Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ  
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ «ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ» ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ. 
Η μέχρι τώρα θεραπεία της κατά κύριο λόγο είναι φαρμακευτική και μέχρι στιγμής όσες ολιστικές μέθοδοι έχουν δοκιμαστεί δεν έχουν να επιδείξουν καμία ουσιαστική θεραπευτική διαφορά.  
Η διακρανική μαγνητική τομογραφία χρησιμοποιείται συνήθως σαν τελευταία λύση στις βαριές καταθλίψεις.  
 Έτσι λοιπόν όταν χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις που είχαμε τον συνδυασμό ΣΚΠ και κατάθλιψης, να εφαρμόσουμε θεραπευτικά το διακρανικό μαγνητικό ερεθισμό για την κατάθλιψη παρατηρήσαμε μια ουσιαστική βελτίωση σε αρκετούς ασθενείς σε ότι αφορά την όραση και την οσμή και λιγότερο τις κινητικές διαταραχές.  
Οι παρατηρήσεις αυτές δείχνουν ότι σαφώς υπάρχει μια επήρεια του διακρανικού μαγνητικού ερεθισμού και στην ΣΚΠ. Βέβαια για να αποφανθεί κανένας μέχρι ποια ένταση και ποιο σημείο, χρειάζεται εμπειρία με περισσότερους ασθενείς και περισσότερα στοιχεία.

Μαριάννα Καψετάκη, Στεφανία Καψετάκη : Ρεσιτάλ πιάνου για 2 και 4 χέρια 16/10/2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ  
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 
Κ.Ε.ΔΗ.Χ  
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 
FAX : 28210 74332  
Web SIte : www.dipeh.gr  
Email : dipeh@otenet.gr   
Μαριάννα Καψετάκη, Στεφανία Καψετάκη : Ρεσιτάλ πιάνου για 2 και 4 χέρια 16/10/2010
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 η Μαριάννα Καψετάκη και η Στεφανία Καψετάκη θσ δώσουν Ρεσιτάλ πιάνου για 2 και 4 χέρια, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 20.30, με είσοδο ελεύθερη 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΕΣΙΤΑΛA΄ Μέρος 
M.. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ  ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ J. BRAHMS  INTERMEZZO OP117 NO2 IN B FLAT MINOR F ,LISZT ΤRANSCENDENTAL ETUDE NO 2 IN E FLAT MINOR F. CHOPIN  NOCTURNE OP 72 NO 1 F .CHOPIN  WALTZ OP POSTHUMOUS NO 14 IN E MINOR S. PROKOFIEV  PIANO SONATA NO 3 OP 38 IN A MINOR 
Β΄ Μέρος 
CHAMBRIER HABANERA J. BRAHMS INTERMEZZO OP118 NO 2 F .LISZT ETUDE NO 3 LA CAMPANELLA F. CHOPIN NOCTURNE OP 48 IN C MINOR NO 1 F .CHOPIN SCHERZO NO 3 OP 39 IN C SHARP MAJOR F .CHOPIN ETUDE OP 25 NO 12 IN C MINOR  C.DEBUSSY PETITE SUITE πιάνο για 4 χέρια  
Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη 
Οι δίδυμες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν το 1991 στο Ηράκλειο Κρήτης..
Ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών στο Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου με καθηγήτρια την Κάλλια Αναστασάκη. Eνα χρόνο αργότερα συμμετέχουν στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό πιάνου KONZERTEUM στην Αθήνα παίζοντας στην κατηγορία 4 χέρια, αποσπώντας το 3ο Βραβείο, επαινετικά σχόλια και διεθνή αναγνώριση. Το 2004 εγγράφονται στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και τους απονέμετε το πρώτο βραβείο πιάνου στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς αγώνες, την ίδια χρονιά πήραν μέρος στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου KONZERTEUM Αθήνας στην κατηγορία 4 χεριών όπου ξανά αποσπάνε βραβείο. 
Τον Ιούνιο του 2006 πήραν το Πτυχίο πιάνου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, και το 2008 σε ηλικία μόλις 17 ετών απέκτησαν το Δίπλωμα πιάνου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ και ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ από το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου. 
Παρακολουθούν πολυάριθμα σεμινάρια και συμμετέχουν σε συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα ,Κύπρο Αγγλία και Γερμάνια με κορυφαίους σολίστ πιάνου όπως Μαρτίνο Τιριμο, Yonty Solomon, Ratοslav Kvapil, Helen Krizos, Bernard Roberts, Murray McLachlan, Dina Parakhina, Bryce Morrison και Jonathan Middleton. 
Οι αδελφές Καψετάκη τελειοποιούν τις σολιστικές τους δεξιοτεχνίες στην Ελλάδα με καθηγητή τον Διεθνή Σολίστ πιάνoυ και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή και είναι παράλληλα δευτεροετείς φοιτήτριες του Τμήματος Ιατρικής και Βιολογίας αντίστοιχα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΑΙΝΙΑΣ - ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΖΩΝΗ


Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΒΡΑΒΕΙΑ "ΑΥΛΑΙΑ 2010"

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου · 9:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.  
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΑΥΛΑΙΑ 2010" ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/11  ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ :ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ ΧΡΗΣΤΟ ΘΗΒΑΙΟ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗ ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΟΝΑ ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ ΑΣΤΕΡΙΟ ΔΕΛΛΗΓΙΑΝΝΗ
ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛοΓό ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Προσφορά τροχήλατων καροτσιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προσφορά τροχήλατων καροτσιών  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ 
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ 
3 ξύλινα, τροχήλατα καρότσια μεταφοράς βιβλίων Διπλής όψης με 4 κεκλιμένα ράφια και 1 μεγάλο επίπεδο ράφι στο κάτω μέρος.
Διαστάσεις: Ύψος = 1,10εκ. Πλάτος = 1,00μ. Βάθος = 40εκ. 
Χρώμα: καρυδιά 
Τα καρότσια είναι σε καλή κατάσταση από γερή κατασκευή (Gaylord) 
Προτείνεται χρήση με περιορισμένη μετακίνηση, λόγω δυσκολίας στην κίνηση όταν είναι πολύ φορτωμένα. 
Η Βιβλιοθήκη που ενδιαφέρεται θα πρέπει να αναλάβει και τη μεταφορά του καροτσιού.  
Συνεννόηση με Σμαράγδα Διονυσοπούλου libac@haef.gr
Τηλ. 210 6748152  
Τα καρότσια θα κρατηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου

Ηλέκτρα


«Ηλέκτρα –Σκηνική Σύνθεση από το μύθο των Ατρειδών»  
Από την Τετάρτη 27 Oκτωβρίου στην ΕΜΣ, ώρα 9 μμ.  
Με υλικό απ’ το μύθο των Ατρειδών που εστιάζει στον κόσμο που περιβάλλει την Ηλέκτρα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ηλέκτρα –Σκηνική Σύνθεση από το μύθο των Ατρειδών», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη από την Τετάρτη 27 Oκτωβρίου 2010, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Πρόκειται για μια παράσταση που ξεκίνησε τον Απρίλιο με τη μορφή του work in progress. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει την εξέλιξή της για δύο εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια, το έργο θα παίζεται καθ’όλη τη διάρκεια της σαιζόν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, η οποία μεταφέρεται στη σκηνή της ΕΜΣ. 
Σημείωμα του Σκηνοθέτη
Η Ηλέκτρα, που πάνω της βασίζεται αυτή η σκηνική σύνθεση με άξονα την ιστορία του μύθου των Ατρειδών, μας διδάσκει πως η λήθη είναι ανόσια και η μνήμη είναι προσευχή για την έλευση της δικαιοσύνης. Ακόμα και αν όλα συνηγορούν για το αντίθετο. Η Ηλέκτρα μας «δείχνει» πως πρέπει να επιμένει κανείς στην «παράλογη» κραυγή του, ώστε να στραφεί αυτή η κραυγή ενάντια στη συνείδηση εκείνων που από αδιαφορία ή αδυναμία ή ακόμα και συμφέρον υποτάσσονται στην όποια άδικη εξουσία. Κι όπως λέει κι ο ποιητής: «ίσως εκεί, που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα, ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία και η ομορφιά του ανθρώπου», που οι νέοι είναι οι κυρίαρχοι φορείς της. 

Γρηγόρης Καραντινάκης 
Οι Συντελεστές  
Σύνθεση -Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης 
Σκηνικά-κοστούμια: Έρση Δρίνη  
Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιώργος Χριστιανάκης  
Κινησιολογία: Τατιάνα Μύρκου 
Φωτισμοί –βίντεο - προβολές: Γρηγόρης Καραντινάκης  
Επιλογή Κειμένων: Αμαλία Κοντογιάννη  
Διαμόρφωση Κειμένων: Ο θίασος   
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου  
Διανομή (με αλφαβητική σειρά) 
Ιορδάνης Αϊβάζογλου (Αγαμέμνονας), Χρύσα Ζαφειριάδου (Κορυφαία), Γιάννης Καραμφίλης (Αίγισθος), Γιώργος Κολοβός (Ορέστης), Χρήστος Παπαδημητρίου (Διόσκουρος 1), Τατιάνα Μύρκου (Διόσκουρος 2), Εύη Σαρμή (Χρυσόθεμις), Γιώργος Σφυρίδης (Παιδαγωγός), Εύα Σωφρονίδου (Κασσσάνδρα), Ανδριανή Τουντοπούλου (Κλυταιμνήστρα), Ιωάννα Τσιγκουρλά (Ιφιγένεια), Άννα Τσολακίδου (Ηλέκτρα).  
Παραστάσεις
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Τετάρτη 27/10/10- Πέμπτη 28/10/10- Παρασκευή 29/10/10 στις 21.00,
Σάββατο 30/10/10 στις 21.00,
Κυριακή 31/10/10 στις 19.00.
Παρασκευή 05/11/10 στις 21.00, Παρασκευή 12/11/10 στις 21.00,
Παρασκευή 19/11/10 στις 21.00,
Σάββατο 20/11/10 στις 21.00,
Κυριακή 21/11/10 στις 19.00.  
Από 02/11/10 έως 21/11/10  
Νεανική Σκηνή καθημερινά για σχολεία: Τρίτη έως Πέμπτη 10.30 π.μ 
Από 23/11/10 έως Κυριακή των Βαΐων (17/04/2011):
Νεανική Σκηνή καθημερινά για σχολεία: Τρίτη έως Παρασκευή 10.30 π.μ  
Τιμές Εισιτήριων
Γενική Είσοδος: 20 €, 12 € (φοιτητικό) 
ΛΑΪΚΕΣ (Τετάρτη, Πέμπτη) : 12 €, 10 € (φοιτητικό) 
Πληροφορίες-Κρατήσεις:   
Ώρες λειτουργίας ταμείων  
Βασιλικό Θέατρο: 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.  
ΕΜΣ: 8.30-15.30   
Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000

Σε 'Ελληνα Bloger το φημισμένο βραβείο δημοσιογραφίας (στις ΗΠΑ) ''PULITZER''.

Σε 'Ελληνα Bloger το φημισμένο βραβείο δημοσιογραφίας (στις ΗΠΑ) ''PULITZER''. 
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ''...  
'Ελληνες, φυλαχτείτε: Oι μητροπολίτες μας έγιναν...Τούρκοι! (τα ονόματά τους).  
Η... ''τουριστική προβολή'' της Ελλάδας γίνεται στους...ελληναράδες Νέας Υόρκης και Σικάγου  
...........................................................  
Και ν' ακούτε:   
http://www.24-7radio.us/
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  
Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2010   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    
Απάντηση υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρη με θέμα «τα επιδόματα των αστυνομικών για την εργασία πέραν του πενθημέρου, τα νυχτερινά και το εκλογικό επίδομα».   
«Αγαπητέ συνάδελφε, αν ήμουν βουλευτής της αντιπολίτευσης στη χρονική στιγμή στην οποία αναφερθήκατε όπου κυκλοφόρησε αυτό το έντυπο, ενδεχομένως θα έκανα την ίδια ακριβώς ερώτηση προς την κυβέρνηση, όσον αφορά το περιεχόμενο και την ανησυχία την οποία δημιούργησε. Όμως, ήταν ένα έγγραφο εσωτερικό του υπουργείου το οποίο είχε ορισμένες σκέψεις και ιδέες. Η πραγματικότητα ήταν ακριβώς αντίθετη και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης διαφορετική.
Και για αυτό και δόθηκε λύση. Λύση καθαρή, συγκεκριμένη την οποία γνωρίζουν όλοι οι αστυνομικοί και για τα πενθήμερα και για τα νυχτερινά. Το πρόβλημα ωστόσο υπήρξε λόγω της υπέρβασης του προϋπολογισμού της αστυνομίας όπως είχε εγγραφεί.
Δεν ήταν πρόβλημα επειδή άλλαξε η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης, ούτε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, για την απόδοση των επιδομάτων και κυρίως για την αναγνώριση, την οποία οφείλουμε όλοι μας να έχουμε προς εκείνους οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν και αναλαμβάνουν κινδύνους στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος.
Όσον αφορά στο θέμα του εκλογικού επιδόματος στο οποίο επίσης αναφερθήκατε, όπως γνωρίζετε το εκλογικό επίδομα δεν είναι γενικό επίδομα όπως τα προηγούμενα τα οποία συμπεριελήφθησαν στη γενική μείωση που είχε η κυβέρνηση.
Όσον αφορά στα γενικά επιδόματα ήδη ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος έχει κάνει τις ανάλογες δηλώσεις και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει το θέμα των αστυνομικών υπαλλήλων και του εκλογικού επιδόματος. Εκείνο που εγώ έχω να σας πω εκ μέρους της κυβέρνησης είναι ότι η δική μας προσπάθεια είναι να σεβαστούμε –όπως και προηγουμένως ανέφερα- κάθε υπηρεσία η οποία προσφέρεται αναλαμβάνοντας κινδύνους και αναλαμβάνοντας υποθέσεις στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος. Το εκλογικό επίδομα δεν εντάσσεται στην κατηγορία των γενικών επιδομάτων, είναι έκτακτο επίδομα, έκτακτης απασχόλησης υψίστης εθνικής σημασίας , υψίστης σημασίας για τη δημοκρατίας μας και ούτως ή άλλως ουδείς έχει πει ότι πρόκειται να καταργηθεί. Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε όλοι μας και δεν αφορά μόνο τους αστυνομικούς, αφορά τους πάντες, όλους τους Έλληνες πολίτες και τους βουλευτές και τους πάντες, είναι ότι όλες οι δαπάνες του κράτους εντάσσονται στο γενικό πρόγραμμα του ορθολογισμού των δαπανών και της ορθολογικής αξιοποίησης του δημοσίου χρήματος και αυτό θα γίνει και στην προκειμένη περίπτωση εφ όσον χρειαστεί.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον κ. Πλεύρη όσον αφορά τη θέση του σχετικά με την αναβάθμιση της Αστυνομίας. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι για κάθε πολίτη, για κάθε δημοκρατικό πολίτη, η έννοια της δικής του ασφάλειας είναι δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα. Είναι απαίτηση της κοινωνίας. Και η προσωπική , και η εσωτερική ασφάλεια της χώρας, προϋποθέτει αναβαθμισμένο, εκσυγχρονισμένο αστυνομικό σώμα, προϋπόθεση του οποίου όμως αποτελεί ο σεβασμός της προσωπικότητας, της οικογενειακής κατάστασης και της προσωπικής ζωής του κάθε αστυνομικού. Και να είστε απολύτως βέβαιοι, ότι η δική μας κυβέρνηση θεωρεί ότι μια από τις προτεραιότητες στην άσκηση της πολιτικής μας αφορά την ενδυνάμωση της προσωπικής κατάστασης του κάθε αστυνομικού και της οικογένειάς του. Στα πλαίσια αυτά τα επιδόματα, τα εισοδήματά τους δεν μπορούν να έχουν δυσμενέστερη αντιμετώπιση απ΄ ότι τα υπόλοιπα, από τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας και ο ελληνικός λαός. Ως εκ τούτου όπου υπήρξαν μειώσεις –δεν αναφέρομαι για όπου υπάρχουν ή θα υπάρξουν- ήταν στα πλαίσια των γενικών μειώσεων, τις οποίες αποδέχτηκε , συνεισέφερε και συνεισφέρει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Στα πλαίσια αυτά θα ισχύει πάντοτε η δική μας δέσμευση ότι με την πρώτη βελτίωση, με τις καλύτερες προϋποθέσεις που ελπίζουμε να έρθουν στη χώρα μας, που ελπίζουμε να έχουμε στους επόμενους μήνες, στα επόμενα χρόνια, θα υπάρχει και η δυνατότητα της αποκατάστασης αυτών των οποίων χάθηκαν. Όμως, ακόμα και για αυτό, ακόμα και για την υποβοήθηση της οικονομικής προσπάθειας την οποία καταβάλλει ο λαός μας, ακόμα και για την υποβοήθηση και εγγύηση της αναπτυξιακής διαδικασίας την οποία πρέπει να διασφαλίσουμε με την προσέγγιση ξένων επενδύσεων, αλλά και την απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα και πάλι η έννοια της ασφάλειας είναι προαπαιτούμενο. Και εδώ οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας έχουν και αυτοί το δικό τους μερτικό. Την αναγνώρισή μας την έχουν έτσι κι αλλιώς.»

Στο Καρφί Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΥΧΟΣ 488  
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010  

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos  
* 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Π.Ο.Ε.)   
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑ ΣΑΝΤΑΣ  
* Θέμα: Εκδήλωση στη Μνήμη του Γιώργου Θωμαΐδη  
* ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ   
* 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων

Geopolitics-GR

* Κίνημα Οικολόγων και ΚΥΚΕΜ για τα 50 της Κυπριακής Δημοκρατίας   
* Κ. Άστον: Aπορρίπτει ιρανικές κατηγορίες για έλλειψη δράσης στα πυρηνικά   
* Θερμή υποδοχή του Αχμεντινετζάντ   
* Αμερικανός στρατιώτης κατηγορείται για το θάνατο Βρετανίδας στο Αφγανιστάν   
* Το Ισραήλ αποκλείει επιστροφή στα σύνορα του 1967   
* Τις διαβουλεύσεις Ταλιμπάν - αφγανικής κυβέρνησης διευκολύνει το ΝΑΤΟ

Greek Alert

Greek Alert    
* ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ    
* Χρέος λόγω λαθρομεταναστών  
* Προσοχή, πίσω από το τυρί ...είναι η φάκα!  
* Παρέμβαση εθνικιστών στην Τρίπολη   
* 1η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ»   
* ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β’ ΡΟΜΑΝΩΦ   
* H Γνωστή διακτινιζόμενη κάτοικος γράφει ότι γνωρίζει πληροφορίες πως η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα θα γίνει παρανάλωμα, με επεισόδια αντίστοιχα αυτών που έγιναν πριν δυο χρόνια στα προάστια του Παρισιού!!!

Μπουλντόζα για αυθαίρετα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ   
Απόφαση για να κατεδαφιστούν τα παράνοµα κτίσµατα στον Υµηττό   
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:, Μίνα Μουστάκα   
Η κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κτισµάτων _ χωρίς όµως συγκεκριµένο χρονικό ορίζοντα _ σε προστατευόµενες ζώνες του Υµηττού προβλέπεται σε προεδρικό διάταγµα του ΥΠΕΚΑ, που περιλαµβάνει «πράσινες διατάξεις» για την ανάπτυξη της περιοχής.  
Το υπουργείο µε στόχο να δηµιουργήσει «οικολογική ασπίδα προστασίας» του Υµηττού κατέθεσε το σχετικό διάταγµα για επεξεργασία στο Συµβούλιο της Επικρατείας.  
Από το πρώτο κιόλας άρθρο οριοθετείται ο σκοπός του διατάγµατος, που είναι η αποτελεσµατικότερη προστασία του Υµηττού και των περιφερειακών εκτάσεων µε οικολογική διαχείριση και η προστασία του τοπίου µε τον έλεγχο της δόµησης.    '
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics   
* Οι Αυστριακοί εξακολουθούν να μην θέλουν την Τουρκία στην Ευρωπαική Ενωση  
* Κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας οι ευρωβουλευτές του EFD  
* Φραγμός στο απευθείας εμπόριο από τη Νομική Υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου  
* Israeli-Greco ties in bloom as Greek FM's arrival nears   
* Ι. Καλίν: Τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, το μεγαλύτερο πρόβλημα ανάμεσα σε Ελλάδα - Τουρκία  
* Ολοκληρώθηκε η ελληνοϊσραηλινή άσκηση έρευνας-διάσωσης μάχης  
* Τουρκική προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ για τη Γάζα  
* Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου: ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ   
* Αφού η Αθήνα κοιμάται και κάνουν πολιτική οι 'τζιτζιφιόγκοι', οι ανυπεράσπιστοι Πομάκοι της Θράκης, ζητούν τη βοήθεια της Βουλγαρίας  
* Aπελάστε τον Σαρνίτς, συλλάβετε όσους εγκάθετους παραβιάζουν τον νόμο. Το 'πρόβλημα' θα λυθεί σε λίγες μέρες. Όχι άλλη ανοχή και ολιγωρία!!!  
* Διεθνές Δικαστήριο για την ελληνική κρίση!   
* H εξυγίανση των ΔΕΚΟ απαιτεί εθνικό σχέδιο   
* Επικυριαρχία χωρίς αντίπαλο...   
* "Πόλη, η νοσταλγία μου": Έκθεση μνήμης των εκριζωμένων Ρωμηών της Πόλης   
* Λήθη και θέαμα   
* Α.Ο.Ζ. και Ελληνική Εξωτερική Πολιτική   
* ΥΠΕΘΑ: Καμιά φορολογική χάρη στην Abu Dhabi Mar   
* Ελλάδα προς Ισραήλ: Ας γίνεται η δική μας οδός για την εξαγωγή αερίου στην Ευρώπη   
* Οι νέες τουρκικές στρατηγικές   
* Το..... ανέκδοτο των επενδύσεων     
* "Παθογένειες στις προμήθειες εξοπλισμών"   
* ΛΑ.Ο.Σ.: Ερώτηση στη Βουλή για τα βλήματα των Leopard   
* Nότης Μαριάς: Οι σκοτεινοί όροι του Μνημονίου. Τί υποθηκεύσαμε;   
* Οργανωµένο σχέδιο!   
* Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ - ΜΠΕΝΑΚΗ,ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΝ Κο. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ