Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
Ελληνικό, 14-06-2014 / 1330 C
Α.Α. 19/ 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (15-06-2014) ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1. ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (15-06-2014) ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.
2. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Τα Μελτέμια του Ήλιου: Εξερεύνηση των πηγών της ηλιακής δραστηριότητας με πρωτοποριακές διαστημικές αποστολές

solar

Τα Μελτέμια του Ήλιου: Εξερεύνηση των πηγών της ηλιακής δραστηριότητας με πρωτοποριακές διαστημικές αποστολές

Διάλεξη του Δρ. Άγγελου Βουρλίδα, αστροφυσικού στο Space Science Division, Naval Research Laboratory, Washington USA.
Σάββατο 14 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου
Είσοδος ελεύθερη
Για τους περισσότερους, ο Ήλιος φαντάζει σαν ένα βαρετό αλλά χρήσιμο αστέρι. Μας φωτίζει, μας ζεσταίνει αλλά και μας...καίει όταν ξεχνάμε την αντηλιακή μας κρέμα. Αλλά αυτή είναι μόνο η επιφάνεια. Η ατμόσφαιρα του Ήλιου, ορατή μόνο στις εκλείψεις ή από δορυφόρους, αναβράζει από δραστηριότητα.
Είναι η πηγή του, συνήθως ήσυχου, ηλιακού ανέμου που διαταράσσεται συχνά από μελτέμια - επιβλητικές εκτινάξεις μάζας και μαγνητικού πεδίου.
cme c2
Όταν αυτά τα μελτέμια, που μπορεί να είναι και τυφώνες, χτυπήσουν την Γη, προκαλούν μεγάλες διαταραχές στην κινητή τηλεφωνία, το διαδίκτυο και ακόμα και στην ηλεκτροδότηση στις βόρειες χώρες.
Τι προκαλεί αυτά τα μελτέμια;
Πότε και πως γίνονται τυφώνες;
Μπορούμε να τα προβλέψουμε;
Για να βρούμε τις απαντήσεις, ένας συνηθισμένος δορυφόρος με μερικά τηλεσκόπια δεν αρκεί. Χρειάζονται πρωτοποριακές ιδέες, μερικές από τις οποίες είναι ήδη σε εφαρμογή. Π.χ. στερεοσκοπικές παρατηρήσεις (STEREO) και Ήλιος σε slow motion (SDO).
Σ' αυτή την ομιλία θα περιγράψω, με ταινίες και εικόνες, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που αποκομίσαμε από αυτές τις αποστολές και θα παρουσιάσω το επόμενο βήμα: μια αποστολή που θα ακουμπήσει τον Ήλιο!
Μην ξεχάσατε το αντηλιακό σας!
Angelos NSU
Βιογραφικό:
Ο Δρ. Άγγελος Βουρλίδας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967 και αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1989. Συνέχισε τις σπουδές του στις Η.Π.Α όπου απόκτησε το διδακτορικό στην Φυσική (1996) με ειδικότητα στην ηλιακή ραδιοαστρονομία.
Εργάστηκε για ένα χρόνο στο Caltech και το 1997 προσλήφθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο του Ναυτικού των ΗΠΑ (Naval Research Laboratory), όπου παραμένει μέχρι σήμερα, για να εργαστεί στην ανάλυση της ηλιακής δραστηριότητας μέσω δορυφορικών παρατηρήσεων και στην κατασκευή τηλεσκοπίων για διαστημικές εφαρμογές.
Ασχολείται με την διαχείριση διαστημικών προγραμμάτων ως επιστημονικός υπεύθυνος (Project Scientist) δυο πυραυλικών (VAULT, VERIS) και τεσσάρων δορυφορικών προγραμμάτων: LASCO, SECCHI, SOLOHI και WISPR. Επιβλέπει μια ομάδα έξι επιστημόνων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 130 συγγράμματα σε επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 5000 αναφορές.
Συμμετέχει σε πολλαπλά διεθνή συνέδρια ετησίως, σαν προσκεκλημένος ομιλητής και οργανωτής, και είναι συχνό μέλος εξεταστικών επιτροπών της NASA. Υποστηρίζει ενεργά την ανάμιξη ελληνικών ομάδων σε διαστημικά προγράμματα της ESA και είναι πάντα σε αναζήτηση φοιτητών που θέλουν να εργαστούν σε διαστημικά προγράμματα.
Μέσω του συστήματος δορυφόρων STEREO, κατέγραψε για πρώτη φορά τον Ιούλιο 2007 και συνεχίζει να καταγράφει το φαινόμενο των «ηλιακών τυφώνων» για λογαριασμό της NASA, ενώ παρατήρησε για πρώτη φορά, μέσω του δορυφόρου STEREO-A, την αποκόλληση της ουράς του κομήτη 2P/Encke, εξαιτίας μιας εκτίναξης στεφανιαίας μάζας από τον Ήλιο.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

VHF / UHF ALINCO DJ-500

VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ



Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ
Το νέο μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού μόλις κυκλοφόρησε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και σε ψηφιακή μορφή
Το νέο βιβλίο από την αγαπημένη συγγραφέα των αναγνωστών βρίσκεται ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και στο ibookstore της Apple.
Η σύγχρονη Μήδεια του βιβλίου είναι η Αιμιλία Στρατάκη. Τέσσερις άνθρωποι παλεύουν να διαρρήξουν τη σιωπή της κι έρχονται αντιμέτωποι με τα δικά τους μυστικά. Ποιες προδοσίες όπλισαν το χέρι της; Είναι άραγε μύθος η ακλόνητη μητρική αγάπη;
Οι απαντήσεις στο νέο συγκλονιστικό βιβλίο της Πασχαλίας Τραυλού που μόλις κυκλοφόρησε.
Σελίδες: 504
Λιανική τιμή: 16,60 €
Τιμή e-book: 10,99 €
Θέλετε να γνωρίσετε από κοντά τη συγγραφέα;
Τις επόμενες ημέρες η Πασχαλία Τραυλού σας περιμένει για να σας υπογράψει το συγκλονιστικό της μυθιστόρημα:
• στο κατάστημα του Hondos Center στη Γλυφάδα (Αγίου Κωνσταντίνου 2), από τις 12 το μεσημέρι, το Σάββατο 14 Ιουνίου
• στην 37η Γιορτή Βιβλίου, στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19), από τις 8 έως τις 10 το βράδυ, την Κυριακή 15 Ιουνίου
• στο κατάστημα του Hondos Center στον Πειραιά (Τσαμαδού 17-19), από τις 12 το μεσημέρι, το Σάββατο 21 Ιουνίου
• στο κατάστημα του Hondos Center στο Περιστέρι (Πελοπίδα 8), από τις 12 το μεσημέρι, το Σάββατο 28 Ιουνίου
Στις 19 Ιουνίου, σας περιμένουμε στη δροσερή ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, 6ος όροφος), στις 8:30 το βράδυ, σε μια γιορτινή βραδιά με τη συγγραφέα για ποτό και κουβέντα.
Οι πρώτες εκδηλώσεις για το βιβλίο έχουν ήδη προγραμματιστεί.
• Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΘΕΜΑ (Φιλολάου 62 και Εκφαντίδου, Παγκράτι). Θα μιλήσουν οι συγγραφείς και αρχισυντάκτες του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού diavasame.gr Στέφανος Ξένος και Αγγέλα Γαβρίλη.
• Την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (26ο χλμ Λ. Μαραθώνος, Ν. Βουτζάς). Η συγγραφέας συνομιλεί με τον Νίκο Θρασυβούλου, δημοσιογράφο-αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM.
• Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Into the Bag (Γ. Παπανδρέου 35, Δάσος Χαϊδαρίου).
• Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014, στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΠΕΡΔΙΚΗΣ (Χαροκόπου 53-55, Καλλιθέα).
Από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου η Πασχαλία Τραυλού θα επισκεφτεί την Κρήτη για να παρουσιάσει το βιβλίο της (Χανιά, Ηράκλειο και Άγιος Νικόλαος).
Για να πάρετε μια γεύση από το νέο βιβλίο, διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα.
Δείτε το book trailer.
Η Πασχαλία Τραυλού στην 37η Γιορτή Βιβλίου, στο Ωδείο Αθηνών. Δείτε το βίντεο.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
To νέο μυθιστόρημα της πολύ επιτυχημένης συγγραφέα Πασχαλίας Τραυλού Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ έχει ως αφόρμηση τον γνωστό μύθο, τον οποίο μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή και τον προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, στη δίκη της παιδοκτόνου. Μια δίκη που δεν στηρίζεται στη συμβατική δικαιοσύνη της λογικής και των νόμων, αλλά στη δικαιοσύνη που επιτάσσει μια τραυματισμένη ψυχή.
Η σύγχρονη Μήδεια του βιβλίου, η κατά κόσμον Αιμιλία Στρατάκη, πλαισιώνεται από τέσσερις ακόμα ήρωες. Τον ψυχολόγο Νικήτα, τον ζωγράφο Αλέξανδρο, τη συγγραφέα Έλλη Ευριπίδου και τον μποέμ δικηγόρο Μίνωα, καθένας εκ των οποίων ζει τη ζωή του υπό τη σκιά μιας Μήδειας συζύγου ή μητέρας ενόσω παλεύουν να διεισδύσουν στην ψυχή της κατηγορουμένης και να αποσπάσουν το μυστικό της.
Η κάθαρση έρχεται για όλους μέσα από ανατρεπτικές αλήθειες, θαμμένα μυστικά και σκοτεινούς έρωτες, από εκείνους που άλλοτε καθαγιάζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και άλλοτε αποδεικνύουν τα ανεξέλεγκτα όριά της.
Η Αιμιλία, ο Αχιλλέας και η Έλλη, ο Μίνωας, η Ροδή και η Τάνια, ο Αλέξανδρος, η Σεβαστή και ο Ανέστης, εναλλάσσουν συνεχώς τους ρόλους του θύτη και του θύματος, ώσπου να οδηγηθούν στο συναρπαστικό φινάλε μιας ιστορίας που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τη συγγραφέα, επισκεφτείτε το blog της και τη σελίδα του βιβλίου στο facebook.
Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ σε πρώτο πρόσωπο.

Competition for Directors and Choreographers

Competition Announced for Choreographers and Directors of Physical Theatre
"HAMLET"
Shakespeare performance production with Russian professional actors at the Russian repertory theatre.
The project is open to participants from different countries.
Participants who successfully finish the programme can receive the Certificate.
Find out more about the programme and application details on:
http://www.stagedirectorslab.org/theatre2014

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων



Αμάντα Μιχαλοπούλου

14 Ιουνίου 2014
37η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 4-15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Αμάντας Μιχαλοπούλου Η γυναίκα του Θεού το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 και ώρα 9.30 μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων της 37ης Γιορτής Βιβλίου.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19
Αθήνα

Αγγελική Νικολούλη

16 Ιουνίου 2014
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Η γωνιά και το Μορφωτικό Τμήμα - Όμιλος Βιβλίου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» σάς προσκαλούν να συναντήσετε την Αγγελική Νικολούλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Θάνατος με χείλη κόκκινα τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του συλλόγου Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ιωάννα Λέκκα-Καρόζη, εκπαιδευτικός
Γιώργος Περιβολάρης, δημοσιογράφος
Αίθουσα θεάτρου του συλλόγου Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Πλατεία Ηρώων 7,
Φλώρινα
Τηλ. 23850-22754

Κατερίνα Καριζώνη

17 Ιουνίου 2014
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6-22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
Συνάντηση με τη συγγραφέα Κατερίνα Καριζώνη με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Το τραγούδι του ευνούχου την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων του φεστιβάλ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης, συγγραφέας, δημοσιογράφος
Αλεξάνδρα Μπακονίκα, ποιήτρια
Νίκος Τακόλας, πεζογράφος
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα Παραλία
(από τον Λευκό Πύργο – Βασιλικό Θέατρο έως το Μακεδονία Παλλάς)

Δημήτρης Μάρδας

17 Ιουνίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του συγγραφέα και καθηγητή του Α.Π.Θ. Δημήτρη Μάρδα Η γοητεία μιας συντριβής την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πολυγύρου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αντώνης Βεργιώτης, τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, τ. πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
Δέσποινα Γκρέπτσιου, επιχειρηματίας, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου
Στράτος Παπαδημητρίου, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών και Εμπόρων της Κεντρικής και Βόρειας Χαλκιδικής
Ελευθερία Τυροβούζη, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Θωμάς Παπαθανασίου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ε.Ε. και την Ελλάδα.
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Πολυτεχνείου 50
Πολύγυρος
Τηλ. 23710-21.420

Κατερίνα Καριζώνη

19 Ιουνίου 2014
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της Κατερίνας Καριζώνη Βαλς στην ομίχλη και Το τραγούδι του ευνούχου την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και ώρα 6 μ.μ.
Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:
Μάκης Βλασσόπουλος, μέλος του Δ.Σ. Συνταξιούχων Ε.Τ.Ε.
Ελένη Γκίκα, συγγραφέας
Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας
Σταδίου 24
Αθήνα
τηλ. 210-32.17.917

Χριστόφορος Κάσδαγλης

19 Ιουνίου 2014
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου Το ημερολόγιο ενός ανέργου - 155+1 αληθινές ιστορίες με επιμέλεια και σχόλια του Χριστόφορου Κάσδαγλη την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ. στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Θα μιλήσουν οι: Υρώ Καζάρα, Ανδρέας Παναγόπουλος, Σοφία Πολίτου-Βερβέρη, Αγγελική Τασούλα και Βαγγέλης Τσερεμεγκέλης, οι οποίοι με κείμενά τους συμμετέχουν στον τόμο
Θα συντονίσουν οι Κώστας Εφήμερος και Χριστόφορος Κάσδαγλης.
Οι Αλέξης Καλοφωλιάς, Τζένη Καπάνταη και Κώστας Οικονόμου
θα πλαισιώσουν μουσικά τη βραδιά.
Διοργάνωση: imerologioanergou.gr, ThePressProject
και Εκδόσεις Καστανιώτη
Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Ερμού 134-136,
Αθήνα
τηλ. 210-32.52.214

O ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ TΗ ΣΚΙΑΘΟ


Μήπως είστε εσείς ο τυχερός που θα μείνει δωρεάν στο πολυτελές Atrium Hotel;

Η απόλυτη προστασία για τον εξοπλισμό σας!


Συναγερμός μέσω του κινητού σας!

GSM Alarm Logo

Συστήμα Συναγερμού GSM μέσω κινητής τηλεφωνίας

Προστατεύστε την περιουσία σας και νιώστε ασφάλεια για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ιδανική λύση για εξοχικά, σκάφη και οπουδήποτε δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή αφού λειτουργεί με κάρτα SIM. Ο συναγερμός μπορεί να δεχτεί έως 99 ασύρματους και 7 ενσύρματους αισθητήρες εξασφαλίζοντας μέγιστη εποπτεία. Διαβάστε περισσότερα...

Η συσκευή είναι κιτ & περιέχει:

  • 1 x Κεντρική Μονάδα
  • 1 x Σειρήνα
  • 1 x Ανιχνευτής κίνησης
  • 1 x Μαγνητική Επαφή
  • 2 x Τηλεχειριστήρια
  • 1 x Τροφοδοτικό DC 12V
Στην καταπληκτική τιμή των:
149 €
μόνο για λίγες μέρες
(η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ)

Το Plantron προσφέρει ειδικές τιμές χονδρικής σε επαγγελματίες

STAROVAS SHINE ON YOUR CRAZY DIAMOND

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-06-2014 /0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-06-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ME ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΙΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥ ΟΜΒΡΟΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-06-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ
ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ.
ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5
ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Θερμοκρασίες θάλασσας για σήμερα

Εστία ενδοκυβερνητικών τριβών η διαθεσιμότητα των διοικητικών στα ΑΕΙ - in.gr

Θα κριθεί στην... παράταση
Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο ενδοκυβερνητικής διαφωνίας που παρουσιάστηκε μόλις 48 ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος για το θέμα των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι διαπραγματεύσεις, μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, δεν απέδωσαν και τελικά αποφασίστηκε να κατατεθεί την Παρασκευή τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών, μέχρι να βρεθεί λύση.  

Μαξίμου: Φρένο στις ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις
ΜΑΤ ενάντια στις καθαρίστριες έξω από το ΥΠΟΙΚ - Υπέρ του Δημοσίου ο Αρειος Πάγος
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί αστυνομικοί
Αποζημιώσεις ξεκίνησαν να καταβάλλονται στους συγγενείς των επιβατών του Boeing
Οι τζιχαντιστές «θέλουν» και τη Βαγδάτη - Επέβαλαν τη Σαρία στη Μοσούλη
Όλα τα ενδεχόμενα εκτός χερσαίας επίθεσης, εξετάζει ο Ομπάμα στο Ιράκ
Αντιδράσεις για τις απολύσεις στην Χαλυβουργία
Αλλαγές στο μοντέλο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων επιβάλει η ΤτΕ
Alpha Bank: Στο 3,5% η απόδοση του 3ετούς ομολόγου, στα 2 δισ. οι προσφορές
H αράχνη που βάζει ζώνη αγνότητας στις ερωμένες της
Ψάρι 500 εκατ. ετών δίνει στοιχεία για την προέλευση των σπονδυλωτών
Στους παγωμένους τροπικούς του Άρη «ένα μπουφανάκι αρκεί»
Από 12 ώς 15 Ιουνίου το καλοκαιρινό bazaar βιβλίου του ΒΗΜΑ FΜ 99,5
Ιζαμπέλ Υπέρ και «Ψευδοεξομολογήσεις» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Τραυματίστηκε στα γυρίσματα του νέου «Star Wars» ο Χάρισον Φορντ
Με ανατροπή και... Νεϊμάρ μπήκε η Βραζιλία στο Μουντιάλ
«Ανυπομονούμε για την Κολομβία», παραδέχθηκαν Μόρας και Τζιόλης
Σύντομη και λιτή η τελετή έναρξης του Μουντιάλ

Οι συναυλίες που θα απολαύσουμε στο καλοκαιρινό Bazaar βιβλίου του ΒΗΜΑ FΜ 99,5
Τι θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 12/6;
Αγγελική Ιωαννάτου – Κατερίνα Φωτεινάκη: μοναδική σύζευξη ποίησης και μουσικής! - Προσκλήσεις
«Πάμε για μια μπίρα;»: Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του in.gr και της Amstel και κερδίστε!
Alfa Romeo 4C Spider 2015: Ρεσιτάλ ιταλικής εξωστρέφειας
Mercedes-Benz AMG GT 2015: Γερμανικός εξωτισμός
Honda Civic 2015: H νέα κινητήριος δύναμη
Μαγευτικές αμμουδιές στο νησί του Ικάρου
Πάρος: follow your heart!
Γαλαξίδι, άρωμα μιας άλλης εποχής
Gucci: μία συλλογή για κρουαζιέρες
Summer in the City: τι φορούν όταν κάνει ζέστη στη Νέα Υόρκη
Μανικιούρ στα χρώματα του καλοκαιριού
Το κόκκινο κρέας προάγει τον καρκίνο του μαστού
Τα κινητά τηλέφωνα κάνουν κακό στο σπέρμα
Το κάπνισμα κάνει κακό στην ακοή;
Οι πρωτεΐνες προλαμβάνουν το εγκεφαλικό επεισόδιο
Ο καφές κάνει καλό στα δόντια, λένε οι επιστήμονες
Online συζήτηση για την Κολπική Μαρμαρυγή
Κερδίστε 15 Biofinity Smart Packs της Coopervision
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
Flashback: Διάσημοι γονείς στην εφηβεία τους!
Σεξουαλική παρενόχληση: Μάθετε στο παιδί να λέει «όχι»!
Γιατί τα αγόρια έχουν αυξημένο κίνδυνο για αυτισμό;
Απορρίπτεται η προσφυγή της Intel για ακύρωση του προστίμου 1,06 δισ. της Ε.Ε.
Παιχνίδια με τον Mario φτιαγμένα από τους παίκτες στο Mario Maker
Έχει ακόμα αίμα από το Κογκό το κινητό μου;
Wim Van Der Valk - Continental 30: Η εξέλιξη του είδους
Grady White - Freedom 375: O νόμος του ισχυρότερου