Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Βαβυλωνία Τελευταίες Παραστάσεις

Βαβυλωνία του Δημητρίου Κ. Βυζάντιου Βασιλικό Θέατρο Τελευταίες Παραστάσεις Πέφτει η αυλαία για τη Βαβυλωνία –το έργο του Δημητρίου Κ. Βυζάντιου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη που αποτελεί ανάγλυφο ντοκουμέντο της γεωγραφίας των διαλέκτων και των ψυχικών διαθέσεων των ανθρώπων του ελληνικού χώρου– την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ [ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ]

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Άγιος Αγύρτης
«Το ’πε ο Παπουλάκος»
Μάνη, 1852.
Με εντολή του βασιλιά Όθωνα, πέντε συντάγµατα στρατού, ιππικό και πυροβολαρχίες κάνουν γιουρούσι για να συλλάβουν έναν ογδοντάχρονο καλόγερο, τον οποίο υπερασπίζονται 6.000 οπλισµένοι και 15.000 άοπλοι χωριάτες.
Το µακελειό µοιάζει αναπόφευκτο.
Παπουλάκος. Θρυλική µορφή της λαϊκής θρησκείας τον καιρό της βαυαροκρατίας.
Πρώην χασάπης και αναλφάβητος, ξεσήκωσε τον Μοριά και τα νησιά εναντίον του βασιλιά, των δεσποτάδων, των ξένων προστατών.
Για το κράτος ήταν αγύρτης.
Για την επίσηµη Εκκλησία απόβλητος.
Για τις φτωχές αγροτικές και ναυτικές µάζες άγιος και προφήτης.
Οι κλωστές του ράσου του και το αίµα του, που το µάζευαν µε βδέλλες, θεωρούνταν θαυµατουργά.
Οι σκοτεινές εσχατολογικές προφητείες του µνηµονεύονται ως σήµερα. Η εξουσία τον κυνήγησε µε µανία, αλλά κατάφερε να τον νικήσει µόνο µε προδοσία.Η µετεπαναστατική Ελλάδα, µέσα από τη ζωή ενός αµφιλεγόµενου επαναστάτη καλόγερου.
Ο Καποδίστριας, ο Όθωνας, ο Μάουρερ, το αυτοκέφαλο της Ελλαδικής Εκκλησίας, το τουρκοκρατούµενο Φανάρι, η Μεγάλη Ιδέα, το Ανατολικό Ζήτηµα, ο πανσλαβισµός, η επανάσταση της 3ης Σεπτέµβρη, ο Φαρµακίδης, ο Οικονόµος ο εξ Οικονόµων, ο Φλαµιάτος, ο Καΐρης, τα «Παρκερικά», τα «Μουσουρικά», ο Κωλέττης, ο Μαυροκορδάτος, ο λήσταρχος Νταβέλης.
Το λυκαυγές ενός κράτους που ξεκίνησε από την αρχή στραβά...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Οι επισκέπτες Ελεύθερη διασκευή από το Στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς Πέτρος Ζούλιας ΘEATPO / ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ Φωτογραφία εξωφύλλου: TAΣOΣ BPETTOΣ
Σύνθεση εξωφύλλου: egreenE. ΠAΓKAΛOY Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5022-7 σελ. 78 23 Νοεμβρίου 2009
Ο Χένρι Τζέιμς πλέκει τον δραματουργικό του ιστό στο απόλυτα υποκειμενικό.
Ο άνθρωπος με το είναι και το φαίνεσθαι.
Ο άνθρωπος με το Θεό και το δαίμονα.
Ο άνθρωπος ενήλικας και παιδί. Αθώος και ένοχος. Νεκρός και ζωντανός. Παρελθόν και παρόν του εαυτού του.
Ο ένας και μοναδικός άνθρωπος.
Ο ίδιος και η σκιά του.
Το φάντασμά του. Η γκουβερνάντα. Η αφηγήτρια. Ακροβατεί στο μαύρο και το λευκό του προσωπικού της σύμπαντος σε έναν άξονα:
Να βρει το αυτονόητο. Να βρει τον εαυτό της. Ποια είναι. Ποια είναι;…

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ
ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟ
CHRIS WIDENER
Σελίδες: 160
Διαστάσεις: 14Χ21
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 9789602185902
Μια συναρπαστική ιστορία για τον άγγελο που όλοι κρύβουμε μέσα μας Ο νεαρός Τομ Κουκ φτάνει στην Ιταλία απογοητευμένος από τη ζωή και τη δουλειά του.
Στον τελευταίο προορισμό του ταξιδιού του, τη Φλωρεντία, συναντά έναν μυστηριώδη άντρα ο οποίος -με αφορμή το μνημειακό άγαλμα του Δαβίδ– τον μυεί στη ζωή και στην τέχνη του Μιχαήλ Αγγέλου. Ο Δαβίδ, που φιλοτεχνείται την εποχή του Ουμανισμού, αποτελεί σύμβολο της νίκης του γενναίου σκεπτόμενου ανθρώπου πάνω στον γίγαντα της διαφθοράς.
Είναι η εποχή που το πνεύμα αποθεώνεται και το αξιοθαύμαστο αυτό γλυπτό αποδεικνύει περίτρανα ότι τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί στην ηρωική θέληση και στο νου του ανθρώπου.
Έχοντας αυτά σαν όπλα, ο άνθρωπος υπερπηδά τα υλικά εμπόδια και κατορθώνει το φαινομενικά ακατόρθωτο.
Το βιβλίο είναι μια αλληγορία· για τον καλλιτέχνη, τον Μιχαήλ Άγγελο, που λάξευε το μάρμαρο δίνοντάς του πνοή για να ζωντανέψει το ιδανικό του ανθρώπου –την ελευθερία– και για το έργο του, τον Δαβίδ, που τιθασεύει το φόβο του και συγκεντρώνει όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει.
Εν τέλει μας μιλάει για τον άγγελο που όλοι κρύβουμε μέσα μας και περιμένει καρτερικά να τον ανακαλύψουμε, όσο νωρίτερα στη ζωή μας γίνεται. Για το βιβλίο υπάρχει υποστηρικτικό υλικό στο διαδίκτυο.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜε ελαφρύνσειςοι γονικές παροχές Κίνητρα για επιστροφή στο κέντρο Η αντεπίθεση των εκσυγχρονιστών Εμφύλιος για τη δεκαετία του΄40 Εφιάλτης στον Ευαγγελισμό Φταίει η Μέρκελ για την κρίση στην Ελλάδα Στήνουν οδοφράγματα με πτώματα Εσείς κάθεστε κι ο κλώνος σας δουλεύει! «Δεν βγαίνω από το σπίτι γιατί δεν έχω χαρτιά»

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ανήσυχος για το Κυπριακό ο Πρόεδρος Εγκαινιάστηκε η συνοριακή διάβαση Ξάνθης - Ζλάτογκραντ Η σκύλευση της μνήμης του Στέλιου και το έγκλημα εις βάρος ανήμπορων παιδιών Ο Τρισέ και η ΕΚΤ έχουν «αυτοπαγιδευτεί» στην κρίση της Γερμανίας FT : Η ΕΕ δεν αντέχει χρεοκοπία της Ελλάδας Jerusalem Post: Ο Ayalon δεν έπρεπε να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία Επιλύθηκε η διαφωνία με το Ισραήλ για την αγορά δέκα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πριν από την επίσκεψη Μπαράκ στην 'Αγκυρα Το παραμύθι με την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Στην Ελλάδα ο διοικητής των αεροπορικών συμμαχικών δυνάμεων στη Σμύρνη Η «ωραία Γιούλια» υπόσχεται ΕΕ Απειλή για βόμβα στο στρατόπεδο Φακίνου Επενδύει στους εποίκους για εφαρμογή σχεδιασμών Η Βουλή άγγιξε χθες το ακανθώδες θέμα του τουρκικού εποικισμού «Βλέπουν» Μεγάλη Αλβανία μέχρι την... Πρέβεζα Συνάντηση-μυστήριο: Με ποιους συναντήθηκε ο σταθμάρχης της MI5 στην Αθήνα Ικανοποιημένη η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ απο το νομοσχέδιο για τους μετανάστες H Oυκρανία επιστρέφει στη Pωσία Η «εκδίκηση του ευρώ» και η εθνική ευθύνη μας Μία διάτρητη απάντηση Μέτωπο σφοδρών πιέσεων προς την Ελλάδα Η πρόταση Κύρκου Εύθραυστη εκεχειρία μετά τη συγγνώμη Ομοσπονδία που μας παίρνει πίσω στον μεσαίωνα ή αγώνας αξιοπρέπειας και επιβίωσης; Συνομιλίες ΓΕΕΘΑ με το κινεζικό υπουργείο Αμυνας Ο πόλεμος της τσιπούρας στο Αιγαίο εκσυγχρονίζεται Kavala Oil: πετρέλαιο από νέο κοίτασμα για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ" ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΩΝΑ "Ο ΠΟΝΤΟΣ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Δαμάζοντας την ισχύ της θάλασσας Η Ειρηνική επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος

Συνάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με Εθελοντικές Οργανώσεις για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διά του Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν συνάντηση εργασίας με τις εθελοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Πυροπροστασία στο Σέϊχ Σου». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως του ΕΚΑΒ (Πάροδος Μπιζανίου, Πουρνάρι Πυλαίας).

Στο Καρφί Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 449 ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Το σημείωμα του "Κ" Οι πρώτες 100 μέρες Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε τις πρώτες εκατό μέρες στην εξουσία.
Παρότι εξακολουθεί να απολαμβάνει την ανοχή των ψηφοφόρων που τη στήριξαν, η «επέτειος» γιορτάστηκε σε ένα κλίμα που δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς, αλλά ούτε και τόση γκρίνια.
Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει επενδύσει πολλές ελπίδες προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου και στο νέο ύφος και ήθος της κυβέρνησής του και ανυπομονεί να δει τις αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή του.
Έχοντας όμως συνείδηση της βαριάς κληρονομιάς που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή, δείχνει πως δεν εξαντλήθηκε η υπομονή του και προσφέρει παράταση της περιόδου χάριτος που δικαιούται κάθε νέα κυβέρνηση. Εκείνο που δυσκολεύεται να καταπιεί είναι η κατεδαφιστική κριτική των αντιπάλων και η μουρμούρα των φίλων. Σελ.2 Το «μαγείρεμα» στα στοιχεία των μοιραίων εγχειρήσεων ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ, ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Σε μία από τις ανοιχτές επιστολές τους οι οικείοι του Νίκου Κακαουνάκη είχαν αναρωτηθεί αν ο Ευαγγελισμός κρατάει επίσημα πρακτικά χειρουργείων.
Μάλιστα, εξαιτίας της καθυστέρησης με την οποία το νοσοκομείο παραχωρούσε τα έγγραφα που του ζητούσαν, υπαινίχθηκαν ότι οι εγγραφές γίνονταν εκ των υστέρων με σκοπό να βρεθούν δικαιολογίες για να μην καταλογιστούν ευθύνες στους θεράποντες γιατρούς.
Η καχυποψία αποδείχθηκε απόλυτα δικαιολογημένη όταν παραδόθηκαν οι εκθέσεις από τις δύο πρώτες κολονοσκοπήσεις.
Παρότι τις έκανε και τις υπογράφει ο ίδιος γαστρεντερολόγος, στη μία η διάγνωση κάνει λόγο για πολύποδα με μίσχο (κοτσάνι) που προτείνεται να αφαιρεθεί ενδοσκοπικά, ενώ στην άλλη γράφει ότι ο πολύπους έχει… χάσει το μίσχο του και διαπιστώνει ότι είναι επικίνδυνο να αφαιρεθεί λαπαροσκοπικά. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο ! Σελ.11 Γιατί επιμένουν στη διάγνωση για καρκίνο; Το σημαντικότερο όμως στο πρώτο δισέλιδο είναι η διάγνωση: Ca ανιόντος, δηλαδή καρκίνος! Εδώ πρόκειται για εμμονή του κ. Στυλογιάννη σε… προσωπική διάγνωση που εντυπωσιάζει. Έχουν προηγηθεί μία βιοψία και μία ιστολογική εξέταση μετά από ισάριθμες κολονοσκοπήσεις, που αναφέρουν σαφέστατα ότι ο πολύποδας είναι καλοήθης. Επιπλέον υπάρχει μία ακόμη βιοψία, και μάλιστα στο παρασκεύασμα που εστάλη μετά την πρώτη εγχείρηση, η οποία επίσης διαπιστώνει σαφώς ότι δεν παρατηρήθηκε κακοήθεια. Αλλά ο κ. Στυλογιάννης είναι ανένδοτος: καρκίνος.
Η μόνη πιθανή ερμηνεία της άκαμπτης στάσης του είναι ότι μόνο μ’ αυτή τη διάγνωση θα μπορούσε να δικαιολογήσει την απόφασή του να προχωρήσει σε δεξιά κολεκτομή (όπως αναγράφει στο Μητρώο), δηλαδή σε ανοιχτή εγχείρηση. Σελ. 12 έως Σελ. 13 Στο σκαμνί όσοι κορόιδεψαν τις Βρυξέλλες Στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα οδηγηθεί η χώρα για τις γαλάζιες αθλιότητες και τις στατιστικές αλχημείες γύρω από την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Η νέα, υπό τον Όλι Ρεν, διοίκηση της Κομισιόν φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να παραπέμψει τη χώρα μας. Στις Βρυξέλλες θεωρούν πρωτοφανή τα όσα έγιναν στη νεοδημοκρατική πενταετία και θέλουν να στείλουν μέσω της χώρας μας ένα ηχηρό μήνυμα στην ευρωζώνη ότι δεν θα γίνουν ανεκτά άλλα μαγειρέματα.
Βέβαια, ανάλογες αλχημείες έγιναν και από άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, αλλά και η Βρετανία του Γκόρντον Μπράουν, αλλά θεωρούν ότι όσα έγιναν στην Ελλάδα δεν έχουν προηγούμενο.
Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προλάβει μια τέτοια εξέλιξη, καθώς θα ήταν ιδιαίτερα αρνητική για την ελληνική υπόθεση τώρα που διαπραγματεύεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας και γνωρίζει ότι θα είναι στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών για την επόμενη διετία τουλάχιστον.
Για το λόγο αυτόn ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες ώστε να αυτονομηθεί η Στατιστική Υπηρεσία και να δημιουργηθούν θεσμικές δικλίδες ασφαλείας για να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογα περιστατικά. Σελ. 14 και Σελ. 15 Μπρος γκρεμός και πίσω Καρατζαφέρης για Σαμαρά Ως αρχηγό με ημερομηνία λήξης φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν κάποιοι εντός Ν.Δ. τον Αντώνη Σαμαρά. «Στις δημοτικές εκλογές θα κριθεί η τύχη του», λένε, υπονοώντας ότι, αν υπάρξει ευρεία ήττα για τους υποψηφίους της Ν.Δ., θα αρχίσει και επισήμως η αμφισβήτηση του Μεσσήνιου πολιτικού.
Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του 42% για την εκλογή των αυτοδιοικητικών αρχόντων κάνει πολύ δύσκολο το έργο του Σαμαρά.
Με δεδομένη την κατρακύλα της Ν.Δ. σε όλα τα επίπεδα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί το εκλογικό Βατερλό.
Γι’ αυτό και στη Ρηγίλλης έχουν αρχίσει να συζητούν σοβαρά την πρόταση Μιχαλολιάκου να μη δοθούν επίσημα χρίσματα. Παράλληλα άρχισαν να ρίχνουν νερό στο κρασί τους, αλλάζοντας τη στρατηγική που ακολουθούσαν απέναντι στον Νικήτα Κακλαμάνη.
«Αν χάσουμε το δήμο της Αθήνας μετά από 25 χρόνια, θα μας το χρεώσουν», υποστηρίζουν στελέχη της Ν.Δ. που βρίσκονται πολύ κοντά στον Σαμαρά. Σελ. 52 και Σελ. 53 ΝΔιχασμός για τους μετανάστες Και για το θέμα των μεταναστών, ο Α. Σαμαράς υιοθέτησε τη γραμμή «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» εντός του κόμματος. Δηλαδή ανακοίνωσε τη θέση του χωρίς καν να προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση με στελέχη που διατηρούσαν διαφορετικές απόψεις. Υπέρ της σκληρής γραμμής τάχθηκε η νέα ηγεσία της Ν.Δ., δηλαδή ο Π. Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος άλλωστε της «λαϊκής Δεξιάς», ο Κ. Γκιουλέκας, που κινείται στα ίδια «νερά», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος και ο γραμματέας αυτοδιοίκησης Β. Μιχαλολιάκος. Σελ. 54 στο Πέταλο Χωρισμένο στα δύο είναι το Μητσοτακέικο. Ντόρα και Κυριάκος κινούνται πλέον σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Ο μικρός Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Μπακογιάννη έχει «τελειώσει ως προϊόν».
Αυτό το εκμεταλλεύεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Σαμαράς, δίνοντας χώρο στο γιο του επίτιμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη βδομάδα ο πρόεδρος Αντώνης συνάντησε δύο φορές τον μικρό Μητσοτάκη. Και οι δύο πλευρές φρόντισαν να κρύψουν τη δεύτερη ανεπίσημη συνάντηση. «Είδε τον Λαζαρίδη», έλεγαν οι της Ρηγίλλης. Η αλήθεια, όμως, ήταν ότι ο Κυριάκος συναντήθηκε με τον Σαμαρά.. Σελ. 63 στο Πέταλο Με καθυστέρηση που εξηγείται εκ των υστέρων, ο Ευαγγελισμός παρέδωσε τα Μητρώα των Εγχειρήσεων του Νίκου Κακαουνάκη στους ενδιαφερόμενους.
Πρόκειται για επίσημο έγγραφο που υποχρεούται να τηρεί κάθε νοσοκομείο, αλλά η εμφάνιση και το περιεχόμενό του δεν δικαιολογούν τη βαρύτητά του.
Οι εγγραφές γίνονται με ορνιθοσκαλίσματα, με διορθώσεις και μουτζούρες και με αλλαγή των ημερομηνιών!
Οι υποψίες της οικογένειας του εκλιπόντος ότι τα στοιχεία «μαγειρεύονται» ώστε να μην εντοπιστούν τυχόν ευθύνες, δικαιώνονται.
Υπάρχουν όμως και παρατηρήσεις ουσίας.
Όπως ότι ο χειρουργός είναι ο μόνος που έχει διαγνώσει καρκίνο, παρότι η ιστολογική εξέταση και οι βιοψίες διαπίστωσαν καλοήθη πολύποδα, και ότι, ενώ αναφέρεται πιθανή διαφυγή μολυσμένου υγρού από την αναστόμωση, η λοίμωξη δεν αντιμετωπίστηκε στα αλλεπάλληλα χειρουργεία.
Δεδομένου ότι η οικογένεια δεν επιθυμεί το δημόσιο διάλογο για ιατρικά θέματα, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των τριών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σελ. 64

36 Νομάρχεις και Δήμαρχοι δίνουν το στίγμα τους

SALONICA PRESS NEWS - Ένθετο "Καλλικράτης" Από τον Έβρο μέχρι το Ηράκλειο και από την Σάμο μέχρι τα Ζαγοροχώρια, “τοπικοί άρχοντες” μίλησαν στην SPN για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Αυτή την Κυριακή στις οθόνες σας.Salonica Press News
Εβδομαδιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Ένα εκπληκτικό βίντεο Ο Αντώναρος έσκασε απ'τα γέλια με το σχέδιο σωτηρίας των 100 ημερών (Δείτε το βίντεο)
ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

3ο Συνέδριο Βιβλιοθηκών Τέχνης

3ο Συνέδριο Βιβλιοθηκών Τέχνης Βιβλιοθήκη Μουσείου Μπενάκη Η Bιβλιοθήκη του Μουσείου Μπενάκη ανακοινώνει τη διοργάνωση του 3ου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών Τέχνης, με τίτλο "Ψηφιοποίηση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στο χώρο των βιβλιοθηκών, των μουσείων και των αρχείων τέχνης", το οποίο θα διεξαχθεί στο κτήριο της οδού Πειραιώς, αρ. 138, Αθήνα. 5-6 Φεβρουαρίου 2010. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το πρώτο μυθιστόρημα του Ορχάν Παμούκ μετά το Νόμπελ.
Ο συγγραφέας αυτή τη φορά μιλάει για την αγάπη και την ευτυχία.
Το Μουσείο της Αθωότητας
Συγγραφέας:Παμούκ Ορχάν
Μετάφραση: ΒΡΕΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Πρώτη έκδοση:15/12/2009
ISBN: 978-960-410-591-5
Barcode: 9789604105915
Κωδικός: 0791
Σελίδες: 816
Βραβείο: Nobel
"Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου - δεν το 'ξερα"
Έτσι αρχίζει το καινούργιο αυτό μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα Ορχάν Παμούκ. Ένα βιβλίο για τον έρωτα, την αφοσίωση, το πάθος, τη φιλία, το χρόνο, το δικαίωμά μας στην ευτυχία.
Ο συγγραφέας διηγείται την ερωτική ιστορία του πλούσιου Κεμάλ με τη μακρινή, φτωχή εξαδέλφη του, που αρχίζει μια ανοιξιάτικη μέρα του 1975 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Ένα μυθιστόρημα που μένει αξέχαστο, όπως αξέχαστα μένουν για πάντα κάποια όνειρα.
Η συγγραφή του νέου μυθιστορήματος του Ορχάν Παμούκ, που έγινε κυρίως σε δωμάτια ξενοδοχείων στο περιθώριο των ταξιδιών του στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, διήρκεσε πέντε χρόνια.
Η ιδέα για το βιβλίο γεννήθηκε όταν ο Παμούκ αποφάσισε να ανοίξει ένα παλαιοπωλείο στην Κωνσταντινούπολη. Στη διάρκεια όμως της συλλογής των αντικειμένων αυτού του μαγαζιού, άλλαξε γνώμη κι αποφάσισε τελικά να φτιάξει ένα μουσείο που θα απεικονίζει την ιστορία του βιβλίου που έγραφε – το Μουσείο της αθωότητας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Σε...κωπηλατοδρόμιο έχει μετατραπεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Νύμφη του Ήλιου Συγγραφέας: ΜΠΡΑΝΤΣΟΟΥ ΤΖΙΛΛΙΑΝ
Κατηγορία: Λογοτεχνία Ενηλίκων - Σύγχρονη Ξένη
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 11/2009
Σελίδες: 368
ISBN: 978-960-481-019-2
Κωδικός: 35170
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ. ΛΙΓΑ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το ότι μόνο 355 πολίτες συμμετείχαν τα 4 πρώτα 24ωρα στη δημόσια διαβούλευση για τον "Καλλικράτη"
Eπίσης διαβάστε:
α) Βασίλης Οικονόμου, πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής - βουλευτής Αττικής ΠΑΣΟΚ:
Σχεδιάζοντας το νέο όραμα της Αττικής
β) Θανάσης Ζούτσος, δήμαρχος Γέρακα: Αναγκαία η σύνδεση του Καλλικράτη με τον Ικτίνο.
γ) Αγ. Παρασκευή: αφήνουν άστεγα 40 παιδιά με νοητική στέρηση http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5538
δ) Σέρρες: χωρίς αντιδημάρχους λόγω... λιτότητας!http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5548
ε)Κατεδαφίζονται, επιτέλους, οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
στ) Μαζικό κύμα αντιδράσεων για τα διόδια
ζ) Επιστολή Παπατόλια σε Μπατζελή για τα σφαγεία
η) Επερώτηση 9 βουλευτών της ΝΔ για τον "Καλλικράτη" http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5550
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
GEOFFREY BLAINEY
Διαστάσεις 11 x 18
ΙSBN 960-535-554-8
Barcode 9789605355548
Σελίδες 544
Ημερομηνία Έκδοσης 01/2008
Κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Η Συνοπτική Ιστορία του Κόσμου του καθηγητή Geoffrey Blainey ιχνηλατεί την παγκόσμια ιστορία των λαών σε βάθος τεσσάρων εκατομμυρίων χρόνων, με αφετηρία τη στιγμή που οι εκπρόσωποι του ανθρώπινου γένους μετανάστευσαν από την Αφρική για να εξερευνήσουν και να αποικήσουν άλλες ηπείρους.
Δεινός αφηγητής, Ο Geoffrey Blainey ζωντανεύει το παρελθόν με τις ακροθιγείς αναφορές του στα ουσιώδη αλλά και στα επουσιώδη: στις αλλαγές που επήλθαν στις διατροφικές συνήθειες, την καθημερινή εργασία και τον αθλητισμό, στον επαναπροσδιορισμό των αντιλήψεων περί νυχτερινού ουρανού, στις καθοριστικές ανακαλύψεις και στις κραταιές αυτοκρατορίες.