Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Παρατάθηκε η παραμονή του Ιερού Λειψάνου του Αγίας Βαρβάρας

Κατόπιν προσωπικής παρεμβάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διετύπωσε το αίτημα του Μακαριωτάτου προς το Βατικανό και τον Ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη Βενετίας για την περαιτέρω παραμονή του Ιερού Σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας στον Ι. προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής μέχρι και την Δευτέρα 1η Ιουνίου (εορτή του Αγ. Πνεύματος).
Read More

Θαύμα: Σηκώθηκα από το κρεβάτι μου χωρίς πόνους

Τον Αύγουστο μου παρουσιάστηκαν δυνατοί πόνοι στα γόνατα.
Οι γιατροί τους οποίους επισκέφθηκα μου είπαν πως οι αρθρώσεις των γονάτων μου ήταν σε άσχημη κατάσταση και πέραν της φαρμακευτικής αγωγής μου συνέστησαν να αποφεύγω παντί τρόπω ακόμη και τα πεζοδρόμια.
Read More

Κανείς δε μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε στο Εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου...

Την καμπάνα από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην παραλία του Κουνουπελίου έβαλαν στο «στόχαστρο» άγνωστοι διαρρήκτες.
Οι «κυνηγοί του χαλκού», χρησιμοποιώντας σκάλα, έκοψαν τις αλυσίδες που συγκρατούσαν την καμπάνα, που σύμφωνα με το μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Μανωλάδας κ. Αγαμέμονα Κορμπάκη ήταν ίσως και 300 ετών και έγιναν… άφαντοι!
Read More

6 αλλαγές που θα παρατηρήσετε αν πίνετε καθημερινά γάλα αμυγδάλου με μέλι

Είναι καλό να πίνετε ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου πριν πάτε για ύπνο, αλλά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα προσθέστε κι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Παρακάτω περιγράφονται μερικά από τα οφέλη που προσφέρει η τακτική κατανάλωση γάλακτος αμυγδάλου με μέλι:
Read More

Μυτιλήνη: 36χρονη απαγχονίστηκε μπροστά από εκκλησία

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μυτιλήνης και όχι μόνο, η είδηση ότι μια 36χρονη γυναίκα, μητέρα 17χρονης, βρέθηκε απαγχονισμένη μπροστά από εκκλησάκι στην περιοχή της Κρατήγου.
Read More

Ομάδα Αξιωματικών της «Ομάδας Ζ» στο Άγιον Όρος


Με τις Ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ομάδα τριάντα (30) Αξιωματικών της «Ομάδας Ζ» της Ελληνικής Αστυνομίας θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Ξενοφώντος, Ξηροποτάμου, Βατοπαιδίου και Ιβήρων του Αγίου Όρους από 25 έως και 28 Μαΐου 2015.
Read More

Θαύμα Άγιας Μαρίνας:Η Νοσοκόμα με τα άσπρα

Το θαύμα του Κυριάκου Κουρούμουνου από την Αραδίππου, στις 25/3/2006.
Ο Κυριάκος επρόκειτο να κάνει μια εγχείρηση στο πόδι και εισήχθην στο νοσοκομείο την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο ίδιος:
Read More

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Δικαστήριο του Ισραήλ δικαιώνει δικηγόρο ενάντια στο Πατρ.Ιεροσολύμων-Ποια η σχέση με την υπόθεση Ειρηναίου

"Καμπάνα" κατά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από ισραηλινό δικαστήριο με..... διακλαδώσεις που φτάνουν μέχρι την υπόθεση Ειρηναίου! Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline o Ισραηλινός δικηγόρος  Moshe Lipke δικαιώθηκε σε αντιδικία του με το Πατριαρχείο. 
Read More

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί παλμοί της καρδιάς ανά ηλικία

Οι παλμοί της καρδιάς σε κατάσταση χαλάρωσης αντιστοιχούν στην ελάχιστη ποσότητα αίματος που χρειάζεται να παρέχει η καρδιά στο υπόλοιπο σώμα.
Οι φυσιολογικοί παλμοί υπολογίζονται σε κατάσταση χαλάρωσης, είτε σε καθιστή είτε σε ύπτια θέση και όταν ο οργανισμός δεν ταλαιπωρείται από κάποια ασθένεια, όπως μια λοίμωξη.
Read More

Η εικόνα του δίκαιου ανθρώπου

Αγ. Νεκτάριος Πενταπόλεως
Η εικόνα του δίκαιου είναι γεμάτη χάρη! Όλες μαζί οι αρετές ήρθαν και του ζωγράφισαν τον χαρακτήρα «γιατί στη δικαιοσύνη υπάρχουν όλες οι αρετές μαζί».
Σπέρνει δικαιοσύνη και ευχαριστιέται με τους καρπούς της. Ο Κύριος εισακούει την προσευχή του.
Read More

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Καμία συμφωνία με την Ελλάδα αν δεν μετέχει το ΔΝΤ

«Χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα», κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, κ. Martin Jaeger.
Read More

Το αλφαβητάρι του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Ά ρχιζε πάντα απ’ το Θεό και πάντα τελείωνε μαζί του
Β ίου το κέρδος είν’ αυτό: τη μέρα σου καλά να τελειώνεις
Read More

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως στην Καστοριά

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας επαναφέροντας στη μνήμη όλων μας την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Βασιλίδος των πόλεων και τον μαρτυρικό θάνατο του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου καθώς και όλων εκείνων που έπεσαν στις επάλξεις των τειχών της Πόλεως, θα τελέσει το εσπέρας της 27ης Μαΐου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ., Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.
Read More

Αγιος Σιλουανός: Ο θυμός και οι κραυγές εναντίον των αθέων δεν διορθώνουν τα πράγματα

Συζήτηση του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς με τον Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη
Όταν κάποιος επισκεφθή το Άγιον Όρος και δη τους ταπεινούς καλογήρους, μπορεί να συλλογισθή και να σκεφθή ότι αυτοί ζούν τεμπέλικη ζωή και χωρίς σκοπό.
Αυτό φαίνεται έτσι, όταν κάποιος βλέπει τα πράγματα εξωτερικά. Γιατί λίγοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να καταλάβουν το φοβερό και χωρίς διακοπή πόλεμο που γίνεται μέσα στις ψυχές των μοναχών.
Read More

Αφιερωμένο στους Αγίους Πορφύριο και Παΐσιο το 29ο Συνέδριο της ΧΕΚΕ (ΦΩΤΟ)

Λουκάς Α. Παναγιώτου
Σε δύο σύγχρονους γέροντες - αγίους της Εκκλησίας μας ήταν αφιερωμένο το εφετινό 29ο Συνέδριο της Χριστιανικής Ένωσης Κυπρίων Επιστημόνων (ΧΕΚΕ) και το οποίο διοργανώθηκε, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, το πρωί της Κυριακής, 17 Μαΐου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς.
Read More

Τα τουρκικά σχέδια για την ισλαμική «υπερ-τράπεζα»

Χρήστος Λουτράδης
Είναι ίσως χαρακτηριστικό των εποχών κρίσης και αστάθειας. Εποχές που αναζητούνται διακαώς εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, νέα μοντέλα αναπτυξιακής πολιτικής αλλά και υπέρβασης των παραδοσιακών μηχανισμών επιρροής είτε αυτή είναι στο πεδίο της πολιτικής είτε στην οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας Αλί Μπαμπακάν ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να συνεισφέρει με ένα κεφάλαιο της τάξης των 300 εκατομμυρίων στην υπό δημιουργία ισλαμική υπερ-τράπεζα που θα έχει ως σκοπό να λειτουργεί ως η «κεντρική τράπεζα» των απανταχού μουσουλμάνων που επιθυμούν να δανειστούν. 
Read More

Ο μακαριστός Γέροντας Μάρκελλος μιλάει για τους αόρατους ασκητές στο Άγιο Όρος

Έχουμε ακούσει τον Γέροντα Παΐσιο. π. Μάρκελλε, να βεβαιώνει την ύπαρξη των γυμνών ασκητών την συνεχή, καθώς αναπληρώνονται κατά θαυμαστό τρόπον οι εις Κύριον απερχόμενοι εξ αυτών. Θα έχετε ακούσει κι εσείς ασφαλώς πολλά.
Μιλήστε μας για αυτούς, αλλά και για άλλα απλά και απλοϊκά γεροντάκια πού έζησαν στο Περιβόλι της Παναγίας και το κατεκόσμησαν ωσάν άνθη μυρίπνοα, πνευματικά.
Read More

ΣΟΚ: Αλβανός τζιχαντιστής ανατινάζει έφηβο με μπαζούκα (βίντεο)

Ο Λαβντρίμ Μουχατζερί (Lavdrim Muhaxheri) είναι ένας διαβόητος Αλβανός τζιχαντιστής στο Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, έχουμε καιρό να αναφερθούμε στην εγκληματική δράση του στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2014 επειδή τότε οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι τον σκότωσαν.
Read More

Όσιος Πορφύριος: Έχει ο Θεός

«Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις... αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς.
Όπως και Εκείνος μας αγαπά και φροντίζει για εμάς, όπως ο κάθε πατέρας για τα παιδιά του. και όλοι μας είμαστε παιδιά του Θεού.
Read More

Τριπλή εορτή στη Σίφνο

Την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, την τοπική ανάμνηση των διαχρονικών θαυμασίων και ευεργεσιών της Παναγίας Χρυσοπηγής προς το νησί τους και την εορτή των Αγίων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησαν πανδήμως οι ευσεβείς κάτοικοι της Σίφνου.
Το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ετελέσθη Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προξάρχοντος και θεολογικώτατα τον θείο λόγο κηρύξαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ, Μαξίμου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου & Σίφνου κ. Δωροθέου Β΄ και Γρεβενών κ. Δαβίδ.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: