Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Τζάκετ Πυροσβεστών 49538 STProtect

Τζάκετ Πυροσβεστών 49538 STProtect

Τζάκετ Πυροσβεστών Προσέγγισης Denver 7
Τζάκετ για πυροσβέστες. Παρεχόμενη προστασία: Έμφυτη και μόνιμη αντιπυρική προστασία Θερμομόνωση. Προστασία από την ακτινοβολούμενη θερμότητα. Υψηλές μηχανικές ιδιότητες. Αντιστατική προστασία.Διαθέτει ανακλαστήρες στα χέρια στην πλάτη και στο τελείωμα του  ώστε να φαίνονται την νύχτα. Κλείνει με σιδερένιο φερμουάρ.
Προδιαγραφές
* Εξωτερικό ύφασμα NOMEX 195gr/m2
* Αναπνέουσα μεμβράνη PTFE
* Επένδυση και φοδράρισμα από ΝΟΜΕΧ® /Viscose + NOMEX® / Kevlar® συνολικού βάρους 230 gr/m2
* Ανακλαστικές λωρίδες
* ΕΝ469, Ευρωπαϊκή Οδηγία 89/686/CEE Κατηγορία 3
* Ιταλικής Κατασκευής

Προτεινόμενη Χρήση
Kατάλληλο για Πυρόσβεση, Δασοπυρόσβεση και εφαρμογές σε φωτιά.

KODEN CVS-128B

KODEN CVS-128B
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Η έκδοση CVS-128B (Broadband) εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρησιμοποίηση Broadband βεντούζας. Με την επιλογή της κατάλληλης συχνότητας αποφεύγουμε όλα τα ενοχλητικά παράσιτα από άλλες συσκευές ή πλαγκτόν, ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας τη συχνότητα που ‘ψάχνουμε’ και επιτυγχάνουμε τον τέλειο συντονισμό ανάλογα με το είδος ψαρέματος που κάνουμε.
8.4΄΄ έγχρωμη LCD οθόνη υψηλής ευκρίνιας
ισχύς εξόδου 2kW RMS
δύο συχνότητες 50 kHz & 200 kHz
επιλογή παλέτας χρωμάτων από 64, 16 ή 8 χρώματα
αυτόματη ψηφιακή επιλογή της πιο αξιόπιστης ρύθμισης για λειτουργίες όπως GAIN, Range, SHIFT και TVG για ευκολία στη χρήση
υπολογισμός και εμφάνιση μεγέθους ψαριού σε cm
εμφάνιση της περιοχής ανίχνευσης του βυθομέτρου στην πλατιά και στη στενή δέσμη, για να ξέρετε που να στοχεύετε τα ψάρια, ακρίβως από κάτω σας ή στο πλάι
αποθήκευση μέχρι 10 εικόνων του βυθού για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης των παλιότερων με τον τρέχοντα βυθό, όταν ψάχνουμε για ψαρότοπους
προσδιορισμός του τι είναι κάτω από το σκάφος σας, με διαφορετικούς ήχους για ψάρια και κοπάδια ψαριών (λειτουργία ‘Sona-Tone’)
εμφάνιση δεδομένων πλοήγησης (σε σύνδεση με GPS), για εύκολη επιστροφή στους ψαρότοπους που σημαδέψατε σαν ‘Hot Spot’
RGB έξοδος για σύνδεση με 2η οθόνη
επιλογή σένσορα από: TDM-071 (38-75 kHz με επιλογή 2 συχνοτήτων) ή TDM-091D (42-85 kHz & 130-210 kHz)
πλήρως ελληνικό μενού
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Οθόνη 8,4 ίντσες TFT LCD
Τάση Λειτουργίας 10.8 – 31.2 VDC
Κατανάλωση < 25 W
Ισχύς Εκπομπής 2,000 W RMS
Συχνότητα Επιλογή από 24 - 210 kHz (ανά 0,1 kHz)
Κλίμακα 0 - 2,000m
Μονάδες Μέτρησης Μέτρα, Οργιές, Πόδια, Ι. Οργιές
Λειτουργίες Αποκοπή παρασίτων, Αποκοπή χρωμάτων, Αποκοπή θορύβου, Μετρητής, Λευκή γραμμή, Διόρθωση ισάλου, Διόρθωση θερμοκρασίας, Διόρθωση ταχύτητας, Αποθήκευση εικόνας, Sona-Tone, Μνήμη Στίγματος, Απλό πλότερ, Μείωση ισχύος, Μέγεθος ψαριών, Περιοχή ανίχνευσης
Παρουσίαση Υψηλή συχνότητα, Χαμηλή συχνότητα, Υψηλή & χαμηλά συχνότητα, Κλείδωμα βυθού, Ποιότητα βυθού, Μεγέθυνση βυθού, Εικόνα πλοήγησης, A-scope

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 13,8V / 8-10A JETFON PC810

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 13,8V / 8-10A JETFON PC810
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
SWITCHING ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 13,8V 8-10 AMPER, ΓΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΩΝ 50-60W.
ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ,ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ,ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ABS, ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΨΥΞΗ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 220-240V AC
ΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ: 13,8V
ΡΕΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ: 10A ΜΕΓΙΣΤΟ
ΜΕΓΕΘΟΣ :130Χ92Χ86 χιλ.

Το χαμένο άλλοθι

Το χαμένο άλλοθι
Συγγραφέας: Μαίρη Βασάλου
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 352
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-138-9
Όταν ο ιατρός Ιάσων Ρώμας, τρελός από αγωνία, ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του γειτονικού σπιτιού, δεν ξέρει τι θα αντικρίσει. Ανάμεσα στα θύματα είναι και η αγαπημένη του Ρέα;
Καλοκαίρι του 1924. Το έγκλημα της οδού Περικλέους συγκλονίζει την Αθήνα. Το άκουσμα της είδησης σημαδεύει καίρια τη ζωή των αδελφών Ρώμα, της Καλλιρρόης, του Ιάσονα και του Πιέρου, αφήνοντάς τους έκθετους στη δίνη μιας αδιανόητης περιπέτειας.
Χειμώνας του 1928. Η εκτέλεση της ποινής πλησιάζει… Κατηγορούμενη, η όμορφη κόρη Ρώσων εμιγκρέ: η «ξένη» για τους πολλούς, Όλγα Μιλιόσοβα για τους λίγους. Η φωνή της ακόμη αντηχεί – δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει αθώα. Η ετυμηγορία; Τρις εις θάνατον.
Θανάσιμες σιωπές, άκαμπτες πεποιθήσεις και τα προσωπικά όνειρα μιας κοινωνίας που δεν είναι ακόμη έτοιμη να απαλλαγεί από τα ήθη και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος καθορίζουν τις τύχες των ηρώων του βιβλίου. Θα βρεθεί αυτός που έσπειρε τον θάνατο; Ποιοι οι συνεργοί και οι συνένοχοι; Υπάρχει ελπίδα, φως στο τέλος του δρόμου; Ποιοι θα φθάσουν στην επόμενη στροφή; Οι υπαίτιοι, οι ένοχοι, και μαζί τους οι αθώοι;
Κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομικές, υπαρξιακές και φιλοσοφικές αναφορές. Η συγγραφέας υφαίνει μια εντυπωσιακή πλοκή, χρησιμοποιώντας συνεχή φλας-μπακ και αριστοτεχνική γλώσσα για να αναπτύξει χαρακτήρες που ξαφνιάζουν, θύτες και θύματα του περιβάλλοντός τους. Η ολοζώντανη απεικόνιση μιας αθηναϊκής εποχής που βρισκόταν όπως και η δική μας σε κρίση, στο μεταίχμιο.

Το νεκροταφείο των ιδεών 1917-2017

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Χατζηπροδρομίδη:
«Το Νεκροταφείο των Ιδεών 1917-2017»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
(Εθνικής Αμύνης 27, Αίθουσα εκδηλώσεων - 2ος όροφος)
την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, στις 19:30.
Με τον συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι:
Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής τμ. Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών, ΠΑ.ΜΑΚ.
Πέτρος Μαρτινίδης, ομ. καθηγητής τμ. Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.
Νικόλας Σεβαστάκης, καθηγητής τμ. Πολιτικών Επιστημών, Α.Π.Θ.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης, συγγραφέας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, ένας από τους σημαντικότερους μελετητές του λενινοσταλινισμού και της ιδεολογικής πλευράς του μαρξισμού, συμβάλλει με αυτό το έργο στη συζήτηση σχετικά με την καθολική αποτυχία των επαγγελιών της Οκτωβριανής Επανάστασης, που ελάχιστα έχει απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα.
Παρά τη βιωματική του σχέση με την Αριστερά, που του κόστισε πολλά χρόνια διώξεων και φυλακίσεων από τη δικτατορία των συνταγματαρχών, δεν διστάζει να τοποθετηθεί με σαφήνεια και επιχειρήματα σχετικά με το θεμελιώδες αίτιο της αποτυχίας του κομμουνισμού, που δεν ήταν η ατελέσφορη εφαρμογή του από λάθος πρόσωπα ή λάθος χώρα, αλλά η ίδια η κοσμοθεωρία του μαρξισμού, που στον πυρήνα της εμπεριέχει το γονίδιο του Ολοκληρωτισμού.
Η μεσσιανική αντίληψη του Μαρξ για την άνοδο στην εξουσία του προλεταριάτου και την πορεία από την αναγκαιότητα στην ελευθερία, οδήγησε σύντομα στο λενινιστικό δόγμα για το κόμμα νέου τύπου, που θα εκπλήρωνε αυτή την αποστολή. Στις συνθήκες της Ρωσίας το κόμμα υποκατέστησε την τάξη και η εξουσία έγινε αυτοσκοπός. Ο Λένιν ήταν ο θεμελιωτής του νέου ολοκληρωτισμού, ενώ ο Στάλιν εξόντωνε τους εσωκομματικούς «αντιπάλους» του, καταργώντας την ιδεολογία. Το λενινο-σταλινικό πρότυπο επιβλήθηκε στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα έτσι που το μέσον, η εξουσία, κατάργησε το σκοπό, την κοινωνική απελευθέρωση.
Με τον Λένιν, το 1917, όλες οι κατακτήσεις των αστικών επαναστάσεων, όπως η τυπική ισότητα του πολίτη απέναντι στο νόμο, η διάκριση των εξουσιών, οι ελευθερίες του λόγου, των συγκεντρώσεων, του Τύπου, των συνδικάτων και των κομμάτων καταργήθηκαν επειδή ήταν αστικές, για να τις υποκαταστήσει και να τις εξαφανίσει η δικτατορία του προλεταριάτου, που ήταν η εξουσία του κομματικού μηχανισμού. Η ελευθερία καταργήθηκε επειδή ήταν πηγή αντιδραστικών προθέσεων, για να επιβληθεί η μοναδική αλήθεια και η ελευθερία του ηγέτη του κόμματος.
Στην Ελλάδα, η προσπάθεια κομματικής επιβολής, με τον Ζαχαριάδη, από το 1931 ως το 1956, οδήγησε σε τραγικές συνέπειες, με τη δεκαετία 1940-50 να αφήνει βαριά την κληρονομιά της στην κοινωνία. Η ετερόφωτη κομματική εξουσία, χωρίς στρατηγική, οδηγούσε και ενίσχυε τα αδιέξοδα. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι το τελευταίο σύμπτωμα πολιτικού καιροσκοπισμού, όπου ο αυτοσκοπός της εξουσίας εκφράζεται με ακραία γελοίο τρόπο, με τη διπλή γλώσσα, στο εξωτερικό ως συναίνεση, στο εσωτερικό ως «αντίσταση». Για μια ακόμη φορά η εξουσία προσπαθεί να χειραγωγήσει τον λαό, αλλά τώρα δρα εκτός τόπου και χρόνου.
Η ανάγκη ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών και η δημιουργική παρουσία του πολίτη είναι η απαίτηση των καιρών.
Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης έζησε στο Βελιγράδι από το 1975 ως το 1989 όπου αποφότησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου και υπήρξε ανταποκριτής των εφημερίδων «Αυγή» και «Ελευθεροτυπία», ενώ συνεργάστηκε με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Athens Review of Books. Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορούν τα βιβλία του «Ο Σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του», «Η δολοφονία της Γιουγκοσλαβίας», «Η επιβολή της βαρβαρότητας στη Γιουγκοσλαβία» (επιμ.) ενώ έχει μεταφράσει και επιμεληθεί την ελληνική έκδοση του βιβλίου «Ο Δερβίσης και ο θάνατος» του Μέσα Σελίμοβιτς.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Νέες Εκδόσεις

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ (1250-1450)
Antony Black, Μετάφραση – Επιμέλεια: Δημήτριος Κ. Γιαννακόπουλος
Για ποιους λόγους ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός αναπτύχθηκε όπως τον ξέρουμε; Γιατί υπήρξε τόσο διαφορετικός από εκείνον της Ρωσίας, του Ισλαμικού Κόσμου και άλλους πολιτισμούς; Ο Antony Black προσπαθεί να ανακαλύψει μερικές από τις αιτίες, ερευνώντας τις ιδέες του κράτους, του νόμου, της ηγεμονίας, της αντιπροσωπευτικότητας της κοινότητας και του δικαιώματος της αυτοδιαχείρισης, καθώς και τον τρόπο που αυτές, σε μία κρίσιμη περίοδο, αποτέλεσαν βασικό συστατικό της αυτογνωσίας των ανθρώπων, καλλιεργήθηκαν και αποσαφηνίστηκαν από τους θεωρητικούς της εποχής. Ο Δρ. Black τονίζει τη σημασία του διαχωρισμού μεταξύ της εκκλησίας και του κράτους, και την επικράτηση μιας διεθνούς κοινωνίας με τη μορφή των ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών. Η πολιτική σκέψη κατά τον Ύστερο Μεσαίωνα ήταν πολυποίκιλη και σύνθετη. Ανέπτυξε «λεξιλόγια» ανεξάρτητα από τη Βίβλο, τον Κικέρωνα, τον Αριστοτέλη και το Ρωμαϊκό Δίκαιο. Οι θεωρητικοί κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα σχετικά με τα πεδία της κυριαρχίας και της καλής διακυβέρνησης: μερικά αφορούσαν τη μοναρχία, άλλα την «λαϊκή κυριαρχία», τα περισσότερα ευαγγελίζονταν την επικράτηση του νόμου και τη θεσμοθέτηση της συμβουλής από τους «σοφούς», μερικά υποστήριζαν τις αντιπροσωπευτικές συνελεύσεις, όπως τα κοινοβούλια και οι εκκλησιαστικές σύνοδοι, ενώ άλλα ήταν αντίθετα προς αυτές. Θα μπορούσε να συναχθεί το συμπέρασμα ότι περί το 1450 η ιδέα του σύγχρονου κράτους ετίθετο επί τάπητος. Πρόκειται για την πρώτη συνοπτική θεώρηση μιας περιόδου που δεν είχε προηγουμένως μελετηθεί επαρκώς ως σύνολο. Εξετάζονται συστηματικά συγκεκριμένοι διανοητές, όπως ο Ακινάτης, ο Πτολεμαίος της Λούκας, ο Δάντης, ο Μαρσίλιος της Πάδουας, ο Όκαμ, ο Bartolus, o Oresme, o Leonardo Bruni, o Νικόλαος Cusa και πολλοί άλλοι. Μία εύχρηστη και κατατοπιστική εισαγωγή στην πρώιμη ανάπτυξη αναγνωρισμένων ιδεών που υπήρξαν θεμελιώδεις για την οργάνωση του σύγχρονου κόσμου. ISBN: 9789604587650
Τιμή: 15,00 €
Σελίδες: 312
Περισσότερα...
ΠΟΡΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ Μια δραματική ιστορία στη δίνη του ελληνικού εμφυλίου μέσα από τις εμπειρίες αυτοπτών μαρτύρων.
Βασίλης Γ. Σάνδρης
Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει μια ελάχιστα γνωστή, στις πραγματικές της διαστάσεις, ιστορία που διαδραματίστηκε τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 1948 κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου: την Πορεία των Αόπλων Ρούμελης, που είχε χαρακτηριστεί ως “Ηρωική Πορεία” – ενώ οι ίδιοι οι ρουμελιώτες αναφέρονταν σε αυτή μετά από χρόνια ως “Ολέθριο Γεγονός”. Ο συγγραφέας προσπάθησε να εμβαθύνει στην ταραγμένη δεκαετία του ’40 αναζητώντας πρωτογενείς πηγές από αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων, κυρίως από ανθρώπους που δεν κατείχαν τότε ηγετικές θέσεις, έτσι ώστε η έκφραση γνώμης να μην επηρεάζεται από παραταξιακές δεσμεύσεις. Επισκεπτόμενος επί μια πενταετία τους τόπους ενδιαφέροντος συνέλλεξε και κατέγραψε από ανθρώπους διαφορετικών τότε πολιτικών αποκλίσεων, πλήθος από μαρτυρίες αμφισβητούμενων γεγονότων του ελληνικού εμφυλίου. Η προσπάθεια αυτή τον έφερε αναγκαστικά σε επαφή με την προφορική ιστορία, κλάδο που τις τελευταίες δεκαετίες θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα των γραπτών τεκμηρίων. Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο προϊόν της συγκεκριμένης έρευνας, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των εμπειριών και απόψεων των «αφανών» πρωταγωνιστών. Επιδίωξη του συγγραφέα, με αφετηρία και την καταγωγή του, ήταν να μελετήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νέοι και νέες στρατολογήθηκαν και ακολούθησαν την Πορεία των Αόπλων Ρούμελης, τις σχέσεις τους με τους συνοδοιπόρους και τα στελέχη, τις εμπειρίες ανθρώπων που βρέθηκαν άθελά τους ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, τα κίνητρα και τα βιώματα αυτών που την εγκατέλειψαν, καθώς τέλος και τις εμπειρίες εκείνων που εντάχθηκαν στα μάχιμα τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και τη μετέπειτα πορεία τους. Οι διασωθείσες πολύτιμες μαρτυρίες διασταυρούμενες με τις υπάρχουσες γραπτές πηγές επιδεικνύουν εξαιρετική αξιοπιστία και έρχονται να διαφωτίσουν μετά από 65 χρόνια μεγάλα κενά και “γκρίζα” γεγονότα και τελικά να εγγράψουν την ιστορία της Πορείας των Αόπλων Ρούμελης στο ιστορικό και κοινωνικό της πλαίσιο. Ο Βασίλης Γ. Σάνδρης γεννήθηκε στη Λαμία το 1947. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο στη Λάρισα σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε για επτά χρόνια στη Γερμανία. Επανερχόμενος στη Λάρισα το 1982 άσκησε το επάγγελμα του Ωτορινολαρυγγολόγου. ISBN: 9789604587926
Τιμή: 17,00 €
Σελίδες: 376
Περισσότερα...
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Θεσσαλονίκη, Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621, τηλ 2310-256146, books@epikentro.gr
Αθήνα: Κιάφας 5, Αθήνα, τηλ 210-3811077, athina@epikentro.gr
www.epikentro.gr

NATASSA MARE QUINTET (GR/D) H Θεσσαλονίκη συναντά τη Στουτγάρδη

Συναυλία
14.03.2018
Ώρα: 21.00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» Μ2

NATASSA MARE QUINTET (GR/D)
H Θεσσαλονίκη συναντά τη Στουτγάρδη

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή από το γερμανικό κοινό της χαρισματικής Ελληνίδας τραγουδίστριας Νατάσσας Μάρε Μουμτζίδου και των Γερμανών μουσικών της τζαζ Hans Fickelscher και Wolfgang Fuhr, το 2013, στο σπουδαίο Theaterhaus της Στουτγάρδης, και την αποθεωτική δεύτερη συνάντησή τους στο πλαίσιο του Europäischer Kultursommer Fellbach, το τρίο της ελληνο-γερμανικής αυτής σύμπραξης μαζί με τους εξαίρετους Έλληνες μουσικούς της τζαζ, Φίλιππο Κωσταβέλη και Γεώργιο Σμυρνή, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να ενθουσιάσει και πάλι. Οι οπαδοί του είδους μπορούν να προσβλέπουν σε μια υψηλής ποιότητας συναυλία.
«Χαρισματική και εκφραστική, στιλιστικά σίγουρη, η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου κινείται με εξαιρετική ευκολία μεταξύ μελωδίας και αυτοσχεδιασμού. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της δημιουργικότητας στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Ελλάδας, πέρα από όλα τα στερεότυπα. Μαζί με τους Hans Fickelscher και Wolfgang Fuhr –δύο από τους πιο γνωστούς Γερμανούς μουσικούς της τζαζ– επιτυγχάνεται ένα ταξίδι πέρα από τα σύνορα, μια γερμανο-ελληνική συνάντηση γεμάτη ευαισθησία και αισθησιασμό στην Τέχνη τους. Δεν πρόκειται απλώς για μια ανταλλαγή από καλά προετοιμασμένα σύνολα που ταξιδεύουν και συναντούν μιαν άλλη χώρα, αλλά ένα μουσικό έργο με τη βαθύτερη έννοια της πολιτιστικής ανταλλαγής» (Europäischer Kultursommer Fellbach).
To κουιντέτο δημιουργεί μια μοναδική σύνδεση ανάμεσα στο ελληνικό ηχόχρωμα, τον παραδοσιακό, μεσογειακό και ρεμπέτικο ήχο και τα γερμανικά παλαιά λαϊκά κομμάτια – συμπληρωμένα από συνθέσεις των Fickelscher και Fuhr. Τα θέματα εμβαπτίζονται στο σύγχρονο ηχοχρωματικό τοπίο διαμέσου της τζαζ, του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και των διαπολιτιστικών επιρροών και ηχοχρωμάτων των διεθνών μουσικών.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Είσοδος: 10€ και 5€ (μειωμένο)
Προπώληση εισιτηρίων:

Μία συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Goethe-Institut Thessaloniki

Αιχμές από το Μεταίχμιο - Φεβρουάριος 2018



Ο φοβερός αόριστος φόβος
Andrés Barba
Χέρια μικρά
Μια ιστορία-δυναμίτης που θα ανατρέψει ό,τι πιστεύατε για την παιδική αθωότητα.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2017) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GUARDIAN
Σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων, καταφτάνει η εφτάχρονη Μα­ρίνα μετά τον θάνατο των γονιών της σε αυτοκινητιστικό. Η διαφο­ρε­τικότητα του καινούργιου κοριτσιού αλλάζει τις ισορ­ροπίες στο ίδρυμα. Καθώς η Μαρίνα παλεύει να βρει τη θέση της, επινοεί ένα παιχνίδι στους κα­νόνες του οποίου υποβό­σκει μια έμμονη βία. Η επιθυμία, σαν αίνιγ­μα ή σωτη­ρία, ιδω­μένη εναλλάξ μέσα από την οπτική της Μαρίνας κι αυτήν των άλλων κοριτσιών, με υπνωτιστικό, λυρικό ρυθμό, μας υπο­βάλ­λει μια αίσθηση διφο­ρούμενου και τρομερού· γιατί ο φό­βος είναι ακόμα πιο φο­βερός στον βαθμό που είναι αόριστος.
Όταν η Shirley Jackson συναντά τις Αυτόχειρες παρθένους σε ένα αριστούργημα τέλειας συγγραφικής έξαρσης. Φανταστείτε έναν συγκερασμό της ατμόσφαιρας της Δάφνης ντι Μωριέ με αυτή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο σε μια ιστορία σαν παραμύθι που θα κρατήσει ξάγρυπνο τον αναγνώστη.
Ένα βιβλίο λεπτών αποχρώσεων και υπόγειων εντάσεων που θα προβληματίσει τους αναγνώστες για αρκετό καιρό αφού το τελειώσουν και που επιβεβαιώνει την πρόβλεψη του Rafael Chirbes στο Letra Internacional: «Ο Μπάρμπα μού έγινε απαραίτητος ως συγγραφέας».
Το βιβλίο έχει ήδη μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε αρκετές γλώσσες, πρόσφατα και στα αγγλικά. Τον συγγραφέα του, μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές φωνές της γενιάς του, τον συγκρίνουν με τον Κάφκα και τον Μπρούνο Σουλτς, ενώ το 2010 το περιοδικό Grantaτον συμπεριέλαβε στη λίστα του με τους καλύτερους νεαρούς ισπανόφωνους συγγραφείς. Ο Barba τιμήθηκε το 2017 με το πολύ σημαντικό Premio Herralde για το μυθιστόρημά του República luminosa, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το 2019.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Καταβύθιση στη χώρα του παράξενου Ταξίδι στο μυστήριο

Βασίλης Γκουρογιάννης
Διηγήσεις παραφυσικών φαινομένων
Δεκαέξι διηγήσεις, μαρτυρίες απλών ανθρώπων, που αναφέρονται σε φαινόμενα εξαρχόμενα των φυσικών νόμων και αντλούν από μια μακρόχρονη κληρονομιά θρύλων και παραδόσεων, σε μια εποχή που τείνει οριστικά να εξαφανίσει τη Μνήμη.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Lone Theils
Το θανάσιμο πέρασμα
Μια δημοσιογράφος αναζητά την αλήθεια πίσω από μια μυστηριώδη εξαφάνιση δύο νεαρών κοριτσιών που συνέβη πριν από χρόνια και έρχεται ξανά στο φως. Ένας κατά συρροή δολοφόνος καιροφυλακτεί. Η αναζήτηση της αλήθειας για την τύχη των δύο κοριτσιών αποδεικνύεται πολύ πιο επικίνδυνη αποστολή απ’ ό,τι είχε φανταστεί…
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Διαθέσιμο και σε e-book (τιμή: 11,99 €)
Κλασικά βιβλία με νέο περιτύλιγμα

Virginia Woolf
Ανάμεσα στις πράξεις
Ένα καθαρόαιμο αγγλικό μυθιστόρημα, το κύκνειο άσμα της εμβληματικής συγγραφέα, που αναδεικνύει τη δύναμη της τέχνης. Στις σελίδες του ξεδιπλώνονται πτυχές της βρετανικής κουλτούρας και ταυτότητας και αναπαρίστανται στιγμές της ιστορίας τους και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας θεατρικής παράστασης.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Τζέιμς Μπόλντουιν
Το δωμάτιο του Τζοβάνι
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για την πάλη ανάμεσα στην ερωτική επιθυμία και τη συμβατική ηθική, τη σύγκρουση ανάμεσα στην αλήθεια του κορμιού και τα ψέματα του μυαλού. Το κλασικό αυτό αφήγημα πάθους και θανάτου αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ανθρώπινης καρδιάς.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Μια χρονιά που συγκλόνισε τον κόσμο

Γιόακιμ Κέπνερ
1941, Όταν ο πόλεμος εξαπλώθηκε στον κόσμο
Ο βραβευμένος γερμανός δημοσιογράφος ξεδιπλώνει το χρονικό της πραγματικής αφετηρίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Μέσα από αρχειακές πηγές και προσωπικές μαρτυρίες από τις εμπλεκόμενες χώρες –ανάμεσά τους και αυτή της Άλκης Ζέη για την Ελλάδα– αναλύει τις σημαντικές και αμετάκλητες αποφάσεις και επιλογές του 1941, μιας χρονιάς-σημείο καμπής για τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Στιγμιότυπα της ιστορίας
Η σειρά «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» με υπεύθυνο τον Στράτο Ν. Δορδανά φιλοδοξεί να αναδείξει έργα της ελληνικής, βαλκανικής αλλά και ευρύτερης ευρωπαϊκής ιστορίας που συνιστούν πρωτότυπες μελέτες, θέτουν νέα ερωτήματα στη συγκριτική τους διάσταση ή προσεγγίζουν το παρελθόν αναστοχαστικά.

Γαβρίλης Λαμπάτος
ΚΚΕ και εξουσία (1940-1944)
Το βιβλίο του ιστορικού Γαβρίλη Λαμπάτου διερευνά τη σχέση του ΚΚΕ με την εξουσία σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που συνεχίζει να προκαλεί έντονες συζητήσεις. Μέσα από ανέκδοτες προσωπικές μαρτυρίες και αρχειακές πηγές, το βιβλίο διερευνά το πώς κατόρθωσε το ΚΚΕ να ανασυγκροτηθεί και ως το 1944 να καταστεί κόμμα εξουσίας.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης
Παιδιά του Οδυσσέα
Έλληνες Πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική (1941-1946)

Η εμπεριστατωμένη έρευνα του Ιάκωβου Δ. Μιχαηλίδη καταγράφει την προέλευση των προσφύγων, τις προσφυγικές διαδρομές, τα λιμάνια προορισμού, τους οικισμούς σε Μέση Ανατολή και Αφρική, φωτίζοντας ένα συγκλονιστικό χρονικό για το χτες που αφορά και το σήμερα.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Ένα παρελθόν που στοιχειώνει
Clare Mackintosh
Σ’ άφησα
Ήταν ένα τραγικό ατύχημα.
Όλα έγιναν τόσο γρήγορα.
Δεν θα μπορούσε να το αποτρέψει.
Ή μήπως θα μπορούσε;
Η βρετανίδα Clare Mackintosh κάνει δυναμική είσοδο στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας με το δυνατό της ντεμπούτο Σ’ άφησα που διέγραψε μια εξαιρετικά πετυχημένη πορεία από τη στιγμή που πρωτοεκδόθηκε και την ώθησε να εγκαταλείψει την καριέρα της ως αστυνομικού και να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Το βιβλίο φιγουράριζε στη λίστα των μπεστ σέλερ των Sunday Times και New York Timesεπί σειρά εβδομάδων, έχει πουλήσει πάνω από 500.000 αντίτυπα, ενώ τα δικαιώματα μετάφρασης έχουν πουληθεί σε περισσότερες από 30 χώρες και η βαθμολογία του στο Goodreads αγγίζει σχεδόν το άριστα.
Ένα ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές, με ασθματικό ρυθμό και σοκαριστικό τέλος. Ο αναγνώστης θα απολαύσει κάθε κομμάτι της ιστορίας: από τα μυστικά και την αγωνία μέχρι τον συναισθηματικό της αντίκτυπο και μετά το πέρας της ανάγνωσης.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Η ίδια η συγγραφέας περιγράφει πώς εμπνεύστηκε την ιστορία.
Διαθέσιμο και σε e-book (τιμή: 9,99 €)


Άλκη Ζέη
Clare Mackintosh
Διονύσης Π. Σιμόπουλος
Εντμόντ Αμπού
Πόσο θα ζήσεις ακόμα, γιαγιά; Σ’ άφησα Είμαστε αστρόσκονη
Σύμπαν, Μια ιστορία χωρίς τέλος
Η Ελλάδα του Όθωνα
ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΕ ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΙΜΗ
Πακέτα με ζευγάρια βιβλίων σε συνδυασμούς έκπληξη και απίθανες τιμές με δώρο τα αντίστοιχα ebooks.
Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΘΕΜΕΛΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΜΟ
Στις 27 Φεβρουαρίου η βραβευμένη τριλογία του πιο πολυδιαβασμένου συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων που περιλαμβάνει τα βιβλία Η αναζήτηση, Η ανατροπή, Η αναλαμπή κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε έναν εξαιρετικά επιμελημένο τόμο-κόσμημα. Δεσμεύστε από τώρα το δικό σας αντίτυπο.
Διαβάστε περισσότερα
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ PAUL AUSTER
Στις 26 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο πολυσέλιδο μυθιστόρημα του κορυφαίου αμερικανού συγγραφέα Paul Auster με τίτλο 4 3 2 1, που θεωρείται το magnum opus του. Λίγο πριν από την έκδοσή του, σας προ(σ)καλούμε να λάβετε μέρος σε έναν μίνι Μαραθώνιο Ανάγνωσης με τα βιβλία του και να διεκδικήσετε την ευκαιρία να διαβάσετε πρώτοι το μεγαλόπνοο νέο μυθιστόρημά του, καθώς και να κερδίσετε συλλεκτικά δώρα!
Διαβάστε περισσότερα

Ο ΜΑΚΒΕΘ ΕΡΧΕΤΑΙ
Το νέο αιματοβαμμένο θρίλερ του Jo Nesbo θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Διαβάστε τώρα τις πρώτες σελίδες
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Το Bad Pharma του Ben Goldacre πιο επίκαιρο από ποτέ ξεσκεπάζει τα παιχνίδια που παίζει η φαρμακοβιομηχανία.
Διαβάστε περισσότερα


«ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ» ΤΗΣ LONE THEILS
Η δανέζα συγγραφέας γράφει για το έναυσμα που την οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου της βιβλίου, ενός σκανδιναβικού νουάρ τυλιγμένου σε βρετανικό μανδύα.
Διαβάστε περισσότερα
«Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΤΟΥ JO NESBO
Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων μας, ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει για το αγαπημένο του βιβλίο που δεν είναι άλλο από το μπεστ σέλερ του Jo Nesbo.
Διαβάστε περισσότερα

Ο Πλάτων Τήνιος παρουσιάζει το βιβλίο του ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το Τανγκό της Μοναξιάς

Το Τανγκό της Μοναξιάς
Πώς είναι άραγε να εξουσιάζει κανείς συναισθηματικά τον άλλο μέσα από το Διαδίκτυο;
Κι εμείς; Έχουμε, άραγε, το μέγεθος που νομίζουμε πως αποκτήσαμε μέσα από την χρήση του;
Η εικονική εξουσία που αποκτά κανείς μέσα από την ανωνυμία του διαδικτύου, η χωρίς σκέψη και εκτέλεση ενδόμυχων απωθημένων, φέρνουν ανατροπές στην ισορροπία των σχέσεών μας.
Η Μοναξιά στον κόσμο της εικονικής ευτυχίας, μεγεθύνεται και γίνεται όπλο εκτέλεσης κι αυτοκτονίας, ο νεκροθάφτης των ερωτικών μας επιθυμιών…
Τα πιο πάνω βασάνισαν καταλυτικά τον Μάνο… Τον άλλαξαν!
Μπήκε από περιέργεια να το δει, να το ελέγξει, να επικοινωνήσει εικονικά με ανθρώπους και έγινε και αυτός θύμα της γοητείας του. Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, έγινε αυτό που δεν ήθελε εξαρχής να γίνει: θύμα του διαδικτύου και των κρυμμένων απωθημένων του!
Όλοι αργά ή γρήγορα θα γίνουμε θύματά του, εκτός και αν οι σχέσεις των ανθρώπων επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Εκτός και αν ο έρωτας βγει και πάλι από την απρόσωπη οθόνη του υπολογιστή και τρέξει στα καταπράσινα λιβάδια της νιότης και της αγνότητάς μας!
Το Τανγκό της Μοναξιάς
συγγραφέας: Θάνος Κανούσης
Isbn: 978-960-579-085-1​
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 329

Family-friendly: Οι τοπ προορισμοί της Ευρώπης για να ταξιδέψετε με τα παιδιά

ArtTravel

1

Eλλάδα


Family-friendly: Οι τοπ προορισμοί της Ευρώπης για να ταξιδέψετε με τα παιδιά.
 
Κάντε κλικ
2

Φλωρεντία

Μυστικά για να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.
3

Ευρώπη

Τα 12+1 ομορφότερα χωριά τoυ χειμώνα.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

Τα αγαπημένα μας μέρη για πρωινό.
Κάντε κλικ