Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Βίντεο-σοκ με εκτελέσεις αιχμαλώτων Ταμίλ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.comΒίντεο-σοκ με εκτελέσεις αιχμαλώτων Ταμίλ Το Κανάλι 4 της βρετανικής τηλεόρασης μετέδωσε αποσπάσματα ανατριχιαστικού βίντεο στο οποίο στρατιώτες της Σρι Λάνκα εκτελούν εν ψυχρώ αιχμαλώτους που πιστεύεται ότι είναι αιχμάλωτοι μαχητές των Τίγρεων Ταμίλ.
Η οργάνωση "Δημοσιογράφοι για την Δημοκρατία στην Σρι Λάνκα" που βρήκαν το βίντεο υποστηρίζουν ότι γυρίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο στρατός της χώρας είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά των ανταρτών της αυτονομιστικής οργάνωσης στα βόρεια της νήσου.
Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα είχε τότε απαγορεύσει στα διεθνή ΜΜΕ να καλύψουν τις επιχειρήσεις του στρατού.
Στο βίντεο διακρίνονται στρατιώτες να εκτελούν αιχμαλώτους με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχουν γυμνά πτώματα ανδρών. http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f8/1184614595" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=35256686001&playerId=1184614595&viewerSecureGatewayURL=https://console.brightcove.com/services/amfgateway&servicesURL=http://services.brightcove.com/services&cdnURL=http://admin.brightcove.com&domain=embed&autoStart=false&" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="412" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" swLiveConnect="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash">>> Όπως μεταδίδει το Κανάλι 4, η πρεσβεία της Σρι Λάνκα στο Λονδίνο απέρριψε τις καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου και αρνήθηκε ότι διέπραξε ωμότητες κατά των Ταμίλ. Εκπρόσωπος του στρατού της χώρας χαρακτήρισε το βίντεο "πλαστό".
Ο πόλεμος κατά των αυτονομιστών κράτησε 26 ολόκληρα χρόνια.
Οι Τίγρεις Ταμίλ εξαρθρώθηκαν πλήρως. Πριν τρεις μήνες ο πρόεδρος της χώρας, Mahinda Rajapaksa, υποσχέθηκε ίσα δικαιώματα προς τους Ταμίλ.
Πάντως έως και 280 χιλιάδες Ταμίλ εξακολουθούν να βρίσκονται έγκλειστοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς ο στρατός εξετάζει εάν είναι "συνοδοιπόροι" των Τίγρεων. Περισσότερα στο Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: