Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η σούπα της σοφίας του Φαίδωνα Κυριακού
Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Φαντάσου ένα πελώριο καζάνι που βράζει. Φαντάσου έναν μάγο να στέκεται πάνω από τους ατμούς. Φαντάσου έναν θεόρατο γίγαντα να του δίνει τα πιο παράξενα υλικά. Τι είναι η σούπα της σοφίας, πώς φτιάχτηκε και γιατί ονομάστηκε έτσι;
Τις απαντήσεις σε αυτά τα... καυτά ερωτήματα δίνει ο ηθοποιός-εμψυχωτής Χρήστος Χριστόπουλος με θεατρικό παιχνίδι και αφήγηση της ιστορίας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους
Κύκλος διαδραστικών εργαστηρίων που βοηθούν τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, 7-9 μ.μ.
«Σου μιλάω, μ’ ακούς;»: Πώς να αποφύγουμε το τοξικό κλίμα στην οικογένεια
• Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφεύγουμε αδιέξοδα και εντάσεις;
• Πώς να μιλάμε στα παιδιά μας ώστε να μας ακούνε και να μας εμπιστεύονται;
• Τρόποι για να αναπτύσσουμε την αγάπη και την ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά μας
• Ιδέες και συμβουλές για να μεγαλώσουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση, κρίση, πρωτοβουλίες και αξίες
Εισηγήτρια: Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε. Θα βρείτε ΕΔΩ και τις υπόλοιπες θεματικές καθώς και τις ημερομηνίες των συναντήσεων.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Διακοπές στη βεράντα της Ιωάννας Μπαμπέτα
Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Οι διακοπές του καλοκαιριού ξεκινούν σε λίγο. Κάποιοι θα κολυμπούν όλη τη μέρα στη θάλασσα. Όμως, κάποιοι άλλοι, ίσως να πρέπει να περάσουν αρκετές ώρες στο σπίτι, στη βεράντα. Δεν πειράζει. Ακόμα κι εκεί μπορούν να συμβούν πράγματα μαγικά. Αν έχεις παρέα, όλα είναι όμορφα!
Ελάτε λοιπόν να διασκεδάσουμε και να κάνουμε το καλοκαίρι μας χαμογελαστό. Σαΐτες κι ελικόπτερα θα πετάξουν στον ουρανό μαζί με μπαλόνια και φούσκες. Ενώ θα διαγωνιστούμε στην τρίλιζα και στην κρεμάλα, όπως ακριβώς έκανε κι ο Δημήτρης όταν γνώρισε την Άννα.
Δεν χρειάζεται να φέρετε μαγιό και πετσέτα. Μόνο την καλή σας διάθεση!
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
Το δεύτερο μέρος της συγκλονιστικής τριλογίας Τα Παλιά Ασήμια της Μαίρης Κόντζογλου κυκλοφόρησε μόλις χτες. Το βιβλίο που έχει τίτλο Μια Προσευχή για τα Παλιά Ασήμια συνεχίζει αποκεί ακριβώς που σταμάτησε το πρώτο. Οι αναγνώστες δεν χρειάζεται πλέον να αγωνιούν άλλο, καθώς τώρα μπορούν να μάθουν τι θα γίνει με την οικογένεια Χατζηαβράμογλου, πώς θα εξελιχτεί η ιστορία και πώς το παρελθόν θα συνδυαστεί με το παρόν.
Καισάρεια, Σινασός, Σμύρνη και Πόντος, στα πέτρινα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και της ανταλλαγής των πληθυσμών: ο καμβάς που πάνω του κεντιέται η ιστορία του έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράμογλου με τον Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ.
Η τριλογία Τα Παλιά Ασήμια είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου έρωτα και στιγμών φορτισμένων με συγκίνηση, θαυμασμό και ένα έντονο συναίσθημα επιστροφής στη γενέθλια γη. Η Μαίρη Κόντζογλου μας χαρίζει μια μεγαλειώδη ιστορία για αλησμόνητες πατρίδες και αλησμόνητους έρωτες.
Ταξιδέψτε με τη συγγραφέα στη μαγική Καππαδοκία, εκεί όπου ξετυλίγεται η ιστορία της τριλογίας της σε ένα ειδικό θεματικό ταξίδι που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με το δίκτυο Mikrasiatis.gr. Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι, καθώς και τη μεγάλη προσφορά μας για όλους εσάς τους αναγνώστες μας.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: