Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομιλία Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου , βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή, στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης την 09.01.10Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης για άλλη μια χρόνια έχει συγκεντρώσει τον περισσότερο αλλά και τον καλύτερο αντιπροσωπευτικά κόσμο από όλο το νομό.
Είναι ευτυχής συγκυρία για όλους μας, που βρισκόμαστε σε αυτή την εκδήλωση σήμερα. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να καλωσορίσω της γενική γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την κυρία Κόκλα , μάλιστα και ο προηγούμενος Περιφερειάρχης ο κ. Σταμάτης βρίσκεται εδώ κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει συναίνεση και αυτή υλοποιείται στην πράξη.
Είναι εδώ βέβαια και ένα δικό μας άνθρωπος, ο ειδικός γραμματέας ο κ. Γιώργος Χαντζηκωνσταντίνου, πραγματικά μας κάνει υπερήφανους διότι για άλλη μια φορά η περιοχή μας εκπροσωπείται σε επίπεδο Κυβέρνησης, άρα τα προβλήματα , οι προτάσεις και οι λύσεις θα μεταφέρονται ακόμα καλύτερα και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ως μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης θα ήθελα να πω, ότι εκφράζεται τόσο η περιοχή της Ροδόπης όσο και η Περιφέρεια μέσω της δικής μου παρουσίας στην κυβέρνηση. Αυτό θεωρώ , αυτό εισπράττω και έτσι προσπαθώ να το αποδώσω και στα καθήκοντα μου, τα οποία μου ανέθεσε με πολύ μεγάλη τιμή και με αίσθημα ευθύνης ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως γνωρίζουμε όλοι μας και καλύτερα από όλους εσείς οι επαγγελματίες, ζούμε μια εποχή όπου τα προβλήματα είναι δυσεπίλυτα, όχι όμως άλυτα.
Ο χρόνος τρέχει επιτακτικά, οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μία μέρα.
Για το λόγο αυτό πριν συμπληρώσει η Κυβέρνηση το συμβατικό χρονικό διάστημα των 100 ημερών, εμείς περηφανευόμαστε το λέμε και το πιστεύουμε ότι αυτά που κάναμε, αυτά που ξεκινήσαμε να κάνουμε δεν γίνανε από άλλες κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια.
Αυτό το λέμε γιατί είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη κάθε ώρα που περνάει πρέπει να παράγει έργο στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Κύριε πρόεδρε, την Παρασκευή επισκέφτηκα τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας κ. Φούρλα ,του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο οποίος έχει στην εποπτεία του τα πάντα γύρω από τις βιομηχανίες ,τις βιοτεχνίες ένα μέρος του εμπορίου, έχει στην εποπτεία του βιομηχανικές περιοχές ,τα βιοτεχνικά πάρκα της περιοχής μας, τις επιδοτήσεις του 12% . Αυτό που μπορώ να μεταφέρω είναι ένα αίσθημα αισιοδοξίας το οποίο πρέπει να το συμμεριστούμε, βλέποντας βέβαια να υλοποιείται σε πράξη.
Αυτή η αισιοδοξία θα μετατραπεί σε πράξη-εδώ συντάσσομαι με τα όσα είπε ο ιερέας προηγουμένως-ότι βλέπουμε και θα πρέπει να περιμένουμε με αισιοδοξία ότι γίνεται.
Έαν αφαιρέσουμε την ελπίδα από τον Έλληνα πολίτη τότε είναι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, η χειρότερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να αναφερθώ σε κάτι που έχει να κάνει και με τη καθυστέρηση της έλευσης μου , κάποιοι προσπαθούν να βλάψουν τν Δημοκρατία μας, κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν το άγχος. Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι , νωρίτερα υπήρξε μια τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Δημοκρατίας, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή.
Ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.
Τέτοιου είδους ενέργειες, είναι ενέργειες που καταδικάζονται σύσσωμα από τον πολιτικό κόσμο, είναι ενέργειες κάποιων οι οποίοι προσπαθούν να σπείρουν το άγχος, οι οποίοι βάλλουν κατά της δημόσιας ζωής και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείξουν τον πολιτικό τους μηδενισμό και τον σκανδαλισμό τους.
Ευτυχώς για καλή μας τύχη υπάρχει συναίνεση στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ζωής, υπάρχει συμπόρευση σε βασικά ζητήματα και αυτό είναι και το μέλημα της Ελληνικής Κυβέρνησης που δείχνει ότι συμμερίζεται και ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης. Διότι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά βασιζόμενοι σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει το κυβερνών κόμμα για να αντιμετωπίσουμε τόσες δύσκολες καταστάσεις όπως η συγκεκριμένη. Χρειάζονται συναινέσεις ευρείες και στη κοινωνία και όχι μόνο στην πολιτική ζωή για μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλες , βαθιές αλλαγές οι οποίες έπρεπε να γίνουν πριν πολλά χρόνια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε.
Μέσα από αυτές τις μεγάλες βαθιές αλλαγές μπορούμε να ανατρέψουμε το κλίμα ,μπορούμε να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία προς όφελος του απλού Έλληνα πολίτη. Εάν δεν κάνουμε τα βήματα, τα άλματα που επιβάλλονται, δυστυχώς θα χάσουμε το τρένο δια παντός. Ευτυχώς αυτή η κυβέρνηση με πολύ μεγάλη συναίνεση, του πολιτικού κόσμου, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε.
Με μπαλώματα και με απλές διορθώσεις τις οποίες θα ονομάσουμε μεταρρυθμίσεις ,δεν βγαίνει τίποτα. Μόνο από μεγάλες βαθιές και ριζικές αλλαγές, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρχει αύριο για μας και τα παιδιά μας σε όλα τα επίπεδα και στο οικονομικό και στο ασφαλιστικό και στην επιβίωση. Φτάσαμε πλέον να μην μιλάμε για ανάπτυξη αλλά μιλάμε για επιβίωση του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου. Λύσεις υπάρχουν, επειδή υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος στο ελληνικό κράτος, επειδή υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα ,όχι μόνο οικονομικών πόρων αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα μας, το οποίο μένει ανεκμετάλλευτο εδώ και πολλά χρόνια , είναι αυτό ακριβώς που μας δημιουργεί αισιοδοξία και ελπίδα. Δεν θα μακρηγορήσω άλλο κύριε πρόεδρε, θα ευχηθώ καλή χρονιά υγεία, οικονομική ευημερία στα μέλη του επιμελητηρίου σας, που είναι μια παραγωγικότατη δύναμη της κοινωνίας της Ροδόπης.
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όλοι εμείς σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, όσοι βρισκόμαστε σε αυτά τα τραπέζια και εκπροσωπούμε φορείς, κόμματα, την κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι και έχουμε καθήκον να το πράξουμε ,ίσως τόσο συνειδητοποιημένα για πρώτη φορά, διότι φτάσαμε στο χείλος κάποιων καταστάσεων και έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα-είμαστε υποχρεωμένοι να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε η Περιφέρεια να πάρει ξανά ανάσα ,έτσι ώστε ο εμπορικός κόσμος να μπορέσει να ξαναχαμογελάσει, να υπάρχει ρευστότητα επιτέλους στην αγορά γιατί οι επαγγελματίες είναι ο ιμάντας της ρευστότητας προς τον απλό πολίτη και την κοινωνία. Είμαστε εδώ δίπλα σας ,συνοδοιπόροι , όλοι μαζί για να μπορέσουμε να έχουμε μια Ροδόπη καλύτερη, για να μπορέσουμε να έχουμε τον επαγγελματικό κόσμο δίπλα μας, γιατί είναι η πηγή έμπνευσης των ιδεών μας και της πολιτικής μας για το αύριο. Καλή Χρονιά , Χρόνια Πολλά.
Δήλωση Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου , βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή, στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης την 09.01.10 Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο είναι μια πηγή έμπνευσης ιδεών , προτάσεων , διεκδικήσεων για τα μέλη του αλλά και για όλους εμάς. Το μαχητικό του παρόν είναι πηγή ιδεών για τους πολιτικούς, ειδικά στην περιοχή μας, αντικατοπτρίζοντας και αντανακλώντας, κάθε χρόνο την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή μας. Το έλλειμμα ανάπτυξης, το έλλειμμα αξιοπιστίας το οποίο, δυστυχώς, βιώναμε τα τελευταία 5-6 χρόνια και στη Ροδόπη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι πάρα πολύ μεγάλο και για αυτό βάζουμε ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας και για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Στοίχημα να αναταχθεί και πάλι η οικονομία σε αυτή την ακριτική Περιφέρεια και επιτέλους η ανάπτυξη η οποία κάποτε υπήρχε και εξελίσσονταν με γοργούς ρυθμούς , να επιστρέψει. πιο εκσυγχρονισμένη με διαφορετική ποιότητα και με νέους τρόπους, για τους οποίους είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ανακαλύψουμε και να εξερευνήσουμε. Πλέον τα προβλήματα δεν τα κρύβουμε, τα αποτυπώνουμε , τα καταγράφουμε και προσπαθούμε από την μεγάλη οικονομική κρίση την οποία περνάμε να βρούμε λύσεις, γιατί οι προκλήσεις είναι παρά πολύ μεγάλες. Ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση προχωράει γρήγορα, ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά, έτσι ώστε την πρωτοχρονιά του 2011, στην ανάλογη εκδήλωση, να μπορούμε να χαμογελάμε περισσότερο. Υπάρχει ελπίδα υπάρχει αισιοδοξία, την οποία όμως υποχρεούμαστε να μετουσιώσουμε και σε πράξη.

ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, στις 09.01.10 προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: « Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια είναι χτύπημα στη Δημοκρατία, είναι χτύπημα στον ίδιο τον ελληνικό λαό.
Ένα ηθικό χτύπημα το οποίο, όλος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει και το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε με ιδεολογία, ούτε με καμία ηθική πρακτική.
Κάποιοι που έχουν ως ιδεολογία, ως σκοπό και ως στόχο τον πολιτικό μηδενισμό και τον σκοταδισμό πιστεύουν, δυστυχώς, ότι μπορούν να ταράξουν τη γαλήνη, την ειρήνη και τη Δημοκρατία μας.
Επειδή όμως η τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι υπεράνω της Δημοκρατίας, αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα είναι ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Τέτοιου είδους πρακτικές είναι καταδικαστέες, τέτοιου είδους πρακτικές που προσπαθούν να δημιουργήσουν φοβίες και να σπείρουν το άγχος της Δημόσιας ασφάλειας στον ελληνικό λαό, είναι αποτυχημένες από τη γένεση τους. Υπάρχει Δημοκρατία κατοχυρωμένη, Δημοκρατία η οποία δεν απαιτείται να φυλάσσεται, για την οποία προφανώς κάποιοι δεν έχουν ακούσει καν.»

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΔΩΡΕΑΣ»

Στις 11:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρας παρουσία επισήμων η τελετή παράδοσης – παραλαβής του πυροσβεστικού οχήματος 4χ4 προς το Πυροσβεστικό Σώμα από την Εθνική Δωρήτρια Παναγιώτα Σταμπουλή. Είναι μια Λαμπρή μέρα για την Κασσάνδρα, μια ακόμα μέρα «Ανθρωπιάς». Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΗΘΟΥΣ Παναγιώτα Σταμπουλή μετά από την πλήρως εξοπλισμένη μονάδα προς το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, τον μηχανολογικό εξοπλισμό προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, τον Ατομικό Εξοπλισμό προς τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής, σήμερα Δωρίζει ένα 4χ4 πυροσβεστικό όχημα για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της γενέτειρας της. Μακάρι το παράδειγμα της να το μιμηθούν και άλλοι. Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, συλλογή ποιημάτων της Νάντιας Βαλαβάνη, αναφέρεται σε μια ποιητική πρόσληψη του 1989 ως ημερομηνίας-τομή στη ζωή ενός και ταυτόχρονα χιλιάδων ανθρώπων. Αλλά και της ελληνικής - και όχι μόνο - αριστεράς. 20 χρόνια από το ελληνικό και διεθνές 1989 και μισή χιλιετία από τις ρίζες της δημιουργίας του σύγχρονου κόσμου, τα ασυνήθιστα ποιήματα της συλλογής Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, ιδωμένα με σύγχρονο μάτι και με τη γνώση όσων ακολούθησαν, εμφανίζονται ν' αναφέρονται με εξαιρετική ευθύτητα στα υπαρξιακά, πολιτιστικά και πολιτικά διλήμματα και στον πυρήνα των αναζητήσεων των ανθρώπων της ελληνικής αριστεράς σήμερα. Με άξονα το ποίημα, γραμμένο το Σεπτέμβριο του 1989, που χαρίζει τον τίτλο του σε ολόκληρη την έκδοση, χωρίζεται σε δύο μέρη: «Πριν», μια επιλογή ποιημάτων από την αίσθηση τέλους εποχής των τελευταίων χρόνων της δεκαετίας του '80 και την ποιητική συλλογή Τέλος εποχής. «Μετά», μια επιλογή ποιημάτων από την ποιητική συλλογή Στην πόλη της μακριάς προσμονής και ορισμένα ανέκδοτα, που απηχούν την ατμόσφαιρα των «μολυβένιων χρόνων» της δεκαετίας του '90. Σ΄ αυτό το μέρος συμπεριλαμβάνεται και «Ο διάλογος ανάμεσα στον Francois Villon και τον Charles d' Orlean», μια ελεύθερη ποιητική σύνθεση βασισμένη στο σύνολο του ποιητικού έργου των δύο, που επί αιώνες κυριάρχησαν ως αντίπαλοι πόλοι και κατευθύνσεις στη γαλλική ποίηση: Με τον Βιγιόν οι «κάτω» βρίσκουν τη φωνή τους στο μεταίχμιο Μεσαίωνα και Αναγέννησης. Ενώ ο Κάρολος της Ορλεάνης, που έγινε ποιητής στη διάρκεια της 25χρονης φυλάκισης του στον Πύργο του Λονδίνου, εκφράζει το άγχος των «πάνω» σε έναν κόσμο που άλλαζε δραματικά. Στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ (εξώφυλλο και εσωτερικές σελίδες) συμπεριλαμβάνονται και τα πρώτα τρία από τη σειρά κολάζ με τίτλο 1989 Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV & V, που η Νάντια Βαλαβάνη δημιούργησε το Σεπτέμβριο του 2009 ειδικά για την παρούσα έκδοση. Η Νάντια Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1954 και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ. Έχουν εκδοθεί δύο ποιητικές συλλογές της. Το λεύκωμα της Ο απαραίτητος πόλεμος (αφισέτες με κολάζ και ποιητικά σχόλια) κυκλοφόρησε κατά τον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία (Στάχυ, Μάιος 1999). Το μυθιστόρημα της Οι εσπερινοί επισκέπτες κυκλοφόρησε από το Δελφίνι (1996) και το Στάχυ (1999). Διηγήματα, αφηγήματα και ποιήματα της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις, ποιητικές ανθολογίες και περιοδικά τέχνης. Μελετά από χρόνια το έργο του Μπρεχτ. Είχε το σχεδιασμό και την επιμέλεια της διεθνούς συλλογικής έκδοσης για τον Μπρεχτ στον 21ο αιώνα Μπέρτολτ Μπρεχτ - κριτικές προσεγγίσεις [16 δοκίμια, 1 δικό της] (Στάχυ, 2002 & Πολύτροπον, 2004). Άρθρα και δοκίμια της για το έργο του Μπρεχτ έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, επιστημονικές εκδόσεις και καταλόγους. Μετέφρασε στα ελληνικά, σχολίασε και προλόγισε έργα του Μπρεχτ. Είχε την ιδέα, έγραψε τα κείμενα και σχεδίασε τις παραστάσεις λόγου, μουσικής και Video-art, για τις οποίες συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες, Τρώγοντας το φρούτο απ' το δέντρο της γνώσης (2003), Σκέφτομαι σημαίνει αλλάζω (2006), Ψωμί και τριαντάφυλλα (2007), Έρευνα για το αν ο άνθρωπος τον άνθρωπο βοηθά (2006-2009) . Δεκάδες πολιτικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες. Δοκίμια και ομιλίες της σε επιστημονικά συμπόσια για θέματα ιστορίας, τέχνης και πολιτικής έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις και επιστημονικά περιοδικά.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

To χαμόγελο
Ντόνα Τζο Νάπολι (άλλα έργα του συγγραφέα)
Κωδικός 30191
Βάρος 0,52 kg
ISBN 978-960-422-811-9
Σχήμα 14x21
Εξώφυλλο Mαλακό με αυτιά
Σελίδες 360
Μεταφραστής Κώστια Κοντολέων
Πρώτη έκδοση 2009
Ποιο είναι το κορίτσι πίσω από το χαμόγελο;
Η συγγραφέας υφαίνει μ' αξιοζήλευτη δεξιοτεχνία τον μύθο της Μόνα Λίζα, του πιο διάσημου πορτραίτου όλων των εποχών.
Μας παρασύρει σ' έναν κόσμο γεμάτο πάθος, ίντριγκες, απώλειες, μα κυρίως αγάπη.
Η παρουσία της Μόνας Λίζα στην αστραφτερή Φλωρεντία της εποχής, θα αιχμαλωτήσει το βλέμμα και το ενδιαφέρον του μεγάλου Leonardo da Vinci, και θα προκαλέσει τον έρωτα του Τζουλιάνο των Μεδίκων.
Όμως κίνδυνοι ελλοχεύουν παντού για τους Μεδίκους, αλλά και για όσους συνδέονται μαζί τους.
Καθώς και το χάος απλώνεται στην Φλωρεντία απειλώντας την ευτυχία τους, η Μόνα Λίζα έρχεται αντιμέτωπη με την γλυκόπικρη αλήθεια της αγάπης.
«Μου αρέσουν όλοι εκείνοι που μπορούν να χαμογελούν ακόμη κι όταν κάτι τους βασανίζει...» Leonardo da Vinci Ser Lenardo." Σηκώνω το κεφάλι μου και βλέπω ένα πρόσωπο που δείχνει να γερνάει με γοργούς ρυθμούς -η μύτη του έχει χοντρύνει, τα μαλλιά και τα γένια του είναι μακριά κι ακατάστατα- αλλά τα μάτια του παραμένουν το ίδιο τολμηρά και φλογερά. Έχω σχεδόν χάσει την φωνή μου. "Τι σε φέρνει εδώ;
«Εσύ Μόνα Λίζα.»
Μόνον ένας άλλος άνθρωπος στον κόσμο μ΄έχει αποκαλέσει μ΄αυτό το όνομα.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος
Σκαμπαρδώνης Γιώργος ΣΕΙΡΑ: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ: 288 ΕΤΟΣ: 2009 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14.0 x 21.0 ISBN: 978-960-19-0501-3 SAPCODE: 21009098 Στα διηγήματα αυτά κυριαρχούν κι επανέρχονται θέματα από το οικείο σύμπαν του συγγραφέα: τα άφεγγα μέρη, οι αναδιπλώσεις της μνήμης, οι υπόγειες κρύπτες.
Το ανεπαλήθευτο, το παίγνιο, οι εμμονές: το νερό, η θάλασσα, η υπέρβαση της αντοχής, η απώλεια.
Οι δύσκολες σχέσεις, η φθορά, η κρίσιμη στιγμή που φέρνει την αλλοίωση και σε ορίζει.
Η μοναχικότητα, τα ζώα, ο φόβος, η πνιγμονή, ο ακρωτηριασμός, η πτήση, το αναπάντεχο.
Η μεγάλη αναμονή, η ματαιότητα, η Ιστορία που διαβρώνει το τώρα. Η ειρωνεία του τυχαίου που μεταβάλλει τα πάντα.
Τα μεγάλα κατορθώματα που γλυκαίνουν παλιές μαχαιριές.
Το κενό, ως μουσική που πυκνώνει και παρηγορεί. Σταθερά θέματα που φεύγουν, επανέρχονται μεταμφιεσμένα κι αντανακλούν σε 27 διηγήματα υφασμένα πάνω σε σταθερές, αόρατες γραμμές και σε ρευστά σχέδια, μεταξύ μιας ύπερθεν μοίρας και του σουρεαλισμού της πραγματικότητας, μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ Συγγραφέας(είς) : ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κατηγορία(ες) : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γλώσσα Πρωτοτύπου : ΕΛΛΗΝΙΚΑ Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2009 Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2009 Χρονολογία έκδοσης Πρωτοτύπου: 1991 Σχήμα βιβλίου : 205x125 χιλ. Τύπος βιβλιοδεσίας : ΜΑΛΑΚΗ Αριθμός σελίδων : 96 ISBN : 978-960-325-829-2
Παρουσίαση
Τα μικρά μικρά αυτά κομμάτια γραφής, που μοιάζουνε με ξεριζωμένα τεμάχια από κάποιο μυστηριώδες Σύνολο, μιλάνε αμέσως στις αισθήσεις μας και στον βαθύτερο εαυτό μας.
Είναι τρυφερά, γεμάτα συμπόνια για τους ήρωες και τις καταστάσεις.
Και η συμπόνια αυτή δίνει σε όλα τα κείμενα μια ωριμότητα, αμβλύνοντας έτσι την πίκρα και τον κυνισμό που κρύβονται από κάτω, μεταμορφώνοντας και την πίκρα και τον κυνισμό σε θετικά συναισθήματα, σε πράξεις ζωής και όχι αποσύνθεσης.
Ίσως η συμπόνια να δίνει τον τόνο σε όλο το βιβλίο, χαρίζοντάς του έτσι αυτή τη νοσταλγική υφή, μια κάποια θλίψη γεμάτη γλύκα και ονειροπόληση, κάτι το παλιό και το ήδη ξεχασμένο, που έρχεται για μια φευγαλέα στιγμή ν' αγγίξει την ψυχή μας και να φτερουγίσει πάλι μακριά μας.
Και όλα αυτά γίνονται με απέραντη αγάπη και τρυφερότητα, διότι ο Αλέξανδρος Αδαμόπουλος εσωκλείει μέσα του έναν κόσμο θετικό, θα' λεγα ευλογημένο, όπου δεν υπάρχει το διαβολικό, υπάρχει μια αγάπη και μια περιέργεια για τη ζωή, όπου η μεταφυσική γίνεται γήινη και ανθρώπινη, κοντινή και προσιτή, χωρίς διφορούμενα, όπως μέσα στα δύο θαυμάσια κομμάτια «Το φασόλι» και «Η ψυχή».

Ο ΙΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η ΣΟΥΜΑ 1963 2003
(ΔΕΜΕΝΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)
συγγραφέας ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ Εκδοτικός Οίκος : ΙΑΝΟΣ
επιμελητής : ΧΑΣΙΩΤΗ ΑΣΠΑ
Έτος έκδοσης: 2003 Σελίδες: 673 Σχήμα: 17x24 Βάρος: 1,5 kg ISBN: 960-7771-82-6 Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Σύνοψη Η έκδοση, όπως ο τίτλος της προαναγγέλλει, αθροίζει, συγκεντρώνει, όλους τους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου, από το 1963 έως το 2003 και διακρίνεται σε δύο μέρη το πρώτο εκ των οποίων περιέχει τους στίχους των 19 δίσκων του τραγουδοποιού και το δεύτερο τους στίχους που γράφτηκαν κατά παραγγελία για θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση αλλά και για συναυλίες-αφιερώματα.
Οι στίχοι εμπλουτίζονται από κριτικά σημειώματα, δημοσιεύματα, συνεντεύξεις, επιστολές και φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Διονύση Σαββόπουλου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
Η αγροτική αρχιτεκτονική της Λέσβου
ISBN: 978-960-524-298-5
Χαρακτηριστικά: 22 X 22 εκ.,
300 σελ.,
έγχρωμο, δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά)
Έτος έκδοσης: 2009
Εκδοτική σειρά: ΛΕΥΚΩΜΑ
"Η Λέσβος είναι ένας τόπος όπου θαρρείς πως οι άνθρωποι είτε από ένστικτο –για να καλύψουν όσο γίνεται πιο απλά τις ανάγκες τους– είτε από αίσθημα υψηλής αισθητικής προσάρμοζαν πάντοτε και ταίριαζαν τις οικοδομικές κατασκευές τους στο τοπίο, με βασικές αρχές τη λιτότητα και την απλούστευση της κατασκευαστικής τεχνικής", σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Νίκος Σηφουνάκης.
Το λεσβιακό τοπίο, σπαρμένο από χτίσματα πετρόχτιστα, γεννήματα των ασχολιών των ανθρώπων, προαιώνια κτίσματα απόλυτα συνταιριασμένα με τη λεσβιακή ατμόσφαιρα, τόσο που δεν γίνονται αντιληπτά από το μάτι του ανυποψίαστου περαστικού, παρουσιάζεται στο φωτογραφικό λεύκωμα της Tζέλης Xατζηδημητρίου "Συνομιλώντας με τα πνεύματα της πέτρας, Η αγροτική αρχιτεκτονική της Λέσβου" που μόλις κυκλοφόρησε από τις Πανεπιστημιακές Eκδόσεις Kρήτης.
Η πέτρα, το ξύλο και η λάσπη ήταν τα ταπεινά δομικά υλικά των κατασκευών της λεσβιακής υπαίθρου, τα οποία ως αψευδείς μάρτυρες μιας γνήσιας και αδόλευτης νησιωτικής θυμοσοφίας, διασώζονται με το φακό της Τζέλης Χατζηδημητρίου, για πρώτη φορά, με συστηματική περιδιάβαση του νησιού απ’ άκρη σ’ άκρη.
Η διεισδυτική και συνάμα αισθαντική ματιά της γνωστής φωτογράφου αποτυπώνει με τρόπο συγκλονιστικό εικόνες ύψιστης πολιτισμικής σπουδαιότητας, λιθοδομές που πολύ δύσκολα ξεχωρίζει κανείς αν πρόκειται για αρχαϊκές ή για κατασκευές των δύο τριών τελευταίων αιώνων.
Το βιβλίο πλαισιώνεται με εξαιρετικά κείμενα του Νίκου Σηφουνάκη, του εικαστικού Νίκου Στεφάνου και μια μελέτη του Δρ. Χρήστου Χατζηλία, φιλολόγου, ο οποίος έχει εντρυφήσει στο θέμα με τη διδακτορική του διατριβή "Η Λέσβος και ο πολιτισμός της πέτρας (1850-1950)" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ο σχεδιασμός της έκδοσης είναι του ζωγράφου Αλέξη Βερούκα.
Η περιγραφή των εικόνων, με κοινωνιολογικές αναφορές στις συνήθειες των κατοίκων της Λέσβου που τους οδήγησαν στη δημιουργία αυτών των κτισμάτων, είναι της Τζέλης Χατζηδημητρίου, η οποία θέλοντας να παρουσιάσει την τέχνη και το μεράκι των ανώνυμων μαστόρων που δεν υπάρχουν πια, δεν εγκλωβίστηκε σε επιστημονικές παρατηρήσεις, αλλά κατάφερε να ξεδιπλώσει μέσα από τα σχόλια και το οπτικό υλικό τη μακραίωνη ιστορία ενός χαρισματικού τόπου.

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Υπνωτίζοντας τη Μαρία"
Μπαχ Ρίτσαρντ ISBN: 978-960-14-2124-7 Αρ. σελίδων: 150
Ο Ρίτσαρντ Μπαχ, ο συγγραφέας του πασίγνωστου βιβλίου ο Γλάρος Ιωνάθαν, μετά από χρόνια απουσίας, επιστρέφει με ένα ενδιαφέρον πεζογράφημα με επίκεντρο το αγαπημένο του θέμα: την πραγματοποίηση των ονείρων και των επιθυμιών μας.
Ήρωάς του είναι πάλι κάποιος που αγαπά τις πτήσεις, όχι γλάρος αυτή τη φορά, αλλά άνθρωπος.
Ο Τζέιμι Φορμπς, ένας έμπειρος πιλότος που διδάσκει πλοήγηση αεροσκαφών, καταφέρνει να βοηθήσει μια γυναίκα να προσγειώσει το Τσέσνα όπου βρίσκεται χωρίς εκείνη να ξέρει να πετάει.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, και ενώ διάφορες «συμπτώσεις» τον προβληματίζουν, ο Τζέιμι αναρωτιέται για τη φύση της πραγματικότητας και για τη δύναμη των σκέψεών μας να την υλοποιούν «υπνωτίζοντας» τον εαυτό μας και τους άλλους με τις παραδοχές που επιβάλλει ο πολιτισμός μας, η εποχή μας και το φοβισμένο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης μας. Αντιστρέφοντας τη διαδικασία και αφυπνιζόμενοι, συμπεραίνει και διαπιστώνει εμπράκτως ο Φορμπς, οι φοβίες και οι περιορισμοί που μας κρατούν δέσμιους της ύλης αίρονται και απελευθερωνόμαστε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δήλωση-απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη σε δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 09 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο τόνισε τα εξής: «Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να γνωρίζει αυτό που γνωρίζουν όλοι οι πολίτες.
Ότι δηλαδή το κόμμα του με τον καταστροφικό τρόπο που κυβέρνησε, παρέδωσε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, με νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους σχεδόν διαλυμένες. Γι’ αυτό κι οφείλει να είναι προσεκτικότερος στην κριτική του, αφήνοντας στην άκρη μίζερες μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει και το όραμα και το πρόγραμμα και τη βούληση να εγγυηθεί την προστασία του πολίτη. »

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Αυτόνομες καρδιές
Συγγραφέας:David Foenkinos
Μετάφραση: Μαρία Μουρκούση
ISBN:978-960-7560-93-3,
Σελ.144
Το σχέδιο ήταν να φορέσουν στους μπάτσους τις ίδιες τους τις χειροπέδες.
Όμως, αυτοί οι δύο δεν είχαν.
Οι χειροπέδες βρίσκονται στην καρδιά του δράματος. Αργότερα, εκείνη θα πει ότι, αν οι αστυνομικοί είχαν πάνω τους χειροπέδες, δεν θα είχε συμβεί τίποτα απ’ όσα έγιναν μετά. Εκείνος κι εκείνη θα μπορούσαν να είναι κάτι σαν τους Μπόνι και Κλάιντ του σήμερα, με τη διαφορά ότι η δική τους ιστορία ξεφεύγει από το τυπικό πλαίσιο δύο απλών κακοποιών. Είναι δύο νεαροί εραστές-φονιάδες που ζουν μια ιστορία αγάπης πέρα από τα συνηθισμένα. Εκείνον κι εκείνη τους ενώνει ένας ακραίος δεσμός που ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στη λατρεία του ερωτικού αντικειμένου και την εξιδανίκευση μιας μπερδεμένης ιδεολογίας περί κοινωνικής δικαιοσύνης.
Στο πέμπτο μυθιστόρημά του, ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος συγγραφέας David Foenkinos ξετυλίγει, με τον δικό του πάντα κινηματογραφικό τρόπο, το κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από την πάλη των τάξεων καταθέτοντας θραύσματα αναμνήσεων της δικής του επαναστατημένης νεότητας.
Γνωστός στο ελληνικό κοινό από το τρίτο του μυθιστόρημά «Το ερωτικό δυναμικό της γυναίκας μου» (βραβείο Roger-Nimier, 2004) που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κασταλία το 2006, ο David Foenkinos έκανε αισθητή την παρουσία του στα γαλλικά γράμματα το 2001, όταν κέρδισε το βραβείο Francois Mauriac της Γαλλικής Ακαδημίας για το βιβλίο του « Inversion de l’idiotie ».
To 2007, απέσπασε το βραβείο Giono για το μυθιστόρημά του « Qui se souvient de David Foenkinos ? ».
Μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει περισσότερα από οκτώ βιβλία και κινηματογραφικά σενάρια, ενώ τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε χώρες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη για την έκρηξη στο Σύνταγμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 09 Ιανουαρίου 2010 Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη για την έκρηξη στο Σύνταγμα «Κάποιοι επιδιώκουν το φόβο και τον πανικό.
Δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε.
Ο χώρος αυτός στον οποίον έγινε η έκρηξη, προ ολίγου, είναι χώρος υψηλού συμβολισμού και υψηλής αναφοράς για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.
Είναι χώρος αφύλακτος και θα παραμείνει αφύλακτος.
Δεν πρόκειται να μετατρέψουμε για χάρη αυτών των λίγων, την Αθήνα σε μια στρατοκρατούμενη και αστυνομοκρατούμενη πόλη.
Η Αθήνα είναι μια ασφαλής και ελεύθερη πόλη.
Για ένα πράγμα σας διαβεβαιώνω.
Ότι αυτοί οι θρασείς θα συλληφθούν, θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη, όπως τους αξίζει με βάση τους κανόνες και το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. »

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ένα κλειδί, τρεις πόρτες ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΣΕΙΡΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Πεζογραφία
ISBN : 9789604556830
ΣΕΛΙΔΕΣ : 312
ΕΚΔΟΣΗ : Νοε 09
Μια οικογενειακή τραγωδία, στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αποκαλύπτεται είκοσι επτά χρόνια μετά.
Πού και σε ποια κατάσταση βρίσκει η αποκάλυψη αυτή τους ενόχους και τα θύματα;
Πώς από τις αγγλικές λίρες της Κατοχής και το μνημείο των «κατασκευασμένων» ηρώων του αντιδικτατορικού αγώνα έφτασαν η σύγκρουση και η τιμωρία;
Ένας βουλευτής, μια εμβρόντητη σύζυγος, ο αμφιλεγόμενου ήθους μητροπολίτης, ένας αγνοημένος «νεκρός», μια καλόγρια, ο υιοθετημένος γιος, ο γέρος που κρατούσε μυστικά, η μισοσαλεμένη μάνα, όλοι δέσμιοι των παθών τους, παραδίνονται στη δίνη των παλαιών γεγονότων και των αιφνίδιων συνεπειών τους.
Βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται στη διάρκεια μιας νύχτας ανασυστήνοντας, με τις απαραίτητες αναχρονίες, την Ελλάδα σε όλες τις φάσεις της πρόσφατης ιστορίας της.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άργος» Άνω Αγιάννη ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ

SALONICA PRESS NEWS - ΝΕΟ ΦΥΛΛΟ

http://salonica-press.blogspot.com/2010/01/salonica-press-news.html
Διαβάστε στην SPN αυτής της εβδομάδας Συνέντευξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλου Νέα δεδομένα για τους μετανάστες Διευκρινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την φοροεπιδρομή Η κίνηση Σαμαρά για την διαφθορά και τον εκλογικό νόμο Η αντίδραση του ΚΚΕ στην πολιτική του Υπουργείυο Παιδείας Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο πολιτικής του ΛΑΟΣ Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Αντ. Σαμαρά και το άρθρο του Δημ. Συρμάτση "Να ξαναζωντανέψουμε την Δημοκρατία μας "και όπως κάθε εβδομάδα διαβάστε νέα από την δράση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, την κοινωνία, τον πόλεμο ενάντια στα καρτέλ, την Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, τα media, τον αθλητισμό, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την μετεωρολογία.
Salonica Press News
Εβδομαδιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Μην ξυπνάτε τα παιδιά την Κυριακή

Ερευνητές μελέτησαν παιδιά ηλικίας 5 - 15 ετών που το Σαββατοκύριακο κοιμούνται λίγο περισσότερο από το κανονικό και διαπίστωσαν ότι, τα παιδιά αυτά είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία, σε σχέση με τα παιδιά που ξυπνούσαν, όπως και τις καθημερινές. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι, η ξεκούραση του Σαββατοκύριακου είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας, για να αναπληρώσουν τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης, που χάνουν κατά την πολυάσχολη καθημερινότητά τους.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR «Mea culpa» από τον Ομπάμα για το φιάσκο «Ατσάλινος Θόλος» στην προστασία του Ισραήλ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΔΟΥΚΙΣΑ ΤΗΣ ΠΑΔΟΥΑΣ
( Ουάιλντ Όσκαρ ) Σελίδες: 145
Διαστάσεις: 21x14 εκ.
Ημ/νία Εκδοσης: 31-12-2006
ISBN: 978-960-335-097-2
Ο Όσκαρ Ουάιλντ, αυτή η "καταραμένη ιδιοφυΐα" της βικτοριανής Αγγλίας, έγραψε στα νεανικά του χρόνια τη "Δούκισσα της Πάδουας" μιμούμενος στο ύφος και στη γλώσσα τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Το δράμα χωρίζεται σε πέντε Πράξεις, όπως τα σαιξπηρικά, και διακρίνεται για το συμβολικό και ρομαντικό χαρακτήρα του.
Είναι το πρώτο άρτιο θεατρικό έργο του κορυφαίου ιρλανδού συγγραφέα, ένας ύμνος στον ανεκπλήρωτο έρωτα. Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert