Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11 25080 SirSafety

Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11 25080 SirSafety
Αναπνέουσα μεμβράνη Puratex
Αδιάβροχη
Σόλα βουλκανισμένου νιτριλίου σε 300°C
Μη Μεταλλική προστασία δακτύλων για κρούση >200J και σύνθλιψη 15KN
Ενίσχυση επιπλέον στα δάχτυλα από νιτρίλιο
Εσωτερική σόλα διπλής πυκνότητας από πολυουρεθάνη ράμένη με αντιστατική κλωστή από πολυαμίδιο
Αντιστατική
Με απορρόφηση ενέργειας στη φτέρνα
Ενίσχυση αστραγάλων σε 2 σημεία (Πίσω στη φτέρνα και μπροστά στην κλείδωση)
Ενίσχυση στα Δάχτυλα
ΕΝ 345 part 2
EN 12568
Προτεινόμενη Χρήση: 
Για πυρεσβέστες και διασώστες.

TV Intellian i2

TV Intellian i2 
Η Intellian αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά δορυφορικά συστήματα διασκέδασης και επικοινωνίας στη θάλασσα.
Η δορυφορική κεραία TV Intellian i2 είναι η κατάλληλη επιλογή για μικρά σκάφη (από 25 πόδια ή μικρότερα) γιατί είναι ελαφριά (4,5 κιλά), έχει μικρή διάμετρο (33 cm), ενώ μπορεί να διατηρήσει υψηλή ισχύ σήματος όταν το σκάφος είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι ή πλέει κατά μήκος της ακτής. Το κάτοπτρο της κεραίας έχει 2-άξονες και μπορεί να συνδεθεί με το GPS του σκάφους για γρήγορη απόκτηση δορυφορικού σήματος.
αυτόματη ανίχνευση και παρακολούθηση δορυφόρου σε δύο άξονες
διάμετρος κατόπτρου 33 εκατοστά
βάρος 4,5 κιλά
διαστάσεις κεραίας: Ύψος 38 εκ., Διάμετρος 37 εκ.
ελάχιστη ισχύς λήψης: 51 dBw
δύο LNB
εύκολο στη χρήση χειριστήριο κεραίας με έξοδο για PC
συνδεση με το GPS του σκάφους
θερμοκρασία λειτουργίας: -15°C to +55°C
χρήση ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ καλωδίου για την εγκατάσταση της κεραίας (τροφοδοσία και data)

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο Ιστορική κωμωδία

Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο Ιστορική κωμωδία 
Συγγραφέας: Γιάννης Παπαγιάννης
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 496
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-161-7
Το 2013 η Άννα Μαρία Αθανασίου ξεκινάει να υλοποιήσει ένα τολμηρό όνειρο: με τη βοήθεια ενός πρώην φίλου της προγραμματιστή και τη χρηματοδότηση ενός μικρού κινηματογραφικού παραγωγού, ξεκινούν να φτιάξουν μια ταινία για τη ζωή του προπάππου της Ιάκωβου Αθανασίου, με βάση ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Το πρόγραμμα όμως ξεφεύγει από τα χέρια τους, και η ζωή του εικονικού Ιάκωβου Αθανασίου προκύπτει διαφορετική από εκείνη του πραγματικού.
Γεννημένος την ίδια ημέρα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο Ιάκωβος Αθανασίου προσπαθεί ανάμεσα σε δύο εθνικές χρεοκοπίες (1893 και 1932) να επιτύχει το όνειρό του: να διοριστεί μηχανοδηγός στα τρένα. Όμως οι προσπάθειές του συνήθως ανταμείβονται με ξύλο. Ο Ιάκωβος τρώει τη στιγμή της γέννησής του ξυλιές κι αυτό το μοτίβο θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.
Παράλληλα, δύο παθιασμένες ερωτικές ιστορίες, ο πραγματικός σκανδαλώδης έρωτας του Ίωνα Δραγούμη για την Πηνελόπη Δέλτα κι ο φανταστικός αταίριαστος του Ιάκωβου για την Αλεξάνδρα Μπενάκη, γεννούν το ερώτημα: μπορεί η αγάπη όλα να τα καταφέρει;
Ιστορικά πρόσωπα διατρέχουν το μυθιστόρημα και διασταυρώνονται με τους ήρωες της μυθοπλασίας: ο Βενιζέλος, ο Ανδρέας Συγγρός, ο Εμμανουήλ Μπενάκης, ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ίων Δραγούμης, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Παύλος Μελάς… Η αφήγηση ξεδιπλώνεται μέσα στην ιστορία και αφηγείται την τύχη όχι μόνο του πρωταγωνιστή, αλλά και της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.
Μαύρη κωμωδία, μυθιστόρημα αιρετικό και βλάσφημο, όπου οι μύθοι καταρρίπτονται. Όμως, σύμφωνα με τη ρήση του Διονύσιου Σολωμού, «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».

Νέα κυκλοφορία "Η χώρα της ύπαρξής μας" της Τώνιας Σαμαρά


Τώνια Σαμαρά

           
Η χώρα της ύπαρξής μας
  Ημερολόγια και διηγήματα
ISBN: 978-960-221-798-6,
σχ. 21x14, σελ. 176,
α΄ έκδοση Δεκέμβριος 2018,
τιμή: 10,00€ (χωρίς Φ.Π.Α)
Η συγγραφέας Τώνια Σαμαρά μάς προσφέρει ιστορίες ζωής, με συναισθήματα που ξεχειλίζουν και με διάθεση συλλογισμού. Το παρελθόν είναι αναπόδραστο. Η φύση- που από τη μια μας τροφοδοτεί με χυμούς και από την άλλη μας τους ρουφάει και μας στεγνώνει- είναι πάντα εκεί αστείρευτη πηγή ζωής.
Ο αναγνώστης προσκαλείται άλλοτε με καθαρή γραμμική αφήγηση και άλλοτε με τη σχετικά ασαφή πορεία που κάνει το μυαλό τρέχοντας από ανάμνηση σε βίωμα, κι από κει σε συχετισμούς με συνειρμικές ακολουθίες που συνοδεύονται από μια αόριστη αίσθηση του χρόνου και των τόπων.
Από την πρόταση "...μίκραινα κι έμπαινα στο σώμα μου, όπως ένα σπασμένο βιολί στη θήκη του..." ώς την πρόταση "...παράφορη τρέλα για σαρκική ηδονή που ζητούσε κάθε ίνα από το σώμα μου..." υπάρχουν συναισθήματα, στοχασμοί, ατμόσφαιρα. Συναντούμε καταστάσεις και γεγονότα που μας απασχολούν και μας συνεγείρουν. Όλα αυτά συμβαίνουν σ' ένα χρονικό διάστημα σχεδόν εβδομήντα χρόνων. Από το προπολεμικό Ηράκλειο μέχρι την πρόσφατη Αθήνα, ο χρόνος αυτός εξανεμίζεται. Όταν θα βγεις το βράδυ να περπατήσεις στην εξοχή "θα ακούσεις το ίδιο γρύλλο και θα νιώσεις τις ίδιες μυρωδιές  από ξεραμένα καλάμια, φασκόμηλα και αγουδούρους".
 
Αλέξανδρος Ρώτας
27 Οκτωβρίου 2018
Η Τώνια Σαμαρά γεννήθηκε το 1930 στο Ηράκλειο Κρήτης. Προέρχεται από οικογένεια επιστημόνων από την μεριά του πατέρα της και από ιστορική οικογένεια πολιτικών από την μεριά της μητέρας της. Το 1950 πήγε στην Αθήνα όπου παρακολούθησε μαθήματα γραμματέως, παίρνοντας μαζί της τα παραμύθια και τα μυθιστορήματα που την συνόδευαν αδιάλειπτα στην παιδική και εφηβική της ζωή. Το πρωί εργαζόταν σ' ένα δικηγορικό γραφείο και το απόγευμα έγραφε μικρά διηγήματα σε μια μεταχειρισμένη γραφομηχανή Άντεργουντ. Στις αρχές της δεκαετίας του '60, ακολουθώντας τον σύζυγό της Αλέξανδρο Σαμαρά, ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο, υπότροφο του MIT, βρέθηκε στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης όπου παρακολούθησε μαθήματα Λογοτεχνίας, Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το 1965 γεννήθηκε η κόρη τους Αλεξάνδρα. Έχει γράψει αρκετά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες καθώς και, σε συνεργασία με τον αδερφό της, τον ζωγράφο Γιώργο Γεωργιάδη, δύο θεατρικά έργα: Πυρ στον Άδμητο (1964) καιΛαβίνια (1977), και το αλληγορικό δοκίμιο Ορισμοί, τα οποία εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις Λεωνίδα Χρηστάκη. Επίσης έχουν εκδοθεί δύο μυθιστορήματά της: Ξεριζώθηκε ένα κλήμα (Δίφρος, 1961) και Θάνατος και έρωτας (Γνώση, 1983).

Νέα κυκλοφορία "Η τέχνη της ξάπλας. Εγχειρίδιο για τον οριζόντιο τρόπο ζωής" του Bernd Brunner


Bernd Brunner 

           
Η τέχνη της ξάπλας
  Εγχειρίδιο για τον οριζόντιο τρόπο ζωής                   

Μετάφραση: Ευαγγελία Τόμπορη 
ISBN: 978-960-221-757-3,
σχ. 21x12, σελ. 224,
α΄ έκδοση Δεκέμβριος 2018,
τιμή: 16,00€ (χωρίς Φ.Π.Α)

Η απίστευτη ιστορία μιας τέχνης που όλοι γνωρίζουμε
    
Χαλαρώστε και απολαύστε τη συναρπαστική τέχνη της ξάπλας!


 
Είναι αλήθεια ότι περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας ξαπλωμένοι: κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε, κάνουμε έρωτα, σκεφτόμαστε, ξεκουραζόμαστε, αλλά και υποφέρουμε ή αναρρώνουμε. Βέβαια η ξάπλα δεν είναι και τόσο αποδεκτή στη σύγχρονη κοινωνία της υπερδραστηριοποίησης, αφού ταυτίζεται με την αδράνεια, την παθητικότητα και την τεμπελιά. Κι όμως, αυτή η οριζόντια δραστηριότητα είναι ανεκτίμητης αξίας: μας προσφέρει ιδιαίτερες στιγμές περισυλλογής που οδηγούν στις καλύτερες ιδέες. Χωρίς αυτήν, ο Μιχαήλ Άγγελος δεν θα είχε ποτέ την έμπνευση να δημιουργήσει στην Καπέλα Σιξτίνα, ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της ανθρωπότητας.
Το βιβλίο του Μπερντ Μπρούνερ είναι ένας ύμνος για την ξαπλωμένη ανά τους αιώνες ανθρωπότητα, μια πλούσια διερεύνηση της πολιτισμικής μας ιστορίας και συγχρόνως μια απολαυστική συλλογή ιστοριών, γεμάτων με αλλόκοτες ή απροσδόκητες λεπτομέρειες: από το πώς ξάπλωναν –ή πώς δεν ξάπλωναν– οι άνθρωποι στη Λίθινη Εποχή μέχρι την ιστορία του στρώματος, τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις γύρω από τον ύπνο ή το «κίνημα της αργής ζωής».
«Μια παράξενη και ονειροπόλα φωνή … σαν διήγημα του Ίταλο Καλβίνο, μεταφρασμένο από κάποια χαμένη, σκοτεινή γλώσσα.»
– Elisabeth Gilbert
«Μια διασκεδαστική ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, των ηθών και της ιατρικής, που εστιάζει στις ευχάριστες πτυχές της ανάπαυσης, της χαλάρωσης και της τεμπελιάς.»
                                                                                                                   – Süddeutsche Zeitung
«Μια ευχάριστη περιεκτική πραγματεία γύρω από τη στάση του ανθρώπινου σώματος … Υπέροχη εικονογράφηση και πλήθος ευτράπελων συμβάντων … »
– Frankfurter Allgemeine Zeitung
«Ένα γλυκό, χουζούρικο βιβλίο – μια ωραία υπόθεση γεμάτη ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία και μια γοητευτική αφηγηματική φωνή που σίγουρα θα αγαπηθεί από τους αναγνώστες.»
– Publishers Weekly
 
O Bernd Brunner είναι Γερμανός συγγραφέας, που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Βερολίνου και Κωνσταντινούπολης. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τέχνη της ξάπλας είναι το πρώτο που μεταφράζεται στα ελληνικά.
 

Νέα και Εκδηλώσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης


Νέα και Εκδηλώσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης
 
 
Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή κατά τις ημέρες των γιορτών από Δευτέρα 24/12/2018 έως και Τετάρτη 26/12/2018 και από Δευτέρα 31/12/2018 έως και Τετάρτη 02/1/2019.
 

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις
"...κι εμείς καλύτερα" & "αβγώ" 
και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά
"Μουσική με τα κρεμμυδάκια"
"Συγχαρητήρια για τη μουσική σας"
 & "Μουσική χρονομηχανή"
για το 2019 Ξεκίνησε
 
Θέατρο στη Βιβλιοθήκη

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως
Γεωργίου Βιζυηνού


Εορταστικές παραστάσεις στις
25, 26, 29 & 30 Δεκεμβρίου, 21:00 
 
Comedy club
Xmas Music Special


για παιδιά 6 έως 12 ετών
και τους γονείς τους


22 έως 30 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης

Έξτρα παραστάσεις λόγω υψηλής ζήτησης

 
 
Θέατρο για παιδιά

...κι εμείς καλύτερα

 από 3 έως 10 ετών 


Κυριακές 23 & 30 Δεκεμβρίου στις 11:30

Εορταστικές παραστάσεις:
26 Δεκεμβρίου στις 11:30 &
27 Δεκεμβρίου στις 15:00

 
 
Θέατρο για παιδιά

Σβήσε το φως!
από 4 έως 10 ετών


Κυριακές 23 & 30 Δεκεμβρίου στις 15:00

Εορταστικές παραστάσεις:
26 & 28 Δεκεμβρίου στις 15:00

 
 
Θέατρο για βρέφη

αβγώ

για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά ως 3 ετών και τους γονείς τους 


Κυριακή 23 & 30 Δεκεμβρίου στις 10:30

Εορταστικές παραστάσεις:
27 & 28 Δεκεμβρίου στις 10:30
 

 

 
Συναυλία στη Βιβλιοθήκη
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, 17:30 

Χριστουγεννιάτικη συναυλία
των μαθητών του ωδείου
Ars Musicalis


Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας
 
Συναυλία στη Βιβλιοθήκη
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 19:00 

Συναυλία σπουδαστών και καθηγητών Εθνικού Ωδείου Βριλησσίων

Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας