Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Παντελόνι Πυροσβεστών Προσέγγισης Denver 7

Παντελόνι Πυροσβεστών Προσέγγισης Denver 7
Παντελόνι Πυροσβεστών Προσέγγισης Denver 7
Προδιαγραφές
* Εξωτερικό ύφασμα NOMEX 195gr/m2
* Αναπνέουσα μεμβράνη PTFE
* Επένδυση και φοδράρισμα από ΝΟΜΕΧ® /Viscose + NOMEX® / Kevlar® συνολικού βάρους 230 gr/m2
* ΕΝ469, Ευρωπαϊκή Οδηγία 89/686/CEE Κατηγορία 3
* Ιταλικής Κατασκευής
Προτεινόμενη Χρήση
Kατάλληλο για Πυρόσβεση, Δασοπυρόσβεση και εφαρμογές σε φωτιά.

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35
Advanced Solutions Built on World-Proven Sonar Technology
The FSV series of Furuno Scanning Sonar has long been a favorite among commercial fishermen, and the FSV-35 carries on that tradition. The FSV series provides reliable and consistent detection of fish and seabed conditions with revolutionary, enhanced signal processing technology.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Το χρυσό αρισμαρί

Το χρυσό αρισμαρί
Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
και παίζουν:Τάσο Χαλκιά, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστη Τρίκα, Μαυρίκιο Μαυρικίου, Παύλο Εµµανουηλίδη, Έλενα ∆ελακούρα, ∆ηµήτρη ∆ηµητρόπουλο, Έλενα Παπαδηµητρίου, Νίκο Παρασκευόπουλο, Έφη Κιούκη, Γιώργο Σαµαρά, Ευγενία Μανούσου, Άννα Τσάφα
Ημερομηνία έκδοσης: 28 Σεπτεβρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-135-8
Ετικέτες ΑγάπηΠροσφοράΣυναισθήματαΦιλία
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΓΩ» ΣΤΟ «ΕΜΕΙΣ»
Ένα έργο για την ανιδιοτελή αγάπη, τη χωρίς ανταλλάγµατα προσφορά και τη φιλία
Το Χρυσό Αρισµαρί είναι ένα σπάνιο και µοναδικό βότανο µε θεραπευτικές ιδιότητες.
Ο Πετρής, οπλισµένος µε ανδρεία και θέληση, ξεκινά να το ανακαλύψει για να θεραπεύσει τον πατέρα του. Παραµερίζει τους τεράστιους κινδύνους του ταξιδιού του και βρίσκεται µέσα σε µια λυτρωτική περιπέτεια αυτογνωσίας. Στο ταξίδι αυτό δεν είναι µόνος. Έχει συµπαραστάτη τον καλύτερό του φίλο και µαζί ζούνε τις πιο απίθανες περιπέτειες και έντονες δοκιµασίες, µέχρι τον τελικό τους προορισµό, που δεν είναι άλλος από το Αθάνατο Αρισµαρί.
Το βιβλίο περιέχει CD µε αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια µε τους:
Τάσο Χαλκιά, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη,
Ορέστη Τρίκα, Μαυρίκιο Μαυρικίου, Παύλο Εµµανουηλίδη,
Έλενα ∆ελακούρα, ∆ηµήτρη ∆ηµητρόπουλο, Έλενα Παπαδηµητρίου,
Νίκο Παρασκευόπουλο, Έφη Κιούκη, Γιώργο Σαµαρά,
Ευγενία Μανούσου, Άννα Τσάφα
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Αφηγείται η Κέλλυ Σταµουλάκη

Εκδόσεις Κέδρος 📚 Νέα βιβλία

ξένη πεζογραφία
HIGH-RISE: ένα επιβλητικό συγκρότημα πέντε υπερσύγχρονων οικοδομημάτων που υψώνονται ως τον ουρανό. Μια αυτάρκης πόλη, σε σχήμα παλάμης, που αναπτύσσεται κάθετα, αποτυπώνοντας την ταξική διαστρωμάτωση των ενοίκων: στους χαμηλότερους ορόφους ζουν οι λιγότερο ευκατάστατοι, στους ψηλότερους οι πιο προνομιούχοι. Όταν ένα γεγονός προκαλεί τη βίαιη απορρύθμιση της κοινωνικής οργάνωσης, και δημιουργείται μια δυστοπία την οποία ορίζουν οι νόμοι της ζούγκλας.

Με τη διορατική ματιά του, ο J.G. Ballard συνθέτει ένα μυθιστόρημα που σχολιάζει την κατάρρευση του αστικού αφηγήματος. Ένα από τα κορυφαία έργα του θρυλικού συγγραφέα, για πρώτη φορά μεταφρασμένο στα ελληνικά.

J.G. Ballard: High-Rise | μετάφραση: Αποστόλης Πρίτσας | σελ. 256 | 13,30 €
Βερολίνο, 1937. Η πόλη ακτινοβολεί αίγλη και φιλοδοξία. Όμως ο κίνδυνος κρύβεται σε κάθε σκιά...

Το πρωί η Κλάρα Βάιν είναι ηθοποιός στα περίφημα στούντιο της UFA, ενώ το βράδυ είναι μυστική πράκτορας της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στον κήπο της Σχολής για Υποψήφιες Νύφες στο Βερολίνο, όπου εκπαιδεύονται οι μέλλουσες σύζυγοι αξιωματικών των Ες Ες. Η Κλάρα σύντομα ανακαλύπτει ότι ο φόνος συνδέεται με ένα πολύ απειλητικό μυστικό.

Jane Thynne: Άνθη του χειμώνα | μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος | σελ. 480 | 17,50 €
 
Η απίστευτη ιστορία ενός ανθρώπου που είναι αόρατος «απλά επειδή οι άνθρωποι αρνούνται να με δουν». Εκδομένο το 1952, σε μια οριακή περίοδο για την αμερικανική κοινωνία, το μυθιστόρημα του Ραλφ Έλισον αφηγείται τις περιπέτειες του ανώνυμου Αφροαμερικανού ήρωα – από την αποβολή του από ένα κολέγιο του Νότου ως την εμπλοκή του στην τρομερή φυλετική εξέγερση του Χάρλεμ – που υπερβαίνουν κατά πολύ την ιστορία ενός απλού ανθρώπου.
Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.

Ραλφ Έλισον: Αόρατος άνθρωπος | μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου | επανέκδοση - νέο σχήμα, νέο εξώφυλλο | σελ. 608 | 18,80 €
ελληνική πεζογραφία
Αθήνα 1936. Οι ηγέτες της συντηρητικής παράταξης πεθαίνουν από αιφνίδιο θάνατο ο ένας μετά τον άλλο. Κονδύλης, Δεμερτζής, Τσαλδάρης. Ο Τύπος μιλάει για συγκοπή. Είναι όμως έτσι; Ένας νεαρός γιατρός της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ο Αντώνης Τζανετής, υποψιάζεται σκευωρία.Την ίδια περίοδο ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποβιώνει στο Παρίσι. Το πολιτικό κλίμα στη χώρα είναι πολωμένο. Στην Ευρώπη τον τόνο δίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Βερολίνου, ο Ισπανικός Εμφύλιος και οι δίκες της Μόσχας. Παράλληλα με τις εξελίξεις που θα οδηγήσουν στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ο Αντώνης Τζανετής και η αγαπημένη του Μαρία Βουνοπούλου γίνονται σύντροφοι στη ζωή και στους αγώνες... Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει μερικές από τις κρισιμότερες στιγμές που γνώρισε ο τόπος.
Αντώνης Γιανακός: Τέσσερις βολικοί θάνατοι | σελ. 216 | 12,00 €
Αθήνα 2012. Ο Ιάκωβος, ο μικρός εγγονός της Άννας, Εβραίας που γλίτωσε από τις θηριωδίες των Ναζί, γοητεύεται από τα συνθήματα και τις πρακτικές των σημερινών οπαδών τους. Αποφασισμένη να τον προστατεύσει, η Άννα θα του μιλήσει για την Ιστορία.
Με οδηγό τις αναμνήσεις της, μέσα από την πορεία της στις γειτονιές και στους δρόμους της Αθήνας, ξετυλίγονται πτυχές της ιστορίας των Εβραίων στη διάρκεια της Κατοχής. Οι διώξεις τους, οι πλαστές ταυτότητές τους, η συμμετοχή τους στο ΕΑΜ, η στάση του ραβίνου Μπαρζιλάι, ο ρόλος του αρχιεπίσκοπου Δαμασκηνού, τα αρχεία της Συναγωγής, τα Δεκεμβριανά. Το χθες συνδέεται με το σήμερα, καθώς στα χρόνια της κρίσης επιστρέφει ο εφιάλτης του νεοναζισμού. H Άννα με τις αφηγήσεις της προσφέρει στον εγγονό της μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς.
Γιώργος Κ. Μπουγελέκας: Ο εγγονός της Άννας | σελ. 280 | 12,50 €
για παιδιά
Πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας, οι θεοί και οι θεές είναι παρόντες σε όλες τις περιπέτειες των μυθικών ηρώων. Έχουν όμως και τις δικές τους συναρπαστικές ιστορίες.
Άλλοτε σύμμαχοι και άλλοτε αντίπαλοι, οι θεοί αποτελούν μια οικογένεια που ο Δίας συχνά δυσκολεύεται να την κρατήσει σε τάξη. Άλλωστε κι αυτός, ο αρχηγός των θεών και άρχοντας του κόσμου, έχει τις αδυναμίες του…
Ελάτε να γνωρίσετε τους δώδεκα Ολύμπιους θεούς. Θα μάθετε όλες τους τις ιστορίες και όλα τους τα μυστικά!

Françoise Rachmuhl: Θεοί & θεές της μυθολογίας | εικονογράφηση: Charlotte Gastaut | απόδοση: Αριάδνη Μοσχονά | σελ. 72 | 14,00 €

κυκλοφορεί επίσης:
Δέκα ολόκληρα χρόνια κράτησε ο Τρωικός πόλεμος, μα επιτέλους τελείωσε. Το μόνο που θέλει τώρα ο Οδυσσέας είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Ιθάκη, και να συναντήσει ξανά τους δικούς του. Έχει όμως οργίσει τους θεούς, κι αυτοί του επιφυλάσσουν ένα σωρό δοκιμασίες και αρκετές εκπλήξεις! Μήπως όμως ένας άνθρωπος αποφασισμένος είναι δυνατότερος απ’ όλους τους θεούς;

Françoise Rachmuhl: Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα | εικονογράφηση: Charlotte Gastaut | σελ. 72 | 14,00€
    

  Τζερόνιμο Στίλτον  :  Κοσμοποντικοί   

Στο απέραντο διάστημα, ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα φέτας τυριού τρέχει ανάμεσα στους γαλαξίες: είναι το Τοπ Γκάλαξι, το διαστημόπλοιο των Κοσμοποντικών, των ατρόμητων ποντικών του διαστήματος, που ταξιδεύουν στο σύμπαν με κυβερνήτη τους τον μοναδικό Τζερόνιμο Στιλτονίξ, αναζητώντας νέους πλανήτες και αλλόκοτους εξωγήινους!
1. Απειλή από τον πλανήτη Μπλούργκο
2. Μια εξωγήινη για τον κυβερνήτη Στιλτονίξ
με έγχρωμη εικονογράφηση | μετάφραση: Ελένη Τουλούπη | σελ. 128 | 7,50 €
     

  Τζερόνιμο Στίλτον     Ποντίκινγκ   

Στον μακρινό Βορρά, σε ένα μυστηριώδες αρχιπέλαγος, ζει ένας λαός τρωκτικών που δε φοβάται τίποτα, εκτός από τους δράκους: Οι Ποντίκινγκ! Είναι όλοι ψηλοί, γεροδεμένοι και θαρραλέοι... Όλοι, εκτός από τον Τζερόνιμορντ. Αυτός είναι ο διανοούμενος του χωριού. Δεν είναι καθόλου γυμνασμένος, είναι όμως πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί την οικογένεια και τους φίλους του. Όνειρό του, να καταφέρει να κερδίσει ένα κράνος των Ποντίκινγκ και… την καρδιά της όμορφης Τουρφίνας!
3. Κουνήσου, Τζερόνιμορντ! Κουνήσου!
4. Οι Ποντικινγκίνες παίρνουν εκδίκηση!
με έγχρωμη εικονογράφηση | μετάφραση: Ελένη Τουλούπη | σελ. 128 | 7,50 €

Αιχμές από το Μεταίχμιο - Δεκέμβριος 2017





Ένας μαγικός απέραντος κόσμος
Διονύσης Π. Σιμόπουλος
Είμαστε αστρόσκονη
Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος
Όλα όσα θα θέλατε να ρωτήσετε τον κορυφαίο αστροφυσικό για το σύμπαν.
Το άγνωστο συχνά τρομάζει τον κόσμο. Πολλούς τους κάνει να αισθάνονται χαμένοι. Μόνοι. Ανασφαλείς. Σε άλλους το άγνωστο κεντρίζει την περιέργεια. Τους κάνει ανυπόμονους. Περήφανους. Να αισθάνονται μέρος από κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτούς. Και η απόκτηση νέων γνώσεων για το άγνωστο, ειδικά γνώσεων που προκαλούν αλλαγές στις φιλοσοφικές ιδέες του ανθρώπου σχετικά με τον εαυτό του και τη σχέση του με τη φύση, θα αντιμετωπίζεται πάντα με επαίνους και με εχθρότητα μαζί.
Στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια άστρα. Όσοι είναι και οι κόκκοι της άμμου όλων των ωκεανών της Γης. Και από την άλλη, στην ύλη που περιέχεται μέσα σε μία μόνο δαχτυλήθρα βρίσκουμε ένα δισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια άτομα. Πού βρίσκεται λοιπόν τώρα το κέντρο του Σύμπαντος; Βρίσκεται άραγε ο άνθρωπος πραγματικά πολύ μακριά απ’ αυτό; Ή μήπως το απροσδιόριστο αυτό κέντρο δεν είναι πραγματικά παρά θέμα προοπτικής και σχετικότητας;
Από τη γέννηση των άστρων ως τις μαύρες τρύπες, από τα στοιχειώδη σωματίδια ως τα βαρυτικά κύματα, από τους πιο μακρινούς γαλαξίες ως το ανθρώπινο είδος, αυτό το βιβλίο περιγράφει το αέναο ταξίδι της υλοενέργειας που απαρτίζει το Σύμπαν.
«Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα. Κάποια μέρα θα υπάρξουν άλλοι κόσμοι, γεμάτοι με άλλα όντα, αστράνθρωποι σαν εμάς, που θα γεννηθούν από τις στάχτες ενός, κάποιου άλλου, πεθαμένου άστρου. Ενός άστρου που σήμερα το λέμε Ήλιο».

14,40 € - 12,96 €

Νέα βιβλία από σπουδαίους έλληνες συγγραφείς

Σοφία Νικολαΐδου
Στο τέλος νικάω εγώ
Το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία μετά το Χορεύουν οι ελέφαντες και το Απόψε δεν έχουμε φίλους.
Θεσσαλονίκη 1916-2016: Από τον Εθνικό Διχασμό ως τα capital control. Ένας αιώνας, μία πόλη, μία εποχή.
Ιστορία δεν είναι οι απόψεις των ιστορικών, είναι οι ζωές των ανθρώπων, που πέφτουν, σηκώνονται, παίρνουν φόρα και προχωρούν μπροστά.
Χρήστος Αγγελάκος
Ψεύτικοι δίδυμοι
Μετά Το δάσος των παιδιών ο βραβευμένος με Βραβείο Μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature συγγραφέας επιστρέφει. Ψεύτικοι δίδυμοι και δίδυμοι αληθινοί. Γυναίκες με μοιραίο ρόλο που φτάνουν την ιστορία στα άκρα. Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και η συντριβή στο τείχος της ενηλικίωσης.
Τατιάνα Αβέρωφ
Έγκλημα στον Παράδεισο
Είναι στ’ αλήθεια ωραία στον Παράδεισο; Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα χαρακτήρων -που συνδυάζει την αστυνομική πλοκή με μια διεισδυτική ματιά στις ιδιαιτερότητες της μικρής κλειστής κοινωνίας στην Ελλάδα της κρίσης- και μια ερωτική ιστορία που σιγοβράζει.

15,50 € - 13,95 €
12,20 € - 10,98 €
14,40 € - 12,96 €
Σύγχρονοι ξένοι συγγραφείς απ’ όλο τον κόσμο

Graeme Macrae Burnet
Το ματωμένο του έργο
Μια ακαταμάχητη και πρωτότυπη ιστορία για την αμφιλεγόμενη φύση της αλήθειας, ακόμα κι όταν τα γεγονότα μοιάζουν ξεκάθαρα. Ένα σαγηνευτικό λογοτεχνικό θρίλερ τοποθετημένο σ’ ένα σκληρό τοπίο, όπου η άσκηση εξουσίας είναι αυθαίρετη.
Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2016 και αναδείχτηκε σε μυθιστόρημα της χρονιάς, πετυχαίνοντας τον μεγαλύτερο θόρυβο μεταξύ των υποψηφιοτήτων.
Gervasio Posadas
Ο πνευματιστής του Χίτλερ
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και ρομάντζου που ζωντανεύει γοητευτικά τη σκοτεινή εποχή της Γερμανίας του 1930 με πρωταγωνιστή τον πνευματιστή του Χίτλερ, Έρικ Χάνουσεν, που αποδίδεται μυθιστορηματικά για πρώτη φορά και κατάφερε να προβλέψει το πεπρωμένο της χώρας, αλλά όχι το δικό του.
Julian Barnes
Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ
H πρωτότυπη βιογραφία ενός σπουδαίου λογοτέχνη, στην οποία ακούμε τη φωνή του καθώς και τη φωνή των οικείων του, αλλά και η αυτοβιογραφία του ίδιου του αφηγητή που προσπαθεί να εκλογικεύσει τη ζωή του μέσα από την πορεία της ζωής του Φλωμπέρ.
Διαθέσιμο και σε e-book
(τιμή: 4,99 €)

17,70 € - 15,93 €
16,60 € - 14,94 €
9,90 € - 8,91 €
Κλασικές αξίες

Curzio Malaparte
Καπούτ
Γραμμένο μεταξύ του 1941 και του 1943, το Καπούτ είναι ένα έντονο λυρικό μυθιστόρημα και μαζί μια ωμή μαρτυρία για τη φρικτή πραγματικότητα της εποχής.
Διαθέσιμο και σε e-book
(τιμή: 7,99 €)
Curzio Malaparte
Το δέρμα
Γραμμένο αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, το Δέρμαέγινε το εμβληματικό αριστούργημα που καθιέρωσε τον Κούρτσιο Μαλαπάρτε ως έναν από τους σύγχρονους κλασικούς συγγραφείς.
Ρόμπερτ Μούζιλ
Τρεις γυναίκες
Τρεις αριστουργηματικές ιστορίες με θέμα την αέναη πάλη ανάμεσα στο θαύμα και τις αντιφάσεις που κρύβουν οι ανθρώπινες σχέσεις και ειδικότερα αυτές μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Διαθέσιμο και σε e-book
(τιμή: 3,99 €)

16,60 € – 14,94 €
14,40 € – 12,96 €
8,80 € – 7,92 €
Αστυνομικά από τους μάστερ του είδους

Yrsa Sigurdardóttir
DNA
Ένα σκοτεινό θρίλερ γροθιά στο στομάχι. Η ισλανδή βασίλισσα του σασπένς προκαλεί εφιάλτες ακόμα και στον πιο ψύχραιμο αναγνώστη.
Ian Rankin
Ο διάβολος μόνο ξέρει
Διεφθαρμένη εξουσία και θανάσιμες έχθρες σε ένα παρελθόν που στοιχειώνει τον Τζον Ρέμπους τη στιγμή που ο υπόκοσμος του Εδιμβούργου μοιάζει ακέφαλος. James Patterson,
Michael Ledwidge
Κυνηγητό θανάτου
Ένας μανιακός δολοφόνος, ένας αποφασισμένος ντετέκτιβ, μια καταιγιστική αναμέτρηση στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα μπλοκμπάστερ που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

17,70 € – 15,93 €
17,70 € – 15,93 €
16,60 € – 14,94 €
Φανταστικοί κόσμοι σε άλλους πλανήτες
George R. R. Martin
Το φως που σβήνει
Μια αξέχαστη «διαστημική όπερα» που παρουσιάζει ένα ανατριχιαστικό σκηνικό αιώνιας νύχτας – έναν ασταθή πλανήτη όπου ολόκληρες κοινωνίες συγκρούονται, το αίσθημα της τιμής έχει εκλείψει και ο κυνηγός και ο κυνηγημένος είναι συχνά έννοιες σχετικές.

17,70 € – 15,93 €
Βιογραφία – Μαρτυρία

Θάνος Βερέμης
Ελευθέριος Βενιζέλος
Ο οραματιστής του εφικτού

Αντικείμενο μίσους ή ίνδαλμα; Ο Θάνος Βερέμης φωτίζει ολόπλευρα τη φυσιογνωμία του μεγάλου ηγέτη αναλύοντας την πολιτική του σταδιοδρομία.
Brunhilde Pomsel, Thore D. Hansen
«Δεν θέλαμε να ξέρουμε»
Η γραμματέας του Γκέμπελς αποκαλύπτει

Η Brunhilde Pomsel, γραμματέας ενός από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην Ιστορία, αφηγείται τη ζωή της σε ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να υπενθυμίσει ότι η απειλή του φασισμού εξακολουθεί να είναι παρούσα – και μας δίνει μια εικόνα της κοινοτοπίας του κακού.

16,60 € – 14,94 €
15,50 € – 13,95 €

Ολοζώντανες στιγμές μιας γεμάτης ζωής
Άλκη Ζέη
Πόσο θα ζήσεις ακόμα, γιαγιά;
Με τη μοναδική, ολοζώντανη γραφή και το χιούμορ της η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων καταγράφει περιπέτειες και στιγμιότυπα που συνθέτουν μια πλούσια εκ των έσω εικόνα του 20ού αιώνα. Η Άλκη Ζέη μόνο ενδιαφέρουσες, ανατρεπτικές ιστορίες μπορεί να μας αφηγηθεί κι εμείς να κρεμόμαστε από τα χείλη της ή μάλλον από το μολύβι της για να τις διαβάσουμε.     
– Σου έφερα την εφημερίδα.
Ανοίγω τα μάτια. Με πήρε, φαίνεται, ο ύπνος κάτω από τη γλυσίνα.
Από πάνω μου στέκει ένα ψηλό πανέμορφο παλικάρι. Έχει ένα μικρό μούσι και πράσινα μάτια. Μοιάζει σαν να βγήκε από μυθιστόρημα του Σταντάλ. Είναι ο εγγονός μου ο Αντουάν. Πότε μεγάλωσε τόσο;
– Απόψε έχει πανσέληνο, λέει.
Κοιτάζω την εφημερίδα. Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017. Τρομάζω.
Πώς έφτασα ως εδώ. Είχα υποσχεθεί στα παιδιά δεκατρία χρόνια. Αν και μου φαινότανε πάρα πολλά... τότε. Ποιος μου χάρισε γενναιόδωρα άλλα τέσσερα κι ίσως απομένουν και κάποια ρέστα ακόμα;
Κοιτάζω γύρω. Στην άλλη άκρη, κάτω από τη γλυσίνα που ξαναζωντάνεψε όλα αυτά τα χρόνια, στην αυλή του σπιτιού μας στις Μηλιές στο Πήλιο, ένα όμορφο κορίτσι με ξανθά σγουρά μαλλιά και πράσινα μάτια γράφει στον υπολογιστή. Τα λεπτά δάχτυλά της πετάνε σαν φτερά πεταλούδας. Πού εγώ – χτυπώ αργά αργά κάθε γράμμα και πολλές φορές το διπλανό απ’ αυτό που πρέπει. Είναι η εγγονή μου, η Άννα.
Τώρα πια τα εγγόνια μου είναι μεγάλα. Δεν ρωτάνε «πόσο θα ζήσει ακόμα, γιαγιά;». Μόνο κάνουν σχέδια τι θα κάνουμε του χρόνου στην πανσέληνο.
Αν μου φαινότανε πολλά τα δεκατρία χρόνια, ο ένας χρόνος μοιάζει ακόμα πιο μακρινός.
Δεν λέω τίποτα, τους αγκαλιάζω και τους δυο και χαίρομαι τη στιγμή. Αποδώ και μπρος οι στιγμές μετράνε.
Διαθέσιμο και σε e-book (τιμή: 7,99 €)

16,60 € – 14,94 €


Άλκη Ζέη
Τατιάνα Αβέρωφ
Graeme Macrae
Burnet

Θάνος Βερέμης
Πόσο θα ζήσεις
ακόμα, γιαγιά;
Έγκλημα στον Παράδεισο Το ματωμένο του έργο Ελευθέριος Βενιζέλος
Ο οραματιστής
του εφικτού


16,60 € – 14,94 €
14,40 € – 12,96 €
17,70 € – 15,93 €
16,60 € – 14,94 €

Η Χίλντα Παπαδημητρίου παρουσιάζει τη Συχνότητα του θανάτου, την τρίτη περιπέτεια του αστυνόμου Χάρη Νικολόπουλου στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στην Κηφισιά, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στις 7 το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος συνομιλεί με τον καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη για τις λέξεις, την παιδεία, τον πολιτισμό στον Ευριπίδη στη Στοά, στο Χαλάνδρι, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στις 7 το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Μαίρη Μαγουλά συναντά τους αναγνώστες της στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στις 7:30 το βράδυ, και συζητά μαζί τους για το νέο της μυθιστόρημα Το πιο μακρύ ταξίδι.
Διαβάστε περισσότερα
Ένας λογοτεχνικός περίπατος στην πόλη της Θεσσαλονίκης λαμβάνει χώρα στο βιβλιοπωλείο IANOS με οδηγό τα βιβλία της Μαίρης Κόντζογλου, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 7 το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ SITE ΜΑΣ
Περιηγηθείτε στον νέο μας ιστότοπο, πείτε μας τη γνώμη σας και βγείτε κερδισμένοι. Έως τις 10 Δεκεμβρίου με αγορές άνω των 15 €, σας κάνουμε δώρο ένα βιβλίο από αγαπημένους τίτλους.
Διαβάστε περισσότερα
ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Κλασικά νουάρ από τον θρύλο του αστυνομικού Ντάσιελ Χάμετ. Πέντε τίτλοι επανακυκλοφορούν σε χαμηλή τιμή για να θυμίσουν στους λάτρεις του είδους την απόλαυση της ανάγνωσης και να μυήσουν τους νεότερους στον σαγηνευτικό κόσμο του μυστηρίου.
Διαβάστε περισσότερα
ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Η προθεσμία για τη συμμετοχή σας στον μεγάλο διαγωνισμό με δώρο ένα διήμερο στο Μέτσοβο με αφορμή το νέο μυθιστόρημα της Τατιάνας Αβέρωφ Έγκλημα στον Παράδεισο εκπνέει. Μη χάνετε καιρό!
Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ MΑRILYNNE ROBINSON
Μια βραδιά αφιερωμένη στην αμερικανίδα συγγραφέα, μια από τις σημαντικότερες της εποχής μας, που θεωρείται ζωντανός θρύλος των αμερικανικών γραμμάτων, την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, στις 8 το βράδυ. σε συνεργασία με την BOOK PRESS.
Διαβάστε περισσότερα
«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟ»
Σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης από το Believe In You βασισμένο στο βιβλίο Το μικρό βιβλίο της χαράς. Εάν νιώθετε την ανάγκη να θέσετε όρια στην επίδραση των αρνητικών ανθρώπων στη ζωή σας και να κρατήσετε το χαμόγελο στα χείλη σας, περάστε μια βόλτα από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Διαβάστε περισσότερα