Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ http://www.paralympic.gr/)Το πρώτο Χρυσό Μετάλλιο η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στο Πεκίνο – ακόμη ένα χάλκινο στο Στίβο Δυο ακόμα μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, κατέκτησε η Ελληνική Ομάδα στη σημερινή (Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008) τέταρτη ημέρα των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Πεκίνο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2008.
Η χώρα μας έχει πλέον οκτώ μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα και ανέβηκε από την 38η στην 26η θέση της γενικής κατάταξης.
Πρώτη είναι η Κίνα με συνολικά 77 μετάλλια (24 χρυσά, 28 ασημένια και 25 χάλκινα). Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελληνικής Ομάδας κατέκτησε ο πρωταθλητής της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης που κέρδισε τα 100 μ ελεύθερο (κατηγορία S13) με 53.37, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
«Αυτό το μετάλλιο το περίμενα πάρα πολύ.
Είχα πάρει εδώ στο Πεκίνο, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο και ήθελα πολύ αυτό το χρυσό. Δούλεψα πολύ σκληρά τον τελευταίο χρόνο και έκανα πολύ σκληρή προσπάθεια.
Σήμερα αισθανόμουν όλη την ημέρα πολύ όμορφα.
Από το πρωί αισθανόμουν πολύ καλά.
Με τη βοήθεια του Θεού τα κατέφερα σήμερα και ελπίζω να πάω εξ ίσου καλά και στα υπόλοιπα αγωνίσματα που θα πάρω μέρος.
Μια και τα 100 μ ελεύθερο δεν είναι το αγώνισμα μου, όπως είναι τα 100 μ ύπτιο και τα 50 μ ελεύθερο».
Ο Νίκος Τσότρας που αγωνίστηκε στα 100 μ ύπτιο κατέλαβε την 5η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με 1:21.52. Το δεύτερο μετάλλιο της σημερινής ημέρας κατέκτησε ο Γιάννης Πρώτος στα 400 μ (κατηγορία Τ13) που κάλυψε την απόσταση με 49.99:
«Ήλθα εδώ με το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα πόδια μου.
Ήμουν σε καλή κατάσταση και γι αυτό ήθελα να κερδίσω και μαζί να κάνω έναν πολύ καλό χρόνο.
Δυστυχώς δεν βγήκε.
Δεν μας αρέσει, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.
Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο μου στην οικογένεια μου».
Στη σφαιροβολία (κατηγορία F42) ο Αθανάσιος Δεληγιώργης κατετάγη 11ος με επίδοση 11.68 μ. Στην Τοξοβολία ο Ρωμαίος Ρουμελιώτης ηττήθηκε σήμερα από τον ισπανό Ζαρζουέλα με 97-90 και έμεινε έξω από την οκτάδα της διοργάνωσης.
Η ελληνική ομάδα στο Μπότσια (Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Δημήτρης Μίχος και Μαρία Σταυροπούλου) ηττήθηκε σήμερα από την Ταϊλάνδη (Παουσίντ, Σουκάρθ, Βισαρατενουντα) με 5-2 και την Πορτογαλία (Κόστα, Ραιμόντο και Παισούτο) με 5-2.
Σήμερα η ιστιοπλοία είχε ρεπό. Στην αυριανή πέμπτη ημέρα των Αγώνων (Πέμπτη 11/9/2008) από ελληνικής πλευράς αγωνίζονται: Βαγγέλης Κακοσαίος, Παναγιώτης Γιαννούκαρης (σκοποβολή), Κωνσταντίνος Καραούζας, Βασίλης Τσαγκάρης (Κολύμβηση), Παντελής Καλόγερος, Αλεξάνδρα Δημόγλου (Στίβος), Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Μαρία Σταυροπούλου, Δημήτρης Μίχος (Μπότσια), Άννα Τζήκα (Τοξοβολία), Γιώργος Δεληκούρας, Βασίλης Χριστοφόρου, Θοδωρής Αλεξάς, Νικος Πατεράκης (στιοπλοία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: