Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ Θεσσαλονίκης

(ΑΠΟ http://efestival.kne.gr/)
Πρόγραμμα Στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη γίνεται το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, σε ένα ξεχωριστό χώρο που συνδέεται με την ιστορία της πόλης και του κινήματος, στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη.
Το πρόγραμμα καθημερινά θα ξεκινάει στις 8 το βράδυ κι έχει ως εξής: Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Συναυλία Χάλκινα Γουμένισσας και Ζώρας ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια» Συναυλία Μ. Πασχαλίδη, Π. Θαλασσινό, Γ. Νέγκα ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΝΑ ΜΠΑΛΕΤΑ - χορευτικό συγκρότημα χορευτικό συγκρότημα από ΠΓΔΜ Συναυλία Dilek Kots (Τουρκία) Συναυλία Β. Κασούρα - λαϊκό- ρεμπέτικο γλέντι ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ BRAIN TRAFFIC WHISPER ΑΣΤΕΡΗΣ και ΔΙΑΤΤΟΝΤΕΣ Συναυλία Χειμερινών Κολυμβητών Συναυλία Δάρνακες με μουσική από τα βαλκάνια ΘΕΑΤΡΟΥ - ΣΙΝΕΜΑ θεατρικό από ομάδα μεταναστών ΤΑΙΝΙΑ Σάββατο 13 Σεπτέμβρη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΚΝΕ αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι ΑΦΙΕΡΩΜΑ: « 90 ΧΡΌΝΙΑ ΚΚΕ» ΑΔΕΡΦΟΙ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ Β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- Χ. ΘΗΒΑΙΟΣ – Σ. ΜΠΟΥΛΑΣ ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ JASM ορχιστρική ελληνική μουσική «ΤΡΑΝΕΛΛΗΝΕΣ» ποντιακό χορευτικό συγκρότημα ΠΑΛΙΟΙ ΔΙΑΒΑΤΕΣ λαϊκά –ρεμπέτικα ΑΦΙΕΡΩΜΑ: « Το ρεμπέτικο στη Θεσσαλονίκη» με τον ΑΓΑΘΩΝΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ RED ALERT - ELEKTRIC SYNDROM ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Αθλητισμός και ντόπινγκ» BAD LIZARD - SUGAR MADE ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΣΙΝΕΜΑ ΧΟΡΟΣ: «Ιστορίες γραμμένες στο μπλε» Από την ομάδα Β+6 ΤΑΙΝΙΑ Κυριακή 14 Σεπτέμβρη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΟΝΤΙΝΑ - Δ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ- Α.ΤΑΤΣΙΟΥΛΗ αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ από μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ Δ. Παπατολιδη ΟΜΙΛΙΑ από μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ της Θ.Κ. «ΙΘΑΚΗ» Σ.ΛΕΩΝΑΡΔΟΥ- Π. ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ - Κ. ΔΟΪΤΣΙΔΗΣ παραδοσιακά Θρακιώτικα ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Διαπολιτισμικό Ευόσμου Αφιέρωμα στον «Μάνο Ελευθερίου» Έντεχνο συγκρότημα Συναυλία Blue Con ins Nasa Funk ΘΕΑΤΡΟΥ - ΣΙΝΕΜΑ «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» του Γ. Ρίτσου από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Με αφορμή το Μάη του ’36 πως τέτοια γεγονότα επηρεάζουν την τέχνη» ΤΑΙΝΙΑ: «ΜΕΡΕΣ ‘36» του Τάσου Ψαρά Στο τριήμερο των εκδηλώσεων συμμετέχουν δεκάδες νεανικά ερασιτεχνικά μουσικά και χορευτικά σχήματα. Στο χώρο θα λειτουργούν Βαλκανιούπολη, έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας, παιδότοπος, εκθεσιακοί πολυχώροι, ταβέρνα κ.ά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ http://www.paralympic.gr/)Το πρώτο Χρυσό Μετάλλιο η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στο Πεκίνο – ακόμη ένα χάλκινο στο Στίβο Δυο ακόμα μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, κατέκτησε η Ελληνική Ομάδα στη σημερινή (Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008) τέταρτη ημέρα των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Πεκίνο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2008.
Η χώρα μας έχει πλέον οκτώ μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα και ανέβηκε από την 38η στην 26η θέση της γενικής κατάταξης.
Πρώτη είναι η Κίνα με συνολικά 77 μετάλλια (24 χρυσά, 28 ασημένια και 25 χάλκινα). Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελληνικής Ομάδας κατέκτησε ο πρωταθλητής της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης που κέρδισε τα 100 μ ελεύθερο (κατηγορία S13) με 53.37, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
«Αυτό το μετάλλιο το περίμενα πάρα πολύ.
Είχα πάρει εδώ στο Πεκίνο, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο και ήθελα πολύ αυτό το χρυσό. Δούλεψα πολύ σκληρά τον τελευταίο χρόνο και έκανα πολύ σκληρή προσπάθεια.
Σήμερα αισθανόμουν όλη την ημέρα πολύ όμορφα.
Από το πρωί αισθανόμουν πολύ καλά.
Με τη βοήθεια του Θεού τα κατέφερα σήμερα και ελπίζω να πάω εξ ίσου καλά και στα υπόλοιπα αγωνίσματα που θα πάρω μέρος.
Μια και τα 100 μ ελεύθερο δεν είναι το αγώνισμα μου, όπως είναι τα 100 μ ύπτιο και τα 50 μ ελεύθερο».
Ο Νίκος Τσότρας που αγωνίστηκε στα 100 μ ύπτιο κατέλαβε την 5η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με 1:21.52. Το δεύτερο μετάλλιο της σημερινής ημέρας κατέκτησε ο Γιάννης Πρώτος στα 400 μ (κατηγορία Τ13) που κάλυψε την απόσταση με 49.99:
«Ήλθα εδώ με το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα πόδια μου.
Ήμουν σε καλή κατάσταση και γι αυτό ήθελα να κερδίσω και μαζί να κάνω έναν πολύ καλό χρόνο.
Δυστυχώς δεν βγήκε.
Δεν μας αρέσει, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.
Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο μου στην οικογένεια μου».
Στη σφαιροβολία (κατηγορία F42) ο Αθανάσιος Δεληγιώργης κατετάγη 11ος με επίδοση 11.68 μ. Στην Τοξοβολία ο Ρωμαίος Ρουμελιώτης ηττήθηκε σήμερα από τον ισπανό Ζαρζουέλα με 97-90 και έμεινε έξω από την οκτάδα της διοργάνωσης.
Η ελληνική ομάδα στο Μπότσια (Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Δημήτρης Μίχος και Μαρία Σταυροπούλου) ηττήθηκε σήμερα από την Ταϊλάνδη (Παουσίντ, Σουκάρθ, Βισαρατενουντα) με 5-2 και την Πορτογαλία (Κόστα, Ραιμόντο και Παισούτο) με 5-2.
Σήμερα η ιστιοπλοία είχε ρεπό. Στην αυριανή πέμπτη ημέρα των Αγώνων (Πέμπτη 11/9/2008) από ελληνικής πλευράς αγωνίζονται: Βαγγέλης Κακοσαίος, Παναγιώτης Γιαννούκαρης (σκοποβολή), Κωνσταντίνος Καραούζας, Βασίλης Τσαγκάρης (Κολύμβηση), Παντελής Καλόγερος, Αλεξάνδρα Δημόγλου (Στίβος), Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Μαρία Σταυροπούλου, Δημήτρης Μίχος (Μπότσια), Άννα Τζήκα (Τοξοβολία), Γιώργος Δεληκούρας, Βασίλης Χριστοφόρου, Θοδωρής Αλεξάς, Νικος Πατεράκης (στιοπλοία).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://www.disabled.gr/)
Σας πληροφορούμε ότι, με το άρθρο 8, παρ. 3, του ν. 2880/2001 (ΦΕΚ 9/Α΄/30-1-2001) «Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», επεκτείνονται οι διατάξεις του άρθρου 16, παρ. 4, του ν. 2527/1997 και στους αναδόχους γονείς, καθώς και στους έχοντες με δικαστική απόφαση την επιμέλεια ατόμου με ειδικές ανάγκες. Ειδικότερα: 1. Όπως είναι γνωστό, με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 16 του ν. 2527/1997, προβλέπεται ότι η μείωση του ωραρίου εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του π.δ/τος 193/1988 (ΦΕΚ 84), για τους μονίμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική σωματική αναπηρία που υπερβαίνει το 67% ή σύζυγο με αναπηρία 100% τον οποίο συντηρεί, γίνεται χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους.
Η συνδρομή όλων των ανωτέρω αναπηριών βεβαιώνεται με γνωμάτευση των υγειονομικών επιτροπών του ν. 1648/1986. 2. Η ανωτέρω μείωση του ωραρίου χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών τους επεκτείνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, του άρθρου 8, του ν. 2880/2001 και στους υπαλλήλους που έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και στους υπαλλήλους γονείς μονογονεϊκούς ή μη που είναι ανάδοχοι ατόμων με ειδικές ανάγκες, δεδομένου ότι τα προβλήματα και οι δυσκολίες είναι και στις δύο περιπτώσεις ίδιες, αν όχι περισσότερες όταν το άτομο με ειδικές ανάγκες δεν είναι φυσικό τέκνο. Ο Γενικός Γραμματέας, Σταύρος Καμπέλης. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, Δ/ΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Κ΄ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο disabled.gr
Μπορείτε να βρείτε ανάλογα κείμενα στην διεύθυνση http://www.disabled.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://www.disabled.gr/)
Από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ανακοινώνονται τα εξής: Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) τα οποία αδειοδοτήθηκαν και λειτούργησαν με χρηματοδότηση από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς Πόρους στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ συνεχίζουν την λειτουργία τους. Όλοι οι πολίτες που είναι γονείς ή κηδεμόνες ή επιτροπεύοντες παιδιών με αναπηρία ή εφήβων με νοητική υστέρηση ή κινητική αναπηρία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από 8/9/2008 μέχρι 20/9/2008 στα λειτουργούντα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) της περιοχής τους. Η Πολιτεία στηρίζει πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών με αναπηρίες στα Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. που θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μέσω εθνικών πόρων και θα υλοποιηθεί από τον εποπτευόμενο από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Ο μέγιστος αριθμός των παιδιών-εφήβων, που μπορούν να φιλοξενηθούν σε κάθε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α) καθορίζεται από την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου. Το έντυπο της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης, θα διανέμεται από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και από τους Δήμους στην έδρα των οποίων αυτά λειτουργούν.
Επίσης είναι αναρτημένο στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (www.oee.gr).

Παραλίγο πειρατεία σε ελληνικό πλοίο

(ΑΠΟ http://www.zougla.gr/)
Σομαλοί πειρατές επιχείρησαν σήμερα να καταλάβουν ελληνικό φορτηγό πλοίο που έπλεε στον Κόλπο του Άντεν, αλλά η απόπειρά τους απέτυχε παταγωδώς, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Οι πειρατές, αφού καταδίωξαν το ελληνικό πλοίο με ταχύπλοα, άνοιξαν πυρ εναντίον του πληρώματος με πυροβόλα.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στην περιοχή ένα πολεμικό πλοίο και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο.
Μετά από λίγο, κατάφεραν να τρέψουν τους επικίνδυνους πειρατές σε φυγή. Ωστόσο, την ίδια τύχη δεν είχε και ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Νότιας Κορέας και 21 άτομα πλήρωμα.
Το Νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό δίκτυο, Γιονχάπ, μετέδωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.
Πρόκειται για το 11ο πλοίο που καταλαμβάνουν Σομαλοί πειρατές από τις 20 Ιουλίου και το 50ο από τις αρχές του έτους. Από τον Κόλπο του Άντεν, που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Ινδικό ωκεανό, περνούν κάθε χρόνο περίπου 20.000 πλοία.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη περιοχή είναι και γνωστή για τις συχνές επιθέσεις Σομαλών πειρατών. Η zougla.gr επικοινώνησε με το ΥΕΝ, οι αρμόδιοι όμως δήλωσαν άγνοια για το γεγονός.

"Εφαγε" και βουλευτή ο Εφραίμ...

(ΑΠΟ http://press-gr.blogspot.com/)
Το παρασκήνιο της "αντικατάστασης" του Αθ. Φλωρίνη στη Χαλκιδική με τον ... κολλητό του Βασ. Πάππα που ήταν και εισηγητής σε ένα άλλο βατοπεδινό σκάνδαλο!.
Του Γιάννη Δαίδαλου
Με απόφαση του Εκλογοδικείου ο ένας εκ των δύο βουλευτών της ΝΔ στη Χαλκιδική, ο Αθηναίος Φλωρίνης, χάνει την έδρα του και την καταλαμβάνει ο Βασίλης Πάππας.
Ο νέος βουλευτής θα ορκιστεί μόλις ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής, αρχές Οκτωβρίου.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Φλωρίνης έχασε την έδρα του για ένα τυπικό λόγο που μέχρι τώρα το Εκλογοδικείο απέρριπτε σε άλλες ενστάσεις.
Δεν δεχόταν δηλαδή ότι η μη μονογραφή κάποιων ψηφοδελτίων συνιστούσε λόγο ακύρωσής τους.
Και τα αναγνώριζε ως έγκυρα υπέρ του υποψηφίου.
Στην περίπτώση αυτή, έκρινε το αντίθετο.
Και αφαίρεσε ψηφοδέλτια από τον κ. Φλωρίνη με αποτέλεσμα να "εκλεγεί" ο κ. Πάππας.
Η υπόθεση θα είχε μόνο τεχνικό ενδιαφέρον αν ο κ. Φλωρίνης δεν θεωρούσε πως υπήρχε και "δάκτυλος" σε βάρος του.
Από ποιον;
Οπως λέει σε συναδέλφους του στη ΝΔ, τα νήματα κίνησε, για να χάσει την έδρα, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ μαζί με τους πολιτικούς - κυβερνητικούς του φίλους!
Και γιατί, όπως λέει, το έκανε;
Διότι ο κ. Φλωρίνης, όπως και ο άλλος τοπικός βουλευτής Βαγιωνάς, έχουν στραφεί κατά των "καμωμάτων" του Εφραίμ και της παρέας του.
Ετσι δεν είχε ο Εφραίμ στήριξη από την τοπική ΝΔ.
Αντίθετα, ο κ. Β. Πάππας έχει παραδοσιακούς πνευματικούς δεσμούς με τον Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου (η φωτογραφία, από την ιστοσελίδα του).
Ο Β. Πάππας είναι γνωστός και για τις σχέσεις του με τους εκκλησιαστικούς κύκλους ενώ υπήρξε εισηγητής του περιβόητου νομοσχεδίου για το "ΙΔΡΥΜΑ ΟΡΜΥΛΙΑ" που λειτουργεί στο κοινόβιο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, στο παλαιό αγιορειτικό Bατοπεδινό Mετόχι.
Άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου που είχε θαφτεί...

Επιστολή της Ε.Ε.Π.Α προς τον Γ.Γ.Π.Π.

(ΑΠΟ http://fire.gr/)Προς: Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας Κο Μαργαρίτη Μουζά
Κοιν: Υφυπουργό Εσωτερικών Κο Παναγιώτη Χηνοφώτη Αθήνα, 09-09-2008 Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Αναγνώσαμε με ενδιαφέρον την επιστολή σας προς τις εθελοντικές ομάδες παρουσιάζοντας το έργο που έχετε κάνει μέχρι σήμερα στην Γ. Γ. Π. Π. και τις προσπάθειες να συμμαζέψετε το μπάχαλο που οι προκάτοχοί σας δημιούργησαν.
Μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι μεταξύ άλλων αναφερθήκατε και στον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη (Ν.1951/91) αναφέροντάς μας ως «Εθελοντές Δασοπυρόσβεσης» και «Εθελοντική Οργάνωση», προσθέτοντας ότι επιχειρείτε μια προσπάθεια σύγκλησής μας με τις Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας μέσω κοινής επιτροπής με το Π.Σ..
Σύμφωνα με την επιστολή φαίνεται ότι αγνοείται στοιχειώδη διαφορές μεταξύ των Εθελοντών Πυροσβεστών και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας κάτι που σας αναλύσαμε στην προ 2μηνου συνάντηση που είχε μαζί σας ο Γεν. Γραμματέας και ο Αν. Γεν. Γραμματέας της Ένωσης.
Σας υπενθυμίζουμε ότι είχατε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον θεσμό χωρίς να διστάσετε μάλιστα να μας πείτε ότι το νομικό αυτό πλαίσιο είναι απόλυτα ξεκάθαρο και κατανοητό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι εν λόγω φράσεις είναι ατυχείς από μέρους σας και δεν υποκρύπτεται κάτι άλλο εάν λάβουμε υπόψη και την συνεχή αδιάφορη στάση του Αρχηγείου Π.Σ, προς το εθελοντικό προσωπικό. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι Εθελοντής Πυροσβέστης είναι ΕΝΑΣ και υπάγεται στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Δεν θα δεχτούμε με κανέναν τρόπο να γίνουμε υποχείρια κανενός, ούτε να μετάσχουμε στην κατασπατάληση των χρημάτων και των δωρεών του Ελληνικού λαού. Για το Δ.Σ. Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Τσιουγκρής Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Ζέρβας
Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής
Σωζοπόλεως 28, Αθήνα
ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

Τεκμήρια: φοροπαγίδα για μισθωτούς

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης
Οι μισθωτοί «πληρώνουν» τα τεκμήρια διαβίωσης που σκοπεύει να επαναφέρει η κυβέρνηση! Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, αναδεικνύοντας όχι μόνο τον φορολογικά άδικο χαρακτήρα των τεκμηρίων αλλά και την αναποτελεσματικότητά τους στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Με βάση αυτά τα στοιχεία που αφορούν το 2002, τελευταίο έτος κατά το οποίο εφαρμόστηκαν για όλους τους φορολογουμένους τεκμήρια διαβίωσης (όπως δηλώνει ότι θα επαναφέρει από το 2009 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης), οι περισσότεροι από τους φορολογουμένους που πιάστηκαν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων και αναγκάστηκαν να πληρώσουν φόρο περισσότερο από αυτόν που αναλογούσε στο εισόδημα που δήλωσαν, ήταν μισθωτοί.
Το έτος αυτό στην παγίδα των τεκμηρίων πιάστηκαν 130.760 μισθωτοί ξεπερνώντας σε αριθμό τους εμπόρους, βιοτέχνες και άλλους επιτηδευματίες (115.636), τους εισοδηματίες (109.189) και τους ελεύθερους επαγγελματίες (21.116).
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι μισθωτοί είναι οι πιο ειλικρινείς φορολογούμενοι.
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://epontos.blogspot.com/) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ" Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ" ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ''ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ'' ΣΤΟ 1ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΛΕΥΚΩΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ" ΚΟΜΝΗΝΩΝ 21 ΣΕΡΡΕΣ Τ.Κ. 62125 ΤΗΛ.2321037581 ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ H ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΤΑΤΟΠΕΔΟΥ "ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ". ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ-ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00. ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Αθανασίου Διάκου 26 Τ.Κ. 56533 ΠολίχνηΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλ. & Fax 2310666810 www.pontioipolichnis.gr info@pontioipolichnis.gr ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ" Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ" ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 10:00 ΕΩΣ ΤΗ 13:00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΙΟΥ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ" T.K. 54500 ΜΕΣΑΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Τηλ. 2310786410, 6977797804 ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΡΑΥΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ 2 Τ.Κ. 50100 ΤΗΛ. 2461036167 ΚΟΖΑΝΗ΄ Ενημερωθείτε για περισσότερες εκδηλώσεις εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Παιδείας Αθλητισμού & Νεολαίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς επιθυμώ να σας απευθύνω χαιρετισμό μεταφέροντας και τις θερμότερες ευχές του Δημάρχου μας Χριστόδουλου Οικονομίδη. Είναι φυσικό σε κάθε νέο ξεκίνημα ο καθένας μας να βάζει νέους στόχους, να πλάθει νέα οράματα και να έχει αυξημένες προσδοκίες. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ούτε στιγμή ότι η κάθε επιτυχία είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας απ' όλους μας. Όλοι μας, δήμος, εκπαιδευτικοί και γονείς, οφείλουμε και πρέπει σ΄ αυτή την προσπάθεια των μαθητών μας, να είμαστε δίπλα τους συμπαραστάτες και αρωγοί ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία. Για την επίτευξη της προόδου απαιτείται η συνύπαρξη και συλλειτουργία πολλών ανθρώπων και η ενδυνάμωση αρχών και αξιών όπως: σεβασμός, συνεργασία, πίστη, καλή θέληση, εξειδικευμένη γνώση και προγραμματισμός από όλους μας. Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους. Από εσάς τους εκπαιδευτικούς ζητώ και αυτή τη χρονιά να δείξετε τον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητα σας όπως κάθε χρόνο για μια γόνιμη και παραγωγική δραστηριότητα. Από τις σχολικές επιτροπές και τη διεύθυνση κάθε σχολείου θα ήθελα να συνεχίσουν να διοικούν με αγάπη και σύνεση τα σχολεία με γνώμονα πάντα όχι μόνο τη μάθηση αλλά και την γενικότερη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας. Εσάς τους γονείς σας προτρέπω να στηρίζετε πάντα τον αγώνα των παιδιών σας. Να συμμετέχετε σε όλα όσα τ' αφορούν, να μην εφυσυχάζεστε και να αναζητάτε βοήθεια όποτε αισθάνεστε ότι την έχετε ανάγκη. Εξάλλου ο Δήμος μας φροντίζει για την στήριξη των γονιών στο δύσκολο έργο τους με τη δημιουργία υπηρεσιών και προγραμμάτων (σχολές γονέων, συμβουλευτική, κ.λ.π.). Σε εσάς τους μαθητές εύχομαι δύναμη για να ζήσετε, για να μάθετε, για να αναπτύξετε την ελευθερία της σκέψης σας, για να περιφρονήσετε τις ψεύτικες αξίες, για να δείτε τον κόσμο θετικά και να θελήσετε να τον κάνετε καλύτερο. Για να πιστέψετε ότι ο κόσμος είναι δικός σας και να τον διεκδικήσετε. Είναι σίγουρο ότι εμείς ως Δήμος θα συνεχίσουμε όπως κάναμε και μέχρι τώρα να συνεργαζόμαστε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να βοηθάμε όσο μπορούμε στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Εύχομαι λοιπόν δύναμη σε όλους μας και καλή χρονιά. Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

MOUSIKO XWRIO 2008 - APOLOGISMOS

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2008
τηλ. Πληροφοριών: 697 35 78 422
Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού,
Εκ μέρους της διοργάνωσης ευχαριστούμε θερμά τους σπουδαστές και τους καλλιτέχνες/εκπαιδευτικούς που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν και να δημιουργήσουν για 15 ημέρες και νύχτες.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Μουσικού Χωριού 2008.
Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την συμμετοχή σας στην αξιολόγηση των αυτών των δραστηριοτήτων και θα χαιρόμασταν να διαβάσουμε στο artree@music-village.gr, σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν στην βελτίωση της διοργάνωσης.
Από τις 18 Αυγούστου ως τη 1η Σεπτεμβρίου συμμετείχαν ενεργά 340 σπουδαστές ή επαγγελματίες μουσικοί απ’όλο το κόσμο.
Η συμμετοχή τους δεν περιορίστηκε στα εργαστήρια και την παρακολούθηση συναυλιών, αλλά επεκτάθηκε σε ομαδική δημιουργική δράση και παραγωγή δρώμενων και μουσικών project σε καθημερινή βάση.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/MASTERCLASSES
Φιλοξενήθηκαν οι εξής 40 καλλιτέχνες και παιδαγωγοί οι οποίοι συντόνισαν τα παρακάτω εργαστήρια ομαδικής δράσης:
Κατεύθυνση Μουσικής Σύνθεσης, Ενορχήστρωσης και Ερμηνείας της Μουσικής για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο(Νίκος Κυπουργός, Μάρθα Φριντζήλα, Θόδωρος Κοτεπάνος)Κατεύθυνση Σύγχρονης και Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής και Χορού(Yuko Kaseki, Αντώνης Ανισέγκος, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Ηayden Chisholm, Ensemble dissonArt)
Κατεύθυνση Παλαιάς Μουσικής(Efren Lopez, Nima ben David, Δημήτρης Κούντουρας, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Νίκος Σπανός)
Kατεύθυνση Σολιστικής Μουσικής Εκτέλεσης(Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης)
Κατεύθυνση Ρυθμικής Αγωγής/Δεξιοτεχνίας(Kώστας Αναστασιάδης)
Κατεύθυνση Τραγουδιού(Μαρία Θωίδου, Μάρθα Φριντζήλα, Κατερίνα Παπαδοπούλου)Κατεύθυνση Ελληνικής Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής(Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Κυριάκος Γκουβέντας, Χρήστος Ζώτος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Σινόπουλος, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Μυστακίδης, Δήμος Βουγιούκας, Ιάκωβος Πατεράκης, Αντώνης Φραγκιαδάκης)
Kατεύθυνση Mουσικών Παραδόσεων της Ανατολής(Ziad Rajab, Ευγένιος Βούλγαρης)Κατεύθυνση Μουσικοπαιδαγωγικών(Καίτη Καραχάλιου, Μαρία Χατζηνικολάου, Τάνια Κολέτσιου, Κατερίνα Χαραλάμπους)
Το Σώμα του Μουσικού – Σιάτσου και ορθοσωμική(Χρήστος Νούλης, Αλέξανδρος Πουλέκας)Οι παραπάνω κατευθύνσεις αποτελούνται από τμήματα εξειδικεύσεων που λειτουργούν διαδραστικά και ολοκληρώθηκαν σε κύκλους έξι ημερών, ενώ η στέγαση τους έγινε σε ζωτικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Αγίου Λαυρεντίου και της γύρω δασικής περιοχής.
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ / ΔΡΩΜΕΝΑ (18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
Κατά τη διάρκεια του Μουσικού Χωριού πραγματοποιήθηκαν οι εξής προγραμματισμένες παραστάσεις:
Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης (πιάνο) – Νίκος Σπανός (τραγούδι) «Δεμένοι στ’όνειρο» Θεατρική παράσταση παιδιών με ειδικές ανάγκες
Συνδιοργάνωση MDA Ελλάς (Muscular Dystrophy Association) Performance χορού με τη Μαργαρίτα Παπάζογλου(Μπάσσο κλαρινέτο: Frank Gratkowski)Μπάμπης Παπαδόπουλος (ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, loops) solo «Balkart»Δήμος Βουγιούκας (ακκορντεόν)Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο) «Time bites poem»Project της κατεύθυνσης αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής και χορού butohYuko Κaseki (χορός, συντονισμός χορευτών) Αντώνης Ανισέγκος (live electronics, συντονισμός αυτοσχεδιαστών)
Η Τέχνη της Κρητικής ΖυγιάςΗλίας Ανδρεουλάκης (λύρα, τραγούδι) Αντώνης Φραγκιαδάκης (λαούτο)
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τη κιθάρα του (ζωντανή αναμετάδωση από την ΕΡΑ2) John Cage «Music Circus»με τη συμμετοχή όλου του ενεργού καλλιτεχνικού δυναμικού του Μουσικού Χωριού
Συντονισμός Εκτελεστών:
Δανάη Στεφάνου & ensemble disson ArtDisson Art Ensemble Έργα μουσικής δωματίου, του 20ου και 21ου αιώνα Αντώνης Ανισέγκος: «10 min»Μινιατούρες ελεύθερου αυτοσχεδιασμού για πιάνο + 1 αυτοσχεδιαστή Κώστας Αναστασιάδης: τύμπαναYuko Kaseki: χορόςΘοδωρής Πατσαλίδης: βιολίBenjamin Weidenkamp: σαξόφωνο Μάρθα Φριντζήλα & Μαρία ΘωίδουΘόδωρος Κοτεπάνος (πιάνο) Τραγούδια των Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Λόρκα, Θωίδου κ.ά. (ζωντανή αναμετάδωση από την ΕΡΑ2)
Ανοικτή παράστασημε τα παιδιά που λάβανε μέρος στο παιδικό εργαστήρι Συντονισμός: “Ομάδα Τόπος”(Τάνια Κολέτσιου, Μαρία Χατζηνικολάου, Κατερίνα Χαραλάμπους)Παράσταση Καραγκιόζη με τον καραγκιοζοπαίκτη Δήμο Βουγιούκα και ζωντανούς μουσικούς «Η Τέχνη της Στεριανής Ζυγιάς» με τους Μάνο Αχαλινωτόπουλο (κλαρίνο) Χρήστο Ζώτο (λαούτο) Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί) Agios Lavrendios Blues Project της κατεύθυνσης σύγχρονης τζαζ και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής
Συντονισμός χάλκινων πνευστών, σαξόφωνο: Hayden Chisholm
Έκτακτη συμμετοχή: Κώστας Αναστασιάδης (τύμπανα) «Η τέχνη της Θρακιώτικης και Μακεδονικής Γκάιντας» με τον Γιώργο Μακρή και τον Βασίλη Καρακούση
Συναυλία Παλιάς Μουσικής Project σπουδαστών/καθηγητών της κατεύθυνσης Παλιάς Μουσικής Nima ben David (viola da gamba) Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος) Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο) Νίκος Σπανός (τραγούδι)
«Η Τέχνη της Μικρασιάτικης Ζυγιάς» με την Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι) και τον Σωκράτη Σινόπουλο (πολίτικη λύρα, πολίτικο λαούτο)
«Η Τέχνη του Αραβικού Ουτιού» με τον Ziad Rajab Udopia Θύμιος Ατζακάς – ούτι, ακουστική κιθάρα, σύνθεση Σωκράτης Σινόπουλος – kemence Hλίας Ανδρεουλάκης - kemence Ευγένιος Βούλγαρης – divan yayli tanbur Κώστας Αναστασιάδης – τύμπανα Σταμάτης Πασόπουλος – μπαγιάν Στράτος Πασόπουλος – καβάλ
Ο Εfren Lopez (hurdy – gurdy, μεσαιωνικά έγχορδα) σε έργα Ισπανικής μεσαιωνικής μουσικής Project σπουδαστών/καθηγητών της κατεύθυνσης Παλιάς Μουσικής «Το προπολεμικό ρεμπέτικο» Θεοδώρα Αθανασίου – τραγούδι, μπαγλαμάς Ευγένιος Βούλγαρης – ούτι, yayli tanbur Tόλης Τσαρδάκας – κανονάκι, βιολί Δημήτρης Μυστακίδης – κιθάρα
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι εκτός από τις προγραμματισμένες μουσικές και άλλες παραστάσεις, πραγματοποιήθηκαν, σε καθημερινή βάση, αυθόρμητες, ακόμη και παράλληλες συμπράξεις σπουδαστών, καθηγητών, προσκαλεσμένων, παιδιών και ντόπιων! Οι συμπράξεις αυτές, πολλές φορές διεκδίκησαν και κέρδισαν τη προσοχή του κοινού στους δημόσιους χώρους του χωριού, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που γίναν αφορμή για νέες ιδέες και γνωριμίες.
Τέλος, να αναφέρουμε την έκθεση χαρακτικών και γλυπτών με τίτλο «Αναχωρήσεις», των Β. Πατσέα και Λ. Μπλαβού που έλαβε χώρα στη παλιά κοινότητα του Αγίου Λαυρεντίου, καθώς και τη βραδιά παραμυθιού με παραμυθά τον Δημήτρη Προύσαλη που μας καθήλωσε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην πλατεία Χατζίνη.
Σαν διοργάνωση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα τον Δήμο Αρτέμιδος και την Ε.Κ.ΠΟΛ. της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, το ίδρυμα Νιάρχου, την ΕΨΑ, το Ίδρυμα Νιάρχου, τον Γιάννη Καρύδα, την ΕΡΑ2 και τον 95,8, καθώς και όλους το ανθρώπινο δυναμικό του Αγίου Λαυρεντίου που αγκάλιασε μια ολόκληρη κοινωνία καλλιτεχνών με αγάπη και υπομονή.
Επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά το Νικόλα Χρυσό για τη φωτογραφική κάλυψη, τον Σάββα Παυλίδη και τον Λεωνίδα Παλάσκα για τον ήχο και την τεχνογνωσία, την Ιωάννα Μπατσή για την οργάνωση παραγωγής μίας ταινίας μικρού μήκους για το Μουσικό Χωριό, τον Πέτρο Κολοτούρo για τη κάμερα, καθώς όλους αυτούς που δούλεψαν εθελοντικά στη παραγωγή.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τις εξής δραστηριότητες που θα ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα:
Ανανέωση της οπτικοακουστικής ψηφιακής βιβλιοθήκης του Μουσικού Χωριού στην οποία έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι επισκέπτες του δικτυότοπου (http://www.music-village.gr/). Ανακοίνωση του προγράμματος των χειμερινών κύκλων εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο.
Αποστολή newsletter με το προτεινόμενο πρόγραμμα για το ερχόμενο Μουσικό Χωριό.
Με τιμή,
Η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού:
Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης
Κώστας Μακρυγιαννάκης
Θύμιος Ατζακάς

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ .Είναι τελικά μόνο «δόλωμα» για «κλοπή» ψήφων σε εκλογές;

(ΑΠΟ http://www.greekalert.com/) Πρώτα μας μιλούσαν χωρίς περιστροφές για επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες μας. Μετά μας το μετέτρεψαν σε «εθελοντική επιστροφή». Πού δημοκρατικό ακούγεται. Μήπως όμως θα έχει κανένα που δεν θα θέλει να επιστρέψει όταν η Κύπρος ελευθερωθεί; Δεν το νομίζουμε. Μετά για μεγάλο διάστημα επεκράτησε του τάφου σιωπή σε ότι αφορά την επιστροφή μας. Τώρα μας δίδουν … γενναιόδωρα …τρεις επιλογές: Είτε να επιλέξουμε να επιστρέψουμε Είτε να αποζημιωθούμε Είτε να ανταλλάξουμε την περιουσία μας. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; Αφού μας λένε παράλληλα ότι με τη λύση που επιδιώκεται θα απαλλαγούμε από την κατοχή και θα ελευθερωθεί η Κύπρος , σε τι χρειάζονται οι υπαλλακτικές επιλογές; Αφού η Κύπρος θα απαλλαγεί από την κατοχή και θα ελευθερωθεί , η επιλογή όλων των προσφύγων , Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μια θα είναι :· Η επιστροφή και επανεγκατάσταση. Ή μήπως κάτι άλλο θα συμβεί; Θα λέμε, μεν , ότι ελευθερώθηκε η Κύπρος αλλά οι πρόσφυγες δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους , ή , οι συνθήκες της λύσης θα είναι τέτοιες που θα υποχρεώσουν τους πρόσφυγες να κάμουν άλλη επιλογή, από εκείνη της επιστροφής. Αυτό και αν θα συνιστά έγκλημα πολέμου, χειρότερο μάλιστα από εκείνο που διεπράχθει σε βάρος μας το 1974. Τότε ,για τι σόι απελευθέρωσης και απαλλαγής της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή μιλούμε; Παρακαλούμε να σταματήσει το περιπαίξιμο , διότι το εμπόδιο στην επιστροφή είναι και θα είναι, η λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Οι Ηγέτες μας το γνωρίζουν αυτό αλλά αποφεύγουν να παραδεχτούν ότι υιοθέτησαν τα κατοχικά δεδομένα , ως τετελεσμένα και μας προετοιμάζουν σιγά σιγά με διάφορες φιλοσοφήσεις και πονηριές. Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια. Και άλλα πολλά διαβάστε εδώ.

Εκδήλωση στην Αθήνα για τα 8 χρόνια του ΛΑ.Ο.Σ.

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ http://www.e-grammes.gr/) Ενημερωτικό Δελτίο Ελληνικών Γραμμών - Hellenic Lines newsletter Την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός διοργανώνει εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο του Εσπέρου (Αριστοτέλους & Χαρ.Τρικούπη, πίσω από την Πάντειο) για να γιορτάσει τα 8 χρόνια δράσης του και τον 1 χρόνο στην Βουλή.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.