Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΗ δημοσκόπηση της Alco...

Πως οι Ταλιμπάν αντιμετωπίζουν τους Αμερικανούς

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Των Jane Perlez και Pir Zubair Shah The New York Times
Πάνω από 20.000 –επιπλέον– Αμερικανούς στρατιώτες έστειλε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν, για τις νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις που αποτελούν πραγματικό «τεστ κοπώσεως» της συμμαχικής εκστρατείας στην ταραγμένη χώρα.
Αν τα σχέδια των «επιτελών» των Ταλιμπάν ευοδωθούν, οι συμμαχικές αυτές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν σθεναρή αντίσταση, κυρίως χάρη σε ένα σημαντικό πλεονέκτημα που απολαμβάνουν οι ισλαμιστές αντάρτες: τα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα για τους Ταλιμπάν, που υπολογίζουν στο ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να τους φθάσουν στα κρησφύγετά τους εντός του πακιστανικού εδάφους.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο διστιχηζμένος κομονιστής Συγγραφέας: Μπατσιούλας, Δημήτριος
ISBN13: 978-960-89288-6-2 Σελίδες: 720
Ημ/νία Έκδοσης: Οκτώβριος/2007
Εξώφυλλο: Μαλακό Μέγεθος: 14x21
Περιγραφή:
Ο Γιώργος Τούμπαλης ήταν ένας άνθρωπος με κοφτερό μυαλό και ελάχιστα φυσικά χαρίσματα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα χωριό έξω από τις Σέρρες.
Στην έκτη δημοτικού έμελλε να γίνει το γεγονός που καθόρισε τη μετέπειτα πορεία της ζωής του.
Ο δάσκαλός του τον μύησε στον κουμμουνισμό.
Ακολούθησε ο κυνήγι από τη δικτατορία Μεταξά, η Βουλγαρική κατοχή τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, το βουνό και ο εμφύλιος και η αυτοεξορία στα κολχόζ της Βουλγαρίας.
Μια πέρα για πέρα αληθινή ιστορία για έναν κατατρεγμένο, άτυχο και ταλαιπωρημένο αγωνιστή, που εξοργίζει, συγκινεί, επαναφέρει μνήμες και πάνω από όλα διδάσκει.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΤΟ

Τα επτά θαύματα του υποκόσμου ΤΣΙΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Σχήμα: 21X14 Αρ. Σελίδων: 192
ISBN: 960-382-615-4 Γλώσσα: Ελληνικά
Αμερική, Πολιτική, Θρησκεία, Δικαιοσύνη, Χρήμα, Τηλεόραση και Διαδίκτυο, και τέλος, ο Άνθρωπος, «το υπέροχο κτήνος.
Με το που εμφανίστηκε στη γη, άρχισε να προετοιμάζει την αυτοκτονία του».

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ

Oι εκδόσεις Οξυ παρουσιάζουν τη νέα σειρά Χόλυγουντ Τολμηρές Ιστορίες με το πρώτο τεύχος Παρθένα στην Γκιλοτίνα (Επιμέλεια: Γιώργος Βλάχος)
Αθήνα, Ιούνιος 2009 Σελίδες : 96 ISBN: 978-960-436-236-3 Πρόκειται για το πρώτο τεύχος της σειράς Π.ΑΝ. ~ ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Ιστορίες στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της δεκαετίας του 40 με το ύφος του αστυνομικού “νουάρ”, με τη σασπένς της περιπέτειας και του θρίλερ, με το χιούμορ της ανεμελιάς, με το ύφος της κοσμοπολίτικης στόφας των ανθρώπων που κινούνται στον λαμπερό απ’ έξω και σκοτεινό από μέσα χώρο του θεάματος εκείνης της εποχής… Και παντού κυρίαρχο το σεξ, το κυριότερο συστατικό για να είναι οι “Ιστορίες από το Χόλυγουντ” τόσο τολμηρές, όσο υπόσχεται ο τίτλος. Τα pulps αγαπήθηκαν μέχρι φανατισμού, κυκλοφόρησαν σε εκατοντάδες τίτλους και εκατομμύρια αντίτυπα. Ταξίδεψαν τους αναγνώστες τους με το πιο φτηνό εισιτήριο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έως τα βάθη του αχανούς διαστήματος.
Τους πήγαν πίσω στο χρόνο και άλλο τόσο μπροστά.
Τους έκαναν να ονειρευτούν και να ταυτιστούν με τους υπερ-ήρωες.
Τους προκαλούσαν με πολύχρωμα εξώφυλλα καταιγιστικής δράσης, θανατηφόρου μυστηρίου, ερωτικής πρόκλησης.
Και όλα αυτά με 10 σεντς…
Ήταν τα pulps στη χρυσή εποχή τους…

Εγκλήματα πολέμου

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
"Προσοχή, μην τυχόν εξαγριωθεί η Τουρκία".
"Μην διαταραχθεί το κλίμα των συνομιλιών".
"Κατάρρευσή τους σημαίνει οριστική διχοτόμηση".Κάποιοι μας συμβουλεύουν να μην βλέπουμε τα πάντα με μαύρα γυαλιά.
Μας ζητούν να σιωπούμε, γιατί κάθε αντίθετη άποψη συνιστά μομφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους χειρισμούς του στο Κυπριακό.
Το θύμα καλείται να σιωπά.
Ο θύτης βολεύεται, γιατί εκλαμβάνει τη σιωπή ως αδυναμία και ανοχή.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 18:00

ΑΠΟ ΤΟ http://irakliowebradio2.blogspot.com/
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ

Μερικες ενδιαφέρουσες αναρτησεις

ΑΠΟ ΤΟ http://totefteri.blogspot.com/Αφού δεν τους πρσφέρετε τίποτα άλλο, τουλάχιστον ξ... Αποκλεισμός για Ηλιάδη στο Παγκόσμιο Καλομοιρα:Τι κάνει αυτή τη στιγμή στην Αμερική; Δείτε τις πρ... Κρέμασε πόστερ της στο δωμάτιο του φίλου της Διαδήλωση ένστολων αστυνομικών στη ΔΕΘ Ανέκδοτο Η Toyota κλείνει για πρώτη φορά εργοστάσιό της Η πρώτη φορά των stars!

Η κυβέρνηση αναζητά εξιλαστήρια θύματα για να καλύψει τις δικές της ευθύνες!...

ΑΠΟ ΤΟ PRESS-GR
Η κυβέρνηση αναζητά εξιλαστήρια θύματα για να καλύψει τις δικές της ευθύνες!... "ΜΑΧΙΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒEΣΤΕΣ": Η αλήθεια για τις πυρκαγιές της Βορειοανατολικής ΑττικήςΤις τελευταίες ημέρες ξετυλίγεται ένα οργανωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση με κύριο στόχο να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Β.Α. Αττική.
Ενώ στην αρχή οι κυβερνητικοί παράγοντες εκθείαζαν το έργο των πυροσβεστών και τον ηρωισμό τους, ξαφνικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτές και υφυπουργοί, άρχισαν να στρέφουν τα βέλη τους στο Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικότερα σε συγκεκριμένους Αξιωματικούς, όπως ο Υπαρχηγός Στέλιος Στεφανίδης και ο Περιφερειάρχης Γεροκώστας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ήταν εκεί και έδωσαν μάχη για να αντιμετωπιστεί η πύρινη λαίλαπα.

Μήνυση κατά του Αρχηγού του Π.Σ για τις φωτιές

Μήνυση κατά του Αρχηγού του Π.Σ για τις φωτιές Μηνυτήρια αναφορά κατά του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι δικηγόροι Βασίλης Ταουκσής και Ειρήνη Μαρούπα ζητώντας να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Αρχηγού του Π.Σ για μη έγκαιρη, όπως υποστηρίζουν, κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Γραμματικό να εξελιχτεί σε πύρινη λαίλαπα. Με τη μηνυτήρια αναφορά τους στρέφονται και κατά παντός άλλου υπεύθυνου που θα εντοπιστεί από την Προκαταρκτική Εξέταση που έχει διαταθεί από την Εισαγγελία. Ως δικηγόρος, αλλά και ως πολίτης κατηγορεί τον Αρχηγό του Π.Σ για εμπρησμό από αμέλεια, δεδομένου ότι κατηγορεί την Πυροσβεστική για ολιγωρία. Η μήνυση θα ενταχθεί στην Προανακριτική Εξέταση που έχει διατάξει η Εισαγγελία για τις πυρκαγιές.
ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

Έκθεση-κόλαφος του ΟΗΕ για το κέντρο μεταναστών στην Λέσβο - VIDEO

ΑΠΟ ΤΟ Foreign PressΈκθεση-κόλαφος του ΟΗΕ για το κέντρο μεταναστών στην Λέσβο Οι επιθεωρητές της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) χαρακτήρισαν "απαράδεκτες" τις συνθηκες κράτησης των μεταναστών στο κέντρο υποδοχής στην Παγανή Λέσβου. Κλιμάκιο του διεθνούς Οργανισμού επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στις αρχές της εβδομάδας και το πόρισμα του είναι καταπέλτης για τις ελληνικές Αρχές."Περισσότεροι από 850 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 200 ασυνόδευτα παιδιά, στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν, κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες στην Παγανή", αναφέρει το πόρισμα που μεταφέρει με τα μελανότερα χρώματα τις συνθήκες κράτησης. Διαβάστε εδώ την περίληψη του πορίσματος "Ενα δωμάτιο στεγάζει περισσότερες από 150 γυναίκες και 50 βρέφη, πολλά από τα οποία πάσχουν από ασθένειες που οφείλονται στο συνωστισμό και την έλλειψη συνθηκών υγιεινής του κέντρου". "Το προσωπικό της UNHCR χαρακτήρισε την κατάσταση του κεντρου απαράδεκτη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Αντρέι Μάχετσιτς, σημειώνοντας πως στοιβάζονται 800 άνθρωποι σε ένα κέντρο, χωρητικότητας 250-300 ανθρώπων.
Οι επιθεωρητές επισκέφτηκαν το κέντρο στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με τον Αντρέι Μάχετσιτς, "υπέστησαν σοκ από την κατάσταση που επικρατεί στην εγκατάσταση".
Ο Μάχετσιτς πρόσθεσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τις ελληνικές Αρχές ότι μέχρι το τέλος του μήνα (Σ.Σ Αύγουστο;) όλα τα ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν σε άλλες ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις.
Ο ίδιος σημείωσε πως "η κατάσταση στην Παγανή είναι ενδεικτική των ευρύτερων προβλημάτων που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση και το σύστημα ασύλου της Ελλάδας". Θυμίζει δε ότι τον περασμένο χρόνο η UNHCR έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναμόρφωση του συστήματος στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν προτάσεις για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.
"Μεχρι σήμρα οι προτάσεις αυτές δεν έχουν εφαρμοσθεί", τόνισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ. URL για τα Βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=lP2yT6EjBXo http://www.youtube.com/watch?v=a3oAo6cUkFc

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 429 ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Χειρότερος κι από τον Νέρωνα Πριν από δύο χρόνια (κατά διαβολική σύμπτωση ήταν 1η Σεπτεμβρίου του 2007) είχαμε χαρακτηρίσει τον κ. Καραμανλή «Νέρωνα».
Μερικοί ίσως να θεώρησαν υπερβολικά αυστηρή την κριτική – κι ας είχαν προηγηθεί οι τρομακτικές πυρκαγιές που αφάνισαν τη μισή Πελοπόννησο, σχεδόν όλη την Πάρνηθα και μεγάλο μέρος της Εύβοιας. Δυο χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι είχαμε φανεί… επιεικείς. Ο κ. Καραμανλής αποδεικνύεται χειρότερος από τον Νέρωνα.
Διότι, αν ο παρανοϊκός Ρωμαίος αυτοκράτορας έκαψε τη Ρώμη μία φορά, ο «καταλληλότερος» Έλληνας πρωθυπουργός έκαψε ολόκληρη την Αττική και μάλιστα δύο φορές!
Είναι χειρότερος από τον Νέρωνα, γιατί, ενώ ο αρχαίος έβαλε τους ανθρώπους του να κατηγορήσουν για τον εμπρησμό τους χριστιανούς, ο σύγχρονος βάζει τα παπαγαλάκια του να κατηγορούν άλλοτε το «στρατηγό άνεμο», άλλοτε «ξένους πράκτορες» και εσχάτως τα… πεύκα! Σελ.2 Φτάνει πια – Με τα «θα» δεν σβήνονται οι φωτιές… Εδώ και δεκαετίες οι δασικές πυρκαγιές αφανίζουν το λίγο πράσινο που έχει απομείνει στην ελληνική γη, αλλά το εύλογο ερώτημα «Τι ή ποιος φταίει;» παραμένει αναπάντητο.
Οι συζητήσεις που γίνονται πάνω στα αποκαΐδια είναι θυελλώδεις, τα μέτρα που ανακοινώνονται είναι αποσπασματικά και ψηφοθηρικά, η οργή κι η αγανάκτηση των πληγέντων ξεχειλίζει και τα πάντα μένουν ίδια και απαράλλακτα μέχρι την επόμενη τραγωδία.
Το περιβάλλον «πληρώνει» το διαχρονικό αλαλούμ ενός κράτους-αρλούμπα και την αδυναμία των κυβερνώντων να διαχειριστούν μεγάλες κρίσεις. Τα φαινόμενα αυτά όμως επιδεινώθηκαν δραματικά επί των ημερών της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, που έχει επιδείξει ανικανότητα σε βαθμό κακουργήματος.
Το αποκορύφωμα της καταστροφικής Νέας Διακυβέρνησης ήταν η πρόσφατη φωτιά που αφάνισε πάνω από 200.000 στρέμματα στην Αττική, δυο μόλις χρόνια μετά την τραγωδία που βίωσε η μισή Πελοπόννησος. Ουδέτεροι παρατηρητές και ξένοι ανταποκριτές απορούσαν πώς είναι δυνατόν, 24 μήνες μετά την απανθράκωση της Πάρνηθας, να κατακαίει η φωτιά ανενόχλητη ακόμη μεγαλύτερη έκταση σε περιοχή που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα. Κι όπως είπε Γάλλος πιλότος πυροσβεστικού που μετείχε στην κατάσβεση, η φωτιά σταμάτησε μόνο όταν δεν είχε τίποτα άλλο να κάψει! Σελ.12 και Σελ.13 Tα πέντε μεγαλύτερα ασυγχώρητα εγκλήματα Οι ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και της Πυροσβεστικής είχαν δεχθεί από τις αρχές της άνοιξης αναφορές από ευρωπαϊκές υπηρεσίες, μετεωρολόγους και άλλους αναλυτές ότι «τη φετινή χρονιά λόγω των βροχών και του χιονιού που είχε προηγηθεί δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη η Ελλάδα δεν θα είχε ισχυρούς ανέμους…». Αυτό δημιούργησε γενικό εφησυχασμό αφού και πέρσι, αν εξαιρεθεί η πυρκαγιά της Ρόδου, οι καταστροφές ήταν σχετικά λίγες. Ο όλεθρος του 2007 γρήγορα ξεχάστηκε. Η καταστροφική πυρκαγιά στη Γλυφάδα τον Ιούνιο, όπου κάηκαν 7.000 στρέμματα, δεν σήμανε κανένα καμπανάκι κι όλοι βρίσκονταν σε κατάσταση… νιρβάνας. Τον Ιούλιο και μέχρι τις 23 Αυγούστου οι φωτιές ήταν πράγματι λίγες – περίπου 2.000 λιγότερες από πέρσι, ενώ συνολικά σε όλες τις μέχρι τότε πυρκαγιές είχαν καταστραφεί περίπου 80.000 στρέμματα. Ένα… τίποτα δηλαδή σε σχέση με τα περίπου 2.500.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη το 2007. Όταν μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι άρχισαν οι βροχές στη Βόρεια Ελλάδα κι οι… δροσιές σε όλη τη χώρα, όλοι άρχισαν να μιλάνε για επικείμενο… θρίαμβο της Πυροσβεστικής και για την… καλύτερη χρονιά. Γι’ αυτό ο Καραμανλής πηγαινοερχόταν στην Πυροσβεστική τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μοιράζοντας συγχαρητήρια για την… υπέροχη αντιπυρική περίοδο. Σελ. 16 και Σελ. 17 Παιχνίδι συμφερόντων με τα εναέρια μέσα Οι μεγάλες πληγές της Πυροσβεστικής, παρά τις τεράστιες καταστροφές, μένουν ανεπούλωτες επί κυβέρνησης Καραμανλή. Παραμένει το κενό των 3.500 πυροσβεστών στην οργανική δύναμη του Σώματος.
Σε ποσοστό 30% τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη δασοπυρόσβεση είναι «γερασμένα». Ειδικότερα το 20% των πυροσβεστικών οχημάτων είναι άνω των 10 ετών και το 10% άνω των 20 χρόνων, με αποτέλεσμα πολλές φορές να εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα οι πυροσβέστες.
Εκεί όμως που γίνεται ο χαμός είναι με τα εναέρια μέσα. Πρώτα για τα αεροπλάνα: από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, τα 13 είναι CL 215, δηλαδή της δεκαετίας του 1970, που θεωρούνται «ηλικιωμένα», και τα άλλα 8 είναι CL 415, που έχουν τούρμπο μηχανές και θεωρούνται πιο χρήσιμα.
Επίσης, δεν έχουν αντικατασταθεί τα 3 Canadair που έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια. Εδώ έχει στηθεί το πρώτο μεγάλο παιγνίδι. Ρώσοι, Αμερικανοί, Καναδοί, Ιταλοί, Ισπανοί κι άλλοι επιχειρηματίες πολιορκούν το υπουργείο Εσωτερικών για να γίνει η αντικατάσταση των CL-215, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Σελ. 18 και Σελ. 19 O λαός απαιτεί: «Να φύγει τώρα ο Νέρωνας» Μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές που κόντεψαν να κάψουν και την Αθήνα, το αίτημα «Να φύγει ο σύγχρονος Νέρωνας» (ο κάποτε… καταλληλότερος πρωθυπουργός) ακούγεται όλο και δυνατότερα μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης Καραμανλή. Μάλιστα, εκείνοι που τον σπρώχνουν στον γκρεμό μέσω εκλογών είναι οι δελφίνοι της Ν.Δ.! Σενάρια καθημερινής τρέλας εκτυλίσσονται στο Μαξίμου, καθώς οι φωτιές έφεραν τον Κ. Καραμανλή σε ακόμα πιο δυσχερή θέση και την κυβέρνησή του στο πλήρες αδιέξοδο. Το κλίμα απογοήτευσης επιδεινώνεται καθώς πλησιάζει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι πάντες ζητούν από τον Κ. Καραμανλή να «κάνει κάτι» ώστε να αλλάξει η ζοφερή εικόνα έστω και μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων. Σελ. 60 και Σελ. 61 στο πέταλο Μετά από κυοφορία δύο χρόνων και κατά σύμπτωση (;) λίγες μέρες μετά τις πυρκαγιές της Αττικής, η Δικαιοσύνη κατέληξε στον υπεύθυνο για την καταστροφική πυρκαγιά της Ηλείας το 2007: μια γιαγιά 78 ετών από το Παλαιοχώρι Ζαχάρως, που έβραζε κόλλυβα και ξέχασε τη χύτρα στην εστία της κουζίνας!
Αυτή η μοιραία παράλειψη, σύμφωνα με το βούλευμα, ήταν η μοναδική αιτία της καταστροφής: 36 νεκροί και 50.000 στρέμματα στάχτη. Για τις πυρκαγιές της Αττικής τα πρώτα συμπεράσματα περί ευθυνών διέρρευσαν πιο σύντομα.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα της έρευνας που κάνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής, αναμένεται να καταλογίσει σοβαρές ευθύνες σε ανώτατους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Όσο για τη βιασύνη, λάβετε υπόψη ότι την έρευνα τη ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και προσπαθεί να απεγκλωβιστεί. Σελ. 71 στο πέταλο Χτυπήθηκε αλύπητα και σχεδόν θανάσιμα ο πληθυσμός του λεκανοπεδίου.
Χτυπήθηκαν σχεδόν θανάσιμα οι δύο πνευμονικοί λοβοί της Αττικής. Της Δυτικής Αττικής έχουν αχρηστευτεί από καιρό. Το 2007 χτυπήθηκε ο ένας στην Πάρνηθα και την περασμένη εβδομάδα ο άλλος. Μετά βίας χτυπούν. Αναπνέουν. Λειτουργούν. Κι αρχίσανε τα μοιρολόγια, οι κατάρες αλλά και τα ευχολόγια.
Πάνω και δίπλα από τα αποκαΐδια.
Οι λειτουργοί των μέσων ενημέρωσης πιάσανε, άλλοι γρήγορα κι άλλοι αργά, καθυστερημένα το χορό. Αρκετά κανάλια και ραδιόφωνα ξυπνήσανε μετά από δυο μέρες!... Μόνο ο ΣΚΑΪ σήκωσε αμέσως τις κεραίες του. Έχει ευαισθησία, πώς να το κάνουμε; Γιατί να μην το παραδεχτούμε; Όλοι σχεδόν οι πολιτικοί κρύφτηκαν. Τυλίχτηκαν στο μαύρο σύννεφο που σηκώθηκε, για να μην τους βλέπει ο κόσμος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αρχίσανε να λένε ότι είχαν το θράσος και το θάρρος να πάνε και στον τόπο της τραγωδίας! Οι υπουργοί είχαν εγκαταλείψει την Αθήνα.

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟΤουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος (UAV), πιθανότατα I-GNAT ή GNAT 750 ή το ισραηλινής κατασκευής Heron, πέταξε πριν από τρία εικοσιτετράωρα σε αποστολή συλλογής πληροφοριών επάνω από τη Χίο!
Το αξιοσημείωτο είναι ότι το μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος δεν εντοπίστηκε από τα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και κατ'αυτό τον τρόπο δεν κατέστη δυνατή η αναχαίτισή του.
Εντοπίστηκε από φυλάκιο του Στρατού στη Χίο το οποίο έσπευσε να μεταδώσει την πληροφορία, αλλά ήταν αργά για οποιαδήποτε ελληνική αντίδραση, καθώς το κατασκοπευτικό αεροσκάφος, απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τη θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου.
Μόλις το φυλάκιο ενημέρωσε τη διοίκηση για τη πτήση του αεροσκάφους, σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά μέχρι να σπεύσουν στην περιοχή το UAV, είχε προλάβει να απομακρυνθεί.
Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται πτήση UAV επάνω από ελληνικό νησί και μάλιστα όχι μικρό νησί, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Υπολογίζεται ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρέμεινε αρκετή ώρα επάνω από το νησί, μέχρις ότου απομακρυνθεί νότια.

Τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚάλπες στις 4 Οκτωβρίου ή σαρωτικός ανασχηματισμός είναι το δίλημμα στο οποίο αναμένεται να απαντήσει τη Δευτέρα ο Καραμανλής «Πρόεδρε, αποφάσισε πότε θα χάσουμε» Ζητούμενο μόνο ο χρόνος των εκλογών, καθώς η ήττα είναι αναπόφευκτη για τη Ν.Δ. σύμφωνα με το μυστικό γκάλοπ του Μαξίμου ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ Λ. ΠΟΛΙΤΗΣ
Κορόνα γράμματα παίζει ο Πρωθυπουργός αυτό το Σαββατοκύριακο το πολιτικό του μέλλον αλλά και την πορεία της παράταξής του τα προσεχή χρόνια.
«Με την πρώτη κίνηση που θα κάνει το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κ. Καραμανλής θα καταστήσει σαφές προς όλους εάν η πρόθεσή του είναι οι πρόωρες εκλογές- μέχρι τις 4 Οκτωβρίου- ή ο σαρωτικός ανασχηματισμός μέχρι την Τετάρτη, δηλαδή δυο μέρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη».
Αυτό δηλώνει στα «ΝΕΑ» στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και σπεύδει να εκτιμήσει ότι αυτήν την ώρα η πλάστιγγα έχει γείρει υπέρ των εκλογών.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Καταρρίψατε το τουρκικό κατασκοπευτικό; Οι οκτώ συμφωνίες Τουρκίας-Ισραήλ (Bήμα 3/09/1998)"Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά"2Το "πάρτι" των φοροφυγάδων Περιοδεία Χ. Σολάνα στη Μέση ΑνατολήΕπέτειος δολοφονίας Δώρου Λοΐζου Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά Περί ανοιχτής κρίσης στην Ε.Ε. με αφορμή την Τουρκία ΡΑΣΜΟΥΝΣΕΝ: ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ολέθρια η θέση Χριστόφια για αποστρατιωτικοποίηση Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρεμβαίνει για τις προμήθειες εξοπλισμών! Ήρωες και ηρωισμοί Ηρωικός θάνατος.Ιπτάμενα - φέρετρα για κατάσβεση πυρκαγιών Το υδάτινο ρήγμα Κίνας-Ινδίας Τη στήριξη του τουρκικού λαού στο «άνοιγμα» για το Κουρδικό ζητά ο Ερντογάν Κοινή λογική ζήτησε από το ΝΑΤΟ ο κ. Καραμανλής Γαλλία: Ανοιχτή κρίση στην Ε.Ε, εάν ενταχθεί η Τουρκία Ο Αλλάχ ήρθε κατεχόμενα.Διαδήλωση ισλαμιστών στα Κατεχόμενα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Υποπτες εξελίξεις στην Κωνσταντινούπολη, στα σπίτια των Ελλήνων.

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/8/09 Την άμεση αντίδραση της Δημοκρατικής Αναγέννησης προκάλεσε η είδηση ότι ελληνικά και αρμένικα σπίτια στην Κωνσταντινούπολη είναι «σημαδεμένα» με κόκκινες και πράσινες λωρίδες, μερικές μάλιστα μέρες πριν την μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών. Η Δημοκρατική Αναγέννηση ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές για τις ύποπτες αυτές εξελίξεις και παρακολουθεί το θέμα από κοντά.

Η Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.comΗ Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή Οι εορταστικές εκδηλώσεις της "Εβδομάδας Νίκης" στην Τουρκία ξεκίνησαν στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν με μεγαλοπρεπείς παρελάσεις στις 30 του μηνός.Το σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων είναι "Ισχυρός Στρατός, Ισχυρή Τουρκία".
Το Foreign Press δημοσιεύει άρθρο-ανάλυση του Ευστράτιου Χαραλάμπους που φωτίζει άγνωστες πτυχές του ελληνο-τουρκικού πολέμου, της νίκης του Κεμάλ Ατατούρκ και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το άρθρο στο Foreign Press