Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν* την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου

Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν*
την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ένα θαμπό αστέρι... για πάντα λαμπερό με CD - Μιούζικαλ για παιδια Νο 6
Η πρόταση του μήνα | Παιδικό Θέατρο » Σειρά: Μιούζικαλ για παιδιά

Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Έτος:20 Οκτωβρίου 2008
Σχήμα:14x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6638-90-9 12.00 €
 

Μουσικοκινητικές και χοροθεατρικές Χριστουγεννιάτικες γιορτές με 2 CD
Η πρόταση του μήνα
| Παιδικό Θέατρο » Σειρά Μουσικοκινητικές και χοροθετρικες παραστάσεις
Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Έτος:2006
Σχήμα:21x29
Σελίδες:144
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-25-1 30.00 € 

Θέατρο και μουσικοκινητική για τα Χριστούγεννα με CD
Η πρόταση του μήνα
| Παιδικό Θέατρο » Σειρά Θέατρο και μουσικοκινητική
Συγγραφέας:Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:2002
Σχήμα:23x23
Σελίδες:144
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-87370-2-8

Δελτίο Τύπου Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ, Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΟΣΚΟΣ, ΣΤΟ .ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Από τον Μιχάλη Τ.
Εισήγηση του κρητικού βοσκού, Μανούσου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα : «Ευρώπη και ελληνική κρίση»
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, του ανταποκριτή μας,
Σύντεκνοι και συντέκνισσες,
Άφηκα τα οζά στ αόρι*, για να ρθω επαέ* να σα σε πω δυο κουβέντες και να τσ ακούσετε με προσοχή.
Θαρρώ, πως δε καταλαβαίνετε πως ούλοι οι Έλληνες δεν είναι σα κι αυτούς που ρχονται κάθε τρεις και λίγο επαέ και τους κουνείτε τα δαχτύλια, να φοβηθούνε, κι ούτε έχουμε ούλοι οι Έλληνες τον καφά* του Βενιζέλου να μας εσβερκώνετε*, όποτε σας γουστάρει και να μας ελαλείτε σα τα πρόβατα.
Κατέχομε το, πως οι κυβερνήτες μας ήτονε μπήτι* άχρηστοι κι αχαϊρευτοι και μας επαίζανε σαν τα μαϊμούνια 30 χρόνια τώρα. Κατέχομε το πώς δεν κατέχανε να μοιράσουνε δυο γαϊδάρω άχερα, κι αν τα μοιράζανε τα παίρνανε ούλα για την αφεντιά τως. Κατέχομε το
πώς φταίμε κι εμείς απού τσι ψηφίζαμε τοσανά χρόνια, μα ίντα θέτε δα από πα και πέρα; Αυτά θα τα ξεκαθαρίσομε εμείς λίαν συντόμως, είναι δικοί μας λογαριασμοί.
Από τ αόρι μαθαίνω πως μόνη σας έγνοια είναι να πάρετε τα χαρθιά που σα σε χρωστούμε. Μα σεις μωρέ θέτε πια πολλά από κείνανά που μας εδώκετε. Και θαρρώ πως δε θέτε μόνο χαρθιά. Θέτε κι άλλα που δε μπορείτε μαυροκακομοίρηδες να τα πάρετε χρόνια τώρα. Τον ήλιο μωρέ θέτε, και τη θάλασσα, και τον ουρανό μας, και τα πουλιά μας, και τσι βράχους μας και το φιλότιμο μας και το γέλιο μας και τσι χορούς μας και τσι μουσικές μας και τα φαγιά μας και τσι φωνές μας. Ζηλεύετε μωρέ παράωροι* τα οζά* μου, το μιτάτο μου, την ασκομαντούρα* μου. Εκεινονά είναι το πρόβλημα σας.
Ανεμαζώνεστε επαέ ούλοι οι σφουγγοκωλάριοι* και λέτε ούλες τσι παραωριές για τσι τράπεζες και τα ομόλογα και τα σκουπιδόχαρτα σας. Και θαρρείτε πως ετουτανά τα χαρθιά είναι η πλάση κι η πρόοδος σας. Μαύρα μεσάνυχτα έχετε ούλοι σας.
Κι ύστερα λέτε πως θα μας πετάξετε όξω από την Ευρώπη. Ίντα θαρρείτε μωρέ, πως είναι εκεινηνά η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα; Πράμα δεν είναι. Και τ όνομα τζι, τσ αρχαίους έλληνες παραμυθάδες το χρωστεί. Ίντα θαρρείτε πως είναι η Ευρώπη; Οι αποικίες σας είναι απού ξεβγάλατε ούλους τσι λαούς για να τοσε παίρνετε τα χρυσάφια γή τα στρατόπεδα που ξεβγάνατε τς Οβραίους; Τον κακό σας το φλάρο. ο Παρθενώνας είναι μωρέ κι ούλα τα κλεψιμέικα* που χετε στα μουσεία σας και δείχνετε τα τσι Κινέζους. Εμείς μωρέ στα βουνά κλέφτομε τα πρόβατα να κάνομε σεϊρι* τς άλλους βοσκούς, μα δε κλέφτομε ιδέες και ιδανικά κι αξίες. Κι εμείς άμα στο χωριό ζορίζεται ένας πάμε ούλοι και προστρέχομε να τονε βοηθήσομε.
Επαέ μέσα που είστε και καλά γραμματιζούμενοι, δεν έχετε ακούσει για τον μεγάλο παραμυθά, τον Όμηρο, τσ Αισχύλους, τσι Περικλήδες, τσ Αριστοτέληδες, τσι Παλαιολόγους, τσι Μακρυγιάννηδες, τσι Παλαμάδες και τσι Θοδωράκηδες; Κατέχετε τσι ούλους, γιατί αυτοί μωρέ σας τα μάθανε τα γράμματα.
Κι οι κολόνες, μωρέ, τσι δρόμους σας κι αυτές από μας τσι πήρετε και τσι γλώσσες, μωρέ, που μιλείτε δικές μας είναι. Εγώ που δεν κατέχω γρι εγγλέζικα, σας ακούω από οψάργας* και τα μισά που λέτε ρωμέικα είναι και δεν το χαμπαριάζετε.
Από πού μωρέ θα μας σε βγάλετε; Από το σπίτι τω παππούδω σας; Να μας σε βγάλετε μωρέ, μα ν αλλάξετε όνομα και γλώσσα και να μη λέτε για δημοκρατία και φιλοσοφία. Και να βγάλετε μωρέ τσ Αφροδίτες και τσι Φειδίες απ τα μουσεία σας, να δείχνετε μωρέ τα Άουσβιτς και τσ αλυσίδες τω σκλάβων τσ Αφρικής.
Επαέ ήρθα να σα σε πω εκεινανά που οι Λουκάδες* και τα Γιωργάκια* και τ Αντωνάκια* δε σας σε λένε, γιάντα τς Αμερικές και στα Λονδίνα δεν επαίξανε Κορνάρο, δεν εμάθανε για τσι Δροσουλίτες και δεν ακούσανε τσι μπαλωθιές του Κόρακα* και του Ξωπατέρα*. Σφουγγοκωλάριοι εσπουδάσανε να ανταλλάσσουνε χαρθιά και «κουρέματα». Ίσαμε εκεια πήγανε. Και δα εβρήκε ο Φίλιππος το Ναθαναήλ. Εγώ μωρέ, έχω τα ντουφέκια τω παππούδω μου που πολεμούσανε για τα «ΟΧΙ», αυτοί λένε την αλήθεια, όχι τα ινστιτούτα σας- που γέμισε ο κόσμος από τέτοια-, και οι λέσχες σας απού ναι πιο πολλές απ τα σχολεία πια στη χώρα μου, που λένε μόνο «ΝΑΙ».
Να ρθετε μωρέ ούλοι σας στο μιτάτο* να σα σε φιλέψω, να ρθετε να πιούμε τη ρακή, να σας σε χτυπήσει μιαολιά* αέρας κρητικός, γιατί μόνο έτσιδά θα ξεξινίσετε, γιατί ανέ δείτε τα μούτρα σας, είναι όλο κακομοιριά και παραωριά.
Και μάθετε καλά, πως χωρίς τσι μπεμβέδες τσι μερσεντέδες και τσ ανοστιές που μας εταΪζετε, Ελλάδα θα υπάρχει, χωρίς τσ Αφροδίτες μας έχετε μπατιρίσει ντελόγο* και κατέχετε το καλά όσο κι εγώ. Από δα και μπρος το λοιπό, μ εμένα θα κάμετε τη διαπραγμάτευση κι όχι με τα Γιωργάκια, τα Αντωνάκια και τσι Λουκάδες. Κι εγώ δεν είμαι ο «anonymous»,να φορώ τη μουστρουχίνα* στα μούτρα μου, να μαι σαν τη μασκάρα, είμαι ο Μανούσος, ο βοσκός απ τα βουνά τσι Κρήτης.
αόρι* βουνό
επαέ* εδώ
καφάς* σβέρκος
εσβερκώνετε* χτυπώ στο κεφάλι, δίνω καρπαζιά.
Μπήτι* εντελώς
Επαίζανε* κοροϊδεύανε
παράωροι* ανόητοι
οζά* ζώα
σφουγγοκωλάριοι* καζαντζακική λέξη, γραφειοκράτες
ασκομαντούρα* μουσικό όργανο (παρόμοιο με τη σκωτζέζικη γκάιντα) που παίζουν βοσκοί της Κρήτης, κατασκευασμένο από δέρμα προβάτου.
οψάργας* χθες αργά
Λουκάδες* και τα Γιωργάκια* και τ Αντωνάκια* Λ. Παπαδήμος, μη εκλεγμένος πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς,αρχηγοί κομμάτων που κατάστρεψαν την Ελλάδα.
Κόρακας* Ξωπατέρας*. Ήρωες των κρητικών επαναστάσεων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Ο Μ. Κόρακας, από την Πόμπια, πήρε μέρος σε πάρα πολλά κινήματα και επαναστάσεις μέσα κι έξω από την Κρήτη και θεωρείται ένας απ τους σημαντικότερους «τουρκοφάγους» των ελληνικών επαναστάσεων του 19ου αιώνα. Ο Ξέπαπας, ή Ξωπατέρας υπερασπίστηκε με λίγους καλόγερους , απέναντι σε ολόκληρο στρατό, το μοναστήρι της Οδηγήτριας στη Μεσαρά, μέχρι να πέσει και ο τελευταίος απ τους πολιορκημένους
Κλεψιμέικα* κλοπιμαία
κάνομε σεϊρι* κοροϊδεύουμε
μιτάτο* πετρόχτιστο καταφύγιο των βοσκών στα ορεινά της Κρήτης
μιαολιά* λιγάκι
ντελόγο* αμέσως
μουστρουχίνα*μάσκα

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΗ -"DADARSA"- ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ -"ΤΡΑΜΠΑΝΤΖΕΙΟ"

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ: Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, του CARLO LUCARELLI

Η Χιονάτη έχει γενέθλια!

Η Χιονάτη έχει γενέθλια! 
Η Χιονάτη έχει γενέθλια στις 21 Δεκεμβρίου και θα τα γιορτάσει μαζί με όλους όσους την αγάπησαν! Μιλάμε για την κινηματογραφική βέβαια Χιονάτη, το καλλιτεχνικό αριστούργημα του Γουόλτ Ντίσνεϋ που συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια από την πρώτη φορά που προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη.
Καϊμακτσαλάν, Τσέγανη: 134€ για 4ήμερο για 2 άτομα

Καϊμακτσαλάν, Τσέγανη: 134€ για 4ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο στο παραδοσιακό ξενώνα Τσέγανη στο κέντρο του χωριού με πρωινό και τζάκι με δωρεάν ξύλα! Nτουζιέρα με υδρομασάζ που μπορείτε να απολαύσετε χαμάμ, η καλύτερη προσφορά στην καλύτερη τιμή!

Καϊμακτσαλάν, Τσέγανη: 95€ για 3ήμερο για 2 άτομα

Καϊμακτσαλάν – Παλιός Άγιος Αθανάσιος: 95€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο στο παραδοσιακό ξενώνα Τσέγανη στο κέντρο του χωριού με πρωινό και τζάκι με δωρεάν ξύλα! Nτουζιέρα με υδρομασάζ που μπορείτε να απολαύσετε χαμάμ, η καλύτερη προσφορά στην καλύτερη τιμή!

Καστοριά: 157€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό δίπλα στη λίμνη

Καστοριά: 157€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό δίπλα στη λίμνη.Αφεθείτε στην μαγεία μιας υπέροχης θέας , χαλαρώστε, διασκεδάστε, γευτείτε τοπικές γεύσεις και γυρίστε απόλυτα ανανεωμένοι!

Καστοριά: 104€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό δίπλα στη λίμνη

Καστοριά: 104€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό δίπλα στη λίμνη. Αφεθείτε στην μαγεία μιας υπέροχης θέας , χαλαρώστε, διασκεδάστε, γευτείτε τοπικές γεύσεις και γυρίστε απόλυτα ανανεωμένοι!

Καστοριά: 157€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό

Καστοριά: 157€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.Ατμοσφαιρική πόλη, δίπλα στη λίμνη, ιδανικός προορισμός για διασκέδαση ή χαλάρωση! Μια καταπληκτική προσφορά σε καταπληκτική τιμή!

Εγκαίνια του νέου κύκλου της σειράς ΙΑΝΟSart | Σάββατο 8/12/12

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 3ου κύκλου της σειράς ΙΑΝΟSart, με αντικείμενα καθημερινής χρήσης φιλοτεχνημένα από Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες.
Το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012, στις 12:00-16:00, στο ισόγειο του καταστήματος IANOS, Σταδίου 24.
Στον 3ο κύκλο της σειράς ΙΑΝΟSart συμμετέχουν οι: Μανώλης Αναστασάκος, Αλέξης Βερούκας, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Χαδούλης, Πάβλος Χαμπίδης.
Σχεδιασμός: Μικρή Άρκτος, Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

ATHENA MANOUKIAN + S i N "Να Λες Πως Μ' Αγαπάς" OFFICIAL VIDEO CLIP

ATHENA MANOUKIAN + S i N
"Να Λες Πως Μ' Αγαπάς"
OFFICIAL VIDEO CLIP

Δείτε το Video Clip Εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=TOR8OI45zCg
Μετά τις dance επιτυχίες «Party Like a Freak» με τον DJ Kas και «I Surrender», η μόλις 18 ετών Αthena Manoukian συνεχίζει
να μας εκπλήσσει μουσικά παρουσιάζοντας μας το νέο της single.
"Να λες πως μ' αγαπάς"!
Ένα δυναμικό τραγούδι έρωτα σε dance ρυθμούς, με χαρακτηριστικό γνώρισμά του την ζεστή φωνή της Athena !
Η Athena Manoukian κάνει την έκπληξη και τραγουδά σε ελληνικό στίχο της Ποπιάννας Τσιώρτου και των S i N (Γιάννης Ζήσσης & Πάρις Κάλπος) που υπογράφουν και τη μουσική και μας συστήνουν σε μια νέα φρέσκια μουσική πρόταση.
Σε συνδυασμό με την εκρηκτική παραγωγή του Dimension-X έρχεται το νέο απόλυτο Dance Love -Song του φετινού Χειμώνα!
To ζωηρό Video Clip που μόλις κυκλοφόρησε σε σκηνοθεσία Γιώργου Δέδε και κάτω από τη στιλιστική επιμέλεια της Pink Woman θα συναρπάσει!
Το νέο hit single κυκλοφορεί από την Panik Records, την εταιρεία που αναδεικνύει νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες και συνεχίζει με πρωτοποριακές προτάσεις!
2012 Panik Records
website: http://www.panikrecords.gr/
Facebook: http://www.facebook.com/panikrecords
Twitter: http://twitter.com/panikrecords
Contact: info@panikrecords.gr

Ειδικές Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων!

Τηλ.: 211 211 8888 | Βασ. Σοφίας 105-107, 115 21 Αθήνα
MidEast Travel
www.mideast.gr
Ξεφυλλίστε τα έντυπά μας!

Ε-mail: mideast@mideast.gr, fax: +30 210 642 6147
ISO 9001:2008
Αρ. Ειδικού Σήματος Λειτουργίας ΕΟΤ: 0206Ε61000259300






ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ - ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για μια ακόμη φορά προδίδει την εργατική τάξη

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ  χαρίζει  -648,59 ευρώ!!!
Ριζοσπάστης 
Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2012  Σελ. /32
 Η πρόταση του ΠΑΜΕ για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση
Αξονας 2ος

ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Τα κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων αποτελούν κατώτατα όρια αμοιβής μισθωτών της χώρας που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και αμείβονται με μισθό, ημερομίσθιο κατά μονάδα ή με οποιοδήποτε άλλο σύστημα. Την 1η1ου2013 το ημερομίσθιο επανέρχεται στο ποσό των 33,54 ευρώ και ο μηνιαίος μισθός στο ποσόν των 751,41 ευρώ.
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για μια ακόμη φορά προδίδει την εργατική τάξη, ξεπουλάει στο ντόπιο κεφάλαιο την υπεραξία της εργατικής δύναμης και από τα 
1.400 ευρώ βασικό μισθό που ζητούσε όλα αυτά τα χρόνια διεκδικεί τώρα 751,41 ευρώ χαρίζοντας στους καπιταλιστές ντόπιους και ξένους -648,59 ευρώ, στερώντας όλα αυτά τα χρήματα από τους εργάτες και την λαϊκή οικογένεια.
Οπότε με αυτές του τις αποφάσεις έχουμε ένα ΚΚΕ με μειωμένο ρόλο, ένα κόμμα που προδίδει τις ιστορικές του ιδέες και παραδίδεται στον εχθρό, ένα κίνημα της εργατικής τάξης
διαβρωμένο και μολυσμένο με προδότες
 Οι εμπνευστές του ξεπουλήματος επιδιώκουν με μια απόφαση τους να συμβιβαστούν, να προωθήσουν και να ξεπουλήσουν, όσα η εργατική τάξη έχει κατακτήσει με αγώνες, θυσίες και αίμα τα τελευταία χρόνια. Η εργατική τάξη οδηγείται στο θυσιαστήριο από το ΠΑΜΕ για χάρη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και για να εξασφαλισθούν περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο.
Κίνημα Τυπογράφων
www.typografeio.blogspot.com

Ο Καραχάλιος και το σχέδιο δράσης του ΕΟΤ

Ο Καραχάλιος και το σχέδιο δράσης του ΕΟΤ
Η λιτότητα που εξόντωσε την Ελλάδα…

Το τεστ αναπνοής που ανιχνεύει τον καρκίνο!
Στουρνάρας: Προσπαθώ να συμβιβάσω τις… δυο τρόικες
Μυλόπουλος:Το ΑΠΘ αλλάζει σελίδα…
Bazaar για τον Σύλλογο “Φλόγα” και τον “Άγιο Πολύκαρπο”
Ο διάλογος Παπούλια-Στουρνάρα στο Προεδρικό Μέγαρο
Καμμένος: Να μην συνεχίζουν να κάνουν τους υπαλλήλους της τρόικας
Στα 10 εισιτήρια δώρο το 1 απο τον ΟΑΣΑ
Δασκάλα σκοτώθηκε, ενώ στόλιζε σχολείο!

ΓΣΕΕ: Στο μισό η αγοραστική δύναμη του μισθού | Οι θέσεις Σαμαρά, ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό | Θλιβερή πρωτιά στη διαφθορά | Διαθεσιμότητα

Οι «κόκκινες γραμμές» για το νέο φορολογικό μετά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά
περισσότερα

Διεθνής Διαφάνεια: Τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα στην ΕΕ έχει η Ελλάδα!
περισσότερα

ΓΣΕΕ: Στο μισό μειώθηκε η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού!
περισσότερα

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για άμεση διαθεσιμότητα 20.000 υπαλλήλων
περισσότερα

Πρωτοβουλία Φ. Κουβέλη για την απλή αναλογική μετά τις γιορτές
περισσότερα

Πυρά Λοβέρδου κατά Βενιζέλου - Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν τους «επίφοβους»...
περισσότερα

Καμμένος: Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Έκτακτο

Η Standard & Poor's υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας

Απολύθηκαν λόγω αυτής της φωτογραφίας στο Facebook

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Geopolitics-GR
Επανεκλογή της Μέρκελ στην ηγεσία του CDU
Συγκρούσεις στην Αίγυπτο για τις νέες εξουσίες του Μόρσι

Διεθνής ανησυχία για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων στη Συρία

E-Afipnisi :: Η Ελβετία προειδοποιεί τη CIA και την ΜΙ6 για υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων

Απαγορεύτηκε η είσοδος στον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας

Erdogan, the Not-So Magnificent

The Second Career of Abdullah Ocalan

Τα θαλάσσια μάτια της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πρόσκληση

Europe’s Economic War of Attrition

ΕΕ: Το 24% των Ευρωπαίων απειλείται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

Για πιθανή χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς ανησυχούν οι ΗΠΑ

Γάζα: Πεδίο δοκιμών νέων οπλικών συστημάτων

Διχογνωμία Ερντογάν - Πούτιν για τη Συρία

Δεν αλλάζει τα σχέδιά του για επέκταση των οικισμών το Ισραήλ

Κύπρος: Κοντά στο όριο της φτώχειας το 23,5% του πληθυσμού

Αίγυπτος: «Χαμένος» με μία κίνηση ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι

Ινφογνώμων Πολιτικά: Διεθνείς πιέσεις προς τη Τουρκία για διάλογο με τους Κούρδους

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Η πολιτιστική και ιστορική αναφορά της Θράκης στο Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας
Η κυβέρνηση τρίζει; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μένουν με 150 βουλευτές…

Φεύγουν οι μισοί συνοριοφύλακες από τον Έβρο

Πρόγραμμα δράσης του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Προκήρυξη για την θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στην ΑΜ-Θ

Συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΕ από τους επαγγελματίες του Έβρου

Ημερίδα για τις προοπτικές βιολογικής καλλιέργειας στη Θράκη

Διεθνής διάκριση για Κομοτηναίο αρχιτέκτονα

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη στην Ορεστιάδα

Κατασχέθηκαν πάνω από 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στην Δράμα

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το εργαστήρι χειροποίητης δημιουργίας «Το δίπορτο»

Δύο Βούλγαροι έκλεψαν 240 μέτρα καλώδια από τις εγκαταστάσεις του Φαλακρού

Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών

4 μετάλλια για τον ΑΟΕΓΑ σε διεθνές τουρνουά

Πρωτοβουλίες της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης

Σημαντικά έργα στον Τομέα της Υγείας στον Έβρο

Μέχρι και ο τυφλός είδε! Γιατί δεν βλέπει που οδηγεί το κόμμα ο Βενιζέλος;

Η δόση έρχεται. Και τώρα, τι;

Η δόση έρχεται. Και τώρα, τι;
Θεοδωρίδης: Να μη γίνει το παραμικρό στο ντέρμπι
Στο ίδιο “τσουβάλι” Σαμαράς και Τσίπρας, σύμφωνα με το ΚΚΕ
Αυτοκτόνησε ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ
Και με τη βούλα ο Καρύδης στο ΠΑΣΟΚ
Δύσκολες ώρες για τον Μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου
Βαρύ κλίμα για Μπουμσόνγκ
Επίδομα μητρότητας και σε αυτοαπασχολούμενες μητέρες
Ο Κακλαμάνης “άδειασε” τους συντάκτες του φορολογικού
Ζανιάς: Πρωτοφανής η δημοσιονομική προσαρμογή

Πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ δόθηκαν σε φορείς του Πολιτισμού

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου
Στο έλεος της φωτιάς τουρκική φρεγάτα που συμμετείχε σε ναυτική άσκηση

Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για να ανακουφισθούν φορολογικά οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Πλησιάζουμε τους μισθούς των χωρών της πρώην Ανατολικής Ευρώπης

Δασκάλα σκοτώθηκε μπρος στα μάτια των μαθητών της

Δύο βουλευτές μπήκαν στη Βουλή οπλισμένοι

Πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν σε φορείς του Πολιτισμού

Εκτός δημοσίου οι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δήμων του κλάδου Διοικητικού

Διάσημες που φωτογραφήθηκαν γυμνές για τις διαφημίσεις της PETA!

Ο Πόλεμος της Οικονομικής Φθοράς στην Ευρώπη

Ο Πόλεμος της Οικονομικής Φθοράς στην Ευρώπη
Θεατρινισμοί τέλος στην Ευρώπη – ώρα για δουλειά
Σε τροχιά ανάπτυξης το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα
Τραβώντας τη σκανδάλη …
Το αμερικανικό… στόρι Θέλμα και Λουίζ
Μεταλλικό αντικείμενο εκσφενδονίστηκε εναντίον αυτοκινήτου του ΣΥΡΙΖΑ στο Κουκάκι
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προχωρήσει η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο
Η οδύσσεια της μεταμόσχευσης καρδιάς ενός 55χρονου συγγραφέα
Επίσημο τέλος στα σενάρια για το φόρο 45% έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς
Την αποφυλάκιση του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή ζητά ο Ηλίας Κασιδιάρης
Αδυναμία καταβολής μισθών δηλώνει ο Γ.Καμίνης λόγω των καταλήψεων στο Δήμο
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε πέντε κατηγορούμενους για τις φωτιές στην Ηλεία
Βάρκες στη στεριά έβγαλε η προβέντζα στο Βαθύ της Σάμου
Μικρές απώλειες και επιφυλακτικότητα στη Wall
Στουρνάρας: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της
Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας
Deutsche Bank: 215 δισ. από το φυσικό αέριο της Κρήτης μπορεί να βγάλει η Ελλάδα
Συμφώνησαν για την Ελλάδα, διαφώνησαν για την τραπεζική εποπτεία στο Ecofin
Ντε Γκίντος: Το τέταρτο τρίμηνο θα είναι το πιό σκληρό
Χριστόφιας: «Eπώδυνη η καταρχήν συμφωνία με την τρόικα»
Αποχωρεί από την ελληνική αγορά η εταιρεία στοιχημάτων William Hill
Αποσύρεται από την Ελλάδα και η William Hill
Eurobank: Μεγαλύτερη επιστροφή μέσω πιστωτικών
ΟΤΕ: Αναβάθμιση τεχνικής εξυπηρέτησης
ΟΛΠ: Επίσκεψη Ανωμερίτη σε 2 πλοία του ΠΝ
Καρούλιας: Συμφωνία με την Ποτοποιία Πιστιλάδη
Με ανανεωμένη ιστοσελίδα τα ΕΛΤΑ
Frigoglass: Διακρίσεις για βιώσιμη ανάπτυξη ΕΚΕ
Intracom: Πιστοποίηση για ασφάλεια πληροφοριών

Ο Τσίπρας και η διαπλοκή...

Ο Τσίπρας και η διαπλοκή…
Κερδίζουν μόρια οι… συγγραφείς-δημόσιοι υπάλληλοι
“Ένας… παραιτημένος Βενιζέλος”
Η ΟΛΜΕ κάνει… παράσταση στο υπουργείο Παιδείας
Οι αποκαλύψεις του Στουρνάρα
Η μεταμόρφωση του Ashton Kutcher σε Steve Jobs
Το Λούβρο απέκτησε… παράρτημα
Η Αυστραλία στον αστερισμό των… υποκλοπών

Real.gr

Οι 72 ώρες που θα κρίνουν τις αλλαγές στο φορολογικό
Στην Αθήνα ξανά η «λίστα Λαγκάρντ»
Προβληματίζεται ο Βενιζέλος από την κυβέρνηση
Απλή αναλογική εδώ και τώρα ζητά ο Φ.Κουβέλης
Οι πασοκογενείς «διχάζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ
Πώς να προσαυξήσετε την σύνταξη σας αν εργάζεστε
Στο δρόμο του μνημονίου η Κύπρος
Με τον «αέρα» του ισχυρού στο ντέρμπι
Τρίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών σήμερα
Επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η διαθεσιμότητα στο δημόσιο  

Με σειρά προτεραιότητας το εφάπαξ
Την απαγόρευση του ναζιστικού κόμματος συζητά η Γερμανία
82 νεκροί από τον τυφώνα Μπόπα στις Φιλιππίνες
Συμμαχία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Διαδίκτυο



Ο Σαμαράς αποτρέπει την κρίση για το φορολογικό

Ο Σαμαράς αποτρέπει την κρίση για το φορολογικό
Ο Θέμος περνάει στην αντεπίθεση…
Άρση αδιεξόδου στο φορολογικό
Επίθεση σε ΙΧ του ΣΥΡΙΖΑ στο Κουκάκι!
Τα… Κανόνια του Πειραιά!
«Αντάρτικο» έξι δημάρχων κατά της εγκυκλίου για την ιθαγένεια
Ο Μουρούτης βγάζει στη… σέντρα τους “ροζ συνδικαλιστές” της ΕΡΤ
Κομμένο το… τζάμπα από τον Σαββίδη
Εγκρίθηκε η διετής επιμήκυνση από το Ecofin
Το ολλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία για την Ελλάδα

Χωρίς αντιπολίτευση η Μέρκελ

Χωρίς αντιπολίτευση η Μέρκελ
Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη είναι: «Τι θα συμβεί μετά τις επόμενες γερμανικές εκλογές;» Εάν o ίδιος συνασπισμός κερδίσει και πάλι στις εκλογές του επόμενου έτους, η απάντηση είναι «όχι και πολλά». Αλλά ας υποθέσουμε ότι υπήρχε μια αλλαγή στη σύνθεση της κυβέρνησης, ή ακόμη και στην ηγεσία: ποια θα πρέπει να είναι η στάση των Σοσιαλδημοκρατών;  

Συνέχεια

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Η Λογοτεχνική μας γωνιά
Από τη Βιέννη στα Καλάβρυτα

Μια βόλτα στα άδυτα της ψυχής…

Τόσα δίνω, άμα θες!

ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ

Κόλαση θα πάρεις…

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
ΙΡΑΚ Απαγορεύτηκε η είσοδος στον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας
Τουρ Γκρούεφσκι για τη "μακεδονική ταυτότητα"

ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ - ΝΑ ΜΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ

Προκλήσεις στη Βαλκανική - ο ρόλος της Τουρκίας

Εξηγήσεις της αλβανικής πλευράς για τις εθνικιστικές δηλώσεις

Το σιωπηρό έγκλημα της μη διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα

Δηλώσεις αλυτρωτισμού

Δρακόντειες ποινές προτείνει ο εισαγγελέας Δέκα χρόνια με αναστολή στον πρώην νομάρχη Ηλείας για τις πυρκαγιές του 2007!

Συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με ΥΠΕΞ Ρωσίας, S. Lavrov στο πλαίσιο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Deutche Bank: Στο βυθό της Κρήτης η λύση στο χρέος της Ελλάδας

Η Ελβετία προειδοποιεί τη CIA και την ΜΙ6 για υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων

Βάναυση κακοποίηση από τον σύζυγό της Γυναίκα βουλευτής του ΑΚΡ θύμα ενδοοικογενειακής βίας στην Τουρκία

Το τέλος της Ευρώπης: Απαγόρευση τοποθέτησης του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Μεγάλη Πλατεία των Βρυξελλών...

Mind the ΓΑΠ: Στο τελωνείο μετράει το Harvard παρά το πρώην πρωθυπουργός

Γερμανίδα προσέφυγε στη Χάγη για την Ελλάδα

Αλβανός ΥΠΕΞ: "Αφελείς" οι αντιδράσεις του Δ. Αβραμόπουλου

Μπήκε και το "Λεβιάθαν" στον προεκλογικό

Communiqué de Presse du Ministère des Affaires étrangères de la Turquie

"Πλατφόρμα εθνικής ένωσης" και νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν, ετοιμάζει ο Σαλί Μπερίσα

Οι στρατιωτικές επεμβάσεις "έθρεψαν" την τρομοκρατία

Το μέλλον του Διαδικτύου παίζεται στο Ντουμπάι

Οι Κινέζοι πάνε για τα κρατικά φιλέτα στην Ελλάδα

Πρόσκληση σε παρουσίαση του βιβλίου "Ο καταμετρητής", του Παντελή Ωρολογά

Charlemagne: More Greek myths

Με το πρόσχημα της ανάπτυξης Τράπεζες, Βουλή και Κυβερνήσεις με τα νύχια τους στο Δημόσιο Χρήμα, μέσω δημοκρατίας

Στουρνάρας: "Δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα εντός του 2013 αν πετύχουμε τους στόχους"

Στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός
Πέθανε από ακόρεστο σεξ;

Διέρρηξαν παιδικό σταθμό για να πάρουν τρόφιμα

Μπαίνει τάξη στον ηλεκτρονικό τζόγο

Σαμαράς:"Είμαι με τη μεσαία τάξη, δεν είμαι εναντίον της"

Στουρνάρας: "Δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα εντός του 2013 αν πετύχουμε τους στόχους"

Ποιά αστυνομία, καλά που υπάρχουν οι securit

Η Κύπρος στο μνημόνιο, αφού, όπως είπε ο Χριστόφιας "ζητήσαμε χρήματα από άλλες πηγές, αλλά βρήκαμε κλειστές πόρτες"

Εκατέρωθεν βολές Αναστασιάδη και Παπακωνσταντίνου για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώτου

Η Deutche Bank "επιβεβαιώνει" κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, αξίας 417 δισ. ευρώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Τσάμηδες: Η πολιτική πτυχή του προβλήματος περισσότερα…

Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα

Τηλ. 210-3643601

Σήμερα στο e-Pontos...

Σήμερα στο e-Pontos...
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ομιλία για τον Ανανία Νικολαΐδη