Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ   
Με διδάκτορες από το "UNIVERSITY OF MUSIC AND PERFORMING ART" της Βιέννης θα πραγματοποιηθούν από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ δύο διεθνή σεμινάρια ψηλού επιπέδου και πρωτόγνωρα για τον τόπο μας.
Το πρώτο θα είναι Σεμινάριο POP & JAZZ Τραγουδιού και το δεύτερο Σεμινάριο Πιάνου. Κατά την διάρκεια των Σεμιναρίων θα πραγματοποιηθούν Διαλέξεις , Συναυλίες, Εργαστήρι Jazz και διάφορα Καλοκαιρινά δρώμενα.
Είδη υπάρχουν αρκετές συμμετοχές από το εξωτερικό και πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους ασχολούνται με το Τραγούδι ή το Πιάνο στην Χαλκιδική και όχι μόνο να τα παρακολουθήσουν μιας και απευθύνονται σε σπουδαστές όλων των επιπέδων και το κόστος είναι αρκετά χαμηλό. Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα Ν.Μουδανιά στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ. 2373024234 & 6972017412

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 ολοκληρώθηκαν οι μαθητικές επιδείξεις μουσικής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από ένα εφηβικό 16μελές φωνητικό σύνολο, κομμάτια κλασικών και σύγχρονων συνθετών που παρουσιάστηκαν σε σόλο εκτελέσεις από όλα τα όργανα και από μικρά σύνολα και τέλος την παράσταση έκλεισαν οι λιλιπούτειοι μαθητές της Μουσικής Προπαιδείας με το έργο "Η αρπαγή της Περσεφόνης".
Και οι τρεις ενότητες της παράστασης ήταν εντυπωσιακές και δοσμένες με άψογο τρόπο όπως και όλες οι προηγούμενες παραστάσεις. Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές, δασκάλους αλλά και στους γονείς που συμπαραστέκονται στα παιδιά τους σ΄αυτό το κοπιαστικό αλλά και όμορφο "ταξίδι της μουσικής"!
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΟΥ ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ ΒΕΡΟΙΑ 24,25,26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 16-18 ΕΤΩΝ

Αθανασία Κουτζούχα Έπαινο
Άννα-Μαρία Φωτιάδου Έπαινο
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 16-18 ΕΤΩΝ
Σοφία Καλπακτσή Έπαινο
Αθανασία Κουτζούχα 3ο Βραβείο και Υποτροφία
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 14-16 ΕΤΩΝ
Ιφιγένεια Τουμπέκη 3ο Βραβείο και Υποτροφία
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 14-16 ΕΤΩΝ
Ιφιγένεια Τουμπέκη Έπαινο
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 14-16 ΕΤΩΝ 2ο Βραβείο και Υποτροφία
Ρένια Βαμβακά, Σοφία Καλπακτσή, Αθανασία Κουτζούχα, Χριστίνα Κυριαζή, Αθηνά Μιστιλίδου, Βιβή Σαρόγλου, ΙφιγένειαΤουμπέκη,
Άννα-Μαρία Φωτιάδου
ΚΛΑΣΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 12-14 ΕΤΩΝ Έπαινο
Σμαράγδα Ματζίνου, Αγγελική Σβίτη, Μαίρη Τσόγια
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 12-14 ΕΤΩΝ 2Ο Βραβείο
Ιωάννα Αθανασιάδου, Μαρία Βαγιάννη, Γεωργία Κασσαβού, Μαρία-Άννα Κουστούδα, Σμαράγδα Ματζίνου, Νεφέλη Παρασκευοπούλου, Άννα Σάγγου, Αγγελική Σβίτη, Άννα-Μαρία Σερεμέτη, Μαίρη Τσόγια
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 10-12 ΕΤΩΝ
Μαίρη Νεστορούδη 3ο Βραβείο
Σόνια Παναγιωτίδου Έπαινο
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 8-10 ΕΤΩΝ
Νίκος Σωτηρίου Έπαινο
ΚΛΑΣΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ 8-10 ΕΤΩΝ 3ο Βραβείο
Χριστίνα Βαρσαμίδου,Νίκος Σωτηρίου
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 8-10 ΕΤΩΝ Έπαινο
Αθανασία Αριστοτελίδου, Ζωή Ηρακλή, Δόμνα Κακαρίκα, Μαρία Ματσιώρη, Αποστολία Μαυροφρίδη, Κατερίνα-Νάγια Μουταφτσή, Μαρία Νικολοπούλου, Ελένη Σαρρή, Ίνβα Σουλέϊτο
ΚΑΡΑΚΤΕΡ ΟΜΑΔΙΚΟ 7-8 ΕΤΩΝ Έπαινο
Ίριδα Βεργίνη, Δόμνα Καβακάκη, Ασημένια Καραμαύρου, Λαζαρίνα Κρανιά, Κων/να Κωνσταντάρα, Ελένη Μουχτούρη, Κατερίνα-Χριστίνα Τσαρούχα, Βασιλεία Χατζηϊωαννίδου

Απονομή βραβείου Γιάννη Βαρβέρη της Εταιρείας Συγγραφέων

Απονομή βραβείου Γιάννη Βαρβέρη της Εταιρείας Συγγραφέων
Εμφάνιση giannis-varveris.jpg
Στην ποιήτρια Ειρήνη Μαργαρίτη απονέμει εφέτος η Εταιρεία Συγγραφέων το βραβείο Γιάννη Βαρβέρη, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, και ώρα 20.00, στο Θέατρο Εξαρχείων (Θεμιστοκλέους 69, Αθήνα).
Το ετήσιο αυτό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή, το οποίο απονέμεται για τρίτη χρονιά εφέτος, θεσπίστηκε στη μνήμη του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011) και σκοπό έχει να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες ποιητικές φωνές της χώρας. 
Η τριμελής επιτροπή που έχει συστήσει η Εταιρεία Συγγραφέων για το συγκεκριμένο βραβείο, και η οποία αποτελείται από τον  ποιητή και πεζογράφο  Νίκο Δαββέτα, τον ποιητή και κριτικό Νίκο Λάζαρη και τον ποιητή και μεταφραστή  Ερρίκο Μπελιέ, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει φέτος  το βραβείο στην ποιήτρια Ειρήνη Μαργαρίτη για την ποιητική συλλογή της  Φλαμίνγκο, εκδόσεις Μελάνι.    
Στη βραβευμένη ποιήτρια θα δοθεί ένας ζωγραφικός πίνακας, προσφορά της ποιήτριας, ζωγράφου και μέλους της Εταιρείας Συγγραφέων Παυλίνας Παμπούδη, ενώ τόσο στη βραβευμένη ποιήτρια όσο και στα άλλα μέλη της βραχείας λίστας θα δοθεί από ένα  αντίτυπο της δίτομης συγκεντρωτικής έκδοσης των ποιημάτων του Γιάννη Βαρβέρη (εκδόσεις Κέδρος).
Στην εκδήλωση, η βραβευθείσα Ειρήνη Μαργαρίτη και μέλη της βραχείας λίστας θα διαβάσουν ποιήματά τους. Η Αννίτα Δεκαβάλλα και ο Τάκης Βουτέρης θα διαβάσουν ποιήματα του Γιάννη Βαρβέρη
Κοδριγκτώνος 8, 112 57 Αθήνα Τηλέφωνο 210 823 1890, Fax 210 823 2543www.dedalus.gr, e-mail grwrisoc@otenet.gr

«Δώρα της γης» στο «Α.Π.Θ. την Κυριακή», στις 24 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Α.Π.Θ. την Κυριακή» εντάσσεται  η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, την Κυριακή 24 Μαΐου τις ώρες 12.00-15.00.
Με αφορμή την έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο», οι επισκέπτες της έκθεσης και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γευστικά παρασκευάσματα, όλα προϊόντα-δώρα της μάνας-γης.
Είσοδος ελεύθερη
(Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά των: ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ &ΣΙΑ, Ο.Ε., ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑΣ Β.Ο.Ε., ΚΕΧΑΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)
 

Metric Halo Heavenly Deals έως 25 Μαϊου!





Βιντεοπροβολείς NEC από 326€

Kαλοκαιρινή Παραμυθοπαράσταση για μεγάλους και παιδιά από τη Ζωή Νικητάκη

"Εκεί που τα παραμύθια μιλούν σαν τα πουλιά..."
Παράσταση αφήγησης παραμυθιών για μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται και για παιδιά
Η Ζωή Νικητάκη μας ξεδιπλώνει ιστορίες σαν παραμύθια, oι πιο πολλές από το νέο βιβλίο της, "Παραμύθια για της καρδιάς μας την αλήθεια",  ιστορίες που απάνω στα φτερά τους κουβαλούν αλήθειες της καρδιάς παλιές, μα πάντα νέες και διαχρονικές. Παραμύθια που απευθύνονται σε μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται και με τον πυρήνα της ύπαρξής τους θέλουν να επανασυνδεθούν, μα και σε παιδιά που στα θαύματα της ζωής είναι πάντα ανοιχτά. Πώς το βάρος μπορεί δώρο πολύτιμο να γίνει και πώς η αγάπη μπορεί το δέντρο να ανθίσει; Θα καταφέρει ένας παπουτσής να φτιάξει παπούτσια με φτερά; Πώς η τέχνη μπορεί να χαρίσει δώρα θαυμαστά, άμα με αγάπη της αφοσιωθείς;
Αυτά και άλλα παραμύθια μας περιμένουν να τ΄ακούσουμε.
Ανάψτε το φαναράκι σας κι ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί εκεί που τα παραμύθια μιλούν σαν τα πουλιά...  
Η αφήγηση των παραμυθιών συνοδεύεται από ήχους ιδιόφωνων από διάφορα μέρη του κόσμου που ηχητικά τοπία δημιουργούν και
παραμυθιακές ατμόσφαιρες υποβάλλουν.
Σχεδιασμός προγράμματος - αφήγηση παραμυθιών: Ζωή Νικητάκη
Κυριακή 7 Iουνίου 2015, ώρα 12:00 μ.μ.
Diogenes Bistro, Πλατεία Λυσικράτους και Σέλλευ 3, Πλάκα
τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3238297
Η Ζωή Νικητάκη σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο - χαράκτρια, Μάχη Δημοπούλου και στο εργαστήρι του Τάσου Ρήγα κάνοντας σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο και στο σχέδιο του γυμνού μοντέλου. 
Παρακολούθησε κατά καιρούς σεμινάρια σχετικά με παιδαγωγικά αλλά και καλλιτεχνικά θέματα, όπως με την ενδυματολογία, την κατασκευή κούκλας, κλπ.
Εργάστηκε επί σειρά ετών με μεράκι και αγάπη πολλή ως φιλόλογος στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Από το 2006 ως το 2014 εργάστηκε στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος σχεδιάζοντας και υλοποιώντας καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.
 Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, κλπ. Για την Actionaid Ελλάς μεταξύ άλλων έχει εικονογραφήσει  το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Παιδιά του κόσμου - Πολίτες του κόσμου" σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο διανεμήθηκε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στα σχολεία των ομογενών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εικονογράφησε και επιμελήθηκε το βιβλίο "Τα παραμύθια ταξιδεύουν".
To 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τρίμορφο το βιβλίο "Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου" που ανθολόγησε, διασκεύασε και εικονογράφησε. Τον Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κονιδάρη το βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε "Παραμύθια για της καρδιάς μας την αλήθεια".
Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ινδία. Η πρώτη της ατομική έκθεση υλοποιήθηκε στο Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων με τα έργα της εικονογράφησης του βιβλίου της “Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου”.  Αγαπά τα παραμύθια γιατί είναι σαν τα πουλιά. Τ΄ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά. Τον παραμυθοαέρα τον εμφύσησε στην καρδιά και στο νου της η γιαγιά της. Aφηγείται  παραμύθια από τη γραπτή και την προφορική παράδοση του τόπου μας, καθώς κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου. Σε μουσεία, σχολεία, γκαλερί, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο Αθηναϊκό Ωδείο, στο Σχολείο Παιχνιδιού, σε Φεστιβάλ για παιδιά, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου, στο θέατρο Φούρνος, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στη Στοά Βιβλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με διάφορους δήμους και πολιτιστικούς φορείς της χώρας, στο Ελληνοϊαπωνικό συνέδριο με την ομάδα κουκλοθεάτρου Seiwa Bunraku, σε ογκολογικό συνέδριο σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ, κλπ.
Έχει υλοποιήσει σεμινάρια σχετικά με την τέχνη της αφήγησης σε φοιτητές παιδαγωγικής και προσχολικής αγωγής.
Εστιάζει στη θεραπευτική δράση και λειτουργία των παραμυθιών και θεωρεί ότι η αφήγηση είναι μια πράξη για μετάδοση δύναμης, μια διαδικασία μύησης για το ταξίδι της ψυχής και την ανέλιξη της συνειδητότητας. Αφηγείται παραμύθια σε παιδιά και σε μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται...
Περισσότερα στοιχεία για την ίδια μπορείτε να βρείτε στους ιστότοπους:
www.facebook.com/ zoe nikitaki
www.zoenikitaki.com (υπό κατασκευή)

Κρήτη: 12+1 αυθεντικά χωριά που πρέπει να έχετε επισκεφτεί.

ArtTravel
Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Αγίου Πνεύματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη!















-

















Μεγανήσι, 3 μέρες Διαμονή στο Esperides Resort 4* • Ημιδιατροφή

Αχαΐα, 3 μέρες Διαμονή στο Grecotel Lakopetra Beach 4* • All inclusive










Αργολίδα, 4 μέρες Διαμονή στο Barcelo Hydra Beach 5* • All inclusive

Μύκονος, 4 μέρες Διαμονή στα Myconian “K” Hotels & Thalasso Spa Center • Πρωινό







Μάλτα, 4 μέρες Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Πρωινό • Ξεναγήσεις

Ρώμη, 4 μέρες Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Πρωινό • Μεταφορές • Ξεναγήσεις







Πράγα, 4 μέρες Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Γεύματα • Μεταφορές • Ξεναγήσεις

Παρίσι, 4 μέρες Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Πρωινό • Μεταφορές • Ξεναγήσεις