Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στην εφημερίδα Real News

Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στην εφημερίδα Real News και στο δημοσιογράφο Β. Σκουρή http://www.evenizelos.gr/interviews/2010/1634-real-news-
Ο Ευ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει η Ελένη Κούρκουλα και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 26/01/2010, ώρα 19:30, στην αίθουσα του ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1) και θα αποτελέσει την πρώτη ζωντανή εκπομπή της ιστοσελίδας www.zoomnews.gr .
Στη συζήτηση συμμετέχει και ο Δ. Αβραμόπουλος. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γ. Κουβαράς. Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το zoomnews.gr.

Χαιρετισμός Γ. Πεταλωτή στην διημερίδα του Σ.Η.Π.Ε.

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, απέστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό στην διημερίδα που διοργάνωσε ο σύνδεσμος Ημερήσιων και Περιφερικών Εφημερίδων, αφού δεν κατάφερε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2010 Προς Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων Πινδάρου 6 ΤΚ 10671, Αθήνα E-mail: sepe@otenet.gr Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Αξιότιμα μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόσκλησή σας να παραστώ στη διημερίδα που οργανώνει ο Σύνδεσμός σας για τις Νέες τεχνολογίες και τον Περιφερειακό Τύπο. Θα ήθελα ιδιαίτερα να είμαι παρών στην εκδήλωσή σας καθώς η συνάντησή μου με σας και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική. Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν την παρουσία μου στην εκδήλωσή σας. Δράττομαι ωστόσο της ευκαιρίας να υπογραμμίσω τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του Περιφερειακού Τύπου στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Έχω εξάλλου πολλές φορές δηλώσει ότι οι λειτουργίες που επιτελεί ο Περιφερειακός Τύπος είναι εξαιρετικά σημαντικές καθώς αφενός ενημερώνει τους πολίτες για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και τα αναδεικνύει με στόχο την ταχύτερη επίλυσή τους, αφετέρου δε ενισχύει την κοινωνική συνοχή και ενδυναμώνει τη φωνή της Περιφέρειας. Ειδικότερα σήμερα, στην εποχή του διαδικτύου και των νέων μορφών μέσων επικοινωνίας, ο Περιφερειακό Τύπος μπορεί να παίξει έναν ακόμη σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση, όπως ήδη άλλωστε συμβαίνει. Στο ΠΑΣΟΚ και ως αντιπολίτευση και ως Κυβέρνηση είμαστε κοντά στον Περιφερειακό Τύπο, γνωρίζουμε τα προβλήματά του και αποτελεί σαφέστατη πρόθεση μας η αναβάθμιση του ρόλου που επιτελεί και στα πλαίσια των νέων τεχνολογιών . Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη Διημερίδα αλλά και στο σημαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων Σε εσάς δε και τα μέλη σας, εύχομαι να έχετε μια καλή χρονιά, με υγεία, προσωπική ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία. Με ιδιαίτερη εκτίμηση Γεώργιος Σ. Πεταλωτής

SALONICA PRESS NEWS

SALONICA PRESS NEWS Διαβάστε στην SPN αυτής της εβδομάδας
* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ
* ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ EUROGROUP & ECOFIN
* ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ Κ.Ε. και το άρθρο του Δημ. Συρμάτση "Αλλαγή νοοτροπίας πριν την κατάρρευση"και όπως κάθε εβδομάδα διαβάστε νέα από την δράση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, την κοινωνία, τον πόλεμο ενάντια στα καρτέλ, την Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, τα media, τον αθλητισμό, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την μετεωρολογία.
Salonica Press News
Εβδομαδιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Μεταξοζύγιστον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΟΙ ΜΙΘΡΙΟΙ" Το οδοιπορικό της προσφυγιάς Ανακοινώθηκε το νέο Δ.Σ. του Επαρχιακού Συλλόγου Ποντίων Μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως τον Πόντο

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜπλακάουτ από 4.000 τρακτέρ 8.004 συμβασιούχοι για το Δημόσιο Στα κόκκινα φανάρια ο άντρας της διπλανής πόρτας Μόδα «κρεμμύδι» για το κρύο Σε βαθιά κρίση ο Ολυμπιακός Ανοιχτή κόντρα Σαμαρά - Ντόρας Νέο Σχολείο με λιγότερη ύλη Το «τεμέτερον» ζει και βασιλεύει Το αλάτι βλάπτει όπως το τσιγάρο

IPanic, το 13ο χτύπημα

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

24/01/2010, Διαβάστε τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου σχετικά με την επικαιρότητα (μπλόκα, οικονομική κρίση, Siemens) εδώ:
24/01/2010, Διαβάστε την ομιλία του ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου στο ετήσιο μνημόσυνο που οργανώνει η ισραηλιτική κοινότητα Θεσσαλονίκης για τα θύματα του ολοκαυτώματος, εδώ
Ο Ευ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει η Ελένη Κούρκουλα και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 26/01/2010, ώρα 19:30, στην αίθουσα του ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1) και θα αποτελέσει την πρώτη ζωντανή εκπομπή της ιστοσελίδας www.zoomnews.gr .
Στη συζήτηση συμμετέχει και ο Δ. Αβραμόπουλος. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γ. Κουβαράς.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το zoomnews.gr.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ
ISBN 9789604582327
Σελίδες: 444
Το βιβλίο περιλαμβάνει δώδεκα «εκ βαθέων» συνομιλίες του Λεωνίδα Κύρκου από το 1989 έως το 2009.
Τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές μιας κρίσιμης εικοσαετίας με το βλέμμα του Λεωνίδα Κύρκου, της πλέον εμβληματικής μορφής της ανανεωτικής Αριστεράς στην Ελλάδα. Ο χώρος αυτός συνιστά ένα εν πολλοίς παράδοξο και ιδιότυπο φαινόμενο στη μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία.
Με έναν παράξενο τρόπο, πολλές από τις πολιτικές προτάσεις της ανανεωτικής Αριστεράς, ενώ την εποχή που διατυπώνονταν απορρίπτονταν κατηγορηματικά, στη συνέχεια υιοθετούνταν και υλοποιούνταν από τα κόμματα εξουσίας. Στην πολιτική σκακιέρα της μεταπολίτευσης, όπου οι κινήσεις που κυριαρχούσαν ήταν μόνον οριζοντίως ή καθέτως, η ανανεωτική Αριστερά ήταν ο «τρελός» του πολιτικού παιγνίου.
Ο αξιωματικός της παρτίδας, που κινείται διαγωνίως και «που ξέρει μόνο σε ένα χρώμα να πηγαίνει.. .αναστατώνοντας τις στέρεες παρατάξεις», σύμφωνα με το Μανόλη Αναγνωστάκη. Μέσα από τις συζητήσεις ξεδιπλώνεται όλο το νήμα της πολιτικής σκέψης του Λεωνίδα Κύρκου.
Παράλληλα, αναβλύζει ένα σπάνιο προσωπικό και πολιτικό ήθος, ένα άλλος πολιτικός πολιτισμός.
Η σύγκριση των απόψεων του με εκείνες άλλων συνομιλητών που υποστηρίζουν αντίθετες θέσεις, είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική για τον αναγνώστη. Η παρούσα έκδοση ας θεωρηθεί ως ελάχιστο αντίδωρο στο Λεωνίδα Κύρκο για όσα του οφείλουμε. Για αυτά στα οποία συμφωνούσαμε και κυρίως για εκείνα στα οποία διαφωνούσαμε. Είμαστε πραγματικά πολλοί εκείνοι που του οφείλουμε πολλά.
Τα καλύτερα μας χρόνια... .. .Οι δικοί μας όμως δίσταζαν και διστάζουν ακόμα και σήμερα.
Η ακινησία έγινε ιδεολογία, και στην κοινωνία σήκωσαν κεφάλι αναρχικά και αντιεξουσιαστικά ρεύματα.
Είχαν σαγήνη- υπόσχονταν γρήγορες λύσεις και κυρίως αποτελούσαν μια κραυγαλέα αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος. ΜΠΑΜ! Η Αριστερά έχασε την επαναστατική της πνοή. Την ορμή της. Και χρειάζεται να τα ξαναβρεί. Όχι στους δρόμους της βίας. Αλλά με την ακούραστη εμπνευσμένη δουλειά που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών και αλλάζει το τοπίο. Η Αριστερά πρέπει να προτείνει στην κοινωνία ένα Χάρτη εφικτών διεκδικήσεων. Πρέπει να γίνει πρωτοπόρος σε μια εθνική εξόρμηση για την ανανέωση και την Αναγέννηση του ελληνικού πολιτισμού. Αυτές τις ιδέες υπερασπίστηκα με πάθος όλα αυτά τα χρόνια. Στην τελευταία «Εκ Βαθέων» συζήτηση που περιλαμβάνεται σε αυτό το βιβλίο, θέλω να στείλω με όλες μου τις δυνάμεις ένα καθαρό μήνυμα στους συντρόφους μου του Συνασπισμού:
Τολμήστε. Έχετε ήδη καθυστερήσει.
Οι ιδέες και οι προτάσεις της ανανεωτικής Αριστεράς είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρες από ποτέ. Λεωνίδας Κύρκος

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

"Στιγμές"
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Θέτη Χορτιάτη
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:Τζώρτζης Παρμενίδης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:Γραμματική Καραβασιλικού
Εκδόσεις Δια Βίου (2009)
Σχήμα:15,5 cm Χ 24,00cm ((Σκληρό εξώφυλλο)
σελ. 80
χαρτί Velvet 150 gr
ISBN: 978-960-87001-6-1
Στιγμές ανθρώπινες, σπαρταριστές, με αιχμές και όψεις από ολοζώντανα περιστατικά μιας οικείας καθημερινότητας περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο της Θέτης Χορτιάτη με τίτλο «Στιγμές» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δια Βίου.
Στις 34 αυτοτελείς ιστορίες που παρουσιάζονται, ο αναγνώστης ζει και απολαμβάνει στην κάθε σελίδα, άλλοτε μια διασκεδαστική κι άλλοτε μια στοχαστική πνοή πραγματικότητας.
Η εικαστική έκφραση με σύγχρονα μέσα δημιουργεί ονειρικά πλάνα, όπου ο άνθρωπος, διχασμένος και πολυσύνθετος, εικονογραφείται χωρίς όρια μέσα στη διάχυτη ακτινοβολία του ως μέρος του όλου.Οι αυτοτελείς ιστορίες της Θέτης Χορτιάτη πραγματεύονται κοινωνικά θέματα και έχουν στο επίκεντρο πρωταγωνιστές διαφόρων ηλικιών.
Η συγγραφέας με έναν μοναδικό τρόπο παιχνιδίζει με τις λέξεις, τις σμιλεύει, τις παντρεύει και αναδεικνύει τα δικά της γλωσσοπλάσματα.
Με τον ιδιαίτερο σατιρικό λόγο που τη χαρακτηρίζει, ψυχαγωγεί, συγκινεί, ευαισθητοποιεί, προβληματίζει και ταξιδεύει τον αναγνώστη κάθε ηλικίας.
Το ταξίδι ονειρικό.
Ο αναγνώστης ζει και απολαμβάνει στην κάθε σελίδα τα ανθρώπινα ξεσπάσματα το γέλιο, το λυγμό, τα χούγια, άλλοτε διασκεδαστικά, άλλοτε στοχαστικά.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΠΕΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΜΠΟΥΚΑΙ ΧΟΡΧΕ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Μετάφραση: ΕΠΙΣΚΟΠΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Σελίδες: 168
ISBN: 978-960-8397-29
Ασφαλώς, αν είχαμε την τύχη να μας «πέσουν» γονείς υποστηρικτικοί, τότε έχουμε το πλεονέκτημα ότι από μικροί πήραμε ωφέλιμα μηνύματα:
«Μπορείς να είσαι αυτός που είσαι.»
«Μπορείς να σκέφτεσαι αυτό που σκέφτεσαι.»
«Μπορείς να αισθάνεσαι αυτό που αισθάνεσαι.»
«Μπορείς να παίρνεις τα δικά σου ρίσκα.»
«Θα πρέπει μόνος σου να ψάξεις να βρεις αυτό που χρειάζεσαι, γιατί αυτό σημαίνει μεγαλώνω, είμαι ώριμος και αυτοεξαρτώμενος.»
Αυτά τα προνομιούχα παιδάκια πηδούν μόνα τους από το τραμπολίνο και βουτάνε στη ζωή από ένα σημείο ευνοϊκό.
Βέβαια, δεν έχει όλος ο κόσμος τέτοια τύχη.
Όσοι, λοιπόν, δεν ήταν τόσο τυχεροί, θα χρειαστούν κάποιον να τους βοηθήσει, έστω κι ένα βιβλίο σαν αυτό.
Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης είναι ο πρώτος από μια σειρά τεσσάρων τόμων που φέρουν τον γενικό τίτλο: «Φύλλα Πορείας».
Με γλώσσα απλή, καθημερινή, σύντομες και συχνά ελλειπτικές προτάσεις, ο Χόρχε Μπουκάι καθοδηγεί τον αναγνώστη σε μια συζήτηση φιλική, θεραπευτική, καθόλου θεωρητική, με μεγάλη πρακτική αξία, όπου, χωρίς να προτείνει λύσεις, βοηθάει να βρεθούν.
Η ζωή, οι σχέσεις μας, η στάση και η συμπεριφορά μας μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Η προσωπική του άποψη είναι ένα απόσταγμα σοφίας, εμπειρίας, πολύχρονης θεραπευτικής πρακτικής και στοχασμού του μελετητή της παγκόσμιας μυθολογίας και διανόησης.
Στο Δρόμο της αυτοεξάρτησης, ο Μπουκάι διδάσκει χωρίς να κάνει κήρυγμα.
Γίνεται μαζί δάσκαλος και μαθητής, καταθέτει μαρτυρίες και σκέψεις άλλων, αναλύει και εξηγεί, τεκμηριώνει επιστημονικά και μας οδηγεί σε λογικά συμπεράσματα, ακυρώνοντας την αυθεντία του καθοδηγητή.
Τα «Φύλλα Πορείας» του είναι λιγότερο κατευθυντήριες γραμμές και περισσότερο αφορμές για προβληματισμό.
Για κάθε κατάσταση κάνει μια νύξη και διηγείται μια «ιστορία» που «κάτι λέει», κάτι που μας αφήνει να το εννοήσουμε μόνοι μας, αποκομίζοντας τη χαρά της ανακάλυψης και την ικανοποίηση της συνειδητοποίησης.
Κωνσταντίνα Επισκοποπούλου

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Η Τουρκία ανήκει στην Ευρώπη, λέει η προεδρεύουσα Ισπανία Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο του μακαριστού Χριστόδουλου Aλέξανδρος Μπαλτατζής πρωτοπόρος του Συνεταιριστικού κινήματος Η πειρατεία στο Maran Centaurus Πλούσιος Βορράς, φτωχή Δύση Θα έκαναν εισβολή στον Έβρο για να ανατρέψουν τον Ερντογάν Τι σημαίνει η πυρπόληση της Συναγωγής των Χανίων Τώρα δένει το γλυκό... Πληγή για τη Θράκη το τούρκικο προξενείο Κομοτηνής Αντιδράσεις στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στην Τουρκία Πολίτικη... κουζίνα Η πιο ζημιογόνος ΔΕΚΟ στην Ευρώπη ο ΟΣΕ, στα 8,5 δισ. ευρώ ο δανεισμός από 17 τράπεζες Γραμμή και εκατομμύριο... «Ευχαριστώ, κ. Χριστοφοράκο» Προαναγγελμένη αναπαραγωγή αδιεξόδου Σπατάλη δημοσίου χρήματος Πώς σώθηκε η Ακρόπολη από τη λεηλασία Πώς έχασε η Σερί Μπλερ Τουρκία: τουλάχιστον 60 συλλήψεις, ανάμεσά τους και δύο δημοσιογράφων, για στήριξη ή σχέσεις με το PKK. Επεισόδια στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, «Εκτός τροχιάς» 10 έργα υποδομής για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου Η Τουρκία «απογειώνει» την κούρσα των εξοπλισμών Ανώτατο Γερμανικό Δικαστήριο σταματάει την έκδοση στην Τουρκία μέλους του ΠΚΚ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΓΑΡΕΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ποιος δάγκωσε το μήλο τελικά
και άλλα διηγήματα
Εκδότης: Οδός Πανός - Σιγαρέτα
ISBN: 960-8378-96-6
ISBN13: 978-960-8378-96-4
Σελίδες: 127
Ημ/νία Έκδοσης: Μάρτιος/2009
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 20χ17
Έκδοση: Αθήνα
Γυναίκες και άντρες χωρίς ψευδαισθήσεις.
Μόνο με αισθήσεις. Ανθρώπινες σχέσεις με βάρβαρο τέλος. Φιλιά και έρωτες ξεχασμένοι σε κάποια φωτογραφία. Σε ένα ντουλάπι με ναφθαλίνη.
Μουσικές που χάνονται ή άλλοτε σβήνουν. Τακούνια που ακούγονται στον διάδρομο.
Το εύθραυστο περπάτημά τους θα διαλυθεί από την συμπεριφορά του. Θεατρικοί ήρωες και φιγούρες ανθρώπων που τους σκεπάζει μια παραζάλη.
Η επιλογή πάντα μετράει.
Αλλά τα συμβαλλόμενα μέλη είναι πάντα δύο.
Που δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Να τα βρουν. Κι όμως προσπαθούν να μιλήσουν.
Να μας πείσουν.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Υπόθεση Όραμς: Πολιτικές προεκτάσεις Χρήστος ΙακώβουΔιευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Η απόφαση του βρετανικού εφετείου, με την οποία δικαιώθηκε ο πρόσφυγας, κος Μελέτης Αποστολίδης, στην αγωγή κατά του ζεύγους Όραμς, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορική διότι το νομικό της περιεχόμενο δημιουργεί ξεκάθαρες πολιτικές προεκτάσεις που δεν μπορούν να εξαιρούν την ουσία του περιεχομένου στις πολιτικές διαπραγματεύσεις για το....

Πωλείται...το αεροσκάφος που πέρσι προσθαλασσώθηκε στον ποταμό Χάντσον

Πωλείται...το αεροσκάφος που πέρσι προσθαλασσώθηκε στον ποταμό ΧάντσονΑπολίτιστο Στέκι

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας 1.000 μ.Χ. - 2.000 μ.Χ. (εικονογραφημένη)
Λήμματα: 7,000
Σχήμα 17x24,
Σελ. 1231
ISBN 960-7695-06-2
Με τη συμπλήρωση της β’ χιλιετίας μ.Χ. οι Εκδόσεις Σταφυλίδη εξέδωσαν και κυκλοφόρησαν το παραπάνω μνημειώδες, μοναδικό και ιδιαίτερα αναγκαίο έργο τόσο για την εκπαίδευση όσο και τη γενικότερη μελέτη της Νεότερης Λογοτεχνίας.
Μέσα από τις σελίδες του ο αναγνώστης θα γίνει κοινωνός της ποιητικής φαντασίας ενός ιστορικού και πολύπαθου λαού (δημοτική ποίηση), της ποιητικής ιδιοφυΐας του Σολωμού, της ευαίσθητης κλασικής λύρας του Κάλβου, της πληθωρικής λογοτεχνικής προσφοράς των Παλαμά, Καζαντζάκη, της στοχαστικής δελφικής Μούσας του Σικελιανού, της λυρικής δημιουργίας των Ελύτη και Σεφέρη, της ιδιαιτερότητας του διαχρονικού Καβάφη και της μεγάλης, πολυσχιδούς και πλουραλιστικής προσφοράς όλων των Λογοτεχνών μας.
Το έργο δομημένο σε Εγκυκλοπαιδική - Αλφαβητική τάξη καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα λογοτεχνικών θεμάτων μεταξύ των οποίων θα σημειώσουμε: Τις βιογραφίες των πιο σημαντικών συγγραφέων - λογοτεχνών μας. Γνωστικά στοιχεία και κριτική ανάλυση του έργου τους συνολικά. Κρίσιμα αποσπάσματα των έργων.
Ανάλυση συστηματική των πιο σημαντικών λογοτεχνικών κειμένων (πεζών και ποιητικών). Θέατρο, θεατρικούς συγγραφείς, εργογραφία και κριτική αποτίμηση.
Παρουσίαση στην αλφαβητική τους σειρά των Σταθμών και Σχολών της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Ακριτική ποίηση, Δημοτικό τραγούδι, Κρητική λογοτεχνία, Επτανησιακή Σχολή, Ελληνικός Διαφωτισμός κ.ά.). Λογοτεχνικά Ρεύματα και τάσεις (Ρομαντισμός, Ρεαλισμός, Νεοκλασικισμός, Παρνασσισμός, Σουρεαλισμός κ.ά.).Ιδιαίτερα λήμματα που δίνουν με σαφήνεια τη λογοτεχνική ορολογία (Τί είναι λογοτεχνία, πεζογραφία, ποίηση, δημοσιογραφία, επιστημονικός λόγος κ.ά.).
Ορολογία και ανάπτυξη των επί μέρους εννοιών της Λογοτεχνίας (ποίηση ελεγειακή, λυρική, επική, επικολυρική, δραματική, βουκολική, κ.ά..
Μυθιστόρημα, σοφιστικό μυθιστόρημα, ιστορικό μυθιστόρημα, διήγημα, χρονογράφημα κ.ά.).
Ιδιαίτερη έμφαση στη δημοτική γλώσσα με εκτεταμένη και ενδελεχή αναφορά για την εξέλιξη και τους αγώνες καθιέρωσής της.Πλήθος άλλων στοιχείων που πρώτη φορά δίνονται με εγκυκλοπαιδική και συγκεντρωτική μορφή.

Απαραίτητη η πολιτική ανάπτυξης ώστε να μην επέλθει νέα ύφεση

Απαραίτητη η πολιτική ανάπτυξης ώστε να μην επέλθει νέα ύφεση
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Τα Μυστικά ταξίδευαν Ανεμπόδιστα
ΜΑΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σειρά: Νεοελληνική Πεζογραφία
Μυθιστόρημα
Διαστάσεις: 14χ21, χαρτόδετο, 92 σελ.
Η Μάτα Παπανικολάου είναι ήδη έμπειρη πεζογράφος.
Έχει δημοσιεύσει ήδη δύο βιβλία και περισσότερα από πενήντα διηγήματα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Στο μυθιστόρημά της αυτό τα ψίχουλα της καθημερινότητας γίνονται ιστορίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έρωτας και κοινωνικές διακρίσεις, η επιθυμία του ανθρώπου για προκοπή, η απογοήτευση και η πραγμάτωση, η ζωή που έχει τά πάνω και τα κάτω της.
Η ευρηματικότητά της στην πλοκή είναι αστείρευτη και οι ήρωες τόσο πειστικοί που νομίζει κανείς ότι θα τους αγγίξει.
Εκεί που οι ανθρώπινες ζωές είναι κοντά, η δροσερή πένα της συγγραφέως περνάει ανάλαφρα τα «μυστικά», με γλώσσα απλή, σ’ εκείνους και σ’ εμάς.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Στις Απαρχές της Διαφθοράς Δημοκρατία και Κατάδοση στην Αρχαία Ελλάδα Κατηγορία: πολιτικά θέματα Συγγραφέας: Μεταφραστής: Καυκιάς Γιάννης ISBN: 978 960 6840 31 9
Η πολιτική περνάει κρίση, η πολιτεία είναι διχασμένη.
Μπορούμε να νοσταλγούμε τον χρυσό αιώνα όταν οι πολίτες στρατεύονταν πολιτικά, όταν συμμετείχαν στα δημόσια πράγματα, όταν συζητούσαν εποικοδομητικά και ο καθένας δικαιούταν να πάρει το λόγο, όπως φανταζόμαστε ότι συνέβαινε στην πολιτεία των Αθηνών της κλασικής περιόδου.
Αυτή η αναφορά, οικεία στους πολιτολόγους, στους φιλοσόφους, στους ιστορικούς και στους νομικούς, δεν εξετάστηκε μέχρι στιγμής παρά από θετική σκοπιά, στο πλαίσιο μιας παράδοσης που εννοεί να παρουσιάσει τη σύγχρονη δημοκρατία ως απόγονο της αρχαίας.
Ωστόσο, η αρχαία δημοκρατία, η τόσο εξιδανικευμένη, μπορεί ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως πρότυπο ,όσον αφορά τις εκτροπές , τις αδυναμίες και τις κρίσεις της, για να κατανοήσουμε καλύτερα την πολιτική του σήμερα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΒΓΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το μεγαλύτερο θέαμα στη Γη του Ρίτσαρντ Ντόκινς μτφ. Γιώργος Χρηστίδης (Τίτλος πρωτοτύπου: The Greatest Show on Earth)
Πρώτη έκδοση: 2009
ISBN:978-960-410-585-4
Κωδικός: 786
Σελίδες:551
Το αριστούργημα του Κάρολου Δαρβίνου «Η καταγωγή των ειδών» συγκλόνισε τον κόσμο όταν εκδόθηκε το 1859.
Ο Δαρβίνος αντιλαμβανόταν πλήρως τις αιτίες που η θεωρία του για την εξέλιξη θα προκαλούσε τόση αναταραχή.
Σίγουρα όμως δεν φανταζόταν ότι η ίδια αναταραχή θα συνεχιζόταν μέχρι τις μέρες μας, ενάμιση αιώνα αργότερα.
Η Εξέλιξη είναι ένα επιστημονικό γεγονός που το αποδέχονται όλοι οι έγκυροι επιστήμονες ακόμα και οι θεολόγοι, ωστόσο εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για το αν είναι αληθινή. Στο «Μεγαλύτερο θέαμα στη Γη» ο Ρίτσαρντ Ντόκινς απαντά στους δημιουργιστές, στους οπαδούς του «ευφυούς σχεδιασμού» και σε όσους αμφιβάλλουν ότι η εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής είναι γεγονός.
Ως ένας ντέντεκτιβ που καταφτάνει στη σκηνή ενός εγκλήματος, διερευνά τα διάφορα επίπεδα των επιστημονικών αποδείξεων για να τεκμηριώσει μια ακλόνητη ετυμηγορία: από τα ζωντανά παραδείγματα της φυσικής επιλογής σε πτηνά και έντομα· τα δαχτυλίδια στους κορμούς των δέντρων που μετρούν τον χρόνο και την ραδιενεργό χρονολόγηση που αποκαλύπτει την χρονική κλίμακα της εξέλιξης· τα απολιθώματα και τα ίχνη των μακρινών προγόνων μας· μέχρι την επιβεβαίωση της εξέλιξης από τη μοριακή βιολογία και τη γενετική. Όλα αυτά, κι άλλα πολλά ακόμα, καταμαρτυρούν την αλήθεια της εξέλιξης. Το «Μεγαλύτερο Θέαμα στη Γη» έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή.
Όχι μόνον στην Αμερική, αλλά και σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, η εξέλιξη δέχεται επιθέσεις από φανατικούς θρησκευόμενους.
Στα σχολεία, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που προσπαθούν να διδάξουν την εξέλιξη στα παιδιά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια συστηματική υπονόμευση της αξιοπιστίας της επιστήμης.
Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς προσφέρει τις αδιάσειστες αποδείξεις που αποκαλύπτουν την ανοησία όσων αμφιβάλλουν ότι η εξέλιξη είναι ένα γεγονός.
Ταυτόχρονα, μοιράζεται με όλους την αγάπη του για τον φυσικό κόσμο και για τον ουσιαστικό ρόλο που παίζει η επιστήμη στην ερμηνεία του.
Γραμμένο με εξαιρετική μαεστρία, εξυπνάδα και πάθος, είναι ένα βιβλίο που θα σας απορροφήσει, θα σας διδάξει, θα σας διασκεδάσει και, τελικά, θα σας πείσει.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Γαστρονομία ως Καλή Τέχνη Η Φυσιολογία της Γεύσης
ΖΑΝ ΑΝΘΕΛΜ ΜΠΡΙΓΙΑ - ΣΑΒΑΡΕΝ
Μετάφραση - Πρόλογος: Δάφνη Ανδρέου Β΄ Έκδοση
Έτος Α΄ Έκδοσης: 2008
Σελ. 376 (δεμένο),
ISBN 978-960-303-163-5
Την 1η Απριλίου του 1755, σε μια μικρή πόλη, το Μπελέ, στην κοιλάδα του Ροδανού στους πρόποδες των Άλπεων, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γαστρονόμος που γνώρισε ποτέ ο κόσμος: ο Ζαν Ανθέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν...
Για κάποιους μπορεί να είναι γνωστός, από το διάσημο ομώνυμο γλυκό, το γνωστό μας «μπαμπά», για άλλους από την περίφημη ρήση του «Πες μου τι τρως, και θα σου πω ποιος είσαι» και για μερικούς - περισσότερο ενημερωμένους - από το μοναδικό για το είδος του βιβλίο Η φυσιολογία της γεύσης ή Στοχασμοί πάνω στην Γαστρονομία.
Ένα έργο, που από την πρώτη ημερομηνία έκδοσής του - τον Δεκέμβριο του 1825, μόλις δύο μήνες πριν το θάνατο του Σαβαρέν - μέχρι σήμερα, αποτελεί την φιλοσοφική «βίβλο» των απανταχού γκουρμάντ.
Οι Εκδόσεις «Στοχαστής» παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το βιβλίο του Σαβαρέν σε μετάφραση και σχόλια Δάφνης Ανδρέου.
Σε μια εποχή, που η γαστρονομία έχει βρει την αποδοχή, την παραδοχή και την υποδοχή που της αξίζει απ’ όλο και περισσότερους εραστές-θαυμαστές της καλής αυτής τέχνης, το έργο του διάσημου Γάλλου επιστήμονα και φιλοσόφου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Γιατί το αριστούργημά του όχι μόνο αποτελεί την βάση για την πλήρη κατανόηση της μίας εκ των πέντε αισθήσεων, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους όσους πιστεύουν ακράδαντα πως «Η ανακάλυψη ενός καινούργιου πιάτου προσφέρει περισσότερα στην ευτυχία της ανθρώπινης φυλής παρά η ανακάλυψη ενός άστρου...»
Χωρισμένο σε τριάντα κεφάλαια - στοχασμούς και σε ένα μικρό κομμάτι με διάφορα ανέκδοτα κείμενα - από συνταγές δια χειρός Σαβαρέν μέχρι υψηλή ποίηση για... καλοφαγάδες - το παρόν βιβλίο θα αποκαλύψει στα μάτια του αναγνώστη τις θεμελιώδεις αλήθειες της επιστήμης της γαστρονομίας.
Όλα θίγονται στη Φυσιολογία του Σαβαρέν: από τον ορισμό της γεύσης και της γαστρονομίας, την φιλοσοφική ιστορία της μαγειρικής και την γαστρονομική μυθολογία, μέχρι θεωρίες περί παχυσαρκίας, αδυνατίσματος, αγάπης στην καλοπέραση και νηστείας!
Ο ίδιος, σχεδόν δύο αιώνες πίσω, θα ταυτίσει τη μοίρα των ανθρώπων με τον τρόπο που τρέφονται – κάτι που σήμερα το θεωρούμε περισσότερο από αυτονόητο - ενώ στον πρόλογό του θα εξομολογηθεί πως για την συγγραφή του βιβλίου του, όντας για χρόνια παρατηρητής πολυτελών συμποσίων, ένιωσε την ανάγκη να καταγράψει την εμπειρία του, και να την παραδόσει σε όλους εμάς που τρώμε για να ζούμε αλλά και ζούμε για να τρώμε:
«Ενώ μελετούσα τις απολαύσεις του τραπεζιού από κάθε άποψη, σύντομα διαπίστωσα ότι μπορούσε να προκύψει κάτι καλύτερο από ένα απλό βιβλίο μαγειρικής, και ότι υπήρχαν πολλά να ειπωθούν για τις λειτουργίες οι οποίες δεν είναι μόνο ζωτικές και σταθερές, αλλά ασκούν και πολύ άμεση επιρροή στην υγεία, την ευτυχία μας, ακόμα και στην επιτυχία μας στη ζωή...»
Και όλα αυτά, από την πένα ενός ελιτίστα, καλοζωιστή γάλλου γκουρμάντ που με πολύ χιούμορ, υψηλή παιδεία και γνώση του αντικειμένου του τοποθετεί την απόλαυση ενός καλού φαγητού εκεί που τις αξίζει: ίσως στην πιο σημαντική ζωτική, αλλά και πνευματική λειτουργία του ανθρώπου.