Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Επιστολή της Ε.Ε.Π.Α προς τον Γ.Γ.Π.Π.

(ΑΠΟ http://fire.gr/)Προς: Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας Κο Μαργαρίτη Μουζά
Κοιν: Υφυπουργό Εσωτερικών Κο Παναγιώτη Χηνοφώτη Αθήνα, 09-09-2008 Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Αναγνώσαμε με ενδιαφέρον την επιστολή σας προς τις εθελοντικές ομάδες παρουσιάζοντας το έργο που έχετε κάνει μέχρι σήμερα στην Γ. Γ. Π. Π. και τις προσπάθειες να συμμαζέψετε το μπάχαλο που οι προκάτοχοί σας δημιούργησαν.
Μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι μεταξύ άλλων αναφερθήκατε και στον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη (Ν.1951/91) αναφέροντάς μας ως «Εθελοντές Δασοπυρόσβεσης» και «Εθελοντική Οργάνωση», προσθέτοντας ότι επιχειρείτε μια προσπάθεια σύγκλησής μας με τις Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας μέσω κοινής επιτροπής με το Π.Σ..
Σύμφωνα με την επιστολή φαίνεται ότι αγνοείται στοιχειώδη διαφορές μεταξύ των Εθελοντών Πυροσβεστών και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας κάτι που σας αναλύσαμε στην προ 2μηνου συνάντηση που είχε μαζί σας ο Γεν. Γραμματέας και ο Αν. Γεν. Γραμματέας της Ένωσης.
Σας υπενθυμίζουμε ότι είχατε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον θεσμό χωρίς να διστάσετε μάλιστα να μας πείτε ότι το νομικό αυτό πλαίσιο είναι απόλυτα ξεκάθαρο και κατανοητό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι εν λόγω φράσεις είναι ατυχείς από μέρους σας και δεν υποκρύπτεται κάτι άλλο εάν λάβουμε υπόψη και την συνεχή αδιάφορη στάση του Αρχηγείου Π.Σ, προς το εθελοντικό προσωπικό. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι Εθελοντής Πυροσβέστης είναι ΕΝΑΣ και υπάγεται στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Δεν θα δεχτούμε με κανέναν τρόπο να γίνουμε υποχείρια κανενός, ούτε να μετάσχουμε στην κατασπατάληση των χρημάτων και των δωρεών του Ελληνικού λαού. Για το Δ.Σ. Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Τσιουγκρής Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Ζέρβας
Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής
Σωζοπόλεως 28, Αθήνα
ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

Δεν υπάρχουν σχόλια: