Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Η φωνή της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας.(Βίντεο)

Η Μονή του Γεννεθλίου της Θεοτόκου όπου ασκήτευσε η Γερόντισσα Σοφία, βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μέτρα στα όρια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας και απέχει 35 χιλ. από την Καστοριά, 70 χιλ. από την Φλώρινα και 22 χιλ. από την Πτολεμαΐδα. Ιδρύθηκε περίπου στα 1314 μ.Χ. από τον Κλεισουριώτη ιερομόναχο Νεόφυτο και ανακαινίστηκε το 1813 μ.Χ. από τον Κλεισουριώτη ιερομόναχο της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους Ησαΐα Πίστα μετά από όραμα της Παναγίας.
Read More

Άγιος Νεομάρτυς Παύλος ο Πελοποννήσιος.

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού
Οι Νεομάρτυρες λαμπρύνουν την Εκκλησία μας ως αστέρες απαστράπτοντες. 
Με την αμετακίνητη πίστη τους στον αληθινό Τριαδικό Θεό και την ομολογία τους στην Ορθοδοξία μας, ως τη μόνη αληθινή και σώζουσα πίστη, αναβίωσαν τα μαρτύρια των πρώτων Χριστιανών. 
Read More

Υποδοχή λειψάνων και Απόδοση του Πάσχα στον Κάτω Πύργο

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως, η κοινότητα του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας υπεδέχθη την Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, τα λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη, τα οποία και φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Κύκκου.
Τα ιερά αυτά σεβάσματα της πίστεως μας μετέφερε ο Έφορος της Μονής Κύκκου και Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης.
Read More

Μετά τον Πειραιά το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας θα επιστρέψει στον προσκυνηματικό Ναό στο Αιγάλεω

Στις 15:45 το μεσημέρι της Κυριακής 24ης Μαϊου 2015 και με τιμές Αρχηγού Κράτους θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της Θαυματουργού στον Πειραιά.
Ο πιστός λαός της Πόλης μας και των γειτονικών Δήμων, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Ρέντη κ.Σεραφείμ, θα υποδεχθούν πάνδημα το Ιερό Θησαύρισμα της Ορθοδοξίας μας στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Γρηγορίου Λαμπράκη (άγαλμα μητέρας).
Read More

Τα νεκροταφεία γέμισαν ακόμη και σε μικρά χωριά της Θεσπρωτίας!

Αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί στα νεκροταφεία, ακόμη και σε μικρά χωριά της Θεσπρωτίας.
Στα γερασμένα χωριά οι θάνατοι ηλικιωμένων είναι συχνοί, αλλά και νεότεροι, που... διαμένουν σε αστικά κέντρα, ενταφιάζονται στη γένετειρά τους, με αποτέλεσμα τα νεκροταφεία να ασφυκτιούν!
Read More

Προειδοποίηση Τσίπρα προς ΗΠΑ: Βοηθήστε αλλιώς θα υπάρξουν ανεπιθύμητες καταστάσεις παγκοσμίως

Σε σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ να βοηθήσουν για εύρεση λύσης και να συνεισφέρουν στην τακτική ήττα των σκληροπυρηνικών του Βερολίνου προχώρησε ο Ελληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν λίγο με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με την πρωτοβουλία του τελευταίου.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ "για την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων" όπως είπε, "που θα έθεταν σε αβεβαιότητα την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία."
Read More

Ιρλανδία: Με δημοψήφισμα θα νομιμοποιηθούν οι γάμοι ομοφυλοφίλων – ουδέτερη η εκκλησία

Όπως όλα δείχνουν η Ιρλανδία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εγκρίνει την ισότητα των γάμων των ετεροφυλοφίλων και ομοφυλοφίλων μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία
Με το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί σήμερα για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, περνά σε μια νέα φάση η κοινωνική και ηθική επανάσταση στην Ιρλανδία, που ήταν για καιρό μια από τις πιο συντηρητικές χώρες του δυτικού κόσμου.
Read More

Α! να, αυτός ο σταυρός μου ταιριάζει

Τα λόγια του Χριστού πάντοτε ήταν ξεκάθαρα. Ποτέ δεν μίλησε με τέτοιον τρόπο ώστε οι άνθρωποι που τον άκουγαν να έπεφταν σε παρεξήγηση.
Φρόντιζε και μιλούσε έτσι, που και οι πλέον αγράμματοι τον καταλάβαιναν και ξεδιψούσαν τις διψασμένες ψυχές τους με το δροσερό νερό των Θείων λόγων Του.
Read More

Αυτές είναι οι ''έξυπνες'' τροφές για μυαλό ξυράφι

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για τη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου, αν προσθέσετε «έξυπνες» τροφές στη διατροφή σας.
Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την ενίσχυση του IQ αλλά ορισμένες ουσίες, όπως η καφεΐνη, μπορεί να σας βοηθήσει να μη διασπάται η προσοχή σας. 'Έτσι ο καφές,η σοκολάτα και άλλα ενεργειακά ποτά που περιέχουν καφείνη μπορούν να ενισχύσουν την καλή μνήμη.
Read More

Συγκλονιστικό βίντεο: Μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν Θαύματα του Αγίου Ραφαήλ

Ποτέ οι «Ζωντανοί» Άγιοι της Λέσβου, Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, δεν στέρησαν την παρουσία τους από τους πιστούς.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι παρουσία τους είναι τόσο ζωντανή, που αναρωτιέσαι: «Είμαι στο Παράδεισο; Είμαι εγώ άξιος να ζω τέτοια γεγονότα;».
Read More

Η εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Κάιρο

Χοροστατούντος και ιερουργούντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, εόρτασε φέτος ο Ελληνισμός του Καΐρου την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον επιβλητικό, αν και κουρασμένο από τον χρόνο, περικαλλή Κοινοτικό ναό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που βρίσκεται στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Read More

Γιατί διάβαζε για τον Χριστιανισμό ο Μπιν Λαντεν λίγο πριν τον σκοτώσουν;

Mια σοβαρή αποκάλυψη για όσα διάβαζε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν λίγο πριν πέσει νεκρός από την αμερικανική επιχείρηση έγινε αυτές τις μέρες. Μεταξύ των εγγράφων που βρέθηκαν στον τόπο όπου ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε το 2011, ήταν μια λίστα με τα προφίλ των επισκόπων της Εκκλησίας της Αγγλίας
Read More

Ποιµένες καὶ λύκοι

«εἰσελεύσονται… λύκοι βαρεῖς, μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου» (Πράξ. 20, 29-30)
Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου ∆. Μεταλληνοῦ
Read More

Η Ολλανδία απαγόρευσε το γυναικείο μουσουλμανικό πέπλο

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την μπούρκα σε ορισμένους δημόσιους χώρους.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο νόμου, ο οποίος απαγορεύει την ένδυση με ρούχα που κρύβουν το πρόσωπο σε χώρους όπως οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Read More

Προεκλογική κακοποίηση από τους Ισλαμιστές των υδραγωγείων της Κωνσταντινούπολης

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Προεκλογικό σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Τουρκία από την πρωτοφανή κίνηση των ισλαμιστών στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, να κρεμάσουν ένα πανό που κάρφωσαν πάνω στη ιστορική ζώνη των βυζαντινών υδραγωγείων της Κωνσταντινούπολης.
Όπως δείχνουν χαρακτηριστικά και οι φωτογραφίες, η από το 378 μ.Χ ανεγερθείσα ζώνη του υδραγωγείου της Κωνσταντινούπολης, έγινε προπαγανδιστικό πανό των ισλαμιστών του Αχμέτ Νταβούτογλου στα πλαίσια της όλο και πιο πολύ εντεινόμενης προεκλογικής εκστρατείας, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Read More

Το θέλημα του Θεού είναι καλύτερο από το δικό μας


Πολλές φορές ζήτησα με την προσευχή από το Θεό, να μου γίνει κάτι που το νόμιζα καλό, και επέμενα παράλογα να το ζητώ βιάζοντας το θέλημα του Θεού, και δεν Τον άφηνα να οικονομήσει Εκείνος ότι γνωρίζει ως συμφέρον δικό μου. 
Read More

Η τραγική μοίρα των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική

Στην περίπτωση των τζιχαντιστών, όσοι με κάθε μέσο επιδιώκουν την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας επικράτειας του Θεού,
με ό,τι αυτό σημαίνει για όσους δεν την επιθυμούν (βλ. εξαφάνιση), αυτοί εφαρμόζουν σε ακραίο βαθμό την ισλαμιστική τους πίστη και τελικά δικαιώνονται στα μάτια του Θεού τους.
Read More

Μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός στην Τρίπολη

Π. Ιωάννης Σουρλίγγας Την Παρασκευή 22αν Μαίου 2015, ανήμερα της μεγάλης τοπικής εορτής των αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στην πόλη της Τριπόλεως.
Read More

Δύο για Καλαμαριά και όλα ανοιχτά για Κεφαλλονιά

Πολλοί απορούν: προς τί η σπουδή για την απόλυτη στήριξη του αρχιμανδρίτη Ιουστίνου Μπαρδάκα, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, για την μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς; 
Read More

Εγκεφαλικό: Πώς να βοηθήσετε με την απλή μέθοδο S.T.R.

Οι επιπτώσεις ενός εγκεφαλικού επεισοδίου μπορούν να αναστραφούν πλήρως, σύμφωνα με τους νευρολόγους, εάν ο ασθενής νοσηλευτεί καταλλήλως μέσα σε 3 ώρες από την εκδήλωσή του.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: