Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Μελωδίες & Εικόνες - 01/10/2009 έως 21/10/2009

Μελωδίες & Εικόνες - 01/10/2009 έως 21/10/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Villarte Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία
Ο Πολυχώρος Τέχνης VILLARTE εδώ και τέσσερα χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας με κύριο στόχο την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, την δημιουργικότητα, την ομαδική συνεργασία, την κοινωνικότητα, την ψυχαγωγία, την άμιλλα και την καλλιέργεια.
Συνεργάζεται με μουσεία και παιδαγωγικά ιδρύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Φέτος θα παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που προσφέρει πολλά νέα ερεθίσματα και βασίζεται στην έντονη συμμετοχή και δράση των παιδιών με όλες τις δυνατότητες.
Επειδή τα παιδιά είναι περίεργα και τους αρέσει να μαθαίνουν καινούρια πράγματα, αντιλαμβάνονται ότι στη μουσική ακούς περισσότερα από αυτά που αντιλαμβάνεται αρχικά το αυτί σου, και ότι σε μία εικόνα ανακαλύπτεις περισσότερα από ό,τι με την αρχική φευγαλέα ματιά.
Η δημιουργία συσχετισμών και αναλογιών στην τέχνη και τη μουσική οδηγεί τα παιδιά σε μία νέα κλίμακα του βιώματος: από τις εικόνες γίνονται ιστορίες με ήχους, από τόνους και ήχους χρώματα, από σχήματα μουσικές και χορευτικές δραστηριότητες.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90 λεπτα
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ - ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΠΗΤΕΡΣΕΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ - ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: