Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ARCTUROS News

Η Ζωή διαμορφώνει χαρακτήρα

Ομαλά συνεχίζεται η περίθαλψη της Ζωής, της ορφανής αρκούδας που φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Η καθημερινή διατροφή της έχει εμπλουτιστεί αρκετά κι έτσι εκτός από γάλα πλέον περιλαμβάνει φρούτα, γιαούρτι και δημητριακά. Είναι ιδιαίτερα ορεξάτη και τρώει όλο το φαγητό της με όρεξη. Έχοντας ήδη συμπληρώσει περισσότερο από ένα μήνα παρουσίας στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης ορφανών αρκούδων έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια του χαρακτήρα της! Είναι αρκετά περίεργη και θαρραλέα είναι, ενώ της αρέσει να δοκιμάζει συνέχεια καινούρια πράγματα.
Διαβάστε περισσότερα
Βοηθήστε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να καλύψει τα έξοδα για το γάλα της μικρής Ζωής

Καθώς το κόστος για την περίθαλψη και ανατροφή της μικρής Ζωής είναι πολύ μεγάλο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δίνει τη δυνατότητα στους ευαισθητοποιημένους πολίτες που το επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια. Μέσω της εφαρμογής "CONTESTS" για κινητά τηλέφωνα μπορείτε να μας βοηθήσετε να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείται για να καλύψουμε τα έξοδα για το γάλα της ορφανής αρκούδας. Η εφαρμογή της Contests4Causes για smartphones συγκεντρώνει διαγωνισμούς κάθε κατηγορίας, από χορηγούς που προσφέρουν το προϊόν ή την υπηρεσία τους. Μέσω της αγοράς κάποιας προσφοράς από εταιρία που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, οι χρήστες συμβάλουν στην ανατροφή της Ζωής. Για να συμμετέχετε μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μέσω Google Play ή App Store
Παιδικά βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπέςή

Μπορεί τα σχολεία έκλεισαν για τις καλοκαιρινές διακοπές όμως το διάβασμα για τα μικρά παιδιά δεν σταματάει! Στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα βρείτε βιβλία για όλες τις ηλικίες. Ιστορίες εκπαιδευτικές που μεταφέρουν τον αναγνώστη στα μυστικά του δάσους και της άγριας ζωής. Για μικρά παιδιά (2-6 ετών) επιλέξτε το «Ο Ζήκος ο λύκος Φώναξε μου σ'αγαπώ»(12€) ή το «Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα»(11€), ενώ για παιδιά από 10 ετών αλλά και για ενηλίκους τις «Σκιές στο δάσος» (6€).
Δείτε όλα τα βιβλία
Η Royal Canin υποστηρίζει το πρόγραμμα του Ελληνικού Ποιμενικού

Με την χορηγία 3.200 κιλών τροφής για τους γεννήτορες και τα κουτάβια η Royal Canin εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού. Η αποστολή της τροφής αποτελεί μέρος μόνο της υποστήριξης της Royal Canin προς τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που στόχο έχει την πρόληψη των ζημιών που προκαλούν οι αρκούδες και οι λύκοι στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο και την προστασία της ελληνικής φυλής σκύλων που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Διαβάστε περισσότερα
O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος του Δήμου Λαγκαδά

Την Τρίτη 10 Ιουνίου από τις 9.00 έως τις 13.00 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκεται στο 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος για όλα τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο “Μενέλαος Βασιλικός” στο Σοχό και θα περιλαμβάνει διάφορες παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια από ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρια μαγειρικής, κοσμημάτων, κομποστοποίησης κα. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συμμετέχει με παιδαγωγικά εργαστήρια για μικρά παιδιά. Σας περιμένουμε!
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναζητά εθελοντές για το πρόγραμμα του Ελληνικού Ποιμενικού

Για το διάστημα 1 Ιουνίου – 30 Νοεμβρίου 2014, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναζητεί εθελοντές για παραμονή μακράς διάρκειας (1 εβδομάδα το ελάχιστο διάστημα), Έλληνες ή ξένους, για να συνεισφέρουν στο Πρόγραμμα Διατήρησης, Εκτροφής και Επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου. Οι εθελοντές θα απασχολούνται στον χώρο εκτροφής των ποιμενικών σκύλων, 09:00-17:00 καθημερινά.
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έσωσε πυροβολημένο μπούφο

Η ευαισθησία ενός πολίτη ο οποίος εντόπισε στην αυλή του έναν πυροβολημένο μπούφο και η άμεση κινητοποίηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποδείχτηκαν καταλυτικά για τη σωτηρία του τραυματισμένου πτηνού. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε άμεσα για την παραλαβή του και τη μεταφορά του αρχικά στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια παραδόθηκε στην ΑΝΙΜΑ προκειμένου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την περίθαλψή του.
Νεκρός λύκος σε τροχαίο ατύχημα

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εντόπισε το πρωί της 19ης Μαΐου νεκρό λύκο στον δρόμο Πτολεμαΐδας- Αμυνταίου. Ο νεαρός λύκος είχε χτυπηθεί από διερχόμενο όχημα λίγες ώρες νωρίτερα. Αυτό ήταν το 1ο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα λύκο για το 2014. Η ΟΑΕ πήρε τα απαραίτητα δείγματα για γενετικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: