Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Πρόστιμο στην ΕΛ.ΑΣ.....

...για τις κάμερες παρακολούθησης

(ΑΠΟ http://www.enet.gr/)



Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Με πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμώρησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων την ΕΛ.ΑΣ. η οποία, παρά την απαγόρευση, πιάστηκε να παρακολουθεί με κάμερες το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε στις 22 Μαρτίου του 2007.

Για το ύψος του προστίμου συνεκτιμήθηκαν η βαρύτητα των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν, η προσβολή των προσωπικών δεδομένων των ατόμων που παρακολουθούνταν αλλά και το γεγονός ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι υπότροπο, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που παραβίασε την απόφαση της Αρχής (58/2005) που επέτρεπε τη λειτουργία των καμερών μόνο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Η ΕΛ.ΑΣ., όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ισχυρίστηκε ότι οι κάμερες λειτουργούσαν στην πορεία, όχι όμως για να την παρακολουθήσουν ή να την αστυνομεύσουν, αλλά για να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων διακοπής της κυκλοφορίας, διότι δεν επαρκούσε η φυσική παρουσία των αστυνομικών της Τροχαίας. Η Αρχή όμως δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι ελεγκτές της διαπίστωσαν ότι «καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας οι κάμερες που είναι εγκατεστημένες σε διασταυρώσεις ή οδικούς άξονες από όπου διέρχονταν οι διαδηλωτές και όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί, λειτουργούσαν και έπαιρναν εικόνες». Μάλιστα, όταν οι ελεγκτές μπήκαν στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μέτρων Τάξης στην οποία βρίσκεται το χειριστήριο των 49 καμερών που καλύπτουν το κέντρο της Αθήνας, διαπίστωσαν ότι οι κάμερες που ήταν στραμμένες στα Προπύλαια είχαν τη δυνατότητα πλήρους περιστροφής, αλλά και εστίασης σε πρόσωπα σε βαθμό που να είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους.Στην αίθουσα ήταν συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του ελέγχου 18 υπηρεσιακοί παράγοντες της ΓΑΔΑ, του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, άλλων υπηρεσιών, 2 εκπρόσωποι της Εισαγγελίας, ενώ στις 2 οθόνες (μόνιτορ) προβάλλονταν εικόνες από την Πατησίων και την Ομόνοια. Οταν οι ελεγκτές ρώτησαν τον γενικό διευθυντή της ΓΑΔΑ για ποιο λόγο γίνεται η σύσκεψη, εκείνος τους είπε ότι κάθε φορά που πραγματοποιείται μια πορεία καλούνται εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την καλύτερη διαχείριση τέτοιων εκδηλώσεων. Σε άλλη ερώτηση για το πώς ενημερώνονταν για την εξέλιξη της πορείας, τους είπε ότι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που επιτηρούσαν την πορεία επικοινωνούσαν με τους επικεφαλής τους μέσω ασύρματης επικοινωνίας (tetra) και μέσω κινητών τηλεφώνων. Αυτό το επιχείρημα επικαλείται και η Αρχή για να υποστηρίξει ότι η ΕΛ.ΑΣ. μπορούσε να ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων της διακοπής κυκλοφορίας χωρίς τη λειτουργία των καμερών.Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση με τροπολογία που ψήφισε μετά τη γνωστή γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά άναψε το πράσινο φως για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των διαδηλώσεων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/06/2008

Πόρισμα... ντροπή

(ΑΠΟ http://troktiko.blogspot.com)

"Η φωτιά φταίει για το χάσιμο των τριών δασοπυροσβεστών που βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από περίπου ένα χρόνο (στις 11 Ιουλίου του 2007), όταν παγιδεύτηκαν μέσα σε πύρινο κλοιό σε χορτολιβαδική περιοχή στο Δοξαρό του Κουλούκωνα Ρεθύμνου. Αυτό είναι το πόρισμα στο οποίο... κατέληξε η εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ανώτερο αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποτιθέμενο καταλογισμό ευθυνών σε όλους όσους οδήγησαν τους τρεις μέσα στο φονικό για αυτούς σημείο κατάσβεσης.
ΕΔΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ .......ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.....ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ;;;;;;"

ΦΡΑΚΑΡΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ…ΛΟΓΩ ΚΗΔΕΙΑΣ!!!

Ενα άρθρο που φωτογραφίζει το Ελληνικό ΜΠΑΧΑΛΟ αναδημοσιεύω απο την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ http://www.press-bank.gr/

Τα ευτράπελα της
πυρκαγιάς στον Υμηττό!!!
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ….
ΦΡΑΚΑΡΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ…ΛΟΓΩ ΚΗΔΕΙΑΣ!!!
Αυτά είναι τα εκπληκτικά ευτράπελα με την πυρκαγιά του Υμηττού:
Την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά της 25ης Ιουνίου στον Υμηττό, κατακαίγοντας έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες της Αττικής, την ώρα που είχε αποκλειστεί κάθε πρόσβαση-δίοδος προς το βουνό σε οποιονδήποτε, ξαφνικά ξεφύτρωσε από το πουθενά…. μία νεκροφόρα, μεταφέροντας φέρετρο με το νεκρό, αλλά κι ένα δεύτερο όχημα το οποίο μετέφερε τα στεφάνια!!!
«Πού πάτε κύριε;», ρώτησε το αστυνομικό όργανο τον οδηγό της νεκροφόρας.
«Πού λέτε να πάω κύριε», αναρωτήθηκε ο οδηγός της νεκροφόρας:
«Στο νεκροταφείο Παπάγου πηγαίνω, να θάψουμε τον νεκρό».
«Κάντε στην άκρη παρακαλώ, δεν μπορείτε να περάσετε, υπάρχει ρητή απαγόρευσης εισόδου. Δεν μπορεί να περάσει κανείς στο βουνό», επέμεινε το αστυνομικό όργανο.Ο οδηγός τρελάθηκε! Κατέβηκε από την νεκροφόρα εκνευρισμένος:
«Μιλάτε σοβαρά; Κι ο νεκρός θα μείνει εδώ; Αφού πρέπει να ταφεί.
Πιο πάνω στα 500 μέτρα είναι το νεκροταφείο, αφήστε μας να περάσουμε, 500 μέτρα θέλουμε μόνο», συνέχισε ο οδηγός.
«Κύριε μην επιμένετε, δεν βλέπετε ότι η φωτιά κατεβαίνει από το βουνό; Σε λίγο μπορεί να φτάσει στο νεκροταφείο και τότε θα ψάχνετε να βρείτε το νεκρό σας, μαζί με όλους τους άλλους θαμμένους.
Θα έχουν απανθρακωθεί όλα τα πτώματα.
Γι’ αυτό σας λέω, καθίστε εδώ, θα είσθε πιο ασφαλής κι εσείς και ο νεκρός σας».
Ο οδηγός της νεκροφόρας, λίγο ήθελε να πάθει εγκεφαλικό:
«Τι λες άνθρωπέ μου, άφησέ με να περάσω, έχω να παραλάβω κι άλλον νεκρό, μην με καθυστερείς», συνέχισε αγχωμένος, γιατί το ραντεβού του με τον…επόμενο νεκρό είχε ήδη αρχίσει να καθυστερεί!
Ο αστυνομικός όμως, πιστός στο καθήκον του να προστατέψει το βουνό από οποιονδήποτε ανεπιθύμητο, επέμεινε:
«Δεν βλέπεις κύριέ μου ότι δεν περνάει κανείς προς το βουνό;
Δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει φωτιά;
Δες όλο αυτό τον κόσμο που περιμένει εδώ! Δεν περνάει κανείς σου είπα.
Μην συνεχίζεις άλλο, γιατί μπορεί να σε συλλάβω.»!

Την ίδια στιγμή όμως, πίσω από την νεκροφόρα ήρθαν δύο άλλα πολυτελή αυτοκίνητα.
Το ένα μετέφερε τον Γενικό Γραμματέα της Ν. Δημοκρατίας κ. Ζαγορίτη, ενώ το δεύτερο, τον Δήμαρχο Παπάγου κ. Ξύδη.
Ήθελαν κι αυτοί να περάσουν, προκειμένου να…δουν από κοντά την φωτιά κι ενδεχομένως να κάνουν δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, εκφράζοντας την θλίψη τους για…τα καμμένα δένδρα.
Ο αστυνομικός μόλις τους αντιλήφθηκε, στάθηκε αμέσως σε θέση προσοχής, απέδωσε τον καθιερωμένο χαιρετισμό, κι έδωσε εντολή να ανοίξουν την κλειστή προς τον Υμηττό δίοδο, ώστε να περάσουν!!!
«Μα γιατί αυτοί περνούν στο βουνό;», ρώτησε ο οδηγός της νεκροφόρας και μαζί με αυτόν και άλλοι παριστάμενοι, οι οποίοι άρχισαν να αγανακτούν.
«Μα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Δ. και ακολουθεί ο Δήμαρχος Παπάγου.
Γι’ αυτούς δεν ισχύει η απαγόρευση», είπε μετά στόμφου το αστυνομικό όργανο!
Για καλή τύχη και πριν προλάβει να αντιδράσει ο οδηγός της νεκροφόρας, ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, έδωσε εντολή στον αστυνομικό να περάσει και η νεκροφόρα!!!
Έλα όμως που ήρθαν και οι συγγενείς του νεκρού, οι οποίοι έπρεπε και αυτοί να περάσουν από το μπλόκο της Αστυνομίας, για να παραβρεθούν στη νεκρώσιμη ακολουθία!
Με το έτσι, με το αλλιώς, δεκάδες αυτοκίνητα πέρασαν προς το μέτωπο της πυρκαγιάς, για να θάψουν τον νεκρό τους στο κοιμητήριο Παπάγου.
Κι όλα αυτά, την ώρα που η φωτιά συνέχιζε να κατακαίει τα δένδρα, μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από το κοιμητήριο Παπάγου.
Τα αυτοκίνητα των συγγενών στάθμευσαν τα οχήματά τους έξω από το κοιμητήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κυκλοφοριακό έμφραγμα!!
Όταν τα οχήματα της πυροσβεστικής άρχισαν να ανεβαίνουν το ένα μετά το άλλο (30 συνολικά), για να φτάσουν κοντά στην φωτιά, βρέθηκαν ακινητοποιημένα από τα αυτοκίνητα των συγγενών του νεκρού, οι οποίοι παρακολουθούσαν την νεκρώσιμη ακολουθία!!!
Έγινε το …έλα να δεις.
Οι πυροσβέστες αγανακτισμένοι δεν μπορούσαν να περάσουν εύκολα, ενώ κάποιος από αυτούς αναγκάστηκε να κάνει τον τροχονόμο, δίνοντας οδηγίες στα πυροσβεστικά πώς να περάσουν από τον στενό πια δρόμο, λόγω των πολλών σταθμευμένων αυτοκινήτων έξω από το Κοιμητήριο Παπάγου!!!
Για όποιον έχει απορία, τον ενημερώνουμε ότι αυτό είναι…έργο Ξύδη, Δημάρχου Παπάγου:
Εγκατέστησε το κοιμητήριο του Δήμου, μέσα στο παρθένο δάσος του Υμηττού, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο οικονομικά και ψηφοθηρικά, μια και άρχισε να πουλάει σωρηδόν τάφους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές, ακόμη κι εκτός Δήμου του, τους οποίους ως αντάλλαγμα φρόντιζε να μεταδημοτεύει στου Παπάγου!!!
Γι’ αυτό σήμερα το κοιμητήριο Παπάγου είναι από τα μεγαλύτερα της Αττικής, επεκτεινόμενο διαρκώς σε βάρος του δάσους, αν και ο Παπάγος είναι από τους μικρότερους πληθυσμιακά δήμους του λεκανοπεδίου.
Προβλέπεται ότι σε λίγα χρόνια, με την φόρα που έχει πάρει η επέκταση του νεκροταφείου, θα σκαρφαλώσει στην κορυφή του Υμηττού!
«Έτσι, δεν πρόκειται να ξανακινδυνέψουμε από πυρκαγιές», φέρεται να έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Παπάγου, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί η ακρίβεια της δήλωσης αυτής.

ΔΕΗ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ 7 – 8%

Και ενώ η κατάσταση στη χώρα πάει από το ΚΑΚΟ στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, η ακρίβεια έχει στήσει με την πλάτη στον τοίχο ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, και ενώ τα κόμματα χθες συζήτησαν ΔΗΘΕΝ τα περί «ακρίβειας», τα άσχημα «μαντάτα» έρχονται.
Σε αυξήσεις στα τιμολόγια της προσανατολίζεται η ΔΕΗ από 7 μέχρι και 8%.
Και τα «χαμπέρια» δημοσιεύτηκαν χθες (όχι ότι δεν τα ξέραμε εδώ και μήνες, αλλά τώρα είναι τα επίσημα).
«Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η αύξηση των οικιακών τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 7% από την 1η Ιουλίου, παρά τις εκκλήσεις των καταναλωτικών οργανώσεων για «πάγωμα» των ανατιμήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ.Φώλιας δήλωσε ότι περίμενε χθες, Παρασκευή, την εισήγηση της ΡΑΕ όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθούν οι αυξήσεις του 7% στους πελάτες της ΔΕΗ.
Επισήμανε ότι όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια οι χαμηλές καταναλώσεις, δηλαδή όσοι ξοδεύουν στο τετράμηνο μέχρι 800 κιλοβατώρες (το 43% των πελατών της ΔΕΗ), και οι πολύτεκνοι, θα έχουν μηδενική αύξηση, ενώ χαρακτήρισε τις αυξήσεις κατά 16% των τιμολογίων στην Ελλάδα που έχουν γίνει μέσα στον τελευταίο χρόνο σαν τις «χαμηλότερες» στην Ευρώπη.
Σε ότι αφορά στα βιομηχανικά τιμολόγια, θα αυξηθούν έως 10%.»
(ΠΗΓΗ in.gr)
Άντε και με το καλό να μας «μπει»…. ο μήνας.
Άντε και εις ανώτερα.
Τελικά αυτές οι συζητήσεις «περί ακρίβειας» είναι ότι πιο γελοίο υπάρχει, γιατί πολύ απλά από αυτές ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. Σίγουρα έρχονται και άλλες αυξήσεις.
Ας τις περιμένουμε, και για καλού και κακού ας έχουμε και μερικά υπογλώσσια πρόχειρα.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Από το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε (Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας) . Κηρύσσουμε εικοσιτετράωρη (24ωρη) προειδοποιητική απεργία σε όλα τα ανταποκριτικά γραφεία των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008 διεκδικώντας: 1. Την εφαρμογή της παραγράφου ένα (1) του άρθρου εννέα (9) της Σ.Σ.Ε. 2. Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας τεχνικού που απολύθηκε πρόσφατα από τον ΑΝΤ1. 3. Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο συρρίκνωσης ή διακοπής λειτουργίας των γραφείων που οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν στην Θεσσαλονίκη. 4. Να σταματήσει η καταπάτηση των πνευματικών μας δικαιωμάτων και η παράνομη πρακτική των τηλεοπτικών σταθμών να ανταλλάσσουν μεταξύ τους, χωρίς την συναίνεσή μας και χωρίς ιδιαίτερη αμοιβή, το οπτικοακουστικό υλικό που δημιουργούμε. Καλούμε όλους τους τεχνικούς, μέλη μας και μη και ιδιαίτερα αυτούς που εργάζονται με παροχή υπηρεσιών, εξαντλητικά ωράρια και χαμηλές αμοιβές, να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην απεργία μας.