Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Νέα Radar από τη Koden με λειτουρία ARPA για σταθερή παρακολούθηση μέχρι και 60 στόχων

Νέα Radar από τη Koden με λειτουρία ARPA για σταθερή παρακολούθηση μέχρι και 60 στόχων 
Με 19΄΄ SXGA LCD οθόνη και ξεχωριστό χειριστήριο για εύκολη εγκατάσταση, η σειρά Radar MDC-2900, είναι η πιο εξελιγμένη σειρά radar που κατασκευάζει KODEN.
19΄΄ SXGA LCD έγχρωμη οθόνη και ξεχωριστό χειριστήριο
λειτουργία SSP (Strong Signal Processing) για σταθερή απεικόνιση μικρών στόχων
λειτουργία CFAR για αυτόματη ρύθμιση του Gain και αυτόματη αποκοπή κυματισμού και βροχής
μοναδική μέθοδος ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, που εξασφαλίζει ότι ακόμη και οι πιο μικροί, μακρινοί στόχοι παρουσιάζονται ευδιάκριτα χωρίς παράσιτα
λειτουργία ‘true-trail’ για καταγραφή του ίχνους μονό των κινούμενων στόχων ακόμα και όταν το σκάφος είναι σε πορεία
overlay με χάρτη (δέχεται χάρτη C-MAP και εμφανίζει τους στόχους πάνω στο χάρτη)
ένδειξη στίγματος και απεικόνιση waypoints σε συνεργασία με GPS course-up και north-up (σε συνεργασία με GPS ή δορυφορική πυξίδα), true motion (σε συνεργασία με δορυφορική πυξίδα και speed log)
παρακολούθηση μέχρι 60 στόχων (ATA) και έξοδος σε plotter ή PC
δυνατότητα απεικόνισης μέχρι 254 στόχων AIS
διαθέσιμο και σε έκδοση Black Box, για σύνδεση με οποιοδήποτε μόνιτορ
πλήρως ελληνικό μενού  

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

VHF MARINE POLMAR NAVY-08 PORTABLE - ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΚΤΡΟΝ


VHF MARINE POLMAR NAVY-08 PORTABLE

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΦΟΡΗΤΟΣ VHF marine πομποδέκτης
Σχεδιασμένος για να είναι ένας αξιόπιστος πομποδέκτης VHF, το NAVY-08 προσφέρει υψηλές επιδόσεις, με ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή ελέγχου που παρέχει ρύθμιση σε θαλάσσιες ζώνες VHF καθώς και dual-watch λειτουργίες και  κανάλια μνήμης.
Κανάλι 16 Switch
Παρέχει γρήγορη πρόσβαση στο κανάλι 16, το θαλάσσιο κανάλι που χρησιμοποιείται συχνά.
PLL (Phase Lock Loop)
Παρέχει ακριβή και σταθερή επιλογή καναλιού.
ρύθμιση αποκοπής
Βοήθεια εξάλειψη του θορύβου μεταξύ των μεταδόσεων.
Κλείδωμα
Σας επιτρέπει να κλειδώσετε το πληκτρολόγιο προκειμένου να αποφευχθούν οι έλεγχοι από λάθος πάτημα.
Υψηλή / Χαμηλή Επιλογή ενέργειας
Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια επιλέγοντας την κατάλληλη ισχύ εκπομπής για μεγάλες ή μικρές αποστάσεις.
Ένδειξη στάθμης μπαταρίας
Δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας.
Οθόνη LCD με οπίσθιο φωτισμό
Σας επιτρέπει να λειτουργήσετε τον πομποδέκτη σε σκοτεινό περιβάλλον.
Κανάλια μνήμης
Σας επιτρέπει να αποθηκεύουν τα κανάλια όπως τα κανάλια μνήμης.
Διπλή / Tri-ρολόι
Σας επιτρέπει να επιλέξετε να DW / κανονική λειτουργία ή TRI / κανονική λειτουργία.
Παραδίδεται με: • handstrip κλιπ ζώνης • εγχειρίδιο χρήσης
TECHNICAL DATA
Frequency rangeX 156.025 -157.425 MHz - RX 156.300-162.000 MHz
RF Power
0.8 or 5W (selectable)
Audio distortion
5%
Antenna Impedence
50 Ohm
Sensivity at 12dB SINAD0.25μV
S/N Ratio (20dB)0.8μV
Squelch sensivityTreshold: -8dBμV (EMF)
Audio output power200mW con 10% THD
Power supply
“AA” 4 x batteries
Operating temperature
-15°C to +55°C
Dimension (H x L x D)
123 mm x 60 mm x 37 mm
Weight
190g (without batteries)

Ο θρύλος της θάλασσας

Ο θρύλος της θάλασσας

Ο θρύλος της θάλασσας
490 – 479 π.Χ.
«…Ο Ήλιος έκαιγε υπερβολικά για τέτοια εποχή. Η αλμύρα έτσουζε αφόρητα το κορμί μου. Η σκόνη, ανακατεμένη με λογής-λογής έντομα, τρύπωνε σαδιστικά στα σώματα των πολεμιστών κάνοντας τον ιδρώτα λάσπη. Ένιωθα πως δεν θα ξεκολλούσε πια ο μπρούτζος από το πετσί μου».
Στον Μαραθώνα… Ύστερα οι Θερμοπύλες, το Αρτεμίσιο, η Σαλαμίνα και η τελική αναμέτρηση στην πεδιάδα της Πλάταιας.
Ο Ευρύλοχος του Νικόλαου, από την Πλάταια, δοκιμάζεται στο έπος των Ελληνο περσικών πολέμων, στην πιο δοξασμένη περίοδο του ελληνισμού. Ο οπλίτης από τη Βοιωτία πέρασε τα  παιδικά του χρόνια στη Σκιώνη της Χαλκιδικής, όπου γνώρισε τον θρυλικό δύτη Σκυλλία και τη μοναχοκόρη του Κυάνη. Το παιχνίδι κάνει αχώριστα τα δυο παιδιά και το αγνό ερωτικό σκίρτημα ξυπνά στην αγκαλιά της αθωότητας. Ο Σκυλλίας, συνεργάτης και φίλος του Νικόλαου, γίνεται τρόπον τινά μέντορας του Ευρύλοχου, μαθαίνοντάς του τα μυστικά της θάλασσας. Αλλά πριν περάσει καν την εφηβεία, ο νεαρός επιστρέφει με τον έμπορο πατέρα του στη γενέθλια πόλη, αφήνοντας όμως την καρδιά του στα σμαράγδινα νερά της Χαλκιδικής.
Οι μέρες της επιστροφής είναι θαμπές.  Ο Πέρσης Κυρίαρχος επιβουλεύεται την Ελλάδα. Οι σκιές του Ολέθρου ματώνουν τα σύννεφα της Ανατολής, λεκιάζοντας το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Τον αέρα στεφανώνει ο κουρνιαχτός της αγωνίας. Ο ορυμαγδός της Οδύνης ταρακουνά τις Πύλες της Δύσης. Οι βάρβαροι της Ασίας αλυχτούν αφιονισμένοι. Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ακατάπαυστα. Πλοία αμέτρητα, μυριάδες πεζοί και καβαλάρηδες σέρνουνε πίσω τους το Χαμό…
…Είναι ίσως το μοναδικό ιστορικό μυθιστόρημα στην παγκόσμια πεζογραφία, που οι ήρωες του συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις Ελληνο-περσικές συγκρούσεις.
Από τον Μαραθώνα το 490 πΧ με τον Μιλτιάδη, τις Θερμοπύλες το 480 πΧ με τον Λεωνίδα, το Αρτεμίσιο και την Σαλαμίνα τον ίδιο χρόνο με τον Θεμιστοκλή έως την τελική αναμέτρηση στη Πλάταια το 479 πΧ με τον Αριστείδη και τον Παυσανία.
Ο θρύλος της θάλασσας
ιστορικό μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Σπυρίδων Μ. Βελούδος
Isbn:978-960-9692-35-9
Σελίδες: 504
Λιανική Τιμή: 19.50 ευρώ

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

documentary

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 7.15 το απόγευμα θα προβληθεί στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, το ντοκιμαντέρ του BBC «Οι Πλανήτες - Πεπρωμένο (49΄)»
Είσοδος ελεύθερη
***
synestiasi

Ετήσια συνεστίαση του Ομίλου - Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στις 9 μ.μ., σας περιμένουμε στη Μουσική Ταβέρνα «ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Ιλισσού 5, Θεσ/νίκη - περιοχή Αγίου Θεράποντα (Τούμπα), στην Ετήσια Συνεστίαση του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από την ίδρυσή του.
Ελάτε να περάσουμε όμορφα σ΄ ένα ζεστό περιβάλλον, απολαμβάνοντας φαγητό & ποτό, ζωντανή μουσική, χορό, δώρα για τους τυχερούς και … διασκεδαστικές εκπλήξεις!
Τιμή πρόσκλησης: 15 €
Προσκλήσεις διατίθενται στο γραφείο του Ο.Φ.Α. – Αλεξανδρείας 113 (τηλ. 2310 423133).
map
Βοηθήστε μας να προγραμματίσουμε μια επιτυχημένη εκδήλωση προμηθευόμενοι την πρόσκλησή σας πριν την ημερομηνία της εκδήλωσης ή τουλάχιστον δηλώνοντας την συμμετοχή σας με ένα e-mail στο ofa@ofa.gr, για να κρατήσουμε τις προσκλήσεις που θέλετε.
***

Αστρονομικό Ημερολόγιο 2016. Μόλις κυκλοφόρησε!!!

calendar2016
Το Αστρονομικό Ημερολόγιο εκδίδεται κάθε χρόνο από το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τονΌμιλο Φίλων Αστρονομίας.
Για το Αστρονομικό Ημερολόγιο 2016 οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν επιλεγεί από τις συμμετοχές στον«Μεγάλο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2015» που διοργάνωσε το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.
Οι αστροφωτογράφοι που ευγενικά παραχώρησαν τις πολύ όμορφες φωτογραφίες τους για αυτό το ημερολόγιο είναι οι εξής (αλφαβητική σειρά):
Αλεξανδρής Ευθύμιος, Αρχοντάκης Αλέξης, Βελισσαράτος Λευτέρης, Βλάχος Παύλος, Ηλία Αγάπιος, Κίντζιος Δημήτρης, Κωστάκης Γεώργιος, Μακρής Άγγελος, Μαλακόπουλος Μάνος, Παράβαλος Χρήστος, Πατάκος Μιχαήλ, Τριανταφύλλου Βασίλης.
Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης και τα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
***
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr
ofa logo

👍 Week Offers!!!Μοναδικές Προσφορές

Μεγάλος διαγωνισμός: Διαβάστε την "Ντουλμπέρα" και ταξιδέψτε στη Νάουσα


Μεγάλος διαγωνισμός
Διαβάστε το βιβλίο "Ντουλμπέρα" και ταξιδέψτε στη Νάουσα


www.metaixmio.gr



Διαβάστε το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Χριστίνας Ρούσσου και κερδίστε τριήμερη διαμονή στην πανέμορφη Νάουσα, τη γενέτειρα της συγγραφέα.
Στις 26 Νοεμβρίου 2015 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το μυθιστόρημα τηςΧριστίνας Ρούσσου με τον τίτλο Ντουλμπέρα, η αφήγηση μιας έξυπνης, μορφωμένης, όμορφης, δυναμικής και αρχοντικής γυναίκας -δηλαδή μιας «ντουλμπέρας» στη βλάχικη διάλεκτο-, που υπόσχεται να ζωντανέψει για τους αναγνώστες μια αλλοτινή, σαγηνευτική εποχή.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η συγγραφέας Χριστίνα Ρούσσου γιορτάζουν την κυκλοφορία του μυθιστορήματος προσφέροντας στους αναγνώστες ένα μοναδικό δώρο: όσοι αγοράσουν το βιβλίο έως και τις 23 Ιανουαρίου 2016 μπορούν να συμμετάσχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με σπιτικό πρωινό στο boutique hotel «Παλαιά Πόλη», στη Νάουσα! Ο μοναδικός ξενώνας (paleapoli.gr) στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίσμα που χρονολογείται από το 1900 και που στο παρελθόν φιλοξενούσε εργοστάσιο επεξεργασίας μεταξιού, αναπαλαιώθηκε υποδειγματικά και αναδεικνύει το πολιτιστικό υπόβαθρο της εποχής στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία της Ντουλμπέρας.

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση, στείλτε e-mail με τίτλο ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΑ στοdiagonismos@metaixmio.gr επισυνάπτοντας τη φωτογραφία του βιβλίου και της απόδειξης της αγοράς σας με τη σφραγίδα του βιβλιοπωλείου και γράφοντας στο σώμα του κειμένου τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση). Διαβάστε παρακάτω προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και διεκδικήστε την ευκαιρία να ταξιδέψετε στην πόλη όπου γεννήθηκε η συγγραφέας και στην εποχή από την οποία εμπνεύστηκε το μυθιστόρημα, χαρίζοντας στον εαυτό σας μια εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη σας. Αναζητήστε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας από τις 26 Νοεμβρίου.
Περισσότερα για το βιβλίο, τη συγγραφέα, τον ξενώνα Παλαιά Πόλη και τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό θα βρείτε ΕΔΩ.

Νέος τίτλος: ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ 1974-2014, του Νάσου Βαγενά

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε η συλλογική έκδοση των ποιημάτων του Νάσου Βαγενά με τον τίτλο Βιογραφία: Ποιήματα 1974-2014. Το βιβλίο, που είναι το τρίτο στη νέα σειρά ποιητικών Απάντων του ΚΕΔΡΟΥ (μετά από εκείνα του Βάρναλη και του Σαχτούρη), περιέχει τα έντεκα βιβλία του Βαγενά, τα δημοσιευμένα σε διάσημα σαράντα χρόνων.

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΡΝΗΣ ΓΑΤΑ ΜΠΑΡ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Νέος τίτλος: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ, του Φίλιπ Κερ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ | ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ | ΘΑΝΑΣΗΣ Ν. ΜΠΟΧΩΤΗΣ

Αθήνα: 5 στέκια για καφέ στο κέντρο της.

Αθήνα: 5 στέκια για καφέ στο κέντρο.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας