Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η Κάρμεν Ρουγγέρη στα Χανιά με τον Αίσωπο και καλοκαιρινές προτάσεις!

24 Ιουλίου η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο Αίσωπος στα Χανιά
Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…
…κι εμείς τον ακούμε, παίζοντας
και δημιουργώντας!
Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Librairie σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραμυθιού της Κάρμεν Ρουγγέρη «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…».
Η συγγραφέας μαζί με την ομάδα της, θα παρασύρουν τα παιδιά σε ένα μοναδικό δρώμενο με αφηγήσεις και πολλά τραγούδια την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 11:30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων Αν. Παπανδρέου 70, Χανιά τηλ. 2821040525.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Βιβλιοπωλείο Librairie
Κουτσουπάκη Ελένη
Aν. Παπανδρέου 75, Χανιά
τηλ 2821045554

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ο κύριος Μπου στην παραλία - Τασούλα Τσιλιμένη

Εικονογράφος: Διατσέντα Παρίση
Έτος: 21 Μαίου 2013
Σχήμα:25Χ25
Σελίδες:40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-003-0 ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας - Μουσικά παραμύθια 3
Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά

Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη
Σειρά:Μουσικά παραμύθια
Μουσική:Νίκος Παπαδογιώργος
Έτος:24 Μαίου 2011
Σχήμα:21Χ21
Σελίδες:42
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-73-5 ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Καρχαριακοί αγώνες - Ζωηρά μουσούδια 2
Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφος:Φωτεινή Τίκκου
Έτος:17 Φεβρουαρίου 2012
Σχήμα:23Χ23
Σελίδες:36
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-78-0 ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Καρχαριακοί αγώνες - Ζωηρά μουσούδια 2
Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

 

Εικονογράφος:Φωτεινή Τίκκου
Έτος:17 Φεβρουαρίου 2012
Σχήμα:23Χ23
Σελίδες:36
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-78-0 ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Η Λήδα και η Γαρίδα νούμερο 0 - Συλλογή πολύχρωμοι χαρταετοί
Συγγραφέας: Σύρμω Καπούτση


Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού
Σειρά: Πολύχρωμοι χαρταετοί
Έτος:13 Ιουνίου 2008
Σχήμα:14Χ21
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6638-76-3 ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

VHF / UHF ALINCO DJ-500

VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2014 - Το πρόγραμμα των εργαστηρίων

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2014 - δελτίο τύπου
Για ένατη συνεχή χρονιά, η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού ανακοινώνει τις εκπαιδευτικές, επιστημονικές και συναυλιακές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο.
Το Μουσικό Χωριό είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής και διασποράς καλλιτεχνικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία  arTree σε συνεργασία με
την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου
τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας
και με τη στήριξη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Φέτος, η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 19 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 29 μουσικά εργαστήρια/masterclasses συμβιωτικής δράσης. Συντονιστές  των δράσεων αυτών είναι 47 διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.

Στην πρώτη περίοδο εγκαινιάζονται δύο νέα εργαστήρια πολύτεχνης έκφρασης για εφήβους και παιδιά (Άβρα Αυδή, Μελίνα Χατζηγεωργίου, Αντιγόνη Αυδή, Reynaldo Young, Γεωργία Γκανά) ενώ, για πρώτη φορά, η διοργάνωση φιλοξενεί το διεθνή βαρύτονο Σπύρο Σακκά στην κατεύθυνση "Ανθρώπινη Φωνή".  Επιπλέον, διευρύνεται η πρόσφατη κατεύθυνση της τζαζ με το Γιώργο Κοντραφούρη και το Χρήστο Ραφαηλίδη ενώ φιλοξενούνται σε ένα workshop/residency οι Ελβετοί UMS 'n JIP, ένα από τα σημαντικότερα duo σύγχρονης μουσικής στην Ευρώπη. Στην κατεύθυνση παλαιάς μουσικής έρχεται για πρώτη φορά από το Sao Paolo της Βραζιλίας ένας κορυφαίος Έλληνας μουσικός και αυτοσχεδιαστής, ο Δήμος Γκουνταρούλης, ενώ μέσα από τις υπόλοιπες κατευθύνσεις το Μουσικό Χωριό δίνει χώρο στη σχέση της μουσικής με άλλες παραστατικές τέχνες, όπως ο χορός και το χοροθέατρο (rootlessroot). Εκτός από τους παραπάνω, φέτος φιλοξενούνται και οι εξής στενοί συνεργάτες της διοργάνωσης: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λευτέρης Μουμτζής, Φώτης Σιώτας, Καίτη Καραχάλιου, Δημήτρης Κούντουρας, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Σίμος Παπάνας, Στέφανος Θωμόπουλος, Άγγελος Λιακάκης,  Βαρβάρα Βενετικίδου, "Spyweirdos" (Σπύρος Πολυχρονόπουλος), Γιώργος Σαγκριώτης, Γιώργος Φωτιάδης και Μαριάννα Αστρακά. Η αλληλεπίδραση όλων των παραπάνω προωθεί τον πειραματισμό και την πολυσυλλεκτικότητα αναδεικνύοντας τα εργαλεία που εν δυνάμει μπορούν να μεταμορφώσουν το μουσικό από εκτελεστή σε στοχαστή - καλλιτέχνη. Στη δεύτερη περίοδο επανεξετάζεται η σχέση των αρχετυπικών μουσικών ιδιωμάτων του ελλαδικού και βαλκανικού χώρου με τη σύγχρονη δημιουργία, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη σύνδεση μεταξύ μουσικής και ποιητικής αφήγησης. Έτσι, εκτός από τα παραδοσιακά εργαστήρια, η δεύτερη περίοδος θα έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον Κώστα Θεοδώρου σε ένα residency με τίτλο Lost_Anthropology, ενώ πρωτοπαρουσιάζει τον Αργεντινό ηθοποιό, σκηνοθέτη και ακροβάτη Camilo Betancor σε ένα εργαστήριο για το λαϊκό μεσαιωνικό θέατρο και τον Σύριο Ziad Rajab σε ένα εργαστήριο για το αραβικό μακάμ. Για πρώτη φορά θα καλοσωρίσουμε τους κουκλοπαίκτες και εμψυχωτές Αγγελική Γουναρίδη, Κωσταντή Μιζάρα, Γιάννη Τσιούτα, Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο, Ελένη Βογιατζίδου και Μπέττυ Κοκαράκη. Και ενώ ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος προτείνει φέτος έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον τρόπο προσέγγισης και ερμηνείας του δημοτικού τραγουδιού, θα μάθουμε όλοι να χορεύουμε παραδοσιακούς χορούς με τον προσωπικό τρόπο του Ανδρέα Σεγδίτσα! Μαζί τους θα συντονίσουν εργαστήρια και οι παλαιότεροι συνεργάτες του Μουσικού Χωριού, οι οποίοι είναι οι  Κώστας Αναστασιάδης, Hayden Chisholm (New Zealand), Δήμος Βουγιούκας, Κυριάκος Γκουβέντας, Βασίλης Μαντζούκης, Ανθή Θάνου, Αντώνης Ανισέγκος, James Wylie και Ευγένιος Βούλγαρης.
Tέλος, εκτός από τις καθημερινές συναυλίες και τα αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου, φέτος για πρώτη χρονιά θα προσφέρεται μία απογευματινή αλυσίδα διαλέξεων/συζητήσεων, ανοικτών στο κοινό, ως μέρος του κύριου κορμού μαθημάτων όλων των κατευθύνσεων.  
Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές (πατήστε επάνω στους τίτλους για να διαβάσετε λεπτομέρειες για την κάθε κατεύθυνση):
1η περίοδος
ΠΑΙΔΙΚΑ & ΕΦΗΒΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ
ΤΖΑΖ
ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΠΟΠ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
ΧΟΡΟΣ & ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ

2η περίοδος
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΡΥΘΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΖΥΓΙΕΣ & ΚΟΜΠΑΝΙΕΣ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ & ΑΦΗΓΗΣΗ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΧΟΡΟΣ
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΑΚΑΜΙΑ, ΔΡΟΜΟΙ & ΤΑΞΙΜΙΑ



Οι κατευθύνσεις αυτές έχουν δομηθεί, ανάλογα με το βαθμό διάδρασης που παρουσιάζουν μεταξύ τους, σε δύο περιόδους:
1η περίοδος: (18 - 24 Aυγ 2014)
2η περίοδος: (26 Αυγ - 1 Σεπτ 2014)
To αναλυτικό πρόγραμμα των κατευθύνσεων και εργαστηρίων μπορείτε να το διαβάσετε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr).
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα μας.
H διοργάνωση φέτος, όπως και πέρυσι, θα υλοποιήσει νέο σύστημα οικονομικών εισφορών, όπου και θα παρέχονται ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές, παιδιά και άνεργους, καθώς και μειωμένο κόστος συμμετοχής για όλους τους ενήλικες. Ενημερωθείτε ΕΔΩ !


Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να απολαύσετε online μερικά οπτικοακουστικά αρχεία που θα σας μεταφέρουν διαδικτυακά το κλίμα της μουσικής μας κοινότητας:1. «Μουσικό Χωριό 2006-2012» Ο φωτογράφος Νικόλας Χρυσός συνοδεύει με το φακό του κάθε προγραμματισμένη και αυθόρμητη δράση του Μουσικού Χωριού, από το 2006 μέχρι σήμερα. Aκούγεται το soundscape που δημιούργησε ο Αντώνης Μαράτος, μετά τις επιτόπου ηχογραφήσεις του στο Μουσικό Χωριό.
2. To οπτικοακουστικό άλμπουμ της περασμένης χρονιάς (2013), μέσα από το φακό του Νικόλα Χρυσού.  Οι αντιπροσωπευτικότερες φωτογραφίες της περσινής διοργάνωσης φέρνουν το θεατή / ακροατή κοντά στη μουσική κοινότητα του Αγίου Λαυρεντίου μέσα από ένα  φωτο-ηχητικό κολάζ. Τη συρραφή του ηχητικού υλικού επιμελήθηκε ο μουσικός Θύμιος Ατζακάς, αντλώντας από τις αρχειακές ηχογραφήσεις του στο Μουσικό Χωριό 2013.

Η διαμόρφωση του εκπαιδευτικού/συναυλιακού προγράμματος και των κειμένων είναι έργο της ομάδας εργασίας της arTree, σε συνεργασία με τους προσκαλεσμένους καλλιτέχνες/παιδαγωγούς.
Η ομάδα της arTree: Κώστας Μακρυγιαννάκης, Θύμιος Ατζακάς, Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης (καλλιτεχνική διεύθυνση), 'Ερη Βασιλειάδου (γραμματεία, συντονισμός σπουδαστών), Ελένη Παπαγεωργίου (πολιτισμική διαχείριση), Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (συντονισμός παραγωγής)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΩΤΟΣ" ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΜΕΞΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Την Πέμπτη 10 Ιουλίου στο Six Dogs, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, στις 21.00, σας περιμένω στην παρουσίαση του 3ου βιβλίου του Λουκά Μέξη που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ!
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Γιάννης Στάνκογλου και η δημοσιογράφος Ζωή Δημητρίου θα κάνει ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στο συγγραφέα σχετικά με το βιβλίο!

BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΟΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας
για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη!
Για μία ολόκληρη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου έως το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, βιογραφίες, δοκίμια, σύγχρονα και κλασικά εικονογραφημένα παραμύθια, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, και πολλά άλλα βιβλία για όλα τα γούστα σε τιμές έκπληξη από 1,80 €.
Σημειώστε στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες και τις ώρες του bazaar:
7-12 Ιουλίου 2014
• Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Οι αναγνώστες θα βρουν σε τιμές με μεγάλη έκπτωση αριστουργήματα του 20ού αιώνα, λογοτεχνικά βιβλία καταξιωμένων ελλήνων συγγραφέων αλλά και βραβευμένων σύγχρονων συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο, ενώ οι φανατικοί του αστυνομικού θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν μυθιστορήματα σημαντικών εκπροσώπων του είδους. Δοκίμια και μελέτες, χρονικά και μαρτυρίες, και άλλες εκδόσεις ποικίλης θεματολογίας είναι επίσης στη διάθεση του κοινού σε πολύ χαμηλή τιμή. Τέλος, οι μικροί αναγνώστες δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού έχουν να επιλέξουν τίτλους από μια μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, εικονογραφημένα αλλά και εφηβικά βιβλία.
Ελάτε να ξεφυλλίσετε και να διαλέξετε τα βιβλία που θα σας κάνουν παρέα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού στην πόλη ή στις διακοπές.
Σας περιμένουμε με δροσερούς χυμούς, καλή μουσική και καλοκαιρινή διάθεση!
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!

ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα 4ήμερο σε βίλα στη Ζάκυνθο.


Το Art Travel σε συνεργασία με το Zantehotels4u.gr σας χαρίζουν δωρεάν διαμονή στις πολυτελείς Βίλες Strofilia.

Οι ωραιότερες πλατείες των Κυκλάδων.


Στα πλακόστρωτα και τα πεζούλια τους στήνονται τα πιο αυθόρμητα γλέντια του καλακαιριού.

Eπώνυμα και Eργονομικά PC Cases από 6€!


Τηλεφωνικές συσκευές AVAYA από 30€!


Με την τεχνολογία περνάμε περισσότερη ώρα στην… τουαλέτα!

techit –
τεχνολογικές
ειδήσεις

Με την τεχνολογία περνάμε περισσότερη ώρα στην… τουαλέτα!
Το Facebook «σκοτώνει» το γάμο

iWatch : Τα φωνητικά μηνύματα μπορεί να είναι βασικό χαρακτηριστικό του

Διαστημικός κανιβαλισμός: Γαλαξίας σαν το δικό μας καταβροχθίζει έναν μικρότερο [εικόνα]

Η Ελλάδα αποκτάει τον πρώτο της υπερ -υπολογιστή: Φιλοδοξία να αναδειχθεί στους 500 ισχυρότερους στον κόσμο

Τ πρώτο «Facebook» για παιδιά είναι γεγονός: Γνωρίστε το PopJam

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
LOGO 5
 
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Μαγεμένος Αυλός
Δευτέρα, 7 Ιούλιος 2014
Τετάρτη, 9 Ιούλιος 2014
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.30
Διοργάνωση : Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης
Είσοδος : 10 € - ΟΓΑ

Δευτέρα 7 έως Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30
Μαγεμένος Αυλός
βασισμένο στο ομώνυμο αριστούργημα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Ένα διαχρονικό, συμβολικό παραμύθι, όπου κεντρικό του θέμα είναι η δύναμη της
αγάπης, της αλήθειας, και η αναζήτηση των μεγάλων ιδανικών. Επίσης, συγκρούονται
το Καλό με το Κακό, η Αλήθεια με το Ψέμα, το Φως με το Σκοτάδι. Η βασίλισσα της Νύχτας σώζει τον άρχοντα της Αλήθειας, Ταμίνο, από ένα τεράστιο τέρας και, ως αντάλλαγμα, ο Ταμίνο υπόσχεται να σώσει την κόρη της Παμίνα, την οποία έχει απαγάγει ο βασιλιάς του Φωτός, Ζαράστρο.
Ο Ταμίνο, σ' αυτό το ταξίδι, έχει ως ακόλουθό του τον Παπαγκένο (Τάσος Παλαντζίδης), τον προμηθευτή πουλιών της βασίλισσας της Νύχτας. Ταυτόχρονα, ο
Μονόστατος, ο υπασπιστής του βασιλιά του Φωτός, πολιορκεί ερωτικά την Παμίνα,
η οποία τον απεχθάνεται.
Ο Ταμίνο ερωτεύεται την Παμίνα και ο Παπαγκένο το φέρνει η μοίρα να γνωρίσει
την Παπαγκένα του. Έτσι, καταστρώνουν σχέδιο aπόδρασης αλλά ο βασιλιάς του Φωτός θα τους συλλάβει και θα τους βάλει σε δοκιμασίες για να αποδείξουν την αγάπη τους.
Παίζουν: Τάσος Παλαντζίδης, Ιωάννα Δελάκου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Κατερίνα
Μηλιώτη, Παναγιώτης Τσίτσας, Αντώνης Καλογήρου, Δημοσθένης Χριστόπουλος.
Διασκευή -Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης Ι Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα Ι Σκηνικά: Νίκος Αυγερινός
Κοστούμια: Evi Lee Ι Φωτισμοί: Θανάσης Ροδίτης
Διοργόνωση : Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης
Είσοδος: 10 € - ΟΓΑ

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡ' ΜΕΝΤΙΟΥ - ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-07-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-07-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-07-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ
ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ
ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.

Έρχονται οι HELMET - το DRUGSTORE (2 χώροι: Εξάρχεια & Ψυρρή] παρουσιάζει το μεγάλο γκρουπ για 1η φορά στην Ελλάδα!


Το Drugstore παρουσιάζει
Οι θρυλικοί HELMET έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα για 1 και μοναδική
ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα παίζοντας 2 σετ επί σκηνής (ολόκληρο το περίφημο άλμπουμ τους Betty + ρετροσπεκτίβα), στο πλαίσιο μιας άπιαστης επετειακής περιοδείας:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014
- Συναυλία στο AN Club [doors open @ 21:00]
- Αμέσως μετά στο Drugstore (Εξάρχεια) After Show Party με ένα Session λουσμένο στην αδρεναλίνη από DJs-Δυναμίτες! Ξεκινάει αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί (και η Τρίτη βέβαια είναι αργία).
Προπώληση εισιτηρίων επί 5μηνο, έναρξη σήμερα, Δευτέρα 19.05.2014 κι ολοκλήρωση Κυριακή 26.10.2014 ή μέχρι την εξάντληση των εισιτηρίων:
- Περιορισμένος αριθμός Εισιτηρίων Προπώλησης που διατίθενται μόνο στο Drugstore (Εξάρχεια-Ψυρρή): € 19
- Προπώληση σε Drugstore (Εξάρχεια-Ψυρρή), Ticket House Αθήνας & θεσσαλονίκης, Ticket Pro (on line): € 21
Ταμείο AN Club τη νύχτα της Συναυλίας: € 24
Το Drugstore, το Φθηνότερο Bar της Αθήνας και το μοναδικό μέρος όπου «Όσο Περισσότερο Πίνεις, Τόσο Λιγότερα Πληρώνεις» διατηρεί δύο χώρους στο Κέντρο της Αθήνας (πληροφορίες: 6979-709743, 211-4015779):
ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Αραχώβης 10 (είσοδος) & Iπποκράτους 69, παρυφές Νεάπολης, 10 λεπτά από Μετρό «Πανεπιστήμιο», 3 λεπτά από Πλατεία Εξαρχείων. Kλειστό parking
ΨΥΡΡΗ: Παλλάδος 17 (είσοδος) & Μιαούλη 22, Πλατεία Ψυρρή [Ηρώων], 2 λεπτά από Μετρό-ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι». Aνοιχτό parking

HELMET [New York, NY, USA] Από το Εναλλακτικό Metal μέχρι το Κλασικό Heavy, από την Alternative Pop και Rock μέχρι την Indie Rock, από το Groove Metal μέχρι το Stoner Rock, από το Experimental Metal μέχρι το Post-Metal, από το Post-Hardcore μέχρι το Noise Rock, ολόκληρα είδη & υπο-είδη, μουσικές περιοχές, ετικέτες και χαρτογραφήσεις έχουν ένα και μόνο κοινό σημείο αναφοράς: τον τεράστιο αντι-σταρ Page Hamilton και το εκφραστικό του όχημα, τους μεγάλους Helmet. Είναι το μοναδικό συγκρότημα που άσκησε τόσο μεγάλη επιρροή σε τόσο μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών δράσεων στη λεγόμενη «σκληρή» μουσική, τους μόνους που βρίσκεις εύκολα «παρόντες» την ίδια στιγμή στον ήχο των Pantera, των Tool, των Nine Inch Nails, των System of a Down, των Korn, των Limp Bizkit, του Marilyn Manson, των Deftones, των Rammstein, των Lostprophets, των Linkin Park, των Silverchair, των Slipknot, των Chevelle -την ίδια ακριβώς στιγμή οι Helmet παραμονεύουν στα σπλάχνα όλων αυτών δίχως τη παραμικρή υπερβολή. Οι περισσότεροι μουσικοκριτικοί τους «κατηγοριοποιούν» κάπου μεταξύ ροκ και μέταλ, με τους New York Times δίπλα στο όνομά τους να γράφουν «a band that made important connections between indie-rock and metal» και τον Jim Farber των New York Daily News να έχει επινοήσει τον όρο Smart Rock μόνο για πάρτη τους! Αλλά μονάχα ο ίδιος ο αρχηγός, ο Page Hamilton έχει δώσει την πιο ξεκάθαρη απάντηση για το τι είναι και τι δεν είναι οι Helmet: «it's frustrating that people write off because we're affiliated with or credited with or discredited with creating nu-metal and rap metal or whatever the fuck it is, which we sound nothing like»...
Οι περισσότεροι μουσικοκριτικοί τους «κατηγοριοποιούν» κάπου μεταξύ ροκ και μέταλ, με τους New York Times δίπλα στο όνομά τους να γράφουν «a band that made important connections between indie-rock and metal» και τον Jim Farber των New York Daily News να έχει επινοήσει τον όρο Smart Rock μόνο για πάρτη τους! Αλλά μονάχα ο ίδιος ο αρχηγός, ο Page Hamilton έχει δώσει την πιο ξεκάθαρη απάντηση για το τι είναι και τι δεν είναι οι Helmet: «it's frustrating that people write off because we're affiliated with or credited with or discredited with creating nu-metal and rap metal or whatever the fuck it is, which we sound nothing like»... Το εξαιρετικά ιδιαίτερο χαρμάνι τους ατόφιου, αυθεντικού ροκ-μέταλ σε κολάει στον τοίχο. Είναι αυτό που γέννησε δίσκους-δυναμίτες, άλμπουμ-φετίχ που σου παίρνουν ακόμα τα μυαλά σα να μη πέρασε μια μέρα: Strap It On (1991), Meantime (1992, άλμπουμ ορόσημο στο χώρο της σκληρής μουσικής, έγινε χρυσό για πλάκα, κέρδισε υποψηφιότητα για Grammy στη κατηγορία Best Metal Performance και για πάρτη του ειπώθηκε κατ΄επανάληψη πως είναι και cult classic και συνάμα αποτελεί το χαρακτηριστικότερο ίσως δείγμα του πως οφείλει να ηχεί το σύγχρονο Hard Rock!), Aftertaste (1997), Size Matters (2004), Monochrome (2006), Seeing Eye Dog (2010). Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό πως οι Helmet έβγαλαν στη πιάτσα τα πιο ιδιοφυή κιθαριστικά ριφς που εμφανίστηκαν ποτέ από την εποχή των πρώιμων Black Sabbath -απλά θυμίσου τη μυθική τους διασκευή στο Symptom of the Universe στο πλαίσιο της ταινίας The Jerky Boys.
Οι Helmet είναι γκρουπ-μύθος, είναι οι πραγματικοί ήρωες του Noise Rock Underground και οι απόλυτοι πρωτοπόροι του Nu Metal. Αφού πέρυσι σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους πραγματοποιώντας κοινή περιοδεία με τους μεγάλους Melvins, έρχεται επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου ώστε να τους απολαύσουμε και στα μέρη μας. Τον ερχόμενο Οκτώβριο έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα και η μία και μοναδική εμφάνισή τους στην Αθήνα θα είναι έτσι όπως αρμόζει στη περίσταση, δηλαδή ένα φοβερό ραντεβού με την ίδια την ιστορία της Ηλεκτρικής Ζούγκλας: άκρως επετειακή και σπάνια. Πλέον του γεγονότος πως συμπληρώνουν 25 ολόκληρα χρόνια στο δρόμο (σχηματίστηκαν το 1989), στην πολυαναμενόμενη συναυλία τους πρόκειται να πραγματοποιήσουν 2 σετ! Το 1ο θα περιλαμβάνει απνευστί ολόκληρο το μυθικό άλμπουμ τους Betty (ένα από καλύτερα της καριέρας τους), από την ημερομηνία κυκλοφορίας του οποίου συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια και το 2ο σετ θα κλείνει μέσα του τις καλύτερες στιγμές της επί συνόλου πορείας του συγκροτήματος -ύμνοι 25 ετών και βάλε δηλαδή επί σκηνής! H αθηναϊκή συναυλία κλείνει την μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία τους που περιλαμβάνει 37 επί συνόλου ζωντανές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως η μέρα πριν από αυτήν είναι «ημέρα ανάπαυσης» για το συγκρότημα, σε συνδυασμό με το γεγονός πως επιστρέφουν στις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά την εμφάνιση στη χώρα μας, τότε, πολύ απλά, περιμένουμε πως εδώ θα τα σπάσουν και το ΑΝ θα καεί στη κυριολεξία... Οι ίδιοι οι Helmet αποφάσισαν να μην υπάρχει opening act σε καμία από τις συναυλίες που συνθέτουν τούτη την επετειακή περιοδεία τους. Η μία και μονάκριβη νύχτα στο AN Club θα είναι λουσμένη στην αδρεναλίνη κι αποκλειστικά γεμάτη από τον ηλεκτρισμό-κόλαση του Page Hamilton και της συμμορίας του.
Event στο Facebook - spread the word:
https://www.facebook.com/events/232608330269228

έγραψαν για τους Helmet:
"Helmet made rhythmically complex steely-riffed alterna-metal that punished your body from weird angles." - Rolling Stone Magazine
"Helmet have carved - or, rather, bludgeoned - a niche as primary exponents of pummeling, monolithic, heavy guitar-rock. The sheer size and power of their sound dwarfs all but the most extreme of hardcore bands, but there's a precision to Helmet's sound that sets them apart." - Time Off Magazine (1994 Betty album review)
Ποιος είναι ο Page Hamilton
Συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, κιθαρίστας και μουσικός παραγωγός ολκής, ο Hamilton μόλις στα 50 του αποτελεί μια άκρως σημαντική και κατεξοχήν πολυδιάστατη προσωπικότητα στα σύγχρονα μουσικά δρώμενα. Με ζηλευτό ακαδημαϊκό background, επέλεξε πρώτα να αποκτήσει degrees σε Κλασική και Τζαζ Performance από τα University of Oregon και Manhattan School of Music αντίστοιχα και μετά να φέρει τα πάνω-κάτω με το συγκρότημα που ο ίδιος ίδρυσε, τους μεγάλους Helmet! Ήταν ήδη βασικός κιθαρίστας στο σύνολο του Glenn Branca όταν εισχώρησε στους θρυλικούς Band of Susans. Τα αυλάκια των Love Agenda και Peel Sessions EP τον θυμούνται ακόμα και μόνο τυχαίο δεν είναι πως μόλις τους εγκατέλειψε για να ιδρύσει τους Helmet, τη θέση του πήρε ο Mark Lanegan! Πλέον αυτών, σολάρει με χίλια δύο άλλα πράγματα: εκ των πρωταγωνιστών στο ολοκαίνουριο άλμπουμ των Linkin Park "The Hunting Party", lead κιθαρίστας του David Bowie, παράλληλες πορείες με τα δικά του jazz σχήματα The Page Hamilton Quintet και The Jazz Wannabes, συνεργασίες που περιλαμβάνουν από Therapy? και Wire μέχρι εξέχουσες προσωπικότητες της avante-garde (Caspar Brotzmann, Ben Neill) και της εναλλακτικής country (Joe Henry), 1η κιθάρα στα scores αρκετών ταινιών του Χόλιγουντ με πρώτη και καλύτερη το περίφημο Heat με τους Πατσίνο & Ντε Νίρο και τα The Crow, Feeling Minnesota, Johnny Mnemonic, In Dreams, Underworld, Catwoman, S.W.A.T., Titus, Saw 3, The Good Thief, Across the Universe, Collateral, Chicago Cab μεταξύ άλλων να ακολουθούν, είναι κι αυτός που επιπλέον έχει συνθέσει ό,τι ακούγεται στα φιλμς Skyhook, The Phoenix Rises, Sons of Liberty.
Η σχέση του Hamilton με την κιθάρα είναι Σχέση Ζωής. Απόδειξη, η σειρά που φέρει το όνομά του από τον leader του είδους The ESP Guitar Company. Σε μια του συνέντευξη στο Guitar Edge, είχε μιλήσει σχετικά με τη version της αυθεντικής του ESP Horizon Custom από τη δεκαετία του '80: «We released a version of my original ESP Horizon Custom from the late '80s, complete with distressed magenta finish. It has a neck-thru body design with a Floyd Rose bridge, Gotoh tuners, and the Air Zone pickup designed for me by Steve Blucher at DiMarzio. The quality is outstanding and I am proud to have my name on these instruments».
Η αλήθεια είναι πως σπάνια έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σε απόσταση αναπνοής έναν δεινό κιθαρίστα της κλάσης του, ζωντανά, επί το έργον. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις μακροχρόνιες σπουδές του στο αντικείμενο, η επί σκηνής δράση του οφείλει και πρέπει να είναι κάτι που δε χάνεται από παντός είδους επίδοξους Guitars Players. Η live performance του κιθαρίστα Hamilton είναι εμπειρία ζωής.
Σύνδεσμοι:
HELMET official: http://www.helmetmusic.com/contact
HELMET official (facebook): https://www.facebook.com/HelmetMusic
PAGE HAMILTON official: http://pagehamiltonmusic.com/

Official Announcement:
HELMET
Announce Betty 20th Anniversary Tour of Europe for Fall 2014

Helmet are pleased to announce a European Betty 20th Anniversary tour in September/October 2014. The band will be playing their critically lauded 1994 Betty album in full, along with a set spanning the entirety of Helmet's catalog.
Billed as the "thinking man's metal band," Helmet provided an alternative to the grunge bands coming out of the US at the time with their clean cut aesthetic and raw, unrelenting, propulsive sound. Betty came on the trails of the band's first mainstream success, 1992's Meantime. The cut "Milquetoast" became a music video staple on MTV and the album was critically praised for its genre-defying exploration into jazz, blues and improvisation. As music writer Darrell Bassett wrote upon the album's release, "The thump and grind of Betty fully reflects the seemingly meaningless forces that shape our hi-tech existences, the inner pressure that waxes and wanes as life's pace explodes exponentially and its occasional moments of grace. Betty is a surprising album, one which grows as it unfolds its subtleties." A prophetic statement if ever there was one.
See below for a full list of Betty tour dates and check local listings for on-sale information.
European dates are:
11-Sep-CZECH REPUBLIC PRAGUE LUCERNA MUSIC BAR
12-Sep-POLAND KRAKOW FABRYKA
13-Sep-POLAND WARSAW HYDROZAGADKA
15-Sep-GERMANY BERLIN SO36
16-Sep-GERMANY LEIPZIG Ei
17-Sep-GERMANY MUNICH FEIERWERIK
19-Sep-GERMANY FRANKFURT BATSCHKAPP
20-Sep-GERMANY COLOGNE UNDERGROUND
21-Sep-GERMANY HAMBURG KNUST
22-Sep-DENMARK COPENHAGEN VEGA JR
23-Sep-NORWAY SANDINES TRIBUTE
24-Sep-NORWAY OSLO BLA
25-Sep-SWEDEN STOCKHOLM DEBASER
27-Sep-FINLAND HELSINKI NOSTURI
29-Sep-GERMANY BIELFIELD FORUM
30-Sep-NETHERLANDS EINDHOVEN EFFENAAR KZ
1-Oct-NETHERLANDS GRONINGEN VERA
2-Oct-BELGIUM BRUSSELS AB
4-Oct-FRANCE MONTBELIARD ATELIERS DES MOLES
5-Oct-FRANCE PARIS LA MAROUINERIE
6-Oct-FRANCE VENNES L'ECHONOVA
7-Oct-FRANCE BORDEAUX LE KRAKATOA
9-Oct-SPAIN BARCELONA APOLO 2
10-Oct-SPAIN MADRID COPERNICO
11-Oct-SPAIN HONDARRIBIA PSILOCYBENEA
13-Oct-SWITZERLAND ZURICH PLAZA
14-Oct-SWITZERLAND GENEVA USINE
16-Oct-ITALY ROME CIRCOLO DEGLI ARTISTI
17-Oct-ITALY RAVENNA BRONSON
18-Oct-ITALY ROMAGNANO RNR ARENA
19-Oct-ITALY CAGLIARI FABRIK
21-Oct-AUSTRIA DORNBIRN CONRAD SOHM
22-Oct-AUSTRIA SALZBURG ROCKHOUSE
23-Oct-AUSTRIA VIENNA SZENE
24-Oct-SLOVENIA LJUBLJANA KINO SISKA
25-Oct-HUNGARY BUDAPEST DURER KERT
27-Oct-GREECE ATHENS AN CLUB


Απόλαυσε κλασικά των Helmet σε video!
Aπό το εκρηκτικό Betty που θα παίξουν ολόκληρο στην Αθήνα:
Milquetoast:
https://www.youtube.com/watch?v=lEnMb4m9lu0
Wilma's Rainbow:
https://www.youtube.com/watch?v=k3a8Ow-DoAw
Biscuits For Smut:
https://www.youtube.com/watch?v=gWdCX9FXx5
Αλλά και άλλους Δυναμίτες σε ένα ατέλειωτο Best of.:
http://www.youtube.com/watch?v=jBfygUiS50g
http://www.youtube.com/watch?v=hgGyX7WPxuQ
http://www.youtube.com/watch?v=JuXeRpApLaU
http://www.youtube.com/watch?v=AlSTzFYM__4

All Inclusive 4*Porto Paros|2Ατομα+2Παιδιά(-50%)

Ekdromi.gr

4* Karma Porto Paros Hotel - Πάρος

All Inclusive στην Πάρο με 570€ από 1140€ (-50%) για 6 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+2Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο!

(Έκπτωση 50%)

ALL INCLUSIVE στο 4 αστέρων Karma Porto Paros Hotel KAI για τις 6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών στην Πάρο σε δίκλινο δωμάτιο, με 570€ από 1140€ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πλούσιο Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Καφέ, Αναψυκτικά, Αφεψήματα, House wine, Mπύρα, Παγωτό και Snacks! Καθημερινά ελεύθερη είσοδος στο AQUA PARK με Νεροτσουλήθρες και παιδική απασχόληση σε Mini Club από εξειδικευμένους Έλληνες παιδαγωγούς με πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχονται ξαπλώστρες με τραπεζάκι και ομπρέλες στην πισίνα και την παραλία, καθημερινά μαθήματα γυμναστικής pilates, yoga, aqua aerobic καθώς και παιχνίδια στην άμμο για όλες τις ηλικίες από έμπειρο γυμναστή! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!
€570 από €1.140 Κέρδος €570 Έκπτωση 50%
4* Karma Porto Paros Hotel - Πάρος
Πάρος


Περισσότερες Προσφορές

Τήνος με 99€ από 198€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ!

(Έκπτωση 50%)

€99 από €198 -50%
Theoxenia Hotel - Τήνος
Τήνος
99€ από 198€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών στο κέντρο της Τήνου για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ στο Theoxenia Hotel! Παρέχεται δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι κατά την άφιξη και την αναχώρηση καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Αρχαία Ολυμπία με 199€ από 398€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο!

(Έκπτωση 50%)

€199 από €398 -50%
4* Amalia Olympia Hotel - Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία
199€ από 398€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο 4 αστέρων Amalia Olympia Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στην Αρχαία Ολυμπία! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

All Inclusive στο Πλατύστομο με 199€ από 400€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+2Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο!

(Έκπτωση 50%)

€199 από €400 -50%
4* Thermae Platystomou Resort & Spa - Πλατύστομο
Πλατύστομο
ALL INCLUSIVE στο 4 αστέρων Thermae Platystomou Resort & Spa για όλο το Καλοκαίρι ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 5 και ένα έως 2 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο στο Πλατύστομο Φθιώτιδος, με 199€ από 400€ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πρωινό σε Μπουφέ, Μεσημεριανό και Βραδινό, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Κρασί τοπικής Βιολογικής Καλλιέργειας, Μπύρες και Αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων καθώς και Καφέ φίλτρου, Τσάι, Χυμούς και Βουτήματα καθημερινά! Προσφέρεται Ημερησίως μία χρήση της Ιαματικής Πισίνας με σύστημα Υδρομασάζ και Υδρογυμναστικής! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Με την αγορά 2 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά δίδεται άλλη μία διανυκτέρευση Δωρεάν με All Inclusive πρόγραμμα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Κατερίνη με 399€ από 798€ (-50%) για 5 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο!

(Έκπτωση 50%)

€399 από €798 -50%
4* Mediterranean Princess Hotel - Κατερίνη Πιερίας
Κατερίνη Πιερίας
399€ από 798€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 5 ημέρες / 4 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 4 αστέρων Mediterranean Princess Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, στην Κατερίνη Πιερίας! Παρέχονται Δωρεάν ξαπλώστρες στην πισίνα και στην παραλία! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Ψαθόπυργος με 149€ από 298€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή+Spa σε δίκλινο δωμάτιο!

(Έκπτωση 50%)

€149 από €298 -50%
Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος
Ψαθόπυργος
149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Florida Blue Bay Hotel Resort & Spa, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) στον Ψαθόπυργο της Πάτρας σε δίκλινο δωμάτιο! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα και παρέχεται 1 Massage διάρκειας 20 λεπτών, καθώς και Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες!!! Με την αγορά 3 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καμένα Βούρλα με 295€ από 590€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο!

(Έκπτωση 50%)

€295 από €590 -50%
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
Καμένα Βούρλα
295€ από 590€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 5 αστέρων Galini Wellness Spa & Resort του Ομίλου Mitsis με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στα Καμένα Βούρλα! Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας και Παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 4 ημέρες πολυτέλειας! Με την αγορά 2 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Ημιδιατροφή! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Εύβοια με 199€ από 398€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο!

(Έκπτωση 50%)

€199 από €398 -50%
Stefania Hotel - Εύβοια
Εύβοια
199€ από 398€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 Hμέρες / 3 διανυκτέρευσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) πάνω στο Κύμα, στην Εύβοια στο Stefania Hotel σε δίκλινο δωμάτιο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Σκόπελος με 139€ από 340€ (-59%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή+Spa σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο!

(Έκπτωση 59%)

€139 από €340 -59%
5* Skopelos Holidays Hotel & Spa - Σκόπελος
Σκόπελος
139€ από 340€ ( Έκπτωση 59%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI για 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών στο 5 αστέρων Skopelos Holidays Hotel & Spa του Ομίλου Spyrou Hotels & Companies, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ), σε δίκλινο δωμάτιο στη Σκόπελο! Προσφέρονται 2 Welcome drinks στο χώρο της πισίνας και 2 Antistress Head Massage! Παρέχονται ομπρέλα και 2 ξαπλώστρες στην βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία της Πανόρμου, μεταφορά από και προς το λιμάνι και Εarly check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας για να απολαύσετε 3 ημέρες και να μαγευτείτε από την απέραντη ομορφιά του νησιού! Με την αγορά 2 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά για διαμονή από 08/09 έως 30/09 δίδονται Δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς τη Σκόπελο και 15% έκπτωση στα εισητήρια της επιστροφή σας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Χαλκιδική με 469€ από 938€ (-50%) για 6 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο!

(Έκπτωση 50%)

€469 από €938 -50%
Kassandra Mare Hotel & Spa - Χαλκιδική
Χαλκιδική
469€ από 938€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα στη Χαλκιδική, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο στο Kassandra Mare Hotel & Spa! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Aπολαύσετε 6 ημέρες την φυσική ομορφιά της Χαλκιδικής! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Κέρκυρα με 99€ από 198€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!

(Έκπτωση 50%)

€99 από €198 -50%
Paloma Blanca Hotel - Κέρκυρα
Κέρκυρα
99€ από 198€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα, στην Κέρκυρα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, στο Paloma Blanca Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένας καφές για κάθε άτομο στην πισίνα του ξενοδοχείου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Ζάκυνθος με 199€ από 400€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο για όλο το Καλοκαίρι!

(Έκπτωση 50%)

€199 από €400 -50%
Strada Marina Hotel - Ζάκυνθος
Ζάκυνθος
199€ από 400€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών στη Ζάκυνθο για όλο το Καλοκαίρι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό Set Menu), σε δίκλινο δωμάτιο στο Strada Marina Hotel! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες στο καταπράσινο νησί του Ιονίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Βόλος με 279€ από 590€ (-53%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή+Spa σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο!