Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

«ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ»

«ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ
Μια εξαιρετική δουλειά κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΣ. Ένα βιβλίο που υπογράφει ο Ποιητής και Λογοτέχνης ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ και φέρει τον τίτλο «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ με κριτικό υπόμνημα». Πρόκειται για μια έρευνα και καταγραφή όλων των τραγουδιών του Μεγάλου Δημιουργού κατά χρονολογία, με πλούσια στοιχεία που μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε εκτός από τα τραγούδια (τους στίχους και τους τίτλους) Πότε έχουν γραφτεί, αλλά και από ποιες εταιρίες έχουν κυκλοφορήσει. Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά για το βιβλίο αυτό. Μια λέξη τα λέει πιστεύω όλα. ΙΣΤΟΡΙΑ. Η πολύ καλή δουλειά του Ντίνου Χριστιανόπουλου δεν μας φέρνει σε επαφή μόνο με τα τραγούδια του Τσιτσάνη, αλλά και με την ιστορία του Λαϊκού και Ρεμπέτικου τραγουδιού, την Ιστορία μιας εποχής. Είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν ο οποίος αγαπά τον Βασίλη Τσιτσάνη. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΣΟΒΑΡΟ ΚΛΙΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ
Ενα πολύ αντικειμενικό άρθρο έχει η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ που υπογράφει ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ!
ΣΟΒΑΡΟ ΚΛΙΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS ΚΑΙ Η ΑΦΑΝΗΣ (μεταξύ τους) ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.... Του ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ Τον τελευταίο καιρό έχει διαμορφωθεί στην ενημερωτική μπλογκόσφαιρα ένα κλίμα-φαινόμενο αξιοπιστίας, που πλανάται σιωπηλά σέ όλο το εύρος του ελληνικού διαδικτύου.
Η μεταδιδόμενη πληροφόρηση κατά κανόνα είναι σοβαρή και έγκυρη, η οποία μάλιστα αναπαράγεται μεταξύ των μπλογκς, χωρίς προηγούμενη διαπλοκή-συνεννόηση-ή σκοπιμότητα.
Οι σχέσεις μεταξύ των νιόφαντων αυτών των ιεραποστόλων της ενημέρωσης (κυριολεκτικά ιεραπόστολοι, αφού δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους) είναι αθόρυβα αγαστή και διέπεται κυρίως από αλληλοσεβασμό.
Ανταλλάσουν μεταξύ τους πληροφορίες(ή τις δανείζονται μόνοι τους), αθόρυβα κι ευγενικά.Αφήνουν τον παραλήπτη της είδησής τους, να κρίνει άν η πραμμάτειά τους ενδιαφέρει ή όχι. Υπάρχει μια ολοφάνερη υγεία σ΄όλο αυτό το σκηνικό.
Η κυκλοφορία των ιδεών είναι γάργαρη, έντιμη.
Γκάφες δεν υπάρχουν ,ούτε και διαψεύσεις. Γι αυτό κι αυτά τα ενημερωτικά sites, η blogks- (καμιά το πολύ πενηνταριά (50) που πρωταγωνιστούν στην τρέχουσα κεντρική επικαιρότητα, έχουν εξελιχθεί σε Ευαγγέλιο για τους επαγγελματίες ρεπόρτερς.
Ξεκινάνε τη μέρα τους άφου ρίξουν μια ματιά στα μπλογκς. Πολλοί από τους ονειροπόλους Δον Κιχώτες της εναλλακτικής αυτής ενημέρωσης ισχυρίζονται πως δεν είναι δημοσιογράφοι επαγγελματίες, και συχνά εμφανίζονται πολέμιοι της δημοσιογραφίας, αν κι αυτή κυκλοφορεί στο... μεδούλι τους. Η συνέπεια με την οποία διαχειρίζονται την πληροφόρηση προδίδει πολλά.
Αλλά τέλος πάντων. ..

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ «ΑΜΑΡΤΙΑΣ»!

Κάπου εκεί στα Μουδανιά, υπάρχει ένας δρόμος, μια «λεωφόρος» που ονομάζεται «Ελευθερίας»! Είναι μάλιστα τόσο «ελεύθερος» δρόμος, που σ’ αυτόν καθημερινά σπάνει το παγκόσμιο ρεκόρ τροχαίων παραβάσεων…. Δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό που γράφω. Στο δρόμο αυτό καθημερινά μπορεί κανείς να απολαυσει τους Χαλκιδικιώτες «Σουμάχερ», οι οποίοι δοκιμάζουν τις «δυνατότητες» των φτιαγμένων και μη αυτοκινήτων τους. Στο δρόμο αυτό, όλη η πιτσιρικαρία (και όχι μόνο) με τα μηχανάκια τα χωρίς πινακίδες και με τις «σπέσιαλ» εξατμίσεις που παράγουν θόρυβο πάνω από 100db θα κάνει τις κόντρες της και τις σούζες της! Όλα αυτά χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αστυνόμευση. Μάλιστα αυτές τις μέρες ηταν η έκθεση του επιμελητηρίου στα Μουδανιά και οι παραβάτες συνέχιζαν ανενόχλητοι το χαβά τους παρόλη την αστυνομική παρουσία στο συγκεκριμένο σημείο. Στο δρόμο αυτό στο παρελθόν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, και δυστυχώς για εκεί ξαναβαδίζουμε. Βέβαια ζούμε σε μια χώρα που εφαρμόζεται το «θεραπεύειν» και όχι το προλαμβάνειν. Ζούμε σε μια χώρα που αφού σκοτωθεί κόσμος θα δραστηριοποιηθούν οι αρχές και αυτό για λίγο, μέχρι να πέσει ο θόρυβος. Μετά πάλι προς τη δόξα τραβάμε! Και αυτό το χάλι, συμβαίνει σε ΟΛΑ τα Μουδανιά, όπου έλληνες, Αλβανοί, Ρώσοι ραλίστες και μηχανόβιοι δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με τα «μπαντιλίκια, τα χειρόφρενα, τις τελικές, τις κόντρες, και τις σούζες». Πάμε και πάλι στο δρόμο που άνοιξε αυτό το άρθρο. Λεωφόρος Ελευθερίας! Απολαύστε τον «άδειο» από την φωτογραφία. Είναι ακόμα πρωί! Σε Κανά δυο ώρες άλλη μια από τα ίδια μέχρι να γίνει το μοιραίο και τότε….! Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Ο Μπ.Ομπάμα θεωρεί την Ελλάδα ένα πολύ σημαντικό εταίρο, λέει ο Τζ.Στάινμπεργκ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Συνέντεξη εφ' όλης της ύληςΤην κοινή βούληση της Ελλάδας και των ΗΠΑ για εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ.
«Έχουμε μια σημαντική ευκαιρία να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί και να κάνουμε διάλογο για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η περιφερειακή ασφάλεια, η διάδοση των όπλων, η τρομοκρατία , τα οικονομικά θέματα» σημείωσε και χαρακτήρισε τις συνόδους του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα ευκαιρία να προωθηθεί η συνεργασία.

Ρωσία- Ο βασιλιάς ήταν γυμνός

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.comτου Ανδρέα Μπελιμπασάκη Είκοσι χρόνια μετά τον επίσημο ενταφιασμό του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού» η Ρωσία παραμένει μυστήριο.
Η αχανής χώρα με τον ανεξάντλητο πλούτο και τα τεράστια αποθέματα φυσικής ενέργειας, αντιμετώπισε την άφιξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με μεγάλες δόσεις αλαζονείας και παραδοσιακού σλαβικού εθνικισμού.
Πούτιν και Μεντβέντεφ συναγωνίζονταν σε δηλώσεις αυταρέσκειας για την ικανότητα και τις αντοχές της ρωσικής οικονομίας.
Δόγμα της εποχής «Πούτιν», ήταν η δημιουργία, ή έστω η εικόνα, μιας πανίσχυρης γεωπολιτικά και οικονομικά χώρας.
Οι εξαιρετικές επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων στο πεδίο της μακροοικονομικής σταθερότητας, ενίσχυε την άποψη ότι η Ρωσία θα πληγεί ελάχιστα από την οικονομική κρίση.
Η Ρωσική κυβέρνηση είχε καταφέρει να τακτοποιήσει τα εξωτερικά της χρέη, να αυξήσει εντυπωσιακά το ρυθμό επενδύσεων και να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις 224 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το σημαντικότερο όμως όλων, ήταν τα τεράστια συναλλαγματικά αποθέματα, ύψους 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι μεγάλες εξαγωγές.
Δείγμα εύρωστης εικόνας της ρωσικής οικονομίας ήταν τα 220 δισεκατομμύρια δολάρια που συσσωρεύτηκαν στο «Ταμείο Σταθεροποίησης για τις επόμενες γενιές».
Παράλληλα, η ανάπτυξη κυμαινόταν στο 7% του ΑΕΠ, ενώ και το ρούβλι παρουσίαζε αξιοσημείωτη σταθερότητα. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο φάνηκε ότι «ο βασιλιάς ήταν γυμνός»... Περισσότερα στο : http://www.foreignpress-gr.com/

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Και ενώ πέρασαν δύο χρόνια από τον "χαλασμό" της Ηλείας απ' τις φωτιές, τα Ελληνικα Μ.Μ.Ε με ήσυχη την συνείδησή τους έκλεισαν τις κάμερες. Το ρεπορτάζ "ολοκληρώθηκε", οι πυρόπληκτοι "αποκαταστάθηκαν", άρα δεν υπάρχει θέμα, άρα δεν θα "ενοχλήσουμε" πλέον τους πολιτικούς, άρα..... Οι άνθρωποι στα "καμμένα" έμειναν πίσω από τον ήλιο, να θρηνούν για τις ζωές που χάθηκαν, για τους κόπους μιας ζωής, για το "αποκούμπι" των γεραμάτων τους που χάρη στο ανύπαρκτο κράτος έγινε στάχτη. Οι κάμερες έκλεισαν, οι συνειδήσεις "ησύχασαν" γιατί δεν ξαναακούστηκε κουβέντα από τα Ελληνικα ΜΜΕ. Μόνο που το θέμα ξανανοίγει όχι από κάποιο Ελληνικό κανάλλι, αλλά από Ξένο τηλεοπτικό δίκτυο. Καμαρώστε όλοι για ακόμα μια φορά το ρεζίλεμα της χώρας που κυβερνούν ανίκανοι. Το πολύ καλό http://www.greektube.org/ δίνει υλικό για να καμαρώσουμε τα χάλια μας που τα βλέπει ολος ο κόσμος.