Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τέχνες και Αστρονομία: Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, Σάββατο 7 Ιουνίου

Τέχνες και Αστρονομία: Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, Σάββατο 7 Ιουνίου
Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον/α περισσότερο συναισθηματικά αποστεωμένο/η από ένα/μια μαθηματικό που εργάζεται με τα μη ριμάνεια υπερτετράγωνα; Κάποιον/α κβαντικό/ή φυσικό, κάποιον/α μοριακό/ή βιολόγο να απαγγέλλει ποίηση ή να γράφει έμμετρα;
Κι όμως όλοι/ες αυτοί/ές είναι άνθρωποι που αγαπούν, ερωτεύονται, μισούν, φοβούνται το θάνατο, όπως όλα τα ζωντανά όντα. Και θέλοντας να επικοινωνήσουν τις ανησυχίες τους αυτές με τους γύρω τους, καταφεύγουν στην ποίηση, στη ζωγραφική, στην τέχνη γενικότερα, για να καλμάρουν τη δική τους φουρτουνιασμένη ψυχή.
Γιατί... όσο υπέροχο είναι ν' αγναντεύεις το ουράνιο τόξο, άλλο τόσο είναι υπέροχο να το εξηγείς.
Εισηγήτριες: Η παιδαγωγός Κόκορη Νατάσα, και η προσηνής Ηρακλέους Χριστίνα.
Σάββατο 7 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας
Είσοδος ελεύθερη στο τελευταίο σεμινάριο της χρονιάς

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

VHF / UHF ALINCO DJ-500

VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ARCTUROS News

Η Ζωή διαμορφώνει χαρακτήρα

Ομαλά συνεχίζεται η περίθαλψη της Ζωής, της ορφανής αρκούδας που φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Η καθημερινή διατροφή της έχει εμπλουτιστεί αρκετά κι έτσι εκτός από γάλα πλέον περιλαμβάνει φρούτα, γιαούρτι και δημητριακά. Είναι ιδιαίτερα ορεξάτη και τρώει όλο το φαγητό της με όρεξη. Έχοντας ήδη συμπληρώσει περισσότερο από ένα μήνα παρουσίας στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης ορφανών αρκούδων έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια του χαρακτήρα της! Είναι αρκετά περίεργη και θαρραλέα είναι, ενώ της αρέσει να δοκιμάζει συνέχεια καινούρια πράγματα.
Διαβάστε περισσότερα
Βοηθήστε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να καλύψει τα έξοδα για το γάλα της μικρής Ζωής

Καθώς το κόστος για την περίθαλψη και ανατροφή της μικρής Ζωής είναι πολύ μεγάλο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δίνει τη δυνατότητα στους ευαισθητοποιημένους πολίτες που το επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια. Μέσω της εφαρμογής "CONTESTS" για κινητά τηλέφωνα μπορείτε να μας βοηθήσετε να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείται για να καλύψουμε τα έξοδα για το γάλα της ορφανής αρκούδας. Η εφαρμογή της Contests4Causes για smartphones συγκεντρώνει διαγωνισμούς κάθε κατηγορίας, από χορηγούς που προσφέρουν το προϊόν ή την υπηρεσία τους. Μέσω της αγοράς κάποιας προσφοράς από εταιρία που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, οι χρήστες συμβάλουν στην ανατροφή της Ζωής. Για να συμμετέχετε μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μέσω Google Play ή App Store
Παιδικά βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπέςή

Μπορεί τα σχολεία έκλεισαν για τις καλοκαιρινές διακοπές όμως το διάβασμα για τα μικρά παιδιά δεν σταματάει! Στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα βρείτε βιβλία για όλες τις ηλικίες. Ιστορίες εκπαιδευτικές που μεταφέρουν τον αναγνώστη στα μυστικά του δάσους και της άγριας ζωής. Για μικρά παιδιά (2-6 ετών) επιλέξτε το «Ο Ζήκος ο λύκος Φώναξε μου σ'αγαπώ»(12€) ή το «Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα»(11€), ενώ για παιδιά από 10 ετών αλλά και για ενηλίκους τις «Σκιές στο δάσος» (6€).
Δείτε όλα τα βιβλία
Η Royal Canin υποστηρίζει το πρόγραμμα του Ελληνικού Ποιμενικού

Με την χορηγία 3.200 κιλών τροφής για τους γεννήτορες και τα κουτάβια η Royal Canin εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού. Η αποστολή της τροφής αποτελεί μέρος μόνο της υποστήριξης της Royal Canin προς τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που στόχο έχει την πρόληψη των ζημιών που προκαλούν οι αρκούδες και οι λύκοι στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο και την προστασία της ελληνικής φυλής σκύλων που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Διαβάστε περισσότερα
O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος του Δήμου Λαγκαδά

Την Τρίτη 10 Ιουνίου από τις 9.00 έως τις 13.00 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκεται στο 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος για όλα τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο “Μενέλαος Βασιλικός” στο Σοχό και θα περιλαμβάνει διάφορες παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια από ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρια μαγειρικής, κοσμημάτων, κομποστοποίησης κα. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συμμετέχει με παιδαγωγικά εργαστήρια για μικρά παιδιά. Σας περιμένουμε!
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναζητά εθελοντές για το πρόγραμμα του Ελληνικού Ποιμενικού

Για το διάστημα 1 Ιουνίου – 30 Νοεμβρίου 2014, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναζητεί εθελοντές για παραμονή μακράς διάρκειας (1 εβδομάδα το ελάχιστο διάστημα), Έλληνες ή ξένους, για να συνεισφέρουν στο Πρόγραμμα Διατήρησης, Εκτροφής και Επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου. Οι εθελοντές θα απασχολούνται στον χώρο εκτροφής των ποιμενικών σκύλων, 09:00-17:00 καθημερινά.
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έσωσε πυροβολημένο μπούφο

Η ευαισθησία ενός πολίτη ο οποίος εντόπισε στην αυλή του έναν πυροβολημένο μπούφο και η άμεση κινητοποίηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποδείχτηκαν καταλυτικά για τη σωτηρία του τραυματισμένου πτηνού. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε άμεσα για την παραλαβή του και τη μεταφορά του αρχικά στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια παραδόθηκε στην ΑΝΙΜΑ προκειμένου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την περίθαλψή του.
Νεκρός λύκος σε τροχαίο ατύχημα

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εντόπισε το πρωί της 19ης Μαΐου νεκρό λύκο στον δρόμο Πτολεμαΐδας- Αμυνταίου. Ο νεαρός λύκος είχε χτυπηθεί από διερχόμενο όχημα λίγες ώρες νωρίτερα. Αυτό ήταν το 1ο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα λύκο για το 2014. Η ΟΑΕ πήρε τα απαραίτητα δείγματα για γενετικές εξετάσεις.

Ζωντανά το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Πoντιακών Χορών στο e-Pontos

Το e-Pontos.gr θα μεταδώσει το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 σε ζωντανή μετάδοση το 33ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών από την πόλη του Λεβερκούζεν στη Γερμανία.
Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ.
«Χορεύοντας αγκαλιάζουμε τη ζωή» είναι το σύνθημα του 33ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.). Περίπου 1500 νέοι χορευτές και μουσικοί από 46 συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας από διάφορα μέρη της Γερμανίας, της Σουηδίας, του Βελγίου και της Ελβετίας, θα ανταμώσουν στις 7 Ιουνίου 2014 στη Smidt-Arena της πόλης του Λεβερκούζεν για να παρουσιάσουν στους θεατές μία πλούσια πολιτιστική θεματική καθώς και την παράδοση των Ελλήνων του Πόντου που κατοικούσαν στις ακτές της Μαύρη Θάλασσας πριν εκδιωχθούν, συμπαρασύροντάς τους σε ένα μουσικό ταξίδι εκείνης της «γης».
Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ο κ. Αχιλλέας Βασιλειάδης, τον οποίο θα πλαισιώσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο δημοφιλής ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν.
Μείνετε συντονισμένοι!
Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...

Μάκης Τσίτας Απ’ έξω κι ανακατωτά

Μάκης Τσίτας
Απ’ έξω κι ανακατωτά
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
ISBN: 978-618-01-0214-7
Σελ.: 48

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα «Απ’ έξω κι ανακατωτά», με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.
Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της κι ετοιμάζεται η αποχαιρετιστήρια γιορτή. Όλοι οι συμμαθητές του Χρήστου πήραν από ένα ποίημα κι εκείνος το έμαθε αμέσως, και μάλιστα απ’ έξω κι ανακατωτά. Γι’ αυτό και είναι ενθουσιασμένος. Δεν έχει ξαναπεί άλλη φορά ποίημα, και ιδίως μπροστά σε ξένους ανθρώπους. Το λέει ξανά και ξανά, και νιώθει λίγο και σαν ηθοποιός στο θέατρο. Έτσι, όταν έρχεται η μέρα της γιορτής του σχολείου, ανεβαίνει χαρούμενος στη σκηνή για να το απαγγείλει. Θα πάνε άραγε όλα καλά; Και ποια είναι η εξαιρετική ιδέα που έχει ο αγαπημένος του παππούς;
Πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία (στη σειρά Φραουλίτσα) που θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεπεράσουν την ντροπή τους όταν καλούνται να απαγγείλουν ποιήματα μπροστά σε πολύ κόσμο.
Βιογραφικό:
Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο diastixo.gr. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φινλανδικά. Έχει γράψει το μυθιστόρημα ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ (εκδ. Κίχλη, 2013), τη συλλογή διηγημάτων ΠΑΤΥ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ (εκδ. Καστανιώτη, 1996) και δεκατέσσερα βιβλία για παιδιά. Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ!, ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΟΥΠΑ;, ΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕΤΡΑΣ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ;, ΠΑΡΕ ΜΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!, ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ, ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.

O ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ TO ΓΑΛΑΞΙΔΙ.


Μήπως είστε εσείς ο τυχερός που θα μείνει δωρεάν στο Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel.

Aποδράσεις στην πανέμορφη Εύβοια

Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr

Αφιέρωμα στην Εύβοια
Εύβοια: Μία ανάσα από την Αθήνα βρίσκεται το δεύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, η Εύβοια, το οποίο, λόγω της γέφυρας που τη συνδέει με τη Στερεά Ελλάδα, δίνει συχνά την εντύπωση όχι του νησιού αλλά ενός ηπειρωτικού προορισμού. Όμως, οι ομορφιές που κρύβει και οι επιλογές που διαθέτει είναι τόσες πολλές, που προσελκύει εκδρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδος!

Προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Ναύπλιο
 
Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr Βρείτε μας στο

ΤΟ ΑΥΤΟ

Επώνυμα, αυθεντικά αρώματα σε τιμές κόστους!!

Στο e-aromata.com θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε επώνυμα αρώματα και καλλυντικά στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Κάθε 10 μέρες θα βγάζουμε 51 προιόντα σε πραγματικά απίστευτες τιμές.
Κάντε δώρο σε σας ή στο αγαπημένο σας πρόσωπο το άρωμα που θέλετε στην τιμή που το θέλετε!!
  • Όλα τα προιόντα αποστέλλονται σε 24-72 ώρες
  • Όλα τα προιόντα είναι γνήσια και διατίθενται στις αυθεντικές συσκευασίες τους
  • Δωρεάν Πολυτελής Συσκευασία Δώρου αν το ζητήσετε
  • Ελάχιστα μεταφορικά 2,90. Δωρεάν αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα
Και πάντα με την εγγύηση της αξιοπιστίας της Κωσταρέλος Α.Ε.

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014/0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ
ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 06-06-14/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1006 ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ, ΕΝΩ ΥΨΗΛΕΣ
ΠΙΕΣΕΙΣ 1018 ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 29.00 ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 29.00 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.30 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.ΗΡΕΜΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 07-06-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 07-06-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.
ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ .
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-06-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΑΛΛΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 6
ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Εβδομήντα χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία - in.gr

Η ιστορική D-Day
Το συννεφιασμένο πρωινό της 6ης Ιουνίου 1944, πριν από 70 χρόνια, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη επιχείρηση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η απόβαση στη Νορμανδία ή D-Day, όπως έμεινε στην ιστορία. Επρόκειτο για ένα κρίσιμο πλήγμα εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και, όπως συμφωνούν οι ιστορικοί, ένα από τα σημεία που έκριναν την έκβαση του πολέμου. Αλλά ήταν ένα πλήγμα με τεράστιο κόστος.  
Στουρνάρας: Η μέρα που θα φύγω από το ΥΠΟΙΚ θα είναι δύσκολη για μένα
Τσίπρας στον Monde: Το ελληνικό χρέος απειλεί την σταθερότητα της Ευρώπης
ΥΠΟΙΚ: Κακώς ανησυχεί η Κομισιόν για τον γγ Εσόδων
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ
Εβδομήντα χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία
Συνελήφθη ο ύποπτος για τους θανάσιμους πυροβολισμούς σε καναδούς αστυνομικούς
Ντράγκι: Πακέτο μέτρων υπέρ της ανάπτυξης και κατά αποπληθωρισμού
Συνάντηση Στουρνάρα- Λαγκάρντ στο Παρίσι αποκαλύπτει το ΔΝΤ
Θεοχάρης: Κανένας δεν είχε το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ
Πετρώματα με πλαστικό, νέα παραξενιά της Γεωλογίας
Έρευνα υψηλής τεχνολογίας στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων
Συσκευή λέιζερ κάνει αλκοτέστ σε κινούμενα οχήματα
Ο ιδρυτής της TOMS, Blake Mycoskie μιλά για την κοινωνική επιχειρηματικότητα
Συνέντευξη Άρι Φόλμαν: Ανάμεσα σε όνειρο και πραγματικότητα
Ο Γιώργος Εμμανουήλ Στεφανάκης νέος πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου
Δ. Γιαννακόπουλος: «Μας είχαν τελειωμένους, αλλά...»
«Έχω συμβόλαιο και το τιμώ» ξεκαθάρισε ο Μάντζαρης
Οι σκέψεις του Σπανούλη για αποχώρηση από την εθνική

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ για τους Ωκεανούς και το Περιβάλλον
Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 5/6
Ο κήπος του Μεγάρου ανοίγει με Νίκο Πορτοκάλογλου- Προσκλήσεις
Ημερίδα: ο ρόλος του graffiti και της street art στη σύγχρονη κοινωνία
Porsche Cayenne 2015: Plug-in υβριδικές ανησυχίες
Δείτε τις νέες φωτογραφίες της ανανεωμένης Mercedes-Benz CLS 2015
Αισθητικές αλλαγές στο VW Caddy 2015
Φολέγανδρος, το τυπικό κυκλαδίτικο τοπίο
Λέσβος, η Γοργόνα της Συκαμιάς
Εύβοια, το Αυλωνάρι και οι παραδεισένιες ακρογιαλιές του
40 εντυπωσιακά βραδινά φορέματα
H Ζιζέλ είναι το νέο πρόσωπο της Chanel
Τα πιο ωραία γαλλικά καρέ στην Κυανή Ακτή
Το διαζύγιο ευνοεί την παιδική παχυσαρκία
Γιατί οι άνδρες πονάνε πιο πολύ μετά από χειρουργείο;
Δωρεάν εξετάσεις για τον διαβήτη σε 18 πόλεις
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
10 πράγματα που δεν σας είπαν ποτέ για τη μητρότητα!
Διάσημοι μπαμπάδες με τα παιδιά τους στα social media
10 τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα κουνούπια με φυσικά μέσα
Ξεκινούν οι εικονικοί περίπατοι στην Ελλάδα με το Google Street View
Limits: TEDx, σε αρχαίο θέατρο, χωρίς Internet, δεν γίνεται
Αθόρυβα και κομψά λάπτοπ που γίνονται tablet προωθεί η Intel
Wim Van Der Valk - Continental 30: Η εξέλιξη του είδους
Grady White - Freedom 375: O νόμος του ισχυρότερου