Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Εκρυβαν αποφάσεις, πωλούσαν "φιλέτα"

(ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/)
Το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δημοσίευε τις αποφάσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης «εξαφάνιζε» τα έγγραφα με στόχο να μην υπάρξει χρονικό περιθώριο για προσφυγές στο ΣτΕ
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έκρυβαν σκόπιμα τις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες μεταβιβάστηκαν οι δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα στην ΚΕΔ, για να παραχωρηθούν στη συνέχεια, χωρίς κανέναν πλειοδοτικό διαγωνισμό, έναντι πολύ χαμηλής αξίας στην Μονή Βατοπεδίου.
Για να προλάβουν στη συνέχεια κάποιες από αυτές να τις πουλήσουν σε χρόνο-ρεκόρ σε ιδιώτες, σε ένα σκάνδαλο που ζημίωσε ήδη μέχρι τώρα το ελληνικό Δημόσιο με πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι επρόκειτο για μια μεθόδευση, προκειμένου να μην προλάβουν οι διάφοροι ενδιαφερόμενοι και οι δικηγόροι τους τις νόμιμες προθεσμίες, ώστε να ασκήσουν αναιρέσεις στα αρμόδια δικαστήρια και ακολουθήσουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με τον τρόπο αυτό υπήρχε ο κίνδυνος να μπλοκαριστούν οι παραχωρήσεις και πολύ περισσότερο να μην μπορεί η Μονή στη συνέχεια να προχωρήσει στην πώλησή τους. Επιπλέον, αν τυχόν έφτανε το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες απρόβλεπτες εξελίξεις.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: