Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα (άσχετα για πόσο ακόμα γιατί την έχουν ξεπουλήσει), στην οποία ένα από τα …. «βασικά της έθιμα», είναι οι πυρκαγιές, κυρίως οι δασικές, μια και αυτές εξυπηρετούν διάφορες σκοπιμότητες.
Και να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο, πως ΟΛΕΣ οι μέχρι σήμερα «κυβερνήσεις», φρόντισαν να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ την Πυροσβεστική, η οποία λειτουργεί ακόμα ΜΟΝΟ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ!
Μην αρχίσω να αναλύω τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ ελλείψεις τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό, όσο και σε ΒΑΣΙΚΑ υλικά και ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για τους πυροσβέστες, γιατί θα γράφω για μέρες, και δεν θα τελειώνω, περιγράφοντας έτσι το πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ είναι οι «αρμόδιοι», και το πόσο ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ τόσο για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του Πυροσβεστικού Προσωπικού, όσο και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πολιτών.
Εδώ και χρόνια ανήκω στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του Πυροσβεστικού Σώματος ως Εθελοντής Πυροσβέστης, έχουν δει πολλά τα μάτια μου, και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Μια και ο τίτλος του χρονογραφήματος αναφέρεται σε «ρεπορτάζ», ήρθε η ώρα να δούμε, και να πούμε, για την κατά καιρούς «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ» (ευγενής χαρακτηρισμός πιστέψτε με), για …. «δημοσιογράφους» (και καλά), που σε κάποιο συμβάν, θα  γράψουν, και θα πουν την όποια ΜΠΟΥΡΔΑ, μόνο και μόνο για να κάνουν «νούμερα» ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.
Ας δούμε πρώτα ΤΙ έγινε με τη φωτιά στη Χίο, και τις Δυνάμεις Πυρόσβεσης που ήταν εκεί, από την «ματιά» των…. «δημοσιογράφων».
«ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ: "Οι πυροσβέστες πήγαν για διακοπές στην Χίο" για τον ΣΚΑΪ και την ΑΛΗΘΕΙΑ Χίου.
Πραγματικά δεν πιστεύαμε στα μάτια και τα αφτιά μας από το πρωί όταν είδαμε και ακούσαμε τόσο στον ΣΚΑΪ όσο και από ιστοσελίδα της Χίου "ΑΛΗΘΕΙΑ" να μιλούν για τους πυροσβέστες που μετέβηκαν στην Χίο από διάφορα μέρη της Χώρας για να συνδράμουν τους εκεί συναδέλφους στο έργο της κατάσβεσης  με τίτλους όπως "Η χώρα της υπερβολής - Με τη φωτιά σβησμένη στο νησί 21 Πυροσβεστικά οχήματα" και "Ήρθαν όλοι εκεί να κάνουν διακοπές τώρα". 
Οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα και το facebook "ΑΛΗΘΕΙΑ" κατέβηκαν μετά από έντονα σχόλια πολιτών και συναδέλφων, ξέχασαν όμως να κατεβάσουν το βίντεο που ανήρτησαν στο Youtube και φυσικά το ίχνος της ανάρτησης έμεινε στο Google. O ΣΚΑΪ έχει αναρτημένη την εκπομπή στην σελίδα του ενώ έντονη ήταν η δυσαρέσκεια των πολιτών στο πρόσωπο του δημοσιογράφου στο Twitter.
Η ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ σε μια πρώτη αντίδραση κάνει γνωστό το τι ειπώθηκε στον ΣΚΑΪ ενώ αύριο το πρωί θα υπάρξει και σχετική συνέντευξη στην ΕΡΤ Αιγαίου στις 9 το πρωί.
Ακολουθούν τα βίντεο με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ από όσους δεν γνωρίζουν πως επεμβαίνουν και πως επιτελούν έργο οι πυροσβέστες σε μια πυρκαγιά ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟ και να μας αφήσουν να κάνουμε την δουλειά μας !!!
Τα δυο προαναφερθέντα ΜΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους Πυροσβέστες και το Πυροσβεστικό Σώμα !!!»
ΠΗΓΗ:  firefighter
Η συγγνώμη, είναι το λιγότερο, όπως επίσης θα πρέπει να επισημάνω πως ΔΕΝ είναι μόνο αυτά τα δυο υποτιθέμενα ΜΜΕ που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη.
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ χρωστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα εδώ και χρόνια ΟΛΑ τα ΜΜΕ για τις ανακρίβειες τους και για την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ του κόσμου σε συμβάντα, όπως και ΣΥΓΝΩΜΗ χρωστούν για το ότι κατά καιρούς, έκαναν τους «συντονιστές» από τα υποτιθέμενα ρεπορτάζ τους, παίζοντας μάλιστα με την ΑΓΩΝΙΑ των πολιτών που έβλεπαν να κινδυνεύουν οι περιούσιες τους.
Θα θυμίσω, πως κάποια ΜΜΕ στο παρελθόν έγιναν η αιτία με τα υποτιθέμενα ρεπορτάζ τους, να βρεθούν πολλοί πολίτες στους χώρους των συμβάντων, θέτοντας έτσι την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο, αλλά δυσχεραίνοντας και το έργο της Πυροσβεστικής.
Μην αρχίσουμε να βγάζουμε «κύριοι» γεγονότα στη φόρα…..
Βέβαια, φτάσαμε στο σημείο, οι πολίτες όταν βλέπουν έναν καπνό, μια φωτιά, ΠΡΩΤΑ να τηλεφωνούν σε κάποιο ραδιόφωνο η τηλεοπτικό σταθμό, και ΜΕΤΑ, η καθόλου, στην πυροσβεστική.
Μου έτυχε προσωπικά τέτοιο περιστατικό όταν ήμουν υπηρεσία, που μας ειδοποίησαν από το ραδιόφωνο με καθυστέρηση μάλιστα… Άντε μη συνεχίσω.
Σχετικά τώρα με το συμβάν της Χίου, ΜΟΝΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΣΟΥ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟΥΣ….
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΥΡΙΟΙ» ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΣΟΥ.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΖΕΨΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ…..
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.
Τέτοιες «διακοπές», σας τις χαρίζουμε, και ευχόμαστε να τις … «απολαυσετε», όπως οι πυροσβέστες.
Τα «ρεπορτάζ» σας, ήταν και είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
ΑΝ, φροντίζατε να μάθετε (σιγά να μη σας ενδιέφερε) τη διαδικασία που ακολουθείται από την Πυροσβεστική (και αυτό είναι το σωστό) αμέσως μετά την κατάσβεση μιας δασικής πυρκαγιάς, τότε ΙΣΩΣ να μη λέγατε αυτές τις γελοιότητες περί…. «διακοπών».
Βλέπετε, βιαστήκατε τόσο να… «ολοκληρώσετε το ρεπορτάζ» σας, που σας «διέφυγε» (λέω εγώ τώρα) τι θα γινόταν σε περίπτωση ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΩΝ….
Βρε!! Είδατε;
Εκτός των διακοπών, έχουμε ΚΑΙ αυτό, και άλλα πολλά.
Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

SAILOR 6210 VHF

SAILOR 6210 VHF

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Athens Digital Arts Festival 2016 | Documentation & Catalogue

 Athens Digital Arts Festival 2016 | Documentation & Catalogue

Έφτασε η στιγμή να απολαύσετε το documentation της 12ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας | Athens Digital Arts Festival (ADAF) το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Μαΐου στο Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 – 121 και στον πολυχώρο six d.o.g.s. Με τη θεματική Digital Pop, το Φεστιβάλ ανέδειξε τις διαφορετικές πτυχές της Ποπ κουλτούρας στην ψηφιακή εποχή.
Ξεφυλλίστε τον κατάλογο της διοργάνωσης
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό

*/ 12ο Athens Digital Arts Festival | 19 - 22 Μαΐου 2016
Κεντρικός Χώρος: Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121
Performance Venue: six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6 - 8, Μοναστηράκι
www.adaf.gr #ADAF2016 #DigitalPop
*/ Συμμετοχή: 2.284 υποβολές καλλιτεχνικών έργων / 450 καλλιτέχνες / 80 χώρες
*/ Προσέλκυση κοινού: περισσότερα από 10.000 άτομα

Athens Digital Arts Festival 2016 | Documentation & Catalogue


The moment has come and the documentation of the 12th edition of Athens Digital Arts Festival(ADAF) is ready. Enjoy it! Athens Digital Arts Festival (ADAF) has took place from 19 to 22 of May at the Building Complex Gate Ermou 117-121 and at the multiplex art space six d.o.g.s.Under the theme of Digital Pop, the Festival featured the different aspects of Pop culture in the digital era.
See the festival's catalogue
See the festival in photos
*/ 12ο Athens Digital Arts Festival | 19 - 22 Μαΐου 2016
Main Venue: Building Complex Gate Ermou 117 – 121
Performance Venue: six d.o.g.s, 6-8 Avramiotou str., Monastiraki
www.adaf.gr #ADAF2016 #DigitalPop
*/ Participation: 2.284 artists’ submissions / 450 artists / 80 countries
*/ Public attendance: more than 10.000 people
Tel: +302103230005
Fax: +302103230009
Mail: info@adaf.gr
Web: www.adaf.gr
Main Office:
Fleming 7, Nea Filadelfia, 143 42, Athens
Branch Office:
Miltiadou 18, Monastiraki, 105 60, Athens

CRT ONE-N CB RADIO ME S METER!

CRT ONE-N CB RADIO ME S METER!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ (8-10w)
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
TΩΡΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ S METER!!!
AM/FM European Multinorms
4W Output Power
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

Μουσικό Αριθμητάρι

Μουσικό Αριθμητάρι
Συγγραφέας:Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος:Βίλλυ Καραμπατζιά
Αρίθμηση στην σειρά:32
Μουσική:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη
Ημερομηνία έκδοσης:14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-088-7
Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,
Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.
Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν
Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.

Το «Μουσικό Αριθμητάρι» είναι ένα βιβλίο με 12 τραγούδια για τους αριθμούς που συνοδεύεται από CD. Μέσα από υπέροχες μουσικές, μελωδικές φωνές των εξαιρετικών καλλιτεχνών που ερμηνεύουν με μοναδική ευαισθησία τα τραγούδια, όμορφες εικόνες και ευφάνταστους στίχους τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς παίζοντας και διασκεδάζοντας.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - «Παραγγελιά BEST OF» - ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
«Παραγγελιά BEST OF»
ΝΕΟ CD
ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ MINOS-EMI.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας. Οι δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες,  βρέθηκαν μαζί τον χειμώνα που πέρασε, στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,  σε μια πολύ επιτυχημένη σειρά συναντήσεων  που αγαπήθηκαν πολύ και άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις!
Οι παραστάσεις αυτές ηχογραφήθηκαν και αποτυπώθηκαν σε ένα cd κάποια από αυτά τα τραγούδια που αγαπάμε και θέλουμε διαχρονικά να ακούμε όταν οι καλλιτέχνες που τα ερμηνεύουν τα σέβονται και τα αγαπούν εξ ίσου.
Ακούστε τα τραγούδια του άλμπουμ στο YouTubehttp://bit.ly/ParaggeliaYouTube
Βρείτε το άλμπουμ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες: https://Various.lnk.to/ParaggeliaPR

ΤΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥ «ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ»


Γκρόσμαν, Βασίλι
Τα Πάντα Ρει
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 232 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 x 21
ISBN: 960-446-231-5 • 12.00€
Το τελευταίο έργο τού μεγάλου Ρώσου συγγραφέα. Η «απάντησή» του στην κατάσχεση του επικού ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ.
Σοβιετική Ένωση, 1953. Ο Στάλιν πεθαίνει. Ο Ιβάν Γκριγκόριεβιτς απελευθερώνεται μετά από τριάντα χρόνια στα στρατόπεδα της Γκούλαγκ. Επιχειρώντας να ξαναβρεί τη χαμένη του ζωή, θα διαπιστώσει πως τα χρόνια του τρόμου έχουν βυθίσει τη σοβιετική κοινωνία σʼ ένα τέλμα υποτέλειας και παραίτησης, και πως πρέπει να παλέψει σκληρά για να επιβιώσει σʼ έναν ουσιαστικά άγνωστό του κόσμο.  Πιάνοντας το νήμα του αγώνα που δίνει ο Ιβάν, ο Βασίλι Γκρόσμαν μας δίνει ένα ακόμα βαθιά ανθρώπινο μυθιστόρημα, οδηγώντας μας για άλλη μια φορά στον λαβύρινθο της σοβιετικής κοινωνίας. Η απλή και συναρπαστική πένα του αφήνει τους ανθρώπους που περιστοιχίζουν τον κεντρικό του ήρωα να μιλήσουν για τις εμμονές και τις ενοχές τους. Ο επιστήμονας Νικολάι, που θυσίασε τη συνείδησή του στο βωμό της καριέρας, ο Πινέγκιν, που κατέδωσε τον Ιβάν, μια στρατιά πρώην πληροφοριοδοτών που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους, λέγοντας πως δούλευαν για το καλό της Σοβιετικής Ένωσης, η ερωμένη του Ιβάν, Άννα Σεργκέγεβνα, που θυμάται τον τρομερό λιμό του 1932, και τα εκατομμύρια των νεκρών Ουκρανών αγροτών, συνθέτουν έναν αλλόκοτο πίνακα των τραγικών συνεπειών του ολοκληρωτισμού.  Στο μυθιστόρημα Τα Πάντα Ρεί ο Βασίλι Γκρόσμαν βάζει ακόμα πιο βαθιά το νυστέρι της αμείλικτης κριτικής του, από την ίδια πάντα σκοπιά: το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την αδιαπραγμάτευτη πίστη στην ελευθερία
Οπισθόφυλλο, βιβλιογραφικά στοιχεία, αποσπάσματα Σημείωμα του Εκδότη Eξώφυλλο

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

Τα ματωμένα χρόνια (βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών)

Τα ματωμένα χρόνια (βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών)

Τα ματωμένα χρόνια (βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών)
Η πρωτοπόρος αντιστασιακή οργάνωση Παγκρήτιο Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΠΑΜ) ιδρύθηκε στις 2 Ιουνίου 1941 στη σπηλιά Χαμαμουτζή στον Άγιο Σύλλα Ηρακλείου, από δώδεκα βενιζελικούς και εννέα δραπέτες κομμουνιστές της Κιμώλου και Φολεγάνδρου.
Απλώθηκε παγκρήτια στις 10 Ιουνίου με τον ερχομό στο Ηράκλειο και των εξορίστων της Γαύδου. Αρχηγός του ΠΑΜ ήταν ο βενιζελικός καπετάν Μανώλης Μπαντουβάς. Τα εξέχοντα στοιχεία της Αριστεράς στο ΠΑΜ (Μ. Βαφειάδης, Πορφυρογένης, Αναστασιάδης, Βλαντάς, Λ. Στρίγκος κ.ά.) επέστρεψαν το ίδιο καλοκαίρι στην Αθήνα και, ως οι μόνοι ελεύθεροι, επανίδρυσαν την Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και έχοντας εμπειρία της λαϊκής ενότητας του ΠΑΜ, ίδρυσαν κατ’ αναλογίαν το ΕΑΜ.
Η λαϊκή ενότητα της Κρήτης, ως ΠΑΜ και ΕΑΜ θα κρατηθεί ως το τέλος του 1943, που θα  διασπασθεί από μεθοδεύσεις των Άγγλων. Οι πρώην οπλαρχηγοί τού καπετάν Μπαντουβά, με αρχηγό τον καπετάν Ποδιά, πρώην υπασπιστή του Μπαντουβά, θα ιδρύσουν τον ΕΛΑΣ και το 1947 τον Δ.Σ.Ε.
Οπλαρχηγός στο ΠΑΜ και στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ υπήρξε ο καπετάν Μιχάλης Σαμαρίτης, γόνος ηρωικής οικογένειας. Πολέμησε στα οχυρά της Μακεδονίας, στη Μάχη της Κρήτης, συμμετείχε στο ΠΑΜ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, γνώρισε τις εξορίες στα ξερονήσια. Η μαρτυρία του είναι εξαιρετική, ως μόνος καπετάνιος της Αριστεράς που επέζησε, χρήσιμη ως προφορική ιστορία, ενώ αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο του τόπου και της νεολαίας, με την επανεμφάνιση της νέας βαρβαρότητας.
Ένα πολύτιμο βιβλίο, που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, που αναφέρεται σε μια μεγάλη μορφή της Αριστεράς, τον καπετάνιο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Κρήτης Μιχάλη Σαμαρίτη, με την υπογραφή του Αντώνη Σανουδάκη.
Ο καπετάν Μιχάλης Σαμαρίτης προέρχεται από μια ηρωική οικογένεια. Όπως αναφέρει και το οπισθόφυλλο, «πολέμησε στα οχυρά της Μακεδονίας, στη Μάχη της Κρήτης, συμμετείχε στο ΠΑΜ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, γνώρισε τις εξορίες στα ξερονήσια. Η μαρτυρία του είναι εξαιρετική, ως μόνος καπετάνιος της Αριστεράς που επέζησε, χρήσιμη ως προφορική ιστορία, ενώ αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο του τόπου και της νεολαίας, με την εμφάνιση της νέας βαρβαρότητας».
Φωνή λαού... «Πυρ» κατά διαδηλωτών
Είναι πολύ σημαντικό το απόσπασμα της συνέντευξης που πήρε ο Αντώνης Σανουδάκης από τον Μιχάλη Σαμαρίτη, για το πιο μαζικό, ίσως, αγροτικό συλλαλητήριο που γνώρισε μέχρι σήμερα η Κρήτη. Αυτό του καλοκαιριού του '61, που η τότε (δημοκρατική) κυβέρνηση διέταξε το στρατό να... πυροβολήσει τους διαδηλωτές!
 «Σε μια στιγμή που η επιτροπή εζητούσε να μπει μέσα εις το νομάρχη και που ο νομάρχης πεισματικά αρνιότανε να δεχτεί την επιτροπή των αγροτών, εσυνέβηκεν ένα επεισόδιο εις την πλατεία της Νομαρχίας μεταξύ αγροτών και στρατιωτών. Ένας αξιωματικός, κατώτερος αξιωματικός, φαίνεται, έδωσενε εντολή στους στρατιώτες να μασε χτυπήσουνε. Οι στρατιώτες, όμως, άρχισαν να βάλλουν στον αέρα και πολλοί απ' αυτούς άρχισαν να μας παραδίδουν τα όπλα. Ένας, μάλιστα, παρέδωσεν ένα οπλοπολυβόλο.
Ο στρατηγός τα 'χάσενε, βέβαια, όταν είδεν ότι δεν εκτελούταν η διαταγή, την οποία είχενε δώσει, γιατί ασφαλώς η εντολή προερχόταν από τον ανώτερο αξιωματικό, δηλαδή από το στρατηγό και όχι από τον κατώτερο. Ο στρατηγός, δε, μετά δικαιολογήθηκενε ότι ήταν πρωτοβουλία του αξιωματικού αυτουνού κι έδωσενε την εντολή "πυρ" κι εγύριζενε γύρω εις την πλατεία κι εφώναζενε εις τους αγρότες ότι "παιδιά, σταματήσετε, οι στρατιώτες δεν πρόκειται να σας χτυπήσουνε" και όταν πλέον η Νομαρχία είδενε ότι ο στρατός όχι μόνο δε χτυπούσενε το συλλαλητήριο, αναγκάστηκε να ειδοποιήσει δύο πυροσβεστικές αντλίες και κατεύθασαν έξω από τη Νομαρχία και άρχισαν να ρίχνουν με τις αντλίες νερό εις τους αγρότες.

Τότε επιτέθηκαν οι αγρότες, αναγκάστηκαν οι οδηγοί και η ομάδα των πυροσβεστών να  εγκαταλείψουν τις πυροσβεστικές αντλίες και να φύγουν. Είχανε, βέβαια, γίνει κι εντωμεταξύ τραυματισμοί, πολλοί τραυματισμοί και από τους αστυνομικούς και από τους απεργούς»...
Τα ματωμένα χρόνια (βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών)
Συγγραφέας: Αντώνης Σανουδάκης - Σανούδος
Isbn:978-960-9692-36-6
Σελίδες: 181
Λιανική Τιμή: 18 ευρώ

Η "παρέα εν δρασει" πετά στη Χίο "με την AEGEAN 29 -30 Ιουλίου 2016 Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για Όλους"

Η "παρέα εν δρασει" πετά στη Χίο "με την AEGEAN 29 -30 Ιουλίου 2016
Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για Όλους"
Μια ακόμη εθελοντικη πρωτοβουλία για την "παρέα" μας, η οποία θα συλλέξει και θα μοιραστεί γνώση και εμπειρίες στην Μυροβόλο Χίο από τις 29 έως τις 30 Ιουλίου 2016

Είμαστε μια παρέα που βιώνει εκ των έσω την αναπηρία αλλά σε κάθε ευκαιρία όλοι μας μεταδίδουμε διαρκώς θετική ενέργεια και παροτρύνουμε σε θετικές σκέψεις για το κοινό καλό, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. Η παρέα θέλει να μεταφέρει, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας,
τη γνώση και τη συσσωρευμένη εμπειρία της, πάνω στην εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους και στις νέες διεξόδους και τις λύσεις, στις οποίες μπορεί η ορθή εφαρμογή τους να οδηγήσει όπως στον τομέα του τουρισμού για όλους, μια ρεαλιστική και ελπιδοφόρα αναπτυξιακή
προοπτική.
Με συνεργασία, συντονισμένη, στοχευμένη, μεθοδική δουλειά και καίριες παρεμβάσεις, θα δημιουργήσουμε σταδιακά ένα προσβάσιμο για όλους δίκτυο υποδομών και δικτύων, το οποίο θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων της κάθε περιοχής, και θα προσελκύει
πολυάριθμους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ηλικιωμένους και Ανθρώπους με αναπηρία, συνοδευόμενους από τις οικογένειές τους ή τους συνοδούς τους, οι οποίοι επιθυμούν να απολαύσουν τις διακοπές διαρκείας στην πανέμορφη χώρα μας.
Η παρέα έχει την πρόθεση να πληροφορήσει για παροχές, δικαιώματα, να παράσχει νομική προστασία, να εξετάσει από κοντά τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντας τη δρομολόγηση της επίλυσής τους με γνήσια συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Η παρέα οφείλει να μιλήσει ανοιχτά, για το τι μπορεί να επιφυλάσσει για τη ζωή και την υγεία του καθενός μας η νεανική, κυρίως, εκρηκτικότητα, η ριψοκίνδυνη ενέργεια και η άγνοια του κινδύνου, μιας και τα κάθε είδους ατυχήματα, κυρίως όμως τα τροχαία, οι βουτιές στη θάλασσα σε σημεία με άγνωστη μορφολογία βυθού, η μεταφορά τραυματία από μη ειδικούς τραυματιοφορείς κλπ, αποτελούν τεράστια πύλη εισόδου στην αναπηρία, στην οποία και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια, εφόσον, προηγουμένως, δεν κόψουν το νήμα της ζωής μας. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως η απόσταση, ανάμεσα στην καθημερινότητά μας και την αναπηρία, είναι πρακτικά ανύπαρκτη.
Ένας ακόμη στόχος της παρέας είναι η προαγωγή του μεγαλείου του παραολυμπιακού ιδεώδους και η κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση για τα οφέλη της ενασχόλησης των Ανθρώπων με Αναπηρία με τον αθλητισμό.
Επίσης, θέλει να ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο ο ο γονέας, ο αδελφός, ο συγγενής ή ο γείτονας ενός ατόμου με αυτισμό, θα προσφέρει στην εξέλιξη της κοινωνικής του ενσωμάτωσης, αποφεύγοντας συμπεριφορές που θα προκαλέσουν τα αντίστροφα αποτελέσματα.
Σε κάθε ευκαιρία, η παρέα θα υπενθυμίζει πως κάθε μέλος της κοινωνίας μας., από οποιαδήποτε θέση, μπορεί με τις δυνατότητες του να προσφέρει για το κοινό καλό. Αρκεί η κοινωνία να μην παρεμποδίζει την εξέλιξή του, να του προσφέρει ίδιες ευκαιρίες, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη
κίνηση, τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του, την εκπαίδευση και την επαγγελματική του αποκατάσταση, τη συμμετοχή του σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας.
Η "παρέα" θα βρεθεί στη Χίο φιλοξενούμενη από το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ Χίου.
•Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
•Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στις 19:00 στην Πλατεία Πλαστήρα
(Βουνακίου) θα πραγματοποιηθούν:
•1. Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών
•2. Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας παραπληγικών
•3. Παρουσίαση των αθλημάτων της ξιφασκίας και της τοξοβολίας με αμαξίδιο
•4. Προσομοίωση αγώνα ξιφασκίας με αμαξίδιο για τους μικρούς μας φίλους
Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Π.Κ.Δ. Χίου θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις:
•1. Αλεξανδράκης Τάκης, νομικός, δημοσιογράφος, πρόεδρος του Σωματείου
Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας και αντιπρόεδρος της
περιφερειακής ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου – σχεδίαση για όλους,
προσβασιμότητα, τουρισμός για όλους με αναπτυξιακή προοπτική, τέχνη
προσβάσιμη για όλους
•2. Αγγουράκης Χρήστος, παραολυμπιονίκης στις ρίψεις με αμαξίδιο -
παραολυμπιακό ιδεώδες,οφέλη από την αθλητική ενασχόληση, κίνδυνοι από
ατυχήματα για τη ζωή και την υγεία
•3. Λουφάκη Κέλλυ, πρωταθλήτρια Ελλάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο,
τραπεζικός υπάλληλος και Θεμελής Κωνσταντίνος, αθλητής τοξοβολίας με
αμαξίδιο –παραολυμπιακό ιδεώδες, ο αθλητισμός αλλάζει τη ζωή, κίνδυνοι
από τα τροχαία ατυχήματα
•4. Κυριακίδου Ελπίδα, εργοθεραπεύτρια – Διαμαντή Σόφη, αρχαιολόγος,
ειδική παιδαγωγός,βιωματικό εργαστήριο πρώτης προσέγγισης στον αυτισμό
•5. Συζήτηση και απαντήσεις στα ερωτήματα των παρευρισκομένων
•Όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα, θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι εκδηλώσεις γίνονται με την ευγενική χορηγία των: Δήμου Χίου, Aegean
Airlines, καθώς και των καταστημάτων Admiral, Οrthon IKE N. K.
Mουρίκης, NRG Sports, Stavrianos, Ν. Βιττάκης, Σπέσιαλ, Φαρμακείο
Κακούλα, Γυμναστήριο Hercules, Καφεκοπτείο Κουγιούλη, Ρακάδικο,
Απόμερο.
Διαβάστε το κείμενο πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/aegean-2016.html
Αλεξανδράκης Τάκης
skype name: liquid-takis
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
mobile phone: +306932-312-912
Facebook name: takis alexandrakis
Twitter: @talexandrakis

Αθήνα: 12 υπέροχοι κήποι για φαγητό και ποτό στα βόρεια.

Αθήνα: 12 υπέροχοι κήποι για φαγητό και ποτό στα βόρεια.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας