Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Παντελόνι 4000 Over FB41 Portwest


Υλικό Κατασκευής: Πυρίμαχο Ύφασμα
Προτεινόμενη Χρήση: Υψηλές Θερμοκρασίες,Πυρόσβεση
Επένδυση: NOMEX
Μέγεθος Ρούχων: Small,Medium,Large,XLarge,XXLarge,3XLarge
Περιληψη
Τα Χαρακτηριστικά για αυτό το παντελόνι εργασίας 4000 Over FB41 της Portwest είναι ότι περιλαμβάνει τσέπες φορτίου στα πόδια και κωνικό άκρο ποδιού με φερμουάρ και τσόντα για να καταστεί δυνατή η επέκταση εάν απαιτείται όταν φοριέται πάνω από μπότες.         

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo
Συνεχίζοντας την παράδοση πολλών δεκαετιών η McMurdo φέρνει την επόμενη γενιά στη τεχνολογία των EPIRB με το McMurdo Smartfind Ε5. Ο νέος αυτός ραδιόφαρος ένδειξης θέσης κινδύνου, πληροί τις τελευταίες απαιτήσεις του SOLAS και ικανοποιεί τόσο τα εμπορικά πλοία όσο και τα σκάφη αναψυχής. Η έκδοση με τη βάση αυτόματης ενεργοποίησης, ενεργοποιείται από μόνη της και πλέει ελεύθερα (float free) όταν βυθίζεται στη θάλασσα σε βάθος από 2 – 4 μέτρα.
To McMurdo Smartfind Ε5 λειτουργεί στα 406 MHz, και εκπέμπει στο παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα ασφάλειας και διάσωσης COSPAS-SARSAT. 


Συχνότητα εκπομπής 406406.028 MHz ±1 kHz
Ισχύς εκπομπής5 W
ΔιαμόρφωσηΦάσης (16K0GID)
Συχνότητα εκπομπής 121,5121.5 MHz ±3.5 kHz
Τύπος μπαταρίαςLithium manganese dioxide
Τύπος Strobe light2 LED υψηλής έντασης
Ισχύς φωτισμούΤουλάχιστον 0.75 cd
Συχνότητα αναλαμπής23 αναλαμπές/λεπτό
Χρόνος λειτουργίαςΤουλάχιστον 48 ώρες
Χρόνος ζωής μπαταρίας5 χρόνια
Θερμοκρασία λειτουργίας-20 °C to +55 °C
Βάρος770 γραμμάρια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Μετέωρη γυναίκα

Μετέωρη γυναίκα 
Μιχάλης Πιτένης
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-210-2

Sold out το αφιέρωμα της Ζωής Τηγανούρια στον Στέλιο Καζαντζίδη - Guest 08/02: Λεωνίδας Βελής!

Sold out το αφιέρωμα της Ζωής Τηγανούρια στο Στέλιο Καζαντζίδη
Special Guest στις 08/02 o Λεωνίδας Βελής!
El Convento del Arte
ώρα 21:30
Με τη μαεστρία και την πρωτοτυπία που ακολουθούν τη συνθέτη σε όλη τη καλλιτεχνική της πορεία, η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Στέλιος Καζαντζίδης: H Ουράνια Φωνή του Λαού», στο El Convento del Arte.
Για πρώτη φορά στα μουσικά δρώμενα, ακούγονται από την βιρτουόζο του ακορντεόν μαζί με ένα εξαιρετικό κουαρτέτο εγχόρδων, αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που έχει ερμηνεύσει ο Στέλιος Καζαντζίδης, σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου.
Με σεβασμό στα πρωτότυπα τραγούδια των δημιουργών, συνδυασμένα με τις συνθέσεις από την πολυετή προσωπική της δισκογραφία, η Ζωή Τηγανούρια δημιούργησε μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες κάτι αληθινά πρωτότυπο:
ένα μαγικό μουσικό χαρμάνι Κλασσικού, Tango και Λαϊκού μοτίβου με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, εκτελεσμένες με μοναδική επιδεξιότητα και αστείρευτο μεράκι.
Σε κάθε παράσταση φιλοξενούνται αξιόλογοι special guest, παρασύροντας το κοινό να συμμετάσχει τραγουδώντας και ανεβάζοντας το κέφι στα ουράνια!
Το Σάββατο 08/02, special guest της βραδιάς θα είναι ο πολυαγαπημένος Λεωνίδας Βελής!!
Ο ερμηνευτής του οποίου ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε παραγωγός, είπε χαρακτηριστικά στην Ζωή Τηγανούρια για την συμμετοχή του: «Τον σκέφτομαι, μου λείπει.. Όσο ζω, θα τον τραγουδώ!»
Το ενθουσιώδες κοινό που παρεβρέθηκε στην πρεμιέρα την Παρασκευή 31/01, συμμετείχε εκστασιαμένο τραγουδώντας μαζί με τους εκπληκτικούς guest, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Νέοι και ανερχόμενοι αξιόλογοι τραγουδιστές, που έχουν κάνει τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα ερμηνεύοντας τραγούδια της Ζωής Τηγανούρια είτε κάνοντας τις παραγωγές τους στην Zoe Music, κι οι οποίοι τίμησαν και στήριξαν με την παρουσία τους αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα:
ο Γιάννης Τσαρσιταλίδης,
ο Λάμπρος Βασιλείου,
ο Κώστας Τηγάνης 
και η Άννα Κατσούλη.
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο τραγούδι «Γενοκτονία» σε μουσική Ζωής Τηγανούρια και στίχους Πασχάλη Μπούρα, το οποίο η συνθέτιδα παρουσίασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο να τη συγχαίρει για αυτό της το έργο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «με το τραγούδι αυτό θέτεις θέμα εθνικής συνείδησης..»
(Δείτε στιγμιότυπα από το Προεδρικό Μέγαρο..)
Στο κοινό παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, των τεχνών, του αθλητισμού, του επιχειρηματικού χώρου και των media όπως, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κος Γιάννης Φωστηρόπουλος με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κο Ρήγα Τσαμτσή, ο Γενικός Δ/ντης Μαραθωνίου Ναυπλίου κος Ευάγγελος Παπαποστόλου, οι παραγωγοί της εκπομπής «Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ» κος Κώστας & κα Ελένη Φιλιούση, ο σκηνοθέτης κος Στάθης Ρέππας, η ιδιοκτήτρια του Signature Travel κα Μαρία Αλιφραγκή, ο κος Ιωάννης Φωτεινιάς του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ο ερμηνευτής & παραγωγός κος Σταύρος Αβράμογλου, ο τραγουδοποιός κος Νίκος Βολάκος, ο κος Χρήστος Κουτσάφτης του Συλλόγου Καζαντζίδη Χαλκίδας, ο κος Ιωάννης Καγιούλης από τον Σύλλογο Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Ελασσόνας, η κα Τατιάνα Κόγια από τον χώρο των δημοσίων σχέσεων, η κα Κατερίνα Μαρινάκη με την οικογένεια της, ο ηθοποιός Αντώνης Τζαμαλούκας, κ.ά..
( Photos by Dimitrios Karvountzis )
Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει το αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη «την Ουράνια Φωνή του Λαού» με κουαρτέτο εγχόρδων & εκλεκτούς guest, στο El Convento del Arte, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (Παρ. 31/01 – Σάβ. 08/02 – Παρ. 21/02 – Παρ. 28/02) με την έμπειρη σκηνοθετική ματιά του Μάνου Αντωνίου.
Η Ζωή Τηγανούρια
παρουσιάζει
« Στέλιος Καζαντζίδης:
H ουράνια φωνή του λαού »
Τηλ. κρατήσεων: 2105200602
ώρα προσέλευσης 21:30
El Convento del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7, Αθήνα 104 36
Είσοδος: 12€
(για την ενίσχυση των σκοπών των Εν.Π.Αν.)
Συντελεστές:
Ζωή Τηγανούρια - Συνθέσεις/Ακορντεόν
Sergiu Nastasa - 1ο Βιολί
Βασίλης Κατσούλης - 2ο Βιολί
Larisa Vylegzhanina - Βιόλα
Θοδωρής Καζάνης - Βιολοντσέλο
Μιχάλης Βερβελάκης - Κλασσική Κιθάρα
Γιάννης Γρηγορίου - Μπάσο
Στέλιος Γενεράλης - Κρουστά
Λουίζα Αντύπα/Ζωή Τηγανούρια - Ενορχηστρώσεις/Μεταγραφές
Ο Θοδωρής Κορόζης εμψυχώνει τον «Σαμ»
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Σεμινάρια Αστροφωτογραφίας στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

24 2
 

Σεμινάρια αστροφωτογράφησης στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στην Αστροφωτογραφία»
Εισηγητής ο Γιώργος Χατζηφραντζής
***
«Μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις»,
υποστηρίζει σε ελεύθερη μετάφραση ένα αρχαίο κινέζικο ρητό.
Ποια άραγε είναι η αναλογία όταν πρόκειται για μια φωτογραφία η οποία αποτυπώνει ουράνια σώματα όπως τη Σελήνη, τον Ήλιο, πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ή ακόμα πιο μακρινά νεφελώματα, σμήνη αστέρων, γαλαξίες και σουπερνόβα;
Πόσο εύκολο είναι άραγε να συλλάβει ο φωτογραφικός φακός τα κοσμικά φωτόνια τα οποία ταξιδεύουν επί χιλιάδες ή και εκατομμύρια έτη φωτός;
Ποιες είναι οι γνώσεις Αστρονομίας και ποιες οι βασικές Αρχές της φωτογραφίας που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε ένα τέτοιο εγχείρημα;
Τι είδους εξοπλισμός και άλλου είδους αρετές απαιτούνται από έναν αστροφωτογράφο;
Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα μας απαντήσουν αξιόλογοι φωτογράφοι και μέλη, ως επί τω πλείστω, του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
Τα σεμινάρια Αστροφωτογραφίας ξεκινούν από αυτήν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. στα γραφεία του ΟΦΑ Αλεξανδρείας 113, περιοχή Ντεπώ. Πρώτος ομιλητής ο καταξιωμένος αστροφωτογράφος κ. Γιώργος Χατζηφραντζής ο οποίος θα ανοίξει τον κύκλο των σεμιναρίων με το μάθημα “Εισαγωγή στην Αστροφωτογραφίαˮ.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια επιβαρύνεται με κόστος 2€ ανά άτομο ανά σεμινάριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εφάπαξ προπληρωμής 20€ για όλον τον κύκλο των συνολικά 12 σεμιναρίων. Τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη του Ο.Φ.Α.
Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια δεν απαιτείται κράτηση θέσης ενώ στο τέλος του κύκλου των σεμιναρίων θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
***

***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

"Μουσικές απεικονίσεις για όμποε & έγχορδα" // συναυλία μουσικής δωματίου & συναυλία-εργαστήριο για γονείς & παιδιά // 8 & 9 Φεβρουαρίου

«Μουσικές απεικονίσεις, για όμποε & έγχορδα»
Συναυλία μουσικής δωματίου, 8 Φεβρουαρίου στις 20.00
Συναυλία-εργαστήριο για γονείς & παιδιά, 9 Φεβρουαρίου στις 17.00
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

 

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος θα πραγματοποιηθεί συναυλία, ως μία πρόταση διαλόγου μεταξύ μουσικής και ζωγραφικής. Πώς αποτύπωσαν τις ιδέες και την εποχή τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες σε πίνακες και γλυπτά, και πώς οι συνθέτες σε μουσικά έργα; Πώς αναβιώνουν σήμερα, αισθήματα και βιώματα της Αναγέννησης, του Μπαρόκ, του Ιμπρεσιονισμού και άλλων ρευμάτων με εικόνες και πώς με ήχους; Η οικογένεια του όμποε, με ήχο βουκολικό, μυστηριώδη και σαγηνευτικό, συνδιαλέγεται με την πολυσύνθετη ηχοχρωματική παλέτα των εγχόρδων, για να αποδώσει ολοκληρωμένες μουσικές εικόνες. Μεταφερόμαστε νοερά από την αυλή της βασίλισσας Ελισάβετ, του βασιλιά Λουδοβίκου του 14ου και από την Ισπανία του 18ου αιώνα στην ελληνική μυθολογία, στις εύθυμες γειτονιές του Παρισιού και στην αγγλική ύπαιθρο των αρχών του 20ού αιώνα. Η συναυλία πλαισιώνεται από προβολή εικαστικών έργων.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 17.00, γονείς και παιδιά (ηλικίας 8-13 ετών) θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ήχους ενός ιδιαίτερου συνόλου μουσικής δωματίου με όμποε και έγχορδα, μέσα από μια συναυλία-εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος. Η οικογένεια του όμποε, με ήχο βουκολικό, μυστηριώδη ή σαγηνευτικό, συνδιαλέγεται με την πολυσύνθετη ηχοχρωματική παλέτα των εγχόρδων. Οι μικροί ακροατές θα μπορούν να αποτυπώσουν στο χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες με οδηγό τη μουσική. Μετά τη συναυλία και με αφορμή τους πίνακες της έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης «τσίκι-τσίκι» τα παιδιά μαζί με τους μουσικούς του σχήματος, θα εκφραστούν μουσικά χρησιμοποιώντας τη φωνή τους, κρουστά σώματος και αυτοσχέδια όργανα και θα γνωρίσουν βιωματικά τις έννοιες του μοτίβου, του εικαστικού και μουσικού ρυθμού και του χρώματος/ηχοχρώματος.
Συντελεστές:
Κωστής Χασιώτης: όμποε, αγγλικό κόρνο, όμποε ντ' αμόρε
Εύη Δελφινοπούλου: βιολί
Όλγα Ζέρβα: βιολί-σχεδιασμός μουσικοπαιδαγωγικού εργαστηρίου
Δημοσθένης Φωτιάδης: βιόλα
Ντμίτρι Γκουντίμοβ, Μαρία Χρίστοβα: βιολοντσέλο
Κατερίνα Γκαγκάκη: επιμέλεια παρουσίασης εικαστικών έργων-σχεδιασμός εικαστικού εργαστηρίου.
Εισιτήρια συναυλίας μουσικής δωματίου:
10 ευρώ κανονικό και 5 ευρώ μειωμένο.
Προπώληση Μικρό Τελλόγλειο, Καρ. Ντηλ 32, 2310-224785 και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, Αγίου Δημητρίου 159Α, 2310-247111.
Εισιτήρια συναυλίας-εργαστηρίου:
2μελείς οικογένειες: 5 ευρώ
3μελείς οικογένειες: 10 ευρώ
4μελείς οικογένειες: 15 ευρώ
*Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η προκράτηση στο 2310-247111 Υποδοχή Τελλογλείου Ιδρύματος (Τρίτη-Παρασκευή 9.00-14.00, Τετάρτη 9.00-14.00 & 17.00-21.00, Σαββατοκύριακο 10.00-18.00) και στο info@teloglion.gr

Βλάστη (Μπλάτσι) – Νάματα (Πιπιλίστα) Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες

Βλάστη (Μπλάτσι) – Νάματα (Πιπιλίστα) Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες 
Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
Πολύ απλά, απο­σκοπεί να δείξει, πώς μια κοινωνία δύο αδελφών χωριών, της Βλάστης και των Ναμάτων, εξαιτίας των εθνικιστικών εξάρσεων και των κοινωνικών διαφοροποιήσεων και τάξεων, έφτασε στις μέρες μας να αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας και να διατηρεί μια εντελώς ακατανόητη εικόνα για τους τρίτους σχετικά με το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι δύο αυτές κοινότητες υπήρξαν βλαχόφωνες και οι κάτοικοί τους είναι Έλληνες βλαχικής καταγωγής.
Το θέμα της μελέτης δεν εί­ναι επί του παρόντος τι είναι οι Βλάχοι, όπως πολύ σωστά γράφει ο Αστ. Κουκούδης, αλλά το ποιοί είναι οι Βλάχοι. Το τι είναι το έδειξαν και το δείχνουν σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως στη μητρόπολή τους, την Ελλάδα, ως αναπό­σπαστο κομμάτι της. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα Ζάππας, Τοσίτσας, Στουρνάρας, Δούμπας.
Έχει λοιπόν χαρακτήρα “ενωτικό” και αποσκοπεί στην εξήγηση και ουτοπικά ίσως στην εξάλειψη μίας άσκοπης, στις μέρες μας, διχόνοιας, που ταλανίζει πολλά χρόνια την κοινωνία των δύο χωριών.
Βλάστη (Μπλάτσι) – Νάματα (Πιπιλίστα)
Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες

συγγραφέας: Δημήτρης Παράσχος
πρόλογος: Βασίλης Νιτσιάκος
Σειρά: Λαϊκός Πολιτισμός-Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις No5
Isbn:978-960-579-106-3
Διαστάσεις: 17Χ24
Σελίδες: 217
Λιανική Τιμή: 15,00 ευρώ

Ήπειρος: Τα καλύτερα τραπέζια της

Σημειώστε...

Ο Σταμάτης Κόκοτας στις "Συναντήσεις" του Λευτέρη Παπαδόπουλου

4* Portaria Hotel - Πορταριά Πηλίου

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
4* Portaria Hotel - Πορταριά Πηλίου
4* Portaria Hotel - Πορταριά Πηλίου-20%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα
 Ημιδιατροφή
 Καθαρά Δευτέρα (28/02/2020 έως 02/03/2020)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
✔ Στο κέντρο της Πορταριάς ✔ Free WiFi ✔ Δημόσιος Χώρος Στάθμευσης ✔ Jacuzzi
★ WiFi ★ Χώρος Στάθμευσης ★ Bar ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Εστιατόριο ★ Γυμναστήριο ★ Spa
€445 από €555

Σεισμός : Τα «σεισμικά» κενά του Ιονίου που βρήκαν οι επιστήμονες

Σεισμός : Τα «σεισμικά» κενά του Ιονίου που βρήκαν οι επιστήμονες
SIS-600x450.jpg

Προσφυγικό: Πού θα γίνουν τα 20 νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων