Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΙ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΙ

Περίμενα να περάσουν λίγες μέρες, να δω σχόλια και αντιδράσεις ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και «τοποθετήσεις» διαφόρων τρεχάμενων, για να γράψω αυτές τις γραμμές.
Στο προηγούμενο άρθρο – χρονογράφημα μου, έγραψα πως η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας βρίσκεται ΕΚΤΟΣ του πίνακα με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, ΕΞΩ από τον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ» των ασθενών, αυτό το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ και ΠΡΟΧΕΙΡΟ δημιούργημα, για το οποίο υπογράφουν «καθηγητές» και λοιποί, η….  «επιστημονική επιτροπή» στην οποία ανατέθηκε η σύνταξη του.
Ανακοινώθηκε λίγο πριν την πρώτη του έτους και ο «Αναθεωρημένος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηριών», μπήκε από 1/1/2018 σε ισχύ, και η καθημερινότητα στη χώρα, και ειδικά στην ΥΓΕΙΑ, πήρε το δρόμο της, μόνο που αυτή τη φορά υπήρξαν πολλές ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ από Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, προς απογοήτευση των αρμοδίων.
Αντιδράσεις από Ασθενείς με ΣΚΠ και τα Σωματεία τους, αλλά όχι μόνον αυτούς. Πριν λίγες μέρες λοιπόν είδα το παρακάτω Δελτίο τύπου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
«Δελτίο Τύπου
Ένταξη μορφών της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στις Μη-Αναστρέψιμες Παθήσεις
Ελληνικό, 07 Φεβρουαρίου 2018
Μετά την θύελλα διαμαρτυριών που ξεσήκωσε η μη συμπερίληψη της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στον διευρυμένο πίνακα των μη-αναστρέψιμων παθήσεων, Αριθμ. Φ.80000/οικ.2/1/2017 ΦΕΚ Β” 7/8-1-2018), η ΠΟΑμΣΚΠ αγωνίστηκε ώστε το Υπουργείο Εργασίας και η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή να αναθεωρήσουν την άδικη απόφασή τους.
Εχθές, 6 Φεβρουαρίου 2018, ανακοινώθηκε πως με πρωτοβουλία της Υπουργού Εργασίας, κ. Έφης Αχτσιόγλου, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις τις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς και δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ). Αναμένεται να εκδοθεί και να υπογραφεί εντός των ημερών  η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις.
Η ΠΟΑμΣΚΠ, ως εκπρόσωπος των ΑμΣΚΠ,  χαιρετίζει την απόφαση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής και συγχαίρει την κ. Αχτσιόγλου για την προσωπική της παρέμβαση στο ζήτημα.
Φυσικά ο αγώνας συνεχίζεται, αφού όσο κι αν μας χαροποιεί η ένταξη μορφών της Πολλαπλής Σκλήρυνσης στις μη-αναστρέψιμες παθήσεις, αυτό αποτελεί ένα μόνο βήμα ανόδου σε μια μακρά πορεία διεκδικήσεων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ΑμΣΚΠ και την βελτίωση της καθημερινότητας τους.
Σε αυτή την προσπάθεια μας συμπαραστάθηκαν έγκριτοι επιστήμονες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, χιλιάδες πάσχοντες από όλη την Ελλάδα και οι οικογένειές τους. Σας ευχαριστούμε όλους.»
Λοιπόν, Όλα καλά;
ΔΕΝ νομίζω.
Προσωπικά, ΔΕΝ θα συγχαρώ την κυρία Αχτσιόγλου, γιατί η «πρωτοβουλία» της ήρθε ΜΕΤΑ τον ΣΑΛΟ που έγινε. Τρέχουμε δηλαδή να μαζέψουμε τα αμάζευτα. Το ότι η ΣΚΠ απλά «μπήκε» στο ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ των παθήσεων με ξεκίνημα ποσοστού στις επιτροπές από το γνωστό 35%, επίσης δεν μου λέει τίποτα, η μάλλον μου λέει. Ακόμα μια δουλειά του ποδαριού από την…. «επιτροπή», η μήπως όχι; Μήπως μια «δουλειά» ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ για ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΣΦΑΞΙΜΟ των ασθενών στις επιτροπές; Γιατί με το 35%, οι ασθενείς χάνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
Να σταθώ επίσης στο «Ένταξη μορφών της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στις Μη-Αναστρέψιμες Παθήσεις»…
ΜΟΡΦΩΝ. Αυτό ξέρετε, μου θυμίζει ένα παλαιότερο χρονογράφημα μου, με τίτλο «ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ».
Έχουμε λοιπόν και επίσημα (:) ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΥΟ (η και περισσότερων) ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ όπως έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί η κατάσταση. Για πολλοστή φορά, ρίχνουν στους ασθενείς «τυρί», αλλά τους επιφυλάσσουν ΚΑΙ την ΦΑΚΑ.
Θα επανέλθω με περισσότερα.

Βασίλης Τσούγκαρης

Επαναφορτιζόμενος Φακός Guardsman Extreme 600 lumen

Επαναφορτιζόμενος Φακός Guardsman Extreme 600 lumen
Επαναφορτιζόμενος φακός Guardsman Extreme της εταιρείας Mactronic
Πλεονεκτήματα
O μεγαλύτερος φακός στην κατηγορία των επαναφορτιζόμενων φακών αυτού του τύπου. Εξαιρετικής αντοχής, κατασκευασμένο από αλουμίνιο αεροσκαφών. Με υψηλή αντοχή σε κρούσης αλλά και έλαια και πιστοποιημένα αδιάβροχος, κατηγορίας IP65. Εξοπλισμένος με Cree XM-L U2 που αποδίδει φωτεινότητα εως 600 lumen. Ο προβολέας του είναι από άθραυστο και αντιχαρακτικό πολυάνθρακα. Στέκεται κομψά στο χέρι, ενώ η λαβή με την αντιολισθητική επίστρωση παρέχει σταθερό και άνετο κράτημα. Ο κάθε φακός έχει έναν μοναδικό, δικό του serial number. Το μέγεθός του είναι το ατού του, για ένα μεγάλο εύρος εργασιών ενώ το μικρό βάρος του είναι ιδανικό για να το μεταφέρετε παντού.
Η συσκευασία του φέρει 2 φορτιστές: 1 απλό φορτιστή ρεύματος και 1 φορτιστή αυτοκινήτου με φωτεινή ένδειξη πλήρους φόρτισης.
Προδιαγραφές
Διάρκεια Πλήρους Φόρτισης: 10 – 12h
Διάρκεια Λειτουργίας: 100%: 2h, 30%: 8h , Strobo: 8h
Τρόποι Λειτουργίας: 100%, 30%, Strobo
Φωτεινότητα: 600 lumen
Διαστάσεις: 310 x fi 58 mm
Βάρος: 835gr
Λαμπτήρας: CREE XM-L U2
Μπαταρίες/Φορτιστής: AC 230V/ DC 12V, battery 2500mAh
Προτεινόμενη Χρήση
Ιδανικό για σώματα ασφαλείας, Διασώστες, φύλακες και εταιρείες Security, αλλά και για ένα μεγάλο εύρος επαγγελματιών
Οδηγίες Χρήσης
Εύκολος στη χρήση. Ανάβει με 1 διακόπτη λειτουργίας. Διατηρείστε τον καθαρό από βρωμιά και υγρασία. Μη χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά για να τον καθαρίσετε.

15" MULTI-COLOR LCD RADAR Model FAR-1416

15" MULTI-COLOR LCD RADAR Model FAR-1416
Enhance your safety at sea and enjoy more productive fishing with the new Target Analyzer function!
12 kW, High-Performance Marine Radar with Chart Plotter
– Simple operation with “point-and-click” menu functionality –

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 6900 N

CRT SUPERSTAR SS 6900 N

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CRT SUPERSTAR SS 6900-N ασύρματος SSB, CB Radio
Πομποδέκτης ερασιτεχνικός 10μ ή CB 240ch,ιδανικός για φορτηγά κλπ .
Διαθέτει
  1. ένδειξη συχνότητας και καναλιού όπως τα κλασικάCB
  2. ενσωματωμένο ECHO
  3. ισχύς ΑΜ 15-20W FM-SSB 35-40 W.
  4. φωτιζόμενες περιγραφές κάθε κουμπιού/πλήκτρου (nigth mode)
  5. ένδειξη στασίμων και προστασία από υψηλά swr κατα την εκπομπή
  6. ένδειξη τάσης μπαταρίας και προστασία
Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή
NormAMATEUR RADIO/CB RADIO 240CH EXPO MODE
ModeAM / FM / USB / LSB / CW / PA
Frequency range28 - 29.7 mHz/25-28mHZ
Power12 Watts AM / 40 Watts FM / 35 Watts BLU (adjust level power AM/FM)
Step of increment10Hz / 100Hz / 1kHz / 10kHz
S-METERYes
SWR METERYes : protection with forbidding TX if TOS to high
CLARIFIERYes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCHOui : élimination du bruit de fond (réglage du niveau en AM/FM/BLU)
ROGER BEEPYes : TX beep end
RF GAINYes : adjust sensibility on RX
MICRO GAINYes : (via menu) adjusts the gain of increasing or decreasing the audio power
Filters NB/ANLYes : noise filters
Filters NB/HI CUTYes : noise filters
DOUBLE WATCH functionYes
TOT functionYes : time out timer
SCAN functionYes : automatic search of busy channels
Various functionsEmergency call + Adjust echo (delay and repeat) + Keyboard lock + (+)10 Khz function + CW tone + Protection against to high input voltage and to unfavorable SWR + Squelch level protection
MikeUP/DOWN selection + 4 pins plug in front pannel with automatic squelch
DisplayDisplay LCD and channel blue + Blue retro lighting
Level displayBlue frequencies meter 7 digits + TX frequencies, SWR, power level …
OptionsProgramming cable + software
Programmable by softwareYes
Size28 x 26 x 6 cm
Weight1.85 kgs
Guaranty2 years

Και πίσω πάλι

Και πίσω πάλι
Συγγραφέας: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-140-2
Ο Άλκης, που αγαπά πολύ το τένις, έρχεται αντιμέτωπος με έναν περίεργο γείτονα που του πετά ΠΙΣΩ τα κίτρινα μπαλάκια του σε άθλια κατάσταση. Αυτό όμως δεν σταματά τον Άλκη και τα στέλνει ΠΙΣΩ ΠΑΛΙ ελπίζοντας έτσι να γκρεμίσει τον τοίχο που τον χωρίζει από τον μοναχικό γείτονα.
Άραγε θα τα καταφέρει;

Ρετρό πάρτι_Μεγάλος Γκάτσμπι

Ρετρό πάρτι «Μεγάλος Γκάτσμπι» στο Τελλόγλειο
Jitterbugs skg, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 19.00 
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα ζωντανεύει την εποχή του «Μεγάλου Γκάτσμπι», του τσάρλεστον, της τζαζ και του σουίνγκ σε ένα ρετρό αποκριάτικο πάρτι, που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.00 με την ομάδα Jitterbugs skg.
Σκοπός της βραδιάς είναι να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ταξιδέψει στα τέλη του ’20 και τις αρχές του ’30, να ακούσει μουσική, να χορέψει και να διασκεδάσει. Θα υπάρχει μουσική από dj set για social χορό, performances από τα μέλη της ομάδας  και social dance. Στην αρχή του πάρτι θα γίνει δωρεάν μάθημα χορού σουίνγκ/τσάρλεστον. 
Λόγω του αποκριάτικου κλίματος οι συμμετέχοντες μπορούν να εμφανιστούν με κουστούμια εποχής.
Οι Jitterbugs skg είναι μια ομάδα καλλιτεχνικής έκφρασης από τη Θεσσαλονίκη, με βίντατζ και ρετρό επιρροές. Ιδρύθηκε το 2011 συστήνοντας στο κοινό το Jive, τον τελευταίο χορό της εποχής του σουίνγκ του ’40 και του πιο δημοφιλούς των αρχών του ΄50. Με τις εμφανίσεις της επιχειρεί ένα νοσταλγικό ταξίδι στην κουλτούρα από τα τέλη του ’30 ως και τα μέσα του ’50, με σκοπό την προώθηση τους στο ευρύ κοινό.  Η ομάδα έχει συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το ΚΘΒΕ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Β. Ελλάδας, Σύλλογος Φίλων Τζαζ Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φίλοι της Ν. Παραλίας, «Swing Kids & Roll» στην Aθήνα. Διοργανώνει events, performances, πάρτι και κάνει μαθήματα στη Θεσσαλονίκη  και σεμινάρια χορού σε άλλες πόλεις της Ελλάδας  και του εξωτερικού. 
Τιμή εισόδου: 5 ευρώ
Πληροφορίες στο τηλ.: 2310247111

Εκδηλώσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη

    




   
Συναυλία στο ΜέγαροΝίκος Σκαλκώτας:
Δύο χαμένα χειρόγραφα
στο μουσικό Βερολίνο του 1930

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Η Προπώληση ξεκίνησε
Εκδήλωση του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής για τα 20 χρόνια
της Μουσικής του Βιβλιοθήκης

Με τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ στην πρώτη της εμφάνιση στο Μέγαρο
Μουσική Διεύθυνση: Βύρων Φιδετζής

Γιώργος Δεμερτζής βιολί
Βασίλης Βαρβαρέσος πιάνο

Εισιτήρια - Πληροφορίες

 

 

Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
2ος Κύκλος 2017-2018 

Μουσική για την ψυχή μας

Ιανουάριος - Μάρτιος 2018

Οι συναντήσεις του Εργαστηρίου συνεχίζονται με το 2ο Σεμινάριο υπό τον τίτλο "Μουσικές Δυνάμεις" και εισηγήτρια την Χριστίνα Αναγνωστοπούλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ. 

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, 18:00.
Η περίπτωση της Μουσικής στην κοινότητα.
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 18:00.
Η μουσική μέσα από το πρίσμα των γνωσιακών επιστημών. Σε συνεργασία με τον Καθηγητή Γιώργο Κωστελέττο.
 
Δείτε την περίληψη των σεμιναρίων εδώ
Πρόγραμμα επόμενων διαλέξεων:

28/02 & 7/03 «Μουσικοθεραπεία στην ψυχική και σωματική υγεία: Σχολές και μέθοδοι ενεργητικού παιξίματος και αυτοσχεδιασμού / Σχολές και μέθοδοι ακρόασης και ενεργοποίησης της φανατασίας», Ευαγγελία Παπανικολάου, Μουσικοθεραπεύτρια, επόπτρια, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια μεθόδου GIM, Υπ. Δρ Μουσικοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Aalborg, Δανία.

14 & 21/03 «Μικρές γέφυρες στη Μουσική Ψυχολογία: Από το εργαστήριο στην καθημερινή ζωή» Ιωάννα Εκμεκτσόγλου, Επίκουρος Καθηγήτρια Μουσικής Ψυχολογίας, Μουσικοθεραπεύτρια. Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Κόστος συμμετοχής:20€/15€ φοιτητικό ανά σεμινάριο (2 συναντήσεις).

Εγγραφές: Στον χώρο της Βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της.
Τηλ. επικοινωνίας: 210 72 82 553
  Φόρμα Εγγραφής

 
 

   
Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
Music Art
Νέο Ωδείο Κοζάνης

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 15:00
Ελληνική Μουσική & Ποίηση
Η περιπέτεια ενός διαχρονικού ζευγαριού από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας

Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
 
Συναυλία στη Βιβλιοθήκη
Ωδείο Νέα Τέχνη

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 18:30

Συναυλία σπουδαστών πιάνου του Ωδείου Νέα Τέχνη

Είσοδος ελεύθερη 


Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
   

 
 
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Παιδιά

Ακούω Βλέπω Παίζω με τον  Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
για παιδιά 6 έως 12 ετών

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 12:00 
Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης προσφέρει φέτος στα παιδιά τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον μουσικό κόσμο τεσσάρων ακόμη συνθετών. Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι θησαυρού στα ράφια της βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση, κινητικά παιχνίδια που πλαισιώνονται από προβολές και ζωντανή μουσική.
Εισιτήρια - Πληροφορίες
 
 
Εργαστήριο Κόμικς
Κόμικς σε playlistγια εφήβους 
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 15:00
Η ψυχεδέλεια των 70’s

Με όχημα τα κόμικς πραγματοποιείται ένα ταξίδι σε διαφορετικά μουσικά είδη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης των κόμικς και παράλληλα να εξερευνήσουν τη σύνδεση της μουσικής με την εικόνα. 
Εισιτήρια - Πληροφορίες

 
 

   
Θέατρο για παιδιά
...κι εμείς καλύτερα!
για παιδιά 3-9 ετώνΚυριακή 11 Φεβρουαρίου, 11:30 
Το νέο έργο της ομάδας ΝΤΟΥΘ, είναι ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα και με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
 

 
Θέατρο για παιδιά
Μίλα και Σουτ
για παιδιά 4-10 ετών
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 15:00
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Κι ενώ στην Πόλη της Μελωδίας, οι φλύαρες νότες έχουν διώξει από την πόλη τους τις ντροπαλές παύσεις, ένα τρομερό λάθος, θα φέρει μια παύση, τον Σουτ, αντιμέτωπο με τη νότα Μίλα που έχει μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
 

ΚΘΒΕ: Πρεμιέρα για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Πρεμιέρα για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα
«Οι Ηλίθιοι», μια ρομαντική κωμωδία που παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις σκηνές του κόσμου, θα παρουσιαστεί από το Φεβρουάριο, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου, σε δημοτικά θέατρα του νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον.
«Οι Ηλίθιοι» θα ξεκινήσουν σήμερα, Παρασκευή, από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών!
Περισσότερες Πληροφορίες
Έρχεται το 2ο Big Day για φέτος με αφιέρωμα στον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Αφιερωμένο στον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ είναι το 2ο Big Day για φέτος, που διοργανώνεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Με το 2ο Big Day, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να μάθει για το πλούσιο, σύνθετο έργο, αλλά και την προσωπικότητα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ μέσα από βιωματικά εργαστήρια, workshops, ενδιαφέρουσες δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και δραματοποίησης, διαλέξεις και συζητήσεις.
Η είσοδος σε όλες στις εκδηλώσεις των Big Days είναι ελεύθερη.
Περισσότερες Πληροφορίες
Καθήλωσε το κοινό η πρεμιέρα της παράστασης ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε το Σάββατο 3/2/2018 η πρεμιέρα της παράστασης «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ, στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο, στην αξεπέραστη μετάφραση του Μίνου Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη.

Μια κωμωδία που… παρωδεί την τραγωδία του ανθρωπίνου είδους, από την εμφάνισή του ως σήμερα, με τον Βλαδίμηρο και τον Εστραγκόν να περιμένουν τον Γκοντό, μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο.
Εισιτήρια ONLINE
Άλλες παραστάσεις που συνεχίζονται εντός και εκτός των σκηνών μας...

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
Θέατρο Μονής Λαζαριστών

ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ
ΠΕΤΡΑ ΦΟΝ ΚΑΝΤ
Φουαγιέ ΕΜΣ ΟΣΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΝΤΑ
Θέατρο ΕΜΣ

ΕΛΙΖΑ
Βασιλικό Θέατρο
Κάθε Κυριακή (11:00) ΚΟΙΤΑ!
Θέατρο ΕΜΣ
Κάθε Σάββατο (10:30 & 12:00) Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β.Μ.
8/2 (19:30) - ΚΜΣΤ
9/2 (19:00) - Βασιλικό
Πρόγραμμα Παραστάσεων

Μουσικοπαιδαγωγικές δράσεις

Τα νέα μας
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση σας προσκαλεί στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στη Θεσσαλονίκη, Ερμού 7, 3ος όροφος. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν μουσικές ομάδες φίλων της Ε.Ε.Μ.Ε. με πολλές μουσικές εκπλήξεις!!! Συγχρόνως θα λειτουργήσει και το Μουσικό παζάρι της Ε.Ε.Μ.Ε.! Είναι γεμάτο από δώρα για μικρούς και μεγάλους με την επιμέλεια φίλων και μελών της Ε.Ε.Μ.Ε. για την ενίσχυση των δράσεων της ένωσης. Θα χαρούμε να σας δούμε!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανανέωση συνδρομής
Ανανεώστε τη συνδρομή σας για το 2018 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018 και επωφεληθείτε από τις προνομιακές τιμές της έγκαιρης ανανέωσης (https://www.eeme.gr/eeme/renew-subscription.html).
Η πληρωμή της συνδρομής μπορεί να γίνει:
(α) στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7), κάθε Παρασκευή, 18:30-20:00 και τις μέρες και ώρες των δράσεων της ένωσης (κοπή πίτας 2018 και εργαστήρια/σεμινάρια).
(β) με κατάθεση στο λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ*
IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557, BIC: ETHNGRAA
Δικαιούχος: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση
με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και τη σημείωση: Συνδρομή 2018.
* Προσοχή: Εάν πληρώσετε τη συνδρομή σας ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα, εκτός της Εθνικής, παρακαλούμε να προσθέσετε 4 ευρώ στο ποσό που πληρώνετε, το οποίο αντιστοιχεί στην προμήθεια που κρατά η τράπεζα για τη συναλλαγή, και να σημειώσετε στον αποδέκτη ολόκληρο το όνομα της Ένωσης, Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (και όχι Ε.Ε.Μ.Ε.). Σας ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.
Επικοινωνήστε μαζί μας για τον τρόπο που επιθυμείτε να παραλάβετε την απόδειξη και την κάρτα μέλους σας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μουσικοπαιδαγωγική Επιμορφωση Ε.Ε.Μ.Ε. 2018 (50 ώρες)
Από φέτος, η Ε.Ε.Μ.Ε. ενώνει τα εργαστήρια και τα σεμινάριά της σε έναν κύκλο "Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης" 50 ωρών. Έτσι, οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν την πλειοψηφία των σεμιναρίων του κύκλου θα έχουν ειδική έκπτωση στο τελευταίο σεμινάριο που θα παρακολουθήσουν και θα μπορούν να πάρουν τη συνολική βεβαίωση ωρών παρακολούθησης για τα σεμινάρια που παρακολούθησαν. Ο κύκλος των εργαστηρίων αυτών θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2018. Τα εργαστήρια που ανήκουν σε αυτόν τον κύκλο και έχουν προγραμματιστεί για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2018 είναι τα παρακάτω:
(2) Βιωματικό εισαγωγικό εργαστήρι 4 ωρών "Διαχείριση της συμπεριφοράς των μαθητών στην τάξη".
Εισηγήτρια: Ξανθούλα Παπαπανωγιώτου
Ημέρα: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ή Κυριακή 11 Φεβρουαρίου (θα εξαρτηθεί από την προτίμηση των συμμετεχόντων). Ώρα: 11:00-15:00. Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε.
Θέσεις περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής: https://goo.gl/forms/CU5fN9pP4Am6BuFk2
(3) Βιωματικό εργαστήρι μουσικής τεχνολογίας 20 ωρών (5+5+5+5) ωρών
"Η συμβολή της μουσικής τεχνολογίας στη σχολική παράσταση και στην καθημερινή μουσική πράξη" με εισηγητή τον Γιάννη Σπυράκη.
Ημερομηνία: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 (5+5 ώρες)
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 (5+5 ώρες)
Ώρα: 10:00-15:00
Μπορείτε να παρακολουθήσετε μεμονωμένα 5ωρα, ανάλογα με τη θεματική που σας ενδιαφέρει.
Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του εργαστηρίου.
Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόσκληση
Tο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου και Μάθησης, Εργαστήριο Κοινωνιολογίας και Εκπαίδευσης, ΤΕΕΑΠΗ) υλοποιεί αυτό το διάστημα το πρόγραμμα, “Get Close To Opera” (ERASMUS + KA 2 Strategic Partnership VET). Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη και ενίσχυση των διαπολιτισμικών και κοινωνικών δεξιοτήτων εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα στον χώρο της Μουσικής, της Τέχνης, του κινηματογράφου, των εικαστικών και της Θεατρικής Αγωγής με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής και γλωσσικής ενσωμάτωσης των προσφύγων/μεταναστών στην Ευρώπη. Σκοπός του προγράμματος είναι να αποτυπώσει αυτές τις ικανότητες και να επιμορφώσει επαγγελματίες του πεδίου καθώς και εκπαιδευτικούς. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα συμπληρώνοντας τη διαδικτυακή έρευνα στο σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNbz9L0hRQ0336fyzs9-sDuTIdb5-o0pujIECjIlA3pG7ylQ/viewform, αλλά και σε άλλες μορφές κατάρτισης που προβλέπονται.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο http://intercultural.upatras.gr/
Ε.Ε.Μ.Ε.
Ερμού 7, Τ.Κ. 54625
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6939560404
Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας:
info@eeme.gr
Eπισκεφτείτε την
ιστοσελίδα της ΕΕΜΕ
www.eeme.gr

Ακολουθείστε μας στο facebook

Επισκεφτείτε το blog της ΕΕΜΕ

Οι λεύκες, ο Λόρκα κι ο Ελύτης

Οι λεύκες, ο Λόρκα κι ο Ελύτης 
Η Ελλάδα του '60, του '70, του σήμερα, μπλέκει σαν ένα Ταξίδι χωρίς τελειωμό, συναντώντας πότε τους Ισπανούς, πότε τους Ελβετούς, πότε τους Αλγερινούς και πότε τόσους άλλους, μετανάστες ή γηγενείς, με περίτεχνο τρόπο, με μοναδική πυξίδα: την ανθρωπιά, την ζεστασιά της ανθρώπινης σάρκας και κυρίως της ανθρώπινης σκέψης.
...Κι ήρθε η μέρα, που τα μάγια έπρεπε να λυθούν, αφού η κόρη έκλεινε πια τα δεκαοχτώ. Έπρεπε να βγει από το δώμα, να περπατήσει μαζί με τους άλλους ανθρώπους. Γεμάτη σοφία από την πολύχρονη μελέτη, θαρρούσε, πως όλο τον κόσμο γνώριζε. Η πόρτα άνοιξε και θέλησε να ορμήσει έξω, χαρούμενη. Σκέφτηκε, ότι είχε μελετήσει τους ανθρώπους από χιλιάδες περπατησιές. Είχε όμως ξεχάσει. Τη δική της.
Κι εκεί απόμεινε μετέωρο το γυμνό πέλμα της, μα ύστερα, αργά-αργά, άρχισε να κατεβαίνει στη γη. Κι ήταν σαν να ταράχτηκε συθέμελα το κορμί της στην πρώτη επαφή με το φρέσκο χώμα. Κάθε κύτταρο της καμάρας της γεύτηκε τη γη για πρώτη φορά. Ανιχνευτικά με φόβο στην αρχή κι ύστερα με βιασύνη. Και μια χαρά ανείπωτη. Για την πρώτη της φορά.
Οι Μοίρες παρατηρούσαν σκεφτικές. Ήταν η ώρα τους να φύγουν. Κι εκεί άφησαν ένα τελευταίο χαμόγελο.
«Τώρα είσαι έτοιμη» της είπαν, «για τη ζωή».
-Να περπατάς γερά, φώναξε η πρώτη.
-Να περπατάς, χωρίς φόβο, έκανε η δεύτερη.
-Να περπατάς, πάντα ως το τέλος, ευχήθηκε η τρίτη.
Και χάθηκαν στο δάσος​.
Οι λεύκες, ο Λόρκα κι ο Ελύτης 
Διηγήματα
συγγραφέας: Δώρα Μακρή
Isbn: 978-960-579-51-6
Σελίδες:312
Λιανική Τιμή: 15.00 ευρώ

Το “μονοπάτι” που ακολουθούσε το “μαύρο” χρήμα για τη δωροδοκία γιατρών

 
 

Το “μονοπάτι” που ακολουθούσε το “μαύρο” χρήμα για τη δωροδοκία γιατρών

Νέες “καυτές” αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis φέρνει στο “φως” η έρευνα του FBI για τις παράνομες πρακτικές που μετέρχονταν στη χώρα μας η πολυεθνική εταιρία, με σκοπό την αύξηση της συνταγογράφησης φαρμάκων της καθώς και για την καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων. Τα στοιχεία απέστειλε στην αρμόδια Εισαγγελέα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και περιλαμβάνονται στη […]