Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Στο Καρφί Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 449 ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Το σημείωμα του "Κ" Οι πρώτες 100 μέρες Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε τις πρώτες εκατό μέρες στην εξουσία.
Παρότι εξακολουθεί να απολαμβάνει την ανοχή των ψηφοφόρων που τη στήριξαν, η «επέτειος» γιορτάστηκε σε ένα κλίμα που δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς, αλλά ούτε και τόση γκρίνια.
Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει επενδύσει πολλές ελπίδες προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου και στο νέο ύφος και ήθος της κυβέρνησής του και ανυπομονεί να δει τις αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή του.
Έχοντας όμως συνείδηση της βαριάς κληρονομιάς που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή, δείχνει πως δεν εξαντλήθηκε η υπομονή του και προσφέρει παράταση της περιόδου χάριτος που δικαιούται κάθε νέα κυβέρνηση. Εκείνο που δυσκολεύεται να καταπιεί είναι η κατεδαφιστική κριτική των αντιπάλων και η μουρμούρα των φίλων. Σελ.2 Το «μαγείρεμα» στα στοιχεία των μοιραίων εγχειρήσεων ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ, ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Σε μία από τις ανοιχτές επιστολές τους οι οικείοι του Νίκου Κακαουνάκη είχαν αναρωτηθεί αν ο Ευαγγελισμός κρατάει επίσημα πρακτικά χειρουργείων.
Μάλιστα, εξαιτίας της καθυστέρησης με την οποία το νοσοκομείο παραχωρούσε τα έγγραφα που του ζητούσαν, υπαινίχθηκαν ότι οι εγγραφές γίνονταν εκ των υστέρων με σκοπό να βρεθούν δικαιολογίες για να μην καταλογιστούν ευθύνες στους θεράποντες γιατρούς.
Η καχυποψία αποδείχθηκε απόλυτα δικαιολογημένη όταν παραδόθηκαν οι εκθέσεις από τις δύο πρώτες κολονοσκοπήσεις.
Παρότι τις έκανε και τις υπογράφει ο ίδιος γαστρεντερολόγος, στη μία η διάγνωση κάνει λόγο για πολύποδα με μίσχο (κοτσάνι) που προτείνεται να αφαιρεθεί ενδοσκοπικά, ενώ στην άλλη γράφει ότι ο πολύπους έχει… χάσει το μίσχο του και διαπιστώνει ότι είναι επικίνδυνο να αφαιρεθεί λαπαροσκοπικά. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο ! Σελ.11 Γιατί επιμένουν στη διάγνωση για καρκίνο; Το σημαντικότερο όμως στο πρώτο δισέλιδο είναι η διάγνωση: Ca ανιόντος, δηλαδή καρκίνος! Εδώ πρόκειται για εμμονή του κ. Στυλογιάννη σε… προσωπική διάγνωση που εντυπωσιάζει. Έχουν προηγηθεί μία βιοψία και μία ιστολογική εξέταση μετά από ισάριθμες κολονοσκοπήσεις, που αναφέρουν σαφέστατα ότι ο πολύποδας είναι καλοήθης. Επιπλέον υπάρχει μία ακόμη βιοψία, και μάλιστα στο παρασκεύασμα που εστάλη μετά την πρώτη εγχείρηση, η οποία επίσης διαπιστώνει σαφώς ότι δεν παρατηρήθηκε κακοήθεια. Αλλά ο κ. Στυλογιάννης είναι ανένδοτος: καρκίνος.
Η μόνη πιθανή ερμηνεία της άκαμπτης στάσης του είναι ότι μόνο μ’ αυτή τη διάγνωση θα μπορούσε να δικαιολογήσει την απόφασή του να προχωρήσει σε δεξιά κολεκτομή (όπως αναγράφει στο Μητρώο), δηλαδή σε ανοιχτή εγχείρηση. Σελ. 12 έως Σελ. 13 Στο σκαμνί όσοι κορόιδεψαν τις Βρυξέλλες Στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα οδηγηθεί η χώρα για τις γαλάζιες αθλιότητες και τις στατιστικές αλχημείες γύρω από την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Η νέα, υπό τον Όλι Ρεν, διοίκηση της Κομισιόν φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να παραπέμψει τη χώρα μας. Στις Βρυξέλλες θεωρούν πρωτοφανή τα όσα έγιναν στη νεοδημοκρατική πενταετία και θέλουν να στείλουν μέσω της χώρας μας ένα ηχηρό μήνυμα στην ευρωζώνη ότι δεν θα γίνουν ανεκτά άλλα μαγειρέματα.
Βέβαια, ανάλογες αλχημείες έγιναν και από άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, αλλά και η Βρετανία του Γκόρντον Μπράουν, αλλά θεωρούν ότι όσα έγιναν στην Ελλάδα δεν έχουν προηγούμενο.
Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προλάβει μια τέτοια εξέλιξη, καθώς θα ήταν ιδιαίτερα αρνητική για την ελληνική υπόθεση τώρα που διαπραγματεύεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας και γνωρίζει ότι θα είναι στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών για την επόμενη διετία τουλάχιστον.
Για το λόγο αυτόn ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες ώστε να αυτονομηθεί η Στατιστική Υπηρεσία και να δημιουργηθούν θεσμικές δικλίδες ασφαλείας για να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογα περιστατικά. Σελ. 14 και Σελ. 15 Μπρος γκρεμός και πίσω Καρατζαφέρης για Σαμαρά Ως αρχηγό με ημερομηνία λήξης φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν κάποιοι εντός Ν.Δ. τον Αντώνη Σαμαρά. «Στις δημοτικές εκλογές θα κριθεί η τύχη του», λένε, υπονοώντας ότι, αν υπάρξει ευρεία ήττα για τους υποψηφίους της Ν.Δ., θα αρχίσει και επισήμως η αμφισβήτηση του Μεσσήνιου πολιτικού.
Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του 42% για την εκλογή των αυτοδιοικητικών αρχόντων κάνει πολύ δύσκολο το έργο του Σαμαρά.
Με δεδομένη την κατρακύλα της Ν.Δ. σε όλα τα επίπεδα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί το εκλογικό Βατερλό.
Γι’ αυτό και στη Ρηγίλλης έχουν αρχίσει να συζητούν σοβαρά την πρόταση Μιχαλολιάκου να μη δοθούν επίσημα χρίσματα. Παράλληλα άρχισαν να ρίχνουν νερό στο κρασί τους, αλλάζοντας τη στρατηγική που ακολουθούσαν απέναντι στον Νικήτα Κακλαμάνη.
«Αν χάσουμε το δήμο της Αθήνας μετά από 25 χρόνια, θα μας το χρεώσουν», υποστηρίζουν στελέχη της Ν.Δ. που βρίσκονται πολύ κοντά στον Σαμαρά. Σελ. 52 και Σελ. 53 ΝΔιχασμός για τους μετανάστες Και για το θέμα των μεταναστών, ο Α. Σαμαράς υιοθέτησε τη γραμμή «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» εντός του κόμματος. Δηλαδή ανακοίνωσε τη θέση του χωρίς καν να προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση με στελέχη που διατηρούσαν διαφορετικές απόψεις. Υπέρ της σκληρής γραμμής τάχθηκε η νέα ηγεσία της Ν.Δ., δηλαδή ο Π. Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος άλλωστε της «λαϊκής Δεξιάς», ο Κ. Γκιουλέκας, που κινείται στα ίδια «νερά», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος και ο γραμματέας αυτοδιοίκησης Β. Μιχαλολιάκος. Σελ. 54 στο Πέταλο Χωρισμένο στα δύο είναι το Μητσοτακέικο. Ντόρα και Κυριάκος κινούνται πλέον σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Ο μικρός Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Μπακογιάννη έχει «τελειώσει ως προϊόν».
Αυτό το εκμεταλλεύεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Σαμαράς, δίνοντας χώρο στο γιο του επίτιμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη βδομάδα ο πρόεδρος Αντώνης συνάντησε δύο φορές τον μικρό Μητσοτάκη. Και οι δύο πλευρές φρόντισαν να κρύψουν τη δεύτερη ανεπίσημη συνάντηση. «Είδε τον Λαζαρίδη», έλεγαν οι της Ρηγίλλης. Η αλήθεια, όμως, ήταν ότι ο Κυριάκος συναντήθηκε με τον Σαμαρά.. Σελ. 63 στο Πέταλο Με καθυστέρηση που εξηγείται εκ των υστέρων, ο Ευαγγελισμός παρέδωσε τα Μητρώα των Εγχειρήσεων του Νίκου Κακαουνάκη στους ενδιαφερόμενους.
Πρόκειται για επίσημο έγγραφο που υποχρεούται να τηρεί κάθε νοσοκομείο, αλλά η εμφάνιση και το περιεχόμενό του δεν δικαιολογούν τη βαρύτητά του.
Οι εγγραφές γίνονται με ορνιθοσκαλίσματα, με διορθώσεις και μουτζούρες και με αλλαγή των ημερομηνιών!
Οι υποψίες της οικογένειας του εκλιπόντος ότι τα στοιχεία «μαγειρεύονται» ώστε να μην εντοπιστούν τυχόν ευθύνες, δικαιώνονται.
Υπάρχουν όμως και παρατηρήσεις ουσίας.
Όπως ότι ο χειρουργός είναι ο μόνος που έχει διαγνώσει καρκίνο, παρότι η ιστολογική εξέταση και οι βιοψίες διαπίστωσαν καλοήθη πολύποδα, και ότι, ενώ αναφέρεται πιθανή διαφυγή μολυσμένου υγρού από την αναστόμωση, η λοίμωξη δεν αντιμετωπίστηκε στα αλλεπάλληλα χειρουργεία.
Δεδομένου ότι η οικογένεια δεν επιθυμεί το δημόσιο διάλογο για ιατρικά θέματα, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των τριών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σελ. 64

Δεν υπάρχουν σχόλια: