Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Γυναίκες αλυσοδέθηκαν στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών (συνεχής ενημέρωση)

Γυναίκες αλυσοδέθηκαν στηνπύλη του εργοταξίου των Σκουριών (συνεχής ενημέρωση)
Σήμερα το πρωί, δώδεκα γυναίκες βρίσκονται στην είσοδο του εργοταξίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ στις Σκουριές σε μια ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην τροπολογία που –αν ψηφιστεί αύριο στη Βουλή- νομιμοποιεί τις μέχρι σήμερα αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες των εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.
Τέσσερις γυναίκες έχουνε αλυσοδεθεί στην πύλη, ενώ στο σημείο υπάρχει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. 
Όπως ενημέρωσε τις διαμαρτυρόμενες η ΕΛ.ΑΣ., θα προχωρήσουν σε συλλήψεις στην περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει η πύλη για να περάσει όχημα της εταιρίας.
Οι γυναίκες καλούν κόσμο να τους συμπαρασταθεί.
Καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το άρθρο 36 του πολυνομοσχεδίου για τα δάση που ψηφίζεται αύριο Τρίτη με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς και την κατάπτυστη φωτογραφική τροπολογία που επιχειρεί να νομιμοποιήσει οικοδομικές εργασίες στις οποίες η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ προχωράει παράνομα εδώ και ένα χρόνο.

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ > https://soshalkidiki.wordpress.com/
FACEBOOK > https://www.facebook.com/Soshalkidiki
TWITTER > https://twitter.com/soshalkidiki
EMAIL > sintfor@gmail.com

6 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΣΙΛΙΜΕΝΗ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Λαλού θα πάει σχολείο της Σγουρής Γεωργιάδη

Εικονογράφηση : Κωνσταντίνα Ζαφείρη
«Πρώτη φορά σχολείο; Αποκλείεται!»
Ο Λαλού, το μικρό ρακούν, κατάφερνε με χίλιες πονηριές να μην αποχωρίζεται το σπίτι, τα παιχνίδια και τη μαμά του. Πώς όμως ήταν να είναι το μοναδικό ζωάκι που δεν πήγαινε στο σχολείο; Ο χρόνος περνούσε όλο και πιο δύσκολα χωρίς φίλους, χωρίς παρέα. Αφήστε που όλα τα ζωάκια μάθαιναν τόσα καινούργια πράγματα εκεί, και ο Λαλού δεν μπορούσε να συμμετέχει στα παιχνίδια τους.
Τι λέτε, τελικά θα αποφασίσει ο Λαλού να πάει σχολείο;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Τα αινίγματα της αλφαβήτας της Ρούλας Παπανικολάου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Τα αινίγματα της αλφαβήτας είναι 24 ποιηματάκια. Από κάθε ποιηματάκι λείπει μια λέξη που είναι και η λύση του αινίγματος. Προσπαθώντας τα παιδιά να βρουν τη λύση, συνδέουν εικόνες και λέξεις, ανακαλύπτουν τα γράμματα, αναγνωρίζουν τις «φωνούλες» των γραμμάτων.
Ένας ευχάριστος και πρωτότυπος τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον γραπτό λόγο, την ανάγνωση και τη γραφή.
Κέρδισε τον λαγό
σε σπουδαίο αγώνα
η...

Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ στον παιδικό σταθμό της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
Η κατάκτηση της γνώσης σε αυτή την ηλικία του παιδιού είναι σημαντικό να γίνεται μέσω του παιχνιδιού. Γι’ αυτό και το βιβλίο αυτό σχεδιάστηκε με τρόπο αφηγηματικό. Ο Μπου είναι ο ήρωας που θα ξεναγήσει το παιδί στο βιβλίο και θα το οδηγήσει να ανακαλύψει και να μάθει τις βασικές έννοιες και γνώσεις που θα πρέπει να κατέχει στην ηλικία του. Έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια της προφορικής έκφρασης του παιδιού, στην κατάκτηση του λεξιλογίου και στην εξάσκηση της παρατηρητικότητας και της κριτικής ικανότητάς του. Κάθε δραστηριότητα έχει τον χαρακτήρα του παιχνιδιού και προσφέρει ερεθίσματα ώστε το παιδί να κατακτήσει γνώσεις για:
• τα χρώματα
• τα σχήματα
• τους αριθμούς
• τον προσανατολισμό στον χώρο
• τη διατροφή
• το ζωικό βασίλειο
• τις εποχές
• τη σωστή συμπεριφορά
• τον κοινωνικό περίγυρο.
Είναι σημαντικό ο ενήλικας, ως διαμεσολαβητής, να έχει υπόψη του ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τους δικούς του ρυθμούς, γεγονός που επιβάλλει σεβασμό προς το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ στα προνήπια της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
Ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθεί ένα παιδί σε προσκλήσεις συμμετοχής του σε δραστηριότητες είναι το παιχνίδι. Το παρόν βιβλίο είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να δημιουργεί ένα πνεύμα αδημονίας και ενδιαφέροντος για να ασχοληθεί το παιδί με τις δραστηριότητες. Η ιστορία που προηγείται αποτελεί το ερέθισμα για αυτόνομη και ενδιαφέρουσα συμμετοχή. Είναι αυτή που αποτελεί το κέντρο προσωπικού ενδιαφέροντος του παιδιού και το νόημα για να ασχοληθεί με τις εφαρμογές που προτείνονται. Όλες οι προτάσεις είναι σχεδιασμένες με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους, ώστε να αναπτύσσεται η κριτική σκέψη του παιδιού και η γνώση να οικοδομείται με τακτικές και πρακτικές δοκιμασμένες και κυρίως μέσα σε ένα πνεύμα ψυχαγωγίας.
Κάθε δραστηριότητα έχει νόημα και οδηγεί στην κατάκτηση της γνώσης. Αφορούν δε σε όλα τα μαθησιακά πεδία και κινούνται στον άξονα της διαθεματικότητας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, χρωματίζουν, μετρούν, κατανοούν έννοιες αιτιότητας, γνωρίζουν το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, γνωρίζουν συμπεριφορές, αναπτύσσουν την αυτοεκτίμησή τους, ευαισθητοποιούνται σε σύγχρονα ζητήματα, εντάσσονται ομαλά στο κοινωνικό περιβάλλον και μαθαίνουν τις συνεργατικές διαδικασίας. Επίσης, μαθαίνουν να ενεργοποιούν και να αξιοποιούν τους μηχανισμούς μάθησης, να ρωτούν το «πώς» και το «γιατί».
Είναι σημαντικό ο ενήλικας, ως διαμεσολαβητής, να έχει υπόψη του ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τους δικούς του ρυθμούς, γεγονός που επιβάλλει σεβασμό προς το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ στο νηπιαγωγείο της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση Διατσέντα Παρίση
Το βιβλίο αυτό, βασισμένο σε σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, αποτελεί ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό βοήθημα για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Όλες οι δραστηριότητες έχουν ένα νόημα για τα παιδιά που δουλεύουν διασκεδάζοντας άλλοτε μόνα τους άλλοτε με τη βοήθεια του ενήλικα. Οδηγός και εμψυχωτής τους ο κύριος Μπου, ήρωας που έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα τα παιδιά.
Περιλαμβάνει:
• ιστορίες, εικόνες που βοηθούν τα παιδιά στην ανάπτυξη του προφορικού και γραπτού λόγου
• δραστηριότητες εισαγωγής στην ανάγνωση και γραφή
• δραστηριότητες ώστε να αναπτύξουν τη βιβλιοφιλία
• δραστηριότητες για την κατάκτηση των πρώτων εννοιών σχετικά με τους αριθμούς και τα μαθηματικά
• δραστηριότητες γνωριμίας και εισαγωγής σε βασικές δομές της κοινωνίας
• ασκήσεις για να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα
• ασκήσεις ζωγραφικής
• παιχνίδια μνήμης, παρατήρησης και αυτοαντίληψης.
Είναι σημαντικό ο ενήλικας, ως διαμεσολαβητής, να έχει υπόψη του ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τους δικούς του ρυθμούς, γεγονός που επιβάλλει σεβασμό προς το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ μαθαίνει να γράφει και να διαβάζει της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
Ο τρόπος με τον οποίο το παιδί θα έρθει σε επαφή με δραστηριότητες ανάγνωσης και γραφής είναι σπουδαίας σημασίας. Το παρόν βιβλίο έχει σχεδιαστεί με τις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν με σωστό τρόπο τα πρώτα τους βήματα στην ανάγνωση και στη γραφή. Η διαδικασία είναι ευχάριστη και προκαλεί το ενδιαφέρον του ίδιου του παιδιού για να συνεχίσει, καθώς σελίδα τη σελίδα εξελίσσεται μια νέα περιπέτεια του αγαπημένου τους ήρωα, του κύριου Μπου. Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί και βασίζεται στις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις για τον εγγραμματισμό των παιδιών της Προσχολικής Εκπαίδευσης.
Μέσα από τις δραστηριότητες το παιδί:
• εξασκεί αρχικά τη λεπτή κινητικότητα του χεριού με γραμμές και σχήματα
• συνδέει φωνήματα/γράμματα
• ευαισθητοποιείται φωνολογικά
• μαθαίνει να γράφει τα γράμματα με τη σωστή φορά σε περιορισμένο χώρο
• διασκεδάζει με τις περιπέτειες του Μπου
• αποκτά τα κατάλληλα εφόδια ώστε να ενταχθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στο Δημοτικό.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

RADIO ELEKTRON ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ - ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης Τιμή Τιμοκαταλόγου: €650.00
Τιμή: €584.00 Κερδίζετε : €66.00 (10%)

Ο πομποδέκτης DX-SR8E ως Allmode πομποδέκτης παρέχει όλες τις ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες βραχέων κυμάτων από 160 έως 10m σε SSB, CW, AM, FM. Ισχύς έως 100W στα SSB / CW / FM και μέχρι 40W σε λειτουργία AM. Για τη λειτουργία QRP, η ισχύς εκπομπής μπορεί να είναι 1 W (SSB, CW, FM) και 0,4 W (AM) . Ο δέκτης έχει έυρος συχνοτήτων από 135 kHz έως 30 MHz (επίσης Allmode).

Αποσπώμενο Panel
Η αποσπώμενη πρόσοψη με μεγάλη οθόνη LCD και μπροστινά ηχεία (2W NF) παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επιλογή ένός σημείου τοποθέτησης για το DX SR8E. Το μήκους 5 m καλώδιο διαχωρισμού του πάνελ απο το σώμα EDS-17 είναι διαθέσιμο ως προαιρετική επιλογή.
Τηλεχειριστήριο μέσω Internet
Ο πομποδέκτης έχει την δυνατότητα να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου με Remoterig RRC 1258MkII (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.remoterig.com)
Άμεση είσοδο συχνότητας μέσω του πληκτρολογίου
Για μια γρηγορότερη άμεση είσοδο συχνότητας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο στο μπροστινό μέρος.
Έμφαση στη λειτουργία CW
Για τους λάτρεις CW, αυτός ο πομποδέκτης είναι εξ ορισμού ένα μηχανημα CW, ρυθμιζόμενο CW pitch, full QSK, επιλεγόμενο (USB ή LSB), Semi ή Auto Break-In, Automatic Gain Control και RF Gain.
Άψογη διαμόρφωση
Ο στάνταρ εξοπλισμός παρέχει δυναμικό μικρόφ


ωνο και ενσωματωμένο επεξεργαστή φωνής για να σας εξασφαλίσει μια ισχυρή και δυνατή διαμόρφωση
Πολλαπλές λειτουργίες σάρωσης
Διάφορες λειτουργίες σάρωσης, όπως Priority, Search, Busy, Timed, Memory και προγραμματιζόμενη αναζήτηση.
Αλλες λειτουργίες
RF Attenuator and receiving amplifier (adjustable in 4 steps)
triple switchable transmission power (Super-Low setting for QRP operation)
Dual VFO
600 memory channels (organized in three memory banks)
alphanumeric LCD display
Connection possibility for an external automatic antenna tuner
Connection for a linear power amplifier
Control buttons for AF level, squelch, RIT and IF shift
switchable keypad lock and dial-knob lock
TX / RX LED display
APO function
CTCSS encoder for repeater mode
Jacks for microphone, headphones & additional speaker on the front
integrated quiet fan
High SWR Protection

Specifications GENERAL
Modes J3E (USB / LSB) / A3E (AM) / A1A (CW) / F3E (FM)
Number of Memory Channels 600
Frequency Stability + / - 1ppm
Antenna connection Unbalanced SO-239 (PL-socket), 50 Ohm
Operating voltage 13.8 V DC + / -15% (11.7 to 15.8 V DC), negative ground 

Current consumption
Reception: 1.0 A (max.) / 0.7 A (squelched) Send: 20 A (max)
Operating Temperature Range -10 C to + 60 C
Dimensions W x H x D 240 mm x 94 mm x 255 mm (without protruding parts)
Weight about 1 kg
SENDER
Frequency ranges
160m (1.80000 - 1.99999MHz)
80m (3.40000 - 3.99999MHz)
40m (6.90000 - 7.49999MHz)
30m (9.90000 - 10.49999MHz)
20m (13.90000 - 14.49999MHz)
17m (17.90000 - 18.49999MHz)
15m (20.90000 - 21.49999MHz)
12m (24.40000 - 25.09999MHz)
10m (28.00000 - 29.99999MHz)
Output SSB / CW / FM power: 100W (Hi) / 10W (Low) / 1W (S-Low) AM: 40W (Hi) / Approx 4W (Low) / 0,4 W (S-Low)
Modulation method SSB: Balanced modulation AM: Low Power Modulation FM: Reactance modulation
Spurious emissions below -50 dB (-45 dB in the 30m band)
Carrier suppression More than 40dB
Sideband suppression 50 dB (1 kHz)
Maximum FM Hub + / - 2.5 kHz
Microphone impedance 300 Ohm
RECEIVER
Frequency range 135 kHz - 29.99999MHz throughout
Receiver system Double-Supperhet
Intermediate frequencies 1st IF 71.75 MHz 2.ZF 455 kHz
Sensitivity (typical) SSB: (0.15 to 1.8MHz) 0 dBu (1UV)
CW: (1.8 to 30MHz)-12dBu (0.25uV)
AM: (0.15 to 1.8MHz) +20 dBu (10 uV)
AM: (1.8 to 30MHz) +6 dBu (2UV)
FM: (28 to 30MHz) 6dBu (0.5uV)
Selectivity
SSB, CW, AM (narrow): 2.4KHz/-6dB 4.5KHz/-60dB
AM, FM: 6KHz/-6dB 18KHz/-60dB
-6dB: 6kHz or more -60dB: 16KHz or less (NFM)
Spurious & Image Rejection more than 70 dB
Audio output power 2.0 W (8 ohms, 10% THD)
RIT Adjustment + / -1.2 KHz

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Βραδιά γνωριμίας με τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens


Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

22 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα: 19:00
Είσοδος Ελεύθερη

Η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens είναι γεγονός! Ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο, μετά από ένα δημόσιο ανοιχτό κάλεσμά του, στα μέσα Μαΐου 2014.  Ο κύριος καλλιτεχνικός προσανατολισμός της Ορχήστρας είναι, το κλασικό συμφωνικό ρεπερτόριο.
Σε μια εποχή που Ορχήστρες κλείνουν η μια μετά την άλλη και ο πολιτισμός υπονομεύεται και παραγκωνίζεται ως είδος πολυτελείας λόγω οικονομικής κρίσης, η ίδρυση της MSO of Athens φιλοδοξεί να υπενθυμίσει ότι η Μουσική και οι Μουσικοί σε αυτή τη χώρα εξακολουθούν να υπάρχουν, η προσφορά τους μπορεί να είναι σημαντική και αναγκαία και όχι πάρεργο της καθημερινότητας και ότι εφόσον γυρεύεις ένα θαύμα και μια αλλαγή στην πραγματικότητα που ζεις, πρέπει να γίνεις εσύ ο ίδιος αυτό το θαύμα.
Η Ορχήστρα ξεκινά μη έχοντας καμία ισχυρή "πλάτη" πίσω της και κανέναν Μέγα οικονομικό Χορηγό. Αυτό ανακοινώθηκε εξ αρχής, ήδη από τη διαδικασία των Ακροάσεων για την επιλογή του σώματος των μουσικών της. Ανακοινώθηκε εξ αρχής, αφού σε πείσμα κάθε -δικαιολογημένης ίσως κατά τα αλλά- λογικοκρατίας, η ίδρυση πολλών και μεγάλων Ορχηστρών ανά τον κόσμο, έχει δείξει πως τα σημαντικότερα μουσικά σχήματα έχουν γεννηθεί μέσα σε ελάχιστες συνθήκες και προϋποθέσεις καλλιτεχνικής επιβίωσης. 
Εκεί βασίζεται η δύναμη αυτής της Ορχήστρας. Σε αυτήν την πίστη σε μία νέα νοοτροπία και σκεπτικό που μοιράζεται με τους 160 μουσικούς από την Ελλάδα που έστειλαν αιτήσεις για τη διαδικασία Ακροάσεων, τους καλλιτέχνες -και όχι μόνο- από κάθε χώρο που έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα υποστήριξης αλλά και τους ουσιαστικούς χορηγούς αυτής της προσπάθειας, όπως τους ιδιώτες και φορείς που προσφέρθηκαν με υποδειγματικό και συγκινητικό τρόπο να ενισχύσουν οικονομικά, στο βαθμό που μπορούν, το έργο που ξεκινά. Φορείς όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που παραχωρεί, κατά την πρώτη καλλιτεχνική περίοδο, τον φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο του Θεάτρου του Ιδρύματος ως Concert House της MSO of Athens. 
Σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, η πρώτη γνωριμία της Ορχήστρας με όσους πιστεύουν στο κάλεσμα και τους στόχους της και επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον προγραμματισμό των συναυλιών, τις προοπτικές και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει την πρώτη της καλλιτεχνική περίοδο. Την ίδια βραδιά, μεταξύ άλλων, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τις λεπτομέρειες ίδρυσής της από τον Ιδρυτή και Μουσικό Διευθυντή της Ορχήστρας Βασίλη Τσαμπρόπουλο αλλά και να παρακολουθήσετε ένα μουσικό Πρόγραμμα, με σολιστικά έργα από τους Κορυφαίους μουσικούς που συνθέτουν το σώμα της νεοσύστατης Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, το οποίο αριθμεί 80 μέλη (κύρια και αναπληρωματικά).
Την ίδια βραδιά, η MSO of Athens θα τιμήσει, ανακηρύσσοντας ως Conductor Laureate τον διεθνώς καταξιωμένο και πολύπειρο Έλληνα αρχιμουσικό, πιανίστα και φιλόσοφο της Μουσικής Γιώργο Χατζηνίκο, ο οποίος ειδικά στην Ελλάδα, πέραν των άλλων, προσέφερε ένα τεράστιας σημασίας έργο φέρνοντας στην επιφάνεια και αναδεικνύοντας τη μουσική του Νίκου Σκαλκώτα. Θα είναι η πρώτη φορά που αποδίδεται στην πατρίδα του επίσημος τίτλος τιμής για τον σπουδαίο αυτό Έλληνα Μουσικό, που διανύει φέτος τα 91 χρόνια του.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Σας περιμένουμε με ελπίδα!
Metropolitan Symphony Orchestra of Athens
Click here to watch the VIDEO

Scholarships for Choreographers and Movement Directors

Several Scholarships for Professional Choreographers announced
The scholarship programme is open to professional choreographers,
dancers, dance and movement teachers and directors of physical theater.
The nearest supported project will take place in Tuscany, Italy in December.
Each project opens future participation in productions and long-term collaboration at professional repertory theaters.
Application details and conditions:
https://twitter.com/iugte_art

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Άριελ η Μικρή Γοργόνα

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
«Άριελ η Μικρή Γοργόνα»
Δευτέρα, 4 Αύγουστος 2014

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Ώρα : 20.00 και 21.30
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Είσοδος : 10 €

Το θέατρο Δελφινάκι από την αρχή της διαδρομής του, που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, παραμένει αφοσιωμένο στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που
μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Φέτος έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Άριελ η Μικρή Γοργόνα » σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη.
Ένα κλασικό παραμύθι για παιδιά, όπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις , τη μουσική, τα τραγούδια και με όλο το σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων που γεννά ένα παραμύθι. Δουλέψαμε σε αυτόν τον σπουδαίο μύθο με κέφι και μεράκι και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον μοιραστούμε μαζί σας.
Σκηνικά, Σκηνογραφία : Μαρίνα Κουγκάϊ | Κοστούμια : Έφη Φωκά
Μουσική Επιλογή : Γιώργος Ζελίνης | Χορογραφίες : Ζωή Γρηγοριαδου
ΘΕατρική Διασκευή : Θανάσης Λιούνης | Σκηνοθεσία : Γεώργιος Λαμπριανίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί : Αναστασία Παντούση, Έντζελ Καπανδρίτης, Ιωάννα Προσμίτη, Σοφιάννα Γρηγοριάδη, Πάτρικ Τοχουμίδης και ο Θανάσης Λιούνης

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ | The Life of Another  | La vie d'une autre
Παρασκευή, 8 Αύγουστος 2014
Κυριακή, 10 Αύγουστος 2014
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Ώρα : 20.45 και 22.45
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Είσοδος : Γενική είσοδος  : 5 €
Δωρεάν είσοδος  σε : Ανέργους με κάρτα ανεργίας | ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών | Ενήλικες άνω των 65 ετών

Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ | The Life of Another  | La vie d'une autre
Έγχρωμο | Αισθηματικό
Διάρκεια : 97’
Σκηνοθεσία : Σιλβί Τεστάντ
Πρωταγωνιστούν : Ζιλιέτ Μπινός, Ματιέ Κάσοβιτς, Αούρε Άτικα, Ντανιέλ Λεμπρούν
Η Μαρί, 40 χρονών, ξυπνάει ένα πρωί πιστεύοντας ότι είναι μόλις 25. Ξαφνικά, 15 χρόνια από τη ζωή της έχουν διαγραφεί από την μνήμη της. Καταξιωμένη πλέον επαγγελματικά και μητέρα ενός γλυκύτατου αγοριού, η Μαρί προσπαθεί να αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί σ’ αυτό το διάστημα. Σταδιακά, αρχίζει να καταλαβαίνει με το πιο δυσάρεστο τρόπο ότι οι τίτλοι τέλους έχουν αρχίσει να πέφτουν για το μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της. Της απομένουν μόνον τέσσερις μέρες για να καταφέρει να διορθώσει τα σοβαρά λάθη της ενήλικης ζωής της. Θα μπορέσει άραγε να τα καταφέρει;

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - ΑΠΟΓΥΜΝΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ. Τρεις τέχνες διηγούνται ένα παραμύθι.

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
ΑΠΟΓΥΜΝΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ. Τρεις τέχνες διηγούνται ένα παραμύθι.
Δευτέρα, 4 Αύγουστος 2014

KAM
Ώρα : 21.00
Διοργάνωση : Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. & το ORFEUS Κέντρο Πολιτισμού και πράσινου τουρισμού
Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η   Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. & το ORFEUS Κέντρο Πολιτισμού και πράσινου τουρισμού συνδιοργανώνουν την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014, ώρα 21:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ  2ο όροφος), την σύμπραξη τέχνης ΑΠΟΓΥΜΝΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ. Τρεις τέχνες διηγούνται ένα παραμύθι.
Ζωγραφική και κείμενα : Αγλαΐα Περράκη
Πιάνο : Moisès Fernández Via
Απαγγελία : Μαρία Τζομπανάκη
Εισαγωγή : Αγλαΐα Μιχελάκη
Με μουσική των Frederic Mompou,Lili Boulanger kai David Chaillou από το καινούργιο CD του Moisès Fernández Via με τίτλο ‘ Bare hands’ .                                                                        
Η διήγηση ενός παραμυθιού μέσα από τρεις τέχνες . Το ταξίδι της ζωής ,είναι τα πέντε παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, που θα απαγγείλει η Μαρία Τζομπανάκη ,θα συνοδευτεί από την ζωγραφική της  Αγλαΐας Περράκη και το πιάνο Moisès Fernades Via . Ό,τι γεννιέται πεθαίνει και ό,τι πεθαίνει αναγεννιέται .Ζωγραφική,  μουσική   και απαγγελία ,συνυφασμένα αφηγούνται την ιστορία της ζωής και του θανάτου. Ένα, δυο ,τρία  πες μια ιστορία .Όλα ξεκίνησαν από την φράση ‘πες ένα παραμύθι για να πιστέψω…’ .
Είσοδος ελεύθερη.

ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα 3ήμερο στη Σκιάθο


Κερδίστε δωρεάν διαμονή στο πολυτελές Vigles Hotel.

Το Nεσεσέρ των διακοπών | 4* Palazzo di Zante

Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr

Προτεινόμενο Ξενοδοχείο: 4* Palazzo di Zante - Ζάκυνθος

Το 4* Palazzo di Zante είναι ένα όμορφο αρχοντικό διώροφο ξενοδοχείο κτισμένο σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική του Ιονίου σε σχήμα U γύρω από ένα κανάλι με πολλές γέφυρες που θυμίζουν Βενετία και τα μπαλκόνια των δωματίων να κρέμονται κυριολεκτικά στο νερό.

Το νεσεσέρ των διακοπών
Η περιποίηση του δέρματος, τόσο του σώματος όσο και του προσώπου επιβάλλεται να μας ακολουθεί και στις διακοπές, που οι ανάγκες είναι πιο επιτακτικές, λόγω και της έκθεσής μας στον ήλιο . Όμως, το καλοκαίρι απαιτεί μόνο τα βασικά. Η ηλιοκαμένη όψη που αποκτά το δέρμα μας φωτίζει μαγικά, κρύβοντας ατέλειες και δείχνοντας μας πιο γοητευτικούς και όμορφους.
 
Φρυγανιά από την Ζάκυνθο
Εύκολο, παραδοσιακό γλυκό από την Ζάκυνθο!
 
 
Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr Βρείτε μας στο

Από 149€ Επώνυμοι Η/Υ με προεγκατεστημένο λειτουργικό και 2 έτη εγγύηση


Η εφαρμογή που κρυπτογραφεί τις κλήσεις σας

techit –
τεχνολογικές
ειδήσεις

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 03-08-14/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1002 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ 1014 ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ 1012 ΣΤΗ ΣΙΔΡΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
5 Η 6. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΥ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΚΑΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 20.30 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 21.00 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.50 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5
Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.50
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-08-2014 /0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-08-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 36 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ .
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 05-08-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ
ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Ο Πάνος Τζαβέλλας μιλάει για την ζωή του (σπάνιο)

AΓΡΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, τη Δευτέρα 4-8-14, στην πλαζ Καλαμαριάς

Η διάθεση προϊόντων από παραγωγούς
συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι στην πλαζ
Καλαμαριάς, κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ απόγευμα
από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.
Τηλ.επικοινωνίας: 2313314239, 6947705491
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΕΥΡΩ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ







ΠΑΤΑΤΕΣ
0,5
ΤΟ ΚΙΛΟ







ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
6,5
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΚΑΣΕΡΙ,ΓΡΑΒΙΕΡΑ,ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
9,9
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2,5
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΜΥΖΗΘΡΑ
2,5
ΤΟ ΚΙΛΟ












ΡΥΖΙ από
0,9
ΤΟ ΚΙΛΟ







ΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
2,8
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΚΑΛΑΜΩΝ
3,5
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
1,8
212 ΓΡΑΜΜ.







ΡΟΔΑΚΙΝΑ
0,7
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΒΕΡΥΚΟΚΑ
1
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ
1
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ από
0,2
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΠΕΠΟΝΙ από
        0,35
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΌ
0,4
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
0,4
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ
1
5 ΤΕΜΑΧΙΑ


ΠΙΠΕΡΙΕΣ-ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
0,6
ΤΟ ΚΙΛΟ







ΚΡΑΣΙ-ΡΕΤΣΙΝΑ
2
ΤΟ ΛΙΤΡΟ


ΤΣΙΠΟΥΡΟ
5
ΤΟ ΛΙΤΡΟ







ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ
2
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ
1,5
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ
1
3 ΤΕΜΑΧΙΑ


ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ
3
ΤΟ ΚΙΛΟ







ΑΥΓΑ ΑΠΟ
0,2








ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
7,5
2 ΛΙΤΡΑ



         18
5 ΛΙΤΡΑ


ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
3,5
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΠΡΑΣΙΝΕΣ
3
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΜΕΛΑΝΕΣ
4
ΤΟ ΚΙΛΟ







ΜΕΛΙ ΑΠΟ
6
ΤΟ ΚΙΛΟ


ΠΡΟΠΟΛΗ
10
30ml


ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ
28
10gr


ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕΛΙΟΥ
3



ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ
6



LIP
3



ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΟ
5



ΓΥΡΗ
8
250 gr












ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
1,4
8 ΡΟΛΛΑ







ΞΥΔΙ
0,35
1 ΛΙΤΡΟ


ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ
3
4 ΛΙΤΡΑ







ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ
1,8
450 ΓΡ.


ΚΑΙ,
ΤΟΥΡΣΙΑ,
ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ,
ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ,
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.