Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr



 

                                  Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                        


---

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα οι ολιγάρχες να πληρώσουν. Πολεμάμε την εσωτερική τρόικα

Σκληρή ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο άνοιγμα των διήμερων διεργασιών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο πρωθυπουργός στάθηκε στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, που όπως είπε παραμένουν, και έκανε λόγο για πόλεμο που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τους οπαδούς της λιτότητας εντός Ελλάδας και από την "ελίτ των ολιγαρχών που φοροδιαφεύγαν τα προηγούμενα χρόνια".
Read More

Οι κώδικες και τα άλυτα μυστήρια της ιστορίας

Νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα;
Σε μία εποχή όπου η πληροφορία ρέει άφθονη και είναι διαθέσιμη κάθε λεπτό της ημέρας, υπάρχουν μερικά πράγματα που παραμένουν άλυτα μυστήρια και προκαλούν το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και όχι μόνο. 
Read More

Στη φάκα γιατρός που δεν είχε κόψει απόδειξη 200 ευρώ

Συνεχίζονται οι εντατικοί και συστηματικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε ιατρεία της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.
Read More

Σε βακτήριο και όχι στο εμβόλιο οφείλεται ο θάνατος των δύο βρεφών στο Μεξικό

Ένα βακτήριο και όχι ένα εμβόλιο, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, ευθύνεται για το θάνατο δύο βρεφών στο Μεξικό και τη δηλητηρίαση ακόμη 29 σε μια κοινότητα ιθαγενών της περιοχής Τσιάπας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επίσημης έρευνας.
Τα δύο βρέφη πέθαναν στις αρχές του μήνα μετά τον εμβολιασμό τους κατά της ηπατίτιδας Β. 
Read More

Στρατούλης: «Η 13η σύνταξη δεν θα μετατεθεί για το 2016»

«Η 13η σύνταξη δεν θα μετατεθεί για το 2016» διαβεβαίωσε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ενώ επέμεινε πως δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.
Read More

ΦΠΑ, ένας άδικος φόρος που πληρώνουμε καθημερινά

Από τον Τσοβόλα μέχρι τον Βαρουφάκη, μια οικονομική ταλαιπωρία κοντά 30 ετών - Ποιες οι προτάσεις για το αύριο
Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, ο λεγόμενος ΦΠΑ, μπήκε για τα καλά στη δημόσια συζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς συζητείται στο Brussels Group και αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές.
Read More

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει στην ακρόπολη της Παλμύρας

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν τη σημαία τους στην αρχαία ακρόπολη της ιστορικής Παλμύρας στη Συρία, όπως διακρίνεται σε φωτογραφίες που ανάρτησαν τη νύχτα στο διαδίκτυο υποστηρικτές της οργάνωσης.
Οι ακραίοι ισλαμιστές κατέλαβαν την Τετάρτη την πόλη, που είναι γνωστή και με την αραμαϊκή ονομασία Ταντμόρ, μετά από σφοδρές μάχες με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.
Read More

Χαλκίδα: Αγωνία για την 23χρονη Μαρία που χαροπαλεύει

Ώρες αγωνίας για την 23χρονη Χαλκιδέα, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Θριάσιο, μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε με το μηχανάκι της στην οδό 28η Οκτωβρίου 49, στη Χαλκίδα.
Read More

Βεντέτα στην Αγία Βαρβάρα μετά από τροχαίο δυστύχημα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία στο δήμο Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω, μετά από αιματηρή βεντέτα που ξέσπασε χτες το μεσημέρι μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά και η οποία κορυφώθηκε τη νύχτα με εμπρησμούς και επιθέσεις.
Η διαμάχη μεταξύ των οικογενειών ξεκίνησε στις 14.40 την Παρασκευή 22 Μαΐου, όταν ένας 21χρονος έπεσε πάνω σε δύο άλλους Ρομά με το ΙΧ αυτοκίνητο του, στην συμβολή των οδών Στέφανου Σαράφη και Κρήτης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 45χρονο -που στη συνέχεια απεβίωσε- και σοβαρά έναν 31χρονο που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Read More

65χρονη μητέρα 13 παιδιών γέννησε τετράδυμα

Μια 65χρονη γυναίκα από τη Γερμανία, η οποία ήταν ήδη μητέρα 13 παιδιών, έφερε στον κόσμο τετράδυμα σε νοσοκομείο του Βερολίνου, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL.
Η γυναίκα αυτή, που πλησιάζει στη σύνταξη, είναι πλέον η μεγαλύτερη σε ηλικία μητέρα τετράδυμων, σύμφωνα με το RTL.
Read More

Ρωμανιάς: Οι δανειστές θέλουν αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για σύνταξη

Τη θηλιά γύρω από το λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης σφίγγουν όλο και περισσότερο οι δανειστές, καθώς σύμφωνα με τον Γιώργο Ρωμανιά, είναι ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για αύξηση του ελάχιστου αριθμού των ενσήμων συνταξιοδότησης.
Read More

Ουκρανία: Καταγγελίες για βασανιστήρια από τη Διεθνή Αμνηστία

Ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια με ηλεκτρικό ρεύμα, εικονικές εκτελέσεις: οι Ουκρανοί στρατιώτες και οι αυτονομιστές αντάρτες υποβάλουν συχνά σε βασανιστήρια αιχμαλώτους και πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (22/05).
Η μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει λόγο επίσης και για τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις «συνοπτικών εκτελέσεων» Ουκρανών που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τους αντάρτες. 
Read More

Βιταμίνη Β12: Τι προκαλεί η έλλειψή της

Η βιταμίνη Β12 είναι μια βασική πρωτεΐνη, που παίζει σημαντικό ρόλο στον οργανισμό, καθώς είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος, για την παραγωγή του DNA και για τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Καθώς ο άνθρωπος γερνάει, μειώνεται η ικανότητα του οργανισμού να την απορροφά από τα τρόφιμα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ανεπάρκεια, η οποία οδηγεί σε μια σειρά συμπτωμάτων.
Read More

Μανωλίδου: Ρώτησα τον Άδωνι για την φωτογραφία με το μαγιό

Η Ευγενία Μανωλίδου θέλησε να απολογηθεί για την φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κάνοντας ασκήσεις γιόγκα με το μαγιο και τα σχόλια που προκάλεσε. Μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Το Πρωινό και δήλωσε:
Read More

Ηράκλειο: O ανάπηρος περπάτησε στον αστυνομικό έλεγχο

Η υπόθεση αφορά σε μία ακόμα απόπειρα διακίνησης παράνομου μετανάστη στο εξωτερικό, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση ο διακινητής είχε στήσει ολόκληρο σκηνικό προκειμένου να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές. 
Read More

Θεσσαλονίκη: Ακροατής on air απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει

Ο ακροατής σόκαρε κοινό και παρουσιαστές κατά τη διάρκεια ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής της Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα στη βραδινή εκπομπή του Αθλητικού Metropolis ακροατής βγήκε στον «αέρα» και μεταξύ άλλων είπε ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει.
Read More

Υπόθεση Γιακουμάκη: Οργή για την απόφαση της Γαλακτοκομικής Σχολής

Η νέα Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής μετά από συνεδρίαση των καθηγητών, προχώρησε σε μια απλή επίπληξη προς την ομάδα των Κρητικών σπουδαστών που φέρονταν βίαια στον άτυχο Βαγγέλη, σύμφωνα με την εκπομπή της Νικολούλη.
Read More

Δένδιας σε Σαμαρά: Aν συνεχίσεις έτσι το 15% θα μας φαίνεται παράδεισος

Με φόντο τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Αθήνα 9.84 υποστήριξε ότι «δεν είναι καλά τα πράγματα για εμάς και δεν θα γίνουν εύκολα καλύτερα. 
Read More

Πάτρα: Aίσιο τέλος στο θρίλερ με τον 31χρονο που απειλούσε να καεί ζωντανός

Αίσιο τέλος είχε τελικά η υπόθεση του 31χρονου, ο οποίος απειλούσε το βράδυ της Παρασκευής να καεί ζωντανός.
Έπειτα από διαπραγματεύσεις με ειδικό και την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ, ο άνδρας τελικά πείστηκε να παραδοθεί, αφού πρώτα μετέβησαν στο σπίτι του άτομα από το στενό συγγενικό του περιβάλλον.
Read More

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 25 χλμ νοτιοδυτικά της Κάσου
Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 1.09 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 23 Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης και νότια της Κάσου.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: