Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Πένυ Ραμαντάνη 
Σελίδες: 184  
isbn: 978-960-6748-71-4     
Η παράσταση, όμως, πρέπει να συνεχίζεται. Ο κάθε μας ρόλος πρέπει να παίζεται άψογα. Γιατί παίζεται μόνο μια φορά. Κι αν πέσεις, πρέπει να σηκώνεσαι. Κι αν γελάς, πρέπει να γελάς με την καρδιά σου. Κι αν κλαις, να κλαις με την ψυχή σου. Να χορεύεις σα να 'ναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις. Να ονειρεύεσαι σα να γεννήθηκες τώρα. Γιατί η παράστασή μας, παίζεται μόνο μια φορά. Και τίποτα δεν μπορείς να διορθώσεις. 
Η Πένυ Ραμαντάνη τολμά να αγγίξει με αυτό το πρώτο της μυθιστόρημα ένα πολύ δύσκολο σύγχρονο ζήτημα: τη δύναμη που μεταδίνουμε στον άνθρωπο μας, αυτή που αντλούμε από αυτόν, που γίνεται ελιξήριο, που γίνεται φως μέσα στα σκοτάδια της σύγχρονης πραγματικότητας. Η νέα συλλογικότητα, το δόσιμο στον άλλο, αποτελούν τη διαχρονική πρόταση και της συγγραφέα μέσα από αυτό το ειλικρινά λυρικό κι ευαίσθητο μυθιστόρημα.

Αντιγόνη Κατσούρη συνέντευξη στο "Μουσικόραμα"

H Αντιγόνη Κατσούρη, αξιόλογη ερμηνεύτρια, διπλωματούχος πιανίστα, συνθέτης και ταυτόχρονα Νομικός, ένα νέο αστέρι στον χώρο του έντεχνου-έθνικ τραγουδιού που μας εντυπωσίασε τόσο με την πρώτη δισκογραφική της δουλειά «Ουράνιο Τόξο» όσο με την αθόρυβα δυναμική και ιδιαίτερη παρουσία της, μιλάει στον Δημοσιογράφο Ηλία Κουμπούνη, για την μουσική, τις ιδέες και τις προσωπικές τις σκέψεις. 
Διαβάστε στο Radio Greek sound 
Μαρία Παπαδάκη 
Έπινα που λέτε τη φραπεδιά μου, αγναντεύοντας απ’ το μπαλκόνι μου και μεταλλάσσοντας τη ματιά μου σε…. τηλεσκόπιο να κόψω κίνηση, ώσπου κάποια στιγμή το… τηλεσκόπιό μου.. κόλλησε στο σουλατσάρισμα ενός σκύλου-φίλου στο απέναντι μπαλκόνι,
που.. αγνάντευε κι’ αυτός, έχοντας το κεφάλι του ανάμεσα στα κάγκελα.. 

Ο Μικρός Πρίγκιπας συνεχίζει το ταξίδι του - από 17 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 3:30μμ και 6:00μμ

Από 17 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 3:30μμ και 6:00μμ ο «Περίπατος» παρουσιάζει το Αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ   
Η γνωστή ιστορία του μικρού αγοριού που φεύγει από τον πλανήτη του για να βρει ανθρώπους και να τους κάνει φίλους του! ''Ας γίνουμε φίλοι είμαι μόνος'' φωνάζει στην έρημο πιστεύοντας ότι ο αντίλαλος που ακούει είναι κάποιος άνθρωπος! 
Τη διαρκή αναζήτηση για τη συντροφιά για τη μοναδικότητα και την αλήθεια που μόνο μέσα από την αγάπη μπορούμε να βρούμε. πραγματεύεται η γνωστή ιστορία του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ και μας προκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί με τον Μικρό Πρίγκιπα στο Σύμπαν για να γνωρίσουμε μαζί του τον πλανήτη μας αλλά και άλλους πλανήτες μέσα από την αθώα ματιά του! '....
Ένας ύμνος στη ζωή, τη φύση, την αγάπη, τη φιλία. Ένα αντίδοτο για τη ματαιοδοξία, την πλεονεξία, τα πλούτη και την πειθαρχία της σύγχρονης ζωής.'' Στην παράστασή μας η ιστορία γίνετε ένα με τα παιδιά που την παρακολουθούν!  
Πώς? Η συνέχεια επί της σκηνής! 
Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι, έτσι.. οι ρόλοι αλλάζουν και τα παιδιά παριστάνουν με το δικό τους τρόπο την ιστορία που μόλις παρακολούθησαν.  
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Μανδαλά Μαρίνα Ζωντανή Μουσική (Ούτι) & Ήχητική Επένδυση: Δημήτρης Ματός Θεατρικό παιχνίδι: Σταυρούλα Μανδαλά Λουλούδι, Αλεπού, Φίδι: Μανδαλά Σταυρούλα Διάρκεια Παράστασης μαζί με το Θεατρικό Παιχνίδι 70 Λεπτά  
Για παιδιά από 3 ως 13 χρονών - τιμή εισιτηρίου 8 Ευρώ  
Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 219 9954189 - 6946235821  
ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ  
Ο ''ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ'' είναι μια θεατρική ομάδα η οποία απαρτίζεται από νέους καλλιτέχνες με εμπειρία και γνώση σε δραστηριότητες που έχουν ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού. 
Οι παραστάσεις μας βασίζονται στο θεατρικό παιγνίδι και τη διάδραση και αποσκοπούν στη καλλιέργεια της φαντασίας και της συλλογικότητας. Πιστεύουμε ότι με αυτό το τρόπο το παιδί έρχεται σε άμεση επαφή με το μαγικό κόσμο του θεάτρου και ας μην ξεχνάμε ότι το θέατρο είναι ένας υγιής δρόμος τόσο για τη πνευματική όσο και για τη σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Οι παραστάσεις μας παρουσιάζονται σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και πνευματικά κέντρα, καθώς επίσης και στο εργαστήρι μας όπου παραδίδονται μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και ζωγραφικής. 
O ‘Περίπατος’ αποτελείται από τους , Σταυρούλα Μανδαλά ηθοποιός, Μαρίνα Μανδαλά ηθοποιός, Βασίλης Σπυρόπουλος ηθοποιός, Kώστας Μανιατόπουλος εικαστικός, Δημήτρης Ματός μουσικός - ηχολήπτης.  
H ομάδα διατηρεί την έδρα της Γαβριηλήδη και Ξενοπούλου 17 Κάτω Ηλιούπολη Τ.Κ.16346

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΘΕΑΤΗ ΒΙΑ  
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΟΥΛΗ  
Κατηγορία: ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ  
Kωδικός Καταλόγου: 08281 
Ημ. Έκδοσης: 09/2010  
Ηλικιακή Ομάδα: ΕΝΗΛΙΚΕΣ  
ISBN: 978-960-453-791-4  
Σελίδες: 416  
Βιβλιοδεσία: ΑΔΕΤΟ 
Μου λέει ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς εμένα. Είναι δυνατόν να με αγαπάει και να μου φέρεται έτσι...; Η συγγραφέας, δικηγόρος ειδικευθείσα σε θέματα βίας κατά των γυναικών, ρίχνει άπλετο φως στα πραγματικά αίτια της κακοποίησης. 
Η ΑΘΕΑΤΗ ΒΙΑ είναι ένας πολύτιμος οδηγός αυτοβοήθειας για κάθε γυναίκα, καθώς με απλό και σαφή τρόπο παρουσιάζει: 
§ τα πρώτα σημάδια εκδήλωσης της βίας στη συντροφική σχέση· 
§ τη γενεσιουργό αιτία της κακοποιητικής συμπεριφοράς·  
§ τη δυναμική της βίας στον γονικό ρόλο και τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι βίαιοι άντρες, προκειμένου να επιτύχουν την ανάληψη της επιμέλειας των παιδιών·  
§ τις επιπτώσεις της βίας στα παιδιά·  
§ το νομικό πλαίσιο και το ρόλο της αστυνομίας, του εισαγγελέα και των δικαστηρίων στην πάταξη του φαινομένου·  
§ το ρόλο της οικογένειας και της κοινωνίας στη διαιώνιση της κακοποιητικής συμπεριφοράς· 
§ τεχνικές επιβολής ορίων από τη γυναίκα στην αρχή της σχέσης·  
§ τρόπους ασφαλούς απομάκρυνσης του βίαιου συντρόφου. Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο που περιλαμβάνει αληθινές ιστορίες γυναικών με σκοπό να βοηθήσει κάθε γυναίκα να συνειδητοποιήσει ότι δεν ευθύνεται για τη βίαιη συμπεριφορά του συντρόφου της και ότι, πάνω απ’ όλα, δεν είναι μόνη.

Παιδικά & εφηβικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος

Παιδικά & εφηβικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος 
Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2010  
Οκτώβριος 
Παντελής Σταματελόπουλος – Μαρία Ηλιοπούλου  
Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1821 (Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, ISBN: 978-960-04-4105-5, σελ. 232,  Οκτώβριος 2010) 
Ο Πάνος, είναι ένας χαρισματικός νέος, που η τύχη τον φέρνει αλυσοδεμένο στα Γιάννενα του Αλή πασά. Η Ροδιώ, είναι η πιο ταλαντούχα χορεύτρια στην Αυλή του φοβερού βεζίρη της Ηπείρου. Οι δυο νέοι, θα «δεθούν» μεταξύ τους για πάντα με ένα χρυσό μυστικό. Και η επανάσταση του 1821, αρχίζει… Όμως, σε έναν αγώνα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ευημερία για όλους: Τι είναι πολύτιμο και τι ασήμαντο; Τι είναι ηρωικό και τι ανάξιο λόγου; Στη μέση της σύγκρουσης δυο κόσμων, ο Πάνος και η Ροδιώ, παίρνουν θέση μάχης. Ενώ ο κρυμμένος θησαυρός του Αλή πασά, τους περιμένει…  
Κίρα Σίνου – Έρικα Αθανασίου  
ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ  
Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου 7 Οκτώβριου 1571  (Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, ISBN: 978-960-04-4106-2, Οκτώβριος 2010) 1571, κόλπος της Ναυπάκτου. Ο στόλος του Ιερού Συνασπισμού παρατάσσεται απέναντι στο στόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ονόματα όπως Θερβάντες, Ελ Γκρέκο, δον Χουάν γράφουν τη δική τους ιστορία, μαζί με Βενετσιάνους, Ισπανούς, Μαλτέζους, Οθωμανούς αλλά και χιλιάδες Έλληνες. 2008, Ναύπακτος. Ο Λέων και οι συμμαθητές του περιπλανώνται στους δρόμους της πόλης αλλά και στην ιστορία της. 2008, Πακιστάν. Ο χριστιανός Νίκος και ο μουσουλμάνος Σελίμ παλεύουν να σώσουν συνανθρώπους τους μέσα στη δίνη του πολέμου. 2008, Αθήνα. Μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή νέοι άνθρωποι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, συζητούν και αναζητούν τι τους χωρίζει και τι τους ενώνει. Τι σχέση μπορεί να έχει η Ναυμαχία της Ναυπάκτου με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, τη ρύπανση των θαλασσών και τις καταδύσεις; Και τι θα άλλαζε, άραγε, στην ιστορία αν το 1571 υπήρχαν κάμερες και δημοσιογράφοι; 
Ένα μυθιστόρημα για την αιώνια διαμάχη μεταξύ σταυρού και ημισελήνου.  
Αναστασία Τσαλδάρη  
Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ 
(Περιπέτεια, από 12 ετών, Οκτώβριος 2010) 
Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία φορά που η Αριάδνη βρέθηκε στην πολυτάραχη Ατλαντίδα και οι ελληνικοί μύθοι πήραν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια της. Αυτή τη φορά ο υπέροχος και τόσο καλά κρυμμένος αρχαίος πολιτισμός την ταξιδεύει σε ακόμη πιο μαγικά μονοπάτια. Μαζί με τον Νέαθ και τους νέους της φίλους ψάχνουν για χαμένα κειμήλια και έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνους εχθρούς. Οι αγαπημένοι μας ήρωες ξαφνιάζονται με τη δύναμη της ψυχής τους, ενώ παράλληλα δείχνουν δείγματα αληθινής φιλίας, θάρρους και αυτοθυσίας. Η Αριάδνη βάζει τη ζωή της σε κίνδυνο, για να διατηρήσει ζωντανή τη μυστική ζωή του βυθού αλλά και τα ίδια της τα ιδανικά: την ελευθερία και τη μοναδικότητα.  
Πόπη Μαγουλά-Γαϊτάνου  
ΈΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ  
(Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, Οκτώβριος 2010) Μια αδιόρατη λεπτή γραμμή ορίζει την ξεγνοιασιά, την παιδικότητα από την εφηβεία, την πρώτη νεότητα. Η Αλίκη διασχίζει με ανάμικτα συναισθήματα αυτή την καθοριστική γραμμή. Πού θα την οδηγήσει; Όνειρα, προσδοκίες, πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ο πρώτος ανεκπλήρωτος έρωτας, η γεύση του πρώτου φιλιού που την σημαδεύει. Τα πρώτα καρδιοχτύπια. Ένα βιβλίο γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία. Απευθύνεται όχι μόνο στους νέους αλλά και στους μεγαλύτερους. Στους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά και θέλουν να τα γνωρίσουν.  
Σοφία Παρασκευοπούλου 
ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ 
(Περιπέτεια, από 12 ετών, Οκτώβριος 2010)  
Η Μαργαρίτα, ο Αντώνης, η Ειρήνη και ο Λάκης μπλέκουν σε μια συναρπαστική περιπέτεια, όταν προσπαθούν να εξιχνιάσουν το έγκλημα που έγινε στο εγκαταλελειμμένο αρχοντικό των Κορδάτων. Το μυστήριο πυκνώνει καθώς οι έρευνές τους γίνονται αφορμή να ζωντανέψει το παρελθόν του αρχοντικού και να αποκαλυφθεί το καλά κρυμμένο μυστικό του ιδιοκτήτη. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ όταν κάνει την εμφάνισή της μια αδίστακτη σπείρα κακοποιών που προσπαθούν να αποκτήσουν με κάθε τρόπο αυτό που κρύβεται στο αρχοντικό. Τα παιδιά βρίσκονται ολοένα και πιο μπλεγμένα σε μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση.   
Γλυκερία Καραγκούνη  
ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ  
(Περιπέτεια, από 12 ετών, Οκτώβριος 2010) 
Ο Χριστόφορος είναι ένας συνηθισμένος δεκατετράχρονος – αν εξαιρέσει κανείς τη μυστηριώδη γέννησή του στον Όλυμπο που τη συνοδεύει το παράλογο μίσος του πατέρα του. Ένας αλλόκοτος βαρκάρης θα τον μεταφέρει μια καλοκαιρινή νύχτα κάπου στο Αιγαίο, σε μια παράξενη κατασκήνωση εφήβων που ήρθαν απ’ τον πλανήτη Ίωνα. Εκεί θα ανακαλύψει πως ο ίδιος είναι μισός Ίωνας και θα μυηθεί σε έναν νέο τρόπο ζωής και σκέψης. Η κατασκήνωση όμως κινδυνεύει. Εκείνος είναι ο μόνος που μπορεί να βρει το Φυλαχτό του Ποσειδώνα, να ανοίξει τη γαλαξιακή πύλη και να σώσει τους καινούριους του φίλους, αν και κανείς δεν μπορεί να του πει πώς. Ένα τρελό κυνηγητό στο παρόν και το παρελθόν, στους Δελφούς, τα στενά και τις σπηλιές της Σαντορίνης, την Κρήτη και τις Μυκήνες, όπου οι ήρωες θα διακινδυνεύσουν ακόμη και τη ζωή τους. Θα καταφέρει τελικά ο Χριστόφορος με την παρέα του να νικήσει το χρόνο, να βρει το φυλαχτό και να σώσει τους Ίωνες από το θάνατο; Μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη αγωνία, καταιγιστική δράση, δυνατά συναισθήματα και απρόβλεπτες καταστάσεις.  
Ασπασία Μαυρομμάτη  
ΤΕΟΝΤΟΡ, Ο ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥΛΗΣ 
(Μυθιστόρημα για παιδιά από 8 ετών, Οκτώβριος 2010) 
Σ’ ένα εξωτικό νησί, στη Σρι λάνκα στον Ινδικό ωκεανό μεγαλώνει σε μια ζούγκλα μια κοκοφοινικιά με τα ινδοκάρυδά της. Το πιο μικρό ινδοκάρυδο, ο Τέο, είναι πολύ ξεχωριστό. Είναι ένα ευαίσθητο και συνεσταλμένο ινδοκάρυδο που ζει στο δικό του φανταστικό κόσμο. Η ζωή του Τέο του ινδοκαρυδούλη αναστατώνεται από τότε που βλέπει στον ύπνο του ένα παιδάκι και μαθαίνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο ινδοκαρυδούλης θέλοντας να βοηθήσει το παιδάκι ζητάει τη βοήθεια της μαμάς του και των δύο φίλων του, ενός παπαγάλου, του Νταβίντ και του κουτσομπόλη Ερμή, που είναι μανιτάρι. Με ενωμένες δυνάμεις ζώα και φυτά όλων των ειδών θα βοηθήσουν τον Τέο. Για τον Τέο αρχίζει ένα περιπετειώδες και συναρπαστικό ταξίδι.  
Ιρέν Κολάς  
ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΡΙΤΣΙ  
(Οδηγός καλών τρόπων, από 10 ετών, Οκτώβριος 2010)  
Στο σπίτι μας ή στα σπίτια των άλλων, στο δρόμο, στο σχολείο ή στο εστιατόριο, καλό είναι να ξέρουμε πώς να φερθούμε για να μη νομίζει ο κόσμος πως μπήκε στη μηχανή του χρόνου και συνάντησε την κόρη του κυρίου Νεάντερνταλ! Να λοιπόν ένας απλός οδηγός για σημερινά κορίτσια που θέλουν να ξέρουν πώς να φερθούν σε κάθε περίσταση. Ένα διασκεδαστικό βιβλίο που θα σε βοηθήσει να νιώθεις άνετα και καλά με τον εαυτό σου, και να κατακτήσεις το σεβασμό και τη συμπάθεια των άλλων!  
Τζένι-Μάι Νουγιέν  
Η ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ  
Μετάφραση: Μίρκα Κονδάκη  
(Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, ISBN 978-960-04-1045-7, σελ. 680,  Οκτώβριος 2010) 
Πόλεμος ξεσπά ανάμεσα στις φυλές των ανθρώπων, τους Μιρδανούς και τους Χαραδόνες. Οι Χαραδόνες όμως έχουν αιχμαλωτίσει αμέτρητους δράκους και έχουν σχηματίσει με αυτούς ένα αήττητο στράτευμα. Ο νεαρός Ρέβιν μπαίνει στο στρατό των δρακοπολεμιστών της Χαραδόνιας και εκεί ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνεί με τους δράκους. Όταν μια άγνωστη δύναμη τους παρασέρνει στον αφανισμό, ο Ρέβιν, για να τους σώσει, ενώνει τις δυνάμεις του με ένα κορίτσι από το λαό των ξωτικών, τη Γελάνα, που φαίνεται να γνωρίζει το μυστικό τους... Η Τζένι-Μάι Νουγιέν σαγηνεύει τους αναγνώστες της με μια πολύχρωμη περιπέτεια φαντασίας γεμάτη ξωτικά, δράκους και μυστηριώδεις προφητείες, και με μια συγκινητική ιστορία για τον αφανισμό των δράκων. Ένα βιβλίο σαν ζωντανός θρύλος!   

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

"7 πέτρες για τη μοιχαλίδα"  
ISBN: 978-960-14-1810-0 
Αρ. σελίδων: 232   
Σε ένα χωριό στην άκρη της ερήμου, η Νουρ περιμένει την τιμωρία της: ένοχη μοιχείας και καταδικασμένη από ένα φετφά, πρέπει να λιθοβοληθεί. Στην πλατεία, οι πέτρες είναι ήδη έτοιμες. Η Νουρ δε φαντάζεται ότι μπορεί να αποφύγει την απονομή δικαιοσύνης και τις προγονικές παραδόσεις· πρέπει να πληρώσει για το λάθος της. Αλλά λογαριάζει χωρίς την παρέμβαση της ξένης, μιας Γαλλίδας στην υπηρεσία ανθρωπιστικής οργάνωσης, η οποία, προκειμένου να τη σώσει, θα επιστρατεύσει όλη της την ενέργεια και τη θέληση... 
Με λόγο ζωντανό, γεμάτο δύναμη, η συγγραφέας φιλοτεχνεί πορτρέτα γυναικών με μοίρα τραγική, που ταλαντεύονται ανάμεσα στο σεβασμό για την παράδοση, τον πόθο για την ελευθερία και το δικαίωμα στον
έρωτα και την απόλαυση... 
«Η Νουρ νιώθει στεγνή όσο και τα μαραμένα φύλλα που κολλάνε στις πατούσες της, όσο και το στερεμένο πηγάδι της. Τρώει όσο λιγότερο γίνεται, δεν ανάβει πια φωτιά για να διώξει το κρύο που συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα της, φροντίζει να μην αλλάξει τίποτα γύρω της, να μην κάνει την καρέκλα να τρίξει όταν τη μετακινεί και να χαράξει στο μυαλό της τη θέση του μικρού χαλιού προσευχής, για να αισθάνεται συντροφευμένη ενόσω θα οδηγείται στην πλατεία, την ώρα που ο ήλιος, καταβροχθισμένος από το βουνό, γίνεται μικρός σαν καρύδι. Θα έρθουν συνοδευμένοι από παιδιά και ψωριάρικα σκυλιά, που θα ριχτούν στην κατσίκα της, χρήσιμη για το προβλεπόμενο παραδοσιακό γεύμα. Θα φάνε αφού θα έχουν ρίξει τις εφτά πρώτες πέτρες, τις λεγόμενες σωτήριες. Εφτά, επαναλαμβάνει με τη βοήθεια των δαχτύλων της. Εφτά, όσες οι μέρες της βδομάδας, όσες οι πέτρες που συγκρατούν τη στέγη της αποθήκης. Εφτά πέτρες για να ανοίξουν το κεφάλι της σαν ρόδι γινωμένο στον ήλιο του καλοκαιριού».

Παρουσίαση του βιβλίου "Αργοναύτες του έρωτα" στην Κοζάνη

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης, και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τάσου Κοντογιαννίδη με τίτλο "Αργοναύτες του έρωτα" που θα γίνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, στο Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης (16ο χλμ. Κοζάνης-Σερβίων) στις 12 μ.μ. 
Για τον συγγραφέα και το βιβλίου του θα μιλήσουν προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Κοζάνης και ο συγγραφέας.
Συντονίζει ο Γεν. Γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, Σάββας Καλεντερίδης. 
Πληροφορίες στο τηλ. 6937270744

Thessaloniki International Film Festival


Προβολές 
ΟΛΥΜΠΙΟΝ 
Είμαι ο έρωτας 
(Ιταλία, 2009)  Ώρες προβολών: 18:00, 20:30, 23:00 Σκηνοθεσία: Luca Guadagnino .  Έγχρωμο, 120΄. 
***
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ 
Ταξιδιάρα ψυχή 
(Ελλάδα, 2009) Ώρες προβολών: 19:00, 21:00, 23:00  Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου. Έγχρωμο, 80΄. 
***
Αποκτήστε τώρα την κάρτας μέλους - CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης   
Γίνετε μέλος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εξασφαλίστε:   
- Ελεύθερη είσοδο (με σειρά προτεραιότητας) στις προβολές του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.  
- Ελεύθερη είσοδο (με σειρά προτεραιότητας) στις προβολές του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.  
- Έκπτωση στα εισιτήρια των αιθουσών ΟΛΥΜΠΙΟΝ και ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ για τις ταινίες Α' Προβολής και τα αφιερώματα.  
- Έκπτωση στις εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.  
- Αποστολή ηλεκτρονικού newsletter κάθε εβδομάδα.  
Για περισσότερες πληροφορίες για τα είδη της CineΚάρταF και τα προνόμια κάντε κλικ εδώ 
*** 
Βιβλιοπωλείο: η πρόταση της εβδομάδας  
Χρήστος Βακαλόπουλος 
Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της προβολής τεσσάρων ταινιών του Χρήστου Βακαλόπουλου και έκθεσης των βιβλίων που εξέδωσε, στις 11 Φεβρουαρίου 2000 στην Αθήνα και τον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ. Περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό υλικό, βιογραφικό σημείωμα, πλήρη φιλμογραφία, κείμενα και μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν από κοντά και μοιράστηκαν μαζί του πολλές προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες.  
Σελίδες: 90 Τιμή: 8.50 ευρώ 
Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλιοπωλείο του Ολύμπιον (Πλ. Aριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 378442 / 378428) ή στην ηλεκτρονικά διεύθυνση bookshop@filmfestival.gr.   
51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 
Από την ταινία «Ahlaam» του Μοχάμεντ Αλ - Νταράτζι
Αφιέρωμα στο σύγχρονο αράβικο κινηματογράφο   
To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ανήσυχο και πρωτοποριακό, αναζητώντας κινηματογραφίες που κερδίζουν έδαφος σε διεθνές επίπεδο και δημιουργούς που συγκροτούν μια δυνατή ανεξάρτητη φωνή, ξεκινά μια προσπάθεια να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον αραβικό κόσμο. Έτσι, το επερχόμενο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αραβικό Κινηματογράφο, σε μια κίνηση που επιδιώκει να μετατρέψει την πόλη της Θεσσαλονίκης στην πύλη που οδηγεί στην Ευρώπη τους ανερχόμενους δημιουργούς από τις αραβικές χώρες. Ταυτόχρονα, το αφιέρωμα θα εγκαινιάσει τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τα Φεστιβάλ του Άμπου Ντάμπι και της Ντόχα, στα οποία έχει προσκληθεί ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Εϊπίδης, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στον ελληνικό κινηματογράφο να προβληθεί και να διεκδικήσει μια θέση στην αραβική αγορά.  
Στον αραβικό κόσμο, οι σελίδες της ιστορίας γράφονται καθημερινά, επηρεάζοντας σημαντικά το παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό σκηνικό. Σ' αυτόν τον τόπο συνένωσης πολιτισμών και εθνικών ταυτοτήτων, όπου τα σύνορα της ανθρωπογεωγραφίας μεταβάλλονται αδιάκοπα, ο κινηματογράφος λειτουργεί ως ο πιο ευαίσθητος σεισμογράφος της κοινωνικής πραγματικότητας. Με γεωγραφικό πυρήνα τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ ευελπιστεί ότι θα μεταδώσει τις «κινηματογραφικές ματιές» των σκηνοθετών από τις αραβικές χώρες, που στο παρελθόν δεν είχαν την ευκαιρία να προβληθούν και να βρουν το δρόμο τους προς την Ευρώπη.  
Κυρίαρχη θέση στο αφιέρωμα κατέχει το έργο του ιρακινού δημιουργού Μοχάμεντ Αλ - Νταράτζι/ Mohamed Al- Daradji. Στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες του 32χρονου σκηνοθέτη, ο οποίος γεννήθηκε στη Βαγδάτη και βρήκε καταφύγιο στην Ευρώπη προκειμένου να αποφύγει τις διώξεις του καθεστώτος Σαντάμ. Ωστόσο, το 2003, μετά την πτώση του καθεστώτος και επηρεασμένος απ' τα προσωπικά του βιώματα, επέστρεψε στη γενέτειρά του, φιλτράροντας μέσα απ' τον κινηματογραφικό του φακό, το κατακερματισμένο Ιράκ. 
Η τελευταία του πολυβραβευμένη ταινία, με τίτλο Son of Babylon (2009), η οποία απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας και το βραβείο Ειρήνης στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2010, καθώς και το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2010, είναι ένα συγκινητικό road movie, με ήρωες ένα αγόρι και τη γιαγιά του, που αναζητούν τον αγνοούμενο πατέρα του μικρού. Μέσα απ' το ταξίδι τους, ο σκηνοθέτης χαρτογραφεί μια διαλυμένη χώρα, αλλά και τον ανθρώπινο ψυχισμό ενός λαού που πασχίζει να επουλώσει τις πληγές του, αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος. 
Στο ντεμπούτο του, με τίτλο Ahlaam (Ιράκ, 2005) σκιαγραφεί με ωμό ρεαλισμό τον εφιάλτη του πολέμου ιδωμένο μέσα από τα μάτια των τροφίμων ενός βομβαρδισμένου ψυχιατρικού ασύλου στη Βαγδάτη. Ο Μοχάμεντ Αλ - Νταράτζι, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες κι επικίνδυνες συνθήκες, καθώς ο ίδιος αλλά και μέλη του κινηματογραφικού του συνεργείου, απήχθησαν και βασανίστηκαν. Η ταινία, παρ' όλα αυτά, αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα του Ιράκ για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2007. 
Το ντοκιμαντέρ του, War, Love, God and Madness (2008), αποτελεί την καταγεγραμμένη μαρτυρία όσων συνέβησαν στη διάρκεια των γυρισμάτων του Ahlaam, αλλά και ένα αδιάψευστο ντοκουμέντο για την χαοτική κατάσταση που επικράτησε στο Ιράκ, λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Στο φεστιβάλ, θα προβληθεί επίσης και η μικρού μήκους ταινία του δημιουργού, με τίτλο My name is Mohamed
To πλήρες πρόγραμμα του αφιερώματος που θα περιλαμβάνει ταινίες πρόσφατης παραγωγής από τις αραβικές χώρες πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα. 
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ   
Ο Ισπανικός Εμφύλιος στον Κινηματογράφο   
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα παρουσιάζουν το αφιέρωμα «Ο Ισπανικός Εμφύλιος στον Κινηματογράφο», από την Πέμπτη 7 έως την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 στους νέους χώρους της Ταινιοθήκης στον Κεραμεικό και από τις 21 έως τις 27 Οκτωβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.  
Το αφιέρωμα «Ο Ισπανικός Εμφύλιος στον Κινηματογράφο» περιλαμβάνει 14 συνολικά ταινίες μυθοπλασίας -μεταξύ των οποίων οι 10 προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα-, ένα ντοκιμαντέρ κι αρχειακό υλικό από την περίοδο του εμφυλίου.  
Προσκεκλημένος της 2ης Εβδομάδας Ισπανικού Κινηματογράφου είναι ο καταξιωμένος 63χρόνος ισπανός σκηνοθέτης Χοσέ Λουίς Κουέρδα (Jose Luis Cuerda), βραβευμένος παραγωγός των ταινιών Tesis και Οι άλλοι του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ. Ο Χοσέ Λουίς Κουέρδα θα βρεθεί στην Αθήνα και θα προλογίσει την ταινία Η γλώσσα της πεταλούδας (Βραβείο Γκόγια Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, 1999), που θα προβληθεί στην τελετή έναρξης του αφιερώματος.  
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα διοργανωθεί και μία συζήτηση την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 18:00, όπου θα συμμετάσχει και ο προσκεκλημένος σκηνοθέτης. 
Το αφιέρωμα πραγματοποιείται επίσης σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ισπανίας στη Μαδρίτη (Filmoteca Espanola) και την υποστήριξη των εταιρειών διανομής PCV, Audiovisual και Carousel Films. 
Χορηγοί επικοινωνίας: AthensVoice, Κοντέινερ, KOSMOS 93.6 FM , Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 FM,Φιλία 66.5 ΑΜ, Στοκόκκινο 105.5 FM, culture.gr, tvxs.gr, myfilm.gr, forfree.gr, ispania.gr, AthensDigital.com
Με την υποστήριξη: Αθηνόραμα
Χορηγοί υπηρεσιών: IBERIA, FORTHcrs
Για αναλυτικές πληροφορίες για τις ταινίες και το πρόγραμμα του αφιερώματος κάντε κλικ
εδώ

Gamila Rocks Hotel - Φθινοπωρινή προσφορά

Gamila Rocks Adventure Resort 
440 04 ΑRISTI  ΖΑGORΙ - GREECE 
t. +30 26530 41070 | f. +30 26530 41080 | mob. 6955 693 721 |

iPanic vol 18

10.10.10, το 18ο τεύχος του iPanic είναι online. 
Υποκλινόμαστε στα κορίτσια που κόσμησαν τα εξώφυλλα μας (και κρυφοχαμόγελάμε με την Λόλα μας που έφτασε να γίνει εξώφυλλο και στο Έψιλον της Ελευθεροτυπίας)
Φανταζόμαστε την Ελλάδα μετά την τρόικα καθώς και τι θα γινόταν αν στον κόσμο κυριαρχούσαν οι gay. 
Αποκαλύπτουμε το πρόστυχο μήνυμα που κρύβει το νόμισμα των 2 ευρώ (σοβαρά μιλάμε)
Η συνέχεια στις ηλεκτρονικές μας σελίδες..   
IPanic - Web Magazine 

Έκθεση φωτογραφίας "Ειρήνη Είναι..."

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ  
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 
Κ.Ε.ΔΗ.Χ 
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 
FAX : 28210 74332  
Web SIte : www.dipeh.gr  
Email : dipeh@otenet.gr  
Έκθεση φωτογραφίας "Ειρήνη Είναι..." 
Από : 10/10/2010 Έως : 16/10/2010 
Διοργάνωση : Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων - Με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΧ 
Τόπος : Πύλη Sabbionara 
Ώρα : 10.00-14.00 & 18.30-22.00  
Είσοδος : ελεύθερη  
Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει έκθεση Φωτογραφίας με τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Φωτογραφίας Ειρήνη Είναι… στον οποίο ήταν επίσημος υποστηρικτής. Τον διαγωνισμό τον είχε διοργανώσει η ΜΚΟ κόσμος χωρίς πολέμους και βία υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO. Έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε πρώτα στην Αθήνα και στην συνεχεία θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος με πρώτο σταθμό τα Χανιά.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στην Πύλη Sabbionara. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από 10.00-14.00 & 18.30-22.00 .
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΧ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ-4DVD ADVENTURES ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

4DVDBOX ADVENTURES COLLECTION  
ΚΩΔ:27003397
BARCODE 5201364733978 
Μην χάσετε αυτό το καταπληκτικό 4πλό DVD, αξεπέραστο σε ψυχαγωγία, φαντασία και περιπέτεια.
Πρώτος ήρωας ο Μόμπυ Ντικ σε μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια.
Κυριευμένος από οργή, ο Κάπτεν ’χαμπ έχει μοναδικό σκοπό στην ζωή του να πάρει εκδίκηση από τον Μόμπι Ντικ, την μεγάλη άσπρη φάλαινα που του επιτέθηκε.
Ο Ροβινσώνας Κρούσος επιβιβάζεται σ’ ένα πλοίο με σκοπό να εγκαταλείψει για πάντα τη Μ. Βρετανία. Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πέφτουν σε σφοδρή θύελλα. Το πλοίο ναυαγεί και το πλήρωμα χάνεται στα κύματα με μοναδικό επιζώντα τον Ροβινσώνα, που η θάλασσα τον ξεβράζει σ’ ένα ερημικό, αχαρτογράφητο νησί.
Στο 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ένα τεράστιο "κήτος" διατρέχει τους ωκεανούς και προκαλεί τους ναυτικούς. Δεν είναι γέννημα της φύσης αλλά της ανθρώπινης επινόησης. Ο "Ναυτίλος" διοικείται από τον πλοίαρχο Νέμο, που έχει ορκιστεί να "τιμωρήσει" την ανθρωπότητα και να βοηθήσει τους αδικημένους.
Το κάλεσμα της άγριας φύσης είναι  μια κλασική περιπέτεια. Οι άνθρωποι είχαν βρει μέσα στο αρκτικό σκοτάδι ένα κίτρινο μέταλλο κι ορμούσαν κατά χιλιάδες προς το Βορρά. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονταν σκύλους δυνατούς και μαλλιαρούς, που να αντέχουν στη σκληρή δουλειά και την παγωνιά. Ένας μεγάλος σκύλος, διασταύρωση Αγίου Βερνάρδου με ποιμενικό, τους βάζει σε περιπέτειες.
Απολαύστε αυτό το μοναδικό 4πλό DVD και χαθείτε μαζί με τους ήρωες σε απίστευτες ώρες περιπέτειας.   
4DVD BOX ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ 
ΚΩΔ:27003398 
BARCODE:5201364733985
Ένας παραμυθένιος κόσμος, γεμάτος σοφία και γνώση, ανοίγεται μπροστά μας με τους πιο γνωστούς και διασκεδαστικούς μύθους του Αισώπου.
Ποντικάκια και λιοντάρια, αλεπούδες, άλογα και γάιδαροι, λαγοί και χελώνες πιάνουν το παιδί από το χέρι για ένα μαγευτικό ταξίδι στους μύθους του Αισώπου.
Ένα ταξίδι με ήρωες ζώα γνωστά στο παιδί, που το βοηθούν να γνωρίσει ανθρώπινους χαρακτήρες και ιδιότητες και να δομήσει σιγά-σιγά την προσωπικότητά του. 
DVD1: Ο Λαγός και η Χελώνα - Το Λιοντάρι και το Ποντίκι - Η Αλεπού με την Κομμένη Ουρά  
DVD2: Ο Αετός και η Αλεπού - Η Φαντασμένη Καλιακούδα - Η Γυναίκα και η Κότα   
DVD3: Το ’λογο και ο Γάιδαρος - Οι Δύο Φίλοι και η Αρκούδα  - Το Καναρίνι και η Νυχτερίδα  
DVD4: Το Λιοντάρι και ο Αγρότης - Ο Ψεύτης - Ο Προφήτης

9-10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ του Νίκου Ζακόπουλου Εταιρεία Θεάτρου "ΚΟΥΛΑ Η ΠΛΑΝΙΔΟΥ" φεστιβάλ3

Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα  «μικρό φεστιβάλ 3» 
φεστιβάλ νέων θεατρικών σχημάτων 
ΘΕΑΤΡΟ “3ος ΟΡΟΦΟΣ”, Καθολικών 4 
Ακολουθεί η παράσταση ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ του Νίκου Ζακόπουλου, η νέα θεατρική παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου "ΚΟΥΛΑ Η ΠΛΑΝΙΔΟΥ"
Ένα τσίρκο εν πλω με προορισμό τη "γη της επαγγελίας". Ένα ζευγάρι γελωτοποιών χρίζεται κατά λάθος (ή κατ’ ανάγκη;) παγκόσμιο σύμβολο ιδανικού. Κάθε επιβάτης ταγμένος στο προσωπικό του νούμερο. Ο εκφωνητής καθοδηγεί και υπνωτίζει. Εικοσιτέσσερις εικόνες – εικοσιτέσσερα διαφημιστικά σποτ προωθούν, εν αγνοία των πρωταγωνιστών τους, ό, τι "πουλιέται και αγοράζεται" υπό την επωνυμία Αfta-City. Υπάρχει πραγματικά η Αfta-City ή πρόκειται για την πιο επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια όλων των εποχών; Ένα παρελθόν ιδωμένο μέσα από ένα φίλτρο μέλλοντος. Ένα μέλλον ιδωμένο μέσα από ένα φίλτρο παρελθόντος. Γιατί η ιστορία και η διαφήμιση επαναλαμβάνονται… 
Ταυτότητα της παράστασης: 
Σκηνοθεσία: Καπή Φωτεινή, Κουβούσης Θανάσης, Στυλιανίδη Αναστασία  
Σκηνικά-Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε - Κούλα η Πλανιδού  
Μουσική: Τάσος Σωτηράκης  
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης  
Διανομή 
Εξαρχόπουλος Κωνσταντίνος, Ζώη Κασσιανή, Ιωακείμ Χριστίνα, Καπή Φωτεινή, Κουβούσης Θανάσης, Λώλος Στέφανος, Μαρινάκου Γεωργία, Παρτσουνίδου Κέλλυ, Στυλιανίδη Αναστασία 
Η Φωνή 
Τάκης Ζαχαράτος 
Πληροφορίες της παράστασης:
Οργάνωση: Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα
Εκδήλωση: Μικρό Φεστιβάλ 3
Ημερομηνίες: 9-10 Οκτωβρίου 2010
Τόπος διεξαγωγής: Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4, Θεσσαλονίκη
Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.
Πληροφορίες: 2310 535747, http://www.ougaklara.gr/
Ώρες παραστάσεων: 21:00  

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com,

Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο των 45ων Δημητρίων, Δήμος Θεσσαλονίκης
Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου
Συνεργάτης: Art Minds, γραφείο οργάνωσης παραγωγής και προώθησης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

PolisPress news

To Facebook σχεδιάζει να ενώσει τις δυνάμεις του με το Skype έτσι ώστε να αποκτήσει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.
Με την νέα υπηρεσία αυτή οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να μπαίνουν στο Skype με το λογαριασμό που έχουν στο Facebook χωρίς να είναι απαραίτητη η δημιουργία νέου λογαριασμού και στη συνέχεια θα απολαμβάνουν όλες τις δυνατότητες του [...] 
Σοκ προκαλεί στην βρετανική κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι ένας από τους πιλότους που χρησιμοποιούσε για τα αεροπορικά της ταξίδια η βασιλική οικογένεια, με τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχει πετάξει και η Ελισάβετ, κατηγορείται γιαβιασμούς και δολοφονίες.
Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Ράσελ Γουίλιαμς, ο οποίος κατηγορείται σήμερα ότισκότωσε δυο γυναίκες, επιτέθηκε σεξουαλικά σε άλλες δυο, [...] 
«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υµών συμμετάσχουν εις την Κυßέρνησιν θέλουν γνωρίσει µεθ´ εµού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δηµόσια υπουργήµατα δεν είναι δυνατόν να λαµßάνουν µισθούς αναλόγως µε τον ßαθµό του υψηλού υπουργήµατός των και µε τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι µισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριßώς µε τα χρηµατικά µέσα, [...] 
Θα σας γράψω μια μικρή ιστορία σχετική με τον τύμβο, που μου την αφηγήθηκε προ πολλού ένας φίλος, μόνιμος κάτοικος της Σαλαμίνας.
Ήτανε μέσα προς τέλη της 10ετίας του’80 όταν έφτασε στο νησί μια οικογένεια Γιαπωνέζων που έκανε τουρισμό. Μετά από αρκετή ταλαιπωρία καταφέρανε να βρούνε στο λιμάνι κάποιον άνθρωπο που μιλούσε την Αγγλική γλώσσα και [...] 
Έτοιμη να πετύχει την πρώτη της νίκη είναι η Εθνική Ομάδα απέναντι στη Λετονία στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21:45, MEGA), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2012.
Οι Έλληνες διεθνείς θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν τη νίκη με μια καλή εμφάνιση που θα τονώσει την ψυχολογία τους εν όψει της αναμέτρησης της Τρίτης που ακολουθεί απέναντι στο [...] 
Μακαρόνια με τηγανιτή ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί και σκόρδο
(Υλικά για τέσσερα άτομα)
Μισό κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
200 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα [...] 
Μια νέα πρόταση για τον ανεφοδιασμό με υδρογόνο των οχημάτων κυψελών καυσίμου (Fuell Cell Electric Vehicles – FCEV) στο σπίτι, παρουσίασε πρόσφατα η Honda στο Λος Αντζελες. Ο νέος οικιακός σταθμός έχει περιορισμένες διαστάσεις (μπορεί να χωρέσει σε ένα κανονικό γκαράζ), λειτουργεί με φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπορεί να παράγει μισό κιλό υδρογόνο την ημέρα με [...] 
Μια νέα έρευνα από μεγάλη διεθνή ομάδα ερευνητών έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στους πολύπλοκους γενετικούς παράγοντες που καθορίζουν το ύψος ενός ανθρώπου. Η μελέτη αποκάλυψε διαφορές σε 180 ξεχωριστά σημεία του γενετικού κώδικα (DNA), που μπορεί να παίζουν ρόλο στο πόσο ψηλός θα γίνει κάποιος. Οι περιοχές αυτές του DNA αφορούν γονίδια, τα οποία [...] 
Πόσες φορές δεν έχουμε ζηλέψει κάποιον επειδή μπορεί να τρώει ό,τι θέλει και να μην παχαίνει; Πόσες φορές δεν αποδίδουμε την αύξηση του βάρους μας στον κακό μας μεταβολισμό, επαναπαυμένοι συχνά λέγοντας «τι να κάνουμε; Δεν έχω καλό μεταβολισμό!» Είναι άραγε αλήθεια ότι ο μεταβολισμός αλλάζει ανάλογα με την ηλικία και ότι υπάρχουν τρόποι να [...] 
Ο υπουργός των Χιλιανών ορυχείων Laurence Golborne ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απομένουν μονάχα 89 μέτρα για να φτάσουν τα συνεργεία διάσωσης τους 33 μεταλλωρύχους. Η ανάσυρσή τους υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει δύο με δέκα μέρες αφότου τελειώσει η διάνοιξη της σήραγγας. Η ακριβής ημερομηνία εξαρτάται από το αν θα επενδύσουν τα τοιχώματα της σήραγγας με [...]

Νέοι, δώστε τόπο στα ...γεράματα!

Νέοι, δώστε τόπο στα ...γεράματα! 
Του  Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου γιορτάστηκε η ημέρα της «τρίτης ηλικίας» (αυτής που με ποιητική διάθεση χαρακτηρίζουμε και ως «χρυσή ηλικία») καθώς από το 1990 ο ΟΗΕ καθιέρωσε τη συγκεκριμένη ημερομηνία για τον εορτασμό.
Με ευχές για καλό Σαββατοκύριακο θα μου επιτρέψετε στη σημερινή μου blog-άποψη να αναφερθώ στο θέμα με έντονη χιουμοριστική διάθεση.
Από καθαρά ψυχολογική και κοινωνιολογική άποψη ήταν προφητικός ο λαϊκός μας τροβαδούρος όταν, ίσως και για αρκετά προσωπικούς λόγους, τραγουδώντας διακήρυσσε ότι «ο πενηντάρης είναι ο νέος της εποχής...»  Οι Έλληνες ζούμε 20 έως 40 χρόνια περισσότερα από όσα ζούσαμε στις αρχές του αιώνα αλλά η νοοτροπία που μας διακατέχει μοιάζει να εξαντλείται στην άποψη ότι η ζωή μας σταματά στα 60 ή τα 65 μαζί με την συνταξιοδότησή μας. Ολάκερο το κοινωνικό σύστημά μας ήταν δομημένο πάνω στην άποψη ότι με τη συνταξιοδότηση έρχεται και το τέλος της ενεργού συμμετοχής μας στα κοινά και στη ζωή, ενώ είναι σκέτο λάθος αυτή η αντίληψη. 
Αυτή, φυσικά, την  αντίληψη έρχονται  να διορθώσουν  σε μια από κοινού  φιλότιμη προσπάθεια  «τρόικα», Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο κ Γιώργος Παπακωνσταντίνου που βρήκαν πρόσφορο και γόνιμο έδαφος στα άτομα τρίτης ηλικίας  (και τους ενεργούς Δημόσιους υπαλλήλους) όπου ευδοκιμούν οι περικοπές συντάξεων και  αφαίμαξης εισοδημάτων και μαζί φορομπηχτικές κοινωνικές πολιτικές!.. 
Διαφημιστές και  οικονομολόγοι επικεντρώνουν  μονίμως την προσοχή  τους στον “οικονομικά ενεργό” πληθυσμό πράγμα που  σημαίνει ότι οι περισσότεροι αποδεχόμαστε μοιρολατρικά την περιθωριοποίησή μας ως 50ρηδες ή 60ρηδες ενώ η ζωή συνεχίζεται με ικανοποιητική ποιότητα για τους 70ρηδες και οι προοπτικές είναι ευνοϊκές ακόμη και για κάποιους «ρωμαλέους» 80ρηδες! Στις αρχές του  αιώνα μας ο  μέσος όρος ζωής  για τους περισσότερους  Ευρωπαίους και  Αμερικανούς ήταν  περίπου 47 χρόνια  ενώ σήμερα έχει  ξεπεράσει τα 77 για τους άνδρες και για τις γυναίκες τα 83 χρόνια ζωής. Με άλλα λόγια επιμηκύνθηκε πλέον η ζωή μας κατά 30 περίπου χρόνια και σημειώθηκε μία αναστροφή στην πληθυσμιακή πυραμίδα όπου τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής στην δημογραφική εικόνα των λαών του Δυτικού κόσμου μοιάζει να είναι για άτομα άνω των 55 χρόνων και όχι κάτω των 30 χρόνων όπως συνέβαινε παλιότερα. 
Στην Αμερική,  τη Μέκκα κάθε παράδοξου και πρωτοποριακού, 70ρηδες και 80ρηδες δημοσιεύουν βιβλία και 60ρηδες μεγαλουργούν σε καριέρες που νωρίτερα φάνταζαν για αυτούς ως «όνειρα θερινής νυκτός». Οι Έλληνες χαριτολογώντας για τις δυσκολίες της ζωής λέγαμε ανέκαθεν ότι «τα πρώτα είκοσι χρόνια είναι δύσκολα, μετά όλα τα συνηθίζει κανείς...»  Ίσως η ορθή ψυχοκοινωνική αντιμετώπιση της νέας αυτής ιατρικής και κοινωνιολογικής πραγματικότητας της δημογραφικής επιμήκυνσης της ζωής μας να συνίσταται σε αυτό που θα πρέπει να λέμε εφεξής «τα πρώτα 40 χρόνια τα πέρασα όπως τα πέρασα, αλλά τα επόμενα 40 θέλω να αλλάξω και να κάνω πράγματα που δεν τόλμησα νωρίτερα ίσως δεσμευμένος από ψυχοκοινωνικές αναστολές και αισθήματα ενός στείρου καθωσπρεπισμού...” 
Νέοι, παραδεχθείτε  το λοιπόν και, επί τέλους, δώστε... 
Τόπο στα...γεράματα!

Geopolitics-GR

* Με ιδιωτικές κορβέτες και εταιρείες ασφαλείας απαντά η ναυτιλία στους πειρατές  
* Συνεργασία κατά της ΕΤΑ ζητά η Ισπανία από τη Βενεζουέλα  
* Επιτυχής δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου Μπουλάβα στη Ρωσία  
* Το οικονομικό θαύμα της Ινδίας  
* Αβέβαιο μέλλον για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν  
* Στην Κύπρο ο Μεντβέντεφ  
* Συνεργασία με τον Πάπα κατά της «Ισλαμοφοβίας» θέλει ο Αχμαντινεζάντ 
* Τετρακόσιες χιλιάδες μετανάστες απέλασαν οι ΗΠΑ  
* Επιθέσεις ισραηλινών αεροσκαφών κατά παλαιστινιακών «στόχων» στη Γάζα

Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: ¨ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΡΕΙΑ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ¨

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, 
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή  
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555  
email: press@gpetalotis.gr  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
O Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής πραγματοποίησε πολιτική ομιλία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στην Κομοτηνή. 
Χαιρετισμό απέστειλε και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ , Μιχάλης Καρχιμάκης. Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, του Γ.Γ. της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Χατζηκωσταντίνου, της Γ.Γ. της Περιφέρειας, Θεοδώρας Κόκλα, του Νομάρχη Ροδόπης και υποψηφίου Περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, υποψηφίων Αντί-περιφερειαρχών, υποψηφίων Δημάρχων δημοτικών και περιφερειακών σύμβουλων που έδωσαν μαζικά το παρόν καθώς και πλήθος συμπολιτών του, ο Γιώργος Πεταλωτής στην ομιλία του αναφέρθηκε στον «ένα χρόνο Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στην πορεία και τις προκλήσεις, για μια νέα Ελλάδα».  
Η πορεία της χώρας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, ο Καλλικράτης καθώς και τα τοπικά ζητήματα, ήταν τα σημεία στα οποία εστίασε ο Γιώργος Πεταλωτής στην ομιλία του. Η συμπλήρωση ενός χρόνου Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης της Κυβέρνησης, με τον αγώνα να συνεχίζεται, για την διάσωση της χώρας και τις μεγάλες αλλαγές, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πεταλωτής.  
Στην ομιλία ανέπτυξε την άποψή του για την πορεία της Ροδόπης, επάνω στον καμβά της συνολικότερης πορείας της χώρας, στο πλαίσιο των ειδικών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Τόσο σε ζητήματα καθημερινότητας στο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο, όσο και σε σχέση με την αναγκαία αλλαγή και προσαρμογή στις νέες συνθήκες που απαιτεί η διεθνής πραγματικότητα, με έμφαση στον νέο διεθνή καταμερισμό εργασίας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την εκμετάλλευση της φυσικής της γεωγραφικής και περιβαλλοντικής της προίκας.  
Αναφερόμενος στον Καλλικράτη, τον οποίο χαρακτήρισε επανάσταση και πρόκληση, όχι μόνο για την αυτοδιοίκηση αλλά και για το επιτελικό κράτος, επεσήμανε το γεγονός ότι η εφαρμογή του συμπίπτει με αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ακολούθως, τόνισε ότι όσοι επιλεγούν από τον ελληνικό λαό να υπηρετήσουν αυτό τον θεσμό, θα πρέπει να κινηθούν με ταχύτατους και αποφασιστικούς ρυθμούς, διότι ο Καλλικράτης θα κριθεί στην πράξη.  
Δεσμεύτηκε επίσης για αδιάκοπο και υπεύθυνο αγώνα για την περιοχή του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου επιτρέπει την ανάδειξη στελεχών από την περιφέρεια, προκειμένου να προσφέρουν καταλυτικά στην απαιτητική προσπάθεια να εκμηδενιστούν οι παθογένειες δεκαετιών από τον τόπο. Και βέβαια να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η έννοια της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης. Όσον αφορά στα τοπικά ζητήματα, ο Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής δηλώνοντας ότι με πολύ γρήγορες διαδικασίες βρέθηκε οικόπεδο, χρηματοδότηση και έχει προχωρήσει η μελέτη, στη σημαντική πρόοδο του Περιφερειακού Επενδυτικού Προγράμματος στην Περιφέρεια ΑΜΘ, στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, στην υποστήριξη της ΕΝ.ΚΛΩ και της ΕΑΣ Ροδόπης, στον Κάθετο άξονα ο οποίος είναι εντός χρονοδιαγράμματος, στην εκμετάλλευση των τουριστικών δυνατοτήτων της Ροδόπης καθώς και στη διαμόρφωση και εφαρμογή νέου μοντέλου ανάπτυξης εκτός των παραδοσιακών κλάδων 
Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Πεταλωτής ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να απαιτούν και να διεκδικούν τις όποιες επιλογές γίνονται για την ανάπτυξη του τόπου.