Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Και ενώ τα «μπάνια του λαού» συνεχίζονται, μαζί με αυτά, έρχονται και οι καθημερινές «ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΕΣ» τις οποίες μας χαρίζουν απλόχερα οι πολιτικάντηδες αυτής της χώρας.
Αν και τα έχω γράψει πάρα πολλές φορές, καλό θα είναι να τα επαναλαμβάνω μπας και ξυπνήσουμε κάποτε και καταλάβουμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, το χάλι στο οποίο μας έφεραν ΟΛΟΙ όσοι υποτίθεται κυβέρνησαν τον τόπο αυτό τα τελευταία σαράντα χρόνια!
Μέρος από το ΧΑΛΙ το γενικότερο της χώρας, αποτελεί και ο ευαίσθητος τομέας της ΥΓΕΙΑΣ, στης οποίας το …. «τιμόνι» όπως αποδείχτηκε με τον χειρότερο τρόπο, βρεθήκαν άτομα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ, τα οποία υπηρετώντας διάφορα συμφέροντα, την διέλυσαν.
Ας δούμε ένα πρόσφατο ρεπορτάζ για το χάλι της υγείας.
«Ασθενείς κάνουν έρανο για… πόρτες!
Πού φτάσαμε… Σε μεγάλο νοσοκομείο, ένας σύλλογος ασθενών καλεί τα μέλη του να συνεισφέρουν για να επισκευαστούν… δέκα πόρτες, ώστε να μη δημιουργείται κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων!
Η υπόθεση αφορά το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είμαι βέβαιος όμως ότι ανάλογα περιστατικά ταλανίζουν και άλλα νοσοκομεία και ασθενείς. Φοβάμαι, δε, ότι σε ορισμένα τμήματα τείνει να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα 27-6-2016, με την οποία πρακτικά ζητεί οικονομικές προσφορές για… πόρτες! Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξει ότι:
«Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν οι δέκα πόρτες των θαλάμων νοσηλείας (επισκευή κλειδαριών, πόμολων ή πλήρη αντικατάσταση) στην κλινική μεταμοσχεύσεων… Τονίζουμε δε ότι οι παραπάνω εργασίες αποτελούν παράγοντα βελτίωσης της επιβίωσης των μοσχευμάτων και των νεφροπαθών μας γιατί έτσι περιορίζεται η μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων».
Μάλιστα, επισημαίνεται σε άλλο σημείο ότι «δυστυχώς το υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες της κλινικής μεταμόσχευσης».
Αχάριστοι που είναι μερικοί στους συλλόγους ασθενών βρε παιδί μου. Μα, δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Πολάκης δίνει σκληρή μάχη με τα συμφέροντα τόσο στην Υγεία όσο και στη Δικαιοσύνη; Είναι δυνατόν να ασχοληθεί κοτζάμ υπουργός με τα πόμολα;
Υ.Γ. Έχει πλάκα όμως. Ο Πολάκης κατηγορεί τους προκατόχους του ότι δεν έκαναν τίποτε για τη διαφθορά στην υγεία. Την ίδια ώρα, οι 23 φάκελοι που παρουσίασε πρόσφατα και για τους οποίους άφησε αιχμές για καθυστέρηση της Δικαιοσύνης, όλοι τους αφορούν την περίοδο 2009-2014. Δηλαδή, τότε που υπουργοί ήταν ο Λοβέρδος, ο Άδωνις και ο Βορίδης. Ακόμη πιο ξεκαρδιστικό είναι ότι τέσσερις εξ αυτών αφορούν δημοσιεύματά μου.»
ΠΗΓΗ : virus.com.gr
Όπως βλέπετε Συνέλληνες, έχουμε «φρέσκο πράμα», και σίγουρα δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στην ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ μας υγεία.
Οι ΕΝΟΧΟΙ για την ΔΙΑΛΥΣΗ, για το ΧΑΛΙ της υγείας είναι γνωστοί σε όλους, και αντί να έχουν τιμωρηθεί, έχουν το ΘΡΑΣΟΣ και καμαρώνουν για τα «έργα» τους, για τα ΘΡΙΛΕΡ επί των ημερών τους.
Βέβαια, στα ψιλά περνούν οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και τα διάφορα «πειράματα» τους. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολήθηκε, και τα ΜΜΕ, τέτοια θέματα τα θάβουν.
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα παραδείγματα για «εράνους» ασθενών, για ελλείψεις σε φάρμακα κλπ.
Έτσι, ενδεικτικά, να θυμίσω καταγγελία ασθενούς, που ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, υποχρεώθηκε να αγοράσει από εξωτερικό φαρμακείο την φαρμακευτική του αγωγή γιατί το νοσοκομείο ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ…..
Και να ήταν μόνο αυτό….
Συνέλληνες, τα «παθήματα» της υγείας είναι πολλά, και ΟΥΑΙ και αρρωστήσουμε, και δεν έχουμε χρήματα για να πάμε σε κάποιον ιδιώτη.
Το μόνο που κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια, οι «κύριοι» με τις γραβάτες, ήταν να μας εξασφαλίσουν έναν σίγουρο θάνατο.
Μέχρι πότε θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας;

Βασίλης Τσούγκαρης

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φίλες και φίλοι,
Κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς "Αριστοφάνης για παιδιά" της Χρυσάνθης Καραίσκου στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 5 βιβλία ως το τέλος του 2016 με τα βιβλία Λυσιστράτη, Πλούτος και Βάτραχοι. Επίσης κυκλοφόρησε και ένα καλοκαιρινό βιβλίο με μια όμορφη χιουμοριστική ιστορία που περιέχει δραστηριότητες και παιχνίδια
Χρυσάνθη Καραΐσκου - Όρνιθες

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Chrysanthi Karaiskou - The birds

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Χρυσάνθη Καραΐσκου - Ειρήνη

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Chrysanthi Karaiskou - Peace

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Μαρία Καραγιάννη - Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2016
Ελλάδα, καλοκαίρι 2016, και αφήνοντας στην άκρη για λίγο την επικαιρότητα, την κρίση, και όλα εκείνα που μας καταρρακώνουν καθημερινά, θα κάνουμε μια αναφορά σε ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός, που μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως «ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».
Ο λόγος, για την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ που γίνεται κάθε καλοκαίρι στα Νέα Μουδανιά, την «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ» την οποία διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, ένας φορέας με ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ στα δρώμενα της Χαλκιδικής γενικότερα.
Το Ωδείο του Ζαφείρη Φωτιάδη, και η Σχολή χορού, δικαιώνουν την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ», γιατί δίνουν στον τόπο ΤΕΧΝΗ, και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
Πάνε πολλά χρόνια που ξεκίνησε ο ΘΕΣΜΟΣ, ο οποίος αρχικά ήταν η «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ», και αργότερα προστέθηκε και ακόμα ένας σύλλογος, η ΣΤΟΡΓΗ….
Ο ΘΕΣΜΟΣ, έτσι για να κάνω μια μικρή «αναδρομή» μιας και τον έζησα από κοντά, από την πρώτη στιγμή, την γέννηση του, στο παρελθόν αντιμετώπισε πάρα πολλές δυσκολίες, και μπορώ να πω, πως δέχτηκε και τον σχετικό πόλεμο από ορισμένους….
Ναι φίλοι μου, και ας υπηρετούσε έναν ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ, την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο.
Δεν θα επεκταθώ, άλλο στο παρελθόν, αυτή η μικρή αναδρομή, πιστεύω πως αρκεί.
Από το ξεκίνημα αυτής της εκδήλωσης, όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά υποκλίνομαι στην ΑΓΑΠΗ και το ΜΕΡΑΚΙ ΟΛΩΝ των παιδιών που συμμετείχαν, και συμμετέχουν μέχρι και σήμερα.
Που δεν υπολόγισαν και δεν υπολογίζουν τις ατέλειωτες ώρες πρόβας, την κούραση, αλλά είναι ΕΚΕΙ, στο μετερίζι της ΑΓΑΠΗΣ και αγωνίζονται για να παρουσιάσουν όπως κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τη συναυλία.
ΞΕΡΟΥΝ, πως πρέπει να προσπαθήσουν για να περάσει ο κόσμος που θα έρθει στο αμφιθέατρο των Μουδανιών καλά.
Ο κόσμος, που παρόλη την οικονομική κρίση, και φέτος θα ενισχύσει από το υστέρημα του τα παιδιά με καρκίνο, επιβραβεύοντας έτσι και την προσπάθεια των παιδιών της Σύνθεσης.
Το έχω ξαναγράψει, πως αν και τα παιδιά ΔΕΝ είναι «επαγγελματίες» του είδους, δεν έχουν να ζηλέψουν σε ΤΙΠΟΤΑ τον ΟΠΟΙΟ επαγγελματία.
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν για τα άλλα παιδιά, για ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, παίζουν τραγουδούν και χορεύουν για ΕΜΑΣ τους μεγάλους και με αυτό τον τρόπο μας λένε πως όσο υπάρχει ΑΓΑΠΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ.
Και φέτος λοιπόν, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, να δώσουμε για ακόμα μια χρονιά ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας για την προσπάθεια τους.
Το ραντεβού μας είναι για την Τετάρτη  στις 6 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ.
Να μην λείψει κανείς!

Βασίλης Τσούγκαρης

Link-8 DSC VHF

Link-8 DSC VHF

FIXED-MOUNT, DUAL-CHANNEL AIS MARINE RADIO WITH NMEA 2000 INTERFACE

The Link-8 marine VHF radio combines reliable performance with critical safety features for complete communication anywhere on the water.

KEY FEATURES

  • Flush mountable Class D DSC fixed mount VHF transceiver
  • 25 W / 1 W transmission power
  • Built-in dual-channel AIS receiver with AIS plot functionality
  • Extra large, high resolution LCD display
  • NMEA 2000® connectivity plus NMEA0183
  • High quality fist mic with built-in speaker
  • MOB feature
  • Track Your Buddy option
  • Dual Watch / tri watch and all scan functions
  • PA/Hailer horn output with Listen Back Feature
  • 10 weather channel
  • 20 user programmable names with MMSI
  • Fully waterproof

SPECIFICATIONS

Overview
WarrantyTwo (2) Years
Display
Display Resolution128x256
Display TypeFSTN matric LCD
Display: BacklightingYes, LED
Communications
Transmitter Power Output25 w / 1 w

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2M VHF MOBILE RADIO

 CRT 2M VHF MOBILE RADIO

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

    CRT 2M VHF MOBILE RADIO
    ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
    ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
    MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
    • Frequency range : TX 144-146 Mhz
    • RX 136-174 Mhz
    • FM Mode :Wide/narrow
    • Channel spacing : 12,5–20Khz/ 12,5-25Khz
    • Number of channel  : 200 Cx + 1 (memories)
    • Phase locked Step  : 5-6.25-8.33-10-12.5-15-20-25-30-50 kHz
    • Dimensions WxHxD : 145x47x90 mm
    • Weight : 1.2 Kg
    • Squelch : CTCSS/DCS/DTMF
    • DTMF Microphone
    • Function scan
    • Channel name édit
    • Tot out timer
    • B C L O (busy channel lock out)
    • Alarm Function
    • 3 Level powered  LOW: 10 W – MIDDLE: 25 W - HIGHT:  60 Watts Max
    • Keyboard lock
    • Backlight adjustable brightness
    • Compander function
    • Power supply voltage Display
    • A P O (auto power off)
    • Clone by cable
    • WARRANTY  2 Years

    ΚΘΒΕ: ΞΕΚΙΝΑ «Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ» ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


    Ξεκινά «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» 
    Μια παράσταση που απευθύνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και στους επισκέπτες της πόλης 
    Πρεμιέρα την Παρασκευή 1η Ιουλίου για το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας», την παραγωγή του ΚΘΒΕ που έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο και θα  μείνει όλο το καλοκαίρι…

    Η παράσταση θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη από 1 Ιουλίου έως 9 Σεπτεμβρίου με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα. 
    Στόχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αυτό το καλοκαίρι είναι μέσα από τις παραστάσεις του τόσο το κοινό της Θεσσαλονίκης όσο και οι «επισκέπτες» της πόλης μας να γνωρίσουν το λόγο για τον οποίο η χώρα μας είναι η «μητέρα» του Παγκόσμιου Θεάτρου. Είναι σημαντικό για εμάς, το θέατρο να μπει στη  συνείδηση του κόσμου και να γίνει η πρώτη επιλογή του κάθε επισκέπτη της Θεσσαλονίκης ως ένας ακόμη τρόπος να γνωρίσει καλύτερα τον τόπο μας, την ιστορία μας, την κληρονομιά μας.
    Για το λόγο αυτό ισχύουν ειδικές τιμές & συνεργασίες με τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης καθώς και με την  Πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ αλλά και την εταιρεία περιήγησης Θεσσαλονίκης SightSeeing».
    «Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας» 
    Κάθε Τρίτη, Γενική Είσοδος: 5 €
     Με την επίδειξη του εισιτηρίου του:
    Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, 
    Moυσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, 
    Μουσείου Λευκού Πύργου
    καθώς και του εισιτηρίου της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ 
    της εταιρείας περιήγησης Θεσσαλονίκης «SightSeeing» 
    παρέχεται τιμή εισιτηρίου 5€ για την παράσταση «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας».

    Κάρμεν Ρουγγέρη - Ομήρου Οδύσσεια με 2 CD

    Κάρμεν Ρουγγέρη - Ομήρου Οδύσσεια με 2 CD

    ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
    ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ
    Θέατρο για παιδιά
    Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
    Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
    ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
    ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΟΣΕΣ ΙΡΙΣ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΡΔΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΔΙΜΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΥΡΙΑΝΟΣ
    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

    ACTROS FOR SALE

    NEW IN STOCK 
    MERCEDES ACTROS 1844 LS MEGASPACE 
    YEAR 2009  AUTOMATIC
    885.000 KM, RETARDER
    BELGIUM TRUCK
    NETTO EXPORT PRICE DELIVERD IN ANTWERP PORT € 28.900
    MERCEDES ACTROS 1844 LS MEGASPACE
    YEAR 2010 AUTOMATIC
    790.000 KM , RETARDER
    BELGIUM TRUCK
    NETTO EXPORT PRICE DELIVERD IN ANTWERP PORT € 29.900
    ZUNDERT TRUCKS
    HAZELDONK 6255
    4836 LG BREDA
    NEDERLAND
    MOBILE + 31 653 949 549

    FH 420 ishift 2011

    NEW IN STOCK
    VOLVO FH 420 XL 2011
    ISHIFT 800.000 KM
    DUTCH REGISTRATION
    VEB BRAKE
    IN PERFECT CONDITION
     
    NETTO EXPORT PRICE DELIVERD AT THE PORT € 33.700
    ZUNDERT TRUCKS
    HAZELDONK 6255
    4836 LG BREDA
    NEDERLAND
    MOBILE + 31 653 949 549

    Βάλτε το Βιβλίο στο Καλοκαίρι σας!


    Αγαπητέ Αναγνώστη,  
    Το ταξίδι ξεκινά με ένα βιβλίο και συνεχίζεται στο www.psichogios.gr, όπου θα βρείτε μια θάλασσα από βιβλία με περισσότερους από 3.000 τίτλους και 1.100 e-books για κάθε προτίμηση και ηλικία, για να μην ξεμείνετε ποτέ από ενδιαφέροντα αναγνώσματα!
    Καλό Καλοκαίρι!
    Η ομάδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ
    ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΙ

    ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Γ'
    Τα κείμενα αυτά καλύπτουν την περίοδο από το 1946, από την αρχή δηλαδή της κριτικής γραφής και πράξης του Βαλαωρίτη, μέχρι και τις αρχές του 21ου αιώνα. Αποτελούν, δε, την εξέλιξη αυτής της γραφής σε διάφορες περιόδους.
    Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΧΕΙ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ & ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΥΡΑΝΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ
    ΠΟΙΗΜΑΤΑ
    Ο κορυφαίος πεζογράφος της μεταπολεμικής περιόδου στιχουργεί στα σκοτεινά, υποψιάζεται τον πεζογράφο εαυτό του και τελετουργεί τα εμβληματικά θέματα και τις πιο προσωπικές αγωνίες του μέσα στην πύκνωση της ποιήσεως.
    Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
    ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

    ΝΙΚΟΛ-ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ
    ΟΙ ΣΙΩΠΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ
    Ένα εφιαλτικό δίλημμα ορθώνεται απειλητικά στη ζωή της γιατρού Άννας Παπαδάκη. Ευθανασία ή φόνος; Tιμωρός ή το δικαίωμα να λέγεσαι άνθρωπος; Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που καθηλώνει και συνάμα γεννά ερωτήματα.
    ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ

    ΕΛΕΝΗ ΔΑΦΝΙΔΗ
    ΔΕ ΣΕ ΕΙΔΑ, ΔΕ ΣΕ ΞΕΡΩ
    Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον διάβολο που κρυβόταν πίσω από κείνη την αγγελική παρουσία. Τους είχε ξεγελάσει όλους εκτός από μένα. Ήθελα να τη δω να πληρώνει ακριβά γι' αυτό που μου είχε κάνει και ύστερα να απομακρυνθώ διά της οδού «δε σε είδα, δε σε ξέρω».
    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
    ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

    ΣΑΡΑ ΤΖΙΟ
    ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
    Η Τζέιν διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα: βλέπει πραγματικά την αληθινή αγάπη. Για τα εικοστά ένατα γενέθλιά της λαμβάνει μια κάρτα από μια μυστηριώδη γυναίκα. Πρέπει να εντοπίσει και να αναγνωρίσει τους έξι τύπους αγάπης πριν γίνει τριάντα.
    ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΕΙΝΑΙ NYT BESTSELLERS ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ 22 ΧΩΡΕΣ.
    ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΑΡΑΜΑΝΤΖΑΣ
    ΕΛΛΑΔΑ: ΒΙΒΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - GREECE: COLOURING BOOK
    Γνωρίστε την Ελλάδα! Χρωματίστε τα πανέμορφα νησιά της, περιηγηθείτε στα αρχαιολογικά μνημεία της, δώστε χρώμα και ζωή στα λιμάνια και στα δρομάκια των πόλεών της. Οι λεζάντες του βιβλίου είναι γραμμένες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και έτσι αποτελεί ιδανικό δώρο για τους επισκέπτες της χώρας μας από το εξωτερικό.
    ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕΛΙΔΑ!

    ΑΤΜΜ - ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ
    Καταγράψτε όλες τις σημαντικές στιγμές του μωρού σας. Στα φακελάκια που θα βρείτε στο βιβλίο φυλάξτε αναμνηστικά, όπως το πρώτο υπερηχογράφημα και το βραχιολάκι από το μαιευτήριο.
    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ»
    ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΛΙΠΑ
    ΣΕΙΡΑ «INSIDE OUT»
    Το τέταρτο βιβλίο της αισθησιακής σειράς με τίτλο ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά INSIDE OUT. Μη χάσετε τη συναρπαστική συνέχεια της ιστορίας του Κρις και της Σάρα!




    e-books
    Με περισσότερες από 1.100 επιλογές τίτλων σε e-book, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!




    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΩΣ




    ΚΕΡΔΙΣΤΕ & ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

    PHIL KNIGHT
    ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ - Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΕ
    Διαβάστε πρώτοι τα πολυαναμενόμενα βιβλία ΠΡΙΝ από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους! Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν από την κυκλοφορία του! Αυτό τον μήνα, διαβάστε το βιβλίο ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ – Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ NIKE, του Phil Knight. Πάρτε μέρος στην κλήρωση και ίσως είστε εσείς ένας από τους τρεις τυχερούς!
    Ημ/νία λήξης: 3/7/2016
    ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ!

    Εάν θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή στον εαυτό σας, επιλέξτε το βιβλίο που θέλετε με προσωπική αφιέρωση από τους αγαπημένους σας Έλληνες συγγραφείς!

    Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
    ΜΕΓΚΑΝ ΣΤΙΒΕΝΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7/7

    Αναρωτιέμαι αν κάποιος γονιός κατάφερε ποτέ να πείσει τον γιο ή την κόρη του να «μείνει μακριά» από κάποιον που τον έλκυε και να στρέψει την αγάπη του σε κάποιον άλλο που ο γονιός θεωρούσε πιο κατάλληλο. Με κάποιον τρόπο, αμφιβάλλω! Και αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς τους γιους και τις κόρες θυμούνται αργότερα μια συγκεκριμένη συμβουλή που τους έδωσαν οι γονείς τους και σκέφτονται: μακάρι να τους είχα ακούσει. Δεν ακούς, όμως, κανέναν όταν είσαι νέος –εκτός ίσως από τους φίλους σου, των οποίων οι απόψεις είναι κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο απερίσκεπτες με τις δικές σου– επειδή νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Για μένα, σ' αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πολύ αργά ούτως ή άλλως· ήμουν ήδη τσιμπημένη με τον Τζακ και αγνόησα εντελώς την καλύτερη μάλλον συμβουλή που μου έδωσε ποτέ η μαμά μου.
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

    Η Εκδίκηση των Αγγέλων (Λένα Μαντά)
    Οι δαίμονες δεν έχουν όνομα (Χρυσηίδα Δημουλίδου)
    Δε σε Είδα, Δε σε Ξέρω (Ελένη Δαφνίδη)
    Ζήσε ελεύθερα, αγάπησε τη δουλειά σου, αγάπησε τη ζωή σου (Κρις Μπάρεζ-Μπράουν)
    ΠΡΟΣΩΠΑ

    Συγγραφέας του μήνα
    Νικόλ-Άννα Μανιάτη
    Συνέντευξη
    Κρίστιαν Γουόλμαρ
    Συνέντευξη
    Γιώργου Πολυράκη
    Συνέντευξη
    Τέσυς Μπάιλα
    ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & POSTS ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

    Post
    Μαρίας Ρουσάκη
    Post
    Ηλέκτρας Δικαίου
    Κριτική βιβλίου
    Οι δαίμονες δεν έχουν όνομα
    Κριτική βιβλίου
    Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ

    12 βιβλία ζωγραφικής ενηλίκων για την αντιμετώπιση του άγχους

    Χαμένοι στον νέο μεσαίωνα



    ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
    ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
    144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΤΗΛ.: 210 28 04 800 | FAX : 210 28 19 550
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
    106 78 ΑΘΗΝΑ
    ΤΗΛ.: 210 36 18 654 | FAX: 210 36 40 683