Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009 θα επισκεφτεί στις 18.00 το Κασσανδρινό, 19.00 τη Φούρκα και θα μιλήσει στην Κασσάνδρα στις 20.30.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Απίστευτο! Δείτε χάρτη που έδωσαν στα Τουρκικά σχολεία!!! Ας ευθυμήσουμε λίγο.... Ρε Γιώργο γιατί δεν φτιάχνεις τα δόντια σου? Απίστευτη δόση γέλιου με γκάφες απο όλο τον κόσμο Ανέκδοτο Η Τζούλια σήμερα έγινε...γυναίκα--

Αφεντούλα Ρεζέλη συνέντευξη στο "Μουσικόραμα" απο τη Μαρία Παπαδάκη

Αφεντούλα Ρεζέλη συνέντευξη στο "Μουσικόραμα" απο τη Μαρία Παπαδάκη Η Αφεντούλα Ραζέλη, με τη μορφή σαν από.. πίνακα της Αναγέννησης και τη φωνή σαν από.. παλιάς σαντέζας λαρύγγι, συνδυασμός που…. βάλλει για να… επιβληθεί και τα καταφέρνει περίφημα, εξιστορεί και θυμάται, αναπολεί και χαμογελά, απαντώντας στις άκρως ανακριτικές ερωτήσεις που τις κάνω, με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου της δίσκου, που τιτλοφορείται «Ξυπνήστε χαρές μου».. Χαρείτε το!!!
«Λεβέντικες καρδιές» Ερμηνεύει ο Λάκης ΧαλκιάςΝΕΟ CD «ΛΕΒΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ» ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΑ- ΚΟΡΑΚΑΚΗ
«Τα λαϊκά είναι κόκκινο πανί για ραδιόφωνα και τηλεοράσεις» Λάκης Χαλκιάς - Βαγγέλης Κορακάκης συνυπάρχουν για πρώτη φορά δισκογραφικά με τις λαϊκές «Λεβέντικες καρδιές» και στο πάλκο

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Καλά κρατάει η παραγκά της δεξιάς στην Πρέβεζα O ήλιος του μεσονυκτίου Μπράβο παιδιά της ΔΑΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΓΑΒΡΑ"

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά «Πόλεμο κατά των Καλάς σημαίνει η απαγωγή Λερούνη» Ερευνα σχετικά με τις διαφορετικές "ταυτότητες" στην Τουρκία Τουρκικό ιστιοφόρο στα Ίμια Προκαλεί και δεν δηλώνει Ελληνίδα Τουρκία: Πτώση εμπορικού ελλείμματος 40% τον Αύγουστο ΠΓΔΜ - Η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών αποσύρει την επίμαχη εγκυκλοπαίδεια Τ/κ Τύπος – Υπόθεση Οραμς Ο θαυμαστός κόσμος των media Κατσέλη VS Κουμουτσάκος: Να ζητήσει τώρα συγγνώμη EE: Στη Γεωργία η μεγαλύτερη ευθύνη για την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία Τουρκία: βίαιη προσαγωγή στο δικαστήριο για δύο Κούρδους βουλευτές ζήτησε ο εισαγγελέας Ερντογάν: Δεν μας λαμβάνουν υπόψη... Όταν «απολογήθηκε» ο Αλ. Ντάουνερ Κλιματική αλλαγή και ασφάλεια «Ακούν Καραμανλή και Παπανδρέου και νομίζουν ότι είναι οι παλιοί...» Καλή ψήφο Έλληνα πολίτη! Τουρκία: 350 δισ. δολ. στις μεταφορές Δήλωση Ντ. Μπακογιάννη σχετικά με την απόφαση απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Φωκάς κατά Τουρκίας Η Βόρειος Ήπειρος στην δίνη των εξελίξεων «Mακέτα» το υβριστικό εξώφυλλο

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - ψηφοδέλτιο
Θέμα της εβδομάδας: Εκλογές: «Καλό βόλι» Ουσιαστικό αρσενικού γένους.
Το ψηφοδέλτιο είναι το «δελτίο», το φύλλο χαρτιού που ρίχνουν στην κάλπη οι εκλογείς ή ψηφοφόροι όταν ψηφίζουν και δηλώνουν την προτίμησή τους.
Η λέξη ψηφοδέλτιο δηλώνει επίσης και το συνδυασμό, δηλαδή τον κατάλογο με τα ονόματα των υποψηφίων που συμμετέχουν σε εκλογή και εκπροσωπούν κόμμα, παράταξη κτλ.
Στην αρχαία Αθήνα η ανάδειξη των βουλευτών επί Σόλωνα γινόταν με εκλογή, ενώ, μετά τις μεταρρυθμίσεις του πολιτεύματος από τον Κλεισθένη, με κλήρωση.
Ως κλήροι χρησιμοποιούνταν λευκοί και μαύροι κύαμοι (κουκιά), oπότε ο υποψήφιος, αν το κουκί ήταν άσπρο, είχε κάθε λόγο να χαίρεται, αλλιώς τα έβαφε «μαύρα».
Από κει προέρχεται και η φράση «κουκιά μετρημένα».
Επίσης, σε ψηφοφορίες για τους εκτοπισμούς πολιτών –τους γνωστούς οστρακισμούς ή εξοστρακισμούς– χρησιμοποιούσαν ως ψηφοδέλτια όστρακα, δηλαδή τεμάχια ή θραύσματα πήλινων αγγείων, πάνω στα οποία κάθε πολίτης χάραζε το όνομα εκείνου που θεωρούσε ότι έπρεπε να εξοριστεί.
Στη νεότερη Ελλάδα από το 1864 μέχρι το 1926 οι ψηφοφόροι ψήφιζαν στις βουλευτικές εκλογές με το σύστημα των σφαιριδίων.
Έριχναν δηλαδή σε σιδερένιες κάλπες που ήταν χωρισμένες σε δύο μέρη (ΝΑΙ και ΟΧΙ) μεταλλικά σφαιρίδια, είτε προς την πλευρά του ΝΑΙ είτε προς την πλευρά του ΟΧΙ.
Από κει προήλθε και η φράση «καλό βόλι».
Χάρτινα ψηφοδέλτια χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1912 στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, ενώ σε βουλευτικές εκλογές χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1920, στη Θράκη και στο μέτωπο της Μικράς Ασίας.
Υπενθύμιση:Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων λεξικογραφίας της άσπρης λέξης με έγκριτους πανεπιστημιακούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ή να διαβάσετε τις απαντήσεις του κ. Βενιζέλου προς τις ερωτήσεις που του τέθηκαν απο φίλους της ιστοσελίδας και bloggers, εδώ: http://www.evenizelos.gr/e-interview

Ενόψει των κρισίμων εκλογών...

Σπίτι μου είναι οι Αιγές κι όλη η Ελλάς μ΄ανήκει, το εγώ μου δεν απεμπολώκι ας το πουλούν οι λύκοι. & Χρώμα δεν έχω κι αρχηγό, χρώμα ο εαυτός μου, ότι για μένα αληθινό είναι και ο Θεός μου. & Δεν με χωρίζουν σύνορα ούτε και αποχρώσεις, μες ΄τα δικά μου όρια Ρωμιέ θα μ΄ανταμώσεις. & Δεν θα σου πω γιατί και πως, πίστεψες στο ταγό σου, μάθε να είσαι ο αρχηγός, εσύ κι ο εαυτός σου. & Υπόστειλλε συνθήματα, στο ψέμα μην ενδίδεις, ψεύτηκα λόγια σου ταζαν στα χρόνια της οδύνης. & Τα φέϊγ βολάν που σου διναν κίβδηλα μόνο ήταν, και το χρυσένιο Πακτωλό, μόνο αυτοί τον είδαν. & Ότι για σένα αληθινό, είναι πάντα και σώφρων ,, άσε μονάχο το ταγό, και πέσ΄του,“φίλε μονάχος μείνε“. & Δύο ετικέττες ήμασταν, απλά με άλλο χρώμα, ίσως εγώ με κόκκινο ,κι εσύ με μπλέ κορώνα. & Δύστυχα χρόνια δίσεκτα περάσαμε κι οι δύο, εγώ εδώ κι εσύ αλλού, σε άλλο καφενείο. & Σε προσπερνούσα κι έλεγα: Φτου σου παληό προδότη, το ίδιο μου λεγες κι εσύ, κι ας είχες ίδια πόρπη & Φάγαν μιλιούνια αδερφέ Κι εσύ ωϊμέ πεινούσες, και εκμαγεία λάξευες, θεούς και προσκυνούσες. & Ότι νομίζεις εθνικό κάν΄το εθνικό να είναι, γιατί μονάχα απ΄το λαό, η Ελλάς,Ελλάς θα είναι. & Δίσεκτα χρόνια έρχονται ξανά συνέλληνα μου, κλείσε τα΄αυτιά σου στους αυλούς κι έλα κι εσύ σιμά μου. & Και πάψε πια να προσκυνάς Θεούς και εκμαγεία, κύμβαλα αλαλλάζοντα ηχούνε τα ηχεία, & και μη σε πιάσουν οκνηρό, τον ύπνο να καθεύδεις, τα εξ΄απίνης έρχονται, και πάψε να κωφεύεις. & Το εγώ μου δεν απεμπολώ, το ναι δε παζαρεύω, Θεούς της Γης δε προσκυνώ, ταγούς δεν ικετεύω. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΛΗΣ

Την Πέμπτη στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Καψής της Θεσσαλονίκης η κεντρική προεκλογική ομιλία Παπαθεμελή

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/9/09 Την κεντρική προεκλογική ομιλία της Δημοκρατικής Αναγέννησης πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Στέλιος Παπαθεμελής, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Καψής της Θεσσαλονίκης. Καλούνται οι φίλοι και τα στελέχη του Κόμματος να παραβρεθούν στην κεντρική αυτή ομιλία, όπου θα γίνει και παρουσίαση των Υποψηφίων Βουλευτών του Κόμματος. Εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών, επισκέφθηκε το Μέγαρο της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους Αστυνομικούς.
Δεδομένου ότι οι άνθρωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν ξεχνούν τον «νόμο Παπαθεμελή» ο οποίος έκοψε τον ομφάλιο λώρο της κομματικής αστυνομίας και καθιέρωσε εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές, με αδιάβλητες Πανελλήνιες εξετάσεις. Ακόμη ο κ. Παπαθεμελής, πραγματοποίησε συναντήσεις με συνδικαλιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, στους οποίους και ανέλυσε το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Αναγέννησης για την τόνωση της οικονομίας αναφερόμενος ιδιαίτερα στον κεντρικό στόχο του Κόμματος για αναδιανομή του εισοδήματος, υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων».

Ολοκληρώθηκε η πανοραμική φωτογράφιση του ουρανού!!

Ολοκληρώθηκε η πανοραμική φωτογράφιση του ουρανού!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FOREIGNPRESS-GR.COM

"Ο μισός (σχεδόν) πλανήτηςθα γίνει τουρκικός" δείχνει ανεκδιήγητος χάρτης

ΔΙΑΦΘΟΡΑ: Να αναζητήσουμε το θετικό!

ΔΙΑΦΘΟΡΑ: Να αναζητήσουμε το θετικό! Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ* Η πολύ συχνή, σε επίπεδα αφόρητου εκνευρισμού, αναφορά στην επαίσχυντη θέση της Ελλάδος στους διεθνείς πίνακες της διαφάνειας φέρνει κάθε λίγο και λιγάκι στην επικαιρότητα “τη διαφθορά”, θέμα που ανέκαθεν ταλάνισε και συνεχίζει να ταλανίζει όχι μόνο τον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης αλλά ολάκερο το ελληνικό κοινωνικό σύστημα. Το θέμα σχετίζεται περισσότερο με βαθειά ριζωμένες θέσεις και στάσεις όλων μας στις μεταξύ μας συναλλαγές ή τις δοσοληψίες με το επίσημο Κράτος και τους φορείς του και λιγότερο με συγκεκριμένα στελέχη των δύο μεγάλων πολιτικών Κομμάτων που μας κυβερνούν τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια και που θα ζητήσουν το δικαίωμα να μας κυβερνήσουν ξανά στις 4 του Οκτώβρη. Οι Έλληνες διακρινόμαστε για την σχιζοειδή συμπεριφορά μας τη μιά στιγμή να κατηγορούμε το αδηφάγο, σπάταλο, φορομπηχτικό, απρόσωπο και απάνθρωπο Κράτος και την άλλη να εκλιπαρούμε τους λειτουργούς του μέσα από θεσμοθετημένες κομματικές διεργασίες να φροντίσουν ώστε ΑΥΤΟ το ΚΡΑΤΟΣ να προσλάβει σε θέση μόνιμη το γιό ή την κόρη, τη σύζυγό ή εμάς τους ίδιους! Αυτές οι διαπιστώσεις δεν στοχεύουν στην αναίρεση του κοινωνικού κόστους που προκαλεί η διαφθορά στο Δημόσιο βίο μας, αλλά στην συνειδητοποίηση ότι για να εξυγιανθεί ο Δημόσιος βίος χρειάζεται πρώτιστα να δεχθούμε όλοι μας το βαθμό της συμμετοχικής μας ενοχής στα κακώς κείμενα. Θυμάμαι ότι είχα πληγωθεί ως νεαρός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαβάζοντας το βιβλίο του Τζών Γκάνθερ με τίτλο «Μέσα στην Ευρώπη» (Inside Europe) όπου ξεκινούσε το κεφάλαιο για την Ελλάδα χαριτολογώντας πως «μετά την χειραψία με τους Έλληνες, που συνηθίζουν πολύ τις χειραψίες, καλού κακού, μετρήστε και τα δάκτυλά σας!...» Σε μια πρόσφατη σύναξη συναδέλφων της Αμερικανικής Ψυχολογικής και της Κοινωνιολογικής Εταιρείας στις ΗΠΑ τέθηκαν με τη βοήθεια και του ιδρύματος Gallup οι βάσεις για την αναζήτηση των θετικών στοιχείων στις δομές της προσωπικότητας των ατόμων και κατά προέκταση του κοινωνικού συστήματος. Ας μην λησμονούμε ότι ζούμε στην εποχή του Ομπάμα… Ίσως ήρθε ο καιρός στην ελληνική κοινωνία να ξεκινήσει μια διεργασία υπερβατική που θα στοχεύει όχι αποκλειστικά και μόνο στην απάλειψη του αρνητικού αλλά στον εντοπισμό και τη βελτίωση του θετικού. Η αναζήτηση της θετικής ψυχολογίας εστιάζεται στην επιστημονική μελέτη όλων εκείνων των στοιχείων που μπορούν να προσδιορίσουν επακριβώς τους παράγοντες και τις διαδικασίες που απολήγουν στην βελτίωση όχι μόνο του βιοτικού επιπέδου ενός λαού αλλά και του κοινωνικού συστήματος, των δομών και των θεσμών του. Παραμονές Βουλευτικών εκλογών οι συζητήσεις μάλλον εξαντλούνται στο εάν θα «παγώσουν» ή θα «αυξηθούν» μισθοί και συντάξεις τη στιγμή που η ΑΝΕΡΓΙΑ τώρα θα αρχίσει να καλπάζει σε μια χώρα που κυριαρχείται από οικονομία Μικρό-Μεσαίων-Επιχειρήσεων σε ποσοστό σχεδόν 98%!!! Πέρα από το να κυνηγήσουμε τη διαφθορά και το αρρωστημένο στη Δημόσια Διοίκηση χρειάζεται να εντοπίσουμε τα θετικά στοιχεία στην προσωπική μας ζωή και τη συλλογική συνύπαρξη και να μεγιστοποιήσουμε αυτές τις διαδικασίες και τα στοιχεία. Αν υποθέσω ότι ως λαός πληρώνουμε τα σπασμένα όντας επιλήσμονες του Ιπποκρατικού «καλύτερη η πρόληψη της θεραπείας» τουλάχιστον τώρα που ΟΛΟΙ πλέον συνειδητοποιούμε τις παραλήψεις και τις υπερβολές μας, Πολιτικοί και μαζί Πολίτες, ας μην παραιτηθούμε τελείως. Ας θυμηθούμε εκείνον που είχε δηλώσει ότι στους γονείς του όφειλε το ζην αλλά στους δασκάλους του το ευ ζην! Θα παροτρύνω από τo blog αυτό τους συναδέλφους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, όλων των ιδεολογικών προσανατολισμών ως «δάσκαλοι» να πρωταγωνιστήσουμε σε μια προσπάθεια επιστροφής στο πατροπαράδοτο «κυμπαριλίκι» στην αξιοπρέπεια και το φιλότιμο του Έλληνα αποφεύγοντας τις κακοτοπιές του τύπου “κάντε όπως λέω, όχι όπως κάνω...” δηλαδή...” δάσκαλε που...δίδασκες...” ή, τέτοιες εκλογικές μέρες που είναι, Πολιτικέ μου Άνδρα και Γυναίκα που…υποσχόσουνα… * Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Ζωές σαν μισοφέγγαρα
Συγγραφέας: Έλσα Φαραζή
ISBN: 978-960-417-258-0
Barcode: 9789604172580
Σελίδες: 272
Περιγραφή:
Το μικρό ξενοδοχείο δίπλα στον επαρχιακό σιδηροδρομικό σταθμό είχε ζήσει μεγάλες δόξες. Ως η μοναδική ευκαιρία ξεκούρασης των ταξιδευτών, έσφυζε από ζωή μέρα νύχτα.
Μέχρι που η εθνική οδός πέρασε λίγα χιλιόμετρα απέξω και ο τόπος ερήμωσε.
Όπως ερήμωσαν και τα δωμάτιά του, σαν τις ζωές των ιδιοκτητών του που, σαν μισοφέγγαρα, κρατούσαν καλά κρυμμένο στην αθέατη πλευρά τους το πιο ένοχο μυστικό.
Η Κατερί και η Ελένη, οι δυο αδελφές που ένιωσαν στο αίμα τους τι πάει να πει συμφέρον, σαν ξεπουλήθηκαν από τον ίδιο τον πατέρα τους. Και ανάμεσά τους ο Σαράντης, της Γερακίνας γιος, που όλη η Βόρεια Ελλάδα είχε να λέει για το ζεϊμπέκικο που χόρευε με τα χέρια ψηλά στον Θεό.
Όμως κάθε 28 μέρες έχει πανσέληνο. Και τότε όλα φωτίζονται. Έτσι κι εδώ. 28 χρόνια μετά, το μεγάλο μυστικό αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο και καμιά χάση του φεγγαριού δεν μπορεί να κρύψει πια τα ανομολόγητα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

THE WAY OF THE SPIRIT - REFLECTIONS ON LIFE IN GOD ELDER AIMILIANOS OF SIMONOPETRA
Translation-Introduction: MAXIMOS SIMONOPETRITES
Σελίδες: 400 ISBN: 978-960-518-339-4
Elder Aimilianos played an important role in the contemporary revival of monastic life on Mt. Athos, where he served as the abbot of the Monastery of Simonopetra from 1973 until his retirement in 2000. His remarkable gifts as a spiritual guide and teacher are evident in this outstanding collection of twelve talks, which uniquely illuminate the mystery of the human encounter with God. The struggle with the self, the deeper meaning of asceticism, the dynamic nature of spiritual growth, the centrality of Scripture and Liturgy, and the relationship of believers to the Holy Spirit, are among the many themes explored in this challenging and thought-provoking book.
The energy and immediacy of the original texts are well captured in this superlative translation, which is supported by a wide-ranging introduction, extensive notes, and indices.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ
Συγγραφέας: Ι. Μ. Λεμονής
Σελίδες: 542
Isbn: 978-960-6748-51-6
Ένας από τους πιο διάσημους μάγειρες της ελληνιστικής περιόδου δολοφονείται στη θαλαμηγό του Πτολεμαίου Β του Φιλάδελφου, κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στο Νείλο.
Ο Φορμίων, ένας Αθηναίος ναυτικός και γευσιγνώστης, αναλαμβάνει να βρει το δολοφόνο. Στην προσπάθειά του αυτή, ο ήρωας ταξιδεύει στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, από τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια μέχρι τη Μασσαλία, την Περσία και την Ινδία. Βλέπει από κοντά τον Κολοσσό της Ρόδου, το Φάρο της Αλεξάνδρειας, τη Μεγάλη Πυραμίδα στην Αίγυπτο και τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας.
Συναντά μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του, συμμετέχει σε συμπόσια κι εμπλέκεται σε ένα σωρό συζητήσεις και απρόοπτα συμβάντα.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται με συγχρονικό τρόπο η καθημερινή ζωή του 269 π.Χ.
Μια φρέσκια ματιά στην ιστορία του φαγητού και παράλληλα μια ανθολογία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σχετικά με αυτό το θέμα, με πολλά αποσπάσματα από κείμενα γαστρονόμων, φιλοσόφων και ποιητών.
Από τον Αρχέστρατο και τον Αθήναιο μέχρι τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι διατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των προγόνων μας παρουσιάζονται σε μια μοντέρνα κι ευχάριστη εκδοχή των «Δειπνοσοφιστών», ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αμείωτο λόγω των ανατρεπτικών αποκαλύψεων που σχετίζονται με την εξιχνίαση του φόνου του πιο διάσημου μάγειρα της εποχής.
Η μαγειρική της αρχαιότητας δοσμένη με έναν πρωτότυπο τρόπο και με πολλές συνταγές που μπορείτε κι εσείς να μαγειρέψετε!

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ

Oι εκδόσεις Οξυ παρουσιάζουν: Edgar Allan Poe Ο μαύρος γάτος & άλλες ιστορίες τρόμου Απόδοση: Ζέφη Κόλια Εικονογράφηση: Luis Scafati Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009:
Στο Νεκροταφείο Westminster Church της Βαλτιμόρης λαμβάνει χώρα ένα birthday party για την επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του αινιγματικού αριστοτέχνη του μακάβριου, του αμερικανού συγγραφέα, ποιητή και κριτικού Έντγκαρ Άλαν Πόε. Δίπλα στον τάφο του, φρουρός, ένας Μαύρος Γάτος. Μεταμεσονύκτιος φόρος τιμής, τρία κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα μπουκάλι κονιάκ: πάλι εκεί, όπως μυστηριωδώς συμβαίνει στα γενέθλιά του τα τελευταία 60 χρόνια. Τα Κοράκια, τα Σκουλήκια και ο Δαίμων της Διαστροφής χειροκροτούν. Ο μαυροντυμένος Πατριάρχης του Μυστηρίου χαμογελάει σαρκαστικά μέσα απ’ τον τάφο του. Ο σκοτεινός κόσμος του Έντγκαρ Άλαν Πόε, μέσα από τρία διηγήματα: Ο Μαύρος Γάτος Εμβληματικό έργο του Πόε, το παραλήρημα ενός ανθρώπου που –όπως ο ίδιος ο συγγραφέας– κυριαρχείται από τον δαίμονα του ποτού και από μια ακατάληπτη επιθυμία της ψυχής να βλάψει η ίδια τον εαυτό της, να κάνει κακό για το κακό… Ο λάκκος και το εκκρεμές
Ένα έργο για τον μη θάνατο, για τη νοσηρή αγωνία του μυαλού όχι τόσο μήπως δει φρικτά πράγματα, αλλά μήπως το τίποτα ξαφνικά αντικρύσει… Η πρόωρη ταφή και οι απέθαντοι νεκροί, αυτοί που θάβονται ενώ ακόμα δεν έχουν πεθάνει… Η ανυπόφορη πίεση των πνευμόνων, οι αναθυμιάσεις της υγρής γης, το άγγιγμα με το σάβανο, η ασφυκτική στενότητα του χώρου, της απόλυτης Νύχτας η σκοτεινιά, η θάλασσα της σιωπής, η αόρατη αλλά αισθητή παρουσία του Κατακτητικού σκουληκιού… …και μέσα από την ιδιαίτερη και σκοτεινά ατμοσφαιρική εικονογράφηση του Luis Scafati (υποψήφιος για το βραβείο Hans Christian Andersen 2009, με έργα που έχουν παρουσιαστεί στη Βαρκελώνη, τη Φρανκφούρτη και τη Μαδρίτη, και αποτελούν μέρος συλλογών μεγάλων μουσείων του Μπουένος Άιρες.) Αθήνα, Ιούνιος 2009 Σελίδες : 60 Διαστ.: 20,5x23,5 ISBN: 978-960-436-257-8

ΤΑ ΔΥO ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΟΒΑ

Την ώρα που η οικονομική κρίση ισοπεδώνει την παγκόσμια αγορά έρχεται αυτή η παράσταση για να προσφέρει τη σωτηρία που όλοι επιζητούν! 4 ιστορίες σε ένα έργο.
Πουθενά δεν θα βρείτε καλύτερη προσφορά από αυτήν!
Τι ιστορίες?
Φανταστείτε 2 νεκροθάφτες, μία τραβεστί, ένα ζευγάρι σε απόγνωση, μια μάνα σε κρίση και την Κάντυ – Κάντυ!
Προσθέστε όλους αυτούς τους χαρακτήρες, διαιρέστε τους διά του 4 και το αποτέλεσμά σας είναι..
ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΟΒΑ. ΥΓ. από 5 Μαρτίου και ΜΟΝΟ για 8 παραστάσεις! (ζούμε σε εποχή λιτότητας…καταλαβαίνετε) Ταυτότητα της παράστασης Σκηνοθεσία: Λήδα Μπατσή Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευανθία Βασιλειάδου Σκηνικά – Κοστούμια: Ομάδα Exorals Οργάνωση Παραγωγής - Επικοινωνία: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου ΠΑΙΖΟΥΝ Θοδωρής Τέρπος Δήμητρα Πάσιου
Θανάσης Καραθανάσης Ευανθία Βασιλειάδου Πληροφορίες της παράστασης Πρεμιέρα: 5 Μαρτίου Λήξη: 15 Μαρτίου Ημέρες: Πέμπτη – Κυριακή Ώρα: 21:15 Εισιτήριο: 15€, φοιτητικό 10€ Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310535747

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009 θα επισκεφτεί στις 18.30 την Άφυτο και στις 20.30 θα μιλήσει στη Σκιώνη.

Μελωδίες & Εικόνες - 01/10/2009 έως 21/10/2009

Μελωδίες & Εικόνες - 01/10/2009 έως 21/10/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Villarte Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία
Ο Πολυχώρος Τέχνης VILLARTE εδώ και τέσσερα χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας με κύριο στόχο την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, την δημιουργικότητα, την ομαδική συνεργασία, την κοινωνικότητα, την ψυχαγωγία, την άμιλλα και την καλλιέργεια.
Συνεργάζεται με μουσεία και παιδαγωγικά ιδρύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Φέτος θα παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που προσφέρει πολλά νέα ερεθίσματα και βασίζεται στην έντονη συμμετοχή και δράση των παιδιών με όλες τις δυνατότητες.
Επειδή τα παιδιά είναι περίεργα και τους αρέσει να μαθαίνουν καινούρια πράγματα, αντιλαμβάνονται ότι στη μουσική ακούς περισσότερα από αυτά που αντιλαμβάνεται αρχικά το αυτί σου, και ότι σε μία εικόνα ανακαλύπτεις περισσότερα από ό,τι με την αρχική φευγαλέα ματιά.
Η δημιουργία συσχετισμών και αναλογιών στην τέχνη και τη μουσική οδηγεί τα παιδιά σε μία νέα κλίμακα του βιώματος: από τις εικόνες γίνονται ιστορίες με ήχους, από τόνους και ήχους χρώματα, από σχήματα μουσικές και χορευτικές δραστηριότητες.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90 λεπτα
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ - ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΠΗΤΕΡΣΕΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ - ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Έκθεση Ζωγραφικής - 01/10/2009 έως 10/10/2009

Έκθεση Ζωγραφικής - 01/10/2009 έως 10/10/2009 Ώρα: 19:30
Χώρος Εκδήλωσης: Βαφοπούλειο Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Λεωφορεία: 5,6,33Έκθεση ζωγραφικής.
α. Έργα μαθητών της κατεύθυνσης Εικαστικών της Α΄ τάξης με την καθοδήγηση της καθηγήτριας εικαστικών Κυπριανού Αναστασίας. Θέμα της έκθεσης «Παίζοντας με τη Μόνα Λίζα» και «Μάσκα».
β. Έργα των μαθητών της Β΄ τάξης της κατεύθυνσης Εικαστικών με την καθοδήγηση του καθηγητή Εικαστικών Γεροντίδη Λεωνίδα.
2. «Επεμβαίνοντας στον προσωπικό μας χώρο».
Μακέτες και εικαστικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας με τους μαθητές της Β΄ τάξης και την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ματζάρη Μυρτώς. Την Performance που πλαισιώνει την παρουσίαση επιμελείται η καθηγήτρια Νικολαίδου Μαρία.

Μπεριόσκα Μόσχας

Μπεριόσκα Μόσχας - 01/10/2009 έως 03/10/2009 Ώρα: 21.00 Χώρος Εκδήλωσης: Ε.Μ.Σ. Είδος Εκδήλωσης: Χορός Vip: 50 € Κανονικό: 30 - 20 € Λεωφορεία: 5,6,33,39,78,11,58 Θυελλώδη χειροκροτήματα συνοδεύουν τις παραστάσεις του μπαλέτου Μπεριόσκα εδώ και 57 χρόνια, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του. Μέχρι σήμερα το μπαλέτο έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 80 χώρες στις πέντε ηπείρους και το θαύμασαν εκατομμύρια θεατές. Στην Ελλάδα δεν έρχονται για πρώτη φορά, όμως κάθε φορά που έρχονται είναι απολαυστικά! Δημιουργός του μπαλέτου Μπεριόσκα ήταν η εξέχουσα σοβιετική χορογράφος Ναντέζντα Ναντεζντίνα, η οποία τιμήθηκε για την προσφορά της με τους ανώτατους τίτλους στην πρώην Σοβιετική Ένωση: Ηρωίδα της Σοσιαλιστικής Εργασίας, Καλλιτέχνιδα του λαού της ΕΣΣΔ, κρατικά παράσημα και μετάλλια της ΕΣΣΔ. Από το 1957 την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε η Μίρα Κόλτσοβα, απόφοιτη της χορογραφικής σχολής του Μπολσόι. Τη θέση αυτή τη διατηρεί μέχρι σήμερα. Και η Κόλτσοβα έχει τιμηθεί με τον τίτλο της Καλλιτέχνιδας του λαού της ΕΣΣΔ για τη μεγάλη της προσφοράς στα καλλιτεχνικά δρώμενα και τον πολιτισμό. Η Μίρα Κόλτσοβα επανέφερε στη σκηνή όλα τα αριστουργήματα και ενσάρκωσε δημιουργικά όλους τους χορούς με την πεποίθηση ότι η διαρκής έρευνα για το καινούριο είναι μια υποθήκη για την επιτυχία. Πηγή του μπαλέτου είναι οι απόφοιτοι της Χορογραφικής Σχολής της Μόσχας. Από την πρώτη στιγμή αρχίζουν να εξασκούνται στο φημισμένο βήμα χορού Μπεριόσκα. Η διάσημη μπαλαρίνα της πρώην ΕΣΣΔ Ναταλία Νοτυντίσκαγια είπε: «Ο χορός Μπεριόσκα είναι η χαρά της ζωής γεμάτη από χρώμα, ευτυχία, βαθύτατο λυρισμό που διακατέχει την τέχνη και εξαιρετικό γούστο με υψηλές καλλιτεχνικές προδιαγραφές». Ανάμεσα στους θριαμβευτικούς ύμνους που αφιέρωσε η διεθνής κριτική, αξίζει να αναφερθούν όσα έγραψε η New York Post: «...και πάλι οι Ρώσοι χόρεψαν με το δικό τους τρόπο στις καρδιές μας. Μαγεία, γούστο και στυλ. Οι χορευτές είναι ταυτόχρονα σπουδαίοι ηθοποιοί. Λαμπεροί χοροί και κοστούμια. Ένα ανεπανάληπτο, παραμυθένιο θέαμα». Ο κριτικός της La Notte του Μιλάνο σημειώνει: «Το Μπεριόσκα είναι το πρώτο λαογραφικό φολκλορικό μπαλέτο στην ιστορία που έσπασε μακρά παράδοση, κατακτώντας τη σκηνή της Σκάλας του Μιλάνο. Η επιτυχία ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη γιατί δεν υπάρχει άλλο χορογραφικό μπαλέτο βασισμένο στο φολκλόρ που να βρίσκεται σε τόσο υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο». Η μεγάλη αναγνώριση της καλλιτεχνικής προσφοράς του Μπεριόσκα ήρθε με την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου από το Παγκόσμιο Συμβούλιο.