Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Η Επέτειος Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, θα εορτασθεί την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008 στη Νέα Τρίγλια.
Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Τσιότρας και τη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Αθηναίος Φλωρίνης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ι. Ναό Παντοβασιλίσσης.
Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας.
11:15 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αθήνα, 12/09/2008 Δελτίο Τύπου Τρία αργυρά μετάλλια κατέκτησαν σήμερα οι αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στο Πεκίνο
Τρία ασημένια μετάλλια ήταν ο απολογισμός της Ελληνικής Ομάδας στη σημερινή (Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008) έκτη ημέρα των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων που γίνονται στο Πεκίνο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2008.
Η χώρα μας βρίσκεται τώρα στην 31η θέση του πίνακα μεταλλίων με συνολικά ένδεκα μετάλλια: ένα χρυσό, έξη ασημένια και τέσσερα χάλκινα.
Πρώτη είναι η ομάδα της Κίνας με συνολικά 109 μετάλλια (37-42-30).
Στην κολύμβηση ο Χαράλαμπος Ταιγανίδης ήταν δεύτερος στα 200 μ μεικτή (κατηγορία SM13) με επίδοση 2:16.95: «Στόχος μου στους 13ους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι πάντα τα έξη μετάλλια.
Είναι συνηθισμένη τακτική μας να μην κολυμπάω πολύ γρήγορα το πρωί στα προκριματικά. Σήμερα κέρδισε ο καλύτερος.
Και ο Ουκρανός (Φεντίνα) ήταν ο καλύτερος αθλητής στον αγώνα.
Θα προσπαθήσω για το καλύτερο στη συνέχεια». Η Ανθή Καραγιάννη ήταν δεύτερη στο μήκος (κατηγορία F13) με επίδοση 5.63 μ «Προσπάθησα να κάνω το πρώτο μου άλμα έγκυρο για να μπορέσω στη συνέχεια να κάνω απερίσπαστα τον αγώνα μου.
Αυτό έγινε.
Αλλά στη συνέχεια δεν έκανα αυτό που μπορούσα.
Ήμουν σε καλή κατάσταση και έκανα στις προπονήσεις μεγάλα άλματα.
Θα ήμουν όμως αχάριστη αν έλεγα ότι δεν είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.
Γιατί μετά από όλα όσα πέρασα φέτος, η συμμετοχή μου και μόνο στους Αγώνες είναι πολύ σπουδαίο γεγονός.
Θα ξεκουραστώ γιατί έχουμε και συνέχεια». Η Αλεξάνδρα Δημόγλου τερμάτισε δεύτερη στην κούρσα των 400 μ (κατηγορία Τ13) με 56.09 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ:
«Δεν κατάλαβα τίποτα.
Ήμουν σε καλή κατάσταση.
Ξεκίνησα και τερμάτισα χωρίς να σκέπτομαι τίποτα.
Είμαι πολύ ευτυχισμένη.
Θα ήθελα να αφιερώσω το μετάλλιο σε όλους όσους μου έχουν συμπαρασταθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτό το μετάλλιο θα μου δώσει σιγουριά για μια καλύτερη συνέχεια.
Τώρα θα πρέπει να ξεκουραστώ γιατί αύριο θα πάρω μέρος στον προκριματικό των 200μ». Ο Θανάσης Μπαράκας στο τριπλούν (κατηγορία F11) κατέλαβε την έβδομη θέση με επίδοση 1.89 μ.
Στη σφαιροβολία (κατηγορία F33/34/52) ο Γιώργος Καραμηνάς κατέλαβε την ένατη θέση με επίδοση 8.69 μ (καλύτερη φετινή).
Ο Δημήτρης Αξιώτης στο πένταθλο (κατηγορία Ρ12) μηδενίστηκε στη δισκοβολία και δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του.
Στα 100 μ (κατηγορία Τ38) στην πρώτη προκριματική σειρά ο Αριστοτέλης Μαρίνος κατέλαβε την 8η θέση με επίδοση 11.93.
Στα προκριματικά των 200 μ (κατηγορία Τ38) στην πρώτη σειρά η Κατερίνα Μίχου κατέλαβε την 6η θέση με επίδοση 34.62.
Στην Τοξοβολία η Άννα Τζήκα για την προημιτελική φάση ηττήθηκε σήμερα την Κινέζα Γκάο με 106-83 και έμεινε εκτός τετράδας. Στην ποδηλασία, στον μικτό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης (κατηγορία CP1 – CP2) ο Σταμάτης Κοτζιάς κατέλαβε την 10η θέση με χρόνο 27:02.61. Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης (κατηγορία LC1) ο Γιάννης Καλαιτζάκης ήταν 16ος με 41:13.72. Στην Ιστιοπλοΐα το ελληνικό πλήρωμα στα σκάφη τύπου Sonar (Χριστοφόρου, Πατεράκης, Αλεξάς) στην έβδομη ιστιοδρομία ήταν 4ο, στην όγδοη ήταν 9ο και στην ένατη ήταν δεύτερο. Βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Στην έβδομη ιστιοδρομία στα σκάφη τύπου 2.4 m ο Γιώργος Δεληκούρας ήταν έβδομος και στην όγδοη ήταν 14ος .Βρίσκεται στην 12η θέση της γενικής κατάταξης. Στην αυριανή έβδομη ημέρα των αγώνων (Σάββατο 13/9/2008) από ελληνικής πλευράς αγωνίζονται: Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης, Αναστασία Καζατζίδου (Άρση Βαρών σε πάγκο), Γιώργος, Καπελλάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Μαρία Καλπακίδου, Μαρία Λιάσκου, Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβηση), Γιάννης Λέτκας, Αριστοτέλης Μαρίνος, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Αναστασία Τριανταφυλλίδου, Ανθή Καραγιάννη (Στίβος), Γιώργος Δεληκούρας, Βασίλης Χριστοφόρου, Θοδωρής Αλεξάς, Νικος Πατεράκης (Ιστιοπλοΐα), Γιάννης Καλαιτζάκης, Σταμάτης Κοτζιάς (Ποδηλασία). Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Τηλ.: 210 6496155, + 8613522248788, Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σάκης Κωστάρης

Εκρυβαν αποφάσεις, πωλούσαν "φιλέτα"

(ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/)
Το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δημοσίευε τις αποφάσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης «εξαφάνιζε» τα έγγραφα με στόχο να μην υπάρξει χρονικό περιθώριο για προσφυγές στο ΣτΕ
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έκρυβαν σκόπιμα τις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες μεταβιβάστηκαν οι δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα στην ΚΕΔ, για να παραχωρηθούν στη συνέχεια, χωρίς κανέναν πλειοδοτικό διαγωνισμό, έναντι πολύ χαμηλής αξίας στην Μονή Βατοπεδίου.
Για να προλάβουν στη συνέχεια κάποιες από αυτές να τις πουλήσουν σε χρόνο-ρεκόρ σε ιδιώτες, σε ένα σκάνδαλο που ζημίωσε ήδη μέχρι τώρα το ελληνικό Δημόσιο με πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι επρόκειτο για μια μεθόδευση, προκειμένου να μην προλάβουν οι διάφοροι ενδιαφερόμενοι και οι δικηγόροι τους τις νόμιμες προθεσμίες, ώστε να ασκήσουν αναιρέσεις στα αρμόδια δικαστήρια και ακολουθήσουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με τον τρόπο αυτό υπήρχε ο κίνδυνος να μπλοκαριστούν οι παραχωρήσεις και πολύ περισσότερο να μην μπορεί η Μονή στη συνέχεια να προχωρήσει στην πώλησή τους. Επιπλέον, αν τυχόν έφτανε το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες απρόβλεπτες εξελίξεις.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:2000 Ώρα:14:10 Αθήνα: 12/09/2008 Συνελήφθησαν, στα πλαίσια του αυτοφώρου, και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χαλκίδος οι Τ.Δ. και Σ.Σ. 28 ετών, για εμπρησμό από πρόθεση, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 07/09/08 (τρεις εστίες), στις 08/09/08 (τέσσερις εστίες), στις 10/09/08 (δύο εστίες) και στις 11/09/08 (δύο εστίες), στο Δ/Δ Πολιτικών, του Δήμου Μεσσαπίων, στο Νομό Ευβοίας.
Οι πυρκαγιές αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και δεν πήραν έκταση.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://epontos.blogspot.com/) 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α. και Καναδά
Ο Σύλλογος Εύξεινος Πόντος Μόντρεαλ Καναδά σε συνεργασία με την Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Η.Π.Α. και Καναδά ( Ε.Π.Ν.Η.Κ.) διοργανώνουν για πρώτη φορά το συνέδριο Εθνικής Αυτογνωσίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μοντρεάλ στις 10-11 και 12 Οκτωβρίου 2008.
Το συνέδριο αυτό είναι μια κίνηση από πλευράς της ομοσπονδίας για να δοθεί η δυνατότητα στους νέους ανθρώπους του ποντιακού χώρου των Η.Π.Α και Καναδά να αναλάβουν ευθύνες σε οργανικές θέσεις αλλά και να αποκτήσουν εμπειρία στην διοργάνωση τέτοιου είδους πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η συμβολή της ομοσπονδίας μας στην όλη προσπάθεια μας αυτή είναι πολύ σημαντική και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο το διοικητικό συμβούλιο για τις ευκαιρίες που μας έχουν δώσει μέχρι σήμερα.
Ο Εύξεινος Πόντος Μόντρεαλ είναι ένα σύλλογος με πάθος, αγάπη και πίστη στην ποντιακή παράδοση και αυτό το αποδεικνύει με την παρουσία του σε όλα τα ποντιακά δρώμενα.
Η διοίκηση αποτελείται απο νέους ανθρώπους γεμάτους ζωντάνια αλλά και όμορφες ιδέες, εξάλλου αυτός ήταν ένας απο τους βασικούς λόγους για τους οποίους η Ε.Π.Ν.Η.Κ πήρε την απόφαση να συνδιοργανώσει το συνέδριο αυτό.
Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο του Μόντρεαλ θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.efxinospontos.org/.
Η Ε.Π.Ν.Η.Κ αν και έχει τρία σχεδόν χρόνια που δραστηριοποιήται εμφανίζει μια τόλμη και αποφασιστικότητα τα οποία την οδήγησαν στο να συμβάλουν στην πραγματοποίηση του συνεδρίου εθνικής αυτογνωσίας.
Μια τρομερή χημεία δένει τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και το μόνο που μας λυπεί είναι το γεγονός οτι οι αποστάσεις που μας χωρίζουν είναι αρκετά μεγάλες και ο μόνος τρόπος με τον οποίο συζητάμε και πέρνουμε αποφάσεις είναι οι τηλεσυνδιασκέψεις.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για μάς απο την ιστοσελίδα που διατηρούμε http://www.pontiakineolaia.com/ η οποία συνεχώς ανανεώνεται.
Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου αρχίζει το συνέδριο με την εγγραφή των συμμετέχοντων, παραλαβή φακέλου και τακτοποίηση στους χώρους διαμονής.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί βραδιά νεολαίας σε Ελληνικό μαγαζί του Μόντρεαλ.
Τα θέματα που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα το Σάββατο τα οποία θα παρουσιαστούν σε μορφή εκπαιδευτικών σεμιναρίων είναι Παιχνίδια του Πόντου,
Οι νότες του Πόντου ( γνωριμία με τα παραδοσιακά όργανα του Πόντου ), τα μνημεία του Πόντου, η ποντιακή διάλεκτος, εθιμοτυπικοί χοροί του Πόντου.
Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο χορός του συνεδρίου.
Την Κυριακή τελευταία μέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν γύρω στις 1:00 μ.μ με γεύσεις του Πόντου.
Γυναίκες θα μας προσφέρουν φαγητά και γλυκά της ποντιακής κουζίνας.
Στην συνέχεια τα ακολουθήσει αναπαράσταση του ποντιακου γάμου την οποία θα πραγματοποιήσουν σε συνεργασία οι σύλλογοι Ευξεινος Πόντος Μόντρεαλ και Παναγία Σουμελά Βοστώνης.
Το συνέδριο θα τελείωσει με την παρουσίαση των χορευτικών απο τους συλλόγους που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο.
Η σκέψη της διοργάνωσης αυτής απορρέει απο την ανάγκη των νέων να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τα ήθη και έθιμα των προγόνων τους στον Πόντο.
Ήταν μία ιδέα η οποία πλανιώταν για καιρό στις συζητήσεις μεταξύ μας και θέλαμε κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα.
Ο σκοπός όλων μας είναι να δώσουμε το ερέθισμα στους νέους που θα παρεβρεθούν στο συνέδριο αυτό φεύγοντας, να ψάξουν μόνοι τους να βρούν την αλήθεια στους προβληματισμούς οι οποίοι θα θέλαμε να προκύψουν.
Έτσι γνωρίζοντας τις ρίζες τους θα γνωρίσουν και τον εαυτό τους.
Τα μέσα τα οποία πρέπει να διαθέτει κάποιος σε μία συνδιοργάνωση είναι φυσικά συνεννόηση,σύμπνοια, αποφασιστικότητα, οριμότητα και οπωσδήποτε πίστη σε ότι κάνει.
Η συνεργασία του Ευξείνου Πόντου με την Ε.Π.Ν.Η.Κ με αρωγό στη κίνηση αυτή την Παμποντιακή Ομοσπονδία βαδιζει πάνω σε γερές βάσεις και πιστεύουμε οτι θα επιφέρει αποτελέσματα.
Το αποτέλεσμα αυτό θα φανεί μετά το πέρας του συνεδρίου και θα μας δώσει και την είκόνα των όλων προσπαθειών που κάναμε μέχρι την ημέρα της λήξης του συνεδρίου. Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Αλεξάνδρα Ουζουνίδου - συντονίστρια Η.Π.Α
Πρόγραμμα Συνεδρίου Εθνικής Αυτογνωσίας Νεολαίας 2008 Sheraton Hotel Laval,
2440 Autoroute des Laurentides, Laval, Quebec
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008 6:00 μ.μ.:
Υποδοχή, Έκθεση φωτογραφίας 7:00 μ.μ.: Συνεδρίαση Δ.Σ. Ομοσπονδίας, Νεολαίας, Εύξεινος Πόντος Μοντρεάλ 10:30 μ.μ.: Βραδιά Νεολαίας - Ouzeri Mythos, 5318 Park Avenue, Montreal
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008: 9:00 π.μ.:
Υποδοχή, παραλαβή φακέλου10:00 π.μ.: Πανηγυρική Τελετή Έναρξη Συνεδρίου Νεολαίας-Προσευχή, Πάτερ Παναγιώτης Παυλάκος-Χαιρετισμούς-Τιμητικές Διακρίσεις -Ομιλία, The Inconspicuous Historian:
The importance of memoir in preserving history Thea Halo 11:30 π.μ.: Γενική Συνεδρίαση Συλλόγων Μελών Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αίθουσα Terrebonne – Rosemere Des Prairies 11:30 π.μ.: Πολιτιστικά Σεμινάρια Νεολαίας - Αίθουσα Giuseppe Saputo- Οι νότες του Πόντου (γνωριμία με τα παραδοσιακά όργανα του Πόντου) Γιάννης Απαζίδης, Χρίστος Τικταπανίδης 12:30 μ.μ.: -Παιχνίδια του Πόντου1:30 μ.μ.: Γεύμα 2:30 μ.μ.: Συνέχεια Συνεδριάσεων - Αίθουσα Terrebonne – Rosemere Des Prairies 2:30 μ.μ.: Συνέχεια Σεμινάριον Νεολαίας - Αίθουσα Giuseppe Saputo-Ταξίδι στον Πόντο - Τα μνημεία του Πόντου Θωμάς Μαντζακίδης – Παρθένα Σανξαρίδου (ΕΠΝΗΚ) 3:45 μ.μ. -Διάλεκτος του Πόντου και Τραγούδια του Πόντου Λευτέρης Μιχαηλίδης – Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Εύξεινος Πόντος) 5:00 μ.μ. - Χοροί του Πόντου Αλεξάνδρα Ουζουνίδου – Παρθένα Σανξαρίδου (ΕΠΝΗΚ) 6:00 μ.μ.: Λήξη Συνεδριάσεων 8:00 μ.μ.: Χοροεσπερίδα – Αίθουσα Laval 1&2, Sheraton Hotel
Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2008:10:30 π.μ.: Εκκλησιασμός – Τίμιος Σταυρός, 4865 Du Souvenir, Laval 10:30 π.μ.: Tour του Μοντρεάλ2:00 μ.μ.: Γεύμα - Ποντιακή Κουζίνα 4:00 μ.μ.: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις - Θέατρο: Γαμήλια Έθιμα του Πόντου-Χορευτικές Παραστάσεις 8:00 μ.μ.: Τέλος Συνεδρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://epontos.blogspot.com/) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα 106 83 Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 5221950 email: info@psomiadion.gr Αθήνα 12.09.2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει: Το Σάββατο 20/9/2008 και ώρα 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας «ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ», το 7ο Ποντιακό Συναπάντημα, στο χώρο μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο του συλλόγου, Φιλικής Εταιρείας και Ευκλείδη (περιοχή αεροδρομίου), Ελευσίνα. Τη βραδιά πλαισιώνουν οι πόντιοι καλλιτέχνες Δημήτρης Καρασαββίδης και Μπάμπης Καστρινόπουλος, ενώ τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας. Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Ερμίδου Γεωργία