Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Χόλυγουντ, Τολμηρές Ιστορίες - Νέα σειρά pulp από τις Εκδόσεις ΟΞΥ

εκδόσεις Οξυ παρουσιάζουν τη νέα σειρά Χόλυγουντ Τολμηρές Ιστορίες με το πρώτο τεύχος Παρθένα στην Γκιλοτίνα (Επιμέλεια: Γιώργος Βλάχος) Πρόκειται για το πρώτο τεύχος της σειράς Π.ΑΝ. ~ ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ Ιστορίες στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της δεκαετίας του 40 με το ύφος του αστυνομικού “νουάρ”, με τη σασπένς της περιπέτειας και του θρίλερ, με το χιούμορ της ανεμελιάς, με το ύφος της κοσμοπολίτικης στόφας των ανθρώπων που κινούνται στον λαμπερό απ’ έξω και σκοτεινό από μέσα χώρο του θεάματος εκείνης της εποχής… Και παντού κυρίαρχο το σεξ, το κυριότερο συστατικό για να είναι οι “Ιστορίες από το Χόλυγουντ” τόσο τολμηρές, όσο υπόσχεται ο τίτλος. Τα pulps αγαπήθηκαν μέχρι φανατισμού, κυκλοφόρησαν σε εκατοντάδες τίτλους και εκατομμύρια αντίτυπα.
Ταξίδεψαν τους αναγνώστες τους με το πιο φτηνό εισιτήριο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έως τα βάθη του αχανούς διαστήματος.
Τους πήγαν πίσω στο χρόνο και άλλο τόσο μπροστά.
Τους έκαναν να ονειρευτούν και να ταυτιστούν με τους υπερ-ήρωες.
Τους προκαλούσαν με πολύχρωμα εξώφυλλα καταιγιστικής δράσης, θανατηφόρου μυστηρίου, ερωτικής πρόκλησης.
Και όλα αυτά με 10 σεντς…
Ήταν τα pulps στη χρυσή εποχή τους… Αθήνα, Ιούνιος 2009 Σελίδες : 96 ISBN: 978-960-436-236-3 Tιμή : 5,95€

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Ν. Μουδανιά 4/6/2009 1.Σχετικά με την γραπτή και τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Χρήστου Πάχτα, στα χθεσινοβραδινά δελτία ειδήσεων των τοπικών Μ.Μ.Ε., δηλώνω τα ακόλουθα. 1. Αδυνατώ να κατανοήσω το λόγω και τη σκοπιμότητα που ο κ. Πάχτας Χρ. επέλεξε, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, των Ευρωεκλογών, να κάνει αυτήν την παρέμβαση. 2.Αντιπαρέρχομαι τις προσωπικές ύβρεις και επιθέσεις, προς το παρόν, σεβόμενος τη χρονική συγκυρία και τον αγώνα του δίνει το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους πολίτες, που στόχο έχουν την ανατροπή της κυβέρνησης της Ν. Δ., της κυβέρνησης των συμφερόντων, που έχει πλήξει βάναυσα το κύρος της χώρας μας και έχει οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση. Σήμερα είναι η ώρα του αγώνα για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα και όχι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Καλώ τους όλους του πολίτες της Χαλκιδικής να συμμετέχουν μαζικά στις μεθαυριανές εκλογές και να καταδικάσουν τις αδιέξοδες πολιτικές. Γιάννης Δριβελέγκας Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής

Εκδόσεις Επίκεντρο, Εκδηλώσεις-Βιβλιοπαρουσίαση

Έθνος, κράτος και πολιτική: Μελέτες Νεοελληνικής Ιστορίας αφιερωμένες στον Γιάννη Σ. Κολιόπουλο. Βασίλης Γούναρης Τρίτη 09-06-2009, 19:00 Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ετοιμαστείτε για διαφορετικές «ζειμπεκιές». Τι έχουμε; Την επιστολή Πάχτα προς τα Μ.Μ.Ε του Νομού, στην οποία ο τέως Υπουργός στρέφεται κατά του Βουλευτή του ΙΔΙΟΥ χώρου Γιάννη Δριβελέγκα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκαλεί τον Γιάννη Δριβελέγκα «λασπολόγο, συκοφάντη, υπονομευτή της ανάπτυξης του τόπου» και ένα σωρό άλλα. Δεν ξέρω ΠΟΙΟΣ είναι ο συντάκτης της συγκεκριμένης επιστολής. Μπορεί και ο ίδιος ο Χρήστος Πάχτας. Δεν θα υπερασπιστώ ΚΑΝΕΝΑΝ από τους δυο πολιτικούς. Εγώ, ο απλός πολίτης, ο αφελής Χαλκιδικιώτης, βλέπω ότι ξεκίνησε μια διαμάχη η οποία βγάζει προς τα έξω λαγούς. Διάβασα στην επιστολή για «ανάπτυξη του τόπου»…. Ρε λεβέντες, για να τα πούμε λίγο πιο σταράτα. Για ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μιλάτε; Αναπτύχτηκε η Χαλκιδική σε κάτι, και αυτή η ερώτηση πάει σε όλα τα «Πολιτικά Αηδόνια» του νομού, και δεν το καταλάβαμε; Για ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μας τσαμπουνάτε; Η μόνη «σταθερή ανάπτυξη», και θα το πλατιάσω και εκτός νομού, είναι αυτή της εγκληματικότητας. Ας αφήσουμε κατά μέρους τις μπούρδες περί ανάπτυξης, γιατί με τις πορδες αυγά δεν βάφουν. Το ότι πετάξατε κάποια ξεροκόμματα στο νομό, αυτό δεν σημαίνει ότι αναπτύχτηκε κιόλας. Και επειδή τα γνωστά κομματόσκυλα θα αρχίσουν να αραδιάζουν «έργα» και να σας εκθειάζουν (επαναλαμβάνω απευθύνομαι σε όλους όλων των χρωμάτων) θα σας υπενθυμίσω ότι δεν σας έχουμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Απεναντίας, γι αυτό το λόγο σας εκλέξαμε, για ΕΡΓΑ και όχι λόγια. Αντί για έργα, είδαμε και βλέπουμε ψίχουλα! Λοιπόν, αγαπητοί φίλοι πολιτικοί, να δούμε λίγο και ένα άλλο «παρασύνθημα» γιατί απ ότι φαίνεται το έχετε ξεχάσει. Είστε εκεί, σ’ εκείνη τη θέση που έχετε, για το ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ και ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ…. Με αφήνει παγερά αδιάφορο η όποια πικρία σας, άλλωστε επιλογή σας ηταν να ασχοληθείτε κάνετε δεν κάνετε με την πολιτική. Αν θέλετε να φαγωθείτε, κάντε το, αλλά το «τραπέζι» σας, μακριά από εμάς γιατί εμείς οι «αφελείς» Χαλκιδικιώτες, ο απλός κοσμάκης, θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα, και τότε δεν ξαναβγαίνετε στον αιώνα τον άπαντα (που λένε κάποιοι). Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmaiil.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΒΟΒΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΧΤΑ "ΣΤΟΛΙΖΕΙ" ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΘΕΤΟΕπιστολή - ΒΟΜΒΑ απέστειλε ο πρώην υπουργος Χρήστος Πάχτας με αφορμή την καταγγελία Δριβελέγκα ότι επιχειρείται ο αποχαρακτηρισμός δασικής έκτασης 17.000 στρεμμάτων στην περιοχή του «Πόρτο Καρράς», στη Χαλκιδική.
Ο Χρήστος Πάχτας με σκληρές εκφράσεις που εμένα προσωπικά με σόκαραν, απαντά στον Γιάννη Δριβελέγκα...
Είναι μια επιστολή γεμάτη πικρία.
Φαρμάκι!
Αύριο δε θα είναι τίποτα ίδιο στο ΠΑΣΟΚ της Χαλκιδικής και μάλιστα τρεις μέρες πριν τις Ευρωεκλογές....
Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Πραξικόπημα με σφραγίδα Μαξίμου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ«Δεν είναι δικές μας υπογραφές» Πιέστηκαν να καταγγείλουν τον καταζητούμενο πατέρα τους οι τρεις κόρες του Καραβέλα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα
Τον καταζητούμενο πατέρα τους Χρήστο Καραβέλα πιέστηκαν να... καταγγείλουν οι κόρες του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens απολογούμενες στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση για την εκροή χρημάτων από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού.
«Δεν γνωρίζω για τους λογαριασμούς του πατέρα μου και δεν γνωρίζω τι ποσά είχαν», ήταν η μόνιμη απάντηση των παιδιών του Χρ. Καραβέλα που αποποιήθηκαν το στίγμα του συνεργού στην κακουργηματική πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που αποδίδεται στον πατέρα τους.

ΑΧ...ΕΛΛΑΔΑ Σ ΑΓΑΠΩ !!!!!

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΤΙΦΦΑΝΙΣ (BREAKFAST AT TIFFANY' S) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 5/6/2009 - 7/6/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.45 & 22.45ΤΙΦΦΑΝΙΣ (BREAKFAST AT TIFFANY' S) ΗΠΑ (Εγχρ.)-Διάρκεια 115' Σκηνοθεσία Μττλέικ Έντουαρντς
Μια γοητευτική κοσμική συναντά έναν νεαρό συγγραφέα ο οποίος έχει μόλις μετακομίσει στην πολυκατοικία της.
Αρχίζουν να συναναστρέφονται την υψηλή νεοϋορκέζικη κοινωνία και, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση τους, ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Αποθέωση του «Βασιλιά Ληρ» στο Βελιγράδι

Αποθέωση του Βασιλιά Ληρ στο Βελιγράδι Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το κοινό της Σερβίας στην παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Βασιλιάς Ληρ, που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο του Βελιγραδίου στις 29 και 30 Μαΐου 2009.
Το απαιτητικό θεατρικό κοινό του Βελιγραδίου – που επί δεκαπέντε λεπτά χειροκροτούσε όρθιο- ενθουσιάστηκε από την πρωτότυπη σκηνοθεσία του έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που υπογράφει ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός, την εκπληκτική ερμηνεία του πρωταγωνιστή Νικήτα Τσακίρογλου στο ρόλο του Βασιλιά Ληρ, την ενέργεια και το ταλέντο των 17 νεαρών ηθοποιών από τη Θεσσαλονίκη.
Την παράσταση παρακολούθησαν πνευματικοί άνθρωποι της Σερβίας, επιφανείς καλλιτέχνες και πρωταγωνιστές του θεάτρου αλλά και πολιτικοί όπως ο Υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας, Νεμπόισα Μπράντις.
Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκε σύσσωμη η αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι με επικεφαλής τον Έλληνα Πρέσβη Δημοσθένη Στοΐδη, καθώς επίσης και ο Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι, Νίκος Τσιτσιμελής.
Το έργο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο θεάτρων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Προτρέπει τη μειονότητα να ψηφίσει «λευκό».Επιχείρηση εκβιασμού προς τα δύο μεγάλα κόμματα

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Προτρέπει τη μειονότητα να ψηφίσει «λευκό».Επιχείρηση εκβιασμού προς τα δύο μεγάλα κόμματαΑπόφαση με την οποία προτρέπει στα μέλη της μειονότητας στη Θράκη να ψηφίσουν λευκό την ερχόμενη Κυριακή στις ευρωεκλογές πήρε η αυτοαποκαλούμενη ως «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», η οποία συνήλθε προχθές στην Κομοτηνή.
Η απόφαση αυτή έρχεται μόλις 10 μέρες μετά την προηγούμενη ενέργεια της Συμβουλευτικής Επιτροπής να θέσει με ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, ολόκληρη την ατζέντα που προωθεί η Αγκυρα την περίοδο αυτή για τη μειονότητα στη Θράκη και όχι μόνο, αφού σε αυτή ζητούνταν, ανάμεσα στα άλλα, και η αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων στους μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω.
Οπως εκτιμάται, η απόφαση για «λευκό» εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική και επιχειρείται να λειτουργήσει ως εκβιασμός προς τα δύο μεγάλα κόμματα στη χώρα μας, στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση.

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - ευρωβουλευτής
Θέμα της εβδομάδας: Ευρωεκλογές Ουσιαστικό που χρησιμοποιείται και για τα δύο γένη (αρσενικό και θηλυκό). Για το θηλυκό γένος χρησιμοποιείται επίσης και ο τύπος ευρωβουλευτίνα.
Ευρωβουλευτής είναι το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι ευρωβουλευτές εκλέγονται κάθε πέντε χρόνια με άμεση καθολική ψηφοφορία.
Στις πρώτες ευρωπαϊκές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 1979 είχαν εκλεγεί 410 ευρωβουλευτές, οι οποίοι υπό την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Simone Weil βρέθηκαν γρήγορα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 1980.
Κάθε διεύρυνση της Ε.Ε. συνοδεύεται από αύξηση των ευρωβουλευτών, ενώ με κάθε νέα Συνθήκη, από την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη του 1987 και το Μάαστριχτ του 1993 μέχρι τη νέα Συνθήκη της Λισσαβόνας, οι ευρωβουλευτές κερδίζουν συνεχώς νέες αρμοδιότητες και συμμετέχουν σε μία νομοθετική διαδικασία που έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια του εθνικού κράτους.
Οι ευρωβουλευτές πρέπει να έχουν την υπηκοότητα ενός εκ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν πριν θέσουν υποψηφιότητα διαφέρουν από κράτος σε κράτος.
Ένα βασικό στοιχείο των ευρωβουλευτών είναι η ανεξαρτησία της εντολής τους. Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ορίζει σχετικά: «Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ασκούν την εντολή τους ελευθέρως.
Δε δεσμεύονται από οδηγίες ούτε από επιτακτικές εντολές».
Στο παρόν Ευρωκοινοβούλιο η Ελλάδα έχει 24 ευρωβουλευτές, ενώ για τις προσεχείς εκλογές ο αριθμός των Ελλήνων ευρωβουλευτών μειώθηκε στους 22.
Πρόσβαση στην πλήρη λεξικογραφική πληροφορία της λέξης της ημέρας (ερμηνεία, ετυμολογία, εγκυκλοπαιδική πληροφορία θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com

Η πυρηνική δοκιμή ενισχύει το κομμουνιστικό καθεστώς

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Η πυρηνική δοκιμή ενισχύει το κομμουνιστικό καθεστώςΤου Martin Fackler
The New York Times
Όταν η Πιονγιάνγκ ανακοίνωνε αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα την πραγματοποίηση της δεύτερης πυρηνικής της δοκιμής, η αρχική εντύπωση στην περιοχή ήθελε την πρωτοβουλία του σταλινικού καθεστώτος να εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κιμ να εξασφαλίσει μεγαλύτερες υποχωρήσεις από την Ουάσιγκτον.
Αυτό ίσχυε ασφαλώς στο παρελθόν.
Αυτή τη φορά, όμως, οι αναλυτές θεωρούν ότι η επικείμενη μάχη διαδοχής στην κορυφή του καθεστώτος είναι το πραγματικό αίτιο της δοκιμής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή έγινε για εσωτερική κατανάλωση.