Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρες, Παραστάσεις που συνεχίζονται, Προσκλήσεις


Με μουσική υποδοχή η πρεμιέρα της παράστασης
«Ο κατά φαντασίαν ασθενής»
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου η οποία δόθηκε στο κατάμεστο Θέατρο Μονής Λαζαριστών, την Παρασκευή 10 Μαρτίου. Ο πολυπληθής θίασος «ζωντάνεψε» επί σκηνής μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, σε μετάφραση Ιωάννη Πολέμη, σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή και μουσική Νίκου Κυπουργού, παρουσιάζοντας μια αριστοτεχνική ανάγνωση του επίκαιρου έργου του Μολιέρου, που φέτος συμπληρώνονται 350 χρόνια από το θάνατο του.
Μια λαμπερή πρεμιέρα με μουσική υποδοχή και με απολαυστική ερμηνεία του Αργκάν, του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριο Πελτέκη, που τον βλέπουμε στο φυσικό του περιβάλλον, τη σκηνή, συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του. Οι θεατές «συμμετείχαν» ενεργά στην ψυχαναγκαστική και εμμονική φοβία του αρρωστοφοβικού και υποχόνδριου Αργκάν, με άφθονο γέλιο και ενθουσιώδη χειροκροτήματα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

«ΑΛΓΟ-ΡΥΘΜΟΣ» | Μια σουρεαλιστική περιπλάνηση μνήμης
Όταν η λήθη γίνεται αντίδοτο της μνήμης, για την επιβίωση
Μια κραυγή για όλα τα εγκλήματα ανά τον κόσμο, σε μια απροσδιόριστη διάσταση του χρόνου, με προσωπικές ιστορίες ξεριζωμού, με ομαδικούς τάφους που βρήκαν τα ονοματεπώνυμα τους, χωρίς όμως λύτρωση για τον άνθρωπο.
H νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «ΑΛΓΟ-ΡΥΘΜΟΣ», μια σύγχρονη περφόρμανς σε σύλληψη - σκηνοθεσία, ερμηνεία επί σκηνής Ελεάνας Γεωργούλη & Αλεξάνδρας Καζάζου, έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 11 Μαρτίου και αποκάλυψε με τον πιο οδυνηρό τρόπο την αλήθεια των σκηνοθετών που μιλάνε για την ασφάλεια και την θαλπωρή της λήθης.
Η σκηνή του Φουαγιέ στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών σαν χρονομηχανή ταξίδεψε τους θεατές στην μνήμη του πόνου και του αφανισμού της ανθρώπινης υπόστασης, ψυχρά αποτυπωμένης από έναν αλγόριθμο.
* Κατάλληλο για άνω των 13 ετών.
«Θέατρο Ξανά»
Επανεκκίνηση των παραστάσεων και στο Βασιλικό Θέατρο
Ηθοποιοί και θεατές επέστρεψαν και στο Βασιλικό Θέατρο από το Σάββατο 11 Μαρτίου, μετά την αναστολή της κατάληψης του θεάτρου από σπουδαστές και σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Το κοινό έχει ξανά την ευκαιρία να δει τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις που παρουσιάζονται στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου: την απολαυστική κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», καθώς και τη συγκινητική παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Γκάρης, το μιούζικαλ».

«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του»
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης
Μια απολαυστική κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις γεμάτη έρωτες, απιστίες, αποκαλύψεις, κι ανατροπές, το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία από το ΚΘΒΕ, σε ανανεωμένη εκδοχή με ηθοποιούς από το δυναμικό Κρατικού Θεάτρου. Ο κύκλος παραστάσεων παρατείνεται έως και την Κυριακή 19/3/2023.

«Γκάρης, το μιούζικαλ»
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Η συγκινητική παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ την οποία έχουν ήδη παρακολουθήσει πολλά σχολεία συνεχίζεται με επιτυχία. «Γκάρης, το μιούζικαλ» είναι η ιστορία ενός γαϊδάρου, που με την ανέλπιστη ικανότητά του να πετάει παρασύρει τα παιδιά σε συναρπαστικές περιπέτειες και ανατρέπει την αναμενόμενη απάντηση του λαϊκού παιχνιδιού (αλλά και του ρητορικού ερωτήματος), «πετάει ο γάιδαρος;».
Μια τρυφερή μουσική ιστορία που μιλάει για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την προσφορά στο συνάνθρωπο και τη δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.

ΒΟΥΝΤΗ της Αργυρούς Μαργαρίτη
Μια δυνατή συγκινητική ιστορία
Η ιστορία της Βουντής που αφηγείται, με συγκλονιστικό τρόπο, τις τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης
Η παράσταση αποτελεί μια συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Σερρών, Αγρινίου, Λάρισας αλλά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος καθώς και του Εθνικού Θεάτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ και των δύο κρατικών σκηνών.
Από 17 έως 19 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Σ' ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις
Συνεχίζονται οι παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, της πάντα επίκαιρης και με το ανήσυχο βλέμμα της στραμμένο στην πολιτική, Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.
Το κοινό με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας. Ζητήματα διαχρονικά βαθιά πολιτικά με τον άνθρωπο στο επίκεντρο να παλεύει και να διεκδικεί τα αυτονόητα.
Δεν φοβάμαι πια…
* Κατάλληλη για θεατές άνω των 13 ετών.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, Είσοδος ελεύθερη
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η Εταιρεία Συγγραφέων και η Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, με μια εκδήλωση αφιερωμένη σε καίρια κοινωνικά ζητήματα όπως είναι ο ρατσισμός και οι εκφράσεις του απέναντι σε κάθε είδους διαφορετικότητα και ο φόβος της βίας ως μια εδραιωμένη αντίληψη ισχυρού και ανίσχυρου στη σχέση των φύλων, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:00, στο Φουαγιέ της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.
Είσοδος Ελεύθερη, απαιτείται η κράτηση θέσης ηλεκτρονικά.
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 2, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ.: +30 2315 200 200 Email: social@ntng.gr

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Οι γυναίκες στις θετικές επιστήμες, Σάββατο 18 Μαρτίου


Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Οι γυναίκες στις θετικές επιστήμες, Σάββατο 18 Μαρτίου
Υπατία, Εριέττα Λίβιτ. Μαντάμ Κιουρί….
Τις ξέρετε; Αν όχι, γνωρίστε τις.
Αν ναι, τιμήστε τις μαζί μας το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6μμ, στα γραφεία του Ομίλου μας, Αλεξανδρείας 113.
Η εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Χατζησάββα μας εξιστορεί τη συμβολή των πιο γνωστών γυναικών επιστημόνων στην εξέλιξη των θετικών επιστημών, αναλύει το έργο τους και προβάλλει τις αντιξοότητες που κλήθηκαν να αντιπαρέλθουν μέχρι την τελική αναγνώριση και καταξίωσή τους στην επιστημονική κοινότητα!
Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ως προς τη χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια παραμονή σας στα γραφεία μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr
©2023 Όμιλος Φίλων Αστρονομίας | Αλεξανδρείας 113 • τηλ: 2310 423133 • Θεσσαλονίκη

Masterclass Πουλίτση/Μ.Χόιπελ διάλεξη & συναυλία/Ο αδελφός μου ο Αμαντέους/Δράσεις για παιδιά/Ποικίλες εκδηλώσεις

 

Νέα και δράσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με την
Χριστίνα Πουλίτση

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν
Στο πλαίσιο της επετείου των 70 χρόνων από την ίδρυση των Φίλων της Μουσικής, η διεθνούς φήμης σοπράνο και πρώην υπότροφος του Συλλόγου Χριστίνα Πουλίτση προσφέρει ένα Masterclass για νέους λυρικούς καλλιτέχνες ή σπουδαστές, άντρες και γυναίκες, επιπέδου τουλάχιστον Α’ Ανωτέρας.
Στο πιάνο, ο εξαιρετικός Δημήτρης Γιάκας.
Το σεμινάριο διοργανώνει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και θα διεξαχθεί από τις 22 μέχρι και τις 25 Μαΐου 2023 στους χώρους του Συλλόγου στο Μέγαρο (Αίθουσα Διδασκαλίας και Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», πρώην Πολυχώρος).
Οι σπουδαστές που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν δύο άριες της επιλογής τους, τις οποίες θα παρουσιάσουν στη συνέχεια ενώπιον κοινού, στις συναυλίες που θα ακολουθήσουν, την Τρίτη 23 και την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 20:30 στους χώρους του Συλλόγου στο Μέγαρο.
Η διδασκαλία θα εστιάσει στην τεχνική του τραγουδιού, η οποία αποτελεί την ασφαλή βάση και προϋπόθεση κάθε ερμηνείας.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 8 το πρωί στην εκπομπή του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στον Αθήνα 9.84 ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης φιλοξένησε την Χριστίνα Πουλίτση. Οι δυό τους συζήτησαν για τα νέα καλλιτεχνικά της σχέδια, αλλά και ειδικότερα για το Masterclass της για Λυρικούς Τραγουδιστές που διοργανώνεται από τον Σύλλογο στις 22-25 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΟΪΠΕΛ: 3 ΣΟΥΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ PAUL
Διάλεξη και μουσική ερμηνεία με επίκεντρο τον βιολοντσελίστα Paul Grümmer
Regional Growth Conference
Πάτρα 16 - 18 Μαρτίου 2023

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής συμμετέχει και φέτος ως knowledge partner στο διεθνές συνέδριο Regional Growth Conference που διεξάγεται στην Πάτρα από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.
Η συζήτηση που διοργανώνει ο Σύλλογος και συντονίζει ο διευθυντής του κ. Αλέξανδρος Χαρκιολάκης έχει ως θέμα τις ψηφιακές προκλήσεις και ευκαιρίες στον χώρο του πολιτισμού και λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 18.00 στο Συνεδριακό κια Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Στη συζήτηση παίρνουν μέρος οι: Ελένη Δουνδουλάκη, ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού – Υπουργείο Πολιτισμού, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θάλεια Τσαλκιτζή, Διευθύντρια Λύσεων Πολιτισμού – Unisystems, Αγιάτη Μπερνάρδου, Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υποδομής DARIAH – EU.»
Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ του Μηνά Βιντιάδη

Πέμη Ζούνη, Έλιο Φοίβος Μπέϊκο
στο πιάνο ο Διονύσης Μαλούχος
Σκηνοθεσία Βάνα Πεφάνη
Σάββατο18 Μαρτίου 2023
Ώρα έναρξης: 18:00 & 21:00
Νέες ημερομηνίες:
Κυριακή 26 Μαρτίου, 19:00
Σάββατο 29 Απριλίου, 18:00 & 21:00
Κυριακή 30 Απριλίου, 18:00 & 21:00
Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια.
Η Πέμη Ζούνη και η Βάνα Πεφάνη συναντιούνται ξανά. Αφορμή η Νάνερλ Μότσαρτ. Δημιουργούν, σχεδιάζουν και συνομιλούν με το τότε και το σήμερα, ανακαλύπτοντας ομοιότητες και διαφορές για τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο.

Τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξη τους, η σχέση με τον πατέρα τους, θα παρασταθούν σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ στο πιάνο από τον Διονύση Μαλλούχο.
Αίθουσα Διδασκαλίας
Έκθεση
Μανώλης Καλομοίρης: 60 χρόνια μετά
12 Δεκεμβρίου 2022 έως 30 Μαΐου 2023

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 60 χρόνων από τον θάνατο του Μανώλη Καλομοίρη και την πρόσφατη απόκτηση του αρχείου του, συμμετέχει στη σειρά των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής προς τιμήν του συνθέτη, με έκθεση για τη ζωή και την πολυσχιδή δράση του.
Εμβληματική μορφή και πρωτεργάτης της ελληνικής εθνικής μουσικής σχολής, ο Μανώλης Καλομοίρης (Σμύρνη 1883 - Αθήνα 1962) καθόρισε με τη δράση του σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση της μουσικής ζωής και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.
Μέσα από παρτιτούρες, αλληλογραφία, κείμενα, προγράμματα συναυλιών, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα και άλλα μοναδικά τεκμήρια που περιλαμβάνει το ιδιαίτερης ιστορικής αξίας αρχείο του, σκιαγραφείται το πρόσωπό του και η εποχή το

Σχεδιασμός, επιστημονική επιμέλεια:
Μυρτώ Οικονομίδου, μουσικολόγος,
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
ΔΕ, ΤΡ, ΠΕ, ΠΑ 10:00-16:45
ΤΕ 10:00-19:00
Ξεναγήσεις από την επιμελήτρια της Έκθεσης πραγματοποιούνται στις:
Κυριακή 19.03/ 16:00,
Τετάρτη 19.04 / 18:00, Κυριακή 28.05/ 11:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ: 60 λεπτά
Ξεναγήσεις σχολείων κατόπιν κράτησης:
210 7282571 / m.economides@megaron.gr
Χώρος υποδοχής και εξυπηρέτησης αναγνωστών της
Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ζωντανά, εύκολα για όλους και από παντού …
Η Βιβλιοθήκη στο σχολείο
Εκπαιδευτικά προγράμματα από απόσταση, μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή Museotek
Το Museotek μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα και εφαρμογή που επιτρέπει την εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο περιήγηση Σχολείων σε Μουσεία και Χώρους Πολιτισμού σε ολόκληρη τη χώρα, έρχεται φέτος στη Μουσική Βιβλιοθήκη και προσφέρει
δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Το κλειδωμένο βιβλίο
Για μαθητές 6 έως 9 ετών
Ένα βιβλίο κλειδωμένο ερμητικά έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή. Το ανακαλύψαμε στα ράφια της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα και αναζητούμε την ομάδα που θα εξιχνιάσει το μυστήριο. Ακολουθώντας τα στοιχεία που κρύβονται μέσα στη βιβλιοθήκη θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις και να ξεκλειδώσουμε το βιβλίο μαζί με όλα τα μυστικά που κρύβει.
Είστε αποφασισμένοι να
διαλευκάνετε την υπόθεση;

Παίζει μουσική η Βιβλιοθήκη;
Για μαθητές 9 έως 18 ετών
Τα αντικείμενα που διαθέτει η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» είναι σχεδόν 200.000 (βιβλία, παρτιτούρες, δίσκοι, χειρόγραφα, cds, dvd, επιστολές, βραβεία, πίνακες, φωτογραφίες…) το καθένα ξεχωριστό κομμάτι μιας μεγάλης συλλογής αλλά και απαραίτητο για το διασκεδαστικό και ατελείωτο παιχνίδι της γνώσης! Όμως υπάρχουν κανόνες και σε αυτό το παιχνίδι, ας τους ανακαλύψουμε μαζί τακτοποιώντας ό,τι άφησαν οι αναγνώστες πάνω στα τραπέζια της Βιβλιοθήκης.
Τι υλικό είναι αυτό; Μια παρτιτούρα του Μπετόβεν, ένας δίσκος με ρεμπέτικα, μια βιντεοσκόπηση μπαλέτου, ένα μικροφίλμ χειρογράφου…
Οι μαθητές διαβάζουν και ακούνε μουσική, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα διάφορα είδη, να ξεχωρίζουν τους συνθέτες και τις μουσικές σημειογραφίες της κάθε εποχής, ενώ στο τέλος όλοι μαζί θα γίνουμε μέρος μιας μουσικής έκπληξης!
Δράσεις για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Θεατρικές παραστάσεις

Ο Μπαλ στον αέρα
Για παιδιά 4 έως 12 ετών
Patari Project
Κυριακή 19 Μαρτίου στις 15:00
Η παράσταση πραγματοποιείται και καθημερινές για επισκέψεις σχολείων καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Πληροφορίες-κρατήσεις:
210 86 65 144, 210 86 74 657

Αβγώ
Για βρέφη από 10 μηνών
και παιδιά ως 3 ετών και τους γονείς τους
Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10:30
Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί!

Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο
Για παιδιά 3 έως 9 ετών
Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11:30
Η παράσταση πραγματοποιείται και καθημερινές για επισκέψεις σχολείων καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Πληροφορίες-κρατήσεις:
210 86 65 144, 210 86 74 657

Η βασίλισσα των πάντων
Για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά
ως 3 ετών και τους γονείς τους
Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:30
Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί!
Εκπαιδευτικά προγράμματα

Μουσική συνάντηση σε τέσσερις πράξεις bebe
Για παιδιά 2 έως 5 ετών και τους γονείς τους
Κυριακή 19 Μαρτίου στις 13:30
Φιλοξενούμενες εκδηλώσεις

Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της μουσικής
Σάββατο 18 Μαρτίου, 13:30
Είσοδος με εισιτήριο
Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εκδήλωση του Συλλόγου Λάνασσα
Σάββατο 18 Μαρτίου, 17:45
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος) του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρουσίαση δίσκου
«ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΜΟΝΟ ΔΙΑΛΕΞΑ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ»
Κυριακή 19 Μαρτίου, 20:30
Είσοδος με εισιτήριο
Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Verdi και ένας χορός μεταμφιεσμένων
Δευτέρα 20 Μαρτίου, 20:30
Είσοδος με εισιτήριο
Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πασχάλης Τόνιος
Σμύρνη μου αλησμόνητη πατρίδα
Τρίτη 21 Μαρτίου, 20:00
Είσοδος ελεύθερη με Δελτία εισόδου
Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος) του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης
«200 + 2 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας»
Τετάρτη 22 Μαρτίου, 17:00 & 19:00
Είσοδος με εισιτήριο
Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος) του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Μανιού "Ταξιδεύοντας συην Ελλάδα με την ποίηση"
Τετάρτη 22 Μαρτίου, 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο ΠΟΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ


 

Αρχίζουν οι αιτήσεις απόσπασης υπαλλήλων στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας



Αρχίζουν οι αιτήσεις απόσπασης υπαλλήλων στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας
Μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας ή σε φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας, μπορούν να αιτηθούν να αποσπαστούν στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας

Διπλό μπλόκο και πρόστιμα έως 50.000 ευρώ για τις πληρωμές μέσω POS!


Διπλό μπλόκο και πρόστιμα έως 50.000 ευρώ για τις πληρωμές μέσω POS!
Νέο διπλό μπλόκο της ΑΑΔΕ στις πληρωμές μέσω των τερματικών POS, επιβάλει το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργε...


Έτοιμη για όλα η ΕΚΤ προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζες


Έτοιμη για όλα η ΕΚΤ προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζες
Να πείσει τις αγορές ότι η ΕΚΤ δεν θα αφήσει να αποσταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης πρ...


Πώς θα υλοποιηθούν οι «κουτσές» ρυθμίσεις των 72-120 δόσεων


Πώς θα υλοποιηθούν οι «κουτσές» ρυθμίσεις των 72-120 δόσεων
Εκτός ρυθμίσεων τίθενται χρέη προς την εφορία πάνω από 100 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθ...


Πρωτογενές πλεόνασμα μαμούθ στο α' δίμηνο – Υπέρβαση στα φοροέσοδα


Πρωτογενές πλεόνασμα μαμούθ στο α' δίμηνο – Υπέρβαση στα φοροέσοδα
Πρωτογενές πλεόνασμα μαμούθ 4,2 δισ.ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2023, που ξεπερνά κατά 2,36 δισ. το ορισθέντα στό...