Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΚΘΒΕ: Σειρά συζητήσεων για τη ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Σειρά συζητήσεων για τη ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα
ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: Το γεγονός που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας του 20ου αιώνα.
το ιστορικό πλαίσιο, η εποχή, οι τάσεις, η τέχνη, οι ιδεολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις του
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη μετά την παράσταση ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις οποίες το κοινό και σημαντικοί καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να αναστοχαστούν τα γεγονότα της Οκτωβριανής Επανάστασης καθώς και τις ιστορικές εξελίξεις που ακολούθησαν.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΕΥΡΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - Περιπατητική performance στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Προσωπικές αφηγήσεις, ηχοτοπία δομημένα και αυτοσχεδιαστικά, σωματικές δυναμικές, δημιουργούν ένα τελετουργικό ταξίδι σε ανοιχτό διάλογο και διάδραση με τα ευρήματα του Μουσείου και το κοινό.
Είμαστε ό,τι νιώθουμε ή ό,τι φτιάχνουμε; Ό,τι βλέπουμε ή ό,τι δε βλέπουμε; Είμαστε ό,τι πιστεύουμε ή ό,τι ονειρευόμαστε; Είμαστε πόνος, έρωτας, γέννηση, γη, νερό, θάνατος, αέρας, φωτιά, πληγή, αγκαλιά, όλα και τίποτα, συνύπαρξη, οργάνωση, χάος, μνήμη ή παρόν; Δεν ξέρουμε τι και πού και πώς. Είμαστε ολόκληροι, μισοί, ίδιοι, μοναδικοί, γυμνοί και φασκιωμένοι. Ψάχνουμε να βρούμε και πάντα ρωτάμε.
ΕΥΡΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, μια δράση με όχημα κείμενα ποίησης και πεζού λόγου από τον 7ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ στο Κιλκις - Παρουσίαση βιβλίου στην ΕΜΣ
Επόμενος σταθμός της επιτυχημένης μουσικοθεατρικής παράστασης ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ...
Παρουσίαση του βιβλίου και του ομώνυμου μουσικού δίσκου ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ, του Λέοντα Α. Ναρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα γίνει στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 12.00.
Στην εκδήλωση θα ερμηνεύσει παραδοσιακά σεφαραδίτικα τραγούδια η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Σοφία Καλεμκερίδου.
Περισσότερες Πληροφορίες
Δεκέμβριος 2017 στο ΚΘΒΕ!
Έφτασε και ο τελευταίος μήνας του 2017 και μαζί του η ώρα να αποχαιρετίσουμε την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ, το ΓΚΙΑΚ, τα ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ και τη ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Για λίγες μόνο παραστάσεις ακόμα στη Μονή Λαζαριστών, το Βασιλικό Θέατρο και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ που ήδη αγαπήσατε συνεχίζεται κανονικά στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός!
Και βέβαια συνεχίζονται οι παραστάσεις της Νεανικής και της Παιδικής μας Σκηνής ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΙΛΑΣ; και ΕΛΙΖΑ αλλά και το Βρεφικό Θέατρο ΚΟΙΤΑ!
Επικοινωνήστε καθημερινά με το 2315 200 200 και κλείστε θέσεις έγκαιρα!​
Πρόγραμμα Παραστάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: