Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ

8.4" COLOR LCD RADAR Model MODEL1815

8.4" COLOR LCD RADAR Model MODEL1815
Fully Automatic Gain for Simplified Use
MODEL1815 is an 8.4” color LCD radar designed for pleasure craft and small fishing boats. The Radar has easy-to-use, intuitive controls, while maintaining the high performance you expect from FURUNO products. Even in poor visibility such as fog or storms, the radar produces detailed pictures of coastline and targets at short ranges by utilizing narrow pulses and dual IF bandwidths. The waterproof display makes it ideal for exposed installations, such as fly bridges.
MODEL1815 utilizes our Fast Target Tracking™, True Trail Mode and True View Mode technologies to ensure optimum performance in detecting and ranging targets of interest.
Specifications
ANTENNA
Peak Output Power 4 kW
Type 460 mm (19") radome
Frequency 9410 MHz ± 30 MHz
Beam Width (Horizontal) 5.2°
Beam Width (Vertical) 25°
Range Scales 0.0625 - 36 NM
Minimum Range 25 m
Antenna Rotation Speed 24 rpm
Weight 6.5 kg 14.3 lb
DISPLAY
Display Unit 8.4" color LCD
Display Mode Head-up, Course-up*, North-up*, True view, True motion**
* Heading data required
** Heading data and position data required
Other Mode / Functions Fast Target Tracking™ (TT), AIS, Echo Trails
Weight Bracket mount: 2.2 kg 4.9 lb
Flush mount: 1.6 kg 3.5 lb
ENVIRONMENT
Temperature Antenna unit: -25°C to +55°C
Processor unit: -15°C to +55°C
Waterproofing Antenna unit: IPX6
Display unit: IP56
POWER SUPPLY
Power Supply / Consumption Current 12-24 VDC, 3.2-1.6 A

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Ο μάγος του Οζ

Ο μάγος του ΟζΣυγγραφέας: Λ. Φρανκ Μπάουμ
Απόδοση κειμένου: Μουρίκη Κατερίνα
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ
Ημερομηνία έκδοσης: 22 Μαΐου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 144
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-128-0
Η μικρή Ντόροθι, παρασυρμένη από έναν κυκλώνα, μεταφέρεται μαζί με το σκυλάκι της σε μια χώρα όπου συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα. Ο μόνος τρόπος να επιστρέψει στο σπίτι της είναι να φτάσει στη Σμαραγδένια Πολιτεία και να βρει τον φοβερό Μάγο του Οζ, τον μόνο που έχει τη δύναμη να τη βοηθήσει. Όμως πρέπει να περάσει πολλές δοκιμασίες μέχρι να φτάσει εκεί. Οι παράξενοι φίλοι που τη συνοδεύουν πόσο χρήσιμοι θα της φανούν σε τούτη τη μεγάλη περιπέτεια;
Ένα συναρπαστικό βιβλίο που θα ταξιδέψει τους αναγνώστες στη χαρά, το όνειρο και την πίστη στο θαύμα που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Πότε θα κάνει ξαστεριά | Γιώργος Ανδρειωμένος

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ 
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ

Το θέμα της πάλης και η επιθυμία για δικαίωση ενός αγώνα παρουσιάζουν ποικίλες όψεις στο δημοτικό τραγούδι και αρκετά συναφή μοτίβα επιβιώνουν σε διαφορετικές κατηγορίες ασμάτων. Στην παρούσα δοκιμή επιχειρείται να συζητηθεί πώς ένα τραγούδι με καθαρά τοπικό χαρακτήρα, ξεκινώντας από τα Λευκά Όρη, γνώρισε τελικά πανελλήνια διάδοση, αλλάζοντας ταυτόχρονα σημασία, ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία. Ως περίπτωση μελέτης χρησιμοποιείται το πασίγνωστο ριζίτικο «Πότε θα κάνει ξαστεριά», του οποίου οι ετερόκλητες χρήσεις αναδεικνύονται, εντασσόμενες εντός διαφορετικών κοινωνικών, ιστορικών, πολιτικών και οικονομικών συμφραζομένων, από τα χρόνια του Βυζαντίου ίσαμε τη σύγχρονη «μνημονιακή» καθημερινότητα. Με τον τρόπο αυτό, κατ’ ουσίαν καταδεικνύονται οι πολλές μορφές που μπορούν να λάβουν η πάλη και οι προσπάθειες για δικαίωση, ενώ ανιχνεύονται οι προσαρμογές τους στα δεδομένα της κάθε περιόδου, σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, και αναζητούνται οι ιδεολογικές παράμετροι που τις συνοδεύουν κάθε φορά. Στην περιήγηση δε αυτή, πολύτιμη και ουσιαστική υπήρξε η επισήμανση συναφούς υλικού, προερχόμενου όχι μόνο από επιτόπια έρευνα για εντοπισμό προφορικής ύλης ή από βιβλιογραφική αναζήτηση τεκμηρίων μέσω τυπωμένων πηγών και δευτερογενούς βιβλιογραφίας, αλλά και από πολύωρες και διεξοδικές πλοηγήσεις στο Διαδίκτυο και στα λεγόμενα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Περισσότερα 

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ο κλήρος της τρικυμίας
Παύλος Θ. Κάγιος
ISBN: 978-960-03-6073-8
Τιμή: 15,90 €
Ποιος αποφασίζει στη ζωή μας; Εμείς ή όλα είναι γραμμένα στο τυχερό ή άτυχο αστέρι μας; Ο Θόδωρος και η Ιωάννα, δύο τριαντατριάχρονοι, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, αγνοώντας πως «μέσα στης τύχης θα πιαστούν τη μήτρα» κουβαλώντας αμαρτίες γονέων. Η Ιωάννα έρχεται «από τη μεριά της αστραπής», είναι απαρνημένη από γονείς κι αλλιώτικα «γραμμένη» στο πρόσωπο. Ο Θόδωρος, αν και πλουσιόπαιδο, αισθάνεται να ’χει γεννηθεί λειψός και αποκομμένος. Πνίγεται με τους καβγάδες στην οικογένειά του για μια διαθήκη του προπάππου του –που επί δεκαετίες κρατάει αιχμάλωτους τους κληρονόμους– και φεύγει στο εξωτερικό.
Γνωρίζοντας την Ιωάννα στη Νέα Υόρκη, αισθάνεται να συναντά αυτό που του λείπει από τη ζωή. Και βρίσκει σωτηρία στην πονεμένη αιωνιότητα του χαμόγελού της, στην απεραντοσύνη του υγρού βλέμματός της. Το αμαρτωλό παρελθόν όμως επιστρέφει και εισβάλλει στη ζωή τους, ξεσκεπάζοντας οικογενειακές συνωμοσίες και ψέματα. Αποκαλύπτονται μυστικά που γίνονται δεσμά γι’ αυτούς και τον καρπό του «παράνομου» έρωτά τους. Θα τολμήσουν να πάνε κόντρα στη μοίρα; Ή θα υποταχθούν στην ύβρη που προκάλεσε η πράξη ενός «Οιδίποδα εχθρού», ενός πατέρα που «βίασε» το πεπρωμένο τους όταν γεννιόντουσαν;

Πιάσε τ' άστρα της ζωής
Ζοέλ Λοπινό
ISBN: 978-960-03-6215-2
Τιμή: 16,96 €
Η ζωή θέλει θάρρος και η Τζόι νιώθει πλέον έτοιμη ν’ αποτολμήσει την ανατροπή της. Μια μέρα τα παρατάει όλα, γάμο, καριέρα και επιχειρήσεις, προκειμένου να ζήσει επιτέλους ό,τι είχε ονειρευτεί, δραπετεύοντας από την υποκρισία και το φθόνο. Φεύγει για τα Σφακιά, να αναζητήσει τις ρίζες της. Εκεί, μακριά από τον «πολιτισμό», θα βρει την ανθρωπιά, θα αναζωπυρώσει ξεχασμένες, αληθινές αξίες, ενώ η γνωριμία με τον Λευτέρη θα της ανοίξει νέους ορίζοντες.
Μεγάλα όνειρα, τοπία που μας ταξιδεύουν στην πιο άγρια περιοχή της Κρήτης, πλούσιες μυρωδιές και αλλεπάλληλες ανατροπές συνθέτουν μια ερωτική ιστορία όπου τα ψυχικά τραύματα συγκρούονται με την ευτυχία, η λογική με την καρδιά, ο κομφορμισμός με την τόλμη.
Ένα μυθιστόρημα για τα πάθη, τις αδυναμίες, τις κρυφές αγωνίες, τις φιλοδοξίες, αλλά και για τις υπερβάσεις που απαιτεί η αγάπη. Ένας ύμνος στην ομορφιά της ζωής.

Τα κατά Αιγαίον πάθη
Κώστας Αρκουδέας
ISBN: 978-960-03-6173-5
Τιμή: 15,90 €
Ο Γιώργος Ρώμας φτάνει στη Θήρα λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Σκοπεύει να κάνει ένα μικρό πέρασμα από το νησί και να συνεχίσει την περιήγησή του, αλλά τελικά θα μείνει πολύ περισσότερο. Κοιτάζει τώρα τη χαρακιά που του έχει αφήσει: ένα βαθύ αυλάκωμα που γίνεται πιο έντονο όταν χαμογελάει. Όσο βαθύ και αν είναι, όμως, δεν συγκρίνεται με τα σημάδια μέσα του, που δεν διαφέρουν από αυτά της Σαντορίνης.
Τα κατά Αιγαίον πάθη ξεκινούν σαν μια ανέμελη περιπλάνηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και καταλήγουν να εξερευνούν τις πιο σκοτεινές πτυχές των ερωτικών σχέσεων. Ένα μυθιστόρημα βιωματικό, σχεδόν αυτοβιογραφικό, με ήρωες που ο συγγραφέας γνώρισε κατά τη διάρκεια της μακράς παραμονής του στη Θήρα. Πολυπρόσωπη εξιστόρηση με βασικό πρωταγωνιστή τον Μπαλή, που γοητεύει τον αφηγητή με το πάθος του για ζωή. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές, ωστόσο, είναι τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Η θάλασσα του Αιγαίου, άγρια και απρόβλεπτη, ο άνεμος που συνομιλεί με τις καρδιές των ανθρώπων, τα ηφαίστεια που κοχλάζουν, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να εκραγούν, και τέλος, το αλάτι της γης που πέφτει στις πληγές των ηρώων και τις καίει.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τα ανατρεπτικά βιβλία
Πάμπλο Γκουτιέρεθ
Μετάφραση: Κλαίτη Σωτηριάδου
ISBN: 978-960-03-6199-5
Τιμή: 15,90 €
Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, ένα κιβώτιο με βιβλία φθάνει στο σπίτι της Ρέμε κατά λάθος. Εκείνη, αντί να τα επιστρέψει, βγάζει ένα στην τύχη και αρχίζει να το διαβάζει. Από εκείνη τη στιγμή κάτι παράξενο συμβαίνει: η Ρέμε κλείνεται στο σπίτι της και τα καταβροχθίζει όλα με μια δονκιχωτική απόλαυση. Νιώθει ότι τα βιβλία περιγράφουν την ίδια τη ζωή της, μια ιστορία επιβίωσης, συγκρατημένης σεξουαλικότητας και πολλών απογοητεύσεων. Όταν πλέον βγαίνει από την απομόνωσή της, όλα της φαίνονται διαφορετικά και μισητά στη συνοικία ενός προαστίου όπου ζει, έχοντας ουσιαστικά χαραμίσει την ύπαρξή της. Ωστόσο, γοητευμένη από τα κείμενα που έχει μόλις ανακαλύψει, η Ρέμε αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα αναγνώσματά της και σταδιακά της αποκαλύπτεται μια εξέγερση ισχυρή και συμβολική, ένα είδος ανυποταγής ικανό να ξεπεράσει τα όρια της μυθοπλασίας και να εισχωρήσει στην πραγματικότητα: η συνοικία σύντομα θα μετατραπεί σ’ ένα νέο πεδίο μάχης, χωρίς ανεμόμυλους ούτε μαγεμένα πανδοχεία. Κοινωνική κριτική και σάτιρα συνδυάζονται με ευαισθησία σε αυτό το εκλεπτυσμένο μυθιστόρημα. Ο Πάμπλο Γκουτιέρεθ έγραψε έναν ύμνο στη θεραπευτική δύναμη της λογοτεχνίας.
«Μην αφήσετε να σας ξεφύγει αυτός ο εξαιρετικός συγγραφέας».
ELVIRA NAVARRO, Qué Leer
«Ο φανατικός οπαδός της λογοτεχνίας αξίζει να προσέξει το έργο του Πάμπλο Γκουτιέρεθ».
SANTOS SANZ VILLANUEVA, El Cultural
«Έξυπνος και βίαιος, εύστροφος και ενίοτε εκτυφλωτικά λαμπρός».
FERNANDO CASTANEDO, El País
«Ένας μοντέρνος, δυνατός αφηγητής».
CARE SANTOS, El Cultural
«Δεξιοτεχνία και απόλυτη πρωτοτυπία στο ύφος του [...] μια ομορφιά που ποτέ δεν είχα ξαναδιαβάσει. Και καλά λέω, ποτέ!»
ESTELLE TALAVERA BAUDET, ABC
«Εκτοξεύει λέξεις που μεταμορφώνονται σε συναισθήματα όταν μας αγγίζουν».
LAURA BARRACHINA, El Ojo Critico

Το Αρχέγονο και άλλοι καιροί
Όλγκα Τοκάρτσουκ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου
ISBN: 978-960-03-6165-0
Τιμή: 15,90 €
Υπάρχει ένα σχεδόν μυθικό χωριό που κατοικείται από εκκεντρικούς όσο και αρχέτυπους ανθρώπινους χαρακτήρες. Είναι ένας παράξενος τόπος, ένας συμπυκνωμένος μικρόκοσμος της κεντρικής Ευρώπης και του κόσμου. Το Αρχέγονο το φυλάσσουν ακροβολισμένοι τέσσερις αρχάγγελοι. Και μέσα από τα δικά τους μάτια, που είναι κρυστάλλινα και εκπέμπουν λυρισμό, παρακολουθούμε τις ζωές των απλών ανθρώπων του καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, από το 1914 ως τις δικές μας μέρες – την πολυτάραχη δηλαδή ιστορία της Πολωνίας υπό τη μορφή μιας επικής αλληγορίας που διαπερνά τον χώρο και τον χρόνο. Ο έρωτας και η πίστη, ο πόλεμος και η βία, η μοναξιά και ο θάνατος σημαδεύουν τις διαδρομές των μελών μιας οικογένειας απ’ την ακμή της μέχρι την τελική διάλυσή της. Το Αρχέγονο και άλλοι καιροί είναι το τρίτο μυθιστόρημα της Όλγκα Τοκάρτσουκ· εκδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και την καθιέρωσε ως την κορυφαία πεζογράφο της σύγχρονης πολωνικής λογοτεχνίας. Η πολυβραβευμένη συγγραφέας παρατηρεί και περιγράφει τα πράγματα με μια ειρωνική ουδετερότητα, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, με ένας ύφος απολύτως διακριτό, και αφήνει θαμπωμένους τους αναγνώστες, στο επίκεντρο μιας μεταφυσικής πανδαισίας.
«Μια σπουδαία συγγραφέας».
ΣΒΕΤΛΑΝΑ ΑΛΕΞΙΕΒΙΤΣ, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2015
«Η Όλγκα Τοκάρτσουκ από κομματάκια μιας αληθινής ιστορίας χτίζει έναν μύθο, με άλλα λόγια μια αφήγηση γεμάτη αρμονία, στην οποία όλα όσα συμβαίνουν έχουν την αιτιολόγησή τους. Ο χώρος είναι οργανωμένος σαν μια μάνταλα – ένας κύκλος μέσα σ’ ένα τετράγωνο, που δεν είναι παρά η γεωμετρική απεικόνιση της τελειότητας και της πληρότητας».
ΓΕΖΙ ΣΟΣΝΟΦΣΚΙ, Gazeta Wyborcza
«Με το Αρχέγονο και άλλοι καιροί η Όλγκα Τοκάρτσουκ συνέθεσε ένα έξοχο έργο, σπάνιας ποιότητας και βάθους».
The Prague Post
«Η Όλγκα Τοκάρτσουκ συγκαταλέγεται μεταξύ των ελάχιστων σημαντικών Ευρωπαίων μυθιστοριογράφων κατά το τελευταίο τέταρτο του αιώνα μας».
The Economist
«Το ταλέντο της στο να επενδύει ένα φιλόδοξο από φιλοσοφικής άποψης θέμα με μια ανάλαφρη λογοτεχνική μορφή οδήγησε αρκετές φορές τους κριτικούς να τη συγκρίνουν με τον Ουμπέρτο Έκο».
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Τουρκία - Παραφροσύνη και μελαγχολία
Ετζέ Τεμελκουράν
Μετάφραση: Ελένη Παξινού, Μαρία Παξινού
ISBN: 978-960-03-6195-7
Τιμή: 16,96 €
Η Τουρκία είναι μια χώρα με πολλές αντιθέσεις και αντιφάσεις. Mε το καθεστώς Ερντογάν έχει αρχίσει να προσομοιάζει με απολυταρχία. Οι αντιφρονούντες φυλακίζονται και οι διαμαρτυρίες καταπνίγονται. Παρόλο που τυπικά είναι ένα κοσμικό κράτος, με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η επιρροή του θρησκευτικού συντηρητισμού. Η Τουρκία, ευρισκόμενη ανέκαθεν σε μια άβολη θέση μεταξύ της εκκοσμικευμένης Δύσης και της ισλαμικής Ανατολής, έχει εμπλακεί και εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις συγκρούσεις γειτονικών χωρών, την Αραβική Άνοιξη, τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την ανάδυση του Ισλαμικού Κράτους. Στο αφήγημά της η Ετζέ Τεμελκουράν αποτυπώνει την αναταραχή ενός ολόκληρου έθνους και περιγράφει την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη τουρκική κοινωνία. Αναδεικνύει μια μακρά παράδοση καταπίεσης και αυταρχισμού που χαρακτηρίζει την τουρκική ιστορία, από την πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη συνεπακόλουθη άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Μια συναρπαστική, σύνθετη ματιά πάνω στην πολιτική αβεβαιότητα της γειτονικής χώρας, που βιώνει τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς κραδασμούς, μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.
«Η Ετζέ Τεμελκουράν έγραψε ένα βασικό εγχειρίδιο για να κατανοήσουμε το σημερινό χάος στην Τουρκία, παραδίδοντας ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι για το απρόβλεπτο».
Financial Times
«Ένα θαυμάσιο βιβλίο που μας δίνει από τα μέσα μια καθηλωτική –αν όχι τρομακτική– εικόνα για τη σημερινή κατάσταση, εξηγώντας γιατί η Τουρκία μετεξελίσσεται σε αυταρχικό κράτος. Η Ετζέ Τεμελκουράν, με μια οικειότητα που μαγνητίζει τον αναγνώστη, περιγράφει τις συνέπειες μιας διαδικασίας που επηρεάζει όλες τις όψεις της ανθρώπινης ζωής».
ΠΑΤΡΙΚ ΚΟΚΜΠΕΡΝ
«Η Τεμελκουράν επιδεικνύει εδώ τον πατριωτισμό της –αυτή είναι η σωστή λέξη– και με αυτό το βιβλίο για την Τουρκία συντάσσεται με όσους διαχρονικά αντιστάθηκαν στους δεσποτικούς και εγκληματικούς ηγέτες».
ΣΕΪΜΟΥΡ ΧΕΡΣ
«Μια θαρραλέα γυναίκα! Μια υπέροχη, κομψή και έξυπνη συγγραφέας! Αναμειγνύοντας τον σαρκασμό, την οργή, την ευστροφία και την ειρωνεία με μια εκτεταμένη βάση εμπειρικών δεδομένων, καταθέτει ένα αφήγημα που συγκινεί και μας ενημερώνει για την κατά τα φαινόμενα αναπόδραστη διολίσθηση της Τουρκίας στον απολυταρχισμό».
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΑΣΟΥΝ

All Performers Meet-Up

We are excited to invite you to the
International Summer School of Physical Theatre
in Austria on July 1 - 8!
Fill in the Online Application Form and book your place in this program, just as it did your colleagues
from all over the globe!
Find new friends from different parts of the world,
make interesting projects with colleagues,
enjoy intensive physical theatre training and
travel to beautiful Austria!
Welcome!
We still have some spots left in the group.
See Details and Apply here: www.physicaltheatre.net/

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε 
Η "Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που επιθυμείτε", αφιερώνεται στα 400 χρόνια του Σαίξπηρ (1564-1616) του μέγιστου δραματουργού και ποιητή, που πλάι στη διαχρονική και παγκόσμια μαγεία της πένας του είχε, από όλους τους νεότερους και αρχαίους, την πιο πλατειά και γεμάτη κατανόηση ψυχή και που ο πιστός καθρέφτης του των τρόπων και της ζωής έχει την ευστάθεια της αλήθειας.
Η μετάφραση του Βραβευμένου μεταφραστή και θεατρανθρώπου Αριστείδη Λαυρέντζου αποτέλεσε τον κορμό της παράστασης του Θιάσου "Θέσπις" των Βρυξελλών την άνοιξη του 2017.
Ας έρθει ο θάνατος κι ας μπω,
σε κυπαρίσσι λυπημένο.
Ας φύγει η ανάσα να μη ζω,
για αγάπη ανάλγητη πεθαίνω.
Μ’έλατο τ’άσπρο σάβανό μου
να το ετοιμάστε.
Πιστός μέχρι το θάνατό μου,
να το θυμάστε.
Κανένας άνθη ευωδιαστά
στο φέρετρό μου μη σκορπίσει.
Λείψανο, τάφο μου και οστά
φίλος κανείς μη χαιρετίσει.
Λυγμοί χιλιάδες για ν’ αποφευχθούν
κάπου ας με θάψουν,
αγάπης μάτια μη με βρουν
για να με κλάψουν.
(Φέστε, Δεύτερη πράξη, σκηνή 4)
Ω, έρωτα ακοίμητε, με δίψα για το νέο,
που ενώ τα πάντα νιώθεις και χωράς
σαν θάλασσα πλατιά, ό,τι έρχεται σε σε,
όσο ακριβό και μέγα, ένα λεπτό αρκεί
για ν’απαξιωθεί, να χαμηλώσει.
Πλήθος μορφές η ερωτική επιθυμία:
Είν’ η πιο τέλεια φαντασμαγορία.
(Ορσίνο, Πρώτη πράξη, σκηνή 1)
Όταν είναι κανείς γενναιόδωρος, με καθαρή συνείδηση και ελεύθερο
πνεύμα, αυτά τα πράγματα που άλλοι θεωρούν βλήματα κανονιού, τα
βλέπει σαν σαΐτες για πουλάκια.
(Ολίβια, Πρώτη πράξη, σκηνή 5)
Πόσο εύκολο η στάμπα ωραίου πλανευτή
να χαραχτεί στην κέρινη καρδιά γυναίκας!
(Βιόλα, Δεύτερη πράξη, σκηνή 2)
Η τρέλα διατρέχει την οικουμένη σαν τον ήλιο. Ακτινοβολεί
παντού.
(Φέστε, Τρίτη πράξη, σκηνή 1)
Άλλοι γεννιούνται μεγάλοι, άλλοι κατακτούν το μεγαλείο
και σε άλλους τους προκύπτει.
(Μαλβόλιο, Δεύτερη πράξη, σκηνή 5)
Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε
πρωτότυπος τίτλος:Twelfth Night or What You Will
Σειρά: Θέατρο. Βιβλίο 3ο
συγγραφέας:Ουίλιαμ Σαίξπηρ
μετάφραση-επιμέλεια:Αριστείδης Λαυρέντζος
Isbn: 978-960-579-078-3
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 236
Λιανική Τιμή: 14,00 ευρώ

Γλυφάδα: 12+1 must στέκια για φαγητό

Μαρούσι: 10 στάσεις για φαγητό.

Σημειώστε...

Ομελέτα με ασπράδια και σπανάκι.
Σπαγγέτι με κοτόπουλο, πιπεριές και ρόκα.
Ντιπ με ψητή πιπεριά και καρύδια.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 20-06-17/21 UTC
ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1006 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ
ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΗ ΣΙΔΡΑ ΚΑΙ 1016 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 Η 3.ΗΡΕΜΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 33.00 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.50 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3.ΗΡΕΜΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ