Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

🔎 Για ένα καλοκαίρι γεμάτο μυστήριο 🕵



Μεγάλα μυστήρια για μικρούς αναγνώστες
Ποιος είπε ότι για να λύνεις μυστήρια και γρίφους πρέπει να έχεις κλείσει τα δεκαοχτώ; Τα σημαντικότερα εφόδια ενός καλού ντετέκτιβ είναι η περιέργεια και η φαντασία, κάτι που σίγουρα διαθέτεις σε αφθονία όταν είσαι παιδί. Βυθίσου λοιπόν στις πιο συναρπαστικές ιστορίες μυστηρίου και πάρε μέρος στις πιο απίθανες περιπέτειες που μπορείς να συναντήσεις γραμμένες στο χαρτί. Δες παρακάτω μερικές ακαταμάχητες, άκρως μυστηριώδεις προτάσεις βιβλίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, τα οποία μπορείς
να αναζητήσεις στο eshop μας ή στο βιβλιοπωλείο της γεοτονιάς σου.

Σειρά: Σέρλοκ Χολμς, ο μεγάλος ντετέκτιβ
Ο αόρατος έβδομος άνθρωπος
Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ
διασκευή: Όλιβερ Πάουτς
εικονογράφηση: Ντόμινικ Ρουπ Ένας σκύλος-φάντασμα στην ομίχλη
Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ
διασκευή: Όλιβερ Πάουτς
εικονογράφηση: Ντόμινικ Ρουπ
Μα τι τρέχει στο Λονδίνο; Ο Σέρλοκ Χολμς πρέπει να λύσει τρία απανωτά μυστήρια ταυτόχρονα! Για άλλη μια φορά, ο Σέρλοκ Χολμς και το κοφτερό μυαλό του είναι περιζήτητα. Ο μεγάλος ντετέκτιβ είναι σίγουρος ότι φαντάσματα δεν υπάρχουν. Αλήθεια;

Σειρά: Ακαδημία της οδού Μπέικερ
Ο Σέρλοκ Χολμς
και το εξαφανισμένο διαμάντι
Σαμ Χερν Ο Σέρλοκ Χολμς
και η κατάρα της οδού Μπέικερ
Σαμ Χερν
Περιπέτειες, τρέλες και μπελάδες. Δεν ήταν πάντοτε έτσι. Μέχρι που ο Τζον Γουάτσον γνώρισε τον Σέρλοκ Χολμς και το πιο διάσημο διαμάντι του κόσμου εξαφανίζεται. Μετά τις διακοπές, ο Σέρλοκ, ο Τζον και η Μάρθα επιστρέφουν στην Ακαδηµία της οδού Μπέικερ, αλλά προς µεγάλη τους έκπληξη διαπιστώνουν ότι αλλόκοτα πράγµατα συµβαίνουν στο σχολείο τους.

Σειρά: Οι υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς 
Σειρά: Κατ Γουλφ
Πακέτο: Οι υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς 
Το κερασάκι στην τούρτα // Τα σκυλιά του Μπάσκερβιλ
Σάλι Μόργκαν
εικονογράφηση: Φεντερίκα Φρένα Πακέτο: Η Κατ Γουλφ αναλαμβάνει δράση // Η Κατ Γουλφ σε επικίνδυνο έδαφος
Λόρεν Σεντ Τζον
εικονογράφηση: Ντάνιελ Ντεάμο, Μάικλ Ρέγιες
Το παιχνίδι έχει ξεκινήσει και ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου χρειάζεται τη βοήθειά σου καθώς έχει να εξιχνιάσει κάμποσες δύσκολες υποθέσεις και ο βοηθός του, ο Γουάτσον, λείπει. Ακολούθησε τη γενναία Κατ Γουλφ, τη Χάρπερ Λαμπ και τα ζώα που τις συντροφεύουν σε δύο περιπέτειες μυστηρίου, γεμάτες αισθήματα, ελευθερία, αληθινές αγριόγατες, ρακούν και χάσκι!

Σειρά: Πράκτορες του Πλανήτη

Σειρά: Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ
Η απαγωγή της Δ
Ελένη Ανδρεάδη
εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος Προσοχή, κάμερα!
Γίργκεν Μπανσέρους
εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
Στο πέμπτο βιβλίο της σειράς όλοι οι πράκτορες των προηγούμενων βιβλίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τη Διοικητή Δ αλλά και τη Γη από την ολική καταστροφή! Στην ολοκαίνουργια 31η του περιπέτεια ο Κλουζ μπαίνει στο στόχαστρο αδίστακτων εκβιαστών. Ένας αληθινός ντετέκτιβ όμως δεν υποκύπτει σε απειλές και πάντα έχει τη λύση!

Σειρά: Η Μιμή η Νευρική 
Σειρά: Λεονόρα Μπολτ
Η Μιμή η Νευρική ντετέκτιβ
Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
εικονογράφηση: Πίτερ Χ. Ρέινολντς Συμφορά στα βαθιά νερά
Λούσι Μπραντ
εικονογράφηση: Γκλάντις Χοσέ
Η Μιμή είναι ένα κορίτσι με προσωπικότητα, φιλοδοξίες, όνειρα… και νεύρα. Και όταν έρχεται αντιμέτωπη με ένα απίστευτο μυστήριο, γίνεται το πιο διάσημο κορίτσι ντετέκτιβ! Η Λεονόρα Μπολτ έχει ένα παλαβό σχέδιο, που αποδεικνύεται το πιο έξυπνο που κατέστρωσε ποτέ της! Ακολούθησέ τη σε ακόμα μία περιπέτεια γεμάτη επικές εφευρέσεις.

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες 
Ντετέκτιβ καλοκαιρινός
Ιουλία Κωστοπούλου
εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού Οι ντετέκτιβ της βεράντας
Ιωάννα Μπαμπέτα
εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Όταν ο ψαράς του χωριού εξαφανίζεται, δε γίνεται το καλοκαίρι σου να είναι αργό και μονότονο! Τους αρέσει να κάθονται στη βεράντα. Τους αρέσουν και τα μυστήρια. Και τότε μια εξαφάνιση συμβαίνει στη γειτονιά…

Σειρά: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ 
Σειρά: Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια
Κατάσκοποι στην άμμο
Ουλρίκε Ράιλανς
εικονογράφηση: Λίζα Χενς Τα μυστικά του φάρου
Λουτσία Βακαρίνο
εικονογράφηση: Πάολα Αντίστα
Κάτι παράξενο συμβαίνει στην παραλία. Υπάρχουν κατάσκοποι στην άμμο! Η δαιμόνια ντετέκτιβ Πένι Πέπερ δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει έτσι… Μια εκδρομή, μια τρομερή καταιγίδα κι ένας επικίνδυνος κακοποιός που μόλις δραπέτευσε από τη φυλακή. Η Έμιλι και η μαμά της δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια.

Σειρά: Ημερολόγιο εξερεύνησης
Καταδίωξη στους αιώνιους πάγους
Μπγερν Μπέρεντς, Κρίστοφ Ντίτερτ
εικονογράφηση: Φίλιπ Αχ Χαμένοι στο κάστρο των κινδύνων
Μπγερν Μπέρεντς, Κρίστοφ Ντίτερτ
εικονογράφηση: Φίλιπ Αχ
Εξερεύνησε μαζί με τον Τάσι τους αιώνιους πάγους. Προσοχή όμως! Η διαδρομή κρύβει κινδύνους. Θα τον βοηθήσεις να τους ξεπεράσει; Βοήθησε τους μικρούς εξερευνητές να αποκωδικοποιήσουν το μυστηριώδες Βιβλίο του Θησαυρού. Προσοχή όμως! Υπάρχουν ένα σωρό κρυφές παγίδες.

Σειρά: Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς
Νέφος θανάτου
Άντριου Λέιν Η κόκκινη βδέλλα
Άντριου Λέιν
Το ατρόμητο πνεύμα του 14χρονου Σέρλοκ και η δίψα του για περιπέτεια τον οδηγούν σε ένα ταξίδι γεμάτο αγωνία – από την ήσυχη εξοχή στον υπόκοσμο των λονδρέζικων λιμανιών. Ο νεαρός Σέρλοκ Χολμς ξέρει ότι οι ενήλικες έχουν μυστικά. Δεν περίμενε όμως να βρει τον πιο διαβόητο εκτελεστή του κόσμου στο Σάρεϊ – ούτε τον αδελφό του με κάποιον τρόπο αναμεμειγμένο στην υπόθεση.
Ένας απέραντος κόσμος, γεμάτος μυστήριο,
περιμένει να τον ξεφυλλίσεις.


ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ


 

Η ατζέντα της ημέρας: Η συμφωνία για το άσυλο - Τα 32 κόμματα των εκλογών - Η σειρά στο ΣΕΦ


Παρασκευή 9 Ιουνίου σήμερα γεγονός που σημαίνει ότι και κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες έχουν τα 32 κόμματα που πήραν την έγκριση από τον Άρειο Πάγο για να διεκδικήσουν την ψήφο μας
1
Συμφωνία στην ΕΕ για το άσυλο
«Ναι» στους δυο βασικούς πυλώνες: Συμφωνία επετεύχθη στους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ, στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο.
Τι αλλάζει; Βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη, για πρώτη φορά δημιουργείται ένας υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης, κάτι που παραδοσιακά ζητούσαν τα κράτη-μέλη της πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.
Ικανοποίηση στην Κομισιόν: Για «εξαιρετικά σημαντικό βήμα» στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ έκανε λόγο η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιλβα Γιόχανσον και για «ιστορική ημέρα» έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
2
Τα 32 κόμματα των εκλογών
Αποφάσισε για τα κόμματα ο Aρειος Πάγος: Τριάντα δύο είναι τα κόμματα και οι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με βάση την απόφαση του Αρειου Πάγου. Δείτε όλη τη λίστα ΕΔΩ.
Νέο «μπλόκο» στον Κασιδιάρη: Εκτός της εκλογικής διαδικασίας τέθηκαν 12 κόμματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του Ηλία Κασιδιάρη.
Στήριξη στους «Σπαρτιάτες»: Μετά την παραπάνω εξέλιξη ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μέσω δήλωσής του εξέφρασε ανοιχτά την στήριξή του στο κόμμα «Σπαρτιάτες». ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
3
Οι περιοδείες σήμερα και η νέα δημοσκόπηση
«Φουλάρουν» τις μηχανές: Τα κόμματα ανεβάζουν στροφές ενόψει των εκλογών με τους αρχηγούς να συνεχίζουν τις περιοδείες τους. Σήμερα, Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αιδηψό και την Ιστιαία. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Φθιώτιδα όπου θα επισκεφθεί τη Γλύφα και τη Στυλίδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το νομό Λάρισας. Θα ξεκινήσει από το Κιλελέρ, έπειτα θα μιλήσει στην Λάρισα και θα καταλήξει το απόγευμα στον Τύρναβο.
Αυτοδύναμη ΝΔ; Αυτοδύναμη ΝΔ και επτακομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο Open. Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή) η ΝΔ συγκεντρώνει 39,2% έως 43,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18% εως 22%, το ΠΑΣΟΚ 10% έως 13%, το ΚΚΕ 6% έως 8%, η Ελ.Λύση 3,4% έως 5,4%, η ΝΙΚΗ 3,1% έως 5,1%, η Πλεύση 3,8% έως 5,8% και το ΜΕΡΑ25 1,4% έως 3,4%.
Οι νέοι όροι του debate: Τη δυνατότητα να θέσουν στους πολιτικούς αρχηγούς διευκρινιστική ερώτηση και μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας θα έχουν οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
4
Ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών ο Παναθηναϊκός
Εσπασε το σερί: Ο Παναθηναϊκός έσπασε με 65-67 στο ΟΑΚΑ το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις (σταμάτησε στο 14-0), ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League σε 1-1.
Οι απώλειες που κόστισαν: Οι «ερυθρόλευκοι» που παρατάχθηκαν δίχως τον Κώστα Σλούκα έχασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους Τόμας Γουόκαπ και Σάσα Βεζένκοβ.
Η σειρά στο ΣΕΦ: Πλέον η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ (Κυριακή, 11/6, 21:15)ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
5
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού
Η νέα προθεσμία: Η πλατφόρμα, που είχε κλείσει στις 5 Ιουνίου, θα ανοίξει και πάλι σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 και θα μπορούν να γίνονται αιτήσεις έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.
Τι παρέχεται; Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Επιδοτούνται ακτοπλοϊκά; Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Άρωμα γυναίκας στο υπουργείο Υγείας



Άρωμα γυναίκας στο υπουργείο Υγείας
Είναι πλέον 100% σίγουρο ότι η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ήδη δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για το ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος της Αριστοτέλους. Ή μάλλον ποια... Μοιάζει εξίσου σίγουρο ότι θα έχουμε γυναίκα υπουργό Υγείας. Ή μήπως όχι;