Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ο Τέρενς Κουίκ (Τ. the Quick) για το απαράδεκτο κλείσιμο του nonews-News .

ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΣΤΕΚΙΟ Τέρενς Κουίκ (Τ. the Quick) μιλάει για το απαράδεκτο κλείσιμο του nonews-News στo Aπολίτιστο Στέκι

Στροφή στη στρατηγική του Πακιστάν

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Le Monde Diplomatique Του Najam Sethi
Aρχισυντάκτης των «Daily Times», Λαχόρη (Πακιστάν)
Μια κίνηση όπως η απομάκρυνση ενός στρατηγού ενώ υπηρετεί στο μέτωπο -του διοικητή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν- δεν έχει πολλά προηγούμενα στην ιστορία των ΗΠΑ. Πιστοποιεί την σημασία που προσδίδει η κυβέρνηση Ομπάμα σε αυτό που ονομάζεται πλέον «Αφπάκ», το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Σε αυτή τη χώρα, ο στρατός εξαπέλυσε μείζονα αντεπίθεση κατά των Ταλιμπάν, με κορυφαίο σημείο τον παραλίγο θάνατο του ηγέτη των Ταλιμπάν, Μπαϊτουλάχ Μεσούντ στις 7 Αυγούστου, αντεπίθεση που αποτελεί προοίμιο μιας στρατηγικής στροφής με πολλαπλές συνέπειες.

Βίντεο-σοκ με εκτελέσεις αιχμαλώτων Ταμίλ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.comΒίντεο-σοκ με εκτελέσεις αιχμαλώτων Ταμίλ Το Κανάλι 4 της βρετανικής τηλεόρασης μετέδωσε αποσπάσματα ανατριχιαστικού βίντεο στο οποίο στρατιώτες της Σρι Λάνκα εκτελούν εν ψυχρώ αιχμαλώτους που πιστεύεται ότι είναι αιχμάλωτοι μαχητές των Τίγρεων Ταμίλ.
Η οργάνωση "Δημοσιογράφοι για την Δημοκρατία στην Σρι Λάνκα" που βρήκαν το βίντεο υποστηρίζουν ότι γυρίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο στρατός της χώρας είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά των ανταρτών της αυτονομιστικής οργάνωσης στα βόρεια της νήσου.
Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα είχε τότε απαγορεύσει στα διεθνή ΜΜΕ να καλύψουν τις επιχειρήσεις του στρατού.
Στο βίντεο διακρίνονται στρατιώτες να εκτελούν αιχμαλώτους με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχουν γυμνά πτώματα ανδρών. http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f8/1184614595" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=35256686001&playerId=1184614595&viewerSecureGatewayURL=https://console.brightcove.com/services/amfgateway&servicesURL=http://services.brightcove.com/services&cdnURL=http://admin.brightcove.com&domain=embed&autoStart=false&" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="412" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" swLiveConnect="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash">>> Όπως μεταδίδει το Κανάλι 4, η πρεσβεία της Σρι Λάνκα στο Λονδίνο απέρριψε τις καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου και αρνήθηκε ότι διέπραξε ωμότητες κατά των Ταμίλ. Εκπρόσωπος του στρατού της χώρας χαρακτήρισε το βίντεο "πλαστό".
Ο πόλεμος κατά των αυτονομιστών κράτησε 26 ολόκληρα χρόνια.
Οι Τίγρεις Ταμίλ εξαρθρώθηκαν πλήρως. Πριν τρεις μήνες ο πρόεδρος της χώρας, Mahinda Rajapaksa, υποσχέθηκε ίσα δικαιώματα προς τους Ταμίλ.
Πάντως έως και 280 χιλιάδες Ταμίλ εξακολουθούν να βρίσκονται έγκλειστοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς ο στρατός εξετάζει εάν είναι "συνοδοιπόροι" των Τίγρεων. Περισσότερα στο Foreign Press

Παπαθεμελης: Τιμή στον ήρωα πιλότο του πυροσβεστικού

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/8/09 Σε δήλωσή του για τον πιλότο του πυροσβεστικού αεροσκάφους που έπεσε στην γραμμή του καθήκοντος, συμμετέχοντας στην μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής τόνισε: «Εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη για τον χαμό του ήρωα πιλότου, ο οποίος με αυταπάρνηση έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για την καταστολή της πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά. Στο πρόσωπό του τιμούμε όλους τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών και τους πυροσβέστες που αγωνίσθηκαν αυτές τις μέρες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες πολιτών και περιβάλλον. Είθε η θυσία του να γίνει παράδειγμα για όλους μας, για μια Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που βιώνουμε σήμερα».

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Παλαιοπωλείο μικρών θαυμάτων
Συγγραφέας: Ζιώτης Γιάννης
ISBN: 978-960-417-188-0
Barcode: 9789604171880 Σελίδες: 224
Περιγραφή: Ένα ταξίδι στην πόλη των παιδικών χρόνων, μια αναμέτρηση ονειροφαντασίας και πραγματικότητας μέσα στα μαγικά νερά του ποταμού Έβρου, στο Δέλτα, αυτό που οι Τούρκοι λένε και Γκιαούραντα, ένας έρωτας δυο νέων που βουλιάζουν σε αδιέξοδο λίγο πριν ψάξουν για την έξοδο κινδύνου της σχέσης τους.
Γιατί ο Πάρης κι η Κλειώ κουβαλούν αντιφάσεις, μετρούν τη ζωή που δεν τους βγαίνει και προσδοκούν μικρά θαύματα. Και τότε εικόνες, χρόνοι, περιπέτειες και σκέψεις μπλέκονται μεταξύ τους. Τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτης. Και θα επιβληθεί η λήθη ως από μηχανής θεός των πάντων. Μια αληθινή ιστορία για το παραμύθι της ζωής…

Ο μύθος του Ηρακλή Σπίλου - ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο μύθος του Ηρακλή Σπίλου Κουνενής Νίκος ΣΕΙΡΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Πεζογραφία ISBN : 9789604555468 ΣΕΛΙΔΕΣ : 384 ΕΚΔΟΣΗ : Μαρ 09 Κατόπιν εντολής του καναλάρχη Ευρυσθέα Γιαρμά ο διάσημος δημοσιογράφος Ηρακλής Γαρυφαλλίδης ή Σπίλος αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας δώδεκα τηλεοπτικούς άθλους. Ξεκινώντας το έργο του από τη νικηφόρα μάχη με το απειλητικό Λιοντάρι της Νεμέας και ολοκληρώνοντάς το με τον ανεπανάληπτο θρίαμβο επί του επικίνδυνου Κέρβερου, ο ημίθεος της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας θα θριαμβεύσει, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στο τηλεοπτικό κοινό της Ακρονησίας και της δορυφορικώς ενημερωμένης ακρονησιακής διασποράς. Η εντυπωσιακή ολοκλήρωση της αποστολής του Σπίλου θα σημαδευτεί αιφνιδίως από μια μυστηριώδη δολοφονία. Ένα ζευγάρι ιδιόρρυθμων ντετέκτιβ και ένας φαιδρός σατιρικός συγγραφέας θα πέσουν με τα μούτρα στην προσπάθεια για την εξιχνίαση του μυστηρίου. Η σύντομη αλλά μεθοδική έρευνά τους θα συναντηθεί με μια απρόσμενη λύση, απλοϊκά περίπλοκη και μπερδεμένα απλή. Ένα σατιρικό μυθιστόρημα με στοιχεία αστυνομικής παρωδίας, εστιασμένο στην τραγικωμική τηλεοπτική πραγματικότητα των καιρών και τις παράπλευρες συνέπειές της.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΛΙΒΑΝΗ

"Το χαμένο σύμβολο"
ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ του Νταν Μπράουν, τον Οκτώβριο του 2009 στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Λιβάνη
Το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, η συνέχεια του Κώδικα Ντα Βίντσι, με τίτλο Το Χαμένο Σύμβολο, κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2009 από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
Για μία ακόμα φορά πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος θα είναι ο καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, που θα κληθεί να λύσει ένα μυστήριο κρυμμένο πίσω από κώδικες, σύμβολα και μυστικά αναζητώντας την απάντηση στην ιστορία και την καθημερινότητα.
Το βιβλίο θα διαδραματίζεται μέσα σε 12 ώρες: καθαρή αδρεναλίνη για τους λάτρεις του είδους.
Όπως σε όλα τα βιβλία του Νταν Μπράουν, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Το Χαμένο Σύμβολο είναι γεμάτο εκπλήξεις!!!
Ένα τεράστιο εκδοτικό εγχείρημα με πρώτη εκτύπωση αγγλόφωνου βιβλίου στα 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο συγγραφέας: «Το τελευταίο μου μυθιστόρημα αποτέλεσε ένα υπέροχο και παράξενο ταξίδι.
Ήταν τρομερή πρόκληση να εντάξω πέντε χρόνια έρευνας σε ένα μυθιστορηματικό πλαίσιο 12 ωρών.
Η ζωή του ήρωά μου κινείται σε φρενήρεις ρυθμούς σε σχέση με τη δική μου ζωή».

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη On Stage 3/9/2009 - 3/9/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : 20 € Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα μας συναντήσει για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα αποτελείται κυρίως από τραγούδια της «προσωπικής» του δισκογραφίας.
Τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο, με τίτλο ‘Νεροποντή’ αλλά και από την πορεία του μέχρι σήμερα. Η ενορχήστρωση κάποιων από αυτά πλησιάζει την πρώτη εκτέλεση, ενώ στα περισσότερα διαφοροποιείται πολύ, επιτρέποντας τον αυτοσχεδιασμό και μια μουσική ελευθερία με αποτέλεσμα το κοινό να απολαμβάνει μία μοναδική μουσική εμπειρία από ένα σχήμα ιδιαιτέρως ταλαντούχων και ευφάνταστων μουσικών. Πιο συγκεκριμένα, συνοδοιπόροι του θα είναι οι: Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα), Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα), Την επιμέλεια ήχου θα έχουν οι Βαγγέλης Λάππας και Κώστας Βάμβουκας ενώ τους φωτισμούς θα επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Αλεξίου. Έκθεση φωτογραφίας «Μόρφου - Κραυγή Αγωνίας» Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ - Δήμος Μόρφου 29/8/2009 - 1/9/2009 Μεγάλο Αρσενάλι Ώρα : 10.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00 Είσοδος : ελεύθερη Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου Μόρφου, διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Μόρφου - Κραυγή Αγωνίας", από το Σάββατο 29 Αυγούστου έως την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009 και ώρα 19.00, στο Μεγάλο Αρσενάλι. Μνήμες από μια αλησμόνητη πατρίδα ζωντανεύουν στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μόρφου – Κραυγή Αγωνίας» που θα παρουσιάσει ο Δήμος Μόρφου στα Χανιά της Κρήτης. "Σ΄ αυτές τις φωτογραφίες γνωρίζουμε την κατεχόμενη Μόρφου 35 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, όπως την αντιλήφθηκε και αποτύπωσε στις περιηγήσεις του μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ο Μορφίτης φωτογράφος Λουκιανός.
Οι εικόνες του φωτογράφου από το οδοιπορικό του στη Μόρφου αντικατοπτρίζουν τη βία, τις κακουχίες και τον τρόμο ενός λαού αλλά και την ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο.
Φωτογραφίες που ταράζουν και ταυτόχρονα συγκινούν συγκεντρώνονται σ΄ αυτή την έκθεση μέσα από την οποία οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους της αγαπημένης πόλης και αφουγκράζονται ασυνείδητα την ζωή τους. Οι δρόμοι, τα σπίτια και οι εκκλησιές δίνουν σημάδια του παρελθόντος και απεικονίζουν την ανθρώπινη τους ύπαρξη.
Πέρα από τις εικόνες αλλά και κάτω από τις λέξεις που τις συνοδεύουν γίνεται το θαύμα και οι εικόνες μετουσιώνονται σε φορείς μηνυμάτων. Αυτές οι φωτογραφίες είναι για όλους μια συναρπαστική και συγκινητική εμπειρία αφού έχουμε την ευκαιρία να δούμε μέσα από το πλούσιο υλικό τους την κατεχόμενη Μόρφου. Δήμος Μόρφου" Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 29/8/2009 - 29/8/2009 Προμαχώνας San Salvatore (πρώην Ξενία) Ώρα : 21.00 Είσοδος : ελεύθερη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΧΑΝΙΑ 2009 που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΔΗΠΕΧ, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009, στον προμαχώνα San Salvatore (πρ. Ξενία), ώρα 21.00, θα πρεγματοποιηθεί συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων, με τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ και ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ. Ενορχήστρωση - Διεύθυνση συναυλίας : Παύλος Μπαϊλάκης Διεύθυνση Χορωδίας : Δέσποινα Δρακάκη Αφήγηση : Βαρβάρα Περάκη, φιλόλογος. Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
Αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ - Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων 31/8/2009 - 31/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : ελεύθερη Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΧΑΝΙΑ 2009 που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση, την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009, στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, ώρα 21.30, συνδιοργανώνουν με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων συναυλία με τη Μπάντα και τη Λαϊκή Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων, που υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μάκη Γεωργογιαννάκη, θα εκτελέσουν τις σημαντικότερες επιτυχίες της πολύχρονης καριέρας του Στέλιου Καζαντζίδη. Τραγούδια θ’ αποδώσουν γνωστοί Χανιώτες καλλιτέχνες. Ο Στέλιος Καζαντζίδης (29 Αυγούστου 1931 – 14 Σεπτεμβρίου 2001) θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης παρουσίας του στο πεντάγραμμο απέδωσε αριστοτεχνικά, με την ουράνια φωνή του, δημιουργίες μεγάλων συνθετών όπως του Βασίλη Τσιτσάνη, του Άκη Πάνου, του Μανώλη Χιώτη, του Τάκη Σούκα, του Γιάννη Παπαϊωάννου, του Γιώργου Ζαμπέτα αλλά και του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Χρήστου Λεοντή, του Μάνου Λοϊζου και πολλών άλλων. Η όλη παρουσία του στο χώρο του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού συνδέθηκε, άμεσα ή έμμεσα, με τα προβλήματα των Ελλήνων που αγωνίζονταν να στηριχθούν στα πόδια τους ύστερα από τον σκληρό αγώνα κατά της χιτλερικής κατοχής και την μπόρα του εμφύλιου πολέμου. Εκδήλωση ονοματοθεσίας οδού "Φλωρεντίνης Καλούτση" Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 3/9/2009 - 3/9/2009 Κήπος ΙΝ Αγίας Μαγδαληνής Ώρα : 19.30 Είσοδος : ελεύθερη Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009, εκδήλωση ονοματοθεσίας της οδού "Φλωρεντίνης Καλούτση". Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί στην οδό "Φλωρεντίνης Καλούτση" (στο ύψος το αρ. 60 της Μανούσου Κουνδούρου), και το δεύτερο, ώρα 20.00, στον κήπο του Ι.Ν. Αγίας Μαγδαληνής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει : - Χαιρετισμό του Δημάρχου Χανίων Κυριάκου Βιριδάκη - Ομιλία της Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων Ζωή Μητσοτάκη με θέμα "Οδός Φλωρεντίνης Καλούτση". Αμέσως μετά η Παιδική Χορωδία του Δήμου Χανίων, με τη διεύθυνση του Γεωργίου Καλούτση και τον Νίκο Περάκη στο πιάνο, θα αποδώσει ελληνικά και ξένα τραγούδια. «Παραμύθι χωρίς όνομα» - Συναυλία με τη Χορωδία και την Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου και τελή υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 1/9/2009 - 1/9/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.00 Είσοδος : ελεύθερη Η συναυλία με τίτλο «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» δίνεται στα πλαίσια της Διεθνούς Επιστημονικής Διημερίδας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Προστασία του Περιβάλλοντος που διοργανώνει στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2009 στο Κ.Α.Μ. η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Η 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα της συναυλίας, συμπίπτει με την κατεξοχήν ημέρα προσευχής της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όπως εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Στη συναυλία θα ακουστούν μουσική και τραγούδια γνωστών συνθετών (Μάνου Χατζηδάκι, Σταύρου Κουγιουμτζή, Δημήτρη Λάγιου, Μίκη Θεοδωράκη, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Χρυσόστομου Σταμούλη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Χρίστου Τσιαμούλη, Απόστολου Καλδάρα και Γιώργου Καλογήρου) τα οποία θα ερμηνεύσει η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, ενώ θα συνοδεύσουν στο τραγούδι οι Γιώργος Καλογήρου και Μιχάλης Παπαζήσης. Η 50μελής καταξιωμένη Χορωδία και Ορχήστρα Νέων του Πολιτιστικού Σωματείου «Άγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος», της ομώνυμης ενορίας της Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μουσικού και Καθηγητή Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., κ. Χρυσόστομου Σταμούλη, κατά την εικοσαετή και πλέον πορεία της έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αποσπώντας ύψιστες τιμητικές διακρίσεις ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με κορυφαίους έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές όπως τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Κώστα Μακεδόνα κ.α.

ΠΑΜΜΕ: Να σοβαρευθεί επιτέλους ο ΕΛΟΤ

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/8/09 Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρου Βιτάλη, σχετική με την αναγραφή πάνω σε ελληνικά προϊόντα της ένδειξης ΜΚ, η οποία και υποδηλώνει έμμεση αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία: «Οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρίας όπως η μεγάλη βιομηχανία ζυμαρικών ΜΕΛΙΣΣΑ, οι οποίες αναγράφουν πάνω στα προϊόντα τους την ένδειξη ΜΚ, για να προωθήσουν τα προϊόντα τους στα Σκόπια, δεν είναι ο μεγάλος ένοχος της υπόθεσης της έμμεσης αναγνώρισης του κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία που παίζει από διάφορες πλευρές στη χώρα μας. Ο μεγάλος ένοχος παραμένει ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), ο οποίος παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας και συγκεκριμένα πριν αρκετό καιρό όταν το ίδιο πρόβλημα εμφανίσθηκε με τα προϊόντα γνωστής ελληνικής χαρτοβιομηχανίας, δεν έχει προχωρήσει στην αλλαγή του σχετικού πρωτοκόλλου διεθνών ενδείξεων. Καλέσαμε τότε όλες τις ελληνικές εταιρίες να προχωρήσουν αυτοβούλως στη διόρθωση της απαράδεκτης κατάστασης.
Κάποιες εταιρίες συντονίσθηκαν με το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, κάποιες όχι.
Το ζητούμενο τελικά παραμένει τι θα κάνει επιτέλους ο επίσημος αυτός Οργανισμός.
Θα συνεχίσει να γράφει την ελληνική κοινωνία στα παλαιότερα των υποδημάτων του, ή θα προχωρήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στην αλλαγή του πρωτοκόλλου; Επιτέλους, ας σταματήσουμε να πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε».

Εκκλησία ή τζαμί; Τι επιφυλάσει η μοίρα στον Αγ. Δημήτριο Κων/πολης;

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.comΕκκλησία ή τζαμί; Το δίλημμα των κατοίκων του Ορτάκιοϊ Επίκεντρο αντιπαράθεσης έγινε το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Ορτάκιοϊ του δήμου Σιλιβρί της Κωνσταντινούπολης.
Όπως μεταδίδει η Χουριέτ πολλοί κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στα σχέδια του δήμου να μετατρέψει τον ναό, που χτίσθηκε πριν 180 χρόνια, σε τζαμί. Ο Αγ. Δημήτριος βρίσκεται στο κέντρο του χωριού αλλά για δεκαετίες είχε αφεθεί στη τύχη του. Στην νεότερη ιστορία είχε χρησιμοποιηθεί ως φυλάκιο του στρατού, ως σχολείο και αργότερα ως τζαμί μέχρι να χτισθεί ένα σύγχρονο τζαμί λίγο πιο πέρα.
Μετά εγκαταλείφθηκε τελείως και έγινε αχυρώνας, σημειώνει η Χουριέτ.
Η εφημερίδα μεταφέρει δήλωση ενός κατοίκου της περιοχής που λέει ότι "δεν υπάρχει κανείς πια για να εκκλησιασθεί...
Ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται μέρα με την μέρα...Κανείς συγχωριανός μου δεν θέλει την εκκλησία". Πριν έξι μήνες ο δήμος ξεκίνησε έργα για την αναστύλωση της εκκλησίας και την μετατροπή της σε τζαμί.
Τα έργα όμως έχουν διακοπεί.
Αφενός ο δήμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και αφετέρου υπάρχουν αντιδράσεις όχι μόνο από αρχιτέκτονες και το Πατριαρχείο αλλά και από πολλούς κατοίκους. Σε ένα από τα παλιά σπίτια γύρω από την εκκλησία ζει η 82χρονη Fikriye Eldeniz, πρόσφυγας από την Βόρειο Ελλάδα.
"Είμαι πολύ μεγάλη για να σχολιάσω, αλλά τις παλιές, καλές εποχές υπήρχαν εκκλησίες, υπήρχαν τζαμιά και όλοι ζούσαν ευτυχισμένοι, είτε ήταν Ορθόδοξοι είτε Μουσουλμάνοι". Περισσότερα στο Foreign Press

Έγκλημα στο κομματικό τυπογραφείο με τη «σφραγίδα» του κέρδους

ΑΠΟ ΤΟ www.typografeio.blogspot.comΚαμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες
Πλατύ κάλεσμα συμμετοχήςΚαθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς
Να μπει φραγμός στα αντεργατικά σχέδια
Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε θα έπρεπε να αμείβονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου βάση της ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ.
Και όχι βάση της εργοστασιακής σύμβασής εργασίας της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ που καταργεί κάθε δικαίωμα και δίνει μισθούς πείνας και εξαθλίωσης για την εργατική οικογένεια.
Το πουλημένο στην εργοδοσία εργοστασιακό σωματείο της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ δεν αντιδρά ποτέ και πλειοδοτεί σε μέτρα στήριξης του κεφαλαίου.
Τα πουλημένα στην εργοδοσία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ κομματικά στελέχη του κκε στηρίζουν την αυθαιρεσία και απολαμβάνουν τις οικονομικές ενισχύσεις και τις απευθείας αναθέσεις του αστικού κράτους που ζητούν από τον εργάτη να πολεμήσει και να καταστρέψει.
Κοροϊδεύουν το λαό για τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Κίνημα Τυπογράφων
Η οργή να γίνει ταξικός ξεσηκωμός
Να κατακτήσουμε την κοινωνική μας αποστολή
Για μια αξιοπρεπή στάση ζωής
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης. typografeio

Κλοιός βαρόνων για ανασχηματισμό

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ«Άλλαξέ τους όλους εκτός από μένα...» Αμετακίνητοι δηλώνουν οι κορυφαίοι υπουργοί την ίδια ώρα που ζητούν από τον Καραμανλή να κάνει ανασχηματισμό εδώ και τώρα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
Μύλος έχει γίνει η Ν.Δ. μετά και τις φωτιές που έκαψαν το ένα τρίτο της Αττικής.
Μπροστά στον φόβο της κυβερνητικής κατάρρευσης και μέσα σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος ασκούν έντονες πιέσεις στον Πρωθυπουργό για να αναλάβει πρωτοβουλίες, δείχνοντας προς την κατεύθυνση ενός σαρωτικού ανασχηματισμού.
Από το Μαξίμου δεν βγαίνει... καπνός, αλλά υπουργοί και βουλευτές προεξοφλούν τις αλλαγές, με βασικό επιχείρημα ότι ο Κ. Καραμανλής «δεν μπορεί να ανέβει στη ΔΕΘ χωρίς να κάνει κάτι».
Πεπεισμένοι ότι ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών εμφανίζονται πλέον ακόμη και υπουργοί που μέχρι πρότινος- πριν οι φλόγες τυλίξουν τη Βορειοανατολική Αττική- απέκλειαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.
Προβεβλημένα στελέχη, εξάλλου, εξακολουθούν να κρατούν ψηλά και το «σχέδιο εξόδου» με επίσπευση των εκλογών, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός «δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις».

«Κωμωδία Δρόμου με Πλάνες και Όνειρα» - Θέατρο Δρόμου HELIX 9/09/2009

«Κωμωδία Δρόμου με Πλάνες και Όνειρα» - Θέατρο Δρόμου HELIX Χώρος Εκδήλωσης: Πλατεία Λευκού Πύργου Είδος Εκδήλωσης: Πολυθέαμα Η Είσοδος είναι ελεύθερη Λεωφορεία: 5,6,33,39,78 Μια μοναδική παράσταση παρουσιάζει το Θέατρο Δρόμου HELIX.
Οι ηθοποιοί σε ξυλοπόδαρα, εντυπωσιάζουν με την επιδεξιότητα τους, τα ακροβατικά και τα ζογκλερικά.
Πριν από την παράσταση πραγματοποιείται παρέλαση του θιάσου με τύμπανα και λάβαρα, σαν μία εορταστική είσοδος στην πόλη. Θέαμα με υπέροχη μουσική, εντυπωσιακά κοστούμια, διασκεδαστικό, κωμικό και Rock.
Κορυφώνεται με φωτιές και πυροτεχνήματα. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο International Theatre Festival "BELAYA VEZHA" Belarus το 2005 & Turkish National Committee for UNICEF, Τουρκία, Κωνσταντινούπολη το 2005. Επίσης στο International Theatre Festival Malta Poznan, (Πολωνία 2006) και στο International Puppet Theatre Festival PUPPET FAIR (Σόφια 2006). Πρόκειται για θέαμα Δρόμου με αναφορές στην Commedia dell' Arte. Περιέχει δύο σύντομα παραδοσιακά κείμενα της Commedia. Ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία του θεάτρου δρόμου που το κάνουν άμεσο, ζωντανό και δημοφιλές. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Συντελεστές Σκηνοθεσία - Εικαστική σύνθεση: Νίκος Χατζηπαπάς Παίζουν: Σπύρος Ανδρεόπουλος, Έφη Ανυφαντή, Ευαγγελία Νικηφόρου, Αγγελική Ματοπούλου, Μιχάλης Μιχαήλος, Αντώνης Πασβάντης, Αθανασία Σουλίδου, Γρηγόρης Χρυσολοράς, Patrice Teysseyre, Νίκος Χατζηπαπάς Θέατρο Δρόμου HELIX Το Θέατρο Δρόμου HELIX δημιουργήθηκε το 1987.
Αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της Σκηνής Θεάτρου Δρόμου του Μαγικού Θεάτρου.
Για τα ελληνικά δεδομένα θεωρείται πρωτοπόρο και μοναδικό όχι μόνο στο Θέατρο Δρόμου αλλά και για το σύνολο της έρευνάς του επάνω σε σύγχρονες και πρωτότυπες μορφές της θεατρικής έκφρασης.
Η ομάδα αποτελείται από δέκα σταθερά μέλη και αρκετούς έκτακτους συνεργάτες. Όλα τα μέλη είναι εκπαιδευμένα στις τεχνικές του Θεάτρου Δρόμου.
Οι παραστάσεις του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές καθώς έχουν πάντα ένα ισχυρό περιεχόμενο, που τα τελευταία χρόνια βασίζεται κυρίως σε ελληνικούς ή παγκόσμιους μύθους. Οι παραστάσεις του Θεάτρου Δρόμου HELIX, διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία του Θεάτρου Δρόμου που το κάνουν δυνατό και ζωντανό θέαμα, ικανό να προσφέρει χαρά, διασκέδαση και περιεχόμενο. Θίασος επαγγελματικά εκπαιδευμένος στα ξυλοπόδαρα, τα ζογκλερικά και τα ακροβατικά, αλλά και στην τέχνη του ηθοποιού στο δρόμο, ικανός να προσφέρει ένα θέαμα ουσίας για μικρούς και μεγάλους, χρησιμοποιώντας εκτός από ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια, επιλεγμένη μουσική, θεατρικούς φωτισμούς, το στοιχείο της φωτιάς και τα πυροτεχνήματα. Μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, ξεχωρίζει και δημιουργεί δεσμούς και φιλίες με τους φορείς και τους ανθρώπους που έχουν γνωρίσει την εργασία του.

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ (PRIDE AND GLORY) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 28/8/2009 - 29/8/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.30 & 22.30 5 € ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ (PRIDE AND GLORY) - ΗΠΑ 2008
(Έγχρ.) Διάρκεια: 130' Σκηνοθεσία Γκάβιν Ο1 Κόνορ
Κατά τη διάρκεια μιας ενέδρας, τέσσερις Νεοϋορκέζοι αστυνομικοί του 31ου τμήματος σκοτώνονται.
Ο διευθυντής του Μανχάταν αναθέτει τη διερεύνηση της υπόθεσης στο γιο του, ο οποίος βρίσκει στοιχεία που εμπλέκουν τόσο τον αδερφό του όσο και το γαμπρό του.
Αριστοφάνη Λυσιστράτη Θέατρο «ΖΙΝΑ» 28/8/2009 - 28/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : 24€, 17€
Αριστοφάνη Λυσιστράτη Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρη Σκηνοθεσία: Θύμιου Καρακατσάνη Moυσική: Γιάννη Μαρκόπουλου Σκηνικά - Κοστούμια: Ρένας Γεωργιάδου Χορογραφίες: Δημήτρη Παπάζογλου Στο ρόλο της Λυσιστράτη ο ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ και στο ρόλο του Κινησία ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ Συμμετέχουν: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΚΑΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΗΓΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΚΑΒΑΣ ΧΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΨΑΛΤΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΣΙΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΡΗΝΙΩ ΚΑΖΑΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ ΡΕΝΑ ΣΦΗΝΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΟΓΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ Ώρες παραστάσεων: 9:30μ.μ. Τιμές Εισιτηρίων: 24 Ευρώ και 17 Ευρώ (Παιδικά – Φοιτητικά) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, κι όμως δεν μπορεί γι’ αυτό να χαρακτηριστεί για ανήθικη.
Τουναντίον είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς.
Είναι θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων - και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης.. Μολονότι ο μύθος είναι πλάσμα της φαντασίας εξωπραγματικό κι απίθανο, η πορεία του συντελείται με την πιο αβίαστη φυσικότητα κι αληθοφάνεια.
Η ψυχολογία των ηρώων, οι λόγοι τους και τα έργα τους δεν έχουνε τίποτα το αδικαιολόγητο. Ο Αριστοφάνης, όσο κανένας άλλος ποιητής του παλιού καιρού, γνώρισε κι απόδωσε με πολλή σοφία και τέχνη την ψυχή των γυναικών του λαού - των νοικοκυράδων. Η «Λυσιστράτη» από την άποψη της συνθετικής τελειότητας και της ισορροπίας μέσων και σκοπού μπορεί να σταθεί δίπλα στο σοφόκλειο δράμα. Η σκηνή του όρκου των γυναικών, του ερωτικού παιχνιδιού Μυρρίνης - Κινησία, της λιποψυχίας των αντάρτισσων και στο τέλος η θαυμαστή νουθεσία της Λυσιστράτης προς τους εμπόλεμους Αθηναίους και Σπαρτιάτες, είναι από τα πιο αριστουργηματικά κατορθώματα του δημιουργικού Λόγου. Ο Αριστοφάνης σ’ όλα του τα έργα κάνει πολιτική. Γκρεμιστής των «κακώς κειμένων» και δάσκαλος του σωστού. Αλλά στη «Λυσιστράτη», που παίχτηκε στα 411 π.Χ. ο σκοπός του (η ειρήνη) ξεπερνάει τα όρια της πρώτης ανάγκης του λαού για προκοπή και γίνεται ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας. Η αθηναϊκή πολιτεία, είχε άμεση ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, γιατί αργά η γρήγορα, θα τον έχανε - και μαζί με την Αθήνα θα χανότανε όλος ο έως τότε ελληνικός πολιτισμός. Είχε προηγηθεί η σικελική καταστροφή, η οχύρωση της Δεκέλειας από τους Σπαρτιάτες, η αποστασία των συμμάχων ―όλα τούτα με την προδοσία του Αλκιβιάδη - κι ο λαός ήθελε την ειρήνη.
Έτσι το κήρυγμα της Λυσιστράτης δεν είτανε καθόλου ανεδαφικό παρά επίκαιρο και καλοδεχούμενο κάθε καιρό.

«Καίμε» 30 εκατ.€ τον χρόνο σε ενοίκια

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
«Καίμε» 30 εκατ.€ τον χρόνο σε ενοίκια Τέσσερα νέα ελικόπτερα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με τα μισθώματα μίας αντιπυρικής περιόδου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
Σε σκάνδαλο διαρκείας εξελίσσεται η ενοικίαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων από το υπουργείο Εσωτερικών.
Τριάντα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο για την ενοικίαση των ελικοπτέρων, ενώ με το ίδιο ποσό, όπως υποστηρίζουν ανώτεροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράζει 3-4 καινούργια ελικόπτερα και να διαθέτει έναν στόλο σύγχρονο και όχι προβληματικό.
«Με τα χρήματα που ξοδεύουμε για την ενοικίαση των ελικοπτέρων κάθε χρόνο θα μπορούσαμε να αγοράζουμε εναέρια μέσα που όχι μόνο θα μας έμεναν, αλλά θα μπορούσαμε να τα νοικιάζουμε από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο και να βγάζουμε και κέρδος από αυτά», επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ», ρωσικών συμφερόντων εταιρεία πουλούσε πρόσφατα 3 ελικόπτερα Μ-26, ίδια με αυτά που νοικιάζει και η Ελλάδα, έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Το υπουργείο Εσωτερικών νοικιάζει 4 Μ-26 έναντι 2.125.000 για μόλις 90 ημέρες!

Αυτό το κομμάτι δάσους σας ξέφυγε...

ΑΠΟ ΤΟ FATSA-TVΑυτό το κομμάτι δάσους σας ξέφυγε...

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Στις χαρές και όχι στις λύπες σας. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ! Ας εκπαιδευτούμε όλοι μας… Νεκρός και τέσσερις τραυματίες από έκρηξη στη ΛΑΡΚΟΡωσία: αγορά γαλλικού πολεμικού ΠΓΔΜ: "Δεν πρόκειται να βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα της ονομασίαςΕκατοντάδες νεκρά ψάρια λόγω μόλυνσης στον Έβρο Προσφώνηση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο συνέδριο των Αποδήμων. Λευκωσία, 24/8/2009 Το ΥΠΕΞ για τα περί πακέτου προτάσεων από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ καλεί την Άγκυρα να συμμετάσχει στον πόλεμο στο Αφγανιστάν Πούλησαν για παλιοσίδερα τους κάδους πυρόσβεσης Μετά τα άρβυλα ακούγεται ο ήχος των τσοκάρων Σοκ στην τουρκική κοινή γνώμη από εγκληματική συμπεριφορά Τούρκου αξιωματικού Αποστρατικοποίηση κυπριακού κράτους ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ Ο ρόλος του ΑΚΕΛ στο πραξικόπημα του 1974 Σύμφωνο Μολότοφ- Ρίμπεντροπ της 23ης Αυγούστου 1939 Ατύχημα με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς Στη Βουλή το μνημόνιο με τις ΗΠΑ για τη βίζα Άρμα μάχης καταπλάκωσε στρατιωτικό στον Έβρο Επίθεση μολότοφ κατά ελληνικής πρεσβείας Μήνυμα μέσα στο μήνυμα του Μπάσμπουγ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ EPIRUSGATE

Φτιάχνουν παράγκες, γκρεμίζουν παράγκες !!! "Λουκέτο" στα Τ.Ε.Ι.! Ο Μπερίσα συζητά για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ Στόχος και πάλι η Εμπορική της Άρτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS