Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ
ISBN: 978-960-04-4020-1
Έτος έκδοσης: 2009
ΣΕΛ. 264
Σχήμα: 14 Χ 20,50
Μαλακό εξώφυλλο
Το φάντασμα ενός άγνωστου άντρα, εγκλωβισμένου μεταξύ αυτού και του άλλου κόσμου, εμφανίζεται σ’ έναν περιπλανώμενο ταξιδιώτη.
Του ζητά να βοηθήσει τη γυναίκα του να ξεπεράσει το θάνατό του, ώστε εκείνος να περάσει στην άλλη πλευρά. Πώς βοηθάς κάποιον να συνεχίσει να ζει;
Πώς βοηθάς κάποιον να πεθάνει λυτρωμένος;
Ο ταξιδιώτης, η Περσεφόνη και το φάντασμα του άντρα της, ζωντανοί-νεκροί ο καθένας στον κόσμο του, θα διεκδικήσουν την ελευθερία τους.
Απροστάτευτοι τόσο από τον έρωτα όσο και από το θάνατο, θα ξεκλειδώσουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή του άλλου, σε μια σχέση αφοσίωσης όπου κάθε λέξη, κάθε πράξη, κάθε σιωπή ή επαφή βουτά τόσο στη λογική όσο και στο παράλογο.
Μια παράτολμη, ενίοτε κωμικοτραγική, ιστορία για τα άπατα νερά της απώλειας, της μοναξιάς και της ελευθερίας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ best of ΚΟΜΙΚΣ ΣΧΗΜΑ 21Χ28, ΣΕΛΙΔΕΣ 144, ΕΝΑΣ ΤΟΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ή τουλάχιστον μερικά από τα καλύτερα.
Στις 150 περίπου σελίδες του συγκεντρώσαμε αγαπημένα κομμάτια, που δεν έπαψαν να μας συγκινούν με τη διεισδυτική, σαρκαστική τους ματιά.
Το περιοδικό ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, στα πάνω από 20 χρόνια ύπαρξής του, δημοσίευσε πραγματικά τους κορυφαίους χιουμορίστες του πλανήτη (και μερικούς μικρότερους).
Εδώ, οι παλιοί φίλοι θα ξανασυναντήσουν αγαπημένους σχεδιαστές, και οι νέοι μας φίλοι θ' ανακαλύψουν την απόλαυση του χιούμορ και της σάτιρας, της λυτρωτικής, απολαυστικής, απελευθερωτικής ματιάς πάνω στη γελοιότητα και τον παραλογισμό του κόσμου μας, από σχεδιαστές όπως οι: Reiser, Wolinski, Gotlib, Edika, Quino, Ptiluc, Binet, Lunari, Ivα, Larson, Lauzier, BIachon, Franquin...

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΏρα μηδέν για μέτρα iΡad: η μάχη της ταμπλέτας Όταν η ζωή μπλέκει με τη δουλειά 10.000 λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών Πώς η Ν.Δ. μαγείρευε το έλλειμμα Σάρωσε τα Γκράμι η Μπιγιονσέ Και τώρα γυαλί σε... σπρέι 208.000 νέοι άνεργοι μέσα σε έναν χρόνο «Εξαγωγές» χρωμίου από τον Ασωπό στην Εύβοια

Εκδήλωση-Συζήτηση "Για τη γονεϊκότητα: μόνοι γονείς, εκπαίδευση και νέες προκλήσεις"

Εκδήλωση-Συζήτηση Για τη γονεϊκότητα: μόνοι γονείς, εκπαίδευση και νέες προκλήσεις Εισήγηση: Βασιλική Πλιόγκου Δήμητρα Κογκίδου Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μικρόπολις (2ος όροφος) Διοργάνωση: Μικρότοπος -Κοινωνικός χώρος για την ελευθερία βενιζέλου & β.ηρακλείου 18 θεσσαλονίκη

Ενημέωση από τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη

Ηλεκτρονική Έκδοση Πρακτικών ΣυνεδρίουΔιαθέσιμη στην ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης είναι η ηλεκτρονική έκδοση των πρακτικών του διεθνούς συνεδρίου με θέμα«Ελληνική μουσική δημιουργία του 20ού αιώνα για το λυρικό θέατρο και άλλες παραστατικές τέχνες» που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27, 28 και 29 Μαρτίου 2009, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών και συνδιοργανώθηκε από τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.
Τα πρακτικά, σε επιμέλεια του μουσικολόγου Γιώργου Βλαστού, είναι προσβάσιμα σε μορφή pdf. Διαβάστε τα πρακτικά

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗΣ, ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου - 8.30μμ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗΣ, ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
αίθουσα Φίλιππος Νάκας - Ιπποκράτους 41
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Βιργινία Αμαριωτάκη, Animacorda, Trio Athenaeum, Αντώνης Δένδρου, Μπέσσυ Διαγωμά, Ανδρέας Καρακατσάνης, Δημήτρης Κοτρωνάκης, Άγγελος Μπότσης, Σμαράγδα Πετρίδη, Γιώργος Τοσικιάν, Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης, Αλεξάνδρα Χριστοδήμου
Προλογίζουν: Νότης Μαυρουδής, Κώστας Γρηγορέας
(Οργάνωση: Διαδικτυακό Περιοδικό TaR.gr & Ωδείο Φίλιππος Nάκας)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΧΙΚΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ" Η κοπή της πίτας στην «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΈκοψε την πίτα της η Ποντιακή Εστία Κούντουρον

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ο κ. Τρεπεκλής, η οικογένεια Παπανδρέου και το C4I Αντ. Σαμαράς: Θα στηρίξουμε επώδυνα αλλά σωστά μέτρα Κάλεσμα σε συστράτευση: Γ. Παπανδρέου: «Δεχόμαστε επίθεση» Τζίτζικες και μέρμυγκες Το Ισραήλ παραδέχθηκε τη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου στη Γάζα Από τη Συνθήκη των Σεβρών και της Λωζάννης στην «τράπουλα» των Ρωσικών αγωγών και το άγχος για Ανανική λύση στην Κύπρο Το παιχνίδι του θλιμμένου και το Δημοκρατικό Ανοιγμα Ἀντιφωνητικό κουΐζ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Αντιδράσεις από την υποδοχή Μπαν Κι Μουν στο προεδρικό του ψευδοκράτους Πρόσκληση στην Αγκυρα για συνεργασία κατά της λαθρομετανάστευσης Ωρα τελικών αποφάσεων Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αυτοκαθαρθεί! (2) Η Καμπούλ ζήτησε από την 'Αγκυρα να ανοίξει θρησκευτικά σχολεία και σχολεία θηλέων στο Αφγανιστάν. Αποκαλύψεις για τα «παιγνίδια» του Ντάουνερ Το Χρέος της Ηγεσίας μετά την Απόφαση Η τιμή τιμή δεν έχει Οι διπλοί μισθοί στα «ρετιρέ» του υπουργείου Οικονομικών «Ενεση θανάτου» στη Χαμάς Σε αντιπυραυλικό κλοιό το Ιράν Επίθεση εναντίον Σαρκοζί Η Κύπρος μέρος της Ευρωπαϊκής Άμυνας ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ-ΤΑΛΑΤ: Διαπραγματεύσεις ή θέατρο; Εσωτερική υπόθεση η μειονότητα της Θράκης Χρήσιμα διδάγματα από το εξωτερικό ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΟΡΟΣ «ΑΙΓΑΙΟ»

Ο Καιρός της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου 2010 (HDV)

http://www.youtube.com/watch?v=OjvaT_ig82I http://24gr.blogspot.com

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Από τη Συνθήκη των Σεβρών και της Λωζάννης στην «τράπουλα» των Ρωσικών αγωγών και το άγχος για Ανανική λύση στην Κύπρο GAME CHANGE Uncivil Society Το Αιγαίο Πέλαγος και η Ευρωπαϊκή Ένωση Οι ρωσικές εξαγωγές όπλων αψήφησαν την κρίση Tο περιβάλλον και ο «μαύρος χρυσός» Ο Τόνι Μπλέρ και το Ιράκ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ” (010210) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 01 Φεβρουαρίου 2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με το δημοσίευμα του ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ¨, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η φαντασία ορισμένων δημοσιευμάτων φτάνει στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Διαψεύδω λοιπόν, κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ¨ σχετικά με δήθεν «εμφάνιση-γρίφο Χριστοφοράκου» σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο, στην οποία παραβρέθηκα ως κεντρικός ομιλητής. Τέτοιου είδους περίεργα δημοσιεύματα αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και βέβαια είναι ψευδέστατα. Είναι προφανής η ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις κυριολεκτικά από το πουθενά.
Δημιουργεί μάλιστα περίεργους συνειρμούς η προέλευση, ο σκοπός αλλά και η χρονική στιγμή που εμφανίζονται αυτά τα δημοσιεύματα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Δέκα ζωές της ζωής μου Ιστορίες υπεράνω πάσης φαντασίας Συγγραφείς: Κώστας Παναγιωτόπουλος Θέμα: Ελληνική πεζογραφία Εκδότης: Έκπληξη Εικονογράφηση: Γιάννης Καδράς Σελίδες: 134 Ημ. Έκδοσης: 20/01/2010
Τι κοινό μπορεί να έχουν μεταξύ τους ένα σπίτι με παράθυρα που εξαφανίζονται, εφτά μητέρες κλεισμένες σε ένα πατάρι, ένα πνεύμα που αναζητά εναγώνια τον γήινο έρωτα ενός αγοριού, ένα νεαρό κορίτσι άλλης, αρχαίας εποχής, που επιστρέφει για να βρει τη δικαίωση στον έρωτά της με έναν Πέρση στρατιώτη, και μία πόρνη της Σμύρνης του 1961 με μια πινακίδα αυτοκινήτου Istanbul K 1453;
Την απάντηση δίνουν οι 10 ζωές της αληθινής και μη ζωής του Κώστα Παύλου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος, καβάλα στο φτερωτό αλογάκι των παιδικών του χρόνων, έρχεται για να μας παρουσιάσει μια άγνωστη μέχρι τώρα συγγραφική πλευρά του και να μας μυήσει με έναν μοναδικό τρόπο σε μεταφυσικές, αφύσικες, αλλά και τόσο φυσικές ιστορίες υπεράνω πάσης φαντασίας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ομπρέλες στον ουρανό Λουκία Δέρβη
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-6781-61-2
Ημερ. Έκδοσης: 20/11/2009
Σελίδες: 96
«Οκτώ μήνες, σκέφτηκε ο Σίμος.
Οκτώ μήνες για μια καινούργια ζωή. Αξίζει.
Κατέβηκε δυο δυο τα σκαλιά μέχρι την εξώπορτα κι εκεί, στο απέναντι κτίριο, για μια στιγμή, νόμισε πως την είδε πως ίσως είχαν κάνει λάθος απ' τη Σοχνούτ που του είχαν πει πως δεν έχουν στοιχεία της∙ πως ήταν η Μαζάλ, όπως τη θυμόταν, με το πράσινο φουστάνι της, τα αέρινα βήματά της.
Έτρεξε να την προλάβει αλλά η γυναικεία φιγούρα είχε εξαφανιστεί στους δρόμους της Αθήνας∙ λάθος, σκέφτηκε σίγουρα θα είχε κάνει λάθος». Η νουβέλα της Λουκίας Δέρβη Ομπρέλες στον ουρανό τοποθετείται χρονικά σε μία από τις τραγικότερες περιόδους της Ιστορίας, στη λεγόμενη «Τελική Λύση του Εβραϊκού Ζητήματος», όπως αποκαλούσαν οι Ναζί το γνωστό σε όλους Ολοκαύτωμα.
Μέσα από τα μάτια δύο αδελφών, της Μαζάλ, με την καρδιά αγκινάρα, και της τεμπέλας Σάρας, που όλοι φωνάζουν «καπετάν Ξαπλόπουλο», παρακολουθούμε την Οδύσσεια των Ελλήνων Εβραίων, τον αγώνα τους για επιβίωση και το μακρύ τους ταξίδι προς την ελευθερία και τη Γη της Επαγγελίας.
Πρόκειται για ένα ταξίδι σπαρακτικό, χωρίς επιστροφή, μία πορεία που αφήνει πίσω της χαμένους ανθρώπους, γκρεμισμένες ζωές και ανεκπλήρωτους έρωτες.
Ωστόσο, παρά το δραματικό περιεχόμενο, η συγγραφέας δεν παρασύρεται σε ένα λόγο θρηνητικό, δεν ζωγραφίζει τον κόσμο της με μελανά χρώματα αντιθέτως, ακουμπάει ανάλαφρα την πραγματικότητα αποδίδοντας την ως έχει: με γέλια και κλάματα, χωρισμούς και ανταμώματα, σιωπές και τραγούδια.
Γιατί πάντοτε υπάρχει ελπίδα, αφού η Γη της Επαγγελίας μπορεί να είναι ένας τόπος μακρινός που περιμένει να κατοικηθεί, αλλά μπορεί να είναι κι ένας άνθρωπος, ακριβώς δίπλα μας, χαμένος στο αλαλάζον πλήθος, που περιμένει να ξαναβρεθεί μετά από καιρό, που επιμένει να ελπίζει, παρότι κανείς δεν του εγγυάται πως ό,τι αγαπάει δεν έχει για πάντα χαθεί.
Με τις Ομπρέλες στον Ουρανό, η Λουκία Δέρβη μας δίνει ένα αφήγημα δυνατό, συγκινητικό, με πυκνή και λιτή γραφή, αλλά και με ευχάριστη διάθεση, αποδεικνύοντας πόσο επαρκές είναι να μιλάει κανείς για τα πιο τραγικά πράγματα απλά, χωρίς σοβαροφάνεια, με χιούμορ.Η Λουκία Δέρβη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε στην Ελβετία Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων Κακός χαρακτήρας από τις Εκδόσεις Μελάνι (2004).

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Σπορ και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Διαμαντής Μπασαντής, Θύμιος Ζαχαρόπουλος
Μαλακό εξώφυλλο
σελ. 222
24χ17 εκ.
ISBN: 960-210-527-5
Έκδοση 2008
Από τα χιλιάδες χρόνια ύπαρξής του, ο αθλητισμός μόλις τα 60 τελευταία σχετίζεται άμεσα με τα ΜΜΕ. Σε αυτά τα χρόνια «αλληλεπίδρασης» άλλαξε ριζικά το προφίλ των αθλημάτων, ατομικών και ομαδικών.
Τα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται συστηματικά την επιρροή τους και επιβάλλουν άμεσα και έμμεσα εμπορικούς κανόνες στον αθλητισμό.
Τα περισσότερα αθλήματα είναι πια επαγγελματικά και ο ρόλος των χορηγών καθοριστικός για τις επιδόσεις, τους διοργανωτές και τους διαφημιζόμενους.
Παράλληλα, η μαζικότητα και η απήχηση του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορες την πολιτική και την οικονομία ή να μην έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια κουλτούρα.
Πώς εκμεταλλεύονται τη δύναμη του αθλητισμού η πολιτική και η οικονομία; Πόσο διαφορετική θα ήταν η πορεία του ποδοσφαίρου χωρίς τα ΜΜΕ;
Το βιβλίο αναλύει τα παραπάνω φαινόμενα, εξιστορεί σημαντικές στιγμές του ελληνικού και του διεθνούς ποδοσφαίρου, διερευνά την κουλτούρα του παιχνιδιού και τον ρόλο της τηλεόρασης, παραθέτει την επικοινωνιακή ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και παραθέτει διεθνείς έρευνες για την Ολυμπιάδα του 2004.
Όλα, πλαισιωμένα από σπάνιες φωτογραφίες αγωνιστικών φάσεων και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Αλογόμυγα
Συγγραφέας :Νίκος Παπαδόπουλος
Επιμελητής : Αγγελική Κιντή
Κατηγορία : Ελληνικά Γράμματα - Λογοτεχνία
ISBN : 978-960-531-250-3
Κυκλοφορία : 05/2009
Σελίδες :128
Σχήμα :12 x 17
Χρώμα :Α/Μ
Έκδοση :ΠΡΩΤΗ
Ένα μυθιστόρημα με βία, σεξ, πολιτική και χιούμορ, που έχει για φόντο την Αθήνα του εγγύς μέλλοντος.
Η πορεία των τριών πρωταγωνιστών προς το σημείο συνάντησής τους, μια μέρα του Σεπτέμβρη του 2018, δίνει την αφορμή στον συγγραφέα, μέσα από τη δική του σαρκαστική ματιά, να μοιραστεί με τον αναγνώστη την αγωνία του για το αύριο και τη δυσοίωνη προοπτική του.
Θέματα και εικόνες της σημερινής καθημερινότητας, μέσα από έναν μεγεθυντικό φακό, προβάλλονται ως ένα ζοφερό ενδεχόμενο του μέλλοντός μας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Αρχαία Ελλάδα
και ο Σύγχρονος Μάνατζερ Τόμος 1
Συγγραφέας: ( Koronakis R.P. Batzini M. )
ISBN: 978-960-219-192-7
Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε το κατάλληλο γνωμικό για να το χρησιμοποιήσετε σε διαπραγματεύσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, διαλέξεις η σεανάλογες περιπτώσεις της επαγγελματικής, όπως και της προσωπικής σας καθημερινότητας, σε όποια χώρα του κόσμου και αν βρίσκεστε.
Πείστε τους ακροατές, συνομιλιτές, συνεργάτες σας, χρησιμοποιόντας την δύναμη από τα 142 επιλεγμένα ρητά 34 αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, που περιέχονται σε αυτό το βιβλιο.
Τα γνωμικά και τα σύντομα βιογραφικά των φιλοσόφων θα τα βρείτε στο αρχαίο Ελληνικό πρωτότυπο κείμενο και ταυτόχρονα μεταφρασμένα εκτός από τα νέα Ελληνικά, σε 10 ακόμα γλώσσες όπως: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Κινέζικα, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Ιταλικά και Αραβικά.

Χρησμοί και χρίσματα

Χρησμοί και χρίσματα

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

ΠΟΥΡΑ - Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ Σελίδες: 288
Διαστάσεις: 22 Χ 28 cm ISBN: 978-960-6611-96-4
Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε πληροφορίες για την παραγωγή, για τα είδη και για την απόλαυση των πούρων.
Πληροφορίες που διευκολύνουν την πρώτη επαφή με τον κόσμο του πούρου και παρουσιάζουν τον σωστό τρόπο προσέγγισης αυτού του είδους πολυτελείας.
Επίσης παρουσιάζονται τύποι πούρων, μάρκες και επιχειρήσεις σε αλφαβητική σειρά.
Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου έχει προστεθεί ένας πίνακας με 400 περίπου μάρκες, όπου παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και τη σύσταση κάθε σειράς, όπως και τον βαθμό δύναμης κάθε τύπου.

ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΤΥΦΛΟΙ «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τους δήθεν τυφλούς που έπαιρναν κανονικά το σχετικό επίδομα μέχρι να τους ανακαλύψουν οι ελεγκτές της νομαρχίας Πειραιά
Επίσης διαβάστε:
α) «Πόρτα» ΠΑΣΟΚ στον Ψωμιάδη
β) Επαγγελματίες λαϊκών αγορών: όχι στον «Καλλικράτη»
γ) Συνεργασίες για «αντιδεξιό» μέτωπο στη Θεσσαλονίκη
δ) ν. Μαγνησίας: στήριξη στους κτηνοτρόφους
ε) Χαλκίδα: «γιοκ» το θαλασσινό καρναβάλι φέτος
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Κίνα και Ινδία :Ο Ανατολικός Καπιταλισμός

Κίνα και Ινδία :Ο Ανατολικός Καπιταλισμός Του ΠΑΝΟΥ Γ. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Λέκτορα Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Ο λογικός καπιταλισμός είναι αυτό που σήμερα συχνά αποκαλούμε καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς. Ο πρωταγωνιστής δεν είναι εδώ ο χαρακτηριστικός έμπορος (όπως στον παραδοσιακό εμπορικό καπιταλισμό) ή το πολιτικό-οικονομικό πρόσωπο (όπως στον πολιτικό καπιταλισμό), αλλά η σύγχρονη επιχείρηση της οποίας ηγείται ένας επιχειρηματίας (το κινητήριο πνεύμα), που προσανατολίζεται στην εκμετάλλευση των ευκαιριών της αγοράς.» (Max Weber, Οικονομική Κοινωνιολογία) Η δια-συνδεσιμότητα οικονομιών, αγορών και χρηματοοικονομικών πόρων σε παγκόσμιο επίπεδο μετέβαλε την φύση των επιχειρηματικών συναλλαγών. Τα προϊόντα που καταναλώνουμε στην καθημερινή μας ζωή, τα εργαλεία και οι δεξιότητες που χρησιμοποιούμε στις επιχειρήσεις και τις δουλειές μας επηρεάζονται στο σύνολό τους άμεσα ή και έμμεσα από την τεχνολογική ανάπτυξη και την διεθνοποίηση. Η εξέλιξη, σε ταχύτητα, λειτουργικότητα και πρόσβαση του παγκόσμιου ιστού, World Wide Web, και του ηλεκτρονικού εμπορίου, e-commerce, σε συνδυασμό με την διεθνοποίηση του ανταγωνισμού άνοιξαν νέες προοπτικές αλλά και προκλήσεις για τις μικρομεσαίες και μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Καθημερινά οδηγούμε αυτοκίνητα σχεδιασμένα στην Ευρώπη αλλά κατασκευασμένα στην Νότιο-ανατολική Ασία για λογαριασμό Αμερικανικών ή Ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Ευρωπαϊκά, αμερικάνικα και ιαπωνικά τεχνολογικά προϊόντα συναρμολογούνται από εξαρτήματα που κατασκευάζονται από διαφορετικές επιχειρήσεις στις πέντε ηπείρους. Η διεθνοποίηση των αγορών, η ραγδαία μείωση του κόστους των μεταφορών, η δια-σύνδεση των επιχειρήσεων και των αγορών μέσου του παγκόσμιου ιστού, η ανάγκη για την επίτευξη και διατήρηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε διεθνές επίπεδο οδήγησε τις επιχειρήσεις σε ένα νέο μοντέλο οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας. Νέο μοντέλο επιχείρησης στην διεθνοποιημένη οικονομία

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΙΨΙΑ, ΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΙΨΙΟΣ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΙΨΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ GR
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ