10,71€
10,90€ | 9,81€
e-books
Με περισσότερες από 1.300 επιλογές τίτλων σε e-books, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε μια νέα διάσταση!

9,99€

14,99€

12,99€

12,99€
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Τα λαβωμένα σ' αγαπώ (Θάλεια Ψαρρά, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)
Οι άνεμοι του χρόνου (Ελένη Τσαμαδού, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)
Η μπαλάντα της ζήλιας (Μάρω Βαμβουνάκη, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)
Απουσία (Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)
Διάβασε περισσότερα στο blog μας

Στον συγγραφέα Ρίτσαρντ Φλάναγκαν το βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature

Η Λίσμπετ Σαλάντερ επιστρέφει με το 5ο βιβλίο της σειράς Millennium!
Πρόσωπα, συνεντεύξεις & κριτικές

Συγγραφέας του μήνα
Μάρω Βαμβουνάκη
Συνέντευξη
Πηνελόπης Κουρτζή
Συνέντευξη
Στέφανου Δάνδολου
Κριτική για το βιβλιο
ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
Απόσπασμα
ΜΠΙΡΓΧΙΝΙΑ ΜΠΑΓΙΕΧΟ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ, ΜΙΣΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΣΚΟΜΠΑΡ
Είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να χρησιμοποιεί αυτήν τη φράση – «τους γάζωσα κανονικά». Τον ρωτάω λοιπόν στον ίδιο τόνο:
«Έτσι “γάζωσες" και τους απαγωγείς του πατέρα σου; Και πόσους της Μάρθα Νιέβες Οτσόα;» Χωρίς να περιμένω απάντηση και χωρίς να κρύβω την ειρωνεία μου, συνεχίζω: «Τελικά οι νεκροί είναι δέκα, είκοσι ή μήπως διακόσιοι, αγάπη μου;»
Ξαφνικά μεταμορφώνεται εντελώς. Η έκφρασή του σκληραίνει και μου πιάνει το κεφάλι και με τα δύο χέρια. Με ταρακουνάει προσπαθώντας να μου μεταδώσει μιαν αίσθηση ανημπόριας και έναν πόνο που ένας άντρας ποτέ δε θα μπορούσε να εξομολογηθεί σε μια γυναίκα και πολύ λιγότερο ένας άντρας σαν αυτόν σε μια γυναίκα σαν κι εμένα. Κοιτάζει το πρόσωπό μου με αγωνία, σαν να επρόκειτο για ένα ρευστό όνειρο που γλιστρούσε από τα χέρια του για πάντα.




ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800 | FAX : 210 28 19 550 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654 | FAX: 210 36 40 683