Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

🎨 🎨 🎨 Έναρξη εγγραφών για τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 4-13 ετών

Εικαστικά Εργαστήρια για παιδιά 4-13 ετών
Έναρξη εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον νέο κύκλο των εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά 4 με 13 ετών στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Τα εικαστικά εργαστήρια διαμορφώνονται σε τρεις ηλικιακές ομάδες (4-6 ετών, 7-9 ετών και 10-13 ετών). Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία της τέχνης και με την εικαστική παραγωγή, μαθαίνοντας να χειρίζονται διαφορετικά υλικά μέσα και τεχνικές, έχοντας ένα κοινό θεματικό κορμό που εμπνέεται από ορόσημα της ιστορίας της τέχνης, σημαντικά έργα και θαυμαστούς δημιουργούς.
Τα παιδιά αντλούν ιδέες από μια αστείρευτη πηγή γνώσεων και φαντασίας και χτίζουν τις δικές τους εικαστικές εμπειρίες μέσα στον μουσειακό χώρο, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο μουσείο και ειδικές θεματικές ανάλογα με την ηλικία τους.
Φέτος τα παιδιά, πέρα από τις συναρπαστικές εκθέσεις μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του ’30, θα κάνουν κι ένα ταξίδι στα χρώματα. Θα ανακαλύψουν τη δημιουργικότητά τους, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες θεματικές ενότητες θα γνωρίζουν ανά εβδομάδα σπουδαίους καλλιτέχνες που λάτρεψαν τα χρώματα, όπως τον Mark Rothko, τον Yves Klein και τον Jackson Pollock και θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά και τεχνικές.
Ο κύκλος αποτελείται από 11 δίωρα εργαστήρια και το κόστος ανέρχεται στα 120 ευρώ για όλο τον κύκλο. Ισχύει έκπτωση -10% για εργαζόμενους Α.Π.Θ., άνεργους, αδέλφια/φίλους.
Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών
Επιλογή 1 – Σάββατο 10:00-12:00 https://www.teloglion.gr/eshop/shop/eikastiko-ergastirio-gia-paidia-4-6-eton-savvato-1000-1200-2
Επιλογή 2 - Σάββατο 12:30-14:30 https://www.teloglion.gr/eshop/shop/eikastiko-ergastirio-gia-paidia-4-6-eton-savvato-1230-1430-2/
Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών
Επιλογή 1 – Σάββατο 10:00-12:00 https://www.teloglion.gr/eshop/shop/eikastiko-ergastirio-gia-paidia-7-9-eton-savvato-1000-1200-2/
Επιλογή 2 - Σάββατο 12:30-14:30 https://www.teloglion.gr/eshop/shop/eikastiko-ergastirio-gia-paidia-7-9-eton-savvato-1230-1430-2/
Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά 10-13 ετών
Κυριακή 11:00-13:00 https://www.teloglion.gr/eshop/shop/eikastiko-ergastirio-gia-paidia-10-13-eton-kyriaki-1100-1300/
Διάρκεια Α’ κύκλου: 12 & 13 Οκτωβρίου 2024 - 1 & 2 Φεβρουαρίου 2025
Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η εφάπαξ καταβολή των διδάκτρων, μέσα από την σελίδα του Τελλογλείου, στους παραπάνω συνδέσμους ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα του παιδιού. Δηλώσεις συμμετοχής ανοιχτές μέχρι την εξάντληση των θέσεων. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής διδάκτρων.
Τηλ. για πληροφορίες: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2310991614 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00-16:00).

1η Θερινή Συνάντηση της Ε.Ε.Μ.Ε.


Τα νέα μας

Συνεχίζονται οι εγγραφές για την 1η Θερινή Συνάντηση που διοργανώνει η Ελληνική Εκπαίδευση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 26-28 Αυγούστου με θέμα: “Στα μονοπάτια του μουσικού αυτοσχεδιασμού: έκφραση, δημιουργία, εκπαιδευτική εμπειρία”. Η συνάντηση αυτή απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές και σε όποιον ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του γύρω από το μουσικό αυτοσχεδιασμό μέσα από βιωματικά εργαστήρια από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου της Μουσικής Παιδαγωγικής. Η Θερινή Συνάντηση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Δείτε τη σελίδα της ΕΕΜΕ εδώ: https://www.eeme.gr
Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ στοιχεία για τους εισηγητές βρίσκονται εδώ.
Οι εγγραφές και οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://apps.eeme.gr/.
Προσοχή: Για να ισχύει η δήλωση συμμετοχής μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η καταβολή του αντίστοιχου ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό της Ένωσης (https://www.eeme.gr). 
Σας περιμένουμε όλες και όλους για να πειραματιστούμε και να περπατήσουμε σε νέα μονοπάτια μουσικού αυτοσχεδιασμού, ομαδικής έκφρασης και δημιουργικών εμπειριών!
Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν
Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1oυ Φοιτητικού Συμποσίου, στους τομείς της Μουσικής Παιδαγωγικής και Κοινοτικής Μουσικής, με θέμα: «Έρευνα στη Μουσική Παιδαγωγική και την Κοινοτική Μουσική» το οποίο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2024.
Περισσότερες πληροφορίες για το συμπόσιο και τη συμμετοχή σας σ’ αυτό, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα:
https://sites.google.com/disigma.gr/1o-foithtiko-symposio
Η Παγκόσμια Ένωση για τις Τέχνες στην Εκπαίδευση (WAAE, World Alliance for Arts in Education) και τα Τμήματα Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής συνδιοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο στις 17-19 Οκτωβρίου 2024 στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.waaeathenssummit2024.com
Ε.Ε.Μ.Ε.
Ερμού 7, Τ.Κ. 54625
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6939560404
info@eeme.gr
Eπισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΕΜΕ
www.eeme.gr

Εκτός δημοσίων συμβάσεων όσοι δωροδοκούν!


Εκτός δημοσίων συμβάσεων όσοι δωροδοκούν!
Εκτός των αναθέσεων δημοσίων συμβάσεων τίθενται όσοι έχουν δωροδοκήσει ή έχουν καταδικαστεί για μια σειρά άλλω...


Ρεύμα στα 760 ευρώ, αλλά η ΡΑΑΕΥ... δεν «είδε» κερδοσκοπία


Ρεύμα στα 760 ευρώ, αλλά η ΡΑΑΕΥ... δεν «είδε» κερδοσκοπία
«Όλα καλά»: Κάπως έτσι συνοψίζεται το αναμενόμενο αποτέλεσμα της έρευνας που διενήργησε μέσα στο δεύτερο δεκαή...

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ πάνω από 18.000 πλούσιοι Έλληνες!


Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ πάνω από 18.000 πλούσιοι Έλληνες!
Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται περισσότεροι από 18.000 φορολογούμενοι με μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες ή...

Ατελές το κυβερνητικό σχέδιο για το ρεύμα – Καμία απόφαση για το ύψος επιδότησης, φόρου


Ατελές το κυβερνητικό σχέδιο για το ρεύμα – Καμία απόφαση για το ύψος επιδότησης, φόρου
Η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο από την εκτόξευση των τιμών χονδρικής ρεύματος και η σημερινή εξειδίκευση των μ...