Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ


Μου έρχονται στο νου, σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες, σκηνές που καυτηρίαζαν ΤΟΤΕ την ελληνική γραφειοκρατία στις δημόσιες υπηρεσίες.
Πολλοί θα τις θυμάστε, αλλά και θα έχετε γίνει οι «πρωταγωνιστές» σε επεισόδια όμοια με εκείνα που τα βλέπαμε και γελούσαμε, και λέγαμε ΤΟΤΕ, ότι αυτά συμβαίνουν στον κινηματογράφο μόνο.
Που να ξέραμε όλοι, πως συμβαίνουν στην πραγματικότητα, ακόμα και σήμερα, μετά από τόση «πρόοδο» που σημείωσε η χώρα με το πέρασμα του χρόνου.
Ο σκουριασμένος «κρατικός μηχανισμός» που αντί να εξυπηρετεί τους πολίτες από τους οποίους αμείβεται, υπολειτουργεί αυξάνοντας την ταλαιπωρία τους.
Αυτός ο μηχανισμός έχει εγκλωβισμένους στα γρανάζια του πολίτες κάθε κατηγορίας, επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, ασθενείς χρόνια πάσχοντες, έχει απ’ όλα και όλους, και σε καμία περίπτωση δεν δέχεται «επισκευή», δε δέχεται αλλαγή λειτουργίας, άσχετα με το τι δηλώνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με λόγια μεγάλα και παχιά, ναχαμε να λέγαμε δηλαδή, έτσι, για να κοροϊδέψουμε για πολλοστή φορά τους «ιθαγενείς» που έκαναν το λάθος να μας ψηφίσουν, και θα το ξανακάνουν γιατί θα πιστέψουν τα νέα ΘΑ που θα τους σερβίρουμε, γιατί θα ελπίσουν σε κάποιο ρουσφέτι για το παιδί, το εγγόνι, το ανίψι, για τους ίδιους….
Ένα κλασικό παράδειγμα λειτουργίας του μηχανισμού, είναι και το παρακάτω που έχει να κάνει με άτομο με αναπηρία, το οποίο κατόρθωσε να περάσει μετά από δώδεκα μήνες αναμονής από το ΚΕ.Π.Α , και τώρα, περιμένει τα χαρτιά του άλλους τρεις μήνες αφού ελεγχθηκαν από τα «κεντρικά» να πάνε στην τοπική υπηρεσία .
Όμως ελεγχθηκαν;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Πολλοί θα πείτε «Δόξα το Θεό» όπως είπε και εκείνος που μετά από αμέτρητα τηλεφωνήματα και επισκέψεις στα κεντρικά, έμαθε ότι ο φάκελος του είναι έτοιμος, έμαθε μάλιστα ότι έχει φύγει για την κατά τόπους υπηρεσία, αλλά…….
Μετά, έμαθε και άλλες λεπτομέρειες, λεπτομέρειες που αφορούν τη λειτουργία του «μηχανισμού» που είπαμε πιο πάνω.
Από την τοπική υπηρεσία (που να σημειώσουμε ότι τα παιδια εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο όσο γίνεται πιο γρήγορα) τον πληροφόρησαν πως ναι μεν φαίνεται ότι ο φάκελος του διεκπεραιώθηκε  πχ στις 13/2/2014. ΑΛΛΑ.
Η ημερομηνία που φαίνεται και στο σύστημα της τοπικής υπηρεσίας, ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η ημερομηνία που θα έφευγε ο φάκελος από τα κεντρικά για την τοπική υπηρεσία.
Μπορεί να ήταν η ημερομηνία που πηρέ «πρωτόκολλο»….
Και συνήθως, οι «έτοιμοι» φάκελοι περιμένουν μέχρι να μαζευτούν αρκετοί, να γίνει ένα «πακέτο», και μετά να αποσταλούν.
Άρα, η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει κανα δυο εβδομάδες ακόμα, ίσως και περισσότερο αν υπολογίσουμε και τα σαββατοκύριακα και καμία απεργία, και, και, και….
Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα, ΑΛΗΘΙΝΟ, της σημερινής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.
Σαν κι αυτό, υπάρχουν χιλιάδες που αφορούν χρόνια πάσχοντες οι οποίοι περιμένουν πως και πώς να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας, να πληρωθούν τα επιδόματα τους, δηλαδή τι να πληρωθούν, ουσιαστικά να πληρώσουν τα χρωστούμενα στα φαρμακεία, και αν περισσέψει τίποτα, να πάρουν φαί για το σπίτι.
Και λέω ΑΝ, γιατί όσο διάστημα περίμεναν και περιμένουν, ζούσαν με δανεικά, με βερεσέδια, οι περισσότεροι χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα.
Μια σκηνή, από το Ελληνικό Θέατρο του παραλόγου.
Η λειτουργία των υπηρεσιών, της γραφειοκρατίας, και της καθυστέρησης με τις όποιες συνέπειες, σε όλο το μεγαλείο.
Εδώ, να πω ότι για τις συνέπειες οι αρμόδιοι όπως πάντα αδιαφορούν.
Άσχετα με το αν η αδιαφορία τους υπάρχει κίνδυνος να στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Κατά τα άλλα, το δημόσιο εκσυγχρονίστηκε, ο κόσμος σύμφωνα με «δηλώσεις» ΔΕΝ θα ταλαιπωρείται, και μετά…..
Ήρθε ο έρωτας (που θα έλεγε και ένας δημοφιλής ηθοποιός).

Βασίλης Τσούγκαρης

Συλλογή πολύχρωμες ομπρέλες

tjpg Ο τρομερός Βέιν στον αστερισμό του Κύκνου- Συλλογή πολύχρωμες ομπρέλες 9-12 ετών No 5
Μάρα Χωματίδη

Κάποτε σε μια επαρχιακή...
περισσότερα →
Απίστευτες ιστορίες για απίθανα παιδιά
Κατερίνα Μουρίκη

Πέντε απίστευτες κι όμως...
περισσότερα →
Σκυλί από τζάκι
Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

Ο Ρούντι τα είχε όλα∙ σπίτι,...
περισσότερα →
Η πόλη του βασιλιά
Έλενα Αρτζανίδου

Στη γη της Μορρύλου έζησαν...
περισσότερα →
 
Το ταξίδι των κύκνων
Έλενα Αρτζανίδου

Δυο κύκνοι, η Καρ και ο...
περισσότερα →

Νέα - Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Δείτε το εκδοτικό μας πρόγραμμα για το πρώτο εξάμηνο του 2014 και έναν απολογισμό του 2013 στις Σελίδες.

20 Φεβρουαρίου 2014
Ο Παραμυθάς στον Ιανό. Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 στις 6 μ.μ. ο Νίκος Πιλάβιος συναντά τους μικρούς του φίλους αλλά και τους μεγάλους που έχουν παραμείνει παιδιά. Θα προβληθεί βίντεο από τις εκπομπές του Παραμυθά των τελευταίων 35 χρόνων.
Σταδίου 24
Αθήνα
τηλ. 210-32.17.917


22 Φεβρουαρίου 2014
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 - Chameleons' party
Ο Αλέξης Σταμάτης σάς προσκαλεί σε πάρτι στο Bios με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Χαμαιλέοντες.
Μουσικές εξαίσιες και η πιο ζωντανή παρέα της πόλης.
Είσοδος ελεύθερη Ώρα έναρξης 10.30 μ.μ
BIOS
Πειραιώς 84
Αθήνα
Τηλ. 210-34.25.335


24 Φεβρουαρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ίαμβος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου Πλανόδιοι θεριστές τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στο καφέ-μπαρ «Κλειδί».
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Καφέ-μπαρ «Κλειδί»
Ερμού 7 πεζόδρομος, Χαλκίδα
Για πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο Ίαμβος
Τηλ. 22210-79.403


24 Φεβρουαρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Ρότα Art Coffee Community σάς προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Κωστή Γκιμοσούλη με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Δυο μήνες στην αποθήκη.
Το βιβλίο θα είναι η αφορμή, τα ποιήματα –και όχι μόνο– θα είναι εκεί, με παρέα ή χωρίς. Ο Κωστής Γκιμοσούλης θα είναι εκεί.
Ρότα Art Coffee Community
Σόλωνος 124
Αθήνα
Τηλ. 210 3801033

 
26 Φεβρουαρίου 2014
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοκαφέ Booktalks σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη Χαμαιλέοντες την Tετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Ελένη Γκίκα, συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Εύα Σιμάτου.
Booktalks
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210-98.02.520



27 Φεβρουαρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου 8 ώρες και 35 λεπτά την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Ανδρέα Παπανδρέου 11
εντός στοάς
Χαλάνδρι
Τηλ. 210-68.00.644

Thessaloniki International Film Festival



 
FestivalNews #444
Αποκαλυπτικά, μαχητικά, με ανατρεπτική διάθεση και κριτική ματιά, τα ντοκιμαντέρ του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα υπόσχονται να μοιραστούν με τους θεατές δυνατές βιωματικές εμπειρίες. Ανάμεσα στα highlights συναντάμε: Το υποψήφιο στα φετινά Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ντοκιμαντέρ Η εικόνα που λείπει του σκηνοθέτη Ρίτι Παν από την Καμπότζη. Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ Επιστροφή στη Χομς του Ταλάλ Ντέρκι (Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στο φεστιβάλ Σάντανς). Τα ντοκιμαντέρ Ο σκύλος των Άλισον Μπεργκ και Φρανκ Κερόντρεν και Ο άνθρωπός μας στην Τεχεράνη των Ντρου Τέιλορ και Λάρι Ουάινσταϊν που ξεδιπλώνουν τις αληθινές ιστορίες πίσω από τις ταινίες Σκυλίσια μέρα του Σίντνεϊ Λιούμετ και Argo του Μπεν Άφλεκ.
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (20-26/2/2014)
ΠΕΡΣΟΝΑ
Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Σουηδία, 1966
  ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Βασίλης Λουλές,
Ελλάδα, 2011
  NYMPHOMANIAC ΜΕΡΟΣ Α
Λαρς Φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
  NYMPHOMANIAC ΜΕΡΟΣ Β
Λαρς Φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Σπουδαίο κεφάλαιο του ιταλικού κινηματογράφου, οι πολιτικές ταινίες που γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’60 και στις αρχές του ’70 διατυπώνουν ορισμένα εξαιρετικά επίκαιρα και διαχρονικά σχόλια για την πολιτική, την κοινωνία και τους ανθρώπους. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα αφιέρωμα στο Ιταλικό Πολιτικό Σινεμά.
 
Η 86η Τελετή Απονομής των Βραβείων Oscar® LIVE από τη NOVA στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη NOVA φιλοξενεί και φέτος στο Ολύμπιον, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη ζωντανή μετάδοση της Τελετής Απονομής των Βραβείων Oscar® το βράδυ της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014.
 
CineΚάρταF 
Αποκτήστε την Κάρτα Μέλους CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και δείτε όλες τις ταινίες Α’ προβολής στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας με τιμή εισιτηρίου μόνο 5 ευρώ για όλη την κινηματογραφική σεζόν 2013-2014!
 
Κινηματογραφικές εκδόσεις στα Πωλητήρια του ΦΚΘ
Επισκεφτείτε τα πωλητήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και στο Μουσείο Κινηματογράφου και βρείτε ενδιαφέρουσες εκδόσεις από παλαιότερες διοργανώσεις, μονογραφίες ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, αναμνηστικά και δώρα!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ



Κάνει κρύο, καιρός για βιβλίο!
BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Το παζάρι μας ξεκίνησε από τη Δευτέρα. Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη έως το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.
Βιβλία υψηλής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές με έκπτωση έως και 70%!
Ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, δοκίμια, σύγχρονα και κλασικά εικονογραφημένα παραμύθια, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων και πολλά άλλα βιβλία για όλα τα γούστα από 3 €.
Σημειώστε στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες και τις ώρες του bazaar:
17-22 Φεβρουαρίου 2014
• Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ
Επιπλέον, με αγορές άνω των 20 ευρώ κερδίζετε 2 ευρώ και με αγορές άνω των 30 ευρώ κερδίζετε 3 ευρώ!
Σας περιμένουμε όλη την εβδομάδα με καφέ, τσάι, μπισκότα, ζεστή ατμόσφαιρα και ανεβασμένη διάθεση!
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!

118 COMEDY STREET!
Οι βραδιές γέλιου συνεχίζονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Δύο κωμικοί με μεγάλη εμπειρία ο Κώστας και ο Θανάσης Παπαγεωργίου φέρνουν άρωμα stand up comedy!
Ζήστε τη μοναδική εμπειρία κάνοντας γελωτοθεραπεία, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ. Κι επειδή είναι Απόκριες, είστε ελεύθεροι να μεταμφιεστείτε. Για να δούμε ,θα σας αναγνωρίσουμε;
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ.
Ο Κώστας Παπαγεωργίου σε μια «όρθια» συνέντευξη μιλά για το Stand up Comedy και τι να περιμένουν οι θεατές από την παράσταση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πλέον πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) μας έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια με χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην Αθήνα (Ιπποκράτους 118) και το ΟΞΥΓΟΝΟ στη Θεσσαλονίκη (Ολύμπου 81).
Ως εκ τούτου (επειδή δεν υποχρεούμαστε να καταβάλλουμε ΦΠΑ 23%) μειώνουμε τις τιμές των νέων σεμιναρίων μας. Παρακάτω θα βρείτε τις νέες μειωμένες τιμές.
Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων)
Έναρξη: 20 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνοι – Διδασκαλία: Γιώργος Φλωράκης, Δημήτρης Σούλτας, Γιάννης Κουλουκάκος, ραδιοφωνικοί παραγωγοί
• Αντικείμενο: Προετοιμασία και πραγματοποίηση μουσικής ραδιοφωνικής εκπομπής
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00
1ος κύκλος: Πέμπτη 20 και 27 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου 2014
2ος κύκλος: Πέμπτη 20 και 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου 2014
3ος κύκλος: Πέμπτη 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
• Κόστος: Για την παρακολούθηση ενός κύκλου: 65 €
Για την παρακολούθηση δύο κύκλων: 114 €
Για την παρακολούθηση και των τριών κύκλων: 154,50 €
• Στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas
Αναλυτικά: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους. Ο κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν έναν, δύο ή και τους τρεις κύκλους.
1ος κύκλος: Προετοιμασία ραδιοφωνικής εκπομπής με τον Γιώργο Φλωράκη
Πέμπτη 20 και 27 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου 2014
2ος κύκλος: Η είδηση στο μουσικό ραδιόφωνο με τον Δημήτρη Σούλτα
Πέμπτη 20 και 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου 2014
3ος κύκλος: Μουσική επιμέλεια με τον Γιάννη Κουλουκάκο
Πέμπτη 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες για τo παραπάνω σεμινάριo.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το μπαούλο με τα τέρατα
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Πόσα τέρατα μπορούν να χωρέσουν σε ένα μπαούλο; Μια κακιά μάγισσα που κάνει συνέχεια γκάφες, ένα βαμπίρ με καθόλου κοφτερά δόντια και άλλα πολλά τερατάκια κάνουν τα πάντα για να γίνουν τρομακτικοί ήρωες, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας διασκεδάσουν.
Μια σειρά «τρομακτικών» δραστηριοτήτων με τον εμψυχωτή Γιώργο Λυμπέρη που θα μας κάνουν όλους να ουρλιάξουμε από τα γέλια!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).
«Γίνε κι εσύ ένας Φύλακας»
Διαδραστικό παιχνίδι ρόλων - εργαστήριο αφήγησης (Role Playing Game) με αφορμή την εφηβική σειρά βιβλίων ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ του Άλεξ Σκάροου
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 2 το μεσημέρι (game session 2)
Στον ρόλο του Αφηγητή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στήνει την ιστορία και οι συμμετέχοντες,
χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, παίρνουν αποφάσεις για έναν χαρακτήρα της ιστορίας. Η επιτυχία της αποστολής, η ευτυχής κατάληξη της ιστορίας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα πάρει η κάθε ομάδα, αλλά και σε έναν μικρότερο βαθμό από την τύχη, που μπορεί να είναι με το μέρος τους ή εναντίον τους...
Γίνε κι εσύ ένας Φύλακας στα μονοπάτια του χρόνου, γνώρισε ανθρώπους από διαφορετικές εποχές και ζήσε επικίνδυνες περιπέτειες!
Στο παιχνίδι μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 9 ετών.
Διάρκεια: 1,5 ώρα
Αντί εισιτηρίου απαιτείται η αγορά ενός τίτλου της σειράς κατά την είσοδο στην εκδήλωση.
Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Συγγράφοντας μια ερευνητική εργασία: Σχεδιασμός, μεθοδολογία και τεχνικές συγγραφής εμπειρικής εκπαιδευτικής έρευνας (διάρκεια: 8 ώρες / 4 συναντήσεις) με τη Βασιλεία Χατζηνικήτα
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, στις 6 μ.μ.
Έναρξη: 10 Μαρτίου 2014
• Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία: Βασιλεία Χατζηνικήτα, Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Έρευνας στην Πράξη και Διευθύντρια Σπουδών Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
• Αντικείμενο: Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο-εργαστήριο θα αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της συγγραφής ερευνητικών εργασιών.
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Δευτέρα, 18:00-20:00
• Κόστος: 49 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο της Judith Bell Πώς να συντάξετε μια επιστημονική εργασία.
Αναλυτικά: Στόχος του σεμιναρίου-εργαστηρίου είναι η εισαγωγή και εξοικείωση των συμμετεχόντων με βασικές γνώσεις και δεξιότητες για τη συγγραφή ερευνητικών εργασιών που παρουσιάζουν εμπειρική έρευνα στην εκπαίδευση.
Κεντρικοί άξονες της θεματολογίας είναι οι ακόλουθοι:
• Βασικά στάδια και χαρακτηριστικά της συγγραφής μιας ερευνητικής εργασίας που παρουσιάζει εμπειρική έρευνα στην εκπαίδευση.
• Βασικά μέρη μιας ερευνητικής εργασίας (περίληψη, εισαγωγή, θεωρητικό πλαίσιο, μεθοδολογία, αποτελέσματα, συμπεράσματα), η λειτουργία και το περιεχόμενό τους.
• Αξιολόγηση της ποιότητας (δυνατά και αδύνατα σημεία) ερευνητικών εργασιών.
Το σεμινάριο-εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στη συγγραφή εμπειρικών ερευνητικών εργασιών, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες, σε υποψήφιους/ες διδάκτορες και σε νέους ερευνητές/τριες στις Επιστήμες της Αγωγής.
Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ διοργανώνονται και άλλα σεμινάρια για ενηλίκους. Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας και τη χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας). Όπου απαιτείται βιογραφικό, θα πρέπει να επισυνάπτεται στο e-mail.

NOBEL POP
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη
Από τον Φεβρουάριο, δύο φορές τον μήνα, αφιερώνουμε δύο ώρες σε γνωστούς νομπελίστες (8-10 το βράδυ). Θα ακούμε μουσικά θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από έργα τους, θα βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία τους, θα κάνουμε ζωηρές συζητήσεις, θα διαβάζουμε διαλεχτές σελίδες τους.
ύο δουλευτές της γραφής: Ζοζέ Σαραμάγκου (1998) / Τζ. Μ. Κουτσί (2003): Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014
• Δύο πληθωρικοί παραμυθάδες: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (1982) / Ορχάν Παμούκ (2006): Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
• Δύο του Παραλόγου και του Θεάτρου: Αλμπέρ Καμύ (1957) / Χάρολντ Πίντερ (2005): Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
Συνέχεια τον Μάιο με περισσότερα Νόμπελ!
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συζήτηση.
Για να πάρετε μια γεύση διαβάστε ΕΔΩ τι γράφει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης στο site της LIFO και ΕΔΩ στο BHMAgazino..
Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και την/τις ημερομηνία/ες των Νόμπελ που θέλετε να παρακολουθήσετε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Γαλάζια αγελάδα του Βασίλη Τσιαμπούση
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 το βράδυ
Η συναισθηματική περιπέτεια μιας οικογένειας και των γύρω της με καμβά την ίδια την Ιστορία.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νάσος Βαγενάς, ποιητής-κριτικός λογοτεχνίας, και ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη.
Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Φεβρουάριος 2014




Αγαπητέ Αναγνώστη,
Ο Φεβρουάριος μας βρίσκει ενθουσιασμένους με τα νέα βιβλία! Εξαιρετικοί τίτλοι σε κάθε κατηγορία μάς περιμένουν να τους ανακαλύψουμε! Παράλληλα, τασσόμαστε υπέρ της διατήρησης της ενιαίας τιμής του βιβλίου και ενημερωνόμαστε για όλες τις εξελίξεις από εδώ. Η αγαπημένη συγγραφέας των αληθινών ιστοριών Μαρία Τζιρίτα υπογράφει την ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΠΥΛΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, ένα βιβλίο που βασίζεται σε αυθεντικά γεγονότα και υπόσχεται να μας συγκινήσει, ενώ η Φανή Πανταζή επιχειρεί να μας παρασύρει ξανά σε περιπετειώδη λογοτεχνικά μονοπάτια με το ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ.
Για όσους από εμάς προτιμούν τις underground ιστορίες, ο εξαιρετικός Γιάννης Ρεμούνδος μάς χαρίζει τους ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ, ένα βιβλίο που πολύ δύσκολα θα ξεχάσουμε. Σε άλλο ύφος, το 300 - Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ είναι ένα επικό ιστορικό μυθιστόρημα για την τιμή και την αξιοπρέπεια. Οι 300, καθώς και η ΣΑΛΑΜΙΝΑ πραγματεύονται λογοτεχνικά το ίδιο θέμα με τη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή 300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας.
Ο συγγραφέας των best sellers ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΗΛΙΩΝ, Καλέντ Χοσεϊνί, έρχεται να μας συναρπάσει με μια συγκινητική και αξέχαστη ιστορία. Το βιβλίο ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΙΛΗΣΑΝ έχει εκδοθεί σε 49 γλώσσες, έχει πουλήσει πάνω από 9 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και διακρίθηκε ως το καλύτερο βιβλίο για το 2013 στην κατηγορία «Λογοτεχνία» από το GoodReads, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στη 2η θέση των προτιμήσεων των συντακτών του Amazon.
Η Στέλλα Λεβεντογιάννη-Χάρβι μέσα από ένα δυνατό μυθιστόρημα κάνει μια ιστορική αναδρομή στην Ελλάδα και τη σφαγή των Καλαβρύτων, ενώ η Σάρα Μπλέντελ μας κόβει την ανάσα με ένα καταιγιστικό και ανατρεπτικό θρίλερ, που την καταξίωσε ως μία από τις κορυφαίες συγγραφείς της νέας γενιάς σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Τέλος, όλοι εμείς που είμαστε λάτρεις του ιστορικού μυθιστορήματος και του Game of thrones έχουμε τη χαρά να κρατήσουμε στα χέρια μας τον ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ του βρετανού μετρ του είδους Μπέρναρντ Κόρνγουελ.
Ο Γιώργος Πιντέρης μας βοηθά να δώσουμε τη σωστή κατεύθυνση στη ζωή μας για να πάψει να ισχύει η γνώριμη σε όλους μας κατάσταση «ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ». Οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ εξηγούν τον αντίκτυπο της κρίσης στην υγεία μας σε παγκόσμια κλίμακα, με ειδική μνεία στην Ελλάδα. Στον ΟΛΕΘΡΟ θα διαβάσουμε για την ιστορία της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για το χρονικό ενός κόσμου που παραφρόνησε και αποτελεί ορόσημο στην ιστοριογραφία της μεταπολεμικής Ευρώπης για δεκαετίες, ενώ αναμένουμε τον συγγραφέα στη χώρα μας προσεχώς
Νέες προσθήκες στη σειρά ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ θα γεμίσουν ποιοτικά τον χρόνο μας σε τιμές που δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Επιλέγουμε ανάμεσα σε μερικά από τα πιο αγαπημένα βιβλία παγκοσμίως!
Με περισσότερους από 850 τίτλους σε e-books, βιώνουμε την εμπειρία της ανάγνωσης σε νέα διάσταση! Ακολουθήστε μας και στο Pinterest   
Στο ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, το πέμπτο βιβλίο της σειράς των ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΩΝ, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς κάποια βαμπίρ έχουν απαχθεί και οι απαγωγείς τους σχεδιάζουν να τα κάψουν στο Διαδίκτυο! Παράλληλα, η Αμέρικα βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις έξι ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ και προσπαθεί να πάρει τη σωστή απόφαση για το μέλλον της. Η καρδιά της όμως διχάζεται ανάμεσα στον Μέιξον και τον Άσπεν, ενώ μια τραγική απώλεια την κάνει να αμφισβητεί τα πάντα.
Το νέο βιβλίο της σειράς-φαινόμενο του Τζεφ Κίνι, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ 8, είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά και ως σετ δώρου, με το δικό μας ημερολόγιο σε συλλεκτικό κουτί για να γράψουμε τα απομνημονεύματά μας όπως ο Γκρεγκ Χέφλι. Η αγαπημένη συγγραφέας των κοριτσιών, Τζάκλιν Ουίλσον, μας χαρίζει ένα υπέροχο μυθιστόρημα για τη δύναμη της φιλίας, ενώ η Γιώτα Φώτου μέσα από μια αισιόδοξη, χιουμοριστική και ανατρεπτική ιστορία βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να ανακαλύψουν ποια είναι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή.
Τρεις νέοι τίτλοι κυκλοφορούν αυτό τον μήνα στη σειρά ΦΡΟΥΤΑ για παιδιά από 5 έως 8 ετών, ανάμεσά τους και οι νέες περιπέτειες του αγαπημένου μας Παραμυθά! Μην τους χάσετε! Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, Μάικ ο Φασολάκης, επιτέλους σε ολοκαίνουργιες περιπέτειες! Το νέο βιβλίο της σειράς, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ, συνοδεύεται και από CD με αφήγηση του παραμυθιού από τη Μαρί Κυριακού και τον Αργύρη Αγγέλου! Και για τους μικρούς ζωόφιλους, μια εντυπωσιακή έκδοση με ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ! Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσουμε την όρεξή μας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)
Κάθε μήνα, b>τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του! Αυτό το μήνα, διαβάστε το νέο βιβλίο της Νικόλ-Άννας Μανιάτη, ΠΙΣΩ ΑΠ’ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ!! Λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα!