Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Εμείς και η Γη μας, Σάββατο 23 Μαΐου

7020155-earth-view-space

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Εμείς και η Γη μας, Σάββατο 23 Μαΐου


Αρκεί μια ματιά από το παράθυρο του αεροπλάνου ή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, για να διαπιστώσουμε ότι ο άνθρωπος αλλάζει το πρόσωπο του πλανήτη, ακόμα και τα ιζήματα του εδάφους. Οι αλλαγές είναι τόσο έντονες ώστε όλο και περισσότεροι επιστήμονες κάνουν λόγο για την αρχή μιας νέας γεωλογικής εποχής: του Ανθρωπόκαινου.
Το χαρακτηριστικό της νέας εποχής είναι η εμφάνιση μικροσκοπικών σωματιδίων πλαστικού σχεδόν σε όλα τα ιζήματα που σχηματίζονται σήμερα στον πλανήτη, ακόμα και στους πάγους της Αρκτικής. Μια νέα γεωλογική δύναμη αναδύεται στην επιφάνεια του πλανήτη μας: ο άνθρωπος.
Ο άνθρωπος δεν αλλάζει μόνο το κλίμα και τη σύσταση των ιζημάτων. Υπάρχουν πολλές ακόμα ανθρωπογενείς αλλαγές όπως η αραίωση του στρώματος όζοντος, οι μεταβολές στους κύκλους αζώτου και φωσφόρου, η οξίνιση των ωκεανών, η αποψίλωση και η ρύπανση.
Για τις επιπτώσεις του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη μας και τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντός μας, θα μας μιλήσει ο Μάρκος Ασπρίδης, το Σάββατο 23 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων: http://www.ofa.gr/seminaria/

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 Ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού.

***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 ολοκληρώθηκαν οι μαθητικές επιδείξεις μουσικής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από ένα εφηβικό 16μελές φωνητικό σύνολο, κομμάτια κλασικών και σύγχρονων συνθετών που παρουσιάστηκαν σε σόλο εκτελέσεις από όλα τα όργανα και από μικρά σύνολα και τέλος την παράσταση έκλεισαν οι λιλιπούτειοι μαθητές της Μουσικής Προπαιδείας με το έργο "Η αρπαγή της Περσεφόνης".
Και οι τρεις ενότητες της παράστασης ήταν εντυπωσιακές και δοσμένες με άψογο τρόπο όπως και όλες οι προηγούμενες παραστάσεις. Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές, δασκάλους αλλά και στους γονείς που συμπαραστέκονται στα παιδιά τους σ΄αυτό το κοπιαστικό αλλά και όμορφο "ταξίδι της μουσικής"!
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΟΥ ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ ΒΕΡΟΙΑ 24,25,26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 16-18 ΕΤΩΝ

Αθανασία Κουτζούχα Έπαινο
Άννα-Μαρία Φωτιάδου Έπαινο
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 16-18 ΕΤΩΝ
Σοφία Καλπακτσή Έπαινο
Αθανασία Κουτζούχα 3ο Βραβείο και Υποτροφία
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 14-16 ΕΤΩΝ
Ιφιγένεια Τουμπέκη 3ο Βραβείο και Υποτροφία
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 14-16 ΕΤΩΝ
Ιφιγένεια Τουμπέκη Έπαινο
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 14-16 ΕΤΩΝ 2ο Βραβείο και Υποτροφία
Ρένια Βαμβακά, Σοφία Καλπακτσή, Αθανασία Κουτζούχα, Χριστίνα Κυριαζή, Αθηνά Μιστιλίδου, Βιβή Σαρόγλου, ΙφιγένειαΤουμπέκη,
Άννα-Μαρία Φωτιάδου
ΚΛΑΣΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 12-14 ΕΤΩΝ Έπαινο
Σμαράγδα Ματζίνου, Αγγελική Σβίτη, Μαίρη Τσόγια
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 12-14 ΕΤΩΝ 2Ο Βραβείο
Ιωάννα Αθανασιάδου, Μαρία Βαγιάννη, Γεωργία Κασσαβού, Μαρία-Άννα Κουστούδα, Σμαράγδα Ματζίνου, Νεφέλη Παρασκευοπούλου, Άννα Σάγγου, Αγγελική Σβίτη, Άννα-Μαρία Σερεμέτη, Μαίρη Τσόγια
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 10-12 ΕΤΩΝ
Μαίρη Νεστορούδη 3ο Βραβείο
Σόνια Παναγιωτίδου Έπαινο
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 8-10 ΕΤΩΝ
Νίκος Σωτηρίου Έπαινο
ΚΛΑΣΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ 8-10 ΕΤΩΝ 3ο Βραβείο
Χριστίνα Βαρσαμίδου,Νίκος Σωτηρίου
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 8-10 ΕΤΩΝ Έπαινο
Αθανασία Αριστοτελίδου, Ζωή Ηρακλή, Δόμνα Κακαρίκα, Μαρία Ματσιώρη, Αποστολία Μαυροφρίδη, Κατερίνα-Νάγια Μουταφτσή, Μαρία Νικολοπούλου, Ελένη Σαρρή, Ίνβα Σουλέϊτο
ΚΑΡΑΚΤΕΡ ΟΜΑΔΙΚΟ 7-8 ΕΤΩΝ Έπαινο
Ίριδα Βεργίνη, Δόμνα Καβακάκη, Ασημένια Καραμαύρου, Λαζαρίνα Κρανιά, Κων/να Κωνσταντάρα, Ελένη Μουχτούρη, Κατερίνα-Χριστίνα Τσαρούχα, Βασιλεία Χατζηϊωαννίδου

HELLAS MARINE ELECTRONICS


Η εταιρία μας αναγνωρίστηκε ως Εκκαθαρίστρια Αρχή Ραδιοεπικοινωνιακών Λογαριασμών Ελληνικών Πλοίων με κωδικό (AAIC) GR20. Ως Εκκαθαρίστρια εταιρία μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες , one stop shop,  για όλα τα Πιστοποιητικά Ραδιοεπικοινωνιών που ανανεώνουν ετησίως τα επαγγελματικά σκάφη.

1.    Ετήσια Πιστοποιητικό Σύμβασης Συντήρησης Ξηράς (SBM)
2.    Πιστοποιητικό Ελέγχου Συσκευής EPIRB
3.    Ετήσια Σύμβαση Ραδιοεπικοινωνιών GR20

Επωφεληθείτε από τη μοναδικά χαμηλή τιμή που προσφέρεται για το σύνολο των  προαναφερόμενων υπηρεσιών!
 

 McMurdo EPIRB  
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo

Ως αντιπρόσωποι στην Ελλάδα του πρωτοπόρου Βρετανικού οίκου McMurdo, διαθέτουμε πλήρη σειρά προϊόντων GMDSS (EPIRBs , SARTS, VHF κ.λ.), καθώς και όλα τα ανταλλακτικά και μπαταρίες για να μπορούμε να εξυπηρετούμε γρήγορα και αποτελεσματικά και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ
 

 KODEN βυθόμετρο CVS-126
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων

Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-126 είναι το τελευταίο μοντέλο στα ‘μικρά’ βυθόμετρα της KODEN και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, που μέχρι τώρα είχαν μόνο τα πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα βυθόμετρα. Η ισχύς του είναι 600 W που το κάνει ιδανικό για ανίχνευση ψαριών στα βαθιά νερά, αλλά και στα ρηχά νερά γιατί αυτορυθμίζεται για να μην ‘μπουκώνει’ και χάνουμε τα ψάρια. Η απόδοση του είναι εντυπωσιακή και αντιστοιχεί σε συμβατικά βυθόμετρα με διπλάσια ισχύ. Αυτό γίνεται πραγματικότητα χάρις στο μοναδικό KDF™, ψηφιακό φίλτρο της KODEN, που απορρίπτει τα παράσιτα, επιτρέποντας στους στόχους (μικρά και μεγάλα ψάρια) να είναι εμφανέστερα και να ζωγραφίζει τέλεια το βυθό.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ
 

KODEN βυθόμετρο CVS-128
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-128 έχει τη σαφέστερη και πιο λεπτομερή εικόνα του βυθού που γίνεται να έχουμε σε ένα βυθόμετρο 8.4΄΄. Η μοναδική ψηφιακή τεχνολογία της KODEN κάνει τη διάκριση μεταξύ των μεμονωμένων ψαριών, των κοπαδιών και του πυθμένα της θάλασσας, να γίνεται πολύ πιο εύκολη και κατανοητή. Με ισχύ 1000Watt και τη μοναδική δυνατότητα να επιλέγουμε το βάθος, τη διάμετρο αλλά και τη περιφέρεια του βυθού που ανιχνεύουμε με το βυθόμετρο, τη συγκεκριμένη στιγμή και στο συγκεκριμένο βάθος που ψαρεύουμε. 
Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 /f: 210 9967847

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η σούπα της σοφίας του Φαίδωνα Κυριακού
Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Φαντάσου ένα πελώριο καζάνι που βράζει. Φαντάσου έναν μάγο να στέκεται πάνω από τους ατμούς. Φαντάσου έναν θεόρατο γίγαντα να του δίνει τα πιο παράξενα υλικά. Τι είναι η σούπα της σοφίας, πώς φτιάχτηκε και γιατί ονομάστηκε έτσι;
Τις απαντήσεις σε αυτά τα... καυτά ερωτήματα δίνει ο ηθοποιός-εμψυχωτής Χρήστος Χριστόπουλος με θεατρικό παιχνίδι και αφήγηση της ιστορίας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους
Κύκλος διαδραστικών εργαστηρίων που βοηθούν τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, 7-9 μ.μ.
«Σου μιλάω, μ’ ακούς;»: Πώς να αποφύγουμε το τοξικό κλίμα στην οικογένεια
• Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφεύγουμε αδιέξοδα και εντάσεις;
• Πώς να μιλάμε στα παιδιά μας ώστε να μας ακούνε και να μας εμπιστεύονται;
• Τρόποι για να αναπτύσσουμε την αγάπη και την ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά μας
• Ιδέες και συμβουλές για να μεγαλώσουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση, κρίση, πρωτοβουλίες και αξίες
Εισηγήτρια: Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε. Θα βρείτε ΕΔΩ και τις υπόλοιπες θεματικές καθώς και τις ημερομηνίες των συναντήσεων.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Διακοπές στη βεράντα της Ιωάννας Μπαμπέτα
Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Οι διακοπές του καλοκαιριού ξεκινούν σε λίγο. Κάποιοι θα κολυμπούν όλη τη μέρα στη θάλασσα. Όμως, κάποιοι άλλοι, ίσως να πρέπει να περάσουν αρκετές ώρες στο σπίτι, στη βεράντα. Δεν πειράζει. Ακόμα κι εκεί μπορούν να συμβούν πράγματα μαγικά. Αν έχεις παρέα, όλα είναι όμορφα!
Ελάτε λοιπόν να διασκεδάσουμε και να κάνουμε το καλοκαίρι μας χαμογελαστό. Σαΐτες κι ελικόπτερα θα πετάξουν στον ουρανό μαζί με μπαλόνια και φούσκες. Ενώ θα διαγωνιστούμε στην τρίλιζα και στην κρεμάλα, όπως ακριβώς έκανε κι ο Δημήτρης όταν γνώρισε την Άννα.
Δεν χρειάζεται να φέρετε μαγιό και πετσέτα. Μόνο την καλή σας διάθεση!
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
Το δεύτερο μέρος της συγκλονιστικής τριλογίας Τα Παλιά Ασήμια της Μαίρης Κόντζογλου κυκλοφόρησε μόλις χτες. Το βιβλίο που έχει τίτλο Μια Προσευχή για τα Παλιά Ασήμια συνεχίζει αποκεί ακριβώς που σταμάτησε το πρώτο. Οι αναγνώστες δεν χρειάζεται πλέον να αγωνιούν άλλο, καθώς τώρα μπορούν να μάθουν τι θα γίνει με την οικογένεια Χατζηαβράμογλου, πώς θα εξελιχτεί η ιστορία και πώς το παρελθόν θα συνδυαστεί με το παρόν.
Καισάρεια, Σινασός, Σμύρνη και Πόντος, στα πέτρινα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και της ανταλλαγής των πληθυσμών: ο καμβάς που πάνω του κεντιέται η ιστορία του έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράμογλου με τον Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ.
Η τριλογία Τα Παλιά Ασήμια είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου έρωτα και στιγμών φορτισμένων με συγκίνηση, θαυμασμό και ένα έντονο συναίσθημα επιστροφής στη γενέθλια γη. Η Μαίρη Κόντζογλου μας χαρίζει μια μεγαλειώδη ιστορία για αλησμόνητες πατρίδες και αλησμόνητους έρωτες.
Ταξιδέψτε με τη συγγραφέα στη μαγική Καππαδοκία, εκεί όπου ξετυλίγεται η ιστορία της τριλογίας της σε ένα ειδικό θεματικό ταξίδι που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με το δίκτυο Mikrasiatis.gr. Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι, καθώς και τη μεγάλη προσφορά μας για όλους εσάς τους αναγνώστες μας.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Αφιέρωμα στις κεντρικές εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας



Το e-Pontos.gr ετοίμασε και σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στις κεντρικές εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας που έλαβαν χώρα την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.
Ρεπορτάζ, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και Video απή την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο μνημείο ανώστου Στρατιώτη με τους 2 Εύζωνες ενδεδυμένους με την Ποντιακή φορεσιά.
Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...



Ακολουθήστε το e-Pontos στα Social Media


https://plus.google.com/u/0/b/115533541648345692697/115533541648345692697/posts https://www.facebook.com/pages/E-Pontos/156255961081567 https://twitter.com/epontos http://www.youtube.com/epontos





Έδωσαν και φέτος το παρών οι Ποντιακοί Σύλλογοι στη μεγάλη εκδήλωση Μνήμης της Θεσσαλονίκης (Ρεπορτάζ)





Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τη εκδήλωση Μνήμης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη





Επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην Αθήνα





Πυρρίχιος χορός Σέρρα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην εκδήλωση Μνήμης





Δέος και συγκίνηση στην αλλαγή με τους Πόντιους Εύζωνες στο Σύνταγμα (Πλούσιο φωτογραφικό υλικό)





Στιγμές από την εκδήλωση Μνήμης, όπως τις αποτύπωσε ο φακός του Γιώργου Τατάκη





"Ποντιακά" ντύθηκε η Προεδρική φρουρά





Αλλαγή Προεδρικής φρουράς με τους Πόντιους Εύζωνες - 19 Μαΐου 2015 (Video)





Ειδική εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποίησε η Βουλή (Video)





Περίεργα επεισόδια στην πορεία Μνήμης στο Σύνταγμα (Φωτογραφίες και Video)

Ο ΕΝΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΤΑΡΟΥΧΑ

μαθητικό φεστιβάλ Δήμου Ν. Προποντίδας

4 ελληνικές παραλίες στις καλύτερες του κόσμου.

ArtTravel
Εσείς σε πόσες έχετε κολυμπήσει; 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4

Τα πιο δημοφιλή προιόντα DJ Audio!